csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 38 sp 26 v 9 o 3 f 73 - 32 mål 87 p

CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
15-21 juni 2015

Nyheter v-25



+
LIGACUPMÄSTARE
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS
ÅRETS SPELARE (PFA) - Eden Hazard
ÅRETS SPELARE (PWA) - E Hazard
ÅRETS SPELARE (PL) - Eden Hazard
ÅRETS MANAGER (PL) - J Mourinho
ÅRETS DAMSPELARE - Ji So-Yun
FA YOUTH CUP CHAMPIONS, 6e ggn


FREDAG:
Det är nu klart med Gael Kakuta till Sevilla. Roligt att han äntligen fått ordning på sin karriär, mindre roligt att hans utveckling i Chelsea aldrig blev vad man hoppades på när man såg honom första gångerna i ungdomslagen 2007.
    Vi får önska fransmannen lycka till i Sevilla.

ONSDAG:
HELA SPELSCHEMAT säsongen 2015-2016 >>
Finns alltid under rubriken Resultat här bredvid.

    Chelseas schema ser bra ut, lite oroligt med United borta mitt i julhelgen, 28 dec, och City redan i andra matchen men annars bättre än fruktat. Annars två besegringsbara Londonlag, Watford och Palace, i julhelgen gör att resandet inte blir så farligt förutsatt att cuplottningarna går bra.
    Swansea, City, WBA och Crystal Palace innan Silly Season är slut. Det finns en del andra intressanta matcher som United mot Spuds i inledningen av säsongen, extra intressant enbart för United jagar Harry Kane och vill Spuds sälja honom och möta om honom direkt... Liverpool lär gnälla om sin säsongsinledning, de möter de fem främsta lagen i ligan i sina första sex bortamatcher! Särskilt som de inleder mot Stoke som trashade dem 6-1 i samma möte i säsongsavslutningen.
    Självklart kommer det att bli ändringar; framförallt pga tv-bolagen som bestämmer flytt av matcher. Fördelen med det är att de ofta vill ha Chelsea att visa, nackdelen med det är att Chelsea sällan spelar den traditionella tiden, kl tre på lördag eftermiddag lokal tid.

CSFC återkommer med hela spelschemat, men vi börjar hemma mot Swansea 8 augusti och avslutar också hemma, bra, mot Leicester 15 maj.
    City borta redan i andra matchen dock, därefter WBA borta som vi har sååå svårt mot ... hu.

Försäsongsschemat:
23 juli - New York Red Bulls
25        PSG
29        Barcelona
5 aug    Fiorentina
och så Community Shield mot Arsenal 2 aug.

Imorgon onsdag är en intressant dag. Då kommer nästa säsongs spelschema. Något att se fram emot. Chelsea hade ett ovanligt fördelaktigt schema i år med många farliga konkurrenter hemma på våren och rätt bra julschema. Det lär nog bli lite annorlunda nu. Intressant att se om Chelsea för tredje året börjar mot en nykomling och så hoppas vi förstås på att sista matchen blir hemma även om det nog inte blir så då vi hade Sunderland hemma i avslutningsmatchen i år.
     Säsongen i övrigt börjar annars med Community Shield mot på förhand värsta konkurrenten, han som aldrig slagit Mourinho - Arséne Wengers Arsenal på Wembley 2 augusti.

MÅNDAG:
Chelsea har nu kommit så långt i planerna på ombyggnad av Stamford Bridge att de går ut och informerar i början av nästa månad till grannarna. Det är ju nödvändigt i London att få med dem, och det lär bli svårt nog. Stamford Bridge behöver växa och nya utrymningsvägar måste skapas då det egentligen bara finns en väg därifrån idag, Fulham Road.
    Inga detaljer är kända men ryktena har börjat florera om att Chelsea kommer att tvingas spela på annat håll i tre års tid, vilket kan tolkas som att det planeras ett helt nytt bygge...


Rykten, notiser m m, v-25


SÖNDAG:
Alla Dzeko till Chelsea-rykten är falska enligt hans agent.

Däremot slutar inte de för oss obegripliga ryktena om Alex Song, som därtill ska jagas av City. Så antingen har han en agent med en otrolig förmåga att skapa rykten eller så är det något som pågår bakom kulisserna, troligast att ryktena om Mikel till Al Ain är sanna. Men varför då inte ta in Chalobah i truppen eller spela Zouma som back-up till Matic?

Charlie Austin är en riktigt intressant spelare, men ändå har vi väl inte riktigt sett honom som Chelseaspelare, men nu ryktas det att Chelsea är intresserade av honom. För hela 15m pund. Bra alternativ till Costa och Remy som vi ser det, särskilt som medierna gör sitt bästa att driva bort Remy från Chelsea under förevändningen att han inte kunde bli ordinarie, något som aldrig ens var aktuellt då Costa alltid var förstavalet. Och så kommer att förbli. Vilket alla, inkl Remy måste inse och insett. Dock ryktet kommer från Metro...

Metro är som vanligt ordentligt i farten så ta det för vad det är; Metrosnack. Antonio Rüdiger vill till Stamford Bridge. Axel Witsel nära för 24m. Griezmann går till PSG istället (vilket vore synd för det är en spelare CSFC är klart intresserade av).

Så har ni kanske noterat påståendena om att Chelsea har Premier Leagues minst passionerade fans.
    Snygg rubrik för Chelseahatarna. Men ser man vad den innebär blir man snarare stolt. För vad detta påstående gäller är att Chelseafans vräker inte ut sitt hat och struntprat på Twitter lika mycket som andra fans. Något vi snarare ska vara oerhört stolta över. Att hata andra är inte passion, det är bara hat. Därför är vi stolta över att Chelseafans visar intelligens, sans och förnuft och låter bli att skämma ut sig på sociala medier.

LÖRDAG:
Chelsea lär vara intresserade av Lyons försvarare Samuel Umtiti, men det är också Real Madrid.

Fortfarande en hel del snack om Alex Song.

Juan Cuadrado kom med i omgångens lag i Copa America, så det ser ut som om Mourinho kan få rätt när han sa att Cuadrado skulle göra en fin turnering och återfå sitt självförtroende så han kan göra bättre ifrån sig i höst i Chelsea.

FREDAG:
I Ryssland tror man Axel Witsel är nära att lämna André Villa-Boas Zenit St Petersburg för Chelsea. De hävdar att bara detaljer återstår.

En god vän till Mourinho har blivit manager i Ludogerets i Bulgarien. Bruno Ribeiro hoppas också få låna spelare av Chelsea dit, helst hela fyra stycken. Vi lär väl få se, men nog kan vi konstatera att Chelsea och Mourinho hjälpt andra bekantingar och det kan man ju förstå då det ger vissa garantier om speltid och att spelarna utnyttjas som Chelsea vill.

Thibaut Courtois vill att Chelsea ska värva nu arbetslöse målvaktscochen Guy Martens som fick sparken från Genk nyligen. Kanske kan det bli så ven om Chelsea redan har utmärkte Christophe Lollichon som kom till Chelsea från Rennes efter Petr Cech. Lollichon har varit utsatt för värvningsförsök från bl a PSG och om Cech lämnar Chelsea kanske han vill pröva nya vyer.

Tyvärr har Chelsea ännu inte agerat och lagt något bud på Antoine Griezmann, en spelare vi gärna sett klubben värva.

TORSDAG:
Oscar har inte haft någon som helst kontakt med Juventus, trots en lång plågsam ryktescirkus kring detta. CSFC tror inte ett skvatt heller på dagens påstående att Mourinho skulle varit villig att lyssna till några erbjudanden om Oscar - det är bara okunnigt medietjafs.

Tottenham tror de kan locka till sig Mohamed Salah.

Abdul Baba Rahman, vänsterback i Augsburg lär intressera Chelsea för 15m pund. Alla verkar utgå från att Filipe Luis lämnar, men är det så säkert?

Oroande rykten om än från opålitiliga källor säger att Chelsea faktiskt diskuterar en försäljning av Oscar. Hoppas det inte är sant. Juventus lär erbjudit 18m pund men fått nej. Det ska vara nej hela vägen tycker CSFC.

Juventus lär också intresserat sig för Mohamed Salah. Där är det väldigt osäkert vad Chelsea vill.

Opålitlig källa påstår att Chelsea diskuterar att byta Filipe Luis mot Toby Alderweireld.

Det fortsätter att irritera gooners att Mourinho vill ha Oxlade-Chamberlain för Petr Cech. So what, ska de ha en av våra bästa ska vi väl kunna få en av deras mer lovande....!

ONSDAG:
Asmir Begovic lär stå högt på önskelistan om/när Petr Cech lämnar. Det har han gjort förr men då ville han inte bli back-up, frågan är om han är mer villig till det nu. Han avvaktar nog händelseutvecklingen i United och Tottenham innan han funderar på en andra-roll.

Raphael Varane närmar sig Chelsea igen, det har vi hört gång på gång under två års tid. Fortfarande osäker men händer det så händer det och konkurrensen där bak blir mördande för JT tänker inte stiga åt sidan ännu och Zouma med flera är ett år bättre. Cahill är väl den som får frukta, om/ifall detta händer. Dyrt blir det oavsett, väldigt dyrt. CSFC tror ändå inte Varane spelar för Chelsea nästa år.

Chelsea lär antyda att de vill ha Oxlade-Chamberlain för Cech (och en bunt pengar emellan antar vi Chelsea lär få betala). Något som verkligen inte gått hem hos goonersupportrar. Bra, då kanske Cech inser att det finns ställen han är mer välkommen, som i Chelsea.

TISDAG:
Detaljer börjar komma från dem som vet, eller tror sig veta. Falcao kommer till Chelsea på lån. Lånekostnaden blir hiskeliga 7,2m pund men är ändå facilt jämfört med att det blir en utköpsklausul om 35m pund om Chelsea vill behålla colombianen. Falcao kommer att få sänka sin lön då den ligger högt över Chelseas "lönetak" men det är ju rimligt. Det gäller ju att bevisa att han kan komma tillbaka också. Vi lär kanske få se till helgen om det blir klart, men det är ju osäkert då Falcao spelar i Copa America om inte förberedelserna är långt längre fram än någon vet.

Ett tag sedan sist men i årets silly är inga repriser för gamla för att inte köra igen, så nu är Axel Witsel aktuell för Chelsea igen, eller möjligen Man United.

Wembley var inte så aktuellt som tillfällig arena för Chelsea då arenan har en överenskommelse med samhället (Brent Council) om ett begränsat antal event. Det har nu visat sig att det finns ett kryphål. Om antalet åskådare är under 50.000 (dvs dryga 8.000 mer än SB) kan Chelsea spela alla matcher där. Då stängs översta näsblodssektionerna på Wembley av och vips är det 20.000 färre åskådare.

Julian Draxler som länge intresserat Chelsea (och många andra) är skadefri och vill plötsligt lämna Schalke för England. Alarmet har gått hos många klubbar.

Vet inte vad man ska tro, men det sägs nu att PSG erbjuder Chelsea 39m pund för Petr Cech. En no-brainer om det någonsin funnits en efter Luiz-affären, då Petr själv klart antyder att han vill lämna. Och skulle då Chelsea för att vara snälla sälja honom till gooners för 10m pund när de kan få nästan fyra gånger så mycket. Lägg av, ingen klubb är så dåliga affärsmän.
    Fast hur sant ryktet är låter vi vara osagt.

Franska rykten säger att Falcao-affären avslutas till helgen. Mer sansade rykten tror inte på det då Falcao spelar i Copa America (fast som Colombia startat den turneringen kan det bli en kort turnering och enligt rapporterna var Falcao tyvärr lika dålig i första matchen som i United!). Ingen tror dock längre på ett köp från Chelsea, vilket är enda kloka vägen. Falcao har tre år kvar på sitt kontrakt med Monaco.

van Gaal oroar sig tydligen för att Chelsea ska bjuda på John Stones. Vi har lika bra unga försvarare men det är ju det där med home-grown regler och kvoter. Att LvG oroar sig beror förstås på att om Chelsea bjuder på Stones tror han att den unge engelsmannen hellre väljer Chelsea än United.

Bertrand Traoré ska ha fått sitt arbetstillstånd för England vilket förmodligen innebär att han kommer att vara med i Chelseas trupp nästa säsong som en av de yngre spelarna. Traoré beskrivs ofta som en av Mourinhos favoritspelare. Kanske är det sant, kanske inte. Sant är att han hade en fantastisk försäsong förra året och imponerade massor men att han pga problemen med arbetstillståndet hamnade i Vitesse på lån.

Det börjar läcka om Chelseas planer för Stamford Bridge, om de går att få igenom. En är att det planeras en investering om 500m pund. Inga småsummor direkt. Det skulle innebära en kapacitetsökning på 20.000 till 60.000+, vilket nog är precis vad Chelsea behöver. Ryktet om tre års frånvaro återkommer, då det spekuleras i att Chelsea då måste spela på Wembley eller möjligen Twickenham om det är möjligt. Då är Twickenham onekligen bästa alternativet för Chelseasupportrar pga närheten till vårt riktiga hem.

Tyvärr vill inte ryktena om att Juventus jagar Oscar sluta. CSFC vill inte förlora Oscar men ingen vet just nu riktigt vad Chelsea planerar för nästa säsong då Chelsea är osedvanligt stillsamma ännu på transfermarknaden. Kanske avvaktar man beslutet om FFP, då det avgör hur mycket måste säljas för att kunna köpa.
      Det känns lite oroande då konkurrenterna (Arsenal förstås undantagna) är osedvanligt aktiva just nu. Dock, antalet bekräftade affärer är ju mestadels Liverpools och än inte särskilt oroande även om Milner är en bra värvning.

MÅNDAG:
Sky Sport, alltså inte en helt opålitligt källa, hävdar att Chelsea gett sig in i jakten på Raheem Sterling. Varför? Varför? Varför? - enda positiva (och nej, jag ser inte hans storhet)är att Chelsea uppenbarligen inte vill ge de löjliga summor som nämns. Så återigen, varför? Då City ju redan lärt bjudit mer än vad Chelsea är villiga att betala.

Agenter alltså. Nu påstår visserligen opålitliga London Evening Standard att Courtois agenter håller på att flörta upp Real Madrid (och kanske Atletico) för att kolla om deras intresse för Courtois. Vi hörde om intresse häromveckan och Chelsea smällde tydligen dit en prislapp om 73m pund men sådant hindrar inte de här som kallas agenter.

Senaste är att Falcao och Chelsea är överens om de personliga villkoren, men Chelsea och Monaco är inte överens. Får se vad som händer.

Petr Cech ska träffa Roman Abramovich sägs det, troligare är nog att han träffar Marina Granovskaia och Bruce Buck för att diskutera framtiden och om Chelsea släpper honom till en direkt konkurrent nu i veckan. Inget har dock sagt om vilken dag. Vilket inte kommer att stoppa ryktena, vi tror dock inte på något innan det blir officiellt och vi hoppas på det absolut bästa - att Petr stannar även om oddsen kanske är urusla på just det. Förståeligt nog.

Samma rykten vandrar runt nu, vore trevligt om något konkret händer också. Hetast verkar ryktet om José Mourinhos nya kontrakt vara.

Det är JMs sista arbetsvecka före semester och vi hade nog ärligt talat förväntat oss att något skulle ha hänt nu. Chelsea har inte upprepat förra årets klara värvningstrategi och fångst av önskade spelare.
    Mest talas det om Falcao, förhoppningsvis ett lån och som sådant en bra deal. En permanent övergång känns inte bra med tanke på hans två senaste säsonger. Som lån kan det dock bli succé och blir det inte det, är det bara ett lån. Negativt med Falcaoryktet är den inverkan det får på klubbens unga anfallare som får ännu mindre chanser.
    Det är inte heller roligt att läsa att han var en av de sämsta på plan i Copa merica-matchen mot Venezuela.
    Ryktena om Antoine Griezmann har tyvärr tvärdött.
    Det känns som om nästan alla rykten nu handlar om back-upspelare om man får säga så. Spelare som inte går direkt in och tar en startplats som Costa och Fabregas gjorde utan som tas in för att bredda truppen. Det känns lite oroväckande med tanke på vad konkurrenterna planerar. Chelsea behöver minst en, helst två sådana spelare även om de inte är många i världen för att kunna utmana, framförallt i Champions League.
     Ut är nästan enda ryktet Mikel just nu, även om det nog ser ut som om Victor Moses går till Stoke. Att Gael Kakuta går till Sevilla är faktiskt mindre intressant då han liksom Drogba har utgående kontrakt och därmed knappast var med i planerna ändå. Och så förstås Petr Cech som de flesta av oss med tungt hjärta nu accepterat försvinner, och ännu mer tyvärr verkar det bli så att Roman tillåter honom att gå till en konkurrent mot vår och Mourinhos vilja. Det är dock inte helt klart så vi får fortsätta hoppas.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!