csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 10 sp 3 v 2 o 5 f 15 - 19 mål 11 p
always proud to be Blue - även nu!
19-25 oktober 2015

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

Nyheter v- 43

SÖNDAG:
Stoke är nästa chans att vända säsongen, i ligacupen vilket kanske inte känns så viktigt just nu. Men en bra cuptrnering kan betyda mycket för självförtroendet. Stoke borta är dock ingen lätt match. De har haft en bra tid som tog slut i helgen så det är två stukade lag som möts, och tyvärr ser det inte ut att bli någon som helst tv-sändning av matchen. Frågan är väl också om Mourinho lär få se matchen på tv eller om det istället blir den nu ovanligt tuffa uppgfiten mot Liverpool härnäst i ligan.
    Därtill möter vi Stoke i ligan snart igen, också på Britannia den 7 november.

LÖRDAG:
Nog för att vi har otroligt oflyt men årets säsong är nog en av de största gåtor jag upplevt inom fotbollen.

De allra flesta förväntar sig att West Ham kommer att spela ett kontringsspel och låta Chelsea ha bollinnehavet trots hemmaplan för Hammers. De kommer dock att sakna en spelare som spelat en mycket viktig roll för dem i deras stora segrar i år, som framförallt varit på bortaplan. De har varit klart svagare på hemmaplan. Det är Victor Moses som varit väldigt viktig för West Ham, det är bara Payet som varit viktigare. Adrian i mål kommer också att bli mycket viktig, särskilt som denne har en mycket obehaglig ovana att göra väldigt bra insatser mot just Chelsea. Det är tveksamt om Winston Reid som betyder mycket för deras defensiv kan spela.
    Mourinho måste veta detta och förhoppningsvis har han den perfekta taktiken för detta. Det är väldigt svårt att tro att han därmed kommer att välja den defensivare uppställning som är hans ryggradsplan för det mesta. Men samtidigt hävdar han ju att Chelsea måste hitta försvarsspelet och försvara sig med tio spelare, inte en enda färre!

José Mourinho har ett perfekt facit borta mot West Ham, fyra segrar och 11-2 i målskillnad. Vi får verkligen hoppas det fortsätter.
    Spelaren att se upp med är förstås Dimitri Payet som är PLs ledande skapare av målchanser i år, 39 stycken hittills.

FREDAG:
Chelsea har fyra skadade spelare inför mötet med Hamemrs imorgon. Courtois, Ivanovic, Pedro och Remy.
    För dem som läst skandalskriverierna om att Mourinho skulle stött till någon som ville fotografera honom, stort uppslaget bl a av svensk kvällstidningspress, lät Mourinho berätta att han hade förföljts av yngligen i över 20 minuter när han promenerade och hade ett privat mobilsamtal som tonåringen avbröt gång på gång. Han hade då blivit irriterad (och vem hade inte blivit det, men människor tycks ju tro att bara för att man är en offentlig person tillhör man också dem...). Han förnekar dock att han skulle knuffat eller gjort något fysiskt mot tonåringen. Frågan kan bli föremål för juridiska åtgärder men ärligt talat, i allmänhetens ögon är han redan dömd. Så fungerar ju dagens medier.
    Han vägrar säga om Eden Hazard sstartar imorgon. En fråga för mycket spekulation. Av någon anledning. CSFC är till 99% säker på att Hazard startar, om han inte vrickar foten på uppvärmningen. Inte minst med tanke på hur bra han var mot Kiev. I alla riktningar.
   

Lite love fest från Slaven Bilic mot José Mourinho inför morgondagens mycket spännande och kanske avgörande match. Ska Chelsea fortsätta framåt eller blir det tvärnit igen? Läs mer om varför Bilic anser Mourinho är den bäste >>

TORSDAG:
Magnus Pehrson, så kallad expert och förbundskapten för Estland tyckte Chelsea var usla i tisdags. En åsikt bara han och Chelseahatarna tycktes ha. Slaven Bilic vars åsikt betyder otroligt mycket mer än Pehrsons tyckte Chelsea var väldigt bra i tisdags. Så långt vill jag inte sträcka mig men nog var det mycket av det Chelsea vi förväntar oss som var på plats i tisdags. Inte minst var ju Matic och Hazard, även Fabregas bra mycket närmare den form vi förväntar oss från dem. Slaven Bilic har därför hissats varningsflagg inför hans West Hams möte med Chelsea på lördag. Trevligt men inget vi kan hänga upp hatten på, Chelsea måste jobba stenhårt och framförallt få lite effektivitet om det ska vägen för vi har ju sett hur bra West Ham är framförallt mot storlag i årets Premier League.

Att Mourinho är tjurig och har mer än ett barnsligt drag i sin personlighet är ingen nyhet. Så frågan är hur vi ska bedöma hans senaste utspel?
    Mourinho har nämligen lovat att han nu kommer att kalla alla domare som han anser underpresterat veka och naiva i framtiden. Helt klart beror ju detta på att Wenger satte prejudikat för detta genom att kunna säga det utan åtgärd från förbundet.
    En del av mig gillar det, för dubbelmoralen i hur Chelsea och Mourinho behandlas jämfört med andra managers och klubbar i synnerhet Whiner Wenger, är grovt stötande. En annan del av mig finner det lite roligt och en tredje del bara barnsligt och provokativt. Frågan är vilken del som dominerar mitt tyckande, det lär nog variera.

ONSDAG:
Som alltid mycket snack om vad som inte var, jag kanske inte tycker det var en lika tydlig straff som Mourinho och JT tyckte även om det i reprisen syns att det är kontakt. Men det var mer av trängningssorten än fällning för mig. Inte solklart för mig till skillnad från det grova rån av icke given straff det var i Porto med en av säsongens grövsta hands i straffområdet som vi sett. Detta var mer kan ges eller inte ges. Men billiga straffar får Chelsea absolut inte längre och ärligt talat är nog problemet kring det mer Mourinhos ständiga klagande då domarna inte vågar ta tveksamma beslut för att inte anklagas för att vara påverkade av Mourinho. Så för många anledningar borde Mourinho sluta snacka om uteblivna straffar. Det ger bara nackdelar för Chelsea, det snacket. Särskilt när tidningarna fått vinkla till det hela lite grann.
    I det stora hela börjar Chelsea se stabila ut, självförtroendet att de kan hålla emot kommer tillbaka. Försvarsspelet var trots justeringar i backlinjen bra och har varit de två senaste matcherna. Servicen till Costa usel men flera spealre som varit i usel form visade klara tecken på att vara på väg tillbaka så ett bra resultat på lördag och det känns nog som om krisen kanske är över. Vi kan börja se fram emot resten av säsongen med tillförsikt.
    Vi vet att Chelsea är ett lag som bygger bakifrån, särskilt under Mourinho och när försvarsspelet stämmer då stämmer ofta resten också. Sedan kan vi diskutera effektivitet och sådant, men nog förtjänade Chelsea ett lite bättre resultat än Kiev igår?!

TISDAG:
Mourinhos senaste, och vad det känns oerhört orättvisa bestraffning av FA väcker en enorm ilska hos Chelsea som inte tänker ge upp ärendet. Läs mer här >>

Chelseas U19 leder nu sin kvalgrupp i Uefa Champions League. >
Dynamo Kiev U19 vs Chelsea U19 0-2
Målgörare: Tammy Abraham 13, 72

Om José Mourinho förnedrar och i princip sparkar sin matchläkare och assistent, undrar man ju vad han skulle gjort med de här två "sjukvårdarna"? Varning för skratt. Se här >>

En stor artikel om José Mourinho i Daily Mail som inte följer standardsportreportagemall nummer 1A, vilket kanske sätter saker i perspektiv (nej, det ordet finns inte i sportpressens vokabulär) eller pekar på annat än det uppenbara, kanske. Läs själva och skapa er en egen uppfattning >> För hur gärna sportpressen, medierna i allmänhet, andra fans i synnerhet och många av oss Chelseafans försöker se saker och ting enbart i svart och vitt, eller blått och vitt - är livet aldrig så enkelt. Som CSFC försöker säga; vi kan älskar Mourinho vilt och ändå kritisera honom eller tvärtom.

MÅNDAG:
Turen följer inte Chelsea just nu. Inför den viktiga CL-matchen mot Dymano Kiev har vi fått två nya skador. Pedro och Loic Remy är nu också skadade, förutom Branislav Ivanovic och Thibaut Courtois. Det innebär att Chelsea har bara en enda back-up-anfallare tillgänglig, Radamel Falcao. En spelare som har väldigt svårt att hitta tillbaka till den han var före sin svåra knäskada. Varken Remys eller Pedros skador är allvarliga men de måste stå över matchen.

Värsta möjliga lottning blev det för Chelsea Ladies i Champions League. De fick tyska Wolfsburg som dessutom har fördelen av hemmaplan i andra matchen. Det ser inte lovande ut tyvärr i deras första CL-kampanj.

Normalt hade vi tagit den här veckan som en normal vecka. Men det är det inte. Det här är en av de viktigaste fotbollsveckorna för Chelsea på mycket länge.
    Efter förra uppehållet glänste Chelsea till och slog Arsenal klart och tydligt, för att sedan bli sämre och sämre igen. Nu glimtade Chelsea till och slog ett svagt Aston Villa, vilket gladde oss mycket, inte minst då Chelsea dessutom höll nollan och visade ett bättre försvarsspel.
    Det får dock inte vara en tillfällig uppryckning. Chelsea måste helt enkelt bygga på detta och i det läget väntar en mycket tuff bortamatch men lång resväg och få vilodagar, mot Dynamo Kiev redan i morgon.
    Mourinho vaskade om ordentligt i startelvan inför Villamatchen och som hans vana tyvärr är hängde han också ut vissa spelare på olika sätt. Han drog tillbaka unge Loftus-Cheek i halvtid och skyllde på att han inte jobbade tillräckligt utan boll. Han bänkade Eden Hazard till 83 minuten och skyllde på att Hazard måste förbättra sitt defensiva spel eller sitta kvar på bänken. Kanske är det chocktaktik men det känns mer som klassisk Mourinho-taktik, att minimera alla risker. Något som förstärktes genom att laget vilade på lagrarna och spelade på 2-0-ledningen istället för att köra på när Aston Villa visade väldigt tydliga tecken på att vika ned sig i lördags. Villa fick luft och kunde därmed åtminstone lämna med huvudena höga. Chelsea däremot missade därmed chansen att blåsa in ytterligare luft och självförtroende i truppen.
      Dynamo Kiev borta i oktober. Verkligen ingen lätt match. Visserligen är säkert Arsenals match, om än hemma, mot Bayern ännu svårare men utan faktorer som uselt självförtroende, oro i truppen (för det är det oavsett vad Mourinho hävdar, däremot är oron kanske inte av de orsaker media försöker få den till utan mer spelarnas egen över form och prestation). Därtill lär det finnas spelare i Kiev som verkligen vill imponera just nu och särskilt Yarmolenko lär vara ute för att ändra klubbadress och vilket tillfälle är då inte bättre än att göra det mot Chelsea. Han såg ju vad bra insatser för Chelsea gjorde för Salah bl a.
      Normalt hade vi kunnat vara nöjda med oavgjort men då Portomatchen ändå var ett litet fiasko är frågan om Chelsea har råd med det. Det känns som en vinst är nödvändig för en gruppseger nu.
    Inte blir det lättare, även om en dag extra vila och kort resa på lördag. West Ham är ett av årets stora överaskingslag och Slaven Bilic har fått dem att visa karaktär man inte trodde de hade, inte minst i bortamatcher mot topplag som Arsenal och City. Men även i matcher mot tiomannade Crystal Palace där Hammers kämpade ända in på mållinjen. Payet en stor ny tillgång och även nick-Carroll är tillbaka och med tanke på hur Chelseas försvarsspel sett ut på fasta situationer i år blir det ett orosmoment.

Så det är en tuff vecka för Chelsea även om motståndarna inte har de alla mest hajpade namnen.


Rykten, notiser m m, v-43


LÖRDAG:
Chelsea, United eller PSG - det tycks vara destinationen för Röda Stjärnans Marko Grujic . Vi hatar epitetet nye, men använder det ändå för att visa var på plan Grujic spelar. 19-åringen kallas nämligen den nye Nemanja Matic. Chelsea lär leda rejset av det tre storklubbarna.

Att Mourinho är pressad och visar att pressen verkligen tar oavsett hur mycket han förnekar det är helt klart. Pressen ökar nu närmast exponentiellt och risken är att hans uppträdande vid sidan av det rena jobbet som manager för Chelsea har gått över gränsen för vad Chelseas styrelse accepterar. Han skaffade sig mäktiga motståndare ända in i Romans familj med sitt uppträdande mot dr Carneiro och resultaten har ju verkligen inte gått Chelseas väg. Om resultaten förbättras kan Mourinho säkra sitt jobb men om Chelsea inte vinner något i år och framförallt om de inte kvalificerar sig för nästa års Champions League är nog Mourinhos tid över. Annars är det svårt att sia.
    Men det som verkligen ökar pressen just nu är att en manager som anses vara Romans verkliga favorit snart blir ledig och spekulationerna är att denne är mycket intresserad av att bli manager för ett Premier Leaguelag, och detta i en särskild stad, London. Pep Guardiola anses ju annars vara Citys dröm om Guardiola inte kommer överens med Bayern om en fortsättning men tydligen lockar Manchester mindre än London. Bayern har satt ett ultimatum och vill ha klart med en eventuell förlängning före nyåret. Guardiola har också antytt att han anser att hans tid i Bayern bör komma till ett slut med uttalanden om att han inte tror på att stanna för länge i samma klubb som manager.
    Dagens match kanske bara är ett bortaderby i första delen av säsongen, men det är ändå en av de viktigaste matcherna som José Mourinho lett Chelsea in i.

Marc Wilmots är en förbundsmanager som alltid lägger sig i sina spelares liv utanför landslaget, särskilt Chelseaspelare. Han hade stor del i vad som hände kring Kevin de Bruyne och i veckan snackade han ju skit igen och lobbade för att Eden Hazard skulle lämna Chelsea. Mourinho har äntligen fått nog av det och kommenterat det. Mourinho ansåg att Wilmots nog borde hålla tyst, Mourinho påpekade att han aldrig talar om sina spelare i deras landslag och anser att Wilmots borde hålla tyst om spelarnas klubbliv. Vilket Mourinho ju har 100% rätt i.

FREDAG:
Diego Costa som är väl känd för att gilla practical jokes och skämt har gett igen mot en i fysteamet. En av lagets fysioterapeuter (från Brasilien) ska ha spelat honom eller de andra brasilianarna ett spratt så Costa med Ramires, Oscar bestämde sig för att ge igen. De tog sig in i fysterapeutens rum och trashade det så denne inte kunde stanna där över natten (dyr nota antar vi). Något som Costa fick skulden för; då han som han säger ju får skulden för det mesta som händer, inkl skämt.

Lionel Messi lär inte längre trivas i Spanien, kanske inte ens i Barcelona. Skälet är väl förmodligen hans trassliga skatteaffärer (för att inte tala om hans fars inblandning i dem). Engelska klubbar har noterat det och kontaktat Messi på ett seriöst sätt, inte bara för att diskutera något teoretiskt. Klubbarna är Chelsea, Man City och United. Messi har dock tre år kvar på sitt kontrakt och att Barcelona skulle vara villig att sälja låter otroligt osannolikt.

Fiorentina sägs vara intresserade av Falcao. De lär knappast kunna betala ens hans sänkta lön men det är kanske en lösning för columbianen som varit en skugga av sig själv sedan knäskadan. En lättare liga att hitta självförtroendet i?

FA som uppträder mer och mer despotiskt har nu startat en undersökning kring styrelsemedlemmen heather Rabbat (med avsikt att sparka ut henne förstås) för att hon gav offentligt stöd åt dr Eva Carneiro... Fotbollspamparna blir bara värre och värre.

Eden Hazard lär vara föremål för spekulation ändå tills han hittar formen igen. Här är äänu en drapa som hävdar att hazard börjar längta från Chelsea - den lär citeras flitigt i Madrid idag. Avgör själva om Mourinho-hataren och Chelseabevakaren Neil Ashton i Daily Mail har en poäng. >>
    Men ta det för vad det är, en åsikt från en sportjournalist som i Chelseakretsar anses aldrig skrivit ett positivt ord om Mourinho eller klubben de senaste åren.

TORSDAG:
Den unge portugisen Bernardo Silva som glänste så i U21-EM har blivit aktuell för Chelsea, sägs det. Som ersättare till Oscar som tydligen hamnat i bakvatten (en del säger pga han tog ställning i fysteam-frågan). Monaco lär säkert begära stora pengar, särskilt som det knappast ser ut som Josés chansning med Falcao kommer att betala sig. Det är överhuvudtaget mycket snack om Mourinho ens hade inflytande på de spelare som kom in i klubben i somras - nog verkar det som om det kom spelare som Mourinho inte är intresserad av då ingen av dem får chansen.

Konyoplanka gjorde succé igår och Yarmolenko var Kievs bäste mot Chelsea, så båda är fortfarande med i skvallersvängen vad det gäller övergångar. När, avgörs kanske allra mest hur deras klubbar Sevilla och Kiev går i CL.

Avdelning svårt att tro på; men spanska medier är mer fantasifulla än JK Rowlings så; Real Madrids president Florentino Perez påstås nu varit i kontakt med Mourinho för att diskutera en återkomst till Real. Som väntat är ju Rafa Benitez inte populär i Real, men att Mourinho skulle återvända förefaller höggradigt osannolikt även om Casillas försvunnit.

Den vedervärdige belgiske förbundskaptenen Marc Wilmots som älskar att lägga sig i spelarnas affärer lär nu uppmana Eden Hazard att gå till Real Madrid. Kan ingen få stopp på den skitsnackaren? Att Hazard skkulle gå är dock mycket föga trovärdigt även om spanska blaskor gått i taket kring detta rykte.

ONSDAG:
Mouriinho använde högst avsiktligt orden vek och naiv om Damir Skominas domslut att inte ge Cesc Fabregas en straff i matchen igår. Vi vet varför han gjorde det, men förutom att det akademiskt är lite roligt att Mourinho försöker testa gränserna (Wenger får säga så men Mourinho får inte ens undra om domslut) så hjälper det föga. Skomina var bra och straffen var inte solklar. Hade Mourinho sagt detta efter en match i England hade han nu varit avstängd och inte fått sätta en fot på arenan - det vet vi, trots att Whiner får säga och göra vad han vill. Men hur äcklig vi än anser FAs och engelsk fotbolls dubbelmoral än är, det är typ en fajt man aldrig kan vinna. Fotbollsbyråkrater trumpar alltid utövarna, punkt slut.

Egentligen inte vad vi ens vill nämna, men då alla andra kommer att nämna det och utnyttja det i sina hatattacker mot oss. Mourinho har reagerat mot dagens sociala norm att vi alla tillhör alla andra att behandla som de vill för de är offentliga personer och kanske knuffat en tonåring (som beskrivs som en ung pojke just för effektens skull i skvallerpressen). Se själva >>
      Snälla, när får Chelsea handla om fotboll igen?

TISDAG:
Mr Gentleman Carlo Ancelotti tror inte Mourinho blir av med jobbet och problemet hos Chelsea är självförtroende, säger han i denna intervju. >>

Javier Pastore kommer till Chelsea i januari. Det tror vi inte på. Visst, han verkar missnöjd med sin spelartid i PSG men att PSG skulle sälja honom i januari är synnerligen tvivelaktigt, särskilt som PSG aldrig vill sälja spelare verkar det som. Hur många som än rycker i Cavani, Z, Verratti, Marquinhos etc.

Italienska källor hävdar att Chelsea säljer Juan Cuadrado till Juventus för reapriset 22m euro. Knappast troligt men italienska källor är numer lika icke-trovärdia som spanska så... Sant är dock att han hittat formen igen när han spelar i en lättare liga (ja, Serie A är en lättare liga) och med andra mindre tempostarka och fysiska spelsystem.

Så florerar massor av Eden hazard till Real Madrid-rykten. Vilket det lär göra ända tills hazard visar form och spelar regelbundet igen. Mourinho minskar inte heller spekulationerna genom att inte bekräfta att Haz startar ikväll istället för skadade Pedro.

MÅNDAG:
Lånerapporten, det gick bra för flera utlånade spelare i helgen. >>

Baba Rahman fick uselt betyg i engelsk press efter matchen. Ganska obegripligt faktiskt för så dålig var han absolut inte. Visst han hade svårt att stå emot Alan Huttons fysik vid något eller några tillfällen. Men underkänd är bara löjligt att ge honom som betyg. Det syntes förstås att Baba var lite osäker och framförallt hade problem med att avväga när han skulle spela offensivt (hans styrka) och defensivt. Men underkänd, nej det var han verkligen inte.
    Han behöver mer speltid och det får vi hoppas han får nu.

Eden Hazard var bänkad i helgens match så självklart tolkar, särskilt spanska skvallerpressen det som att han nu ska säljas, till Real Madrid tydligen.

Falcao var inte ens på bänken, och med samma logik som ovanstående kommer han också att lämna, och det redan i januari.

Det rä gott om rykten just nu, de flesta med ännu mindre substans än de värsta silly seasonryktena så vi håller oss väl lugna, särskilt som källor inifrån klubben indikerar att det blir inga stora köpfester i januari oavsett.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!