csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
always proud to be Blue
27 juli - 2 augusti 2015

Nyheter v-31


TRANSFERS under silly season >>

Chelsea Ladis FA Cupvinnare 2015

LÖRDAG:
Ett mål från Ji So-Yun i 37e minuten gav Chelsea Ladies deras första stora titel i FA Cup-finalen mot Notts County.
    Laget: Hedvig Lindahl; Hannah Blundell, Niamh Fahey, Gilly Flaherty, Claire Rafferty; Millie Bright, Katie Chapman (k), Drew Spence; Gemma Davison, Ji So-Yun (Laura Coombs 90), Eni Aluko (Ana Borges 81).
avb: Marie Hourihan, Jodie Brett, Marija Banusic
    Hela 30.710 åskådare såg matchen, den första damfinalen någonsin på Wembley.

ONSDAG:
Chelsea vs Barcelona     2-2, Chelsea vann på straffar 4-2.
CSFC kunde inte se matchen men det var tydligen hade lagen varsin halvlek. Chelsea första. Sen kvittering av Chelsea och straffläggning vilket efter många års elände verkar nästan blivit en Chelseaspecialitet.
    Enl rapporterna är Thibaut Courtois hjälte igen. I sin tredje straffläggning (ingen tävlings-) räddade han en straff. Barca satte en i stolpen och Chelsea satte fyra så, igen vinnare på straffar. Annars ska Eden Hazard som var anonym mot PSG varit Chelseas store spelare i matchen vilket är kul, eftersom det ju är i matcher mot stora lag vi vill han ska stiga fram.
    Oerhört överraskande är att Kenedy fick hoppa in och spela fast han inte är officiellt klar för Chelsea. Han hade fått specialtillstånd för detta av Fluminense.
      Chelsea startade och avslutade målskyttet. Hazard 9, Cahill 85. Barcelonas mål av Suarez 52, Sandro Ramirez 65. Zouma hade kanske en boll inne, men utan målkamera...
      Chelseas straffskyttar: Falcao, Moses, Ramires, Remy
Laget: Courtois; Ivanovic (k), Zouma, Cahill (Chalobah 87), Azpilicueta (Terry); Fabregas (Moses 60), Matic (Mikel 60); Kenedy (Willian h-t), Oscar (Ramires h-t), Hazard (Falcao 68); Diego Costa (Remy 60)

TISDAG:
OFFICIELLT
Filipe Luis lämnar Chelsea för att återvända till Atletico Madrid. Som vanligt nämns inga siffror officiellt men ryktena sägeratt Chelsea gjort en rätt dålig affär. Han kom för ca 16,8m och går för 11,3m med eventuella bonusar. Inofficiella siffror självklart. Luis spelade 26 matcher för Chelsea. Han var solid men kunde aldrig peta Azpiklicueta även om Luis kanske var något mer offensiv, naturligt nog då han spelade på sin starka fots sida.
    Vi får önska honom lycka till nu när han återvänder.
    Han måste ersättas då Chelsea är tunna på vänstersidan helt plötsligt efter att förra ået släppt Bertrand och van Aanholt. Frågan är om det är Rahman, vars kostnad kan stjälpa affären, eller den tydligen billigare överraskningen Alex Telles som dykt upp i ryktena i natt.

Branislav Ivanovic är vicekapten i Chelsea nu när Cech har lämnat.

Mourinho säger många intressanta saker om Eden Hazard och kräver att domarna skyddar honom bättre (och vi kan bara hålla med) Läs mer >>

MÅNDAG:
Chelsea har ett lite annorlunda försäsongsupplägg i år. De har valt en lägerform och reser till matcherna, de har börjat senare och motståndet är av en helt annan kvalitet än det kanske varit på tidigare PR-resor som utgjort försäsongsträningen. Därtill fortsätter försäsongen ändå in på knutarna av själva säsongsstarten. Det finns starka misstankar att Community Shield bara ses som en liten del av förberedelserna och inte den uppgörelse många hoppas på mellan de tippade två topplagen i ligan. (Vilket är mycket goda nyheter för Wenger då det säkert är hans bästa chans någonsin att vinna mot Mourinho).
      Mourinho har roterat mindre i de två spelade matcherna, han har använt färre spelare och gett färre chanser än vanliga försäsonger till unga spelare. Chelsea har mött ett lag mitt i sin säsong, som dock pga sitt spelschema matchade ett mycket ungt lag som gjorde mål i varje anfall i andra halvlek då Chelseas försvarsspel mest såg ut som en hönsgård när räven varit där. Begovic hade en mardrömsdebut men revanscherade sig genom att vara bäste Chelseaspelare i första halvlek mot PSG då han räddade laget.
    Den spelare som helt klart tagit chansen är Victor Moses som varit mycket bra när han spelat, både till vänster och höger men framförallt till höger. Diego Costa har visat sin klass men inte sin skärpa. På sitt sätt hade storförlustmatchen mot Red Bulls fler sköna ögonblick än matchen mot PSG, men PSG-matchen visade åtminstone åter igen att även om det var långt från perfekt kan Chelsea ändå spela försvarsspel.
    Red Bulls är mitt i sin säsong, PSG startade sin försäsong tidigare än Chelsea och hade spelat fyra matcher innan. Barcelona startade nog sin försäsong ungefär samtidigt som Chelsea och åkte på en prestigeförlust mot United i helgen. Men vi fans ser nog ganska olika på de här matcherna än vad ledningen gör. För Mourinho handlar det om att konditionera spelarna, kanske kolla upp spelare som inte använts så mycket tidigare, ge nya spelare en chans och så har han definitivt upptäckt en ny straffläggare. Courtois inte bara räddade Chelsea i straffläggningen, han smällde också in den bästa av många mycket bra straffar.

Annars handlar nog den kommande veckan om Filipe Luis' övergång. Om Abdul Baba Rahman kommer för att ersätta honom. På söndag handlar det om Arsenal och som sagt, risken är att vi fans ser det som en supercupuppgörelse och Mourinho enbart ser det som en del av försäsongs-förberedelserna. Och så borde, äntligen, Kenedy-affären bli avslutad. Han tränar redan med Chelsea men får förstås inte representera klubben ännu.

Men innan dess är det som sagt en nattmatch mot Barcelona, en tuff resa hem och framförallt så spelar Chelsea Ladies mot Notts County i den första FA Cupfinalen någonsin för damer på Wembley. Den ska Chelsea vinna. Det svider fortfarande från förlusten mot Birmingham för några år sedan.


Rykten, notiser m m, v-31


TORSDAG:
Kvällens Stones är att Chelsea tänker lägge ett tredje bud på Evertonbacken. Denna gång på 30m pund, fortfarande alltså under vad media tror Everton ger sig vid. Uppenbarligen lurar också både City och United i vassen och kan tänkas ge sig in i jakten och därmed starta ett budkrig.

Nu har City gett sig in i jakten på John Stones. Känslan är dock att det är Chelsea Stones själv vill till, men som Falcao berättat är det inte alltid som spelaren vill som det blir. Falcao ville till Chelsea för länge sedan, det hände inte. Och blir det budgivning, då har City försprång så är det ju bara. Oavsett vad Stones själv vill.

Som väntat är det arbetstillståndet som strular och gör att övergången av Kenedy inte är klar. Chelsea vill enligt JM inte låna ut honom, men reglerna lär nog tvinga Chelsea att göra det. Särskilt som de skärptes ytterligare i maj.

I en ny bok avslöjas det att Chelsea ville ha Diego Costa redan 2013 när Mourinho återvände till klubben. Liverpool hade då försökt köpa honom men Chelsea övertygade Costa och Ateltico att vänta med en försäljning ett år, så skulle de betala mer. Under tiden tog Chelsea in Eto'o som en övergångslösning. Tydligen var Roman A lite tveksam om att lägga ut pengarna på Costa 2013. Men Chelsea agerade med avsikten att blockera konkurrenterna och det lönade sig.

Det förväntas att Salahs lån till Roma blir klart idag. Det blir ett lån med en 21m euro utköpsklausul. Ser det ut soom. Andra siffror som nämns är 1,4m pund lånekostnad och en utköpsklausul på 16m pund. Vilket blir ungefär samma.

ONSDAG:
Everton ska ha nobbat ett andra bud på 26m pund från Chelsea för John Stones. Helt väntat scenario som har stått klart i media sedan dag ett. Så egentligen undrar man nästan varför Chelsea gör det men vad vet vi om den absoluta verkligheten bakom övergångsförhandlingar. Everton anses hålla ut för 34m pund. En löjlig summa för en försvarare och hade Stones inte varit home-grown engelsman hade den varit minst 10-13 miljoner pund för hög. Så det är ungefär överpriset en engelsk spelare kostar....

Det kanske inte har så mycket med fotboll att göra men att Mourinho vet hur man retas, det känner vi till. Mirror har samlat hans "värsta förolämpningar" vilket för icke-drabbade säkert ger ett leende. >>

Arsenal är närmast dubbelt så långt fram i sina försäsongsförberedelser som Chelsea. De har tränat ihop tio dagar mer än Chelsea. Inte undra på att vi måsta ha dem som favoriter inför söndagen. Särskilt nu om Costa inte kan spela. Rivaliteten finns där och Mourinho vill säkerligen inte förlora för första gången någonsin till Wenger, men en bättre chans att slå Chelsea har Wenger inte haft på tio år eller mer, så är det bara.

Trots att Juan Cuadrado liksom de övriga sena ankomsterna till träningslägret hade lovats speltid. Men han fick ingen. Det oroar och pekar kanske på att Cuadrado antingen har seriösa erbjudanden som gör att han lämnar, eller börjar Mourinho tröttna och tycker att columbianen inte visar rätt attityd - något som redan fått bra spelare att "lämna" Chelsea...

Daily Mails recension av Kenedys "debut" för oss som inte kunde se den. >>

Utlånade Mario Pasalic avsltuade Monacos kvalmatch till Champions League mot Young Boys från Schweiz med att göra tredje målet i 1-3-vinsten.

Ännu en skämtsam video från Chelsea, om hur man skapar en Blå Mur vid frisparkar utan att använda alltför många spelare. Se här >>

Oroande från igår. Chelsea har klarat sig från skador under den hårda försäsongsträningen; men igår kan Cahll brutit sin näsa och han kommer förmodligen att spela med mask ett tag. Ännu mer oroande är att Diego Costa togs av för känning i sin tajta lårmuskel efter träningoch matchning. Inte alls bra om han har sådana känningar redan.

Ta det för vad det är även om det står i Telegraph som är någorlunda trovärdiga (fast de i sin tur egentligen hänvisar till andra mindre seriösa källor). Men Chelsea ska tydligen handla för 50m pund i veckan. Det är José Callejon, John Stones och Baba Rahman.
    Vi väntar och ser. Särskilt som Metro av alla säger att Stones ska ha sagt till Evertons ledning att han vill att de släpper honom.

Mo Salah till Roma verkar vara nära. Dock fortfarande inga klara uppgifter om det blir lån eller försäljning.

Guardian har startat sin listning av lagen i ligan inför nästa säsong. De tippar Chelsea etta och här är hela artikeln. >>

TISDAG:
Nya rykten säger att Chelsea fick bättre betalt för Luis än tidigare angetts. Nu ska det blivit en affär som gått ungefär jämnt ut. Svårbedömt men vi får se om fler uppgifter dyker upp.

Nytt är också att Telles som hamnat i ryktessvängen nu faktiskt har italienskt pass, vilket ger honom arbetstillstånd i England trots att han inte är brasiliansk landslagsman.

Det hetaste vänsterbacksnamnet för Chelsea hela sommaren skulle Luis lämna har varit Baba Rahman, men Chelsea är tydligen inte villiga att pynta hela 15m för en 21-åring. Det är summan Augsburg lär begära. Baba själv vill dock till Chelsea tydligen och ska ha tackat nej till Roma pga det. Nu ska Juventus och PSG öppnat intresse för honom, priset lär knappast bli mindre för dem men Juventus har sålt och PSG har aldrig haft kassaproblem.

Under eftermiddagen har ryktet om Axel Telles nått England. Undrar om Chelsea är överraskade över det eller om den italienska silly-gurun i Expressen hade på fötterna?

Eden Hazard talar själv om hur han blir nedsparkad och hur han försöker hantera den behandlingen. Bland annat genom att varje säsong lägga på sig mer muskler (vilket inte bara är bra då det hindrar hans explosivitet, CSFCs anm). Läs mer >>

Gianluca Di Marzio kallas silly season-expert. Tro det inte! Ännu har han knappt haft ett enda rätt kring Chelsea under hela den tid CSFC har följt cirkusen som kallas silly season. Visst har han fått rätt ibland, liksom alla andra men att han skulle vara expert och veta mer än andra.... inte om Chelseas transfers i alla fall. Nu hävdar han att Chelsea är detaljer från en övergång av ytterback Alex Telles. En sak är säker, om han har rätt har han rätt för han är helt ensam om ryktet hittills i världen och trots att det kom i Expressen strax efter midnatt har ingen annan i världen nappat på det...Hmm.

Chelsea, Mourinho väckte igår en diskussion om att skydda vissa spelare framförallt givetvis Eden Hazard som namngavs och vi har fått veta att han tvingas ta smärtstillande efter matcherna då han tas så hårt utan åtgärd från domarna (och att det sedan finns hatare som inget fattar som kallar honom filmare säger mer om de idioterna än något om deras fotbollskunnande även om även hazard har filmat, åtminstone vid ett tillfälle och undra på med tanke på hur han behandlas. Den mest foulade spelaren i fotbollsvärlden just nu.) Diskussionen stöds av tyckaren och förre elitdomaren Graham Poll. Se här >> Vi kan bara hoppas domarkollektivet (som hade ett riktigt dåligt år förra säsongen) skärper sig i år, både med detta och mycket annat.

Chelsea ska vara mer oförutsägbara i år menar Mourinho, och ett exempel på det gav han att släppa in fyra mål på en halvlek. Vi tar just det som ett skämt, men intressantare är att det lutar åt 4-4-2 eller liknande formationer vid betydligt fler tillfällen under året då vi har de anfallare vi har just nu. Alla tre frustrerade och revanschsugna enligt Mourinho som svarade på frågor med engelska pressen i Montreal. Läs mer här >>

Chelsea är fortfarande nedtränade och kommer säkert att så vara även mot Barcelona. Sedan reser de direkt till London på torsdag och på söndag är det match mot Arsenal. Än så länge har bara Azpilicueta, i brist på vänsterbackar spelat båda matcherna helt ut. Oscar och Zouma spelade hela första matchen också, och JT och Iva den andra. Redan klart är att Willian, Falcao och Cuadrado kommer att få mer tid mot Barca som ligger lite före i träningen och börjar sin säsong klart senare.

Mourinho har retat upp C Ronaldo genom att säga att Eden Hazard är en bättre spelare. Det är nog så att nästa år är det så, just idag är det fortfarande tveksamt. Hazard måste göra ännu fler mål för det och kanske börja spela betydligt mer själviskt. Det var ögonblick framförallt mot PSG då Hazard borde gjort saker själv istället för att försöka hjälpa sina lagkamrater, men det är också den typ av spelare som Hazard är. Han är mer än lagspelare än Ronaldo, det är en sak som är säker. JM tror också Arsenal kommer att ge en mer fullödig titelutmaning i år. Och nog ser det ut som om så, oavsett om de inte heller förstärker mer. Arsenal har imponerat på försäsongen, vilket dock inte innebär något och för oss måste de med tanke på förutsättningar och tid på året vara favoriterna i Community Shield på söndag.

Christian Cuevas fortsätter lånas ut och det ser ut att bli till Sint-Truiden. Samma klubb som fick låna vinternykomlingen Angban.

Fler och fler rykten om jamaicanen Leon Bailey idag. Men om den 2.2m-affären blir av blir det lån direkt eller ungdomsakademin.

Betydlgit mer överraskande är ett italienskt rykte om att Felipe Melo, 32 år, lämnar Besiktas för Chelsea! Det enda underlag vi kan hitta för det ryktet är att han uttalat sig positivt om Mourinho som manager.

MÅNDAG:
Inte Chelsea men en Chelsealegend till MLS och Canada! Didier Drogba har skrivit på för Montreal Impact.

Chelsea har inte imponerat i två träningsmatcher och redan döms Chelsea ut ur titelrejset av de okunniga webbloggarna. Man blir så trött. Man bara vi köper fem nya spelare till då löser det säg får vi veta dagligen nu. Ungefär samma spelare fast Alex Sandro är ju ett rätt nytt namn. Men oj vad trötta argumenten hos de här bloggarna är, och när man trodde sportjournalister var okunniga i Chelseafrågor är det därför dubbelt så trist att läsa Chelseasajter där skribenterna som stödjer Chelsea visar ännu större okunskap och bristande fattningsförmåga. Fotboll är långt mer komplicerat än ett videospel, men det verkar inte gått upp för många. Det handlar verkligen inte bara om att köpa och sälja.
    Men oj vad roligt hatarna har nu när Mourinho "anklagat" konkurrenterna för att försöka köpa sig till titeln. Det var en bra stor fiskarstövel Mourinho placerade i sin egen mun där, med tanke på vad han själv gjorde 2004+ men rätt kul att se reaktionerna. Vad folk kan hata och vad lite som behövs för att vissa (röda) fans ska hata. Avundsjuka måste vara världens främsta anledning till hat känns det som.

Åter prat om Leon Bailey, 17-åringen som spelar för slovakiska Trencin. Han ska nu köpas och lånas ut till Genk.

Mycket snack om att Chelsea lägger ett bud på John Stones om 26m pund inom 48 timmar. Vilket verkar fullständigt onödigt då alla spekulerar i att han kommer att kosta betydligt men, tidigare summor om 30m, 32m är nu uppe i 34m. Vansinnessummor som sagt, men när det gäller unga engelska spelare är alla spelregler satta ur spel. Och med förväntade ytterligare skärpningar av homegrown-regler både från Platini och Scudamore (PL-chefen)...

Chelsea ska ha lagt bud på Marcus Bettinelli. Okänd antar vi. Det är ännu en storväxt målvakt, som idag finns i Fulham. (Och då José Jr är målvakt i Fulhams ungdomsverksamhet kan vi nog misstänka en viss scoutingverksamhet där...). Bettinelli står i Englands U21-landslag men var itne förstemålvakt under EM. 2,5m lär Chelsa erbjudit enligt Times som brukar vara en trovärdigare källa.

John Terry anser att han har två år kvar på toppen. Vilket kan låta troligt om han slipper skador i år. Han säger också, inte oväntat, att han aldrig någonsin kan tänka sig spela för en annan engelsk klubb. Men om han känner att han kan bidra kanske han spelar ytterligare något år på annat håll. Alltså inga direkta nyheter.

Bertrand Traoré kommer inte att lånas ut i år, det vet vi redan. Här är lite läsning om honom från den officiella sajten. >>

Det är redan klart att spelarna som var med i Copa America; Willian, Falcao, Cuadrado kommer att få mer speltid onsdag natt mot Barcelona.

Dagens Stones. Mindre seriösa Express hävdar att John Stones begärt att få lämna Everton för Chelsea. Det lär öka spekulationerna och spänningarna mellan klubbarna då Chelse redan anklagats för att förfört honom. Vi lär få se om det finns någon sanning i Express' påstående.

Eden Hazard har sagt att han regelbundet tvingas ta smärtstillande tabletter efter matcherna i Premier League då han foulas så mycket. Den i särklass med folade spelaren i serien, och då blåser domarna kanske bara av var 4-5:e gång.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!