csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 11 sp 3 v 2 o 6 f 16 - 22 mål 11 p
always proud to be Blue - även nu!
9 - 15 november 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 46

LÖRDAG:
Idag struntar vi fotboll och våra tankar går istället till alla som drabbats av dessa fega vidriga IS-terrorister som bara kan hata och mörda i religioners namn. Fy fan vilka as dessa människor är. Paris, i allas hjärta just nu.

ONSDAG:
Chelsea Ladies vs Wolfsburg      1 - 2 (0-1)
Det verkar nästan som herrarnas otroliga oflyt börjat drabba tjejerna. Wolfsburg fick en tidig ledning mot Chelsea genom ett självmål av vänsterbacken Claire Rafferty.
    I andra halvlek jämnade det ut sig, 53e minuten, när en frispark av Ji knoppades in bakom egen målvakt av Peter.
    Dock några konstiga domarbedömningar i matchen, det måste man säga. En rätt jämn match statistiskt i bollinehav, chanser och annat (litet övertag för gästerna men mindre än väntat, det enda de var klart bättre på var att blockera skott), det enda som stod ut är att ingen målvakt gjorde någon räddning.
    Chelsea hade ett par jättechanser att avgöra matchen sista halvtimmen men tyvärr...bl a missade Kirby ett mycket bra läge med en boll strax utanför.
    Istället blir det som för herrarna, Wolfsburg får komma upp mot ett passivt Chelsea och norskan Hansen sätter tvåan i ett läge då Lindahl nog borde kunnat göra bättre. 78. Efter det tappade Chelsea lite mod sista delen av matchen tyvärr mot ett Wolfsburg som hade några individuellt bättre och mer rutinerade spelare. De visste hur man spelar på resultatet.
      En bra match av Chelsea där de nog var värda mer, men... vi vet ju hur det är just nu för Chelsea... Retur nästa vecka i Tyskland.
    Dock! Ni får ursäkta men att se Wolfsburgtjejerna med tjocka svarta kindstreck à la amerikansk fotboll var bara rent löjeväckande. Liksom Bachmanns (och några till) påfallande usla teaterspel. Hon har ingen framtid på scenen om vi säger så.

Om ni kan, missa inte Chelsea Ladies med nyblivne diamantbollvinnaren mot tyska dubbla Champions Leaguevinnarna Wolfsburg. Matchen visas gratis på Chelsea TV (nås via officiella hemsidan) och startar kl 20. (Vi hade fel tid i måndags).

Chelsea är 50.000 pund fattigare, igen var vinära att säga men tidigare böter har varit mindre. Detta på toppen av de automatiska böterna på 25.000 för att klubben fick för många varningar. Det nya bötesbeloppet och den "stränga varningen" är för andra händelser under matchen. Mourinho har redan avtjänat sitt straff (och fick ju böter i samma storleksordning ungefär). Lauro däremot kom undan med en varning. West Ham fick 40.000 för deras spelares beteende. Domaren har förstås undkommit det hela ostraffad trots att han egentligen är orsaken till alltihop.

TISDAG:
Medierna håller just på att göra en twist med tango kombinerad med en quickstep som heter duga. Det vill säga, från att ge odds kring 99-1 på att Mourinho skulle vara sparkad idag är de plötsligt nästan överens om att han kommer att bli kvar. Vi ska inte dröja vid deras skäl, för de känner vi redan. De behöver klick och sälja lösblad. BBC tillhör dock de mer trovärdiga och här är deras "tolkning" för en tolkning är det, ingen sanning alls. Dock, kanske innebär det mindre skitsnack några timmar framöver. Läs själva >>

MÅNDAG:
Chelseas målvakt Hedvig Lindahl vann Diamantbollen som Sveriges bästa damfotbollsspelare. Kanske lite överraskande men det faktum att Chelsea vunnit dubbeln det här året och Lindahl varit en nyckelspelare (och ärligt talat bättre än vi sett henne förr) har säkert spelat roll.

Chelsea TV visar, gratis, damernas Champions Leaguemöte mot Wolfsburg på onsdag 11 november, från 20.30. En mycket tuff lottning mot förra årets finalist och tidigare vinnare.

Spelet tar sig men inte resultaten då de inte kan göra mål, så här bjuder vi istället på Ruben Loftus-Cheeks solomål mot Liverpool i helgen. Se själva >>

Ett starkt U21 gjorde slarvsylta av Scouser i sin liga. 4-0 slutade matchen efter att Traore 41; Loftus-Cheek 46; Abraham (str) 51, 52 hade gjort mål.

Dock, anmärkningsvärt är ju att trots den fullständigt usla, ännu sämre, säsong Chelsea har haft hittills. Så är vi bara 15 poäng från ledningen. Det är massor men med tanke på att vi har sju, enorma, förlustmatcher borde det ju bara nästan det dubbla känns det som. Jag tippade att seriesegraren i år skulle få ända upp till 5 förluster. Det har vi redan passerat men tipset ser inte så dumt ut för övrigt. Till skillnad från alla andra tips kring vad som händer. Bara Bournemouth som har massor med viktiga skador är sämre än oss i form, trots att vi som sagt spelat bättre de senaste matcherna.... konstigt.


Rykten, notiser m m, v-46


FREDAG:
Den såg vi inte komma. Wayne Rooney är tydligen (ja, ni vet hos vilka) aktuell för Chelsea igen...

Falcao räknar med att vara tillbaka från skada nästa helg inför matchen mot Norwich.

Italienska källor hävdar att Roman varit i kontakt med Roma angående deras högerback Antonio Candreva. Redan där faller ryktet för vi tror inte ett skvatt på att Roman själv ger sig in i sådana saker. Möjligen skullehan komma in i ett sent skede för eett sista övertalningsförsök men att han själv är ute och snackar med klubbar, absolut inte.

Oroande är rykten om att Chelseas ledning vill ha Gonzalo Higuin, över huvudet tydligen på managern. Sådant blir aldrig någonsin bra.

INtressantare är att Chelsea lär försöka värva John Stones igen i januari. Everton lär gnissla tänder redan.

TORSDAG:
Benficas Talisca Anderson var aktuell i somras enligt rykteskarusellen. Den snurrar nu igen.

Inte bara Mourinho kommer att sparkas från Chelsea, om vi ska tro medierna. Även Michael Emenalo lär ligga illa till efter ett antal värvningar som han haft fingrarna djupt i och som inte lyckats och visst undrar vi över en hel del namn som Emenalo tycks varit den drivande kraften bakom innan de kom till Chelsea. Och ärligt talat, CSFC har aldrig tillhört hans beundrare eller ens förstått hans meteoriska upphöjning inom Chelseaorganisationen till teknisk direktör. Å andra sidan kommer ryktet från The Sun, Murdochtabloiden i England som så otroligt har misslyckats med alla försök att utestänga internetläsare med betalvägg (lär från det Aftonbladet som också har en betalväg som är ett rent fiasko om vi ska döma av alla deras försök att rea ut prenumerationer). Suns unika besökare har minskat från 39m per dag till mindre än en miljon så från månadsskiftet eller så kommer den att öppnas upp igen för alla läsare.

Så gratulerar vi dr Eva Carneiro som gifte sig igår. Ingen Chelseaspelare var där men en fd, Mark Schwarzer. Visserligen är det landslagsuppehåll som hindrar nästan alla men ändå ser det nästan ut som en markering.

ONSDAG:
Källan är Daily Star så, men den goda nyheten i det hela är att Thibaut Courtois nu kan vara spelklar igen redan till den mycket viktiga matchen mot Porto i Champions League den 9 december.

Kovändning eller? Christiano Ronaldo lär enligt flera (mindre säkra) källor vara villig att jobba med José Mouriinho i Chelsea. Vi vet inte riktigt hur vi ska bearbeta det ryktet men där vissa säger att relationen mellan de två är giftig, kommer detta onekligen som något av en överraskning.

Jonathan Calleri är 22 år, anfallare i argentinska Boca Juniors och nu hävdar han att Chelsea är intresserade och har sänt scouter att värdera honom. Det gör nog Chelsea med så gott som varenda spelare i världen, åtminstone de större ligorna rent rutinmässigt så det betyder säkert väldigt lite.

Soccerlens (sisådär trovärdiga) hävdar att Chelsea imorgon skriver kontrakt med Orji Okonkwo. Det är dock för akademin vad vi kan förstå då nigerianen bara är 17 år.

Kurt Zouma är skadad och måste lämna återbud till franska U21-landslaget.

Gonzalo Higuin, ett svindyrt köp är hett i medierna. Mindre hett men på sitt sätt roligare (om än ej rätt som det känns) rykte är en viss liten ärta; Javier Hernandez.

Didier Drogba påstås vara spelarnas egen favoritvärvning i januari, dvs att han ska återvända under MLS-uppehållet.

TISDAG:
Chelsea lär vara intresserad av danske 19-årige anfallaren Emre Mor (han spelar inte mot Sverige utan med Danmarks ungdomslandslag). Mor har korttidskontrakt med Nordsjælland och lär vara tillgänglig kanske redan i januari. Chelsea är inte enda storklubb som sniffar runt.

Rykten om Paco Alcaer från Valencia växer. Frågan är dock om Valencia som börjar hitta ordentlig form skulle tänka sig att släppa en spelare i januari. Högst tveksamt.

Italienska Tuttomercato som gärna ljuger friskt hävdar att det i princip är klart att José Mourinho går till Manchester United i sommar. Enligt dem är kontraktet så gott som påskrivet. Vilket visar att de absolut inget kan. Man United har alltid varit skeptiska till Mourinho trots Fergusons personligen goda relation till vår manager. Men United har alltid varit högst tveksamma till allt som händer runt omkring honom och efter att redan haft en av fotbollens mest kontroversiella managers är de måttligt intresserade av att ha en som nu går från skandal till skandal. Så detta är nog ett av de minst trovärdiga ryktena någonsin om Mourinho. En gång kanske men inte efter cirkus Mou den här säsongen. Just nu är Muorinhos förtroendekapital nog väldigt lågt utanför Chelseakretsar. Ingen vill ha sin klubb i rubrikerna av fel skäl hela tiden.
    Däremot fortsätter spekulationerna om vem som efterträder (inte när eller om) i Chelsea. Ronald Koeman har dykt upp som en, i media enbart, het kandidat.

I övrigt kan vi konstatera att mer skitsnack och drivel än vad som serveras upp just nu har vi nog aldrig fått uppleva kring Chelsea och det ena noterbara av värde är att till och med samma medier presenterar både vitt och svart, ibland i samma spalt. Så vi bör nog bara sticka huvudet i sanden ett tag framöver.

MÅNDAG:
När matchen gick och resultatet blev som det blev var vi inte ens förvånade och så avtrubbade att vi inte ens reagerade. Men nu när man läser om hur Loic Remy och Chelsea blev behandlade för att Remy försökte spela vidare efter att Butland egentligen fällt honom. Det var som några kommentarorer till artikeln säger; en lose-lose situation. Hade Remy ramlat hade han säkert fått gult kort för filmning för det är ju så domare behandlar Chelsea (utan att vi skriker om konspiration snarare är det en effekt av allt gnäll från Mourinho), nu försökte han och kunde inte stå på benen då hans fotfäste var bortslaget. Intressant dilemma som både visar att olika behandlas olika personer av olika domare och hur knepigt det är med att målvakter kommer undan med så mycket mer än vad anfallare gör... Läs artikeln, men även kommentarerna som för en gångs skull är nyanserade. Här >>

Lånerapporten från helgen. Läs här >>

Under uppehållet lär vi få genomlida oerhört mycket skvaller, rena påhitt, lögner och vad vi som snällast kan kalla spekulationer. Vi kommer att nämna en del men sovra mer än vanligt även här i skvallerspalten. Som att Mourinhos framtid avgörs under uppehållet, att Roman kräver Champions Leaguekvalificering och att det är om han tror Mourinho kan ordna det som avgör. Eden Hazard är på väg ut och säljs redan i januari då Mourinho ser honom som ett "bad apple", även Oscar och Matic lär hamnat i ställning mot Mourinho eller på hans dåliga sida (vi vet att Mourinho både har gett, den har varit annorlunda den här säsongen då han ofta skyllt på spelarna, spelare lojalitet men kräver ännu mer lojalitet tillbaka). Det är bara någr asaker vi lär få läsa och höra mer om - CSFC kommer att begränsa skvallret men nämna de viktigare punkter som kan komma upp. Tyst lär det inte bli, varken här eller kring Chelsea i skvallerpressen.

Lampard säger sig veta vad som är fel med Eden Hazard och för alla som såg matchen i helgen är det nog uppenbart. För Hazard var mycket bra ute på plan, men framför mål knöt det sig för honom. Så självklart är svaret självförtroende, vilket också är vad Lampard pekar på. Läs mer >>


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!