csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 11 sp 3 v 2 o 6 f 16 - 22 mål 11 p
always proud to be Blue - även nu!
25 oktober - 1 november 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 44

SÖNDAG:
U18-laget tog en storseger i U18 Premier League mot Norwich. 7-0 slutade matchen. Målgörare: Muheim 13, (str) 60; Ugbo 23, 87; Colley 27; Wakefield 31; Ali 77

Ingen vet.
    Medierna är dock övertygade om att Chelsea kommer att byta manager vid landslagsuppehållet efter nästa helg.
    Det verkar inte längre finnas någon tro på Mourinhos förmåga att hålla sig kvar vid managerposten. Frågan om han kan vända den tragiska trenden diskuteras knappt. Det är mest bara en fråga nu om vem som ska efterträda José Mourinho i Chelsea.
    Det är den normala reaktionen när ett lag är i kris och ingen kan ju förneka att Chelsea är i kris och att något måste hända. Att sparka spelare går inte utan det är ju den ansvarige, det vill säga José Mourinho i det här fallet, som brukar få gå.
    Vi kan tolka och vi kan spekulera, men nog är känslan den att trots ständiga betyganden om god stämning och att spelarna står bakom Mourinho - är detta inte sanningen. Ett rykte via normalt trovärdiga BBC säger idag att en av spelarna ska ha sagt att laget hellre förlorar än vinner för Mourinho. Vi får hoppas detta inte är sant utan den typ av rykten som får ett eget liv i situationer som denna. Dock påminner det som sägs och spekuleras kring att Mourinho inte längre har spelarnas förtroende efter sina utbrott och hur han behandlar flera av dem om vad som hände i Liverpool och som ledde till Rodgers sparkning.
    Andra rykten talar om att Chelsea ger Mourinho matchen mot Dynamo Kiev (som måste vinnas om CL-äventyret ska kunna leda till en gruppseger) och bortamatchen mot Stoke nästa helg. Ett avgångsvederlag lär ligga färdigt för att presenteras för Mourinho om 9,5m pund (konstigt specificerad summa som nämns i pressen). Hans nyligen skrivna långtidskontrakt ger annars Mourinho en total ersättning om 30m.
    CSFC har aldrig varit övertygad om att managerbyten är rätta vägen att gå men frågan är om inte Mourinho bränt sina skepp, ännu en gång, om vi ska tro ens en bråkdel av ryktena som går just nu. Och något underligt är det med spelarna och hans relation till truppen. De mer insatta anser att det rätta är att behålla Mourinho. Det säger spelare offentligt, det säger kommentatorer, kollegor och tyckare. Ingen tycks vilja att han sparkas ändå spekulerar de alla i det.
    Det är en cirkus och bara Roman och styrelsen vet väl egentligen vart det lutar.
    CSFC kan inte säga vad som är bäst, men all uppmärksamhet och de usla resultaten måste vändas - hur man gör det bäst kan vi inte ge svar på. Vi trodde verkligen att det förbättrade spelet skulle ge en vändning mot Liverpool, men de framsteg vi trodde oss sett var ju som bortblåsta igår.
    Om Mourinho sparkas, om Mourinho har förlorat åtminstone vissa spelares förtroende, om rykten om oro bakom kulisserna är sanna, vimlar det dock verkligen inte av tillräckligt kompetenta ersättare. Kommer det då att handla om en tillfällig lösning typ den med Guus Hiddink eller kommer Chelsea att skriva flerårskontakt med någon som de kan få bort från en managerposition i en annan klubb? Frågan om en eventuell ersättare känns som nästan svårare än frågan om Chelsea ska sparka Mourinho, som ändå är den mest framgångsrika manager vi har haft.
    Det finns nog inte ens en handfull managers lika kompententa, framgångsrika och kunniga som José Mourinho trots att vi kan ha invändningar mot vissa inslag i hans syn på fotboll. Kanske är han till och med världens bäste aktive. Däremot är som vi sagt många gånger; allt som följer med Mourinho i form av negativ uppmärksamhet påfrestande för klubben och alla som älskar Chelsea. Bra resultat slätar alltid över problem, dåliga resultat lyfter fram det negativa och skapar i sin tur nya för att inte tala om alla skadliga rykten. Därmed är Chelsea ett lag inte bara på en 15e plats i ligan trots att vi är regerande mästare utan också en klubb som tappar popularitet snabbt hos de mer lättrörliga som kallar sig fans.
     Ingen utom klicksökande medier gillar vad som händer, oavsett vad som kan komma att hända.

LÖRDAG:
Självförtroende är A och O i idrott. Viktigare till och med än talang, kunnande och fysiska egenskaper. Det är jag alltmer övertygad om för varje år jag följer idrottt. Och det har nog nästan aldrig någonsin synts tydligare än denna vecka.
    Eden Hazard var strålande mot Stoke. Lika bra som i de flesta matcher (dock ej de riktiga toppmatcherna) förra året. Idag fanns han knappt på plan. Visst en ny roll, men Chelsea spelade på samma sätt mot Stoke från start. Men Eden Hazard måste ha blivit helt knäckt av den missade straffen som kostade Chelsea segern mot Stoke. För det finns ingen naturlig, fysisk eller trovärdig förklaring till hur han kunde vara så bra då och det han visade idag.
    Men hur återfår man självförtroende som toppidrottare? Det finns egentligen bara en väg verkar det som, att man har lite flyt och får med sig några saker - just det som Chelsea totalt saknar just nu. Och Eden Hazard kanske mer än någon av de andra.
    Nu finns det bara hopp kvar och under tiden får vi lida mer spekulationer, rubriker, gissningar och skadeglädje. Dock inga som helst svar, för det enda vi hör är anklagelser.

Ja, då får vi ser vad som händer och hur Chelsea agerar. Tidningarna vet ju redan svaret. Vi är inte övertygade. Mourinho har gjort vad han kunde men hur laget, samma, som var så bra mot Stoke (även om resultatet i straffläggningen sket sig) kunde spela så fegt och utan självförtroende idag - det kan man faktiskt inte skylla på Mourinho. Och turen är helt borta, men det är för fegt, för omständligt och så totalt utan självförtroende att man gråter. Fotboll är inte roligt just nu.

José Mourinho pratar om hur Chelsea har spelat på sistone och även om resultaten inte varit jättebra så är ju spelet på g och mot Stoke gjorde Chelsea en mycket bra match, men en bra målvakt, jättebra försvarsspel och en enda mindre bra straff och resultatet blev en besvikelse. Mourinho berättade också för första gången om att hans far börjar bli bättre efter en tuff kamp vilket vi hoppas verkligen också förbättrar hans humör. Läs mer här >>

U21-laget åkte på däng mot Tottenham igår, tyvärr. Tröstmålet i 1-3-matchen gjordes förstås av Tammy Abraham som t o m verkar göra fler mål än Solanke gjorde. Ett stor löfte men löften tenderar att bara bli löften med Mourinho och Chelsea i knipa.

FREDAG:
Dagens presskonferens:
Ivanovic och Courtois är helt klart inte med, men både Pedro och Diego Costa kan möjligen spela i morgon även om Mourinhon inte gav helt klart besked.
 
  Mourinhos överklagan av sina böter och ev stadionavstängning avgörs tydligen imorgon men Mourinho vill inte diskutera det. Övriga anklagelser avhandlas nästa vecka.
    Han är mycket nöjd med hur Eden Hazard har spelat i de senaste matcherna och menar att han verkligen svarat upp mot kraven efter att fått vila på bänken någon match.
    Han ville inte kommentera den stämning som dr Carneiro lär gjort, även om det bara är en del av ett spel kring kompensation. I det stora hela är Mourinho väldigt återhållsam under hela presskonferensen. Han är inte ute efter att ge medierna fler rubriker.

TORSDAG:
Du milde, det slutar tydligen aldrig med dåliga nyheter kring Chelsea. Nu är den till Reading utlånade Lucas Piazon (som gör succé där) efterlyst i Canada för sexbrott. Han och en brasiliansk lagkamrat, Andrey, ska ha antastat en kvinna under en internationell turnering där i juli. Oskyldig till bevisad skyldig är det, men redan att det går till en internationell efterlysning är illa nog.
    Chelsea har avböjt att kommentera det hela och det är inte klart om Piazon och hans kamrat kommer att lämnas ut till polisen i Toronto för vidare undersökning.

Som om det inte räcker med allt som hänt och som José Mourinho har ställt till med (och mer kommer att hända nästa vecka med böter och förmodade avstängningar), så har dr Eva Carneiro lämnat in en stämning mot Chelsea för hur hon behandlades. Detta då Chelsea och dr Carneiro inte har kunnat komma överens om kompensation. Läs mer>>
    Det är CSFCs uppfattning att hon gör rätt trots att det ytterligare skämmer ut vår klubb och manager.

Ramires har förlängt sitt kontrakt med Chelsea till hela 2019. Han har gjort 241 matcher och 33 mål för Chelsea.

Tidningarna är ju övertygade om att matchen mot Liverpool blir José Mourinhos sista för Chelsea. Det enda lilla utrymmet för tvivel är om Chelsea vinner tydligen, vilket de inte verkar tro vi gör. Vad som däremot är klart är att Mourinho kommer att vara på bänken på lördag (åtminstone när matchen startar, vi får väl se vem som är domare och vad som händer...). Detta då hans disciplinärende från senaste ligamatchen inte kommer att behandls förrän nästa vecka. Chelsea och Mourinho har till ikväll att ge sina versioner av händelserna på Upton Park.

ONSDAG:
John Swifts utlåning till Brentford har förlängts till början av januari.

Det är ju som förgjort. Det har gått troll i resultaten. Det handlar inte bara om oflyt men....
    Chelsea gjorde förmodligen (med Arsenalmatchen) säsongens absolut bästa match mot Stoke. Det fanns några svackor men en riktigt bra match av Chelsea. De kan dock inte alls omsätta chanserna i mål utan det är på mållnje, det är stolpar, det är missar. Costa som var jättebra, skadas tidigt.
    Så kom Stoke upp och gjorde ett osannolikt mål helt mot logik, rättvisa och spelets utveckling. Då låste det sig länge för Chelsea. Ungdomarna kom in och hjälpte absolut till att vända tillbaka matchen.
    Hazard gör sin bästa match för säsongen med någon eller några svackor och så kliver han fram, byter från sin finta-bort-målvakten straffstil och slår en nonchalant lätträddad straff och Chelsea åker ut.
    Dock spelmässigt är Chelsea helt klart på väg fram både mot West Ham och Stoke, men oj så lite resultaten i matcherna speglar det. Stoke försvarade sig dock ypperligt men det är ingen ursäkt. Och deras straffar var perfekta.
    Ni kan nog ana svordomarna, dock, igen- helt klart spelmässigt ett stort steg fram och kan vi bara få någon som gör mål på chanserna så... ska nog Scousers inte kunna räkna hem någon seger i helgen.

TISDAG:
Stoke borta är aldrig en lätt match även om de idag har en annan spelstil men också en helt annan kvalitet av spelare, särskilt nu när Bojan är tillbaka från sin svåra knäskada. Potters hade en bra period fram till i lördags när de ganska oväntat förlorade. Chelseas vedermödor känner vi väl. Så det är ett skaddskjtuet och oroat Chelsea under press från alla håll och kanter som ska försök ta sig vidare till Ligacupens kvartsfinal. En tävling som lite grann blivit Mourinhos signum. Årets första riktiga titel och första chans till ära och bucklor. Samt en tävling som lagen tar alltmer seriöst på nu. Förr ställde de s k stora lagen gärna upp en träningselva, nu spelar man fortfarande gärna några unga eller oetablerade spelare men det finns ett helt annat fokus.
    Misstanken är att Chelsea kommer att göra mycket få ändringar. Matic är borta, liksom Ivanovic och Courtois förmodligen Pedro och Remy också men i övrigt kommer Mourinho vilja ha igång så många spelare som möjligt för att se om han kan spela dem i form. Han har ju prövat med att bänka, skälla ut och berömma dem. Det är inte många verktyg kvar i lådan att försöka vända det här nu.

MÅNDAG:
Det är inte bara a-laget som mankerar just nu. Även U21 förlorade ikväll. Mot Man City på hemmaplan med 0-2.

En ganska balanserad artikel om Mourinho och Chelsea, men den ger absolut inte alla svaren och en del slutsatser i den får stå för författaren och enbart denne. Ändå läsvärd då den kanske också ger ytterligare ett perspektiv om än inga som helst klara svar, för ingen har det. Om någon hade det svaret skulle vi inte behövt ställa frågan. Läs mer här >>

Gamarna cirklar och medierna har bestämt sig. Inget oväntat med det.
    Oväntat är dock att det har kunnat gå som det gjort hittills den här säsongene. Extra surt just nu när det faktiskt i de senaste matcherna funnits tecken på att det kunde vända men då sprang vi ju på ett oflyt som inte liknar något annat och Chelsea, läs Mourinho och ledarstaben, hamnade i en slags härdsmälta mot West Ham. Men ett sådant oflyt som vi hade i den matchen....ja, vi har haft oflyt tidigare men den matchen om något visade att inte ens det bästa laget klarar sig utan att få vissa små eller stora saker med sig. Chelseas spelare visade moral och försökte verkligen, åtminstone till Carroll kunde göra det han kan, knoppa in ett mål. Matchen visade också ännu en gång hur totalt ensam och isolerad Diego Costa har blivit där framme. Han får knappt en fram bollen för att han ska få en halvchans och någon huvudspelare är han ju inte, vilket han också visade med de 2 möjligen 3 kvartschanser han fick, alla med huvudet. Hur ska han kunna göra mål utan att få hjälp av sina lagkamrater, särskilt Fabregas och Hazard som väl har största ansvaret för att hjälpa honom?
      Jag har inga svar, värre är att ingen annan heller inkl Mourinho just nu verkar ha några svar. Jag vet knappt ens vilken fråga jag ska ställa kring hur det kunnat bli så här.
    Oavsett hur illa jag tycker om det Mourinho ställer till med utanför det rena managerjobbet med att alienera alla utanför Chelsea (och snart inom känns det som) anser jag inte att lösningen är att sparka honom. Jag har aldrig trott så mycket på sådana lösningar även om de ibland är nödvändiga men då är det inte resultaten utan hur det fungerar internt som ska bestämma det och även om medierna börjar spekulera allt vildare i att Mourinho som det kallas har börjat tappa omklädningsrummet tror jag inte det även om en och annan spelare säkert är långt från nöjd. Men de var de nog inte innan heller. Ett annat skäl är ju förstås att förutom Carlo Ancelotti finns ju inte en enda tränare i närheten av Mourinhos kvalitet tillgänglig.
    Nej, för att parafrasera Winston Churchill; Dagens Chelsea är en gåta svept i ett mysterium. Men oturen måste väl ändå snart sluta grina oss i ansiktet? Eller? Tidningarna är dock övertygade om att om Chelsea förlorar mot Klopps oavgjorda Liverpool i helgen då är det kört för Mourinho. Men det är kanske en sådan match som kan ändra allt också. Ett möte med en ärkefiende, ett möte som ligger lite utanför den normala serielunken. Vi slog ju Arsenal även om laget sedan aldrig kunde bygga på det.
    Ny chans imorgon mot Stoke i Ligacupen!


Rykten, notiser m m, v-44


LÖRDAG:
Spanska rykten som växt de senaste dagarna. Först det om Mourinho tillbaka till Real Madrid som vi bedömde som högst löjligt. Men Casillas är borta och även om Ramos fick ett nytt långt kontrakt är ju de som direkt tyckte illa om Mourinho i truppen isolerade. Ändå, inte särskilt sannolikt.

Ett nytt rykte som är mer oroande är att Barcelona intresserar sig för Diego Costa, som om det inte räcker med Neymar, Messi och Suarez...

Intressant att notera är att de senaste timmarna har ryktena om att Mourinho sparkas idag lagt sig avsevärt och istället kliver fler och fler tongivande namn fram och säger att han är den ende som kan vända Chelseas säsong...

FREDAG:

Nu har Brendan Rodgers ett nytt jobb, kanske. Som manager i Chelsea då ju Mourinho ska få sparken imorgon efter att Chelsea förlorat mot Scousers. Så ser åtminstone världen ut i medierna, särskilt i Belfast Telegraph. Det faktum att Rodgers är nordirländare har säkert inget med det ryktet att göra. Det lär inte hända, om vi säger så.

Nu vet vi med all säkerhet att medievärlden är helt galen, fullständigt bonkers, även om det är Metro vi talar om. För nu hävdar de på fullt allvar att Villas-Boas som gjort succé som manager i Zenith ska efterträda José Mourinho. Det finns en vändning i det hela som kanske ger förklaringen, även om de inte fattar det. Det är ju att det alltmer rasistiska och xenofobiska Ryssland och fotbollsförbundet i september ska ha antagit ett program som förbjuder utländska tränare att verka i Ryssland, även om det ännu inte implementerats. Men Villas-Boas lär kanske bli arbetslös pga det.

Alex Teixeira säger sig vara nära kontrakt med Chelsea i januari. Vi får väl se om det är sant, vi har hört det förr om brasilianare som spelar i Shaktar Donetsk och Ukraina.Shaktar brukar dock sällan släppa spelare billigt och då Teixeira gjort fler mål än Lewandowski i år...

En intressant artikel om Mourinhos kroppsspråk som ger mer än en insikt till Mourinho, det är också intressant information för och om andra i våra liv. Läs mer >>

TORSDAG:
Gianfranco Zola försöker värva John Terry, till Al Arabi i Qatar. Grundtipsen är nog ändå att JT kanske försöker spela en säsong till i Chelsea och sedan går in i ledarstaben.

Goda nyheter är att Thibaut Courtois' rehab går bättre än väntat. Vår knäskadade målvakt har redan börjat springa och väntas nu vara tillbaka i spel redan om cirka fyra veckor. Annars var det väl ingen som hade vågat hoppas på honom före jul?!

Idag lär det avgöras om Diego Costa kan spela på lördag. Vi håller verkligen tummarna för det. Han har genomgått en MRI-röntgen men vi vet inte något om resultatet ännu. (Fast Daily Star, jo vi vet att de kan man inte lita på, säger att Costa kommer att bli spelklar, hoppas någon mer trovärdig bekräftar det under dagen).

Inget hände i sommar men nu är det Antoine Griezmann igen för hela slanten i ryktescirkusen. Plus förstås att Pedro ångrar att han gick till Chelsea och att Eden Hazard har bett sin agent fixa så han blir såld till Real Madrid. Fast det sistnämnda beror ju helt på vilken blaska du föredrar för andra säger att det är en övergång som inte kommer att hända då varken Real eller Barca är intresserade av Hazard.... (dålig form lönar sig inte....) Och så säger de att silly season är över.

ONSDAG:
Chelsea åkte ur Ligacupen därmed sparkas nu Mourinho - det är medielogiken. Men alla som såg matchen inser att det vore djupt orättvist om just den matchen skulle avgöra det. Chelsea hade, som många gånger hittills på ren svenska en jävla otur (och en viss oförmåga att omsätta målchanser i mål efter att Costa skadade sig). Men som alla som inte är sportjournalister och jagar klick och som faktiskt såg matchen! vet handlade det om ett Chelsea som helt klart är på väg tillbaka nu. Skulle Mourinho sparkas måste det handla om andra saker än hans managerförmåga, om vi ska döma av denna match och kanske även av de tre tidigare som alla visar framsteg mer eller mindre.
    Logik är dock inget som besvärar rubrikmakare och sportjournalister, så låt oss fans vara de vettiga och balanserade här. Skulle Chelsea göra en plattmatch mot Scousers, då kanske vi kan diskutera frågan. Till dess får mediegamarna diskutera den själva!

En journalist som vi bruka respektera dock är Martin Samuel i Daily Mail (en tidning med det bästa och värsta, ofta samtidigt). Han argumenterar för att Mourinho behöver ledigt. Det ligger mycket i hans argumentation. Läs här >>
    Samuel nämner det inte, den här gången, och CSFC har inte heller velat ta upp frågan då den är djupt privat (vilket väl medier oftast struntar i). Frågan är dock om inte Mourinhos i hög grad ovanligt obalanserade uppträdande sista månaderna kommer från en enorm press inom sitt privatliv. Det är privat och vi ska inte rota i det. Men vi vet att Mourinho kommer från en väldigt tajt familj. Han träffade sin fru redan som tonåring, både hon och han beskrivs komma från familjer som upplever en viss paranoja över hur de har behandlats (vi talar nu politik och händelser i Portugal kring och efter diktaturen). Idag är José Mourinhos far mycket svårt sjuk. Han opererades för en hjärntumör i slutet av förra säsongen och även om Mourinho själv aldrig nämner det eller talar om det, kan vi inte låta bli att undra hur mycket det här betyder för hans personliga mentala välbefinnande. Allt är inte svart eller vitt, men vi vet att männen i familjen står varandra ovanligt nära och en emotionell människa som José Mourinho kan inte vara opåverkad av detta även om han aldrig skyller på det.
      Men alla som hoppar på hattåget bör kanske ha detta i minne och ja, Mourinho skulle må bra av att vara med sin familj och ha semester - men så ser ju inte fotbollen ut. Prestera nu eller ut är mantrat i en många gånger oresonlig och extremt krävande bransch. Dock, kanske kan vi ändå skänka en tanke åt människan José Mourinho - och alldeles särskilt nu när spelet faktiskt visar klara framsteg match för match. Trots att oturen grinar oss i ansiktet värre än någon fantasifull skräckmask från Halloween.

TISDAG:
José Mourinhos uppförande den här säsongen är skrämmande och nu talas det om att FA kommer att dels ändå ge honom en stadionavstängning för hans språk i halvtid, men även tvinga honom att gå en "anger management" course. Något som tyvärr snart verkar trovärdigt. För problemet med Mourinho är ju inte resultaten, det är allt annat han för med sig. Exakt det som CSFC fruktade när han kom tillbaka till klubben, men som det utvecklats senaste månaderna är det värre än väntat och frågan är hur ledningen ser på hur det skitar ned klubben. Som manager har han fortfarande stöd, t ex av CSFC, men resten...

Däremot är det trist att se hur hatarna likt äckliga nättroll kryper fram i medierna nu och tar all heder och ära av José Mourinho. För allt är ju svart, svart, svart och någon gång vitt (om man håller på rätt lag) för sådana skribenter. Vidriga, ynkliga människor som kallar sig journalister för att hitta ett utlopp för sina egna agendor. Jag tänker inte säga några namn men just nu verkar nästan varje tidning ha en som ska skriva smuts och skit om Mourinho och Chelsea, onyanserat och hatfullt. Noterbart är att det är inga kända namn under eller över artiklarna, vilket får en att undra om det är falska namn då de här "sportjournalisterna" inte fått utrymme förr...

MÅNDAG:
Daily Star, synnerligen opålitliga hävdar att Chelsea och PSG redan är överens om att Edinson Cavani kommer till Chelsea nästa sommar. Låter fullständigt taget ur det blå. Särskilt som Z säkert lämnar PSG nästa sommar och varför skulle då göra sig av med sin bästa anfallare (sorry Z-vänner, men idag är Cavani deras bäste)?

25.000 pund kostade det stora antalet gula kort, större än vad de flesta som såg matchen förstod då. Domare Moss var inte särdeles tydlig men ungefär alla som sa något fick tydligen kort. En del källor säger att Fabregas och Costa kortades efter utvisningen för protest, andra källor säger det var Fabregas och JT. Så förvirrat var det för domaren, och oss som tittade.
    Mourinho anklagas också för sitt språkbruk mot domaren, det var tydligen det som rabaldret i halvtid handlade om. Han lär bli fälld och med tanke på hans extrema böter senast får han nog dra in på lunchpengarna framöver.
    Förutom böterna för det stora antalet kort kommer Chelsea att få böta för spelarnas protester mot domarna. Ärendena ska avgöras på torsdag.
    Kan vi få ett slut på det här uppförandet nu? Vi kan förstå frustrationen kanske till och med förstå varför och att det är motiverat i princip, men det är klubben som skadas, inte överbetalda spelare och ledare.

Senast är att det lär bli böter för både Chelsea och Mourinho för en massa saker efter West Hammatchen, men incidenterna/händelserna lär inte utlösa Mourinhos redan villkorliga dom då denna tydligen bara rör vad han säger om domarna. Och han höll ju tyst efter matchen, liksom hela Chelsea för vilket de säkert bötfälls då klubben enligt reglerna ska uttala sig till pressen efteråt.

Lånerappoorten denna helg >>

Oj vad alla vet att Mourinho får sparken om Chelsea inte slår Liverpool.
    Spekulationerna är vilda och alla journalister låtsas som om det har svaren och svaret för alla är att Mourinho får sparken. Även om några säger att det nu nästan beror mindre på resultaten och mer på uppträdandet och det faktum att han har ett kontrakt värt enorma 30m pund.
    Det nya är väl att flera fansajter också slängt sig in i svansen och spekulerar men rätt oväntade resultat. En ganska stor och normalt läsvärd sajt tror att Mourinho ersätts internt säsongen ut av Michael Emenalo (som vi inte ens tror har tränarlicens!) eller Steve Holland.
    Annars är det vanligaste spekulationen att Carlo Ancelotti faktiskt skulle vara intresserad av att komma tillbaka. Han är också populär hos styrelsen, utan det tycks varit någon mellan honom och Roman som ledde till hans avsked senast. Guus Hiddink har dykt upp som en outsider. Hiddink har väl annars lagt ned sin karriär men han har ju kommit in och räddat Chelsea förr.
    De som medierna tror Roman vill ha är dock Pep Guardiola som just nu har utgående kontrakt till sommaren eller Diego Simeone som har långtidskontrakt och måste köpas ut.

Det här kommer att bli en plåga närmaste dagarna och kanske längre än så. Men som någon journalist helt säkert fastslår i en stor tidning, när Chelsea gick ut och offentligt stödde Mourinho had ehan också fått en tre matchers ultimatum. Något som gick ut i lördags...

CSFCs inställning skrev vi redan om tidigare idag. Sparka Mourinho är kanske en emotionell lösning men ingen riktig fix. Däremot är hans uppträdande inte sådant att vi just nu kan känna stolthet över att han representerar Chelsea och han måste få ordning på sig själv och det snarast. Vi lär säkert få veta i veckan om han blir avstängd och hör vi inget inom några timmar lär risken vara att han blir det till Liverpoolmatchen och det är en stadiumavstängning så han får ju inte vistas i närheten av laget eller ens knappt i samma grannskap. Mot Stoke kan nog Holland sköta jobbet men i sanningens namn, mot scousers vill vi nog ha managern på plats.

Det är tyvärr jobbiga tider inte bara för klubben och spelarna utan även för oss fans just nu, och då väljer Viasat otroligt nog att inte visa Chelsea mot Stoke.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!