csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
13 Chelsea FC 4 sp 1 v 1 o 2 f 6 - 9 mål 4 p
always proud to be Blue
31 augusti - 6 september 2015

Nyheter v-36


CHELSEA TRANSFERS
under silly season >>

Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
Eden Hazard blev stor matchhjälte för Belgien med ett sent, enda, mål mot Cypern när Belgien tog ett stort steg mot EM.

Chelsea Ladies fortsätter leda damligan i England efter att slagit Notts County med 2-1 på hemmaplan. Målgörare: Claire Rafferty, Gilly Flaherty.
      Chelsea möter nästa gång Liverpool (6:a just nu i en haltande tabell) som vann ligan före Chelsea förra säsongen, på två måls skillnad. I sista matchen hemma möter Chelsea sedan Sunderland som vann förra mötet. De är just nu sex poäng efter (men möter Man City seanre ikväll). Det kan alltså bli en helt avgörande match.
      Arsenal är just nu tvåa, em poäng efter Chelsea och lika många spelade matcher.

Chelseas U18 är ännu obesegrade i sin liga efter att slagit Southampton med 3-1. Målgörare: Muheim 25, 56; Christie-Davies 85

Oscar och Ramires har återvänt till träning efter sina skador så nu har Mourinho nästan ett halvt lag att träna under landslagsuppehållet. Däremot lär Bertrand Traoré skadat sig under landslagsträning och spelade inte för Burkina Faso i ANC-kvalet.

LÖRDAG:
Alla övergångar i Premier League under sommarens transferfönster. >>

FREDAG:
José Mourinho är med i 2016 års upplaga av Guinness Book of Records med fem olika rekord!
*Longest football unbeaten home run by a manager (nine years)
*Most Champions League titles with different clubs (two)
* Youngest manager to reach 100 Champions League matches (49 years 12 days)
* Most points in a Premier League season (95)
* Most games unbeaten at home in the Premier League (77)
    Grattis och han är stolt det märks, men som han säger. Det tillhör det förflutna nu gäller det vad som händer i framtiden. Och den är just nu lite tuffare än vanligt för honom. Men det var så synd att det där hemmarekordet rök mot Sunderland (av alla lag).

TORSDAG:
Media har försökt skandalisera Chelsea och Mourinho för att denne kritiserade Eden Hazard efter Palacematchen. Mourinho sa ju då rent allmänt om Hazard att om man är ligans bäste spelare en säsong har man mycket att leva upp till nästa. Helt sant. CSFC spekulerade i att han sa saker han redan sagt till spelarna och så verkar det vara då Eden Hazard nu i intervjuer inför landskamperna håller med Mourinho. Ibland måste en manager ställa krav, inte bara skydda sin spelare och det är ju så Mourinho har behandlat framförallt Hazard och hittills har det gett resultat. Hazard har haft en svags äsongsstart som hela Chelsea, det innebär inte att han blivit en dålig spelare på något enda sätt och han verkar aldrig vara en spelare som kan bli eller kommer att bli en arrogant diva. Läs mer >>

Papy Djilobodji kommer att bära tröja nummer 15 i Chelsea. >>

Den officiella CL-truppen från CFC. >>

Chelsea har ännu inte offentliggjort sin Champions League-trupp. Det är ju inte samma som PL-truppen då olika kriterier gäller. Men det har framkommit att nykomlingen Papy Djilobodji är inte med i den. Chelsea har fått offra honom för att uppfylla home-grown-kriterier. Kenedy däremot ingår i truppen som anmäldes tisdag kväll. Liksom Bertrand Traoré.
    Från andra källor har vi fått fram den här CL-truppen:
Thibaut Courtois, Asmir Begovic, Jamal Blackman.
Branislav Ivanovic, Kurt Zouma, Abdul Baba Rahman, Gary Cahill, John Terry, Cesar Azpilicueta.
Cesc Fabregas, Ramires, Oscar, Eden Hazard, John Obi Mikel, Bertrand Traore, Kenedy, Nemanja Matic, Willian, Ruben Loftus-Cheek.
Falcao, Pedro, Loic Remy, Diego Costa.

 

ONSDAG:
Nyheten om att Oscar skulle vara skadefri som kom innan helgens match var uppenbarligen klart överdriven då han fått tacka nej till landskamperna nu. Även Ramires har avstått pga samma skäl.

Idag som först har Chelsea bekräftat det alla andra talat om för dagar sedan och som Napoli bekräftade igår. Nathaniel Chalobah lånas ut till Napoli.

TISDAG:
Vi har inte sett något officiellt ännu vilket är underligt men... Nathaniel Chalobah har enligt italienska uppgifter tagits ut i Napolis trupp för Europa League vilket ju tyder på att lånet är officiellt.

ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN är det över. Kan vi nu få ägna oss åt fotboll istället för affärer ett tag.
      Nä, det går ju inte för nu ska det spelas landskamper och vi ska sitta med andan i halsen och oroa oss för att våra spelare skadas. Låt oss ta ett djupt andetag och hoppas att med den form våra serber, en belgare och några till visat - att de får en boost självförtroende genom bra landslagsinsatser (utan skador) och kommer tillbaka för att ta sig själva och Chelsea i kragen mot Everton näst-nästa helg.

OFFICIELLT
Michael Hector är en Chelseaspelare. Lånas omgående tillbaka till Reading. Fem års kontrakt.

Vi vet inte om Chalobah till Napoli kommer att hända eller om Michael Hector verkligen köps av Chelsea för att lånas ut till Reading så här sista timmen. Bekräftelsen kan dock komma efter deadline.

OFFICIELLT
Islam Feruz lånas ut till Hibernians. 19-åringen som har en krånglig lånecirkus bakom sig ska vara där hela säsongen.

OFFICIELLT
Izzy Brown förlänger med Chelsea i fyra år. Just nu utlånad med succé till Vitesse.

Champions Leageutruppen måste lämnas in före midnatt idag (europeisk tid antar vi). Det är därför som engelska fönstret stänger kl 19 ikväll istället för som normalt vid midnatt.

OFFICIELLT kl 15.55
Papy Djilobodji är klar, fyraårskontrakt. Eller om ni klaraar helahans namn; Papiss Mbouba Mbwiwa Abu Fuongo Baba Mison Djilobodji.
    Panikvärvning? Över huvudet på Mourinho-värvning? Vaför lånade vi ut försvarare för att värva en 26-åring? Eller är det ett fynd för 2,7-3m pund. Är han värvad för att hanär en fysisk typ Chelsea (Mourinho?) vill ha? Då undrar jag mest över snabbheten för det är bara Zouma som har snabbhet som mittback i Chelsea. Att han är värvad som back-up huvudsakligen är dock förmodligen ganska obestridligt men på fyra år? Får Bhoularouz-värvningen att se intressant ut... eller?
    Det sägs att Djilobodji nobbas av flera s k mindre klubbar innan. Det är knappast hela sanningen, för andra källor hävdar att det var spelaren som nobbade dem. Så sådana rykten är bara Surt sa räven eller Wenger-Jag var minsann nära att värva honom-rykten.
      Å andra sidan kostar han inte mycket i det stora hela, så varför inte pröva?!

Chelsea Ladies har lottats mot Birmingham borta i Ligacupens kvartsfinal. Jakten på en trippel (ja faktiskt en quadrupel) fortfarande aktuell. FA Cupen är vunnen, man leder ligan, i kvarstfinal i ligacupen och i 16-del i Champions League. Matchen spelas nästa helg. I helgen är det ligaspel mot Notts County.

OFFICIELLT
Vicotr Moses lånas ut till West Ham för resten av säsongen, efter att skrivit ett nytt fyraårsavtal med Chelsea!

West Hams ägares son... som älskar twittra har bekräftat att Victor Moses lånas ut på ett år till Hammers. Chelsea har ännu inget sagt.

Chelsea har visat en ny modell av hur Stamford Bridge ska se ut efter ombyggnad. Se mer här >>

MÅNDAG:
SISTA DAGEN FÖR ATT TÄVLA

OFFICIELLT
Lucas Piazon är utlånad till Reading.

OFFICIELLT
Jeremie Boga hamnade i Stade Rennais, klubben Petr Cech kom från närmaste säsongen. Lån för säsongen. Det var länge tal om Rayo Vallecano men som vi sett idag blir det inte alltid som tidningarna hävdar det ska bli.

Knappt hinner man börja njuta av att ligan startat och man får se sitt lag spela igen förrän allt stängs ned för landslagsspel. Av alla landslagsuppehåll är detta det mest irriterande.
    Det enda att intressera en då är om det eventuellt kan hända något kul i Silly seasons döende minuter. Fönstret stänger kl 19 imorgon i England.

Kommer det att hända något mer på spelarfronten? Det känns plötsligt som det verkligen finns behov av fler spelare, en känsla vi absolut inte hade för någon månad sedan. Roligt dock att Falcao fick göra ett fint debutmål i helgen. Kanske kan han komma igång nu. Och då är det förstås uppehåll...

Chelsea har fått en oerhört mycket tuffare start än vi hoppades på medan City imponerat. Och laget fungerar inte än.Varken framåt eller bakåt eller ens på mitten förutom korta ögonblick. Vi bör dock notera att vi faktiskt mött tre av de lag som ligger på de fyra första platserna i ligan!   
      Säsongen är lång och vi ska inte som pressen måla fan på väggen för det. City kom ifatt nio poäng eller vad det var förra säsongen (innan de tappade dem igen). Vi är alla på det klara med att årets upplaga skulle bli tuffare än förra årets.Inget lag kan dessutom hålla formen en hel serie i engelsk fotboll, därtill är konkurrensen vanvettigt för hård. City jagar revansch för en svag säsong och har fått en perfekt start, Chelsea har haft en del otur med domslut och har avsiktligt startat säsongen på ett annat sätt med ett annat upplägg för att istället kunna hålla längre och kanske framförallt visa form under andra halvan.
      Men försvarsspelet fungerar inte alls just nu. Det var inte bra i inledningen av förra säsongen heller men det glömde vi för anfallsspelet var bländade då. Det är det dock inte nu. Costa sliter och försöker och Pedro var en injektion i första matchen, men i övrigt... Nio insläppta mål redan det är verkligen inte bra, det är ungefär en fjärdedel av vad Chelsea normalt släpper in på en hel säsong. Det är framförallt markeringsspelet som brister känns det som, så problemet finns i backlinjen. I lördags kändes det som om JTs spelförståelse och blick saknades väldigt mycket.
      Mourinho måste också våga peta Ivanovic nu tills han hittar sin form. Iva håller tyvärr inte måttet just nu även om han fram till Bolasie kom in var något bättre än tidigare. In med Azpilicueta där och låt Baba spela till vänster. I och med att Ivanovic spelar så osäkert och darrigt dras mittbackarna ut för att täcka upp för honom och därmed uppstår dessa stora markeringshål i mitten.
      Frågan är om det finns risk för att problemet permanentas nu när spelarna (och fler spelare försvinner ju från Chelsea än något annat lag vid speluppehåll) är borta och träningen förstörs. Det är mindre än en handfull spelare som inte engageras i landslagsspel de närmaste två veckorna. Det positiva är kanske att några spelare som inte visar form som Ivanovic och Matic, Fabregas och Cahill kanske får självförtroende med landslagsspel.
    Så undrar vi alla var Eden Hazard från förra säsongen har tagit vägen. Oscar är också en bättre spelfördelare (som kan träffa mål) än Willian som är som bäst när han får röra sig fritt och förstöra motståndarnas spel och delta i speluppbyggnaden istället för att avsluta, som han inte är så bra på. Kanske vore det en tanke att låta Fabregas och Willian byta position?

En fråga som kanske måste ställas är hur stor del av problemen har José Mourinho? Han har valt ett annat säsongsupplägg som ska ge en bättre form till Champions league-slutspelet, det är uppenbart. Han har inte uttalat sig om några untouchables idag men några verkar ändå vara det även om han sa efter matchen att han borde ryckt en spelare (han sa inte vem) trots uppenbar brist på form. Till igår har han hållt de rutinerade bakom ryggen känns det som. Sedan undrar vi och lär aldrig få svar på hur dessa utspel, skandaler och affärer har spelat roll, hur de påverkat spelarna - inte minst då Mourinhos uppträdande mot fysteamet som pekade på en illojalitet som kan oroa spelare som behöver känna trygghet som t ex Hazard. Att det spelat roll är säkert, men hur stor roll? Känner spelarna samma tillit till honom idag som tidigare?
      Vad som också är svårt att förstå envisheten med att hålla Fabregas så defensiv och därmed tappa hans passningsspel som öppnar upp där framme!? Lite grann tycker jag kritiken mot Fabregas är orättvis, inte minst då han har andra uppgifter nu (i vilka jag tycker han är överkvalificerad för) och det var den särskilt i våras, men just nu saknar framförallt Costa hans passningsspel något oerhört.

José Mourinho står nu inför en av sina största utmaningar någonsin. Det är dags för honom att visa vad han går för som manager och coach i motgång. Just nu är Chelsea inget självspelande piano utan ett haltande lag men med gott om tid ännu att rätta till problemen på. Dock vi har inte råd med en längre formsvacka och i år måste därför också helgperioden verkligen fungera. Vi kan inte tappa där som vi gjort de senaste säsongerna.

ALWAYS PROUD TO BE BLUE- och det är nu Chelsea behöver vårt stöd mer än någonsin. Kanske är det Champions League nu. För kom ihåg hur det såg ut 2011-2012 och ändå blev vi Europamästare. Men ge upp, det gör vi aldrig. Och vi har inte gett upp om ligatiteln heller även om starten är tung att bära.

Våra problem måste dock sluta nu, annars blir det för jobbigt och med tanke på det spelschema som är efter nationsuppehållet med Everton, Arsenal, Champions League samt Ligacupen finns inte mycket utrymme kvar att experimentera på. Och med alla spelarna borta är det svårt för Mourinho att lösa problemen på träningsplanen, det är inte bra. Det är nästan lika fel som att transferfönstret får vara öppet efter att ligorna startat.
      Så vi får hoppas vissa spelare hittar form med sina landslag och kommer tillbaka med självförtroende och gott humör. Det ställs nya krav och nya utmaningar nu. Döm dock absolut inte ut Chelsea, inte ens på egen risk! Det är vårt budskap till medierna och hatarna.


Rykten, notiser m m, v-36


SÖNDAG:
Vi vet inget om sanningshalten då det kommer från Daily Star men det verkar som om en stor anledning till att Pogba inte bytt klubb i sommar var hans agent Mino Raiola. Denne ska ha haft en klausul om att han skulle ha enorma 25m pund självför sin del av Pogbas kontrakt vid en eventuell transfer. CSFC har aldrig litat en sekund på Raiola och stämmer detta lär nog ingen annan heller göra det, men det förklarar on.kligen varför hans spelare byter klubbar oftare än någon annan, för det gör ju den förre holländske pizzzabagaren till en mycket rik man. Pogba lär nu sagt upp kontraktet med Raiola och spelaren och hans nye agent har gått till domstol för att lösa detta.

LÖRDAG:
Fifa, som godkände Mo Salahs lån till Roma (tillfälligt) kommer nu att undersöka om det gick rätt till eller om Fiorentina verkligen hade fog för att det var de som skulle få låna Salah. Så den affären kan fortsätta att spöka för Chelsea. Det hade varit bättre om klubben hade sålt.

Rykten går om att Mikel lämnar för Besiktas i januari och att det redan ska finnas ett färdigt avtal om detta. Vi har redan berättat att Mikels övergång dit stoppades av Mourinho då Pogba inte gick att köpa loss från Juventus.

FREDAG:
Mer Pogba. Mourinho försökte personligen övertyga honom om att komma. Chelsea och Juventus började faktiskt förhandla, men då Juve förlorade så många spelare ville de naturligt nog inte sälja nu. Men kanske i framtiden, vem vet. Men vilka pengar! 100m euro pratas det om.   
    Pogbastoryn är vild nu och italienare hävdar nu att Juventus faktiskt var villiga att sälja Pogba till Chelsea för 62m pund men att Pogba själv backade ur.

Orkar ni med mer silly? Det här är för roligt för att inte skvallra om....
    En turkisk! agent hävdar att Chelsea kommer försöka köpa Pogba igen i januari. Går säsongen som den startat för Juventus riskerar de vara ute ur både ligarejset och CL då... Men det har inte med saken att göra. Den turkiska agenten Mesrin İzzet säger sig ha källo ri Juventus därför .... att han ombads representera Mikel i övergången till Besiktas som Mikel var nära att göra och som han ville göra. Den stoppades dock då Chelsea inte kunde få loss Pogba. Så agenten säger sig veta mer än andra, antar de italienska "källorna" kommer att gå in i toppspinn kring detta nu. Men lite kul är det ju. Fast det sägs fortfarande att Pogba har förkontrakt med Barca som får värva igen i januari...

Anthony Martial var ju deadlinedagens stora affär. Och mycket omstridd då det anses att Man United betalade ett enormt överpris, och dessutom inte uppger det rätta priset för medierna i England. I England sägs han kostat 36m pund, i Frankrike anger de priset till 58m pund! I vilket fall som är det världens genom tiderna dyraste tonåring.
    Nu avslöjar "insiders" inom United att MU agerade så snabbt och betalade så enormt mycket för att Chelsea eller skulle få Martial. Då denne blev tillgänglig när Mnaco åkte ur CL-kvalet, hade tydligen fyra klubbar kommit så långt att det diskuterades kring förkontrakt inför nästa säsong. De klubbarna leddes av Chelsea, och de övriga var andra jättar som Barcelona och PSG (samt MU). Så för att inte riskera förlora ett stort löfte (som de gjorde med C Ronaldo hävdar de) betalade MU detta enorma överpris, som har satt en svår etikett på spelaren inför framtiden. Vi kommer ju ihåg hur det gick för världens bäste tonåring som Chelsea fick betala dyrt för, Gael Kakuta!

Målvaktsmatchen igår, där Chelseas båda målvakter ställdes mot varandra vanns av Coourtois, delvis tack vare Eden Hazard. Belgien vann 3-1 över Bosnien och Eden gjorde ett straffmål på sin lagkamrat.

TORSDAG:
Efter allt silly som varit är det närmast nyhetstorka nu och det mest intressanta tycks vara att Z åter igen är oförskämd mot alla som inte tycker han är gudsgåvan nummer ett till mänskligheten utan som vågar ifrågasätta honom och hans ställning.

Spanjackerna ger bara inte upp. Återigen ljuger de hej vilt och påstår att Diego Costa bett om att få återvända till Atletico. En ren lögn säger Diego Costa själv som menar att han trivs väldigt bra i Chelsea.

Lucas Piazon lånas ut till Reading och verkar inte ha Mourinhos förtroende lika lite som Patrick Bamford och några försvarare som ersatts av rena panikköp. Piazon själv däremot ger inte upp, Chelsea är klubben han vill spela för och han tänker fortsätta kämpa för det målet säger han klart i intervjuer.

Sanningshalten är kanske tveksam, men då vissa länder kräver att utköpsklausuler finns med i kontrakten kanske det ändå stämmer. Utlånade Jeremie Boga lär därmed fått en utköpsklausul under sitt lån till Rennes på 40m euro.

ONSDAG:
Det verkar som om Chelsea igen (Willian häromåret, Pedro i år) lurat en konkurrent som trodde de hade en spelare i påsen. Crystal Palace trodde de hade allt klart med Londonfödde Michael Hector (som spelar för Jamaicas landslag) när Chelsea klev in och tog över affären. Kanske för att Michael Hectors favoritlag sedan pojkåren är - Chelsea.

Rolig läsning om Chelsea FCs allra första ligamatch. Läs mer här >>

TISDAG:
Källan är normalt relativt seriös, Sky Sport, men vi tror inte ett skvatt på det ändå. Chelsea ska ha fått två bud, inte bara en förfrågan, avslagna när det gäller PSGs Marquinhos. Ändå ska Chelsea lägga ett nytt bud. Något de inte ens gjorde med Stones trots att engelsk media, bl a, var helt överens om att Chelsea kanske t o m lade ett fjärde...

ÖVERRASKNING:
Michael Emenalo ska ha scoutat (har Mourinho återigen blivit överkörd i värvningsaffärer, samma som hände 2007 när han lämnade) Readings 23-årige jamaicanske mittback Michael Hector och en affär ska vara mycket nära för 4,5m pund. Daily Mail var först med detta.
    Palace lär varit intresserad. Men har är cloun: Hector kommer att lånas tillbaka till Reading för säsongen. (Han har varit utlånad till elva klubbar de senaste säsongen). Så det är en värvning för ev framtid.

Nantes har bekräftat, men inte Chelsea än, att Papy Djilobodji är klar för Chelsea.

Tunga rykten som börjat gå nu efter lunch är att Chelsea tänker lägga ett monsterbud på Pogba trots allt (se nedan), men även United är ute och fiskar med ett närmast miljardbud på vår förre spelare Arjen Robben!. Nu tar Silly Season verkligen fart ända från tårna.

Alex Daveys lån till peterborough har förlängts till januari.

Everton hävdar att de aldrig förhandlat med Chelsea om John Stones då han var osäljbar för dem. Och de säger att rykten om att Chelsea skulle bjudit mer än 30m pund är falska.

Italienska rykten, fullständigt upp til er själv att tro ett ord av det. Men Chelsea ska ha fått ett bud på Romas Kostas Manolas avfärdat. Det mest trovärdiga i det är att han är en försvarsspelare, och det verkar onekligen vara vad Chelsea försöker panikköpa nu. Å andra sidan innebär det att silly-season-påhittarna kopplar försvarare till Chelsea...

Igår var sista dagen för de stora europeiska ligorna på Silly season, men England är ännu öppet. Till kl 19 ikväll. Så förvänta er fler, framförallt lån. Som Feruz, Chalobah och någon till. Victor Moses, lån eller försäljning. Det är vad vi ser idag. Den konstiga panikaffären (ärligt talat det känns så, särskilt som vi lånat ut spelare av samma kvalitet redan) med Papy Djilobodji lär få sin upplösning på något sätt idag.
    Intressant att notera är att Vicotr Moses tydligen kan ha erbjudits en kontraktsförlängning innan han lånas ut, vilket många tolkar som att Chelsea fortfarande hoppas på 24-åringen som var riktigt bra i försäsongsmatcherna. CSFC tolkar det som att Chelsea därmed vill höja utköpsvärdet.

Pogbaryktet vägrar ge sig men det ska nog väldigt mycket till för att det ska hända, av många skäl. En är den enorma prislappen, två är hans nästan ännu värre lönekrav (Raiola är som sagt agent), tre att Juventus redan tappat så många spelare, fyra att Juventus startat säsongen t o m sämre än vi. Fem är att det lär finnas ett förkontrakt med Barcelona. Det finns säkert fler skäl, men sannolikheten är inte stor att Pogba blir Chelseaspelare idag. Sex är att de fått viktiga spelare som Khedira och Marchisio. Det sagt, hoppas kan man ju alltid. Eller inte för dem som tycker skäl 1+2 väger tungt.

Ännu mindere sannolikt är Forza Italia Footballs löjliga påstående om att Chelsea kommer låna ut Kurt Zouma till Napoli. Italienska så kallade källor har snabbt blivit lika usla som spanska och franska Le10Sport. Men svenska sillybloggar äter upp dem och tycks tro på dessa självutnämnda italienska sillygurus som gissar långt sämre än de flesta. Så ta även kvällstidnignarnas sillysnack här i Sverige för vad det är = sillysnack.

Intressant att notera är att Real Madrid nu tvingas överklaga då de inte fick in övergångspappren på de Gea i tid (28 minuter för sent) igår kväll. Real säger sig kunna bevisa det men kan de inte det så är de Gea Unitedspelare åtminstone till januari. Pappersexercis må vara tråkig men nödvändig att få att fungera och spansk byråkrati är inte direkt känd för sin effektivitet. Att det sedan förstärker United snarare än försämrar dem är ju dåliga nyheter för oss som ska möta dem.

MÅNDAG:
Islam Feruz är aktuell för lån till Hibernians i Skottland, hans hemland.

Victor Moses är på väg till West Ham men Tottenham försöker tydligen kidnappa avtalet. Är det ett lån är det ingen tvekan, Moses ska inte få gå till spuds. Är det en försäljning handlar det ju om vem som betalar bäst.

Lucas Piazon verkar hamna hos Steve Clarke i Reading på lån, igen. Han verkar vara borta ur Mourinhos planer. Synd för han lovade mycket.

SENSATIONELLT
Papy Djilobodji från Nantes är tydligen mycket nära en övergång till Chelsea idag. En 27-årig sengalesisk försvarare som vi vet mycket lite om. Han är storvuxen, 196 cm lång och som gjort 170 matcher för Nantes och två landskamper. Den svårstavade spelaren lär redan vara på Cobham för läkarundersökningen.
    Det talas om 4m pund i övergångssumma. En tiondel av Stones. Andra källor talar om 2,7m.
    Det är många bud om vem han är. En del källor säger nu att han är 26 år, och har gjort fler landskamper. Vi får väl se, senast imorgon måste det vara klart om det blir något. Lite panikartat verkar det.
    Lite mer information om Djilobodji. >>

Vicotr Moses å sin sida lär vara hos West Ham för en annan läkarundersökning. Lån eller permanent?

Mirror och Alan Shearer börjar nu spekulera i att Mourinho ska få sparken, det gör tydligen också Peter Wennman i Sportbladet (fast hans artiklar är ju inlåsta och kan därmed inte läsas). Orsaken ska vara för att Mourinho ska tappat omklädningsrummet som det sägs (något CSFC redan igår kväll skrev om) och för att han kritiserat Eden Hazard (som om han vore immun mot kritik bara för att han blev Årets Spelare förra säsongen. Hazard förtjänar kritik i säsongsinledningen vilka alla som brytt sig om att se matcherna istället för bara tycka till, vet om. Vi som kan Chelsea vet också att Mourinho kritiserat honom förr och Hazard har tagit det på absolut rätt sätt...). Spelare ska ha kritik, även offentligt, om de inte bryr sig oavsett vad de heter - det är vår inställning. Och det behöver inte på något sätt betyda att något omklädningsrum har tappats, då kan nog andra saker betyda mer för att spelarnas förtroende för Mourinho har naggats i kanten. Som sagt Mourinho står nu inför en av sina tuffaste utmaningar, men det är inte ens i närheten av dags att börja spekulera i att han ska lämna.
    Visserligen är moderna fotbollsspelare primadonnor jämfört med förr, men lite kritik även offentligt tål de. Särskilt om de först fått höra den mun-till-mun.

NOTERVÄRT. Englands transferfönster stänger imorgon kl 19 svensk tid. Men i nästan alla andra ligor i Europa stänger det redan ikväll. Olika tider för alla från kl 19 i Tyskland till midnatt i Belgien!

Mourinho sa inga namn men har gjort klart att han kan tänka sig peta Untouchables (för att använda den gamla termen...). Daily Mail däremot tolkar det glatt som att Fabregas och Hazard nu kan bli sålda, då det är de som pekas ut av tidningen. Och helt klart, Haz är inte i närheten av förra årets form. Fabregas är svårare att bedöma då CSFC anser att han utnyttjas fel i dagens Chelsea. Ändå har han stått för några anmärknignsvärda passningar, men han ska inte sköta Matics jobb. Så kanske borde not DM peka ut Ivanovic och Matic som lika troliga till att petas (försäljning lär inte vara aktuellt just nu). Hazards formsvacka är dock klart oroande och man kan inte låta bli att undra om det har något med Mourinhos något obalanserade uppträdande senaste månaden?! Detta då det känns som om Hazard är en spelare som behöver känna trygghet i sin situation.

Veckans lånerapport från Chelsea. Läs >>

Nathaniel Chalobah som vi vet ska lånas ut (med stor säkerhet vet vi) verkar hamna i Serie A om italienska rykten stämmer. Det är Napoli som är intresserade av att ta hand om nästa steg i hans utveckling. Intressant, bara han får speltid.

Oddsen för att Paul Pogba ska komma är inte stora och sjunker hela tiden. Särskilt som Juventus fått en ännu sämre ligastart än Chelsea och redan förlorat massor med spelare. Pogba som bett om och fått tröja nummer 10 efter Tevez (var det väl) känner att han av lojalitetsskäl bör stanna enligt vänner (dvs ungefär vem som helst som en sportjournalist snackat med över några öl). "Vännerna" ska också gett Pogba rådet att inte lämna Den Gamla Damen.

Ett roligt rykte är Kolarov till Chelsea. Tills man kollade lite mer, då visade det sig att City-spelaren går till Chelsea enbart i ett videospel. Som om fotbollen idag inte redan betraktas alltför mycket som ett videospel.

Ett rykte som växer är Ezequiel Garay från Zenit. CSFC är inte helt säker på det. Det är en quick-fix med en spelare i ungefär samma ålder som Cahill. Bra spelare men...

 

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!