csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
10 Chelsea FC 6 sp 2 v 1 o 3 f 9 - 12 mål 7 p

 
19 september 2015

CSFCs spelarbetyg
    CHELSEA  vs  Arsenal       2 - 0  (0-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Arsenals start-XI

Cech; Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal; Cazorla (k) Coquelin; Ramsey, Ozil, Sanchez; Walcott.

avb: Ospina, Debuchy, Gibbs, Chambers, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Giroud


CHELSEAS INSATS

  7-

Det var ett mer tänt och motiverat Chelsea än hittills under säsongen. Noggrannare och mer koncentrerat. Första var bästa halvleken i år även om det skapades lite för få chanser.

Helt klart börjar formen äntligen vända, vill gärna se den här matchen som ett stort steg framåt även om Chelsea inte nådde topp direkt ändå.

Hatar inställningen att matchen bara ska spelas av efter ledningen. Ett mål räcker inte för sådant. Därav minuset, ett av Mourinhos allra värsta fel är den inställningen och den har ju laget tyvärr anammat. Och den har kostat oss poäng under hans regim. Dock inte idag. Därtill var Arsenal för odisciplinerade.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Asmir Begovic Tror inte han behövde göra en enda räddning i första. 6+
Branislav Ivanovic* Höll sin defensiv mer än vanligt. Såg också något bättre ut än vanligt, mycket tack vare uppoffrande defensivt arbete av Oscar som hjälpte honom ordentligt. Tog en idiotisk frispark och kort. Varför? Ändå vill vi nog se hans insats idag som en förbättring mot tidigare matcher (men det var från en låg nivå också). 6
Kurt Zouma Han måste utveckla sitt positionsspel för han har tyvärr ett stort problem i sitt spel. Han blir på tok för ofta bolltittande och märker inte anfallarnas rörelse. Särskilt när han spelar med Cahill, JT skärper honom. Gjorde en fantastisk brytning när Walcott var på väg förbi i första. Målskytt extra plus förstås. Höll också på att skänka Sanchez en jättechans strax efter... så både ris och ros. 7-
Gary Cahill Täckte upp väldigt bra, inte minst när Zouma tittade på boll var det oftast Cahill som noterade framförallt Walcotts rörelser. 7
César Azpilicueta En anonym match idag, vilket nog ska tolkas positivt då han därmed gjorde sitt jobb. 6+
Nemanja Matic Idag stod faktiskt att känna igen. Inte helt på topp men mycket bättre än på sistone. 6+
Cesc Fabregas Spelade högre upp i plan än vi trodde av laguppställningen. Ett litet steg framåt mot form vill vi gärna tolka hans insats som. Assist också med en perfekt frispark till Zouma. 6+
Pedro Jobbade hårt och vill mycket. Inte riktigt flytet med sig. Men absolut en tillgång för Chelsea även om pricken över i saknades idag. 6+
Oscar* Gjorde en mycket bra match framförallt inledningsvis, där han tyvärr kanske märktes lite mer för sitt defensiva arbete än för det offensiva. Men han verkade också ha en lite lägre roll och hade ofta Fabregas framför sig. Han betyder mycket för Chelseas spel det har vi sett i veckan, men idag var han kanske lite för defensiv. 7-
Eden Hazard Hans bästa match hittills i år, tillsammans med sista kvarten mot Swansea. Glimtade till men ännu en bra bit kvar till den riktige Hazard. Men nu fick vi hopp om att snart få se denne på plan i blått igen. Bra inledning och i andra mot tio man var han som bäst idag. Han fick då äntligen lite utrymme. Nära högre betyg men vi ställer som sagt speciella krav på Haz. 6+
Diego Costa* Initiativrik, löpvillig, helt enkelt mycket bra. Fick Gabriel utvisad och spelade verkligen på gränsen och kanske över den vid något tillfälle, men klarade sig... Kontroversiell är bara förnamnet men oj vad alla lag nog önskar han spelade för dem, men nu en pantomimskurk närmast i icke-Chelseafans ögon antar vi. Mycket nyttig idag även om han verkligen var på gränsen i första. 7+
---    
Ramires In för Oscar 69.Ingen förbättring av spelet men bidrog till passiviteten på plan. 5+
Loic Remy In för Diego Costa. 82. För kort tid för betyg. -
Mikel    
CHELSEAS BÄNK

Blackman, Terry , Mikel, Loftus-Cheek, Ramires, Falcao, Remy

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

En rent feg och urkonservativ laguttagning väckte tyvärr farhågor inför match. De infriades inte då spelarna tog ett steg mot form igen. Mourinho har som alltid en övertro till sina betrodda spelare. Han kan knappast kallas chanstagare innan han måste.
Lyckades lugna ned Costa i halvtid och bytte defensivt taktiskt in Ramires rätt tidigt.
Gillar dock inte att Chelsea drar ned spelet och försöker spela av matchen med ett ynka måls ledning. Därav minus.

6-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Tilllbaka till det gamla vanliga tyvärr. Mourinho som sällan gör ändringar om han inte måste visar sitt vanliga ansikte och har tagit ut ungefär samma lag som skämde ut sig i Liverpool mot Everton. Det känns tyvärr inte bra inför en så oerhört viktig match. En seger idag är så nödvändig för den här säsongen att ord kan knappast göra det rättvisa. Så vi får hoppas de som underpresterat så mycket hittills slutat med det nu. Go Chelsea!
      Bra dock att Pedro är tillbaka efter en mindre skada.

Som väntat en aktiv och intensiv inledning av matchen. Med ett spel soms böljade fram och tillbaka. Mycket positivt att notera första tio är att Chelsea spelar med en helt annan aggressivitet och tryck mot tidigare matcher. Båda lagen väldigt noggranna och försiktiga dock i sina positioner. Bra tempo.
    Det är kontringsinriktat spel från båda lagen.
    Oscar har börjat matchen väldigt bra och framförallt varit väldigt nyttig i det defensiva arbetet. Kanske nästan för mycket då han fått få tillfällen att verka offensivt. Det är klart att Arsenal gärna går fram på sin vänster, inte minst med tanke på att Mourinho tog ut Ivanovic idag.
    Bra anfall av Chelsea men Costa får tyvärr inte med sig bollen i sista läget. 15
    Härligt anfallsspel av Chelsea i ett par vågor men tyvärr bara hörna av det. 17
    Costa vinner boll mycket starkt och tar sig in i boxen men passar sedan tyvärr fel, men mycket fin aktion innan. 19
    Pedro lite sur på Costa som kunnat passa honom i två lägen, två lägen där Costa spelade helt fel och sedan för brant för Fabregas. Annars jobbar Costa stenhårt och ställer till stora problem för Arsenals försvar.
    Costa skjuter men inga problem tyvärr för Cech. 24
    Inga klara målchanser för något lag, det är mycket disciplinerat spel än så länge, inte minst försvarsmässigt men just nu är det Chelsea som håller greppet om spelet.
    Hörna nära att nå Cahill som kom väldigt högt upp i luften men blir avblåst för ruff mot Cech, tveksamt visar reprisen. Det var Cech som helt enkelt inte kom fram ordentligt. 26
    Walcott skjuter men Begovic hinner ned. 29 Från Ivas sida...
    Arsenal har fått ett visst grepp om spelet senaste minuterna. Pedro görs ned av Cazorla som varnas för det. 31 Stoppade en livsfarlig kontring för Chelsea så Cazorla tog det nog avsiktligt.
    Pedro kommer fri men för nära Cech som kan ta bollen. Pedros förstatouch lite för kraftig annars hade det varit en väldigt bra möjlighet. Fick Cechs sko som tack i ansiktet. 32
     Hazard får en möjlighet men Gabriel knuffar honom av planen och Dean friar! 33 Hade det inte varit i boxen hade det absolut varit en frispark. Men nu hade spelarna armarna kring varandra och Dean var rakt bakom. Tveksamt domstlut men ingen jättemiss.
    Zouma skjuter från mycket långt håll, strax över. Stenhårt skott dock. 37
    Fabregas nära att få huvudet på ett flackt inlägg. 39
    Bra anfall men Oscar får inte kontroll på bollen. Fabregas passade då han inte kunde skjuta pga Arsenals aggressiva försvarsspel. 40
    Anfall på anfall och mycket snabbt spel, Pedro skjuter bra men Cech kan styra det utåt. 43
    Costa, Gabriel och Koscielny i ordentlig gruff som dock domaren inte heller såg, vilket båda kanske ska vara glada för men särskilt Costa. 44 Gabriel och Costa varnas.
    De vägrar sluta bråka. Det här kan bli väldigt stökigt. Gabriel varnas igen och får rött kort. Och han blir fullständigt vansinnig. Tydligen såg linjemannen vad som hände men ingen annan. Gabriel vägrar gå av plan. Inte ens reprisbilderna visar vad som händer, men det verkar nästan som om Gabriel sparkade bakut mot Costa... (Costa kan dock också varit nära att åka ut där...lite nervöst faktiskt)
    Costa bröstar ned bollen mot Oscar som dock inte får kontroll på den innan försvaret är där. Arsenal har försvarat sig väldigt bra hittills i matchen.
    Även om de klara målchanserna lyste med sin frånvaro med något enstaka undantag var första halvlek helt klart Chelseas bästa hittills den här säsongen.
ANDRA
Frågan är väl om Costa kan få vara kvar på plan hela matchen. Han kunde mycket väl fått varning tidigt i matchen och hans inblandning i slutet av halvleken var nog nära ett rött också. Men ofattbart som det kanske är; Diego Costa har aldrig i sin karriär blivit utvisad! (Det sa Erik Niva men det finns uppgifter som motsäger det så det är svårt att veta utom för de mest statistikinsatta).
    I vilket fall som har Diego Costa redan målats upp som den store Western-skurken i det hela i engelska medier... Men som Niva sa, Costa verkar ha en närmast otrolig förmåga att veta exakt var gränserna går och vad han kan komma undan med. Bli dock inte förvånad om FA ska straffa honom i efterhand. Så har de agerat förr.
    Ivanovic vräker omkull Sanchez i riktigt farligt läge. Idiotiskt och han blir kortad. 49 Frisparken tar i muren till hörna.
    Dum frispark av Arsenal som Fabregas slår perfekt till Zouma som sätter den vid stolproten utom räckhåll för Cech. 53
    Mycket bra räddning av Cech. 57 Chelsea höll bollen men hittar ingen väg och får börja om. Hazard sköt, lite för rakt på tyvärr.
    Cahill lite passiv och Zouma missar totalt en nick som hamnar på fötterna på Sanchez som väl blev för överraskad och skjuter ruskigt illa. 59
    Chelsea tyvärr för passiva just nu, det är bara ett måls ledning och sådana har vi tappat alltför många gånger förr.
    Hazard får chansen men skottet precis utanför stolpen. Förmodligen försökte han få bollen utom Cechs räckvidd. Tror vi kan krita ned det skottet som för respektfyllt för hans förre kollega. 64
     Hazard hittar Costa som skjuter men Koscielny lyckas blockera det genom bra försvarsspel. 66
    Oscar har fått ett retroaktivt kort för dobbarna mot Koscielny för någon minut sedan.
    Fabregas slår en dålig passning mot Costa, men Monreal ger tillbaka bollen till Pedro som skjuter. 68
    Oscar byts ut mot Ramires. Taktiskt byte men säkert också för att Oscar inte riktigt orkar en hel match ännu efter sin skada. 69
    Chambers varnas när han gör ned Hazard. 72 Rätt långt upp på plan.
    Costa dras ned precis på linjen. Dean står nära och reagerar inte. Det kan nog bedömas som kamp. 73
    Giroud in för Özil, offensivt byte av Wenger. 75
    Gillar verkligen inte Chelseas passivitet just nu. Spela på resultatet oroar mig alltid särskilt när Giroud är inne och Arsenal får fasta situationer som hörnor. 78
    Cazorla utvisas efter sitt andra röda efter gjort ned Fabregas mitt framför Dean. Otroligt odisciplinerat av Arsenals lagkapten. 79
    Lite gruff när Oxlade försöker få Costa utvisad. Kanske bör Mourinho ta av Costa nu för säkerhets skull för Arsenals spelare försöker provocera honom mycket just nu. Och just så gör Mourinho. Helt rätt. 82 Remy in.
    Snälla Chelsea, gå för att göra slut på matchen istället för att bara spela av den. Mourinho är inte felfri som manager men den här inställningen till ledningar är hans största svaghet i hans yrkesroll om ni frågar mig.
      Hazard tar en frispark i mycket bra läge, tar i muren och över. Hörna. 87
      Bollen studsar fram till Hazard som skjuter och via Chambers in i mål. Cech helt chanslös förstås. Kan kanske göras till självmål men just nu får Hazard det. 90+1
    Begovic räddar när Ramsey får friläge. Tror det var hans första och enda räddning idag... 90+2 Det var det visar statistiken.
     
   
   

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mike Dean

BETYG

Några tveksamma domslut men inte avgörande kanske. Fram till stora gruffet. Särskilt Costa ska kanske vara tacksam över att Dean inte såg eller bedömde två av hans ageranden ännu hårdare. Svårbedömt självklart men en del av detta bedöms på tv-bilder och repriser, och som vi vet har domarna inte det. Men som sagt, FA kanske kommer att straffa i efterhand som de gjort förr. Avstår fegt nog från betyg (inte underkänd alls) idag då vi inte riktigt vet vad Dean såg, men han såg ju absolut hur dumt Gabriel agerade och utvisningen var helt korrekt. Utvisningarna ska vi säga för även den andra var ju helt korrekt. Troligen är det ju så att Dean aldrig någonsin såg bråket och Costas händer i Koscielnys ansikte då bollen inte var i närheten. Där hade Costa tur, eller om han avsiktligt visste om det...
 

-

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är unde
    rkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook