csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
- Chelsea FC 0 sp 0 v 0 o 0 f 0 - 0 mål 0 p
CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
always proud to be Blue
6 - 12 juli 2015

Nyheter v-28


TRANSFERS under silly season >>

SÖNDAG:
Chelsea Ladies startade om sin säsong idag efter det långa VM-uppehållet, med en säker seger över Bristol Academy. 4-1 slutade matchen i vilken Chelseas båda svenskor startade. Lindahl i mål som vanligt, men också en start för Marija Banusic som tydligen gjorde bra ifrån sig under dryga 70 minuter.
    Målgörare: Flaherty 6, Davison 21, Ji (straff) 66, Farrow 81
     Chelsea leder ligan och är obesegrade i år. Publiksiffran speglar den stigande intresset för damfotboll i England. Matchen på Staines drog över 1200 åskådare.
    Chelsea leder med fem poäng före Arsenal och Sunderland, men Arsenal har en match mindre spelad. Förra årets mästare har bara skrapat ihop 6 poäng mot Chelseas 17. (Dock två matcher mindre spelade). Halva serien är spelad nu, för de flesta.

FREDAG:
Nu börjar det hända saker inom Chelsea.
Marco van Ginkel är klar för säsongslångt lån till Stoke. Vilket nog innebär att övergången av Asmir Begovic är inne i slutskedet. Lite synd är det att van Ginkel inte får chansen i Chelsea, men det är väldigt bra att han hamnar i en klubb som satsar och är väldigt ambitiösa för CSFC tror mycket på honom för framtiden. Han är redan idag en som hade kunnat konkurrera bort Mikel från startelvan, och efter ett års tillvänjning i Premier League kommer han att vara klar för a-truppen och kanske till och med a-laget. Han är bara 22 år och har haft enorm otur med skador men imponerade i Milan i våras när han äntligen blev skadefri.

Vi har skrivit om det förut men nu är det officiellt att Nathan försvinner till Holland och det tillsammans med Izzy Brown. Båda lånas ut på säsongslån till Vitesse Arnhem. Bra för deras utveckling.

Andreas Christensen har lånats ut till Borussia Mönchengladbach precis som väntat. det är säsongslån, men inget sägs om han först förlängde sitt kontrakt som går in på sista året.
     Chelsea säger inget men andra källor hävdar att Christensen skrivit ett femårskontrakt med Chelsea, de säger också att Christensen är utlånad på hela två år till Mönchengladbach! Chelsea kan dock bryta lånet efter ett år och kanske är det därför klubben inte säger något officiellt om säsongen efter denna!? Mönchengladbach själva säger dock att lånet är över två säsonger.
    Mönchengladbach lånade förra året Thorgan Hazard och köpte sedan loss honom, Chelsea har dock en fastställd återköpsklausul vad det gäller Thorgan.

Då var det officiellt. Josh McEachran lämnar Chelsea för Brentford. McEachran som framstod som det stora löftet under Ancelotti fick aldrig mycket till chanser under Villas-Boas och di Matteo och har mestadels varit utlånad under sin Chelseatid, senast till Vitesse. Vi önskar McEachran lycka till i Brentford. Övergångssumman är som vanligt inte officiell, men uppskattas till 500.000 pund.

TORSDAG:
Chelsea presenterar de nya skolpojkarna i akademin. Bland dem, som CSFC tidigare berättat om, Joseph Colley från Brommapojkarna och lillebror Chalobah, Trevoh och lillebror Dasilva, Cole. Mest känd är Ike Ugbo som spelat i äldre lag redan tidigare.
    Övriga är: Nathan Baxter, Josh Grant, Malakai Hinckson-Mars, Dan Kemp, Jacob Maddox, Luke McCormick, Mason Mount, Richard Narty, Harvey St Clair, Jared Thompson.
    Läs mer om dem på >>

Fem spelare har också skrivit pro-kontrakt som de kallas när spelarna fyllt 17. Det är Jay Dasilva den mycket lovande vänsterbacken, Fikayou Tomori, Hubert Adamczyk, Miro Muheim, Charlie Wakefield. Chelsea har därmed upp emot 80 spelare under pro-kontrakt av olika slag nu. Det lär bli lite färre under sommaren då några av de äldre ungdomarna släpps. Men Chelsea har varit ovanligt sena med att offentliggöra vilka de blir.

Damerna med nyförvärvet Fran Kirby återupptar spelet efter VM-uppehållet mot Bristol i helgen. Kirby har gjort 11 mål hittills i år för Reading, på ynka fem matcher! Dåliga nyheter för Marija Banusic förmodligen.

ONSDAG:
Fran Kirby, som beskrivs som Englands kvinnliga underbarn (med det mycket tveksamma smeknament Mini-Messi) efter en karriär med avbrott, lämnar nu efter VM sitt Reading för att ta ett steg upp i ligasystemet, till Chelsea. Hon kostar en engelsk rekordsumma för en damspelare. Förhoppningsvis hjälper det Chelsea till en första ligatitel efter att så snöpligt snubblat på målsnöret och förlorat den förra säsongen på målskillnad i sista omgången till Liverpool.

TISDAG:
Bisarrt på vårt sätt. Inte Arda Turanbisarrt (och det senaste där är att los arrogantos försöker kringgå ännu fler regler genom att låna ut spelare som de köpt men som inte får spela för att de ska få speltid, något Uefa/Fifa självklart måste stoppa om de ens ska vara någon mening med att ha regler).
    Men Chelsea har satt samman en speciell träningsgrupp för lånespelare. Spelare som inte följer med a-truppen till Nordamerika och som inte är aktuella för spel i Chelsea nästa säsong. En grupp som kan innehålla Wallace (som många spådde en fin framtid, han hade en mycket bra försäsong för två år sedan, men dabbade sig ordentligt på det personliga planet senaste säsongen som lån hos Vitesse där han blev finkad för sexuella trakasserier på fritiden), målvakten Matej Delac som aldrig utvecklats som vi trodde och Marko Marin som man verkligen kan säga samma sak om. Christian Cuevas som är långt från arbetstillstånd, Mer förvånande är att Lucas Piazon verkar ingå i gruppen och även om Patrick Bamford troligen åker till Nordamerika tror media att han hamnar i den här gruppen, vilket vore synd och skam.
      Läs mer här >>


Chelseas säsong börjar på torsdag då majoriteten av spelare ska vara tillbaka för att börja försäsongsträningen. Det inkluderar Mohamed Salah som ställt till det för sig och Chelsea i Italien. Vi lär få se var den historien slutar, men det är väldigt svårt att se att Chelsea behåller Salah nu.

MÅNDAG:
Chelseas spelaraffärer börjar få momentum nu. Falcao blev klar på lån förra veckan.
      Det ska bli extremt intressant att se om om José Mourinho kan få fram den rätta Falcao igen.
    Det gick inte med Torres men där hade Mourinho inte ett personligt engagemang. Det gick inte med Shevchenko, men där känns det som om Mourinho aldrig hade något engagemang alls. Både Torres och Sheva var ägarvärvningar, inte managerns men det är lite grann priset vi får betala för att vi har fotbollens bäste ägare i övrigt. Som vi också såg när klubben på en mänskligt berömvärt sätt släppte Cech till gooners - vilket säkert skedde mot Mourinhos uttryckliga vilja även om han officiellt till slut "stöttade" beslutet. Men en affär som kan skada oss ordentligt - även om vi faktiskt måste ta upp en sak som sällan nämns.
     Cech anses vara Wengers sista pusselbit, men hur bra Cech än är är Arsenals försvar inte i samma klass som Chelseas så även den bäste målvakten blir inte lika bra bakom dem. Det kan ta tid för även Cech att styra upp det försvaret. Så en utmärkt målvakt kanske ändå inte räcker för Arsenal (hoppas gör vi ju även om vi inte vill se Cech floppa annat än i våra interna möten framöver. Det blir minst tre sådana)
     Intressant blir det med Falcao, men det är inte den värvning vi väntar på och hoppas på, inte som sakerna var för Falcao i United och Copa America. Men vila, anpassad träning och en managers tilltro kanske kan uträtta stordåd.
      Vi ska dock skynda långsamt, särskilt med våra förhoppningar om att få se en Falcao i närheten av 2012 års form. Men om det skulle hända, då kan det vara en fantastisk affär.

På papper är dock den nu ganska troliga övergången med Asmir Begovic som Thibaut Courtois backup ett mycket bra kap. Ärligt talat är det ju svårt att tro att en så bra målvakt (som dessutom valt bort Chelsea tidigare för han ville inte bli tvåa till Cech) är beredd att komma och kämpa om en plats i Chelsea. Därtill är den spekulerade övergångssumman på 6m riktigt prisvärd. Vi får hoppas den här affären går igenom och det redan denna vecka som gissningarna säger. Den är så helt rätt för Chelsea nu när vi inte kunde behålla Cech. Kanske, förmodligen, den bästa tänkbara i den här situationen. En erfaren, mycket kvalificerad målvakt som håller konkurrensen uppe på träningarna och ändå bara 27 år gammal.

Arda Turan är veckans stora följetong. Chelsea eller Barcelona? Spanska medier är ju övertygade om att han väljer Barcelona och träningsplanen enbart närmaste halvåret - men för spanska medier är alla val utom till Real och Barca omöjliga för dem att föreställa sig. United är dock ute ur bilden.
      Turan är inte riktigt vad CSFC hade hoppats på men nästan. Hade CSFC fått spela fantasy football hade vi valt Antoine Griezmann (yngre, mer offensiv och en bättre målgörare) istället men helt klart kan Turan bli en stor tillgång med många härliga kvaliteter, inte minst ökar det servicen till Costa där framme. Han kan också växla med Fabregas vilket avlastar spanjoren.
     Så helt klart ett empatiskt Ja till Arda Turan som Chelseaspelare om klubben kan stå emot los arrogantos övertygelse om att Turan förstås väljer dem. En världsbild inte alla delar, Chelsea har nog en ovanligt bra chans att få Turan som många gånger uttryckt en mycket stark önskan om att få jobba med en viss José Mourinho och som med sin energi och självuppoffrande spelstil bör passa ett Mourinholag alldeles utmärkt. Men det är många pusselbitar i det här, en kan vara om Chelsea måste släppa en spelare till Atletico som del av affären? Filipe Luis, är alltid det hetaste namnet där även om CSFC inte är lika övertygade som många andra.

Paul Pogba! Tja, Chelsea lurar fortfarande i vassen hur mycket City och Barcelona än tror spelaren är deras. Dock, frågan är om Chelsea verkligen vill betala den enormt höga prislappen på 100m euro och kanske 250k+ i veckolön (klart högre än spelarens verkliga värde om vi får säga vårt).
    Pogba är sommarens mest eftertraktade och plötsligt har PSG som verkade sitta i finrummet hamnat i hallen. Det faktum att de och City dock nu fått carte blanche igen att vräka ut pengar kan ändra allt ännu en gång.
      Pogba är kanske värd sina pengar i mångas ögon, CSFC förhåller sig ändå skeptiska och passar han verkligen Chelseas spel? Dock, som statusvärvning och prestigehöjare finns ingen större än Pogba just nu (för Messi eller C Ronaldo lär inte flytta på sig). Och även sådana saker spelar roll i den moderna affärs-fotbollen.


Rykten, notiser m m, v-28


SÖNDAG:
Diego Costa ställer krav. På försvar av ligatiteln och en finalplats i Champions League, han förnekar också allt skitsnack om att han inte skulle trivas i Chelsea (som vi vet de spanska hatblaskorna står bakom ungefär var femte vecka). Han ställer också krav på sig själv att ha en bättre säsong än förra. Läs >>

Isco är dagens topprykte. Oseriösa Metro menar till och med att Mourinho kräver av Chelsea att de löser Isco från Real Madrid för begärda 35m pund. Bentiez vill säkert inte sälja till Mourinho men han måste ändå se över sin trupp och Isco verkar tillhöra de som är mindre nöjda med händelserna i Real. De har dock redan förlorat Casillas och Ramos vill bort så Real är nog ingen lätt klubb att förhandla med just nu. Kanske borde Chelsea istället titta på Mario Götze som säkert är lättare att få loss. Något bör dock hända i Chelseas transferaffärer nu.

Skönt nog ska Mourinho gjort klart för jagande Juventus att de kommer absolut inte få köpa Oscar som Mourinho räknar med kommer att vara viktig för Chelsea nästa säsong.

Begovic är på väg även om det drar ut på tiden, men känslan är att det ändå blir klart innan avresan till Nordamerika i nästa vecka. Det talas om läkarundersökning i början av veckan.

Tuttosport anser att Mourinho irriterar andra klubbar (vilket sjukt påstående) genom att ens vägra diskutera en försäljning för Juan Cuadrado för under 34m euro. Precis som om Chelsea har en skyldighet att sälja spelare som managern vill behålla och tror på! Idioti, men så har italienska medier höjt sitt tonläge och blivit väldigt arroganta den här silly-säsongen. Chelsea har ingen anledning att sälja Cuadrado för mindre än de gav innan han fått en rimlig chans att anpassa sig till engelsk fotboll. Ingen som helst.

Mikel är aktuell för Fenerbahce men Chelsea begär en ordentlig peng för nigerianen. Hela 35m euro lär Chelsea begära, men klubben är villiga att släppa Mikel. Fenerbahce lär dock inte köpa till det priset. det är faktiskt väldigt högt.

Särskilt som turkiska källor uppger att Besiktas fått ned övergångssumman för Loic Remy till 7m euro. Det verkar mer än osannolikt. Det är knappast troligt att Chelsea släpper Remy och att han skulle kosta en femtedel av Mikel är fullständigt totalt vansinnigt. Därför kan vi inte tro på det ryktet för en sekund.
      Spanska rykten som de säger kommer från England! hävdar att Chelsea gett sig in i jakten på Pedro. Vilket skulle kunna förklara hur någon kan tro att Chelsea skulle rea bort Remy.

LÖRDAG:
Inte bara supporters undrar över Chelseas passivitet på transfermarknaden i sommar. Nu går ryktena om att även José Mourinho är irriterad över att så lite händer och att klubben tydligen inte lyckats attrahera de spelare Mourinho vill ha. Vilka det är framgår dock inte.

Vi har hört om "kidnappade transfers" hela sommaren. United försöker ta över Chelseas övergång av Begovic och så vidare. Nu sägs det att Chelsea försöker ta över Uniteds övergång av Nicolas Otamendi från Valencia. Svårt att bedöma trovärdigheten eller sannolikheten i det ryktet men det är onekligen nytt.

Juan Cuadrado till Atletico Madrid. Tveksamt men det är ryktet nu när Turan lämnat för att sitta på läktaren i Barcelona fram til nästa år. Samtidigt hävdar italienska källor, snart lika opålitliga som spanska, att Juan Cuadrado är klar för Juventus.

FREDAG:
Lite trivsamt skvaller om Chelseastjärnorna från Nemanja Matic. Läs här >>

Chelsea ska ha erbjudit Marco van Ginkel som lån till Stoke för att underlätta en transfer av Asmir Begovic till Chelsea. Stoke lär velat låna Ruben Loftus-Cheek men det gick Chelsea inte med på. Stoke lär avböjt (!) Nathaniel Chalobah, Patrick Bamford eller Nathan Aké.
    Annars lär Begovic-övergången vara nära nu när Shay Given idag har en läkarundersökning hos Stoke. 39-årige Given kommer för att ge Jack Butland konkurrens.
    Däremot verkar priset stigit för nu talas det om 8m pund igen trots eventuellt lån av van Ginkel.

Chelsea lär vara nära en övergång för Naoui Ahamada. Men det är en yngling för akademin från franska Air Bel. Han beskrivs som den nye Yaya Touré, vad det nu innebär för en tonåring?

Det osannolika ryktet om Loic Remy på lån till Besiktas har fått vingar, men om vi säger så. Källorna som sprider det vidare är synnerligen osäkra (om vi ska vara snälla). Besiktas president lär flyga till London för förhandlingar. Men om Chelsea går med på detta undrar man verkligen hur klubben agerar och resonerar!

Salah-soppan lär inte var slut ännu, Fiorentina är tydligen fortfarande intresserade och lär bokat en läkarundersökning för Salah på måndag! Låter mycket förvånande med tanke på vad som hänt.

TORSDAG:
Chelsea har sökt arbetstillstånd för Kenedy så det enda som återstår tycks vara att officiellt sätta pennan till papper. Läkarundersökningen är också klar. Sedan får vi se om 19-åringen måste lånas ut eller om han får gå in i truppen direkt.

ONSDAG:
Asmir Begovic-transfern verkar inte bli omedelbar då Chelsea lär bjudit 6m men Stoke hoppas kunna tvinga upp priset till 9m då United också visat intresse. Själva är Stoke intresserade att "kidnappa" Middlesbroughs transfer av Aston Villas Shay Given, förmodligen som rutinerad back-up till Butland som väntas ta över förstaplatsen i mål.

Tveksamt om veckans tippade affär med Asmir Begovic blir av just nu, förutom det faktum att United försöker kidnappa affären. Begovic flyger imorgon till Singapore för en försäsongsturné med Stoke. (Även om det tydligen kan ske sena ändringar).

Chelsea tänker köra en smygkampanj i år. Nya tröjan lanseras först 22 juli men de vill att vi köper redan nu med skuggbilder som ledtråd. Nej tack.Men plus för försöket att väcka intresse, även om få lanseringar slår färgkampanjen för två år sedan - den var hysteriskt bra. Vi har ju fått se lite olika förslag i år, ett som var riktigt dåligt som läckte tidigt och flera andra som är bättre som läckt senaste veckorna. Men som många påpekar verkar de vara falska då märkena inte stämmer på de bilderna.

Besiktas försöker lura till sig Loic Remy, på lån med köpoption. Bara löjligt alltså. De brode behållit Demba Ba istället. Remy är just nu helt klart nummer två i Chelseas anfall och har gjort en bra första säsong, däremot hade han maximal otur att bli skadad samtidigt som Costa så han hade inte riktigt chansen att visa vad han går för. Men Chelsea bör absolut behålla Remy.

Ryktena går om att Chelsea ska vara i långt gångna förhandlingar med brasilianska Internacional om ännu en spelare, dock en chilenare den här gången. Mittfältaren Charles Aranguiz. Lite intressant men inte riktigt den övergång vi söker. Aranguiz är 26 år och delägs, som vanligt där nere, av en brasiliansk livsmedelskedja! till 70%. Runt 16m lär det gå på.

Inte nytt direkt men nu är det nära med Mourinhos nya fyraårskontrakt. Mycket pengar är det för en manager (för alla utom möjligen några extremt få). Kontraktet lär vara värt 34m pund.

Chelsea lär vara intresserade av Mario Götze, en intressant spelare men då borde vi kanske behållit de Bruyne (hade han inte visat den attityd han gjorde, och alltjämnt gör mot Mourinho). Götze lär kosta 49,6m pund, vilket är mycket för en spelare som Guardiola försöker tränga ut enligt rapporterna.

Nytt är Alexandre Lacazette vars storordiga agenter har misslyckats förhandla fram det avtal de ville ha med Lyon. Han kopplas därför, på agentvis, nu till Chelsea även om det nog är så att andra klubbar är än mer intresserade. Bra spelare men i en position där Chelsea just nu är välfyllda.

TISDAG:
Kenedy ska ha genomgått sin läkarundersökning hos Chelsea idag. Inget har dock bekräftats.

Chelsea sägs bjudit 20m pund för Real Madrids mittfältare isco. En rätt låg summa och mycket riktigt ska Real avböjt budet. Real köpte honom från Malaga för två år sedan frö 23m pund. Många är intresserade av Isco men Real vill inte sälja, vilket verkar vara deras budskap till alla om alla spelare just nu. Det brukar bli annorlunda senare i fönstret.
    Tyvärr tystnar inte ryktena om Oscar heller men där får vi hoppas Chelsea är smarta, och behåller Oscar om de inte får ett PSG-löjligt bud. Juventus är mest intresserade och tror att ett pinsamt löjligt bud om 12m pund ska fungera. Fyra gånger det priset måste bli startbud anser CSFC.

Även nykomlingen Nathanser också ut att lånas ut till Vitesse, inga överraskningar där då Nathan får svårt att få arbetstillstånd i England ännu.

Kommer Mourinho att lyckas få tillbaka den gamle Falcao, en av säsongens allra största frågor? Här är Daily Mails försök till att analysera en frågan >>

Det ser ut som om Izzy Brown följer Lewis Baker till Vitesse för lånespel. Det verkar klokt då han behöver speltid på en högre nivå än vad akademin erbjuder. Och han får nog inte tillräckligt med a-truppen som han tränat med senaste året. Träning är en sak och en fantastisk utbildning att träna med spelare som Chelseas, men det är först i regelbunden matchning man kan se om en spelare kan ta nästa steg.

Chelsea lär erbjudit engelska FA 11m pund om året för att spela på Wembley medan Stamford Bridge byggs om (om det blir så - mycket återstår som alla som sökt bygglov förstår). Det är 3m pund mer än Tottenham erbjudit för att använda Wembley under deras ombyggnad. Ändå, för CSFC vore ju en tillfällig flytt till Twickenham att föredra.
    En spekulerad och delvis formell tidsplan kan se ut så här:
     Under september kommer offentliga utfrågningar och möten hållas kring Chelseas planer om utbyggnad med grannar och berörda.
      December 2015 - bygglov lämnas formellt in (kanske)
      Sommaren 2016 - bygglovet kan beviljas,(eller justeras etc etc, sedan kan det bli överklaganden, det brukar ju bli så när någon sätter sitt eget bästa före mångas).
      Augusti 2017 till 2019 alt 2020 - Chelsea spelar på Wembley alt Twickenham.
      Augusti 2020 - nyinvigning av en av Englands äldsta arenor alla kategorier, Stamford Bridge.
    (Sedan får vi ju prata om estiken hos Chelseas fotbollskatedral, CSFC måste erkänna att den känns inte direkt klockren, då är faktiskt måste vi mycket motvilligt erkänna skisserna på Spuds nya arena mer attraktiva).

Starka rykten om att Robert Kenedy skriver på den här veckan. En spelare för framtiden från Fluminense. Han lär kosta runt 6,3m pund. Spelaren och klubben har rett ut de pestiga tredjepartsäganden som är hopplösa i latinsk fotboll och det gör det möjligt för Chelsea att genomföra affären.

Josh McEachran verkar mycket nära en försäljning till Brentford där han erbjudits ett fyraårskontrakt.

MÅNDAG: (Vi beklagar att dagens uppdateringar inte fungerat helt ok...)
Kvällens stora rykte är att enligt Barcas husorgan Sport ska Turans agent bekräftat att Arda Turan skriver på för los arrogantos. Enligt svenska medier sägs det att Barcelona bekräftat det - men vid koll när detta skrivs stämde inte det.
      Så vi får se lite senare vad sanningen är.
      Ett twitter på engelska har läckt också som verkar styrka ryktet. Så Arda Turan tänker ta semester till januari när han får spela fotboll igen.
     Synd, han hade nog kunnat passa in i Chelsea.

Fler detaljer har läckt ut, och de är bisarra. Turan ska skrivit på för fem år. Normalt nog om än ovanligt långt för en spelare i den åldern. Mindre normalt är att Atletico kan köpa honom tillbaka fram till 20 juli! Detta om "fel person" vinner ordförandevalet i Barcelona den 18 juli. Så om Laporta kommer tillbaka åker Turan ut eller? Trots att Laporta lovat att Luis Enrique stannar som manager. För det är ju Bartemeu som nu köper Turan. Barcelona är verkligen en bisarr klubb som slår nya rekord inom arrogans - de köper en spelare på fem år som inte får spela förrän i januari som tidigast och har honom på öppet köp! (Hur kan Atletico gå med på en sådan affär? Även om Turan klart förklarat att han vill lämna).

Låt oss köpa Antoine Griezmann istället även om det säkert blir dubbelt så svårt nu när Turan försvinner.

Men i vilket fall som så verkar Chelseas värvningsstrategi den här sommaren fungera eller vara upplagd på ett väldigt annorlunda sätt än mot förra året. För CSFC trodde Turan var en möjlighet.
   

Brentford ser ut att bli Josh McEachrans nästa adress. På lån eller transfer vet vi inte än.
    McEachran var ett jättelöfte under Ancelotti, men den elegante mittfältaren gick in i väggen utvecklingsmässigt och det har bara blivit en massa lånespel. Trist men långt ifrån ovanligt som vi väl vet.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!