csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
9 Chelsea FC 3 sp 1 v 1 o 1 f 5 - 7 mål 4 p
always proud to be Blue
16 - 23 augusti 2015

Nyheter v-34


TRANSFERS under silly season >>

GLÖM INTE ATT TÄVLA!> senast 31 aug

Chelsea Ladies FA Cupvinnare 2015

SÖNDAG:
Chelsea Ladies förstärkte ledningen i WSL genom en stark bortavinst mot trean Arsenal. Samma Arsenal som slog Chelsea i Ligacupen. Chelsea vann med 2-0 efter ett självmål av Arsenal och en straff av Davison. Chelsea har nu tre poäng upp på Sunderland och fem till Man City (som dock har en match mindre spelad).

Nervöst blev det, riktigt nervigt men det slutade ju gott idag och vilken debut för nykomlingen Pedro! Den andre nykomlingen kom inte till bänken och det är kanske väntat då Mourinho är noga med sitt försvarsspel och säkert vill trimma in Rahman ordentligt men om Ivanovic inte hittar bättre form måste nog Mourinho flytta tillbaka Azpilicueta till höger och låta Rahman komma in. Men med utvisningen av JT och den avstängning mot Crystal Palace det innebär ska vi inte förvänta oss stora förändringar just nu. Och Palace lär inte bli lättare att möta till helgen, de har något på gång där och kan kanske sikta in sig på topp tio. Hemmamatch dock och kan vi bara slippa frilägesutvisningar.
      Intressant är att Tony Pulis precis som CSFC ansåg att utvisningen av Terry var tveksam och mycket hårt dömd. Det var ju en situation som vi ser hur många gånger som helst i en match och oftast blir det absolut inget av dem. Det här var en domarinsats för att märkas. Sedan är det alltid så i början av säsongerna att vissa förseelser isoleras av domarna och bedöms annorlunda än säsongen innan eller ens senare under säsongen. Chelsea har haft extrem otur med det hittills. Vi har nog aldrig sett något liknande faktiskt.

Chelsea har inte inlett säsongen som vi hade hoppats och för de utanför klubben har det gett upphov till skadeglädje och för några kanske oro eller frågetecken. Men City borta i andra matchen var aldrig en match vi bara skulle hämta poäng och i matchen mot Swansea gick ju inte direkt utvecklingen vår väg. Dock en bra inledning betyder mycket för självförtroendet även om poänggapet betyder väldigt mycket mindre. Och nu har vi en svår, mycket svår bortamatch mot ett lag som ofta varit vårt bogeylag. WBA befinner sig i samma svåra situation som vi, fast kanske med sämre framtidsutsikter. Det lär inte bli lätt i eftermiddag.
    Positivt är att vi fått slippa nya skandaler i veckan och istället har två nya spelare kommit in i truppen och det vore inte förvånande om Pedro får spela några minuter redan idag. Även om det är Mourinhos stil att matcha in spelare långsamt (för långsamt ibland). Också positivt är att hela klubben verkar andas revanschlystnad inför matchen. Om det inte är ett heltänt Chelsea som kommer till spel idag vid halv tre skulle det förvåna mycket. Träningarna lär varit mycket bra med ovanligt hög intensitet.
    Thibaut Courtois lär återvända till mål trots Begovics mycket fina insats mot City. Oscar är skadad och prognosen är att han återvänder i träning nästa vecka. Moses är också skadad men där har vi inte fått en prognos ännu.

LÖRDAG:
OFFICIELLT
Äntligen är det klart och officiellt, Kenedy är nu en Chelseaspelare och inte bara en spelare som spelat för Chelsea. Den unga brasilianaren ingår i truppen då han fått arbetstillstånd och kommer från Fluminense. Han anses väldigt lovande och kommer att ha tröja nummer 16.

Oj, Man United förlorade poäng idag. Vilket väl borde innebära att de svenska sportjournalistnissarna tänker förklara dem som ett haveri som de redan gjort med Chelsea och har avskrivit oss från alla titelaspirationer i år, trots 114 poäng att spela om och i år lär nog ca 80+ poäng räcka till ligaseger. Det brukar det göra.

Chelsea har enligt Mourinho tränat väldigt hårt, och väldigt bra under veckan. En sak som han också sagt är att de tränar nu på att ha alternativa spelmodeller, som att spela med två anfallare och trebackslinje - och det är ju något som känns absolut rätt. Det är tidigt att döma men visst är känslan från säsongsavslutningen och inledningen i år att andra lag jobbat hårt på att hitta en modell att stoppa det Chelsea som varit. Flexibilitet är något som säkerligen blir viktigare och viktigare i dagens fotboll där så lite faktiskt skiljer mellan topplagen (och även andra lag).

FREDAG:
Nummerrockad. Baba kommer inte att ha nummer 17 som först meddelades utan det kommer nu Pedro att bära och Baba kommer att ha Akés förra nummer, 6. >>

Oscar och Victor Moses är fortfarande skadade så deras småskador var kanske lite allvarligare än först rapporterades. Eller så får inte dr Eva läka dem ... I vilket fall som kan de inte spela mot WBA på söndag.

TORSDAG:
Chelsea Ladies lottas mot Glasgow City i Champions League 16-delen. Chelsea börjar hemma.

OFFICIELLT:
Pedro Rodriguez, 28 år, från Barcelona är Chelseaspelare. Eller som han egentligen heter Pedro Eliezer Rodríguez Ledesma, vi föredrar nog det bekvämare Pedro.


Giles Smith påpekar två mycket viktiga saker i hans krönika på Chelseas sajt idag. Ett - att bara en fåne drar slutsatser av hur säsongen ska gå redan nu (och väldigt många fånar verkar fått jobb inom sportjournalistiken just denna augusti) och två - vem är ansvarig för den badboll som ska föreställa matchboll? Nog för att Nikes design oftast är hemsk, gräll och neonfärgad - men även med Nikestandard är denna boll vidrig. Räcker det inte med det närmast otänkbara; att JT spelar fotboll i rosa skor som en liten skolflicka, men det är klart han har alltid dragit upp strumporna över knäna som japanska skolflickor i en mangaserie så det kanske har någon form av logik!

ONSDAG:
Chelsea Ladies slog Watford i gruppspelet i Ligacupen med 3-0. Ett lite b-betonat lag. Ingen av svenskorna var med. Målgörare: Primus 32; Brett 44; Farrow 80

Babas pappa är Chelseasupporter. En av de saker han avslöjar i en intervju. Det är också hans fars namn och därför ville han bära det på sin tröja.

Chelsealånet, löftet Mario Pasalic fortsätter göra succé hos Monaco. Han gjorde Monacos mål i förlustmatchen mot Valencia i CL-kvalet ikväll.

Store Chelseasupportern Lord Sebastian Coe har valts till ny president i IAAF, det internationella friidrottsförbundet. Hoppas han blir den som rensar upp i ett förbund nästan lika misskött fast på andra sätt, som Uefa.

TISDAG:
Abdul Baba Rahman kommer inte kallas Rahman hos Chelsea. Det kommer att stå Baba på hans tröja, nummer 17.

West Bromwich borta, låter inte så farligt till söndag. Då har vi dåligt minne. Samma match senast såg dem vinna med 3-0 och Fabregas blev utvisad innan halvtimmen. OK, ligan var redan avgjord och ingen brydde sig. Men året innan blev det 1-1 och en mycket sen kvittering från dem. Året innan dess vann de med 2-1 efter en extremt sen kvittering. Vi stannar där för ni har fått budskapet. WBA är ett av våra bogeylag, och den här gången måste vi vinna och för att blaskorna ska lugna ned sig och sluta döma ut Chelsea som katastroflag (särskilt de två svenska är häpnadsväckande okunniga och irriterande) bör vi helst vinna övertygande. 3-0 betyder tydligen i Sverige utklassning numera (det är ett par tre mål under vad CSFC ser som utklassning, men ändå. Alla vill slå mästarna och vräka sin skadeglädje över det).
      Det här har blivit en riktigt viktig match. Vilka lag de andra möter. Ärligt talat struntar vi i det. Vid jul kan vi börja dra slutsatser, aldrig tidigare.


MÅNDAG:

Kan vi drömma om en vecka utan skandaler kring Chelsea! Och det extrema hat som då får sitt utlopp i kommentatorsfält och sociala medier. Tänk om folk var lika försiktiga med hat som de är med kärlek! Älska ert eget lag istället för att hata mästarna är det enda råd jag kan ge.

Kan vi drömma om en vecka där Mourinho inte skämmer ut klubben, och sig själv.

Kan vi drömma om att vänsterbacksproblemet äntligen blir löst.

Det vore väldigt trevligt att få ägna sig åt fotboll istället för saker runt omkring ett tag. Vi har en liga att vinna. Och starten ävertygar inte med tanke på hur dålig form våra nyckelspelare visar.

Chelsea har som klubben sagt haft ett helt annat upplägg för säsongen i år. Avsett att ge laget bättre form mot slutet av säsongen. Vilket får en att undra lite om inte Champions League är en större prioritet i år än ligan, tyvärr. Resultatet ser vi nu då så många spelare faktiskt inte är ligaredo ännu. Då vi hade otur med spelschemat i år fick vi en toppkonkurrent, kanske den vassaste som det ser ut tidigt, redan i andra matchen borta har det gett en svag inledning. Ingen hade ju kunnat förutse straffen och utvisningen mot Swansea och utan dem är jag övertygad om att Chelsea hade vunnit den matchen. Jag håller väl inte heller helt med om att siffrorna i går speglade matchen även om Citys första halvlek var magnifik, Chelsea var dock inte så dåliga som siffrorna antyder. Men för självförtroendet, förväntningarna och moralen i klubben (särskilt efter Mourinhos stora övertramp förra veckan) behöver vi nu inte bara en vinst, utan en övertygande vinst mot West Bromwich Albion nu på söndag.
      Det är en bortamatch, vilket faktiskt kan vara bra för laget. Den sänker förväntningarna något och pressen från hemmapubliken.

Så vi får sticka huvudet i sanden, glömma inledningen och hoppas att allt vänder på söndag klockan 14. Och snälla, vill den riktige Eden Hazard komma till matchen!


Rykten, notiser m m, v-34


SÖNDAG:
Det är inte bekräftat av Chelsea men Juventus sägs ha fått klart med lån av Juan Cuadrado för den här säsongen. Lånet ska kosta 14m kr.

Inte, under senaste stunden har nu ryktet gått igång igen. John Stones ska eller har vädjat direkt till Kenwright om att Everton ska släppa honom till Chelsea samtidigt som Chelsea förbereder ett fjärde bud på 36m pund!!!
      Samtidigt som tidningarna spekulerar i att det åter igen i-liv-blåsta ryktet om Varane ska gå ut över John Terry.... men tydligen gör Stonesryktena inte det... Hmmm.

Så vi ägnar oss åt något verkligen, som en läsvärd artikel om Kenedy som äntligen är Chelseaspelare efter en sällsynt långdragen procedur. Läs här >>

Silly season är som vanligt inte ens i närheten av markkontakt längre nu när vi går in i sista veckan.
    Idag är de hetaste ryktena att Chelsea förhört sig om att värva Raphael Varane (innebär det att John Stonesryktena lägger sig, knappast va?).
      Juventus som igår kategoriskt förnekade att Paul Pogba är till salu och ska sagt nej till Chelseas miljardbud (oom något sådan ens existerade utanför Palmeris fantasi), ska nu helt plötsligt sagt jag till ett bud om 69m pund. Det startade hos Murdochblaskan Sun så... och bygger på att Cuadrado, Oscar och Willlian går till Juventus. Jaja, vi kan lugnt säga att det är inte ett rykte som höjer blodtrycket en enda grad - ännu. Det känns helt enkelt inte som om det är på tavlan.
      Andra tidningar offrar delvis andra spelare; dvs Cuadrado och Ramires.
      Som ni förstås dreglar dock alla skvaller- och klicksajter kring detta nu.

Däremot finns det nog substans i ryktena om att Juan Cuadrado kan bli utlånad till just Juventus närmaste säsongen. Stackaren har verkligen haft svårt att anpassa sig till engelsk fotboll och man tycker närmast synd om honom när man ser vilken brist på självförtroende han har just nu när han kommer in i matcherna.

LÖRDAG:
West Ham lär bjudit 6m pund för Victor Moses. Låter som ett skämt då han bara för någon månad sedan värderades till 9-10m pund.

van Gaal hävdar att det minsann var United som inte ville ha Pedro till slut. En historiebeskrivning som inte bara låter falsk, den är förmodligen också en ren lögn om vi ska tro en insatt person, nämligen Pedros egen agent. Läs här >>

Dagens Stones. Martinez som spelar sårad oskuld hela dagarna just nu säger att Everton kommer aldrig att sälja John Stones till Chelsea, även om Stones lämnar in en transferbegäran. Nu är det knappast något som Martinez kan ha mer än åsikter om för beslutet om eller inte tas av andra personer, främst Kenwright.

Mer rykten om Anthony Martial då Michael Emenalo råkade besöka matchen Valencia-Monaco i veckan. Därmed så är med silly-logik det klart att Chelsea tänker spendera 39m pund på fransmannen. En löjlig summa för en spelare som är värd långt ifrån den summan. Men det är de döende ögonblicken av silly och ryktena blir allt löjligare som vi även ser nedan.

Apropå rykten; enligt många säkra källor ( i deras egna ögon alltså) skulle ju Godfred Donsah bli Chelseaspelare i veckan. Han har nu skrivit på för Bologna!

FREDAG:
Vet inte vad man ska tro men jag vet att den självutnämnde silly-guryn Tancredi Palmieri är inte mer att lita på än någon annan oavsett vad blaskorna påstår. Tancredi hävdar nu att Chelsea tänker lägge ett bud om 1,4 miljarder kr!!!! för Paul Pogba innan fönstret stänger.

Dagens Stones: John Stones sägs nu vara beredd att lämna in en transferbegäran sista Silly season-veckan för att tvinga fram en försäljning till Chelsea innan fönstret stänger.

Trevlig läsning om vår bortglömde anfallare (och en CSFC-favorit), Patrick Bamford och hans karriär som utlånad till Crystal Palace. >>

Ryktena säger Juan Cuadrado till Juventus. Men det är något riktigt sjukt med det ryktet. För det bygger på att Juventus ska ha en avtal i princip med Chelsea, men enbart om de inte själva hittar en spelare. Därför ska detta i så fall ske i fönstrets slutskede... Underligt underligt. Antingen vill de ha Cuadrado eller inte. Chelsea däremot lär vara villiga att diskutera ett lån med köpoption även om en försäljning kanske alltid är att föredra. Men Cuadrado kom med stora förhoppningar och det har ju tyvärr låst sig helt för honom. CSFC tycker synd om spelaren som på många andra sätt visat sin klass, men i engelska ligan vill det inte fungera för honom och i en klubb som Chelsea kan man ju inte få hur många chanser som helst. Det är tyvärr den bistra verkligheten för alla spelare, unga som erfarna.

TORSDAG:
Spanskt Rykte! Chelsea ska bjudit 65m euro för Monacos ytter Anthony Martial. Bra spelare, men det låter väldigt dyrt. Karusellen snurrar allt fortare nu.

Spelbolagen, som ofta kan mbetydligt mer om Premier League och fotboll än sportjournalister som jagar klick har tydligen chocksänkt oddsen på att Paul Pogba av alla ska komma till Chelsea. Låter rätt otroligt, men gärna det.

Igår hade Foot Mercato Willian till Bayern. Idag har Willian tydligen blivit en måltavla för PSG, också eller ska han spela för båda? CSFC tror inte mer på det ryktet idag än tidigare. Kommer inte att hända. Däremot finns det nog substans i att Cuadrado och möjligen Moses kan bedömas vara överflödiga de senare dagarna på transferfönstret. De vildaste spekulationerna är nu att Cuadrado byts mot Paul Pogba (och förmodligen en säck pengar emellan). Silly season har som sagt lagt in femmans växel och varvar upp ännu mer. Fakta är bara en besvärlig sak som förbises i jakten på klick.

Det var något oerhört rörande att läsa hur alla (nästan) svenska Unitedsupportrar plötsligt absolut inte ville ha Pedro för de har ju ett sådan jättebra lag redan. Jovisst du, visst har de vunnit i säsongsinledningen men Leicester har imponerat väldigt mycket mer i sina matcher. Men förmågan att övertyga sig själv är enorm. (PS, det var inte bara de svenska som uppträdde så, även de engelska var nu övertygade om att en spelare klubben jagat hela sommaren minsann inte var något för dem!). Då tror vi enormt mycket mer på att Pedro helt enkelt inte ville spela för Louis van Gaal som i Barcakretsar har ruskigt dåligt rykte och som knappast visade någon entusiasm för Pedro trots att de in i det sista försökte. Att det handlade om pengarna är bara ett uselt svepskäl som man måste vara oerhört enögd för att tro på - det handlade om en struntsumma, knappt ens värt strumpbudgeten fram til slutet av september för klubben.

ONSDAG:
Foot Mercato, trovärdiga som få (och det är ingen komplimang) hävdar att Chelsea nu säljer Willian till Bayern då Pedro kommer in. Synnerligen osannolikt och knappt ens värt att kommentera.

En intressant presentation av en spelare som sägs vara i princip klar för Chelsea, Pedro Rodriguez. Läs mer här >>

Branislav Ivanovic har ännu inte erbjudits en kontraktsförlängning, vilket vi trodde skulle ske förra säsongen när han var så övertygande. Just nu är det kanske lite andra funderingar även om form är en färskvara. I vilket fall som har det lett till att flera andra lag börjat kolla om Ivanovic kanske är tillgänglig för en värvning. Vilket vi nog inte ska hoppas just nu. För även om Azpilicueta egentligen är högerback och Baba har kommit in har vi en brist på ytterbackar i klubben just nu. Ola Aina och Jay Dasilva är fortfarande inte redo, varken åldersmässigt eller spelmässigt.

Pedro är helt plötsligt mycket nära en övergång till Chelsea och Man United verkar dra sig ur kampen om honom. Dåliga nyheter för Loic Remy antar vi.
    Och ordkampen har börjat. I morse ansågs City ligga bäst till då deras bud var det Barcelona gillade bäst. United hade försökta pruta. Nu säger United att de frivilligt dragit sig ur affären medan källorna (!) närmast vår klubb, hävdar att Chelsea vann/vunnit kampen då Pedro själv föredrar Chelsea (kanske ska det vara London...)
      Vissa källor säger också nu att Pedro redan befinner sig i London och Cobham för sin läkarundersökning. Prislappen lär hamna på 23m pund vilket t ex jämfört med Higuain är mycket prisvärt för en anfallare av den kvaliteten - som marknaden ser ut.
      Andra källor säger han befinner sig på ett plan som i skrivande stund cirklar över Cobham. Avgick 12.30 från Barcelona.
      Det är redan massor av krokodiltårar i kommentatorsfälten kring detta. Tårar från Unitedsupportrar som "minsann aldrig ville ha honom". Ändå jagade de Pedro nästan hela sommaren. En avgörande faktor förutom att Chelsea lade ett bättre bud (inte totalsumman men första avbetalning tydligen) lär varit tre saker; Roman var personligen intresserad, Mourinho kontaktade själv spelaren för att tala om hans ev roll i Chelsea (jmf Fabregas-affären) och LvGs behandling av Pedros polare Victor Valdes.
    Dock vi betonar, det är inte officiellt ännu men man kan inte låta bli att känna en del skadeglädje nu, ungefär som när Chelsea fick Willian framför näsan på Spuds. Dyr skadeglädje kanske men Willian har ju visat sig värdefull och en stor tillgång för laget och truppen (bara han gjorde lite fler mål...).
    Det sägs nu att Chelsea vara nära att värva Pedro redan i januari men att Mourinho backade ur då Pedro var cup-tied för Champions League. Därför valde man Juan Cuadrado istället. Kan vara sant.

En cartoon om händelser i förra veckan, väl värd att läsa. >>

JT togs av planen i söndags så med silly season-logik är han nu till salu och Fenerbahce lär redan ligga i startgroparna för att erbjuda honom en väg ut... Sedan har det framkommit att JT inte ens var med i träningslaget inför matchen så han hade nog räknat med att vilas den här matchen innan Mourinho ändrade sig innan avspark och ändå satte in honom. Zouma var tänkt att starta pga sin speed, med tanke på vilka problem Aguero förväntades orsaka (och verkligen orsakade).
      Tolkningarna kring JTs byte i halvtid på Eastlands har lett till fler varianter än vad som förekommer kring Nordkoreas ledare. Ingen vet något men alla tycks ha en favoritåsikt ändå.

Victor Moses har saknats i de inledande matcherna, och kanske mest mot City. Nu avslöjas det att han varit skadad men snart ska vara spelklar igen.

Med Remy och Falcao ur form (Falcao vet vi att vi måste skynda långsamt med, men Remys form oroar lite) påstås Chelsea nu intressera sig för Alexandre Lacazette i Lyon. Ett kanske bättre, helt klart billigare köp än Higuain. Några tidningar säger att Chelsea hoppas affären ska gå igenom genom att Chelsea erbjuder Lyon Loic Remy i utbyte...
      Självklart är plötsligt Pedro aktuell igen också, vilket ser osannolikt ut.

Mer snack i medierna om Godfred Donsah, vilket säkert är en intressant spelare men nog verkar det mer vara ännu en affär för framtiden medan vi kanske har fokus på nuet.

TISDAG:
Då Chelsea inte startat säsongen lysande i år, har förstås silly season-påhittarna gått in i Overdrive-läge och Chelsea kommer nu att panikvärva ungefär 95 av alla fotbollsspelare i Europa som någonsin fått ett bra betyg i en tidning.

Först ut verkar Isco nu vara, för facila 34m pund. (I sammanhanget när Higuain ska kosta 65m).

Nästa är den nye Michael Essien, Donfred Gonsah. Liksom alla rykten har vi hört det förut. Ett fynd för 10m sägs det från Cagliari. Trots problemen med afrikanska spelare och afrikanska mästerskapen numer tack och lov bara varannat år.

Kenedy har fått arbetstillstånd, men det verkar som det kan bli problem med att Rahman får det. Kenedy är ännu inte officiellt en Chelseaspelare, Rahman är det...

Det CSFC drömt om hela sommaren är nästa rykte. Återigen är Antoine Griezmann på tapeten.

Nu väntar vi bara på det oeftergivliga, det oundvikliga - att spekulationerna börjar om att Mourinho avsiktlgit tankat Chelseas ligastart med skandaler och dåliga resultat för att tvinga Roman att köpa fler spelare. Många cirklar redan i dessa murkna vatten, fler lär följa när det svenska sportnissar också börjar ta upp det.

MÅNDAG:
Lånerapporten från Chelseas officiella sida som idag kritiseras för en historiebeskrivning likt Putins när det gäller matchen igår. Men att kalla Chelsea utklassade som en del sportjournalister gör är ju löjeväckande. City var bättre, särskilt i första men större delen va adnra var Chelsea minst lika bra och kanske bättre - förutom att effektiviteten vid mål absolut inte gick att jämföra. Ett stolpskott mot två mål fast Chelsea hade spelet. (City hade dock kunnat leda med mer efter sin första halvlek hade det inte varit för Begovic.) I vilket fall som, lånerapporten finns här >>

Chelsea ska ha bjudit 5m pund för Alex Telles men fått nej. Lite grann varför undrar man då de igår kungjorde att Rahman kommer. Men kanske är Rahman intagen för att spela på lite olika positioner.

Spekulationerna har börjat om att Chelsea vänder sig till Stuttgart och den betydligt billigare mittbacken Antoni Rüdiger då Stones-affären verkar näst intill omöjlig. Rüdiger lär kosta runt 20m pund.

Abdul Baba Rahman tar tröja nummer 17 i Chelsea.

Då får vi hoppas att även Kenedys sedan länge egentligen klara övergång också blir officiell snart.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!