csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 7 sp 2 v 2 o 3 f 11 - 14 mål 8 p

 
26 september 2015

CSFCs spelarbetyg
    Newcastle  vs  CHELSEA       2 - 2  (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Newcastles start-XI

Krul; Janmaat, Mbemba, Coloccini (k), Mbabu; Sissoko, Anita, Colback, Wijnaldum; Perez, Mitrovic.

avb: Elliot, Williamson, Lascelles, Obertan, Thauvin, de Jong, Toney.


CHELSEAS INSATS

  5

 

 

  6+

En riktigt svag inledning och mot en bättre motståndare hade det nog straffat sig. Nu dröjde det till slutet av halvleken. En riktigt svag första halvlek av Chelsea och, ja vad ska man säga? Hur kan ett lag som var så bra förra året vara så svaga i år? Det är ju nästan identiskt. Från nästan oslagbara mästare till ett bottenlag över en sommar! Obegripligt. Vi hade förhoppningar om en vändning efter tre segrar, men idag ...

Ett helt annat Chelsea i andra då det får bli två betyg. Men försvarsspelet på hörnan... Efter den tabben lika usla nästan, igen en period och så blev osannolikt nog Ramires den absolut perfekta inhopparen.

Matchen förlorades på uselt försvarsspel- igen och en pinsamt dålig första halvlek. Inte godkänt.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Asmir Begovic Två bra räddningar i första runt halvtimmen. Skönt ändå att ha en sådan riktigt bra back-upmålvakt. 7-
Branislav Ivanovic* Han tycks helt enkelt inte kunna hitta formen. Felpass, tveksamma ingripanden. Nä det fungerar verkligen inte för Iva just nu trots att han spelas nästan mest i truppen. Hade Newcastle haft bättre kantspelare hade det nog ännu svårare för honom. Får återigen ta på sig ett mål pga svagt försvarsspel. 6-
Kurt Zouma Att han skulle bli ordinarie i laget under säsongen det tippade vi redan innan den började. Det har gått fortare än så. Inte den mest skyldige vid målet men ändå dåligt försvarsspel pga sitt stora fel som spelare, han är för mycket bolltittare. 6
Gary Cahill En stabil insats av Cahill men han hade lite problem med storvuxne Mitrovic. 6+
César Azpilicueta Märktes inte så mycket i första då alla lag just nu fattar att de ska anfalla på andra kanten med tanke på Ivanovics uteblivna form. Säker dock när det behövdes. Inte ett misstag som vi noterade. Även när han vikarierade på högerkanten efter hörna. Den ende i försvaret som spelar som förra året. 7
Nemanja Matic Matic kommer närmare formen. Det sker inte med elefantsteg men det är en tydlig progression. 6+
Cesc Fabregas Kommer inte till de passningslägen som förra säsongen var så naturliga för honom. Sköt bra i första. Några fina pass som inte blev vad de borde. Får ta på sig andra målet när han släppte markeringen. Otrolig passning till Pedro i slutet. Blandar och ger. 6
Pedro* Hade svårt mot det fysiska Newcastle. Särskilt med Mbabu. Bränner ett givet mål. 6
Oscar Visar vilja och spelintelligens, men han kan ju inte själv göra allt. Obegripligt utbytt av Mourinho 6+
Eden Hazard Även Hazard närmar sig form, om än med små steg. 6+
Loic Remy Sprang mycket men fick lite boll. Hade en chans han borde satt bollen med en nick på. 6
---    
Willian In för Matic. 61 Märktes att han varit borta ett tag. Men sista kvarten hade han två assister så...RÄTTELSE. Han fick sista målet på sitt konto 7-
Falcao In för Remy. 61 Nej, det vill sig inte i Chelsea heller. 6
Ramires In för Oscar. 73 Vilket mål han fick till, men vad gjorde han mer? Så gjorde han nästan tvåan också. Samt ett bra skott som Krul räddade. Vilket inhopp! 7
CHELSEAS BÄNK


Blackman, Terry, Mikel, Ramires, Willian, Kenedy, Falcao

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Ännu en omodig laguttagning där gammalt beprövat får chansen istället för att släppa fram nya spelare. Loftus-Cheek kom inte ens med på bänken utan där skulle Mikel helt obegripligt sitta. En av Mourinhos absolut sämsta sidor som manager och coach. Den och viljan att alltid stänga matcher är för mig en svaghet. Kanske hans enda som manager. (Som person visar han ju tyvärr fler).
    Hur han kan släppa ut ett lag som visar den inställningen som Chelsea gjorde i första är obegripligt, särskilt på en arena han aldrig någonsin vunnit förr. Bättre i andra efter sanck (?) men... hans tilltro till vissa spelare är skadlig för laget just nu.
Men snacka om att bytet med Ramires blev en lyckträff. Även om det var fel spelare som gick ut (Pedro skulle tagits ut inte Oscar). det var nog ändå mer röta än skicklighet där.

5


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Ramires

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Som väntat (tyvärr) en väntad XI av Mourinho som verkligen inte gillar att chansa. Kunde han skulle han nog nöja sig med elva spelare i en trupp. JT fortfarande på bänken. Loic Remy ersätter Diego.
    Tre förluster i de tre senaste bortamatcherna mot Newcastle och flera andra dåliga resultat tidigare år på St James's. Ska det äntligen vända. Vi får hoppas det. En säker övertygande seger utan bakåtmål skulle kännas oerhört skön. Mourinho har aldrig någonsin vunnit på St James's!!!

En tam inledning men så får Chelsea en frispark i hyfsat läge, om än lite långt ut och Kurt Zouma tar den. Tyvärr vred sig bollen utanför men snacka om tungt skott. 4 Kanske tur att ingen kom i vägen för det.
    Matchen saknar helt karaktär de första tio minuterna. Det är trögt och långsamt spel från alla håll.
    Iva gräver fram en boll vid linjen till en Newcastlespelare som sparkar den rakt på Remy som vinklar till bollen men som inte kunde få den på mål. Ändå starkt gjort att överhuvudtaget göra något när Newcastle skjuter på honom. 12
    Men det är fortfarande inget ordnat spel även om Hazard försöker få till det, men han tas hårt av försvaret.
    Strax efter görs han ned när Jaanmaat faller in mot hans mage. För en gångs skull är Hazard nere pga en olyckshändelse istället för en foul.
    Mitrovic vinner en luftduell mot Cahill men lobbennicken går utanför. 16
    Sissoko skjuter utifrån, strax utanför stolpen. Newcastle har nu skapat mer än Chelsea under första kvarten+. 17
    Chelsea spelar inte alls bra. Det positiva om vi letar ordentligt är att både Hazard och Oscar visar att de vill mer, men passningsspelet är så svagt att de får ingen chans.
    Vet inte vad Ivanovic tänkte göra, för som inlägg var det uselt men kanske försökte han trä in bollen i mål - och som sådant försök var det lika uselt. 23
    Pedro såsar med bollen och får lära sig att det funkar inte i engelsk fotboll. Det ges absolut inte samma tid som i den spanska där. Newcastle är helt klart aggressivare och visar mer vilja än Chelsea än så länge i matchen. 24
    Bästa chansen i matchen när Perez skjuter direkt i steget på en stickare. Bra räddning av Begovic som strax efter gör ännu en. 28 Newcastle är just nu det bättre laget på plan.
    Colback varnas helt korrekt när han gör ned Remy ordentligt. 33
    Chelsea börjar äntligen hitta lite spel i matchen. Men inläggen är för svaga fortfarande.
    Oscar skjuter men touchar försvaret och stannar upp nästan vid fötterna på Remy som är flera meter offside och låter bli bollen förstås. 36
    Bra skott av Fabregas. 37 Men lite för rakt på Krul.
    Bollen letar sig fram till Pedro som nästan klättrar upp på försvaren och nickar längs med målet... 39
    En handssituation repriseras och visst tar bollen på handen men det var ingen straff.
    Och så kommer målet för Newcastle, inte helt orättvist faktiskt med tanke på hur dåligt Chelsea spelar. Det är ett långt långt inlägg som Perez tar ned mellan Iva och Zouma och sätter i stolpen och in i mål. 43. Dåligt försvarsspel av både Zouma och Ivanovic men mest Ivanovic som var den som skulle ingripit.
    Oscar skjuter utifrån men över. 44
    Det behövs en oerhört stark hårtork i halvlek för Chelsea har varit närmast rent usla.
ANDRA
Det är för mig en gåta hur Mourinho kan fortsätta spela Ivanovic i den o-form han är i. Men nu under matchen går det inte att rätta till då han inte har spelare på bänken för det.
      Vi får hoppas på en fantastisk hårtork och kanske tidigare byten som kan ändra matchbilden. In med Kenedy istället för Fabregas kanske... även om Fab inte varit sämre än de andra. Pedro är kanske dock en ännu naturligare kandidat för byte mot Kenedy. Men Oscar och Hazard är ju de enda som visat något i första så. Men ingen av dem är ändå den spelare vi vet de kan vara.
    Chelsea visar helt enkelt bra mycket bättre vilja i andra åtminstone. Även om det tråcklas lite för mycket. Var är omställningsspelet som vi ska vara så bra på?
    Uselt inlägg av Iva igen men Chelsea behåller ändå bollen men det blir inget av det. 49
    Äntligen en bra chans men Remy är offside på Fabregas inlägg. Krul räddar dock nicken mycket bra, även om det var onödigt. 50
    Av inledningen på andra kan vi redan säga att attityden hos Chelsea är helt annan, men det är lite för plottrigt spel ännu. Men den här inställningen hade vi velat se redan i första.
    Bra inlägg av Oscar till Remy som nästan ouppvaktad nickar över. 53
    Chelsea bryter en utmärkt kontringsmöjlighet för Newcastle. 54 Tre mot två.
    En felvänd Hazard tyvärr och Newcastle bara slår ifrån sig, men det är lite tveksamt ändå. En liten brist på självförtroende i sista läget.
    Willian blir första bytet tillsamman Maccabis med Falcao. Frågan är om det blir två anfallare då? Eller byten rakt av.
    Första hörnan för Newcastle. Blir till en till. 59 Och på den sätter Wijnaldum bollen i mål. Ouppvaktad av försvaret. Vad är det med detta Chelsea? 60 Fabregas släppte honom.
    Ivanovic sparkar ned Mitrovic, frustrerad och onödigt. Självklart gult. 68
    Chelsea har återigen tappat allt spel efter målet de släppte till.
    Oscar får läge men får inte böj nog på bollen som går utanför. 71
    Med tanke på tiden kvar och den brist på flyt Chelsea har är det här nog inte vändbart längre. Då Mourinho för ett fullständigt obegripligt byte och sätter in Ramires för Oscar.
    En fri Falcao är offside men gör ändå inte mål. En sådan dag är det. 74
    Och självklart skjuter Ramires det bästa skott han någonsin avlossat i Chelsea och bevisar mig fel. 79 Men kommer det för sent? Tio minuter kvar...
    Underbart mål var det dock. Han är inne i ett rent målstim, för att vara Ramires, med mål i två raka matcher.
    Hazard gör bort hela försvaret men en försvarare lyckas blockera skottet. 82
    Fabregas hittar Pedro med en fantastiskt passning och Pedro bränner chansen totalt. Lägg av alltså. 83
    Willian lägger en frispark som åter nästan är på väg in men Ramires touchar den och blir otroligt nog tvåmålsskytt. 86 RÄTTELSE. Ramires touchade tydligen inte utan ännu en gång letade sig Willians frispark hela vägen in. En kopia på målet mot Maccabi.
    Willian hittar igen Ramires men den här gången räddar Krul. 88 
   
   
Det blev åtminstone inte förlust igen, något det såg ut som efter uselt försvarspel och en pinsamt dålig första halvlek. Ändå - det är inte bra nog! Med tanke på historiken för Mourinho på St James's kan den optimistiske ändå se det som ett steg framåt!

 

DOMARTEAMETS INSATS - Martin Atkinson

BETYG

Inga direkta misstag men varför får försvarare spela som de gör mot Hazard framförallt utan att domarna gör något åt det?

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook