csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
16 Chelsea FC 8 sp 2 v 2 o 4 f 12 - 17 mål 8 p
always proud to be Blue - även nu!
5 - 11 oktober 2015

Nyheter v- 41

Chelsea Ladies Ligamästare 2015
Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
Nemanja Matic blev frisk nog att spela mot Portugal i EM-kvalmatchen. Det gick inte så bra, Serbien förlorade hemma och Matic blev utvisad. Direkt rött kort dessutom.

Vi har sannerligen inga svar, bara mer eller mindre trovärdiga teorier, till varför Chelseas och flera spelare visar sådan usel form. Eden Hazard erkänner också att han saknar helt förklaringar men är övertygad om att det vänder för både honom och Chelsea när han därtill ger Mourinho sitt fulla stöd. Läs mer >>

Eden Hazard som var kapten för Belgien när de kvalificerade sig till EM satte en straff, och missade en straff (det börjar hända alldeles för ofta nu) när de slog Andorra.

U18 toppar sin liga efter slagit Swansea med fina 5-0 igår. Målgörare: Ali 12; Christie-Davies 34; Maddox 42, 78; Hinckson-Mars 80

FREDAG:
Det var gott om skador på prominenta spelare i gårdagens landskamper. Ett dåligt omen då de flesta av Chelseas spelare ska spela två landskamper innan den viktiga matchen mot Aston Villa, ett annat underpresterande lag nästa lördag.

Bland de skadade var Branislav Ivanovic och Nemanja Matic som både fick gå av plan i Serbiens match mot Albanien. Inget har sagts om hur allvarliga skadorna är. Ivanovics skada sägs vara en lårmuskelskada och sådana har vi ju erfarenhet av. Men vi får se hur länge han är borta. De elakare av våra fans tackar turen för att han blivit skadad...men så långt ska vi absolut inte gå.

TORSDAG:
Champions League, damer:
Chelsea Ladies vs Glasgow City       1-0
Målgörare Fran Kirby 39
Retur nästa vecka. En 1-0-seger är ingen stor marginal att gå på i en bortamatch men förhoppningsvis går de ändå vidare. Chelsea vann mot Glasgow på deras hemmaplan i Airdrie i sista försäsongsmatchen med 2-0.

Marco Amelia är nu Chelseaspelare. Den italienska veteranmålvakten har skrivit på för Chelsea idag. Amelia är 33 år och har erfarenhet från flera italienska klubbar från Roma, Milan till Perugia senast. Han var även del av den italienska världsmästartruppen 2006. Amelia är spelklar till nästa helg och kommer på fri transfer. Kontraktet är till slutet av säsongen och Amelia kommer att ha tröja 32.

Ikväll spelar Chelsea Ladies sin allra första Champions Leaguematch. De gör det som nyblivna mästare men på förra årets kvalificerande andraplats i WSL. Motståndare är Glasgow som de mött redan i år, i en träningsmatch. Första matchen hemma. Laget har redan sattupp nya mål, att vinna CL. Vilket dock lär bli ruskigt svårt med tanke på de tyska och franska giganterna, men Chelsea bör nog rankas efter dem tillsammans med kanske Rosengård även om de sistnämnda visar vikande kvalitet efter tunga spelartapp.

ONSDAG:
José Mourinho ger ut sin första bok om sin fotbollsfilosofi och liv. Som alla andra inom fotbollen som alltid ska ge ut böcker som få verkar köpa men alla tidningar njuter att citera ur. Vem som verkligen skrivit den vet vi inte, men det är extremt sällsynt att de inte är skrivna av spökskrivare.
    Däremot är väl tajmingen av utgåvan sällsynt olycklig med tanke på hur säsongen hittills gått för Mourinho med skandal efter skandal och resultat av en sort han alltid förr sluppit.

MÅNDAG:
Vi gratulerar återigen Chelsea Ladies som tagit hem dubbeln i England och är MÄSTARE.

En trevlig artikel om våra senaste mästare. Läs här om Chelsea Ladies och varför de vann titeln. >>

Perspektiv, kanske är nödvändigt. CSFC har gång på gång sagt att det lag som vinner i år kommer att ha fler förluster än normalt helt enkelt för att konkurrensen är så hård. Och så länge PL vägrar hjälpa engelska lag i de europeiska cuperna såsom Spanien, Italien, Frankrike och Tyskland hjälper sina deltagare med att flytta matcher kommer England att halka ned i rankingen. Vilket många tolkar som de själva vill; hatare vill alltid vara hatare. Faktum är fortfarande att PL är den tuffaste ligan att vinna, normalt. I år säkerligen tuffare än vanligt. Men det är 30 matcher kvar och Chelsea vann överlägset förra året.
    Ändå, i det här skedet av säsongen förra hösten hade Chelsea bara sex poäng mer än just nu! Det är två matcher sämre i år (om vi struntar i hur det sett ut!). Så vi borde inte ge upp men visst är vi väl optimistiska om vi tror att vi har råd med fler förluster nu. Chelsea måste börja vinna, spelarna måste hitta form och självförtroende, framförallt det sistnämnda för det är nog största skillnaden vilket vi verkligen såg i lördags.
    Kom igen Chelsea; vänder vi detta är det en större bragd än ligasegern i våras. Men titta vilket år klubben har; A-laget vann ligan och ligacupen, ungdomarna vann FA-Cupen och ligan och Europamästerskapet för sin ålder, och damerna har just hämtat hem en dubbel.
    BÄSTA ÅRET NÅGONSIN FÖR CHELSEA är år 2015! Så vi ger inte upp än. Även om vi tillåter oss förtvivla lite grann på vägen ;)

Landslagsuppehåll och Chelseas trupp är splittrad. Det är väl bara fem spelare som inte är upptagna av landslagsuppdrag. Kanske några fler då till exempel Diego Costa har spolats av del Bosque i ännu en reaktion till händelserna i Arsenalmatchen.
    Vi vet inte vad som kommer att hända och trots JTs stöd till José Mourinho är det ändå vad Roman Abramovich vill göra som avgör klubbens omedelbara framtid.
    Landslagsuppehåll är pest och pina för oss klubbälskare men den här gången känns det närmast välkommet och vi kan bara hoppas våra stukade stjärnor och spelare hittar självförtroendet igen i sina landslag för det vi såg vika ned sig i lördags var ett lag utan självförtroende även om de bjöd till en spurt som dock var ostrukturerad och resultatlös.


Rykten, notiser m m, v-41


SÖNDAG:
Ni är säkert lika trötta på fotbollsskurkarna, det vill säga fotbollspamparna i Fifa, Uefa, SvFF som alla andra. Men det kan ändå vara en intressant att läsa om deras extrema brist på verklighetsuppfattning i den här artikeln. Visserligen är inte SvFF med, men det mesta går nog att översätta direkt på dem i mycket mindre skala för även de lever ju i en alternativ verklighet när de hävdar Sveriges roll i världsfotbollen. Läs här >>

Det ser ut som om Nathaniel Chalobahs lån till Napoli avslutas i januari då han inte får speltid av managern. Chalobah kom uppenbarligen till Napoli utan att denne gått med på lånet eller ens visste vem Chalobah var. Han har bara spelat några få minuter i en Europa Leaguematch och det är för lite för Chelsea som därför vill avsluta lånet.

Senaste om Matic och Ivas skador är att Matic redan är spelklar och att Ivanovic ser ut att få vila i tio dagar och missar Aston Villamatchen. Men om det ger Baba Rahman speltid, det vet vi först 45 minuter innan matchen startar.

Spekulationer om Mourinhos framtid slutar ju inte bara för att spelare och styrelse ger honom sitt offentliga stöd. Ersättaren är redan utsedd, enligt portugisiska källor. Det är Atletico Madrids Diego Simeone. Naturligt på ett sätt, mindre smart på andra sätt då Simeone inte lär prata engelska och har en utköpsklausul om 15m pund i sitt femåriga kontrakt.

LÖRDAG:
Cesc Fabregas lär få lifta till Cobham när han kommer tillbaka från landslagsspel. Han har nämligen åkt dit för fortkörning (en ordentlig sådan, dubbelt så fort som tillåtet i närheten av träningsanläggningen). Så nu är han körkortslös i sex månader, något som t ex vår utlånade Islam Feruz (som skaffat sig ett dåligt rykte som problemaktig ung spelare) struntade i och självklart åkte dit igen för. Säsongen har verkligen inte börjat bra för Cesc.
      Fabregas gjorde sin 99:e landskamp igår och spelar han nästa når han förstås hundra. Han lär också (har ej statistiskt bekräftats) slagit spanskt rekord i antalet assist i landslaget med sin assist till Alcacers mål mot Luxembourg.

I helgen kom besked (skvaller) om att Chelsea inte skulle köpa spelare i januari för dyra pengar. Nu sägs det att Chelsea ska spendera stort på försvarsspelare. Allt runt fotboll numera verkar vara silly season.
    Och kosta lär det göra då spelarna i fråga är John Stones och Marquinhos. Tvivlar på att de ens är köpbara i januari.

Vi har läst om Man Uniteds intresse i det stora holländska jättelöftet Thomas Buitink, som redan gjort hundratalet mål. En 15-åring. Det lät konstigt då han spelar i Chelseas samarbetsklubb Vitesse Arnhem. Nu framkommer det dock att Chelsea förmodligen är klubben med försprång i en eventuell framtida affär. Vilket låter betydligt mer trovärdigt. Å andra sidan, det är knappast fler lovande ungdomsspelare klubben behöver utan en omedelbar fix bland de spelare som redan spelar för a-laget.

FREDAG:
Yokohama har tydligen fått blodad tand för att sponsra europeisk fotboll. De går nu in och sponsrar Hammarby i Allsvenskan. Vilket undertecknad som absolut inte håller på bajen utan blå lag överallt inte direkt uppmuntrar.:)

Chelsea har fått böta 40.000 pund (Arsenal konstigt nog mindre, 30000) för att spelarna inte uppförde sig mot domaren i derbyt. Dvs de trängde sig på honom. JM har också, oväntat, accepterat att han blir fälld för den kommentar han gjorde om domaren efter matchen mot Southampton om den uteblivna straffen (vilket var en korrekt kommentar självklart även om Southampton hade större fog att klaga, men vi vet ju att säger JM något om domaren åker han dit - det är en av fotbollens sanningar i England numer). Straffet har dock inte meddelats ännu.

Spelare efter spelare som inte är på landslagsuppdrag och en del som är har gett Mourinho sitt stöd i intervjuer i veckan. Senast Diego Costa som också erkänner att han var ur form och överviktig när han kom tillbaka efter semestern. Vilket han tror kan bidragit till den blygsamma målproduktionen.

CSFC har kritiserat José Mourinho på sistone, och CSFC har försvarat honom. Vad vi kanske inte tagit upp är att José Mourinho förutom stora besvär på jobbet också genomgår vad som måste beskrivas som ett privat helvete med en svårt sjuk far. Det är inte alltid lätt att få med, att tänka på och ta hänsyn till alla faktorer när man är upprörd, engagerad eller vill något annat så mycket. Därför tar jag upp ett inlägg till en journalist jag gärna läser, vilket inte innebär att jag alltid håller med, Martin Samuel i Daily Mail i hans kommentar till kommentarartikel som går varje vecka:
  You said: 'Mourinho has two weeks of thinking time.' Not quite. He'll be visiting his father who has had brain surgery and has been in a bad way for a while now. Maybe we should factor that into what we've seen so far this season. James, London.
      I agree, James. The reason nobody mentions it is a general understanding with Chelsea that the matter remains private. I believe it has been reported in Portugal but is not widely known here, beyond some brief news reports in May. I was in two minds about whether to reply to your post, to be frank, but thought the information was out there anyway and as no additional private details were being revealed, it could do no harm. Anyway, that is the situation and anyone who has had a close family member suffer illness will understand the pressure it places a person under. Until next time. /Martin Samuel - Daily Mail.
      Detta ursäktar inte allt men är också en del av en förklaring till vad som händer.

TORSDAG:
Tyvärr har Jürgen Klopp kommit överens med Liverpool om att ta över som manager. Han skriver tre årskontrakt. Tyvärr därför det är en manager jag gillar och som jag tror kan göra ett bra jobb med en klubb vars supportrar jag tycker genuint illa om. Han tror att han kan föra dem till Champions League i år, men än har vi knappast gett upp om att hålla dem utanför ännu ett år.

Tre av fotbollens värsta skurkar har suspenderats 90 dagar för sina oegentligheter. Om de ändå kunde sparkas ut också. Det är skurkarna Sepp Blatter, Michel Platini och Jerome Valcke som äntligen åtminstone får lite "straff" för sina gärningar. Inget sägs om de är suspenderade med eller utan lön från Fifa (Platini får ju lön från Uefa antar vi).
    Valcke som redan var avstängd för sina biljettaffärer kan få ytterligare 45 dagars suspension. (Vilket ju också är en avstängning om än av grövre art vilket vi saknar rätt ord för på svenska).
    Blatter och Platini är avstängda för sin mycket egendomliga affärsmoral där Platini får betalt ca 15m kr för ett jobb han gjorde långt tidigare. Allt vi kan säga, var får man sådana jobb där man för några dagars jobb får 15m kronor i ersättning. Mutkolvar och skurkar är vad de är och äntligen börjar tiden hinna ifatt dem.
    Förhoppningsvis innebär det här slutet på Blatters sagolikt verklighetsfrämmande försök att hålla sig kvar så länge som möjligt vid köttgrytorna och Platinis ambition att efterträda honom vid de största köttgrytorna, Fifa. Men räkna inte ut de här personerna, otroligt nog stöttas tydligen Platini av SvFF, FA och en massa andra stora förbund. Fast det kanske äntligen ändras nu...
    Hoppas kan vi ju alltid...

Starka rykten om att Chelsea kontrakterar Marco Amelia idag. Målvakten som bl a spelat för Milan och Italien är fri agent och kan därför värvas som back-up till Begovic.

Chelsea är duktiga på att skriva kontrakt, ibland. Nu lär Ramires skriva nytt kontrakt trots att han närmar sig de magiska 30 när ingen får nya kontrakt, längre än ett år. Något som en del spekulerar i kan ligga bakom Ivanovics usla form. För i nuvarande form lär han inte få förlängt efter sommaren. Å andra sidan är han den ende som spelat alla ligamatcher så form tycks det inte handla om när Mourinho tar ut laget just nu.

Det sägs att fysion Jon Fearn kommer att vara på bänken igen mot Aston Villa nästa helg. Dr Carneiro som också anklagades av Mourinho har ju dock lämnat Chelsea efter hans skandalösa uppträdande mot sina medarbetare men nu har stormen tydligen blåst över för Jon Fearn som får återgå till sitt jobb.

ONSDAG:
Om ni vill hålla koll på Thibaut Courtois's rehab kan ni läsa mer här; det går framåt men vi lär knappast se honom mellan stolparna före jul. >>

Många tidningar njuter av att meddela oss att inget lag någonsin nått topp-4 efter bara samlat ihop ynka 8 poäng de första åtta omgångarna. Vilken härlig revansch det vore om Chelsea bevisar dem fel!

Det kanske inte bara är förtroendet för Mourinho som fick styrelsen att backa honom. Det lär kosta runt 30m pund! att sparka honom om vi ska tro medierna, à 8,5m per år fram till 2019 lär vara hans lön. Å andra sidan finns det säkert detaljer i kontraktet som handlar om kortad anställning, det måste väl ändå vara standard för managers då det inte är ett jobb med anställningstrygghet.

TISDAG:
Sant eller inte, dock är Fabio Capellos teori om att José Mourinho bränner ut sina spelare intressant. Särskilt som CSFC anser det absolut vara fallet genom hans envisa spelande av Branislav Ivanovic som är nästan mobbing då Iva inte är i form utan behöver vila och hitta sig själv istället för att försöka leda ett Chelsea i problem. Läs mer på Sky >>

Rykten kommer att flyga närmaste tiden, som vanligt är majoriteten falska men ändå säger vi, eller många att det kanske finns en gnutta sanning i dem. Ett rykte vi hört är att Eden Hazard inte trivs just nu. Något hans egen pappa förnekar. Läs själva >>

Vi har ju också hört ett par hundra gånger, särskilt från Man United-supportrar att Mourinho ville bli manager i deras klubb trots att vi vetat att det är osant hela tiden - ändå har sportjournalister också gång på gång upprepat detta. Så de senaste dagarna har flera artiklar om osanningen i detta dykt upp då en ny bok tar upp det. Så alla röda - nej, han ville inte till United. Läs här >>

George Hilsdon var den förste Chelseaspelaren som gjorde 100 mål. Hans smeknamn var Gatling Gun på grund av hans skytte. Hilsdon avled utfattig 1941 och har legat i en omärkt grav till nu. Några Chelseasupportrar drog därför igång en insamling som samlat ihop över 1000 pund till en gravsten åt denne av de flesta glömde hjälte i blått. Heder åt sådana initiativ.

MÅNDAG:
Mourinho kritiserade domarinsatsen, som verkligen inte var bra, efter matchen mot Southampton och självklart anklagas han nu av FA återigen för detta. Whiner Wenger får säga precis vad som helst efter matcherna om domaren utan åtgärd, Mourinho ger ett befogat kritisk uttalande om den felaktiga filmningsvarningen för Falcao och kommer självklart bli bötfälld och kanske avstängd. Ingen neutral kan väl aldrig någonsin säga att det är lika behandling längre i England kring detta. Att sedan Southampton kanske hade större fog med två möjliga straffar mot Chelseas enda, men som förvärrades av det felaktiga kortet. Dubbelstandarden när det gäller domare och domslut i England är rent löjeväckande idag, även om Mourinho delvis får skylla sig själv då han ju är en seriekritiker. Ingen utom de värsta Chelseahatarna kan väl ändå säga att vi haft tur med domslut i år.

Lånerapporten från helgens matcher då våra utlånade spelare deltagit. >>

Tidningarna kan också berätta att Mourinho har inte bara jobbet kvar, han har också köpförbud i januari. Chelsea kommer inte att göra någon stor värvning i januari utan Mourinho måste vända säsongen helt utan att se fram emot nytt blod i januarifönstret. Vi får väl ta det för vad det är, mediespekulationer.

Tystar det skvallrarna i sportpressen, tystar det kritiken (och mycket av den är befogad på flera sätt) mot José Mourinho? Klubben har nämligen i ett extremt kort och ärligt talat lite konstigt uttalande gått ut och gett honom sitt stöd. Helt klart emot den icke-informationspolicy som normalt härskar i Chelsea Football Club.Synd att man inte också gav sitt fysteam stör, t ex. Läs själva >>

Det verkar av intervjuer och uttalanden att döma att Mourinho spelar Ivanovic trots hans hemska form som om han gör det av närmast principskäl. Det intrycket minskade inte av att han närmast försvarar att inte spela Baba och Azpilicueta på ytterbacken med att han då bara har tre spelare som är långa och kan nicka. Och han vill ha fem! Falcao är en utmärkt huvudspelare och hans enda mål är ett nickmål, men lång är han inte så...

Mourinho utmanar också både Roman och styrelsen när han närmast tigger om att de ska våga sparka honom. Han hävdar att han är den bäste manager Chelsea haft och ingen kan trots resultaten hittills göra ett bättre jobb. Kanske sant men ganska så konfrontativt också.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!