Shovkovskiy; Danilo Silva, Khacheridi, Dragovic, Vida; Rybalka; Yarmolenko, Sydorchuk, Buyalskiy, Gonzalez; Kravets.

avb: Rybka, Antunes, Petrovic, Garmesh, Gusev, Miguel Veloso, Junior Moraes

CHELSEAS INSATS
7-

Ingen perfekt första halvlek och missade målchanser sänker betyget lite, men kanske ändå den bästa hittills under säsongen åtminstone till 2/3-delar. Fast de tappade spelet stundtals. Kunde pressat mer högre upp men försiktighet var nog instruktionen.
En stolpträff, ett friläge just utanför, en ribbträff...
Det var väldigt mycket spel på resultatet större delen av andra halvlek. Tyvärr. En solid insats men svårt att vara riktigt nöjd med tanke på chanserna.

Allra mest positivt var att flera spelare ur form visade att de är på väg tillbaka till den form vi hoppas på.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Asmir Begovic Inga svåra ingripanden i första. Några lite mer kvalificerade i andra. Viktig räddning på inlägg i slutminuterna. 7-
Kurt Zouma* Hade lite problem med Vida och Gonzalez, men skötte sig minst lika bra på högerbacken som i mitten. Mer defensiv än offensiv. 6+
Gary Cahill En riktigt bra brytning i första, annars inte så mycket att ombestyra i första. Var nära ett ordentligt misstag i slutet av halvleken. 6
John Terry Fick en del att göra mot slutet av första halvlek och gjorde det med ackuratess. 7-
César Azpilicueta Hade Yarmolenko på sin lott och trots skillnad i storlek gjorde han det som alltid - fullständigt utmärkt. (Då var ändå Yarmolenko deras bäste). 7+
Nemanja Matic Riktigt bra från start och mycket nära ett underbart mål, men fick inte tillräcklig skruv i avslutet- helt underbar dribblingsräd fram dock. Hans bästa match den här säsongen. 7+
Cesc Fabregas Började mycket bra i en central offensiv mittfältsroll. Mattades något mot slutet av halvleken. Bättre även i inledningen av andra. Hade några patenterade underbara passningar men hans målförsök var lite svaga. Där borde han nog gjort det svårare för målvakten. 7
Ramires Svårt att komma rätt första kvarten. Så osynlig i bollspelet att man nästan väntade sig att han skulle göra en gubbe i lådan. Nyttig med att riva sönder spelet, men inte så roligt kanske att se. 6
Eden Hazard En lurig intelligent boll som via fingertopparna gick i stolproten. Bra första halvlek. Jobbade hårt och kanske t o m lite för mycket i defensiven... 7
Willian Hans frisparkar från vänster är målchans jämnt numer. Var mycket hjälpsam i defensiven mot Vida. En härlgi frispark, men i ribbans underkant. Lade upp några öppnande lägen också. 7+
Diego Costa Rörde sig mycket men ingen service alls från de övriga i första. Utan att få bollar är det inte mycket han kan göra. 6+

BETYG

Valde rätt ytterbackar för matchen med tanke på vad han ville få ut. Lite försiktig inställning som alltid men det är mycket fokus på att få laget att försvara som en enhet just nu. Tyckte också det långa stunder såg lovande ut med Fabregas centralt offensivt på mitten. Fick nog den matchbild han ville ha, men skärpan hos spelarna finns där inte riktigt i kontringarna. Förmodligen inte missnöjd med oavgjort som det såg ut. Det var väldigt mycket spel på resultatet större delen av andra halvlek.

7

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
César Azpilicueta

KORT OM MATCHEN

Poäng behövs. Lätt lär det knappast bli men kunde kidsen så.... Baba får inte chansen efter kritiken i England i helgen. Istället är det Zouma på högerbacken. I övrigt ett mycket väntat lag. En rätt intressant bänk.
    Innan matchen pekade Mourinho specifikt på att Azpilicueta är tillbaka som vänsterback för att ta hand om Yarmolenko som gärna ser en transfer till Chelsea. Azpi mötte honom nyligen med gott resultat i landskampen mellan Spanien och Ukraina.

Vi kunde lätt konstatera att den ansvarige för grafiken inte hade en aning om hur Chelseas offensiva mittfält tänkte ställa upp. Inte ett rätt. Hazard startar som vanligt till vänster och Willian till höger och inte tvärtom. De lär dock växla.
    Inte mycket till spel första fem. Mest intressant var väl att Azpi satte sig i respekt mot den betydligt större Yarmolenko omgående. Näst det var det väl hur Ramires var steget fel på varje passning och brytning han försökte sig på.
    Första skottet på mål från Fabregas, ca 25m mot stolproten. Inga problem för målvakten. 6
    Kiev spelar lågt och verkar bjuda in Chelsea att ha bollinnehav. Chelseas presspel är rätt försiktigt till en start.
    Ramires lyckades med en brytning och Willian gick fram centralt, valde att skjuta och målvakten hade lite problem med en inte alltför svår boll, men ingen hade hunnit fram till en retur. 8
    Hazard skjuter närmast stillastående och träffar stolproten. 9 Oj vad nära. Fabregas assisterade.
    Tio minuter är tidigt att döma men Fabregas, Matic och Azpilicueta är de som imponerat mest i Chelsea redan.
    Reprisen visar att målvakten faktiskt var på bollen med fingrarna, annars hade det nog blivit mål. Lurigt skott bakom backen.
    Frispark som Fabregas inte hittar någon blå med.
    Hazard har varit bra senaste minuterna, hittar Costa som långt ned mot linjen försöker lyfta till Fabregas som dock bara kan nicka utanför. 11. Chelsea har varit bra senaste minuterna när Kiev kontrar med en fin cross från Yarmolenko men skottet går sedan rakt på Begovic som inte har några problem med det. 12
    Ramires klarar sig från en varning när han sätter in foten mot en motståndare. 14
    Fabregas hittar inte passningen i straffområdet och trängs ned. Ingen straff, och det skulle det inte vara heller. 17
    Kiev satsar allt till höger vilket nog är dumt då Vida är väldigt bra till vänster. Willian hjälper Zouma mer än vad kanske Azpi får hjälp av Hazard som dock börjat bra framåt.
    Nästan Willianläge. Lite långt kanske men ute till vänster för inlägg, kontra skott och det är väldigt nära att Costa kan få in den. 19
    Cahill försvarar bra när Kravets nästan får rent läge. 20
    Matic bryter sig fram och får ett jätteläge men vinklar bollen precis utanför. Oj så synd. 21
    Bra skott från Kiev, men utanför. 27, Touchade tydligen en Chelseaspelare, hörnan ofarlig.
    Kiev är bättre med i matchen nu och har fått ett visst bollinnehav att bygga från.
    Chelsea har tappat spelet just nu och det är mest Kiev men rätt ofarligt ändå.
    Hörna från Willian som nu är till vänster. 32 Den går förbi alla men frispark till Kiev då målvakten antagligen bedömdes ha blivit instängd. Konstigt domslut visar reprisen.
    Hazard fixar en hörna men nicken lite för långt ifrån och lätt för målvakten att plocka ned. 34
    Cahill höll på att ställa till det ordentligt men JT hann parera och få dit en fot. 35
    En bra halvlek av Chelsea, åtminstone i 30+ minuter, till och med riktigt bra men effektiviteten saknades. Med tanke på kvaliteten på chanserna borde kanske Chelsea tagit ledningen.
ANDRA
Det märks att de i studion inte är koncentrerade på andra matcher. När Magnus Pehrson dissar Chelsea är det rätt löjligt faktiskt. Särskilt som engelska källor gör precis tvärtom. Pehrson kan inte ägnat många minuter åt första halvleken i Chelseas match.
    Willian dras ned några meter rakt utanför straffområdet. Zouma intresserad av en hästspark, men det är fler om budet. 46. Willian sätter den i ribban. Ingen hinner fram på returen då den går väldigt mycket rätt ned och studsar högt. Ännu en gång jättenära.
    Fabregas får läge, många blå fria men avslutet rakt på målvakten. 52 Alldeles för enkelt.
    Första tio till Chelsea sedan började Kiev få mer bollinnehav igen (de hade 58% i första). Väldigt lite händer dock från det.
      Matchbilden är nog som Chelsea vill ha den, men då skärpan ännu inte funnits i avsluten...
    Bra möjlig kontring men det rinner ut i sanden då Silva får en fot på Costas inlägg. 58
    Willian hittar en fri Hazard men en back kastar sig och täcker bort skottet. 59 Väldigt fint pass av Fabregas till Willian.
    Kiev får en av sina bästa chanser i en kontring där spelare springer in i varandra och tappar positionerna. Snabb kontring, men skottet klarar Begovic rätt lätt. 62 Kort hörna som Begovic sedan får en hand på som tur var då den annars kunde hittat en vit.
    Kiev har en bra period med flera hörnor och boll på Chelseas planhalva. Uselt inlägg dock som ger Chelsea inspark. 63
    Vida faller och Ramires slarvar totalt bort möjligheten. Inte ens hörna. 65
    Brutal satsning mot Fabregas ger Buyalskiy varning. 65 Matchens första.
    Gonzalez försöker filma till sig en straff när Zouma stoppar upp honom. Löjligt och borde gett kort. 66
    Matchen har öppnat upp sig lite, tuffare spel och hårdare närkamper. Zouma varnas när han tar ned Vida. 67
     Zouma trippar Gonzalez, båda tittar på boll. Misstag men frispark till vnste roch straffområdet. 68 Stökigt och domaren säger till. Vida får till slut en bra chans men gräver hela foten under bollen.
    Börjar kännas som det bäst tränade laget får visa sig nu. Tjugo kvar.
    Ramries bryter bra men passar fel. 71
    Kanske dags för ett byte men Mourinho har flest kreativa spelare på bänken så risken är att det är Mikel mot Ramires...
    Det blir dock Oscar som ska in. Bra.
    Kiev har en av sina bättre perioder i matchen, men de kommer ingenstans och Chelsea försöker inte särskilt mycket just nu.
    Oscar byter av Fabregas som haft en bra match, särskilt i första. 75
    Gonzalez skjuter, men lätt för Begovic. 80 Det var nog lite touch på det från Cahill men inte nog för att störa.
    Matic fälls, hyfsat läge, lite långt ut framför mål. 82 Inlägg snarare än skott från Willian lär det nog bli. Solklar offside tyvärr när Kiev lyfter hela backlinjen.
    Dålig hörna från Willian tyvärr 87 På förste försvarare.
    Hörna för Kiev istället. 88 JT bort men bollen studsar in och Begovic tar inlägget precis före Moraes. Viktig räddning.
    Känns inte helt säkert just nu när Kiev fått tryck. Hörna igen. 90 Matic bort.
    Långsam kontring av Chelsea. Willian försöker skruva in bollen men någon halvmeter utanför. 90+1
    Bara två minuter tillägg då Mourinho för första gången, tror jag, sedan han kom tillbaka inte utnyttjade alla tre bytena.

Chelsea borde vunnit matchen på de chanser de skapade. Men. Tyvärr kändes det lite för mycket som om Mourinho var nöjd med en pinne. Inte bra nog för oss andra kanske. Enda mållösa matchen. Chelsea fortfarande utanför avancemang i CL.

DOMARTEAMETS INSATS: Damir Skomina, Slovenien

BETYG

Ingen svårdömd match och inga misstag. Kanske någon bedömning han kunde gjort annorlunda, men kanske ändå inte. Faktiskt en av de bästa domarinsatserna vi sett i en Chelseamatch i år.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

Besök csfc-facebook: facebook