csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 1 sp 0 v 1 o 0 f 2 - 2 mål 1 p

CHAMPIONS
8 augusti 2015

CSFCs spelarbetyg
    CHELSEA  vs  Swansea 2 - 2  (2-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2015-2016>

Swanseas start-XI

Fabianski; Naughton, Fernandez, Williams (k), Taylor; Ki Sung-Yueng, Shelvey; Sigurdsson, Ayew, Montero; Gomis.

avb: Nordfeldt, Rangel, Bartley, Tabanou, Cork, Routledge, Eder


CHELSEAS INSATS

  7+

En helt annan kvalitet än vi såg i träningsmatcherna. Intensivt. Aggressivt, härlig inställning. Kanske lite oorganiserat ibland men spelet påminde mycket om hur Chelsea startade förra säsongen.
    Swansea bjöd upp till match och därmed blev det en härlig tillställning i första. Men med bara tio man blev det för tufft även om Chelsea ska ha all heder för att de försökte vinna matchen ändå.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois<*> Hade en bra räddning men kunde inget göra på returen när Ayew till slut kunde stöta in bollen. Felaktigt med straff och frågan är om det hade blivit rött om det inte hade dömts straff?! Klumpigt ingripande var det oavsett när han var uppe med foten på Gomis. 7
Branislav Ivanovic Bra framåt även om avsluten var kantiga och senfärdiga (försökte alltid behandla bollen först istället för att agera direkt), hade dock stora problem defensivt mot Montero. 6-
Gary Cahill Hade ett mycket bra skottläge men snubblade olyckligt, annars som vanligt i försvarsspelet. Blockerade en del skott och spelade solitt. 6+
John Terry* Solid och bra som alltid men han och Cahill hade lite problem med Gomis raka djupledslöpningar. 6+
César Azpilicueta Defensivt bra som alltid och nog tycktes det som han deltog lite mer aktivt i offensiven än han brukar göra. 6+
Nemanja Matic Några väldigt fina tekniska prestationer. Plus sitt sedvanliga säkra sköldspel framför backlinjen. 7-
Cesc Fabregas Höll den lite lägre position som Mourinho har aviserat att han kommer att spela i den här säsongen istället för som en slags falsk 10:a, vilket han gjorde ibland förra året. Stod för flera härliga passningar och kämpade hårt på mitten. 7-
Oscar Mycket bra och oroade Swansea hela tiden. Fick ta mycket stryk. Och vilken härlig frispark han satte i mål. 8
Willian Som alltid väldigt rörlig och Swansea hade problem med att täcka upp honom. Gjorde också mål vilket är roligt då vi gärna ser att han gör fler mål, det är nästan enda svagheten i hans spel. Fick spela betydligt mer defensivt för att hjälpa Ivanovic i andra. 8-
Eden Hazard En rätt anonym insats men några underbara passningar Dock, Hazard har en egen betygsskala då vi ställer väldigt höga krav. Klart bäst sista kvarten när han klev fram längre i plan. 7+
Diego Costa Snacka om att oroa försvar. Det var millimetrar många gånger som skiljde från mål och frilägen. Nyfriserad och konstigt nog såg han klart yngre ut, och som han spelade. Det är verkligen allt (och inget brukar det heta men det senare existerar inte i hans spel). 8
---    
Asmir Begovic In för Oscar. 54 Startade med en bra räddning och följde upp det med ytterligare två lite senare. 7+
Kurt Zouma In för Fabregas. 76 För kort tid för betyg. -
Radamel Falcao In för Willian. 83 För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK

Begovic, Zouma, Ramires, Mikel, Moses, Remy, Falcao

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Fick ut ett tänt, aggressivt och bra Chelsea när matchen började. Härlig intensitet. Ändrade uppställningen för att få fram Chelsea mot slutet genom att sätta in Zouma för att skydda Ivanovic och ta fram Hazard längre fram. Men vad kan han göra när Oliver ska avgöra matchen. (Minuset fick han för att jag tyckte det var fel att ta ut bäste Chelseaspelare vid utvisningen, även om jag förstår att han ville ha kvar Willians energi och rörlighet).

7-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Diego Costa tillbaka, viktigt för Chelsea. Courtois verkade skada sig på uppvärmningen men det var tydligen inte så farligt även om han fick behandling av dr Eva.
    Chelsea öppnade starkt, och hade ett farligt anfall nästan direkt. Ett anfall som påpassligt startades av Oscars härliga hälflick framåt. Det var ett aggressivt Chelsea som gick på och vann boll efter boll. Oscar som några minuter senare fick en armbåge av Ki som tog illa i ögat.
     I åttonde minuten spelar Hazard underbart fram men Costa måste ta en liten omväg förbi sin försvarare och Fabianski hinner emellan.
      I femtonde minuten fick Swansea en fantastisk chans där Shelvey vackert hittar Gomis som får ned en försvarare men inte lyckas överlista försvaret även om han fick en ofarlig rullare förbi Courtois men Cahill rensar. Bra försvarsspel när Swansea borde tagit ledningen.
    Mycket starkt straffläge men Oliver friade när Costa tar sig förbi sin försvarare och görs ned. Försvararen träffade både boll och Costa och då brukar domarna fria. 16
    Oscar lurade skjortan av Fabianski med en skruvad frispark från straffområdeskrysset. Härligt mål. 23
     Swansea har varit långt ifrån ofarliga men oj så härligt Chelsea spelade den första halvtimmen.
      Swanseas Ayew får två chanser. Först gör Courtois en mycket bra räddning men lämnar retur, sedan rensar Chelsea men andra chansen sätter Ayew. 29
      Nästan direkt därpå ger Willian Chelsea ledningen igen när han skjuter och får en touch och bollen i mål. 30 I efterhand har det bokförts som självmål av Fernandez trots att riktningsförändringen inte verkade helt avgörande.
      Diego Costa håller Swanseas försvar på tårna hela tiden.
      Oscar lägger alla hörnor idag, lite oväntat då Fabregas slog väldigt bra hörnor förra året. Men Oscar är het, har gjort mål och massor med andra bra saker som öppnat upp och orsakat Swansea stora besvär. Halvlekens spelare utan tvekan även om Costa konkurrerar starkt. Liksom Willian.
      Sigurdsson skjuter bra från långt håll. Courtois boxar bort. 37. Swansea är verkligen inte ofarliga i en match där det händer massor hela tiden åt båda hållen även om det utan tvekan är Chelsea som är det bättre laget.
      Swansea tvingas till ett tidigt byte när Ki skadar sig och förre Chelseaspelaren Jack Cork kommer in. 42
      Tempot sjönk de sista minuterna av halvleken, helt naturligt.
ANDRA
Startar med ett mycket bra frisparksläge för Swansea men Sigurdsson sätter den i muren. På efterföljande hörnan hamnar bollen väldigt turligt hos Gomis men han hittar inget fritt läge. Det är ett väldigt aktivt och aggressivt Swansea som kom ut efter vilan.
    Många har tippat Swansea för övre halvan och den här matchen ger verkligen fog för det. Chelsa är helt klart pressade första fem av andra halvlek. Swansea var mycket nära mål men Courtois lyckades vända in och rädda strax före linjen.
    Courtois gör ned Gomis och blir målchansutvisad. Nog tyckte jag det var utanför. Domaren tyckte det inte. Reprisen visar att det var utanför även om stödjefoten var innanför. Straff ändå. JT varnas för protest.
      Oerhört olyckligt särskilt som Courtois nu blir avstängd mot City. Mourinho tog lite obegripligt ut Oscar för Begovic.
      Gomis sätter straffen. 54
      Swansea har verkligen fått mod och Chelsea har en besvärlig period.
      Bra kontring av Chelsea men Willian sätter den rakt på Jack Cork. Där kunde de gjort bättre. 59
      Montero försöker finta bort Begovic men denne går inte på det. Bra räddning. 61 Swansea går verkligen för att försöka vinna matchen nu. Frågan är hur Chelsea kommer att agera.
      Offsidemål för Gomis.
      Det är dags för Hazard att verkligen kliva fram nu. Vilket han gör men kan inte överlista Fabianski i en svår vinkel. 75
      Missförstånd mellan Hazard och Costa när Hazard nog borde skjutit istället. 78
      Chelsea var ändå det lag som försökte vinna mot slutet, men med tio man och en feldömd straff emot... det blev för stor uppförsbacke.
      Falcao sköt men inte tillräckligt bra. 87
      Oliver vägrar bedöma Swanseas spel mot Costa som han bedömer spel mot andra spelare. Hemsk insats igen när Costa ska ha en solklar frispark utanför straffområdet.
        Williams gör ned Hazard i en kontring, ett sk taktiskt gult kort. 90+3 Dålig frispark av Matic och Mourinho är skitsur på sitt medicinska team som rusade in och därmed orsakade att Hazard fick kliva av plan.
     

En match som var härlig i första halvlek och som domaren (och det är inte första gången när det är Oliver) bestämde sig för att avgöra själv. Även om de s k experterna tycker Oliver hade rätt. Där lär vi nog inte komma överens utan för vara överens om att "disagree".

 

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver

BETYG

Inte helt säker på att han dömde rätt när Costa gjordes ned men domare har en tendens att hellre fria i lägen när både boll och spelare träffas. (Repriserna ger honom dock nog rätt) Gjorde fel bedömning vid straffen som inte var straff då kontakten skedde utanför linjen. Oliver har nog aldrig gjort en bra match när Chelsea varit inblandade. Dömde konsekvent emot Costa oavsett vad som hände. Tröttsamt.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låter så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. En perfekt domarinsats är när man inte ens tänker på att domaren varit där. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook