csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
always proud to be Blue
20 - 26 juli 2015

Nyheter v-30


TRANSFERS under silly season >>

SÖNDAG:
Chelsea Ladies vs Man City      1 - 2
Fran Kirby måste vara skadad för hon är inte ens i truppen ikväll. Lindahl, Blundell, Fahey, Flaherty, C.Rafferty, Bright, Chapman (k), Spence, Davison, Ji, Aluko. avb: Hourihan, Borges, Coombs, Brett, Meiwald, Banusic, Primus
    Chelsea behövde komma tillbaka efter storförlusten mot Sunderland. De gjorde de inte. Enligt rapporterna var det mestadels Citys match i första, Chelseas i andra. Men då gjorde Rafferty självmål i slutminuterna.En touch på en frispark som var billig och orsakad av Rafferty själv. Aluko stod för kvitteringen.
        Sunderland har tagit över ledningen i tabellen (dock en match mer spelad). Chelsea nu tvåa.
      1857 åskådare är nytt rekord för Chelsea Ladies på Staines. Men Emma Hayes damer har tappat form och momentum. Det ser inte bra ut för andra halvan av serien eller ens inför FA Cupfinalen nästa helg. Hoppas det inte är den de har i huvudet istället för serien.

Tänkte inte så mycket på det under matchen även om det var tydligt att Z foulade JT i första halvleken. Och kom undan med det. Armbågen var ful men inte lika fult som det Aurier höll på med, eller Verrattis överfall. Men att det blir fula matcher och incidenter mellan Chelsea och PSG får vi nog räkna med om vi lottas ihop igen. Z-incidenten får dock mest press och visst var det nog medvetet och därmed väldigt fult, men JT klarar det nog även om det nu är den stora mediehistorien från matchen igår. Den beskrivs som en hämnd för att Z blev utvisad på Stamford Bridge i CL-mötet.      
      Chelsea övertygade inte direkt men andra halvlek var helt klart ett steg framåt. Begovic och Moses, samt Courtois våra utropstecken. Falcao gjorde ett bra inhopp och Costa oroade PSG även om skärpan inte riktigt är där ännu. Zouma tror jag är ordinarie mot slutet av säsongen. Hazard en stor besvikelse men då han var bäst mot Red Bulls spelar det ingen roll. Alla försvarsmisstagen oroar dock en del även om det var Mikel den här gången och inte själva försvaret som slarvade och kostade mål.

Dagens andra stora mediegrej kring Chelsea är att Mourinho sagt att motståndarna försöker köpa titeln. Sant, även om det knappast var så genomtänkt med tanke på vad som hände under hans första sejour i Chelsea då Chelsea var klubben som verkligen investerade i nya spelare. Det lär väcka den så otroligt trista och löjeväckande diskussionen som alltid är rent felaktig om köpelag till liv. Alla, precis exakt alla lag som vunnit titlar sedan åtminstone femtiotalet (ännu tidigare om vi ska titta på Italien och Spanien) har gjort det genom att investera i nya spelare. Det är bara summorna som eskalerat värre än nyårsraketer. Och andra fans hat, självbedrägeri och avundsjuka.

LÖRDAG:
Chelsea vs PSG        1 - 1, Chelsea vinnare på straffar. 7 omgångar.
Laget i första halvlek: Begovic; - Ivanovic, Cahill, Terry (k), Azpilicueta - Mikel, Matic - Moses, Fabregas, Hazard - Diego Costa.
      Chelsea startade matchen med hög intensitet och framförallt Diego Costa visade att i hans värld finns inget som vänskapsmatcher. Det tog inte länge innan han gjorde ned Aurier som kom upp och började knuffas.
      6e minuten; första riktiga chansen när Moses gjorde bort backarna på högerkanten men Ivanovic var inte riktigt på tårna och chansen hamnade hos målvakten Trapp.
    Det dröjde till tionde minuten innan PSG ens kom i närhten av Chelseas straffområde och då fick de ett bra frisparksläge. Z slog den svagt i muren. Verkade som han räknade med att den skulle hoppa. Luiz borde tagit den.
      Efter det fick PSG tag i matchen och dominerade en period, anförda framförallt av Lucas Moura.
      PSG skjuter och bollen går i stolpen och hamnar hos en helt fri Z som lätt sätter bollen. Mikel orsakade målet genom uselt spel på mitten. 25 Åter är det rena misstag och klumpiga ingripanden som orsakar det hela även om ingen självklart kunde anta att en stolpträff skulle gå rakt ut till Z. Misstagen Chelsea gör i de här träningsmatcherna kostar verkligen mål.
    Costa skjuter i trävirket vid krysset ur mindre bra vinkel. 28
      Mycket bra räddning av Begovic på Mouras skott. 32. Skottet touchade en försvarare så det var svårt.
    Domarna totalmissar en offside och Stambouli helt fri med Begovic men den förre spudsspelare gör en totalmiss och lyfter boll långt utanför. 35
    Ännu en bra räddning av Begovic som revancherar sig från förra matchen. Men Chelsea spelar som krattor. 40
     Mourinho kan verkligen inte vara nöjd med Chelseas insats. Säger han annat efteråt ljuger han. Särklass bäste Chelseaspelare, Asmir Begovic.
ANDRA: Begovic, Cahill och Mikel klev av men Chelsea fortsatte spela rätt svagt. Tyvärr. Courtois, Zouma, Ramires in.
    Aurier gör ned Costa väldigt fult. Löjligt. Hämndnedgörning och självklart varnas han, Kunde åkt ut. 59
    Dålig frispark av Fabregas dock så det rann ut i sanden också.
      Träningsmatcher men Chelseas försvarsspel just nu måste oroa Mourinho inför säsongen. Fabregas bra chans men får inte in den och inte heller Moses på returen. 62 Igen bristande skärpa hos Chelseas spelare, tur att säsongen inte börjar på två veckor.
      Moura väldigt nära i en vass attack av PSG. Som sagt, försvarsspelet är inget vidare. Såg ut som en touch som styrde bollen utanför. 64
      Underbart mål av Chelsea, Fantastisk passning, lyftning av Fabregas till Moses som får det att se så lätt ut. Underbart mål. 65
      Jag trodde Moses Chelseakarriär var över men han har verkligen varit utropstecknet i de två första träningsmatcherna. Jätteroligt. Och det visar att lånesystemet verkligen fungerar om de hamnar i rätt klubb (Stoke, absolut inte hans tid i Scousers).
      Falcao gör Chelseadebut i en mång byte med Remy, Willian. 70 Costa, Moses ut.Oscar för Fab.
      Ett helt annat Chelsea nu. Falcao sätter upp och skjuter men returen går inte heller in för Remy. 71
    haz av, han har haft en svag match, Cuadrado in. 74
      Chelsea imponerar verkligen inte den här försäsongen, men Victor Moses tar verkligen chansen och en spelare vi trodde var på väg ut kanske verkligen är på väg in istället.
      Mycket överraskande, det är straffläggning. Alltid kul och vem bryr sig om vem som vinner den här matchen. Bra träning för Courtois.
      Motta sätter den. Stolproten. Courtois nära. Falcao sätter den på samma ställe men bättre. Rabiot sätter den, högt. Bra straff. Azpi tar tvåan. Sätter den i andra hörnet. Målvakten åt rätt håll igen, men inte nära. Ongenda lurar Courtois. Mitt i mål. Cuadrado missar. För nära målvakten. Dålig. Bahebeck. Courtois räddar, lite svårare än Sirigus på Cuadrados men ungefär samma ställe. Remy lurar lätt Sirigu. Cavani sista sätter den lätt. Courtois åt fel håll. Oscar tar Chelseas sista. Luar skjortan av Sirigu. Fler straffläggare behövs. Marquinhos för PSG trippar och sätter den, men Courtois väldigt nära att ta den, hade fingrar på bollen men för hård. Willian för Chelsea. Säkert.
Silva och Courtois räddar. Courtois tar sista och sätter den stenhårt. CHELSEA vinner.
     

FREDAG:
OFFICIELLT
Chelsea har nu officiellt bekräftat något vi trott varit klart redan sedan januari. Danilo Pantic är nu en Chelseaspelare och som CSFC redan redovisat lånas han direkt ut till Vitesse Arnhem för säsongen.
    Pantic är mittfältare, 18 år gammal från Serbien. Han kommer från Partizan Belgrad.

TORSDAG:
Ett b-betonat Chelsea Ladies mötte Fran Kirbys gamla klubb Reading i Continental Tyres Cup. Kirby gjorde inte debut igår heller. Var inte heller med på bänken vilket vi kan förstå. Banusic spelade dryga timmen, avbytt av matchvinnaren Ji. Lindahl vilades. Chelsea vann borta med 3-2. Målgörare: Flaherty 43, Bright 66, Ji 89

Tomas Kalas som redan har lånats ut till Middlesbrough har skrivit på för Chelsea ytterligare tre år i en kontraktsförlängning. Han såg väldigt lovande ut i förrförra säsongen men hade en misslyckad utlåning förra hösten och bytte till Middlesbrough där det gick mycket bra, så bra att de redan hyrt in honom för kommande säsong.

NEW YORK RED BULLS vs CHELSEA     4-2
Laget: Courtois - Ivanovic, Cahill, Zouma, Azpilicueta - Mikel, Fabregas, Oscar - Traore, Remy, Moses
Chelsea mixade som JM brukar i träningsmatcherna laget ordentligt. Några startspelare, några ungdomar och några som får chansen.
     Ett ungt Red Bulls som är mitt i sin säsong startade bra men hade stora problem med Chelseas omställningsproblem. Största tidiga målchansen var en blixtsnabb sådan där målvakten gjorde en mycket bra räddning när Moses kom fram. Ju längre matchen kom desto mer kom Chelsea, som tränat ihop ungefär fem dagar igång. Det var Chelsea som svarade för de vassaste chanserna. Som en bra frispark av Oscar, några bra skott av Traore och så en snabb omställning fram där Remy fick bollen ungefär vid straffpunkten i 26e minuten. Han tog emot bollen, lite omständligt, vände runt och satte bollen otagbart.
     Red Bulls försvarsspel var inte deras mest imponerande lagdel. Även om målvakten räddade dem flera gånger redan första halvtimmen.
    31a minuten ännu en snabb omställning där Moses var till höger och kom fri i svag vinkel, han lyfte bollen över målvakten - men i stolpen. Remy borde kanske varit mer aktiv på den returen.
    I 40e minuten är Remy helt fri fem meter framför mål men är inte riktigt med på inlägget och sätter bollen över. Svagt ingripande av honom.
      Courtois imponerade med sitt positionsspel. Men höll påatt göra en riktig tavla när han fumlade med bollen, arrogant fotarbete där han nästan förtjänade ett baklängesmål i slutminuten. Vi såg tendensen i två matcher förra året - sådant har han inte råd med. Zouma bra i försvaret men borde gjort mål frispelad av Iva. Oscar hade några fina aktioner, bl a målpasset. Moses och Traore piga och aktiva, försökte verkligen visa att de är konkurrenskraftiga. Bra mål av Remy. Första halvleks spelare för CSFC var Victor Moses, men alla visade klart bättre form än man har rätt att begära efter några få dagars försäsongsträning (som ändå handlar allra mest om att bygga kondition). Chelsea blev aldrig riktigt prövade under halvleken. Fast visst märktes ringrosten ibland
HALVTID. 0-1
Av publikbilderna i halvtid (ovanligt nog) drog man slutsatsen att det nog fanns fler Chelseafans på arenan än hemmalagsfans.
Laget i andra: Begovic - Aina, Zouma, JT, Azpi - Matic, Ramires, Loftus-Cheek, - Oscar, Hazard, Costa, Många byten i Red Bulls också, som hade ett mer rutinerat och a-lagsbetonat lag i andra, inte minst mer aggressivt spelande.
    Ett helt annat tryck från start av Chelsea i andra. Och Costa lyfter bollen stenhårt över efter dryga tre minuter.
    50e minuten missar Begovic en utrusning men JT blockerar på mållinjen. Två stora chanser för Red Bulls nu, och bägge på rena målvaktstavlor. Hmm.
    51 Castellanos kvitterade. Jättetavla av JT med ett riktigt svagt och onödigt bakåtpass som fullständigt överraskade Begovic. Inte bra JT. Letargiskt och nonchalant. Kanske kan man säga att det märktes att kommunikationen mellan ny målvakt och backlinje inte fungerade.
    Klarrt bättre tempo i andra, men stundtals arrogant spel av vissa Chelseafötter gav Red Bulls chansen i en match Chelsea kunde avgjort redan i första. Aggressivare spel av Red Bulls, särskilt efter målet och lite för tajt passningsspel av Chelsea som bjöd in dem något.
    Frispark av Oscar hittar Costa som sätter den i stolpen efter studs. 62
    Igen uselt försvarsspel där en lätt lyftning in nickades in av en 16åring, 70 Tylerr Adams. Aina tryckte inte på och Zouma var för långt till vänster. Skandaldåligt försvarsspel. Mplet följdes av massor med byten.
    Sean Davis 74. Kalabalik i Chelsas försvarsspel igen, bollen bakåt av Red Bullspelare och Davis hade hela målet att sikta in bollen på.
    Hörna, som Hazard plockar ned och sätter från straffområdeslinjen. 75 Svår boll att plocka ned.
    Så katastrofalt försvarsspel igen och bollen hittar fram till Sean Davis igen som sätter den. 77
    Reservmålvakten gör en riktigt bra räddning på Chelseanick. Costa? 79
    Hazard borde skjutit men lägger upp för Oscar som missar grovt. 83
    Oscar än mer aktiv i andra, Costa var där men saknade skärpan. Hazard halvlekens man (vem annars?) Begovic har en del kommunikation med backlinjen att reda ut, inget att oroa sig över. JTs insats tyvärr långt från förra säsongen även om blockeringen framför mållinjen var högsta klass. Zouma var bra i första i JTs position, men i andra i Cahills, aj aj.
        Stundtals bra framåt, en typisk första match på försäsongen. I det hela inte i närheten av imponerande men glimtar av en helt annan kvalitet från Chelsea, men också skrämmande nonchalans och arrogans samt bristande kommunikation. Ringrostiga, inte direkt oväntat. Skärpan saknas ännu men många lovande ögonblick, De gjorde bara inte mål. Chelsea kunde, borde vunnit ganska stort på chanser skapade. Men riktigt skrämande dåligt försvarsspel skänkte Red Bulls alla målen. Andra halvleks försvarsspel var bland det sämsta jag sett Chelsea prestera på minst tio års tid. Chockerande dåligt för att vara Chelsea. Otroligt uselt försvarsspel ärligt talat.
      Mourinho lär ha mycket att säga. (Chelseas försvarsspel i början av förra säsongen var också rätt långt från hur det var andra delen av säsongen, men det här....inte ens ursäkten att det var första matchen efter några få dagars träning slätar över det här försvarsspelet och missarna)
    Pinsam första match, snabb skärpning lär krävas. Inte minst försvarssmässigt, men man får inte heller slarva bort så många chanser.  Tror inte ens matchen ingen såg, mot Bradford förra året i FA Cupen var så här pinsam. Bättre nu dock än under säsongen när det gäller mer än träning.

ONSDAG:
Chelsea har stängt av fem av de så kallade fans som sjöng sånger om JT som rasist och knuffade en färgad man på Metron i Paris inför matchen mot PSG i våras. Domstolen dömde de fem till fem års förbud att sätta en fot på fotbollsarenor, Chelsea ger dem matchstraff och låt oss aldrig någonsin låtsas som om de här människor är Chelseafans eller på något sätt representerar Chelsea.

OFFICIELLT. Som CSFC tidigare sagt lånas Wallace ut till italienska nykomlingarna Carpi under säsongen 2015-16.

MÅNDAG:
OFFICIELLT:
Kenneth Omerou lånas ut till Kasimpas i Turkiet.

Chelsea har också bekräftat vad som står här bredvid att Chelsea söker en ny vänsterback då Filipe Luis väntas lämna. Det är inte officiellt att Filipe Luis lämnar men Mourinho har sagt att han förväntar sig att det blir klart imorgon eller senare i veckan. Filipe Luis har ännu inte anslutit till träningslägret i Montreal.

Goda nyheter och kanske sisådär. Patrick Bamford har skrivit nytt kontrakt med Chelsea, det gäller i tre års tid. Samtidigt står det klart att han lämnar klubben på lån för kommande säsong, han ansluter till Pardews Crystal Palace.

Mittfältaren (även om han kan spela försvar också) Jordan Houghton har lånats ut till 3 januari. Klubben i fråga är Gillingham.

Imorgon ansluter Falcao till Chelseas träningsläger. Mourinho avslöjar också att han diskuterade just den transfern och Falcaos möjligheter med John terry och Gary Cahill innan han gav ok. Falcao har som vi vet tagit en ordentlig lönesänkning. Ryktena säger nu att han går på hälften av vad han hade i United.

I veckan spelar Chelsea sin första försäsongsmatch, mot New York Red Bulls natten mot torsdag.

Förra veckans snackis handlade om tre spelare och så kanske Salah som vi nog tycker gjort bort sig. Det verkar dock inte bli en försäljning utan lån igen.
      Mourinho säger att Chelsea letar en försvarare och att han annars är nöjd med truppen nu även om konkurrenterna storsatsar och satsar enorma pengar på nya spelare just nu. Det är en ny form av utmaning för portugisen.
      Mourinho säger helt klart att Chelsea inte är intresserade av Pedro och att de jagar en försvarare.

Men vad Mourinho säger struntar ju sillyseason-medierna i...
      Medierna hävdar istället att Axel Witsel kommer. CSFC kan inte säga att det sätter vårt blod i svallning även om det självklart är en bra spelare som förstärker truppen. Det är också Pedro som dock United nu verkar tagit ledningen kring, de behöver ju anfallare då van Persie lämnat och di Maria också verkar vara på väg bort.
      Tredje namnet och den affär som kanske ändå känns troligast trots att Everton blånekar att de kommer att sälja är unge John Stones som är utpekad som JTs ersättare, och inte bara på plan utan också för sina ledaregenskaper. Det stämmer också med Mourinhos besked och det faktum att Chelsea har bekräftat att bud har lagts. Skambud tycker Everton som anklagar Chelsea för att försöka destabilisera Stones genom att locka honom, men det hade de ju sagt oavsett vad siffrorna är antar vi. Chelsea kommer att återkomma med minst ett bud till och till slut blir nog affären klar. Det är dock ingen brådska då Chelsea just nu står välförsedda på försvarsfronten och Stones är helt klart tänkt för framtiden och att han ska "utbildas" av John Terry de närmaste åren (Mourinho antyder att JT nog kommer att spela även nästa säsong i Chelsea innan han förmodligen tar steget in i ledarstaben).       Så räkna med att om det blir affär kring Stones blir det nog ganska sent i fönstret.

Ut pratas det som sagt om Salah som inte kommer att vara med i Chelsea i år, det är vi helt övertygade om. Tottenham rycker i Moses, det lär inte hända.
      Däremot är det lite osäkrare kring Filipe Luis. Atletico verkar väldigt angelägna om att få tillbaka honom, men Chelsea bromsar av flera skäl. Ett är att klubben vill ha igen pengarna de lade ut, ett annat är att situationen på vänsterbacken har gått från överflöd till dåligt med bara två aktuella vänsterbackar i klubben just nu och en av dem är ju egentligen en omskolad högerback. Så om Luis lämnar lär det nog komma ett snabbt bud på Abdul Baba Rahman.
      Det skvallras en hel del om Juan Cuadrado också men det känns väldigt mycket som spekulationsskvaller utan riktig substans.
      Bästa nyheten på utskvallerfronten under förra veckan var det kategoriska beskedet från Chelsea och Oscar att han inte är intresserad av Juventus uppvaktning och att Mourinho förväntar sig ett stort steg framåt av Oscar som fått sommarvila och sin första försäsongsträning någonsin.

Gissningen är att om Chelsea köper fler spelare än troligen Stones handlar det om att ersätta någon som vill lämna. Mourinho har lite grann flaggat för att det finns spelare som kanske vill lämna (vi misstänker han tänker mest på Salah, eventuellt möjligen Luis).


Rykten, notiser m m, v-30


SÖNDAG:
Så kom en bekräftelse, typ, om Salah. Mourinho säger att han kommer att gå men han vet inte vart. Han säger också att det handlar om ett lån, tror JM. Så mer att vänta.

Det ser ut som om Salahs helomvändning om att spela för Fiorentina går till domstolen. Fiorentina planerar enligt ryktena att gå till Fifa. Chelsea lär redan kontaktat Fifa om att klargöra vad som gäller för klubben och få ok att diskutera med andra klubbar. Det är Salahs agent som lyfter på locket och säger Fiorentina inte har någon rätt, men något konstigt gäller även om det är omöjligt att säga exakt vad. I vilket fall som lär det bli fler turer och kanske en väntan till sent i fönstret innan något händer. Ingen vet ju riktigt heller om det blir ett lån till Roma eller om det blir en ren försäljning. Det enda som känns säkert är att Salah bränt sina skepp med José Mourinho och Chelsea.

Chelsea ska ha bjudit 15,5m för Napolis José Callejon. En spelare Mourinho känner sedan Real, ändå känns det väl som ett rykte som inte helt har substans.

Ryktena om Filipe Luis blir allt sämre. Att han lämnar är vi nog helt säkra på, och han har redan läkarundersökts. Men Chelsea gör en ordentlig förlust på brasilianaren. Senaste är att siffrorna är t o m sämre än tidigare kända. Nu talas det om 10,6m pund, 16m euro. Långt från vad Chelsea betalade (16,8m pund) förra sommaren.

Man United har gett sig in i jakten på John Stones och det spekuleras vilt i att Everton hellre säljer till dem än till Chelsea då Chelsea anklagas för att försöka vända spelarens huvud och sinne. Så löjliga är folk tydligen. Den ende som inte verkar få ha någon åsikt i affären verkar vara John Stones själv. Det är långt från säkert om Stones säljs i sommar och det är möjligen taktiken från alla. Chelsea visar intresse och syfte och avvaktar vad spelaren själv vill. United har pengarna (även om Chelsea självklart kan matcha för en enskild spelare). Det här kan ta lång tid och det skulle inte förvåna om Stones är kvar i Everton till nästa sommar. I vilket fall som lär han kosta skjortan då han är ung, lovande, homegrown och framförallt engelsman. Men är han verkligen bättre än Chelseas egna löften som Kurt Zouma, Tomas Kalas, Andreas Christensen, Kenneth Omerou, Clarke-Salter?!

LÖRDAG:
Spanska tidningar hävdar att Chelsea accepterat ynka 11,3m för Filipe Luis (det lär finnas bonusutbetalningar också). Chelsea släpper därmed en spelare som uppenbarligen inte känner sig lycklig i klubben, då han inte kunde konkurrera bort Azpilicueta. Inget från Chelsea dock. Värvningen av Luis kändes aldrig helt klockren och visade sig alltså inte fungera och därmed kostade den Chelsea en hel del pengar då han kom för troliga 16,8m.

Trevlig läsning om Diego Costa. Läs här >> Bonus är också en ny adidasfilm där JT blir den nye Stamford the Lion.

Intressant läsning om varför Chelsea sålde Kevin de Bruyne (som uppenbarligen visade mycket tveksam attityd under sin tid i Chelsea). Läs mer >>

Trots Mourinhos uttalade ointresse slutar inte ryktena om Pedro till Chelsea. Förmodligen får vi se i veckan som kommer var Pedro hamnar.

Det sägs att Chelsea är överens med Abdul Baba Rahman, men inte med klubben Augsburg om själva övergångssumman.

Falcao, som har en engelsk bakgrund, har avslöjat att han ville komma till Chelsea redan för flera år sedan men att det då inte gick av olika skäl. Kanske ännu ett skäl till att tro att hans Chelseavistelse ska bli mycket mer framgångsrik än hans tid i United. Det plus Mourinhos uttalade stöd, revanschlust, bättre läkning - det finns saker som ändå ger oss hopp om att få se den riktige Falcao igen.

FREDAG:
Filipe Luis har redan genomgått en läkarundersökning hos Atletico, men klubben har inte fått de nödvändiga pappren från Chelsea så övergången är inte klar. Men vi nog se det som en formalitet. Vi får bara hoppas priset inte är det låga som nämnts i medierna. (11m)

Mourinho har berättat att han inte sa ett enda ord efter matchen mot Red Bulls där Chelseas försvar släppte in mål på varje anfall i andra halvlek. Han behövde inget säga, det insåg han och det inser spelarna. De lär nog skärpa sig till imorgon natt i matchen mot PSG. Mourinho tror det usla försvarsspelet var en fråga om koncentration och det ligger mycket i det. Försvaret var inte på något sätt på tårna i andra halvlek och kommunikationen mellan dem verkade vara rent usel för att inte säga totalt obefintlig.

De första bilderna på Falcao i träning i Chelseas färger. >>

TORSDAG:
Verkar som om Chelsea vill bli av med attitydutmanade Mohamed Salah till nästan varje pris. Det talas nu om en utlåning till Roma för mycket facila 2m euro, med köpoption på 20m euro nästa sommar. Chelsea lär knappast ersätta Salah när han lämnar.

Chelsea startade försäsongsträningen senare än andra och har precis först nu fått full trupp. Det märktes om vi säger så, även om det inte märktes i kondition och sådana saker som prioriteras på försäsongen. Men skärpan i natt.... ojojoj.
    Det var inte värt att förlora nattsömnen för att se den träningsmatchen, det kan man konstatera. Dock, om det är något vi lärt oss är ju att aldrig någonsin döma en säsongsinledning från försäsongsmatcherna. Inte ens när de varit tidigare och fler än i år.
    Matchen har dock gett sensationslystna sportskrivare mycket att ägna sig åt så morgonens transferskvaller var ovanligt tystlåtet. Tack för det.
     Trots att vi är väldigt många som tvivlar starkt, till och med mycket starkt på att Chelsea verkligen var intresserade av Axel Witsel, sägs det idag att transfern föll igenom pga de personliga villlkoren. Något som nästan aldrig händer och därmed luktar bortförklaring härifrån till Sibirien.

Så är det förstås lite mer medietjafs mellan Everton och Chelsea kring John Stones med tanke på att Gary Cahill kommenterade att det nog är svårt för Stones att tacka nej till en övergång till Stamford Bridge. Everton ser det inte som Cahills svar på en fråga utan en kampanj (vi älskar det ordet i klubbsnack) från Chelsea att locka till sig Stones. De säger de har skrivit till Chelsea och sagt att Stones ej är till salu när de fick 20m-budet. Chelsea säger de fått brevet men att det absolut inte utesluter fler bud.... Mer att vänta.

ONSDAG:
Izzy Brown gjorde första målet för Vitesse i deras träningsmatch mot grekiska Asteras. Det var på straff. 3-2 till Vitesse.

Enligt italienska källor är Mohames Salah överens med Roma. Men Roma och Chelsea är inte överens. Roma vill låna med köpoption. Chelsea vill sälja.

Slutpriset för John Stones ser ut att bli brittiskt transferrekord för en försvarare, dyrare än Mangala till City. 34m pund spekuleras det i. "Sådan är marknaden" är JMs lakoniska kommentar.

Filipe Luis lär vara hos Atletico Madrid för en läkarundersökning idag.

Mourinho upprepade åter igen igår att han absolut inte letar efter en mittfältare med tanke på den grupp han har, även om han självklart öppnar upp för att något kan hända om någon av dem får ett bud som spelaren vill ta. Det stoppar inte för en sekund spekulationerna när samtidigt Axel Witsels agent går ut och säger att Mourinho minsann älskar hans spelare och att samtal förs. Vi misstänker att samtalet gick ungefär så här: "Hej, trevligt att träffas, lycka till med nya säsongen I Zenit Axel".

Metror hävdar nu att John Stones är desperat för att ansluta sig till Chelsea. Knappast trovärdigt även om han självklart funderar på situationen då Chelsea lagt ett officiellt bud och förväntas lägga ett till (som också lär avvisas på grund av summans storlek, som är fantastisk för en oerfaren försvarsspelare, men han är home-grown engelsman och därmed går priset upp minst 30%, kanske 50%). Everton lär också begära en försvarsspelare på lån, något som medierna tycker men som aldrig lär hända då Chelsea redan lånat ut Omerou, Kalas och Aké som kan spela försvar är på väg också. Luis kan bli såld. Därmed har Chelsea egentligen bara Zouma på bänken och han kommer inte lånas ut.

Även ryktena om Pedro vägrar att lägga sig. Särskilt nu när Uniteds intresse ser svalare ut då LvG säger att de letar efter en spelare som medierna ännu inte had espekulerat i (Z dök upp som favorit i en del igår). Därmed ska ju Pedro till Chelsea igen med sillyseason-logik.

Mirrors Dave Kidd har skrivit en rätt intressant betraktelse om att ett framgångsrikt försvar av ligatiteln kanske är Mourinhos största bedrift, om det händer. Sedan behöver vi kanske inte köpa varje analys han gör. Läs mer >>

Everton och självklart alla dessa Chelseahatare som aldrig kollar fakta utan bara hoppar på tåget för att skrika ut sitt hat mot Chelsea snackar just nu massor av skit om Chelsea för att Chelsea gjort ett ärligt, rakt, hederligt anbud för en av Evertons spelare. Under en period då alla klubbar får göra just det. Skenheliga är de, och det är det snälla uttrycket. Särskilt som Everton själva inte gjorde annat än att snacka upp en övergång av Lukaku inför förra transferfönstret när de hade spelare på lån. HYCKLARE är vad de här kritikerna är, därför var det rätt trevligt att läsa en balanserad artikel i en ofta mindre balanserad tidning, Mirror. Läs mer >>

TISDAG:
Det ser ut som om Filipe Luis verkligen återvänder till Atletico. José Mourinho lär ha sagt att Chelsea behöver en vänsterback då Luis försvinner. Källan är dock ännu inte angiven även om det står i Mirror.

Det lutar tydligen åt Montreal Impact istället för Chicago Fire i MLS för Didier Drogba.

Högerbacken Wallace som varit i Inter och Vitesse men som står långt från arbetstillstånd verkar nu lånas ut till nykomlingarna i Serie A, Carpi.

Kenneth Omerou har inte riktigt utvecklats som Chelsea hoppades och var petad mestadels i Middlesbrough under senare delen av sitt lån förra säsongen. Nu ser det ut som om han hamnar i turkiska Kasimpasa istället, som lån.

Det spelar ingen roll vad Chelsea, klubbens manager José Mourinho eller någon annan säger. Och vad de säger är att klubben tittar på en värvning till, det vill säga John Stones. Sedan kan spelare lämna och måste ersättas. Så därför har sajter som Transfer Tavern nu namngett sex spelare som kommer att komma, inte kanske, de kommer att komma enligt dem. Inget namn är nytt men flera är redan avfärdade av Mourinho som Pedro, Witsel. Cresswell är väl den spelare som är mest ny på listan. Annars är det samma spelare plus förstås Romagnoli som vi skulle låna av Roma om Salah släpps dit. Men namn som samma sajt nämnde på morgonen, som Griezmann finns inte på listan... Det säger väl ungefär allt. Ta det för vad det är.

Ulises Davila ser ut att återvända till Vitoria Setubal på lån. Mittfältaren är nu 24 år och det är nog dags för Chelsea att försöka sälja istället. Han är inte i närheten av att få ett arbetstillstånd just nu.

MÅNDAG:
Det hettar upp kring Filipe Luis även om siffrorna känns misstänksamma och bör avvaktas ordentligt. Det talas nu om bara 11m pund som kan stiga till 15m euro. Stämmer det så har Filipe Luis helt klart sagt ifrån att han vill lämna för annars är det ju ingen idé att sälja för sådana summor. MEN ryktena är spanska så avvakta...
     Om det är sant verkar Rahman helt klart vara första alternativet för Chelsea. Rahman vill till Premier League men sägs kräva garantier för att få spela, något som aldrig någonsin kommer att ges. Han är dock ung och har tiden framför sig. Han utsågs till Bundesligas bäste vänsterback förra säsongen.

Drogba bromsar ryktena om Inter, men erkänner att han just nu pratar med en MLS-klubb, förmodat vara Chicago Fire.

Loic Remy säger klart ifrån att han tänker stanna i Chelsea, något som Chelsea också klart säger ifrån om. Det är tre bra anfallare det här året också, kanske t o m bättre än förra året då Costa nu vant sig vid ligan, Remy vid klubben och alla är nyfikna på om Chelsea kan få igång Falcao. Tyvärr är det, och det drabbar nog framförallt Patrick Bamford som inte lär få chansen som det ser ut.

Chelsea lär ha planer för Victor Moses, ska vi tro ryktena är den planen att erbjuda honom som delbetalning vid köp av John Stones från Everton!

AS är inget vi litar på minsta lilla bit. Men de meddelar nu att Atletico, Filipe Luis och Chelsea är muntligen överens om att Luis återvänder till Atleti. Luis gör en Falcao och sänker sin lön för att få speltid. Men som alltid i spanska rykten finns det ett Men. Atletico måste sälja Siqueira först...

Nu ger sig Stuttgart och Borussia Mönchengladbach in i jakten på Nathan Aké, som lån. Det såg ut att bli Leicester vilket vore det bästa med tanke på PL-erfarenhet men Chelsea har bra relationer med de båda tyska klubbarna och Bundesliga är nog det nästa bästa för Aké efter Premier League.

Patrick Bamford lär vara mycket nära Crystal Palace på lån. Det är inte alls bra som vi ser det. Bamford förtjänar en ärlig hans i Chelsea men har inte ens fått följa med på försäsongslägret. Uppenbarligen tilltalar han inte Mourinho även om han nu ses som en av de allra mest lovande i England. Men om han inte får chansen i Chelsea är det ändå bäst att han får chansen i ett spelande lag i Premier League för han är för bra för Championship.

Inter har gett sig in i jakten på Didier Drogba. Det såg ut att bli MLS och möjligen Chicago Fire men nu har Mancini tydligen erbjudit Drogba ett år i Milano. Det vore nog inte fel. Med tanke på temposkillnaderna och olika spelstil kan nog italien passa Drogba. Han är ju i fin fysisk form men vi märkte ju att tempot var itne detsamma som förr, en skillnad som blir mindre tydlig i Italien.

Som Mourinho antydde i helgen kommer Chelsea inte att stoppa spelare som vill lämna. Det har klubben aldrig gjort till skillnad från andra klubbar. Men inte heller tänker Chelsea släppa spelare till några reapriser på grund av det. Det är utgångspunkten och som vi berör/berört gäller detta tydligen främst Mohamed Salah och Juan Cuadrado. Chelsea gör dock det helt klart att för Cuadrado gäller att han måste begära en transfer. Cuadrados agenter (det är ju aldrig bara en numera) har simmat runt i vattnet som hajar kring brädsurfare i helgen och försökt ordna lösningar de tycker passar. Däremot har det inte ännu inte förekommit någon som helst dialog mellan Cuadrado, Mourinho och Chelsea. Det är läget.

Gazzetto dello Sport som börjar bli lika usel som de spanska blaskorna har våta dagdrömmar. De tror på (sitt eget) fullaste allvar att Chelsea kommer att sälja Dominic Solanke till Fiorentina som kompensation för Salahs uppträdanden gentemot La Viola. Det kommer absolut inte att hända. Däremot lär Chelsea få betala tillbaka lånesummor (uppgiven till 700000 pund, även om det är osäkert om det är för 1,5 år eller bara för kommande säsong) eller låna ut spelare, det sistnämnda är ingen dum lösning men det lär knappast bli Solanke.

Det talas om att Roma erbjuder Chelsea 26m euro för Mohamed Salah, 20 up front och resten i bonusar. Bra affär för Chelsea i så fall, men det är många många rykten om Salah. Men att Chelsea vill sälja står nog helt klart, och inte låna ut.

Det verkar som om de starka Axel Witselryktena i slutet av veckan har som källa enbart detta; att Roman A med sin flickvän Daria besökte St Petersburg för att gå på teater och blev sedd promenerande på en gata där! Allt som behövs under silly season! CSFC tog upp det här med besöket tidigare och ifrågasatte oerhört kraftigt att Roman själv skulle lägga sig i någon spelaraffär i direkta förhandlingar, och nog verkar det som om CSFCs dubier kring ryktet har fog för sig. Det är därför vi redovisar det enbart som rykten, och det är många sådana just nu.

Ett ensamt rykte från Transfer Tavern (kanske lite mer en önskan än sanning). De säger dock att Chelsea kan vara intresserade av att släppa Filipe Luis till Atletico om Chelsea byter honom och en kappsäck med pengar för Antoine Griezmann. Det vore nog trevligt om det vore sant.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!