csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
11 Chelsea FC 9 sp 3 v 2 o 4 f 14 - 17 mål 11 p
always proud to be Blue - även nu!
12 - 18 oktober 2015

Nyheter v- 42

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
Chelsea är inte längre ett bottenlag utan ett mittenlag. Klättringen uppåt har börjat och måste fortsätta. Spelet var dock inget jättelyft men en hållen nolla och tryggare försvarsspel kändes som ett viktigt steg just nu. Särskilt som det kommer några svåra matcher nu. Dynamo Kiev borta har blivit väldigt viktig efter förlusten mot Porto och West Ham borta verkar visserligen lättare än West Ham hemma då Hammers verkligen övertygat på bortaplan, alldeles särskilt mot s k topplag. Tuff vecka men en skön känsla att ha en vinst att bygga på. Faktiskt väldigt skönt efter all turbulens i klubben både på och vid sidan av plan.

LÖRDAG:
Nu startar säsongen på allvar för nu har vi verkligen inte råd med fler cock-ups som engelsmännen kallar det. Chelsea måste börja vinna och Aston Villa hemma är en match Chelsea ska vinna tio gånger av tio. Kan vi dessutom vinna övertygande kanske vi får se trevligare rubriker framöver när vi börjar äta in försprånget och är ifatt de andra framåt jul.

Vem som kommer att ersätta Ivanovic idag är fortfarande oklart. Mourinho säger att han har fyra alternativ; det är förmodligen Azpilicueta, Zouma, Aina och det fjärde är svårare att gissa rakt av. En som säkerligen kommer tillbaka idag är Diego Costa som nu avtjänat sin avstängning. Vi får hoppas att han lärt sig hålla igen lite och komma ihåg att även om domaren inte ser saker så ser kamerorna det och de lär intressera sig väldigt mycket för honom var bollen än är. Att sedan olika spelare bedöms olika, ja så är det bara att det är något som Costa liksom Mourinho måste lära sig oavsett hur fel och orättvist det än är.
    Ham jämför också Baba Rahman med Ricardo Carvalho i det att han har problem med att anpassa sig till engelsk fotboll, något det tog Carvalho några månader - men oj så bra han sedan blev.

Ett reservbetonat U18 spelade 2-2 i derbyt mot Fulham idag. Målgörare St Clair (str), Nartey

FREDAG:
Dagens presskonferens.
Inte oväntat förnekar Mourinho myteriryktena som vissa väldigt gärna vill se som sanna. Han säger sig pratat med spelarna om tidningsskriverierna. Vi lär väl gissa vidare efter sett laguttagningen i morgon.
    Enda skadorna är Courtois och Ivanovic (dock inget om när denne är tillbaka, Courtois är ju tillbaka i december någon gång).
    Mourinho kommer att överklaga sin villkorliga avstängning till FA. Lycka till säger skeptikern.
    Han har inte förlorat förtroendet för Matic. Dahhh! Det är väl solklart, men Matic är verkligen inte den ende som inte visat form - ännu.
    Han säger att de pratar om situationen så gott som dagligen inom gruppen (som svenska tränare älskar att kalla det).
    Han antydde också att han kunde tänka sig starta Ola Aina på högerbacken. Något vi först struntade i, då det mest verkade vara ett sätt att undvika besvara frågor kring Ivanovic - men då vissa medier tycks ta det på allvar är det väl bäst att vi nämner det. Dock, sannolikheten är säkert mycket låg.
   
   
Kanske svårt att tro på med tanke på resultaten men Chelsea har haft mer än 50% bollinnehav i varenda match den här säsongen. Vilket tyvärr därmed också bevisar CSFCs tes om att bollinnehav är ett fullständigt värdelöst verktyg för att mäta kvalitet i en fotbollsmatch.
    Så vi får nog betrakta det som ett väldigt oroande faktum att Chelsea dominerar bollinnehavet i matcher, särskilt som vi tidigare varit kända för kontringsspelet...

TORSDAG:
För de som CSFC reagerar starkt på hur otroligt olika spelare och ledare behandlas i engelsk fotboll av FA kanske denna artikel kan spä på de känslorna, som också är rena fakta faktiskt. Det handlar förstås om Mourinhos straff av FA och att Whiner inte bestraffas för ett betydligt värre uttalande. Läs >>

ONSDAG:
CHAMPIONS LEAGUE damer
Glasgow City vs Chelsea     0 - 3
Målgörare: Eni Aluko 22, Fran Kirby 57, Gillly Flaherty 61
      Chelsea är vidare i Champions League. Nästa omgång lottas på måndag. Liverpool åkte ut, de svenska lagen är kvar.

Som väntat, särskilt som han medgav det fälls José Mourinho för vad han sa om domarna (vilket som så ofta förr var sant även om Koeman hade mer att klaga över) av FA. 50.000 pund i böter, vilket väl är något mer än vad de flesta av oss tjänar och en match avstängning, förutsatt att han fälls en gång till. Men det besvarar ändå inte frågan om hur Mourinho kan fällas för en rätt oskyldig kommentar när Wenger får säga vad han vill som han gjorde efter Arsenalmatchen. Men olika bedömas syndarna av FA, det är en sanning lika gammal som bibeln känns det som.

Tips: för er som kan se Chelsea TV, visar de damernas retur mot Glasgow City i Champions League (1-0 till Chelsea i första matchen). Matchstart 20:30

Eden Hazard gjorde två mål (en straff och ett spelmål, samt missade en straff) under landslagsuppehållet. Vi får hoppas det hjälper honom igång och att hitta form.
    Willian gjorde två mål för Brasilien mot Venezuela så han måste ju beskrivas vara målform. Det första efter 40 sekunder. Dock brukar ju Mourinho inte vilja spela spelare som rest långt. Dock med Willians målform lär han nog ändå få en start på lördag.

MÅNDAG:
Cesc Fabregas gör ikväll sin hundrade landskamp och firade! det med att missa en straff mot Ukraina.

Diego Costa är knappast poppis hos röda fans men oj vad poppis han är hos oss blå. Hans autografsignering i Megastore idag blev så full att man blev tvungen att stoppa fler från att komma dit! Något jag aldrig tror hänt förut.


Rykten, notiser m m, v-42


SÖNDAG:
En annan ukrainare som Mourinho lär intressera sig för är Sevillas Yevhen Konoplyanka.

Mourinho har förklarat att Eden Hazard, som har usel form, långt från förra säsongens Bäste Spelare - måste förbättra sitt defensiva spel eller fortsätta på bänken. En billig ursäkt men inte helt utan fog om vi ska döma av det förbättrade försvarsspelet igår.

Säsongens sensation i Spanien är Paco Alcacer och tydligen är Mourinho en stor beundrare, så självklart kopplas nu Alcacer till Chelsea. Valenciaanfallaren värderas till 50m pund! Ouch.

Dynamo Kievs Andriy Yarmolenko har ju kopplats till Chelsea. Han lär nu skrivit nytt kontrakt med Kiev med en klar utköpsklausul antar vi då han flirtar vilt med de engelska storlagen. Så han spelar väl för en audition nu på tisdag.

Barcelona som lär leta en ny Henke Larsson sägs plötsligt vara intresserade av Radamel Falcao. Det känns väl rätt konstigt om vi säger så. Annars har ju van Persie varit en av dem som skulle vara aktuell. De vill alltså ha en erfaren spelare som kan gå rakt in utan att kosta för mycket. Och att Falcaos marknadsvärde gått rakt ned, det är väl det som stämmer med det.

FREDAG:
Nu börjar Uefa redan krackelera, igår meddelade de att alla 54 länderna stod bakom Platini. Idag backar engelska FA från detta och även det tyska förbundet verkar göra så då de istället hotar stämma Uefa. Snart följer nog alla utom Frankrike och pk-sverige med och åtminstone avvaktar med att stödja en person under utredning för korruption till utredningen är klar.

Vårt senaste nyförvärv Marco Amelia har gett sin första intervju i engelska tidningar och han tror Chelsea fortfarande har chansen att vinna ligan. Det gör CSFC också men vi har inte längre något som helst utrymme att snubbla över. Läs mer här >>

Ryktena om ett nytt fyraårskontrakt för Ramires växer sig starkare. Det lär handla om 70.000 pund i veckan för en inhoppare. Hans nuvarande kontrakt går ut sommaren 2017.

Tammy Abraham har förlängt sitt kontrakt med Chelsea, men än är han för ung för att komma ifråga som anfallare i Chelsea. Han lär ha både Solanke och Bamfrod före sig i kön, och de är redan utlånade. Men Abraham är ett stort löfte som vi får hoppas fortsätter utvecklas.

Det pratas alltmer om att Mourinho ska skällt ut Oscar, Matic och Azpilicueta inför hela truppen vid något tillfälle (skvallret säger inte när). Om det är sant bygger det bara under intrycket om att Mourinho inte har sig själv och kanske inte hela truppen under kontroll längre. Det är många små stenar som bygger ett berg nu. Men börjar Chelsea vinna igen lär de sopas under mattan till nästa idiotiska utbrott från den koleriske, ursäkta, den specielle.
    Mourinho kallar dessa ryktena tragiska och osanna, förstås, och hävdar att spelare som inte vill spela med honom inte heller stannar i klubben (läs: Kevin de Bruyne)

Mourinho har, med all rätt, reagerat starkt mot FAs senaste bestraffning av honom. Vi håller verkligen inte alltid med Mourinho men nog har han fog i det han säger här om hur olika vissa managers behandlas av FA>>

Chelsea lär erbjudit FA 60m pund för att spela på Wembley under ombyggnaden (om, när den blir av) av Stamford Bridge. Något Tottenham tydligen inte kan matcha. Vi som trodde tanken hos FA var att låta både Tottenham och Chelsea spela där så de skulle kunna raka in pengarna, för pengar verkar ju vara det enda förbundsgubbar är intresserade av.

Ännu en arabisk/mellanöstern shejk/prins har gett sig in i kampen om att ta över Fifa efter Blatter. Det är Bahrains shejk Salman Bin Ibrahim Al-Khalifa som ska utmana bl a prins Ali av Jordanien om posten. Ingen kan ju bli värre än Blatter och knappast ens Platini heller som obegripligt nog fortfarande stöds av SvFF m fl, dock är frågan om fotbollen behöver någon rik person som vill ha en fin position eller någon som verkligen brinner för spelet och har dokumenterat det - men som samtidigt har integritet, mod och personlighet att rensa upp i det träsk som är Fifa (men finns den personen överhuvudtaget, själv hade jag röstat på IOKs Thomas Bach men han är säkerligen inte intresserad, han leder ju redan den allra finaste organisationen, Olympiska Spelens).

TORSDAG:
Ingen litar på Fifa längre. Efter idag finns det knappast någon som litar på Uefa och SvFF längre heller då dessa ställer sig bakom Platini utan att avvakta den utredning om oegentligheter som väcker väldigt viktiga frågor. Skäms på er förbundsgubbar, men ni är ju bara ute för att skydda er själva och allra mest skäms man åt Karl-Erik Nilssons vägnar. Vi förväntar oss mer av en svensk även om vi kanske inte är förvånade.
      Än är inte Michel Platini fälld men inte heller vet någon varför han stängts av. En åtgärd som knappast som skulle skett om inte grava misstankar om stora oegentligheter finns.
      Platini fick alltså 17 m kr i arvode för jobb han gjort, sägs det. Problemet är att det finns inget underlag för detta jobb. Betalningen gjordes nio år senare. Efter utbetalningen som direkt godkändes av Sepp Blatter på Fifa, drog Michel Platini tillbaka sin kandidatur till ordförande och utmanare till Sepp Blatter i Fifa. Indicierna skriker, men förbundssnubbarna vägrar lyssna. Fotbollen går en mörk framtid till mötes och förtroendet är så nära botten det går att nå.


En tidigare stor Chelseafavorit och någon form av ambassadör i klubben kritiserar José Mourinho ordentligt för dennes uppträdande mot dr Eva. Graeme Le Saux är en person som själv fått uppleva diskrimerande uppträdande på plan, inte minst från scouserspelare, och han håller inte igen i sin kritik mot Mourinho (som CSFC skriver under på också) och menar att Mourinho inte bara skadat sitt eget rykte utan än mer klubbens och tagit fotbollen 30 år tillbaka i tiden när det gäller jämlikhet. Läs mer >>
     Som Le Saux säger:" I define the best not only as someone who's successful, but who behaves and conforms to certain standards."

Dagens stora skvallernyhet är att Uniteds succévärvning Anthony Martial nobbade Chelsea, trots att Chelsea skulle erbjudit mer pengar för honom. Martial lär vara Unitedsupporter i botten, kanske. Men det här är ju typiskt Wengerrykte; "han var minsann aktuell för oss", vilket i princip alla lovande fotbollsspelare är för alla toppklubbar i alla ligor...

ONSDAG:
Det ska tydligen vara en Madrid-mittfältare, fast idag är det Reals Isco som Chelsea ska vara intresserade av. Så intresserade att Roman själv påstås vara inblandad i förhandlingar. Tveksamt rykte.

TISDAG:
Ruben Loftus-Cheek tippas starta mot Aston Villa, Mourinho anses lovat det i intervjuer före uppehållet. Dock spelar Loftus-Cheek landskamp i U21-kvalet ikväll. Framgångsrikt då han gjort ett mål.

Det spekuleras nu i att Mourinho kommer att spela Kurt Zouma som högerback mot Aston Villa. Inte ett dåligt val även om Azpilicueta är bättre. Mne uppenbarligen litar Mourinho inte på sin värvning av Baba Rahman för denne är för kort och för oerfarenhet av engelsk fotboll... Det får en ju att undra, varför lägga enorma pengar på att värva honom då?

Baba Rahman skulle spelat vänskapsmatch för Ghana mot Canada, men så missade någon att det krävdes visum. Så till Chelseas fördel stannar nu Baba i London för att träna med sina lagkamrater (de av dem alla som faktiskt är på Cobham.).

José Mourinho ska varit i Kiev för att granska Dynamo Kievs mittfätlare Andriy Yarmolenko i landskampen mot Spanien igår (vi använder som ni vet alltid engelsk stavning på CSFC.SE då knytningen är till England, inte Sverige). Mourinho lär snart kunna granska honom igen då Chelsea har ett dubbelmöte med Kiev i CL inom kort. Yarmolenkos kontrakt med Kiev går ut till sommaren vilket gör honom till högvilt på marknaden.

Chelsea är inte alls nöjda med att Patrick Bamford inte får speltid hos Crystal Palace under sitt lån där och funderar eventuellt på att återkalla lånet för att hitta en bättre klubb för Bamford att utvecklas i. En oväntad och trist utveckling för en spelare vi har stora förhoppningar kring.

Koke, Atletico Madrid lär vara en favorit för Mourinho så ryktena börjar koncentreras kring honom. 40m pund lär Chelsea vara villiga att punga ut med för mittfältaren. redan i januari, trots som vi hört inga stora köp ska göras då...något ingen tycks tro på.

The Sun, jo, säger att Ivanovic lårskada kommer att hålla honom borta en månad. Vi får kanske veta mer på fredag, för som vanligt håller Chelsea tyst. Första beskedet

MÅNDAG:
Besiktas vill fortfarande köpa John Obi Mikel. De var nära i somras men då Mourinho inte ville släppa Mikel ännu blev det inget. Besiktas hoppas nu det blir i januari istället, men det beror helt säkert på om Chelsea hittar en ersättare först, Ruben Neves från Porto är hetaste namnet just nu. Dock, Porto är ju med Chelsea favoriter att gå vidare i CL från Grupp G och gör de det vill de säkert inte sälja.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!