csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
15 Chelsea FC 7 sp 2 v 2 o 3 f 11 - 14 mål 8 p
always proud to be Blue - även nu!
klubben är alltid större än de som skämmer ut den
21 - 27 september 2015

Nyheter v-39

Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
Chelsea Ladies är mycket nära sin första ligatitel någonsin. De behöver en poäng till i den sista matchen mot fjärdeplacerade Sunderland hemma på Staines. Chelsea Ladies vann stort mot Liverpool och har den bästa målskillnaden och två poäng upp på Manchester City. 4-0 blev det idag efter två mål av Ji So-Yun och varsitt för Fran Kirby och Enola Aluko.
   Man City, lite ironiskt att det handlar om samma lag i damligan som herrligan... möter Notts County, just nu på 5e plats. Även de har hemmamatch. De vann idag med 6-1 mot Bristol.
  Det avgörs nästa söndag, 4 oktober.

Det blir inget avgörande idag av damligan. Man Citys damer tog hem en storseger och bättrade på sin målskillnad ordentligt mot jumbon Bristol idag. Därmed leder de med en poäng och en match mer spelad innan Chelsea möter Liverpool senare.

U18 slog Brighton med 2-1 igår. Målgörare Christie-Davies 58; Grant 65. Laget var ordentligt omstuvat med sju ändringar från förra veckans förlustmatch.

Ikväll kan damernas liga avgöras. Skulle Chelsea vinna över Liverpool, förra årets mästare som sladdar rätt ordentligt i år (tycks vara en trend) samtidigt som City förlorar poäng - då är titeln Chelseas. Annars avgörs det hela i sista omgången nästa helg. City spelar under eftermiddagen med start kl 15 och Chelseas match börjar 20.

LÖRDAG:
VAR ÄR MITT CHELSEA? Hur kan man gå från närmast oslagbara mästare till bottenlag över en sommar?! Men en pinne får man tydligen vara lycklig över med tanke på hur usel första halvlek var och hur pinsamt dåligt försvarsspelet är vid målen. Optimisten (inte jag just nu) ser dock att Chelsea hämtade upp ett tvåmålsunderläge!

Hoppsan där fick man äta upp sina ord, hur osannolikt det än kändes så hjälpte Spuds oss idag. Jag bestämde mig för att åka och handla efter att City tagit ledningen och spelat bra. Så kom man hem minuterna före slutet och det stod 4-1. Först reagerade jag bara som hmm, för jag blandade ihop vilka som var hemmalag då jag helt enkelt tog för givet att Cty hade fyra mål. Men icke. Och sportsidorna överallt som i princip redan hade utsett City till mästare i år!
    Kan vi kalla det de Bruyne-effekten, för sedan han kom in i laget har det bara gått sämre och sämre för City?! Även om han själv gör mål i varje match.

Chelsea har nästan full trupp att välja ur idag; förutom förstås Courtois och Diego.
    Vi får hoppas att se Kenedy med Oscar på mitten men det är nog högst tveksamt med tanke på hur konservativ Mourinho brukar vara med sina laguttagnignar. Men kanske kan vi hoppas på Loftus-Cheek som också hade en bra match i onsdags. För något vi har kunnat konstatera de senaste matcherna är att motivationen och inställningen har känts betydligt bättre när några unga spelare har varit med i mixen. Och det är nog ingen slump för inledningsmatcherna visade tydligt att övermodet efter förra säsongen fanns och skadade lagets insatser.
    Innan dess får vi hoppas att Tottenham gör något de nästan aldrig gör, hjälper Chelsea genom att ta poäng av Man City.

U21 tappade en tvåmålsledning sent och fick bara 3-3 mot Reading i sin liga igår. Målgörare: Abraham (str) 38; Conroy 54; Palmer 65
    Känslan är onekligen att vi har inte riktigt samma otroligt fina ungdomsgeneration i år som vi haft ett par år nu. De flesta av de spelarna är också utlånade nu för nästa steg i sin utvecklnig.

FREDAG:
Willian är spelklar till imorgon vilket innebär att bara Diego saknas.
    Vem som ersätter honom är inte bestämt ännu men visst lutar det åt Loic Remy med tanke på hans förflutna på St James's.

Newcastle är i kris - igen. McClaren kommer att bli den förste att få sparken om de inte börjar vinna och så vidare. Av någon anledning känner vi igen det här. Glöm nu allt det.
    För om det finns ett bättre tillfälle för Newcastle, spelarna och managern än att vända de svarta rubrikerna ifrån sig är det ju att göra en bra insats mot Chelsea imorgon kväll.
    Det känns redan, som om att möta ett lag som hotas av nedflyttning i slutet av säsongen, och vi har alla lärt oss hur svårt det kan vara - särskilt i Premier League där inget lag någonsin ger upp i det läget. Därtill uppeldade av några lags fantastiska vändningar av säsongen.
    Chelsea hade också en svag start och låg granne med Newcastle i botten - men än är vår dåliga start inte över. Vi såg en kvalitetshöjning mot Arsenal, men spelare som var med då spelade klart sämre mot Walsall igen. De som utmärkte sig mot Walsall var ju spelarna som vill in, men som knappast får starta imorgon. Främst Kenedy (skadekänning) och Loftus-Cheek. Det var inte spelarna vi säsong efter säsong lärt oss luta oss mot som var bäst i ligacupen. Även om de inte var dåliga (trots att Iva onödigt orsakade deras mål kan vi lite hårt säga).
    Vinst är ett måste för båda lagen, och det kan innebära allt från en fullständigt låst match till att allt plötsligt lossnar för ena laget. Vi såg ju hur spuds gjorde mål på nästan alla chanser på nyåret trots att de egentligen inte var ett dugg bättre än Chelsea. Men visst, Chelsea är och ska vara stora favoriter trots avstängningar och skador.

TORSDAG:
Så blev också Chelsea och Eden Hazard av med ett mål från matchen mot Arsenal för Hazards mål bedöms nu varit ett självmål av Calum Chambers (som också passade på att fira det med att göra ett självmål till igår kväll).

Chelsea Ladies kan vinna ligan på söndag kväll. Det kräver visserligen två saker; att de slår mästarna Liverpool och att andra resultat går lagets väg. Chelsea leder med två poäng och två matcher kvar att spela. Förra året tappade de titeln i sista omgången på målskillnad, vi får hoppas nerverna inte spelar dem samma spratt i år.

Newcastle nästa på St James's Park. Ett lag i ännu värre form än Chelsea varit. Igår åkte de ur ligacupen mot Sheffield Wednesday. Newcastle har ju rykte om sig om att inte bry sig om cuperna, fast det är deras enda chans till ära. De startade dock ett lag som borde slagit Wednesday. Desto pinsammare för dem och McClaren är nu tillsammans med Rodgers som bara klarade av lägsta rankade Carlisle efter straffar, den manager som är närmast dörren. Alltid ett prekärt läge att möta ett sådant lag för mot mästarna vill de ju visa något annat och som sagt, vi brukar ha det svårt där. Men allt annat än en seger på lördag är långt från godkänt. City har ett Saints som hade roligt mot MK Dons.

ONSDAG:
Otroligt nära att det blev världens mest infekterade möte i ligacupens nästa omgång. Arsenal drogs i näst sista omgången. Chelsea i sista...
    Det blir nu Stoke borta istället men Arsenal fick enklare motstånd i Sheffield W. Motsatt till dagens alltså.

Ikväll möter Walsalls Milan Lalkovic sina gamla lagkamrater, inte minst Matic som han spelade med i ungdomslagen.

Vi har sagt att vi ska lämna dubbelmoralens stora idioti med Costas avstängning, men tyvärr kan vi inte det så Chelsea FC är rasande över orättvisan i detta. Det märktes på deras uttalande på hemsidan och nu sägs det att Chelsea vill ha ärendet prövat av en skiljenämnd trots att den här domarpanelens beslut inte kan överklagas.
    Och det är ju bara att hålla med, det är otroligt anmärkningsvärt som många experter och f d spelare nu kommer ut och säger.

Chelsea har inga nya skador bara avstängningar inför kvällens match. Mourinho har sagt att ha kommer att starta ett starkt lag, men förvänta er ändå en hel del rotation.
    Helt klart är att Falcao för göra sin debut från start och att JT är tillbaka i startelvan. JT gör sin 650:e match för Chelsea.

TISDAG:
Dubbelmoralen i engelsk fotboll har firat nya triumfer. Diego Costa har stängts av i tre matcher medan Koscielny som avsikligt försökte skada en Chelseaspelare med en dubbelfotad dobbtackling inte ens undersöks. Vi visste det skulle komma.
      Jag skäms över engelsk fotboll och detta hade ALDRIG någonsin hänt om Costa 1, varit engelsman 2, varit försvarare.
      Det enda positiva är att det kanske ändå innebär att fler tänker efter före då matcher numera ska avgöras tre-fyra dagar efter de spelats, typ.
      Därmed lämnar vi det här ämnet. Till nästa gång dubbelmoralen i engelsk fotboll ska tillämpas igen.

Om det är någon som fortfarande undrar om FA kommer att straffa Chelsea och Costa kan ju börja med att realisera att de redan har upphävt Gabriels avstängning efter utvisningen i lördags. Otroligt. Men vi har mer sådana konstiga beslut att vänta då de ännu inte beslutat om anmälan om Costa, och också Gabriel på en annan anklagelse... samt både Arsenal och Chelsea kommer att få böta för att spelarna omringade domaren. Undrar om det blir något för att Gabriel och Cazorla vägrade gå av planen!? (Cazorla har dock bara varnats, så det ärendet är redan avgjort).
    Dessa anklagelser kommer inte att avgöras förrän tidigast torsdag kväll då spelaren oxh klubbarna först har möjlighet att lägga fram sin synpunkt. Costa däremot har bara fått till ikväll att försvara sig!!!
    Som om det skulle spela roll, hittills har väl samtliga sådana här ärenden slutat till den anklagades nackdel. Det är tre fd domare som får se (utvalt) videomaterial men inte konferera kring ärendet. Alla tre måste döma lika för att avstängning ska ske. Men av de videobilder vi fått se så är vinklarna om vi säger så inte gynnsamma för Costa, särskilt inte som han fälldes för stamp på Can när väldigt många, inkl CSFC, ansåg att det absolut mer såg oavsiktligt än avsiktligt ut. Costas rykte lär ligga honom i faten om vi säger så. Och är Poll i panelen så är han redan dömd då denne redan offentliggjort hur han röstar i det här fallet.
    Därför är nog frågan om Chelsea inte kommer att spela Costa imorgon. Om inte domen kommer innan avspark. Det var tänkt att Falcao skulle starta mot Walsall men nu kanske Mourinho tänker om; då vi förmodligen kommer att sakna Costa mot Newcastle, Southampton och Aston Villa - om inte värre. Costa är ju redan dömd i vissas ögon även om debatten nyanserats senaste dygnen.
    Så det bästa är ju att få det här ur världen och få domen innan ligacupmatchen imorgon, då Costa ändå skulle vilats. Då kanske han får spela mot Villa.

Fotbollsförbund är ju inget man litar på, de är på tok för ofta intresserade av PR mer än rättvisa och därför utgår CSFC från att Diego Costa kommer att bli avstängd. Nu när Mike Dean duckar för all kritik och hävdar att han inte såg det som var framför hans ögon. Vilket han inte gjorde vid ett flertal tillfällen i matchen som inte granskas av FA, som när Gabriel fribrottar ned Hazard i straffområdet, när Koscielny gör en tvåfota dobbarna-upp-tackling med mera... i samma match. Man kan inte låta bli att undra om den domare som oftast är inblandad i kontroversiella domslut kring Chelsea, Michael Oliver inte påverkade situationen och viskade något i Deans öra efter matchen. Oliver var ju fjärdedomare och är väl snart lika omtyckt (inte) av Chelseafansen som Dean är av Arsenalsfansen!

MÅNDAG:
inte oväntat med tanke på debattens tonläge och filmvinklar "utreds" Diego Costa nu efter Arsenalmatchen. Vi kan utan tvekan räkna med en fällande dom, får så brukar FA agera när de "utreder" saker. Frågan är bara om det blir tre matchers avstängning och från när avstängningen ska gälla. Diego Costa hade förmodligen inte startat mot Walsall, det visste vi från uttalanden i helgen så den frågan avgör nog helt när detta ska ske.
    Även Gabriel Paulista utreds som det heter, men räkna inte med att denne stängs av ytterligare. Om han ens stängs av nu.
    Som ni vet är vårt förtroende för FA i sådana här ärenden inte stort alls.
    Ändå vill vi säga detta, att Costa behöver lugna ned sig lite. Vad han gjorde med Gabriel är oväsentligt och bara sådant som händer, men tv-bildernas (om det är hela sanningen) ser verkligen inte bra ut med vad som rörrde Koscielny även om handviftande säkert såg värre ut än det var, bröstningen däremot var väl obestridlig.
    Så vi räknar med att Costa kommer att stängas av. Det otroliga är att Whiner Wenger inte utreds för sina uttalanden om domaren Mike Dean. Hade de orden kommit från Mourinho hade det minst blivit ett väldigt stort hål i plånboken.
      Men Chelsea är Masters of the Dark Arts och FA tror de är Dumbledore.

Fler och fler kommer nu fram och försvarar Diego Costa och Harry Redknapp kallar, om än indirekt, Wenger för en hycklare. Och nog känns det så även om CSFC ibland kan tycka provokationerna är lite onödiga. Det är samma hyckleri som när svenska sportjournalister snackar skit om Diego Costa men hyllar Z för att denne försöker få försvarare ur balans. Det är bra när Z gör det, men när Costa gör det så vräker de ut hatet. Visst, Costa är duktigare på det än Z då Costa får färre varningar för det, men vad är egentligen skillnaden? Läs Redknapps krönika i Telegraph >> Och vi är ganska övertygade om att den Chelsea v Leeds-match han talar om är cupfinalerna 1970. Då det spelande laget Chelsea mötte det brutala Leeds, då var minsann skorna på andra foten!
    Debatten lär fortsätta men att det tilläts mer förr, därom råder föga tvivel och lika lite råder det ett tvivel om att det hycklas något enormt kring Diego Costa just nu. Men även utan det "fula" var han Matchens Spelare i lördag och det vill många inte ens se för de vill bara hata.

En rätt intressant analys av hur Chelsea psykologiskt utklassade Arsenal i lördags. Tyck vad man vill om det, men uppenbarligen fungerar det även om det som Oliver Holt skriver kanske inte är snyggt. Läs här >>

Chelsea eller som vi nu lär bli kallade; The Masters of the Dark Arts, som taget ur en Harry Potter, är på g. Hoppas vi.
     Jakten uppåt i tabellen har börjat. Även om positionen i ligan knappast förändrades mycket.Två ynka placeringar upp.
    Men först handlar det om att gå vidare i Ligacupen mot Walsall i Black Country. The Saddlers som de kallas tillhör de allra äldsta klubbarna då de bildades redan 1888. De spelar i League One och vi hoppas innerligt på en bättre insats än senast då Chelsea mötte ett lag därifrån i öppningsmatchen i en cupturnering (Bradford i januari i FA Cupen). Dels blir det en möjlighet att bygga på den gångna veckans framgångar med två vinster och inga insläppta mål.
    Mourinho lär säkert lufta en del spelare, t ex så är det väl ett utmärkt tillfälle att låta Baba Rahman spela igen. Remy kanske istället för Costa, men med bara en rutinerad målvakt är det kanske tveksamt om Jamal Blackman får starta. Loftus-Cheek borde få spela, frågan är bara för vem? JT lär vi säkert se i försvaret.
    Självklart ska Chelsea, på papper, vinna lätt men inga lag i England säljer sig lätt så det gäller ändå att vara motiverade. I 90 minuter för det där med att vi ska stänga matcher är det absolut sämsta med Mourinhos managementfilosofi.
    Till helgen är det en annan match som på papper ser lätt ut. Men Newcastle på St James's Park har varit något av ett bogeylag för Mourinho som sällan fått bra resultat med sig därifrån. Förra säsongen var det ju den överraskande första förlusten som inkasserades där. Och även om jag tror att just i år kan man vinna ligan även med kanske fem förluster (kanske t o m sex), så har vi inte råd med fler förluster just nu, inte någon form av poängtapp. Vi behöver också hålla nollan i många matcher med tanke på att vi redan släppt in en tredjedel så många mål som på hela förra säsongen. Och målskillnad kan bli viktig i år.

Under dagen väntas också besked om FA tänker anklaga och stänga av Diego Costa för händerna i Koscielnys ansikte. Allt hänger (bör göra det men vem vet med FA) på vad Deans matchrapport egentligen säger. Såg Dean incidenten ska FA inte kunna agera enligt reglerna, om Dean missade den helt då lär Costa stängas av. Vad Whiner säger det vet vi ju då han gång på gång redan försökt påverka situationen i alla intervjuer. Ingen har någonsin kallat honom en god förlorare.
      Mourinho lär aldrig någonsin ens tänka tanken att göra det, som vi lär av den här artikeln>>

Som en intressant notering angående ovanstående finns den här artikeln, om att Diego Costa inte begick en enda foul på hela matchen... Statistik är som sagt en egen vetenskap sägs det>>, Guardian har en egen tolkning av det också >>


Jag har tröttnat på allsvensk fotboll pga bengaleländet, som igår i Göteborg av Bajenfansen ofta använt för att avsiktligt försöka förstöra matcherna när det egna laget ligger under. Jag känner inte för att gå på fotboll för att sitta och vänta på att omogna människor måste leka med pyroteknik och fördröja matcherna smat förgifta luften. Många har tröttnat på fotboll pga det extrema ekonomiska spelet runt omkring. Själv börjar jag faktiskt tröttna på elitfotboll på grund av allt detta runt omkring själva spelet. På 80-talet ruttnade jag på huliganerna och mitt intresse gick ned väsentligt. Än är jag inte där, men det räcker med skandaler, bortskämt omoget beteende hos spelare och ledare, skit, lögner, mediepåhitt, silly seasonfantasier, okunniga sportjournalister (för de kanske kan rabbla siffror men de är bara intresserade av klick och har väldigt liten förståelse för spelet jämfört med dem jag jobbade med och växte upp med), näthatare och annat nu. Näthatet har redan lett till att jag söker källor på annat sätt och alltid struntar i kommentarerna då de aldrig tillför något, men ibland försöker man ändå presentera lite fakta - som ingen verkar villig att ta till sig för det egna tyckandet är ju viktigare...


Rykten, notiser m m, v-39


FREDAG:
Ingen är förvånad, skandalerna, fusket, korruptionen har hunnit ifatt Sepp Blatter och det ser ut som om Platini också kommer att dras in i det. Ändå har den stora fisken inte börjat prata ännu, vi talar förstås om Jack Warner som ska lämnas ut till USA och har lovat att spilla bönorna som det kallas. Har han fog och något konkret bevis för det lär många huvuden ramla inom kort. Blatters högra hand Jerome Valcke anklagades förra veckan för det ynkligaste av alla korruptionsbrott - att sälja sina fribiljetter till ockerpriser... Snålhet och girighet har inga som helst gränser, oavsett hur mycket man tjänar tydligen.

Victor Valdes toppar skvallret nu. Chelsea har ju behov av en rutinerad målvakt efter Thibaut Courtois's långtidsskada. Valdes skulle ju onekligen vara ett bra alternativ. Dock, att LvG skulle låna honom till Chelsea oavseett hur vG behandlar honom i Manchester United är nog rätt otänkbart.
    Chelsea har dock en chans att få dispens för att ta in en målvakt trots att transfersäsongen är stängd.

Thibaut Courtois har, vilken slump, samtidigt använt sociala medier för att visa att han nu börjat sin rehabträning och att allt har gått bra med hans meniskoperation.

Det verkar som om Kenedys vadskada från i onsdags stoppar honom från att spela uppe i nordöst imorgon. Synd då han var riktigt bra.
    Riktigt synd om det stämmer då han var väldigt bra i sin fulla debut och det skulle varit väldigt intressant att se honom spela ihop med Oscar. Det kan bli riktigt intressant och lyfta upp Hazard något. För trots Falcaos oflyt eller oskicklighet som de som inte gillar honom kallar det mot Walsall (två bollar räddade på mållinjen och en kanonräddning av målvakten och en jättemiss och en halkning, Falcao hade verkligen en tuff kväll) var det roligt att se Chelsea starta med två anfallare. Så en variant som siffernissorna säkert skulle kalla 4-2-3-1-2 vore rolig att se.

Spanska medier, eller El Confidencial om man nu ens kan kalla dem ett medie eller vad de nu är. Rätt har de aldrig och nu har de startat en förföljeskampanj mot Diego i avsikt att stoppa honom från att få spela med spanska landslaget. Snyggt va, om ni trodde goonerfans var obehagliga - det finns i de som kallar sig medier också.

TORSDAG:
Läs gärna det här om ämnet vi egentligen borde lämna bakom oss, men dubbelmoralen är så stinkande (särskilt hos svenska goonerfans på Sportbladet) att det tydligen inte går. Läs >>
    Även om jag tycker Costa ibland går för långt är det ju ändå inget mot hur långt andra går mot honom oftast. Mer hat mot honom och jag tänker glömma min kritik mot honom och bara göra som fansen igår kväll; ropa Diego Diego Diego hela tiden.

Ännu en artikel från försvarare av det vi inte får tala om. Läs själva >>

Kenedy som för oss var matchens spelare mot Walsall bytte tidigt vilket vi trodde var för att spara honom. Vilket det var på sätt och vis men mest för att han hade problem med smärta i en vad.

Mourinho vägrar kommentera Costasavstängning med säger kring Gabriels röda kort och brist på avstängning att det nu bevisar att ge tillbaka nu är officiellt sanktionerat av FA. Och han har ju en poäng.

ONSDAG:
Mycket oroande skvallernyheter, en av mina absoluta hat-spelare, Dani Alves lär vara aktuell för ett bud från Chelsea i januari. Dock, spanskt rykte så det är extremt långt till verkligheten antagligen.

Värre och värre, på sitt sätt, nya bevis har tydligen kommit in till FA som stödjer anklagelserna om Mourinhos sexistiska uppträdande mot Carneiro redan under matchen mot Swansea. Vi skrev förra veckan om det tillmäle som Mourinho lär skrikit och det sägs nu att det kommit fram bevis på detta. Vilket innebär att Mourinho nu kan komma att stängas av i hela fem matcher av FA.
    Tänk om han, och även Costa till en del, nu kan lära sig av sitt beteende. För vi behöver verkligen inte mer bråk, fler avstängningar och mer skit den här säsongen. Den lär bli tuff nog ändå.

Blaise Matuidi i PSG är den som Chelsea sägs vilja ha som ersättare till Mikel. Tror knappast han är intresserad av det. Mikel är en bänknötare som skickas in för att stänga matcher, knappast något en ordinarie startspelare vill ta över från.

En annan fransman som lär vara aktuell, redan i januari är Alexandre Lacazette. Tveksamt om Lyon ens är berett att diskutera det mitt under säsongen.

Ännu galnare är ryktet om Portos Ruben Neves. Inte för att mittfältaren är en dålig spelare, men pga prisbilden. Porto lär vilja ha 29m pund för en 18-åring!

Så tillbaka till franska rykten. Marseilles Nicolas N'Koulou för 7,2m. En mittback.

När saker och ting ändå är som de är i Chelsea och ingen kan säga att de är bra med tanke på dubbelmoralen kring Costa, Mourinhos behandling av dr Eva Carneiro, resultaten och formen på tongivande spelare. Så här är det senaste om Carneiro. Vi kan förvänta oss en stämning mot Chelsea och det kommer hon att vinna om inte vissa rykten av personlig natur visar sig vara sanna. Men de är på så låg slask-tv- nivå att CSFC inte tar upp dem. Men det finns ju inga som helst faktiska skäl för behandlingen av henne, särskilt inte som hon förbjuds inte bara vara lagdoktor utan inte ens fick vara nära laget. Läs mer >>

Klopp lär inte vara intresserad utan väntar ut Guardiola i Bayern, men Liverpool är nu ute efter Carlo Ancelotti då Brendan Rodgers dagar verkar allt mer räknade.

TISDAG:
Vi har också fått veta att dr Eva Carneiro nu lämnar Chelsea efter José Mourinhos oursäktliga uppträdande mot henne.
    Det är tufft att tycka om vissa saker i Chelsea och det här är bland det tuffaste. Aldrig har jag föraktat Mourinho som i den här affären.
    Jag kan bara hoppas hon fått en väldigt bra avgångsvederlag efter Mourinhos extrema feltramp.
    Det ser dock ut som om det kommer att hamna i domstol, och ärligt talat jag hoppas jag att dr Eva och tror att hon vinner den stämningen över Chelsea solklart. Som Mourinho uppträdde ska ingen arbetsgivare, arbetsledare någonsin få behandla sina medarbetare.

Ingen ska säga att vi inte kan skratta åt oss själva. Bra grejor från nätet om Diego Costa eller...
    Fast CSFC är väldigt övertygade om att Whiner och en stor del s k gooners inte uppskattar ironin i det hela...
    Även Guardians satiriker David Squires roar sig om/med/över Diego Costa >> Spelaren alla lag vill ha och som Arsenal en gång hade massor av men det var innan Whiner Wenger blev fotbollens största dubbelmoralist. Missa inte denna!

Ännu en till "försvar" för vår pantomimskurk och mästare i de mörka krafterna. Guardians Chris Taylor tar striden med fotbollsmoralisten med den största dubbelmoralen. Whiner Wenger. >>
    Med ett perspektiv som borde vara obligatorisk läsning för alla sportjournalister med fördomar (varav några satt i tv-studion i helgen) och ännu mer av alla fans av alla sorter. Men perspektiv är inget som ingår i en fotbollsupporters verktygslåda, eller hur...?!
    Mourinho, och även Costa må ha sina mörka sidor som gärna får tonas ned, men de hycklar åtminstone inte.

Italienskt rykte och sådana misstror vi efter sommaren lika mycket som spanska. Chelsea ska försökt värva Romas Kostas Manolas sista fönsterdagen. Men nu säger de också att det inte bara var en panikvärvning utan att intresset ska kvarstå till i januari. Tvivlar på det.

Reals Dani Carvajal ska också ersätta Ivanovic i januari, om vi tror spanska rykten. Finns det en enda Real-spelare de senaste tre åren som inte skulle komma till Chelsea? Och hur många har kommit?

MÅNDAG:
Alla hatar inte Costa, inte ens bland Arsenalfans. Som förre Arsenalförsvararen Martin Keown skriver i dne här krönikan. Läs mer >>
    Speciellt intressant är att han pekar på att Diego Costa egentligen bara gör vad försvarare normalt gör, men sådant fattar inte röda Costahatare på nätet.

Vi visste det skulle komma och som ett brev på posten (ett uttryck som hade validitet förr i tiden) har ryktena kommit.. José Mourinho skulle minsann fått sparken hade Chelsea förlorat till Maccabi Tel-Aviv. Vi tror inte på det, därför för första gången sedan Roman kom känns det som om det behövs lite mer för att vår manager ska få sparken och knappast före en längre sejour med usla resultat. Vi har haft en förfärlig inledning på säsongen, men desto skönare blir det ju därför om vi vinner titeln ändå!

Victor Wanyama ville bort från sönderköpta Southampton. Tottenham ville köpa men inte betala och framförallt ville inte Southampton sälja ännu fler av sina stjärnor. Nu säger opålitliga Daily Star att Chelsea ger sig in i leken. Tveksamt rykte känns det som.

Chelseas dåliga start, som vi innerligt hoppas nu är över och därmed kan läggas till handlingarna, har tydligen fått franska rykten att vibrera. PSG vill ersätta Laurent Blanc med José Mourinho. Det låter inte som något Mourinho själv skulle verka särskilt intresserad av. Han har öppnat för att träna en annan engelsk klubb eller Portugals landslag i framtiden eller om Chelsea skulle sparka honom, men träna en klubb i en ett-lagsliga... knappast troligt.

Varje engelsk klubb verkar ha en ung spelare som drabbas av storhetsvansinne eller vad vi ska kalla det. Spelare som förstör sin karriär innan de ens haft en karriär. Vi har haft spelare som tagit granater till träningsanläggningen och nu har Islam Feruz som redan skaffat sig ett dåligt rykte under flera lånesejourer hamnat inför rätta och skandalen rullas upp i tabloiderna. Det var många som trodde lånet till Hibernians skulle hjälpa honom men unga spelare, dåligt omdöme och för mycket pengar ställer alltför ofta till det. Feruz ska ägnat sig åt olaglig körning i sin Porsche och dragit in oskyldiga kompisar i det hela. Visst detta är skvaller, men det visar att något börjar bli riktigt fel med pengarna inom akademierna. Det är en sak med enorma löner för de som presterar, men en akademispelare i en storklubb tjänar idag mer i veckan än vad båda deras föräldrar gör tillsammans på 1-2 månader i många fall.

Mer obehagligt skvaller men då det kommer från Arsenalkällor ställer vi oss otroligt tvivlande till det. Men några idioter ska, trots Chelseafansens stora hyllningar till Cech, skrikit väldigt obehagliga saker om Petr Cech och skadan i Reading, i lördags. Om det är sant är det bara ett par personer, och vi får då hoppas att Chelsea stänger av skitstövlarna på livstid. Men som sagt, det kommer från källor knutna till Arsenal så det kan också bara vara det vanliga extrema näthatet som en del ägnar sig åt. Det är bara så trist att få höra sådana saker. Men tyvärr finns det en möjlighet, om än liten, att det kan hänt för; Vad är det med män (för vi utgår från att det var det), alkohol och gruppsamvaro som tar fram det sämsta i människor? Fega, ynkliga människor blir alltid ännu värre i grupp. (eller i nätets relativa anonymitet).
      Men som sagt, det här obehagliga ryktet kommer enbart från oseriösa källor och inte ens de värsta brittiska tabloiderna har brytt sig om det, och de brukar inte låta sådana här saker bero om de på minsta sätt kommer undan med det.
      Så med största säkerhet är det bara ett försök av vissa personer knutna till en viss klubb att sprida näthat, förtal och skitsnack. Och om det inte är det hoppas vi innerligt att Chelsea får tag i vilka det är, vilket med den kontroll över biljetter och läktare som finns i England är långt ifrån omöjligt - OM det som sagt finns ett uns av sanning i det. Men då det är ute där finns det säkert människor som vill tro det är sant och fortsätter sprida det. Näthat lever ju sitt eget liv som vem som helst som läst arsenalfansens kommentarer den här helgen vet. Fakta, förstör det ju bara för dem.


     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!