csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
16 Chelsea FC 12 sp 3 v 2 o 7 f 16 - 23 mål 11 p
always proud to be Blue - även nu!
2 -8 november 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 45

LÖRDAG:
Inget fungerar längre, inte ens när spelet börjat fungera riktigt bra får vi några resultat och det är ändå det enda viktiga och nu två veckors uppehåll igen innan vi får en ny chans att hitta en vändning och framförallt hitta målet.

Ett ungt U18 spelade 4-4 borta mot Aston Villa. Målgörare Mount 15, 34; St Clair 28, 90+1

lagen på 14e och 15e plats i ligan möts idag. Någon vecka efter att Stoke gått segrande ur en ligacupmatch via straffläggning efter mycket bra försvarsspel och stort målvaktsspel. Så Chelsea måste göra bättre ifrån sig även i spelet i den matchen annars var bra. Det är dock mål som saknas och de saknas ovanligt mycket i år.
    Det är en match utan managern på plats efter alla hand idiotiska utspel och dumheter. Han lär ändå planerat för i princip alla eventualiteter så Steve Holland lär nog ha en pärm full med OM VAD med sig.
    Vad vi fans allra mest längtar efter, förutom fler mål förstås, är att Chelsea äntligen gör en bra match i båda halvlekarna. Chelsea var mycket bra mot Kiev i första halvlek i veckan, och sedan blev det bra mycket sämre när ängsligheten satte in och man skulle försvara en ledning, vilket de som vanligt inte klarade av. Idag vill vi se ett Chelsa som går för vinst en hel match, som spelar bra en hel match och som absolut inte lägger av att spela för att försvara någon tunn ledning. Om det händer, då kanske vi kan börja se framåt istället för att bara hamna i försvarsställning både utanför och på plan.

FREDAG:
Ivanovic är frisk men vi är nog många som hoppas samma backlinje som spelade mot Kiev får spela imorgon. De var bra, det var ju Begovic som gjorde ett sällsynt misstag.
    Falcao och Courtois fortsatt skadade.
    Mourinho kommer inte att överklaga sina senaste domar (han fick ju avslag på förra överklagandet igår) då det är meningslöst. Och det har han säkert väldigt rätt i, fotbollsbyråkrater backar aldrig, erkänner aldrig att de har fel och accepterar ingen som helst kritik. Det är en läxa vi lärt från Fifa, Uefa, SvFF och inte minst FA.
    Mourinho säger att det blir ingen tvättkorg imorgon på Britannia (ni kanske kommer ihåg de ryktena vid en Champions Leaguematch under hans första sejour) och han antyder t o m att han inte ens följer matchen på tv då han ändå inte kan påverka den. Det sista tror vi väl vad vi vill på. Medierna har redan bokat rum åt honom på hotellet närmast arenan och hävdar att han kommer att sitta där med mobilen i högsta hugg. Vilket påminner om när Ferguson inte fick sitta på bänken och satt med sin egen telefonlinje a la stenåldern uppe på läktaren och ringde som en furie hela tiden.

TORSDAG:
Det finns vinster som är härligare än andra, så är det bara. Triumfer i finaler är förstås där med ren automatik. Vinsten igår är dock en av de där som känns som ett avgörande ögonblick och man önskar innerligt att man var där istället för framför tvn, tvingad att lyssna till en person som inte missar en chans att racka ned på Chelsea (fast det var uppenbart att han knappt ens sett tre klipp från första halvlek igår). Vi säger dock om Magnus Pehrson lite grann som JT sa om Robbie Savage; han har inte en karriär som gör att vi lyssnar på honom (för MP var en bra spelare i Djurgården, som manager är det mest anmärkningsvärda att han lyckats bli förbundskapten för ett av Europas sämsta landslag). Så vi lyssnar inte till honom. Chelseas första halvlek i går var utmärkt. Den hade varit högsta klass hade de skapat fler målchanser. Med extra plus om de hade gjort fler mål.
    Andra halvlek var kanske spännande men också en plåga på många sätt. Chelsea blev länge bara sämre och sämre i den. Som slutade i eufori.
    Chelsea skapade dock fler vassa målchanser fast de spelade så mycket sämre. Och det går ju inte att frigöra sig från att det var order att inte chansa, att inte försöka göra fler mål till varje pris utan i första hand försvara den ledning som fanns. (Mourinhos signum). Det är dock något som inte fungerar i dagens Chelsea, och det blev ängsligare, mer ångestladdat och hemskt ju längre halvleken gick. Spelare som var mycket bra (ja MP, Oscar var väldigt bra i första halvlek även om du bara lyfte fram hans enda missade passning!) försvann ur matchbilden. Och så kom det nu oundvikliga målet, kvitteringen då Begovic gör en tavla. Via JTs rygg, oflytet såg ännu en gång ut att grina oss i ansiktet värre än någon halloweenmask.
    Det var vad vi då såg som lyfte oss och kanske säsongen. Chelsea samlade ihop sig. Mourinho gjorde äntligen bytena han borde gjort minst tio minuter innan, fick in spring i benen och ny vilja och inspiration. En inspiration som gav Willian ännu en chans att visa att han helt plötsligt (för jag tror inte han gjort ett frisparksmål i Chelsea tidigare säsonger) blivit en kung på frisparkar, särskilt från vänster, och vår bäste målgörare, något vi kritiserat honom för förut - dvs bristen på mål.
    Det var vilt jubel överallt. Så viktigt mål har nog Willian aldrig gjort. Inte bara för den matchen utan för jag tror det här kan betyda jättemycket för laget nu.
    Nästa match mot Stoke utan Mourinho. Vi hoppas han faktiskt tar semester under det nu åter väldigt otajmade landslagsuppehållet och samlar ihop sig. För, med undantag av hans ryggmärgssreaktion att vilja stänga matcher, är han en väldigt bra manager. Det andra dock måste få ett stopp, ett absolut stopp!, annars kan vi inte protestera om han försvinner. Dock ska vi väl slippa de rubrikerna ett par dager, eller kanske timmar....

ONSDAG:
U19-laget spelar under eftermiddagen mot Dynamo Kiev. Matchen kan tydligen följas på Uefa YouTube-kanal. CSFC kommer inte att kunna rapportera.

Chelsea har full trupp att välja från idag, frånsatt målvaktssidan. Courtois är förstås fortfarande borta och Marco Amelia får inte spela i Champions League då han inte tillhörde truppen när den anmäldes.

TISDAG:
Inte direkt oväntat förnekar Mourinho åter igen att spelare vänt sig mot honom. Vad annars kan han säga. Och som vi redan rapporterat har spelare efter spelare i intervjuer gett honom stöd i olika tidningar i vad som onekligen verkar vara en planerad aktion. Mourinho kommer också med det lätt egendomliga uttalandet att matchen mot Kiev är inte en måste-vinnamatch i CL-spelet, utan bara en måste-inte-förloramatch. Vi är nog rätt tveksamma till det uttalande, vi som upplevde di Matteos uttåg direkt ur gruppen efter att han vunnit hela turneringen bara månader innan. Det kostade honom jobbet.

Både Branislav Ivanovic och Pedro har tränat idag och bör vara spelklara till imorgon, om de blir uttagna. Däremot skadade sig Falcao på träning och är borta ett par veckor med en muskelskada.

MÅNDAG:
Det gick mindre än en dag och så handlar rubrikerna om allt annat än fotboll igen. José Mourinho stäms enskilt och Chelsea för att utan skäl och felaktigt i praktiken sparkat dr Eva Carneiro. Vi får hoppas på en förlikning för ingen vill nog ha det här i rätten.
    José Mourinho stängs av en match och får ytterligare 40.000 pund i böter för händelserna vid West Hammatchen. Mourinho har erkänt att han gick för långt där och ytterligare böter väntar klubben för antalet kort och protester på plan, hans överklagande över förra omgången böter väntar också besked. Bäst är nog om José Mourinho direkt efter matchen mot Dynamo Kiev skickas på semester av klubben och inte återkommer till Cobham förrän efter landslagsuppehållet. Han är ju uppenbarligen helt ur balans och kanske kan det hjälpa honom, och oss. Låt Steve Holland helt och hållet ta hand om laget mot Stoke.

Det vore en nåd att stilla be om att den här veckan handlar om fotboll.
    Om det så oerhört betydelsefulla matchen mot Dynamo Kiev på onsdag och att Chelsea gör en lika bra match (men fler mål) mot Stoke igen på lördag.
    Det lär inte dominera rubrikerna, det lär knappast ens nämnas känns det dock som för spekulationerna lär inte lägga sig.
    CSFC kommer att begränsa sig till att försöka enbart handla om fotboll i veckan och fakta kring vad som händer eller inte händer. Vi vet inte vad som är bäst, vi har ingen klar uppfattning om José Mourinho ska stanna eller gå och vad som är det bästa av de alternativen för Chelsea Football Club. Det enda vi verkligen vill är att få slut på skandalerna, rubrikerna och allt tjafs. Låt Chelsea handla om fotboll inte dåligt uppförande och annat. Vi vill förstås också börja vinna matcher igen.
    Vad vi vet är att det har onekligen funnit många tillfällen de senaste åren då det har varit roligare att vara Chelseasupporter. Men så är livet som fotbollssupporter och det är under sådana här tider man verkligen visar att man är Chelseasupporter.
    Det som händer kommer att hända och vi kan bara avvakta och acceptera vad som sker och heja på Chelsea mot Dynamo Kiev på onsdag. En vinst där är ett måste om Chelsea ska gå vidare som gruppetta, kanske för att Chelsea överhuvudtaget ska ta sig ur gruppen. Det har ju bara hänt en gång att Chelsea blivit utslaget i gruppspelet, och det hände ju säsongen efter att vi hade vunnit hela Champions League.... en händelse som inte känns som en slump just nu.


Rykten, notiser m m, v-45


SÖNDAG:
Chelseas utlånade spelare hålller kontakten med klubben och sinsemellan med sin egen WhatsApp. Vet inte riktigt hur det gör dem bättre men ett bra socialt live är viktigt för alla. Oavsett hur man sköter det. Läs mer >>

FREDAG:
Ok, om vi får tro medierna, vilket vi inte gör särskilt efter att hört en viss Magnus P svamla om Chelsea i veckan (såg han något mer än klipp från kontrollrummet eller är han så dum? och det säger jag som en fanatisk djurgårdare) hatar ju en viss narcissist i Real Madrid José Mourinho, dvs Christiano Ronaldo. Det är väl bara Casillas och möjligen Ramos och fans till andra klubbar som tycker sämre om JM om vi får tro medierna, Ändå kommer det nu rapporter om att just han pekar ut Mourinho som den bäste managern i världen.... världen är rund, eller är den fyrkantig. Läs själva >>

TORSDAG:

Trovärdigheten är väl knappt fotknölshög men frågeställningen är intressant (en vän till någon säger...). Hade Mourinho en mycket ambitiös värvningslista i somras men det var klubbledningen som arrogant trodde truppen skulle räcka? Faktum är att förutom källorna så känns frågan i sig mycket möjlig. Vi har ju sett att framförallt Emenalo väldigt gärna mest samlar unga spelare för vidareförsäljning (det är känslan åtminstone). Läs här >>

ONSDAG:
Läs gärna John Terrys försvar av José Mourinho och hans syn på vad som händer. Det är en spelare som verkligen bryr sig, både om Chelsea och Mourinho - det framgår helt klart. Artikeln finns i många tidningar, detta är Mirrors redigering av den >>
Versionen på officiella sajten >>
    JT har också fortsatt prata om vad som krävs. Läs mer >>

Al Arabis manager har uttalat sig om sin dröm. Det är Gianfranco Zolas stora dröm att en gång få vara manager för Chelsea. Vi misstänker dock att han först måste prestera lite bättre resultat än vad hans managerkarriär har visat hittills. Men snacka om att han skulle bli en populär manager om det händer en dag.

Vi försöker hålla oss undan det mesta av skvallret kring manager och sparken och sådant, men det här var lite för anmärkningsvärt för att inte ta upp. Flera medier spekulerar i att om Mourinho lämnar Chelsea vill Monaco ha honom. Det senaste om det är att Mourinho skulle kosta 71m pund (ja, ni läste rätt) att värva från Chelsea. Källorna är förstås lika dunkla som de tenderar att vara i fotbollsskvaller. Chelsea ska redan tackat nej till ett bud på 50m euro (35,5m pund) från Monacos minoritetsägare Alessandro Proto. Notera dock att inte ett ord nämns om när det budet ska lagts!
    Det kommer inte från första källan men det har senare rapporterats att budet skulle ha kommit till Chelsea igår. Chelsea har inte kommenterat.

Marko Marin, utlånad till Trabzonspor hoppas att hans lån ska bli en permanent övergång. Det hoppas nog alla inklusive ekonomiansvarige hos Chelsea. Marin kommer aldrig, om vi ska vara ärliga, få en ordentlig chans i Chelsea så det bästa är om han hittar en klubb där han trivs och kan spela vidare för.

TISDAG:
Var och varenda spelare tycks varit ute i någon intervju idag för att förneka problem i truppen. Det lär aldrig någonsin stoppa skvallret. CSFC struntar just nu i vad folk säger, vare sig det är det eller det. Det absolut enda som gäller är vad spelare och ledning verkligen gör och vilka resultat vi får. Resten är faktiskt ointressant för alla utom skvallrare och klicksökande sportjournalister.

The Secret Footballer (Guardian) pekar ut den som lär leda upproret mot Mourinho. Det är samma spelare som hela förra veckan ansågs stå bakom Mourinho, Cesc Fabregas. Det här är Sportbladets version av det hela. Hur sant ni tror det är vet jag inte, men att några spelare har svårt för Mourinho just nu det får vi nog ta för givet och Mourinho har ju tuggat ihop det. Läs här >>, dock Fabregas är inte spelaren CSFC gissade på...
    Fabregas har redan förnekat det, därmed är vi tillbaka i skvallerträsket igen.

CSFC har redan nämnt det, möjligheten att Didier Drogba kommer tillbaka till Chelsea under uppehållet i MLS, något många spelare redan prövat. Nu nämns även Frank Lampard som önskad. Önskemålen lär närmast komma från fansen och de menar att det behöver inte ens vara som spelare utan som inspirationskällor ute på Cobham. Ingen dum idé men det ligger ändå ett par månader fram i tiden. Båda kommer nog dock att fortsätta sitt pensionsspelande i USA där de fortfarande gör starka avtryck - annars ligger det mycket i att Chelsea behöver förstärka ledarsidan med människor med Chelseahjärta. Och kanske tunna ut den kabal av ja-sägare som Mourinho verkat omge sig med.

Mycket rykten om att Real Madrid kommer att erbjuda Eden Hazard (som onekligen ger intrycket att han gett upp om José Mourinho) en väg ut till sommaren. Det kommer dock att kosta världsrekordssummor enligt spekulationena. Tro oss, det här kommer bli vinterns stora skvallersaga.
    Samtidigt menar Frank Lampard att tough love är inte lösningen med Eden Hazard utan att han behöver stöd och uppmuntran. Men nog var det konstigt, han var så jättebra mot Stoke och tydligen var han väldigt imponerande på uppvärmningen mot Liverpool - sedan hände absolut inget alls. Om det var det taktiska att placera honom centralt eller om det var personligen; det kan nog bara Hazard själv besvara?
    Nog är känslan att Hazard är inte en spelare som hanterar s k tough love bra, något Mourinho har försökt i någon slags emanulering av vad Ferguson gjorde med Ronaldo i United innan det sprack dem emellan.
    Det är enormt skvalleraktigt och ingen säger det direkt men engelska medier antyder rätt kraftfullt att om någon spelare sa att han hellre förlorar än vinner för Mourinho, var det Eden Hazard. Det finns dock inte en gnutta bevis 1. på att det ens sagts 2. ännu mindre att det var Hazard - men då det lett till en uppsjö av artiklar kring Hazards vara eller icke vara nämner vi det med en skamfull rodnad på kinderna och påminner om att vi sprider inte ryktet, bara redovisar det.

Medierna menar att Paul Pogba skulle gett City och Chelsea en boost genom att Raiola nu bekräftar att det finns absolut inget förkontrakt eller avtal med Barcelona kring den unge och vanvettigt dyre fransmannen. Dock, som det känns just nu står nog knappast Chelsea först på någon stor spelares önskelista med all osäkerhet som omger klubben och managern.

Veckans hetaste efterträdartips där är för övrigt Carlo Ancelotti i par med Claude Makelele. Intressant kombo men det känns ändå inte så troligt.

Italienska källor hävdar att det redan är klart att Juan Cuadrado lämnar Chelsea i januari. Den utlånade columbianen som aldrig anpassade sig till engelskt tempo och fotboll kommer att köpas av Juventus. För en ren struntsumma, 15,7m pund. En förlust med en tredjedel. Låter underligt om Chelsea gör en sådan dålig affär. Särskilt på en spelare som redan är utlånad och därmed inte belastar lönekontot. Spekulationen är dock att Cuadrado säljs för att frigöra medel att köpa någon annan.

Spel för kulisserna? Jo nog känns det så. Mourinho samlade ju sin ledarstab på plan efter scousermatchen och läppläsare har varit i full fart med att tolka vad som sas; det lär varit att vi får inte förlora nästa match (Stokematchen? Eller Kiev?). Det känns verkligen som ett spel för gallerierna för varför skulle Mourinho agera så om han inte verkligen ville få ut det budskapet. Själv lär han dock inte få se matchen på Britannia.

Dr Eva Carneiro lär erbjudits en tjänst av Charlton när hennes juridiska röra med Chelsea och Mourinho är klar.

MÅNDAG:
Lånerapporten >>

Fabio Capello lär vilja ha ett jobb som Chelseamanager.

Didier Drogba funderar på att spela i Bologna under MLS uppehåll efter slutspelet. Montreal Impact som han spelar för har samma ägare som Bologna. Drogba har ju gjort braksuccé i Montreal. Kanske Chelsea kan ge sig in i den jakten, för nog skulle en målgörare behövas.

Alex Davey i akademin har förlängt sitt kontrakt med Chelsea.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)
Lindy




Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!