csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 38 sp 26 v 9 o 3 f 73 - 32 mål 87 p
CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
22-28 juni 2015

Nyheter v-26


TRANSFERS under Silly Season >>

LÖRDAG:
Barcelona är, lite överraskande, den klubb Chelsea köpt flest spelare från under de senaste tjugo åren. Däremot har inte alla som kommit därifrån direkt varit succéer även om Fabregas verkligen är det. Deco var också bra även om det var mot slutet av sin karriär. De övriga är: Emmanuel Petit, Boudewijn Zenden, Juliano Belletti, Albert Ferrer och Winston Bogarde. Sju stycken är de.
    Näst flest kommer sedan från Bolton (Cahill, Gudjohnsen, Anelka, ben Haim), Benfica (David Luiz, Nemanja Matic, Ramires och Tiago) samt Porto (Ricardo Carvalho, Jose Bosingwa, Paulo Ferreira och Christian Atsu).

FREDAG:
Lewis Baker lånas ut till Vitesse Arnhem för att fortsätta sin utveckling där. Han var den här säsongen med om att ta upp MK Dons till Championship.

MÅNDAG:
En del tyckte Mourinho var för hård och för orättvis och behandlade unge Ruben Loftus-Cheek för hårt i Sydney när han bytte in och snabbt bytte ut spelaren för att Mourinho ansåg att han inte försökte, att han inte kämpade och ville visa sitt rätta jag. CSFC tillhörde dem som ansåg att Mourinho gjorde helt rätt som ställde samma krav på Loftus-Cheek som han ställer på sina världsstjärnor och de som inte vill leva upp till dem, som vi vet, får ju lämna klubben oavsett talang och potential. Roligt nog anser också Ruben Loftus-Cheek att Mourinho gjorde rätt som ni kan se i denna artikel >>.

En bra nyhet.
Bertrand Traoré har äntligen fått sitt engelska arbetstillstånd. Därmed tror jag vi kan räkna med att han kommer att tillhöra Chelseas a-trupp nästa säsong. Han kommer definitivt att följa med på försäsongsturnéen som lämnar London 15 juli.
    Burkina Faso-spelaren gjorde 17 mål på lån hos Vitesse förra säsongen och anses allmänt som en av Mourinhos stora förhoppningar. Han har varit hos Chelsea i flera år men då på skolpojkskontrakt. Han var fantastiskt lovande och spännande under förra sommarens turné.
    Här hittar ni en intressant artikel om honom >>
Negativt är att i artikeln hävdas det att trots att Traoré varit med Chelsea i flera år kommer han inte att kunna räknas som home-grown då han spelade i Vitesse förra säsongen. De där home-grown-reglerna är inte bara obegripliga, inkonsekventa (helt olika för England och för Europa-spel) utan rent konstiga ändå.

Kanske är det bara för att transferfönstret förra året gick så bra, var klart så tidigt och var så distinkt på nästan alla sätt och vis, även med utgående spelare. Men årets känns segt, det känns som om Chelsea inte får tag i de spelare de vill ha eller är ovilliga att lägga de bud som gör klart affärerna.
      I år är det andra klubbar som ser ut att ligga före Chelsea i transferrejset, inte minst Liverpool som verkar värva bra även om det hittills inte kommer att ta dem upp på en CL-plats. Ryktena däremot om Arsenals planer är klart oroande. Cty verkar strunta i alla regler och är beredda att spendera ordentligt. Det måste de dock då det har en trupp som eftersatts i några säsonger nu och även om pengarna imponerar är jag inte lika övertygad om deras föreslagna köp. United har liksom Chelsea varit tröga men inte lika tröga då de ändå tagit in Memphis Depay som kan bli årets värvning, eller årets flopp då många varningar om hans attityd kommit fram senaste dagarna.
    Nu lär Mourinho åkt på semester och det är närmast omöjligt att säga vad som kommer att hända. Själva fönstret öppnar i juli men som vi sett är det bara en teknikalitet då flera avtal träffats om det sedan kallas föravtal eller inte.
     Chelsea kan vila på lagrarna och har en trupp som utan vidare fortfarande är stark nog att vinna Premier League oavsett om det hemska inträffar att Petr Cech blir en gooner. Men utan förstärkning av en eller två spelare som är bra nog att gå in i en startelva tar Chelsea inte sista steget in i Europaeliten just nu som CSFC ser det. Dock, en ligaseger igen är ändå en perfekt säsong så.
    Vi har också ett ganska stort sparkapital men det är nästan omöjligt att utvärdera hur Mourinho tänker använda just nu utlånade spelare, om han verkligen tror på dem. Cuadrado är en spelare CSFC tror kan lyfta nästa säsong. Filipe Luis slår nog inte ut César Azpilicueta nästa år heller. Sedan är det frågan om utlånade spelare som t ex Marco van Ginkel, Oriol Romeu, Tomas Kalas, Nathaniel Chalobah, Mario Pasalic, Mohamed Salah, Patrick Bamford, Lewis Baker, Bertrand Traoré, Lucas Piazon eller de ungdomar som i år tillhörde a-truppen; Andreas Christensen, Dominic Solanke, Ruben Loftus-Cheek, Kurt Zouma- med flera.
     Och då har vi ändå inte nämnt alla, det finns fler även om det kommer att gallras i leden. Victor Moses, Marko Marin, och troligen Josh McEachran lär försvinna och fler utlånade med honom. Från a-truppen verkar Mikel vara närmast att lämna förutom Petr Cech. Så en kompetent back-upmålvakt är ett måste. Ingen av ungdomarna bakom Courtois ser ut som en riktigt andremålvakt ännu.
      Chelsea har inte liksom flera andra klubbar ännu meddelat vilka ungdomar som kommer att släppas oavsett om de har konktrakt eller inte. Men normalt är det minst 6-7 som uppmanas att hitta andra klubbar att spela i, oftast i de lägre divisionerna.

Som repetition sista veckan innan fönstret officiellt slås upp har Chelsea bara värvat Nathan från Brasilien vilket skedde innan säsongen var slut, och vi vet inte exakt hur hans situation med arbetstillstånd ser ut, men förvänta er utlåning. Christian Manea ser ut att ha värvats, men till akademin och är därför inte aktuell för spel i a-laget kommande säsong.
    Christian Atsu har redan lånats ut till Bournemouth där han förhoppningsvis förvaltas mycket bättre än i Everton.
    Gael Kakuta har sålts fast hans kontrakt var utgående, men för unga spelare som utvecklats i klubben räknas det ändå som en försäljning då utbildningspeng ska betalas. Didier Drogba lämnar då hans kontrakt gått ut.

CSFC vill se en stjärna komma men någon av de allra största namnen lär inte dyka upp. Antoine Griezmann är vår önskevärvning i sommar. Snacket om Falcao är intressant men på något sätt akademiskt då det blir ett lån i så fall och otroligt svårbedömt. Andra så kallade heta namn i debatten som Witsel, Alderweireld väcker inga svallande känslor här.

 


Rykten, notiser m m, v-26


SÖNDAG:
Chelsea anses fundera på att lägga bud på Anderlechts 15m-anfallare Aleksandar Mitrovic.

Chelsea påstås vilja ha Alex Song (men det är inte så många supportrar som är) men Song tycker inte om Mourinho och därför ser det inte ut som om det blir en affär. Tack för det då.

Oddsen är att Mo Salah stannar på lån hos Fiorentina men han bestämmer sig först nästa vecka.

Chelsea lär kommit närmare ett kontrakt med Kenedy, men som vanligt med sydamerikaner är det massor av ägare och intressenter inblandade så liksom för Nathan kan det nog ändå dra ut på tiden.

Falcao som de flesta nästan ser som klar för Chelsea gjorde äntligen mål i Copa America, men det hjälpte inte. Hans mål i straffläggningen räckte inte utan Columbia är eliminerade ur turneringen.

Lille- lillebror Hazard, Kylian har skrivit på för ungerska Ujpest.

LÖRDAG:
Det såg ut som om Charly Musonda skulle lånas ut till Marseille men nu går ryktet att Arsenal rycker i honom och försöker värva honom igen. De försökte redan för flera år sedan men då valde Charly Chelsea. Nu är Musonda dock, sägs det, osäker på sin framtid i Chelsea då det onekligen är svårt att slå igenom där. Det är dock svårt att tänka sig att Chelsea skulle släppa Musonda ännu.

Den eftertraktade unge brasilianaren Kenedy lär bli en Chelseaspelare om ryktena stämmer. Kenedy har jagats av alla de stora klubbarna i Europa, som Barcelona, United men källor i Brasilien hävdar att det är Chelsea som han valt. Hans klubb Fluminense bekräftar att ett avtal har träffats men anger inte med vilken klubb. Kenedy är 19 år och anfallare.

Monaco vill tydligen ha tre unga spelare på lån för att låna ut Falcao till Chelsea. De vill helst ha Ruben Loftus-Cheek men det kommer aldrig att hända, så önskelistan innehåller tydligen namnen Izzy Brown, Andreas Christensen och Nathan Aké. Vilket gör att det låter inte trovärdigt då Christensen lär vara väldigt nära ett lån till Borussia Mönchengladbach och Nathan Aké i det närmaste ska vara klar som lån till Middlesbrough.

Tottenham lär intressera sig för Victor Moses nu. Svårt att sia om Chelsea är villiga att sälja till Spuds, annars har det ju lutat åt Stoke hela tiden.

Det spekuleras i att Christophe Lollichon skulle följa Petr Cech ut genom dörren till norra London. Han säger dock själv till L'Equipe att inga kontakter har tagits men vi har sett spekulationer och målvaktr har väldigt speciella relationer till sina tränare. Lollichon kom ju till Chelsea från Rennes för Cechs skull och Courtois har pratat upp sin förra tränare i Genk.

FREDAG:
Ryktena säger att Petr Cech genomgår en läkarundersökning hos gooners idag.

Oscars agent förnekar att Chelsea tänker sälja spelaren. Nu är det väl tyvärr inte agenterna som bestämmer det, men att Chelsea skulle sälja en spelare utan att först talat med denne låter fullständigt osannolikt.

Rykten om Arda Turan växer. Det är ju en intressant spelare som varit väldigt nyttig för Atletico.

Nathan Aké och Tomas Kalas kan vara på väg till Middlesbrough som lån under kommande säsong.

De samtal med alla parter, Fiorentina och Chelsea har skjutits upp pga flygproblem. Men Mo Salahs agent är på rundresa för att reda ut om Salah fortsätter som lån hos La Viola eller vad som kommer att hända framöver.

Douglas Costa som så länge varit aktuell för Chelsea verkar nu hamna i Bayern München istället. Synd.

TORSDAG:
West Ham har tentaklerna ute och försöker intressera Mo Salah och Chelsea för ett lån med köpoption. Inte en dum idé, förutom köpoptionen möjligen. Salah kommer nog lånas ut igen och då är det klart bättre att göra det till en klubb han dels får speltid i, men framförallt där han kan anpassa sig till den engelska fotbollen.

Tuttomercatoweb (tillhör kategorin mycket fria fantasier) påstår att Chelsea pratar med Mino Raiola om Paul Pogba. Chelsea erbjuder enligt dessa källor Oscar plus kontanter för Pogba.

Andra i samma kategori (Metro och delvis Daily Express) säger Chelsea är nära Augsburgs 10m pund dyre Abdul Rahman Baba. Däremto klingar varför oerhört tunt då de säger att Mourinho vill köpa honom för att kunna flytta Azpilicueta till högerbacken och ha Ivanovic som mittback. Då vore det oändligt klokare att behålla Filipe Luis och satsa mer på Kurt Zouma.

Marseille som har stora problem med franska FFP-regler försöker aktivt sälja Giannelli Imbula, vilket gör att de gör rundor hos de större klubbarna för att försöka få upp priset. Trots rapporter om att de mest intresserade är italienska klubbar, men de kan ju inte betala lika mycket så Marseille har nu vänt intresset mot t ex Chelsea. Inte undra på att Drogba absolut inte vill återvända till den klubben.

Victor Moses som vi nog trodde skulle hamna permanent i Stoke verkar inte vilja det, utan motsätter sig en transfer. Sägs det.

ONSDAG:
Det har som sagt varit tyst om Antoine Griezmann ett tag nu, men idag dök en kul vinkling upp. Tyvärr verkar intrycket vara att den kommer från en drömmande bloggare snarare än en trovärdig källa. Men källan som vi är snälla och inte namnger säger att Chelsea vill byta Mohamed Salah mot Antoine Griezmann (och förmodligen en bra påse pengar mellan också).

Chelsea sägs öppnat förhandlingar om att förlänga Ramires kontrakt. Nuvarande kontrakt går ut 2017.
    Däremot ryktas det att Chelsea inte är intresserade av att förlänga Mikels nuvarande kontrakt. Vilket säkert inte kommer som någon överraskning för någon inblandad.

Länge sedan sist men nu knyts Atletico Madrids mittfältare Arda Turan till Chelsea igen, och ett antal andra klubbar. Detta då han lär sagt att han gärna vill pröva på att spela i England. Turan var aktuell för Chelsea redan innan han kom till Atletico så under Silly season är återanvändning alltid gångbart. Han lär tydligen kunna gå som Bosman.

Högst osäkert rykte och förhoppningsvis genomfalskt och spritt av Raheem Sterlings rätt vedervärdige agent. Men det säger att Chelsea är beredda att erbjuda Liverpool 40m pund för Sterling. Varför?

Apropå ryktet ovan har ett rykte startat om Didier Drogba tillbaka till Marseille. Ett rykte Drogba själv har dödat totalt på ett ovanligt bra och frispråkigt sätt. Han menar att Marseille är helt ointressant då klubben inte har några ambitioner utan bara säljer sina bästa spelare. Men att det här ryktet om Drogba tillbaka till Marseille alltid dyker upp när det är dags att börja sälja säsongsbiljetter och det är inget han vill bidra till.
    Därmed vill vi gärna ännu en gång påpeka att även om CSFC redovisar även många av de dummaste ryktena måste ni ha i bakhuvudet att det bakom varje rykte oftare än sanningen finns ett bakomliggande motiv hos agenter, klubbar och spelare och framförallt media som söker klick och försäljning till sina annonser.

Pelle Grinig har redan börjat ordkriget med Mourinho inför den nya säsongen genom att förklara hur ödmjuk och trevlig han själv är och att han aldrig tar äran för vad laget gör (underförstått mot det "lilla" laget Chelsea med de fina spelarna under Mourinho) och att han minsann allitd bara spelar attraktiv fotboll (vad nu i helskotta det betyder, för om det finns ett tolkningsbart begrepp är det väl det - Winning is never boring som vi här på CSFC säger).

Löjligt rykte från Italien (italienska källor idag jobbar hårt på att vara värre än spanska och Le10Sport) hävdar att Chelsea skulle också(!) sälja Charly Musonda till Arsenal. Aldrig i livet Mourinho skulle tillåta det, han kanske måste släppa Petr Cech under största möjliga motvilja men det är för att det är ett rent ägarbeslut men andra spelare som JM vill ha kvar i klubben för utveckling kommer inte släppas dit.

Nyckelspelaren i Serbiens U20-landslag som just vann VM Andrija Zivkovic lär blivit kontaktad av Chelsea om en övergång. Detta enligt spelmotorns agent. Zivkovic lär vara ett stort löfte och har redan gjort två a-landslagskamper.

TISDAG:
Juan Cuadrados agent Alessandro Lucci lär åka till London i vecka för att höra om Chelseas planer för columbianen. Mourinho har uttalat sig positivt men om Chelsea är villiga finns flera klubbar i Italien som vill låna.

Ryktena om Mikel till Al Ain i Abu Dhabi växer.

Asmir Begovic har ett år kvar på kontraktet och vill just nu inte förlänga, han anses vara Mourinhos val till ersättare för Cech. Frågan är som sagt, vill han acceptera en back-up-position? I vilket fall som går ryktet att Stoke vill ha enorma 8m pund plus Victor Moses för målvakten. En fullständigt orealistisk summa.

City och Chelsea lär slåss om en 18-årig turkisk anfallare från Bursaspor som är kontraktslös nästa säsong, Enez Unal.

Tolkningsföreträde à la silly season: Christian Benteke vill inte skriva nytt kontrakt med Aston Villa - därmed är han klar för Chelsea. Bara under silly season kan man tolka saker på det sättet.

Falcao hade ännu en usel insats i Copa America och Chelseafans överallt försöker nu påverka Mourinho och Chelsea att lägga ned allt intresse i columbianen via sociala medier. Och nog är det ett våghalsigt experiment att eventuellt värva Falcao i den form han numera är i.

John Terry har uttalat sig om att låta Cech gå till gooners ger dem en jättefördel, han har också rekommenderat Chelsea att värva John Stones från Everton.

Utlånade mexikanen Ulises Davila hoppas få chansen i Chelsea nästa år inte genom att få ett arbetstillstånd i England utan genom att han då är kvalificerad för ett EU-pass.

MÅNDAG:
Chelsea har inte bekräftat men ryktena är att Chelsea, utom José Mourinho är överens med Arsenal om Petr Cechs övergång för 11m pund. JM är fortfarande emot affären, och det är i allra högsta grad CSFC. Som John Terry sagt, Cech kommer att betyda 12-15 poäng för Arsenal under en säsong. Det är ett stort misstag att sälja till värste konkurrenten, oavsett hur trevligt och respektfullt det är att låta honom få sin önskan igenom att inte flytta sin familj.
      Läs mer om hur JMs åsikt i detta tolkas >>
      Detta kan vara Roman Abramovichs absolut största misstag sedan han köpte Chelsea!


Andreas Christensens lån till Borussia Mönchengladbach lär komma allt närmare.

Stora ryktet idag är att Petr Cech ska vara överens med gooners om ett personligt kontrakt men klubbarna är inte överens.

En italiensk journalist som likt spanske Balague har lyckats få rykte om sig att veta vad han snackar om (men som absolut inte kan visa det för CSFC har haft ögonen på honom ett tag) hävdar att Chelsea kräver 25m euro för Mo Salah.

Tuttosport som vi inte ens behöver låtsas tro på menar att Chelsea ska ha 35m euro för Oscar, samma summa för Juan Cuadrado och 19m för Salah.

Kanske är det förklaringen till varför ryktena om Alex Song vägrar dö sotdöden. Han räknas som home-grown spelare vilket gör att han kan kvotas i alla trupper.

Willian som assisterade till Brasiliens mål mot Venezuela i natt talar om att det var en no-brainer att välja Chelsea. Detta trots att Tottenham ju trodde han var i det närmaste klar för dem.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!