csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 38 sp 26 v 9 o 3 f 73 - 32 mål 87 p

CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
8 - 14 juni 2015

Nyheter v-24



+
LIGACUPMÄSTARE
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS
ÅRETS SPELARE (PFA) - Eden Hazard
ÅRETS SPELARE (PWA) - E Hazard
ÅRETS SPELARE (PL) - Eden Hazard
ÅRETS MANAGER (PL) - J Mourinho
ÅRETS DAMSPELARE - Ji So-Yun
FA YOUTH CUP CHAMPIONS, 6e ggn


SÖNDAG:
Gary Cahill talar i den här intervjun om att Chelseas spelare är väl medvetna om att det kommer att bli bra mycket svårare att försvara titeln än att vinna den. Och så lär det bli, engelska lag kanske inte lyckats så bra i Europa de senaste åren och förklaringen är ju enkel, för i ingen annan liga måste topplagen kämpa så hårt på hemmaplan att det helt enkelt blir en front för mycket med Champions League. Chelsea lär säkert också fokusera något mer på CL än ligan nästa år, är vi rädda för. Men framförallt kommer ju konkurrenterna att förstärka, båda Manc-lagen planerar enligt uppgifter att handla för 150-200m pund. Det lär inte Chelsea göra. Arsenal verkar, hemska tanke, få Petr Cech som en jätteförstärkning. Om Wenger kommer att handla mer, det nog inte ens Wenger själv. Han pratar om att han är nöjd med truppen, men det kan han inte vara för den är lite för tunn för att klara en helhjärtat titelutmaning även om CSFC just nu idag tror att Arsenal kan bli den farligaste utmanaren nästa säsong. För det är ju inte bara att handla och så klickar laget ihop, det kräver tid att spela ihop lag och trupper och för stora omvälvningar är inte nyttiga i det avseendet. Det lär dock handla om samma fyra lag i toppen i år som förra året. Inga andra kommer att kunna utmana verkar det som.
    Läs Cahills intervju här >> Som han säger, alla vill ju dessutom slå mästarna.

FREDAG:
Vi har redan kommenterat att Chelseas kontraktssituation ser bra ut inför framtiden. Här är de exakta siffrorna om när kontraktet löper ut för våra spelare. >>
    Bara Branislav Ivanovic är i en situation där Chelsea behöver starta kontraktsdiskussion som CSFC ser det och det lär redan skett enligt ryktena.

ONSDAG:
Ajabaja José Mourinho. Han fälldes idag av rätten för fortkörning. Straffet blev tufft. Mycket tufft faktiskt. Över tiotusen kronor i böter vilket inte är så farligt med tanke på att böterna kopplas till inkomst i England, men han fick hela sex månaders körförbud för att kört 60mph i en 50mph-zon. Det är tufft, men tydligen är Mourinho en återfallsförbrytare då han redan hade nio punkter på sitt körkort. I England tilldelas förarna punkter för olika förseelser och precis som vid gula straff leder vissa gränser till vidare straff.
     Så det blir att utnyttja chaufför från hemmet i centrala London ut till Cobham för jobbet.

Kommer ni ihåg vilka företag som sponsrat Chelseas tröjor? Nja, knappast alla. Själv hade jag förträngt tre år på 80-talet som jag ville glömma (av mer sportsliga skäl kanske då det var Chelseas svartaste år):
Gulf Air (1984), Grange Farms (1986), Bai Lin Tea (1986), Simod (1987), Commodore (1987-1994), Coors (1994-1997), Autoglass (1997-2001), Emirates (2001-2005), Samsung (2005-2015), Yokohama (2015)
      En rätt intressant artikel om tröjsponsorer >>

TISDAG:

Chelsea har fem spelare värderade bland världens tjugo dyraste spelare i en oberoende undersökning (som inte bara handlar om kvalitet utan marknadsvärde, ålder etc).
      Eden Hazard är näst högst värderad av alla, (mellan 99-110m pund) en bra bit efter Messi (207m) efter dennes kanonvår men före C Ronaldo. Även Diego Costa, Cesc Fabregas, Oscar (det ni, nisom tror att Chelsea tänker slänga iväg honom till Juventus i sommar!) och Thibaut Courtois finns där uppe. Det är flest av någon klubb och då kommer ändå Willian och Nemanja Matic inte så mycket längre ned på listan.
      Det är CIES som sammanställer den här listan varje år. Den ger nog ev säljande klubbar råg i ryggen och hicka till dem som vill köpa. För det finns ju ytterligare saker som en klubb kanske värderar än vad CIES gör.
      Listan på de 50 mest värdefulla hittar ni här >>

Andreas Christensen, aktuell dessa dagar, gjorde landslagsdebut igår för Danmark mot Montenegro. Som inhoppare på defensiva mittfältet i 63 minuten.

MÅNDAG:
Här är en artikel om Chelseas nye svenske spelare, Joseph Colley från BP som nu jämförs med Paul Pogba (man ska inte vara rädd för att ta i för mycket om man skriver om sport tydligen). Mellan flosklerna dock en rätt intressant artikel om Colley som hyllas väldigt mycket av sin nuvarande tränare i BP. Colley har inte bekräftats officiellt men det brukar Chelsea aldrig göra med 16-åringar så. Förväntas ansluta 1 juli.     
    Läs mer >>

Chelsea rankas som fotbollens femte mest värdefulla varumärke. Som alla sådana undersökningar är parametrar omfattande, men det är ändå ett steg upp från förra årets ranking av Brand Finance som då höll Chelsea som sjua. Vi är nu i hälarna, bara 5m dollar bakom City. Läs själva >>


Rykten, notiser m m, v-24


SÖNDAG:
Gael Kakuta som sent omsider fått ordning på sin karriär verkar vara i princip klar för Sevilla, Europa Leaguemästarna som nu också får spela i Champions League. Ett stort steg för Kakuta efter några besvikelsens år. Chelsea lär få s k utbildningsersättning för Kakuta.

Många rykten också om att Falcao-affären är mycket nära att avslutas. Frågan om det är ett lån (den troligaste lösningen) eller köp är fortfarande osäker men nog ser det ut som Falcao flera år efter att vi önskade det blir Chelseaspelare. Några källor hävdar dock att trots att det hela tiden har talats om att Falcao är villig att gå ned i lön (från förmodade 265k i veckan - dvs långt över Chelseas lönenivåer där Hazard idag nog tjänar mest med runt 200k). Nu sägs det att det ändå är lönefrågan som är problemet som håller upp affären!
      En som ser fram emot Falcao i Chelsea är hans förre lagkamrat i Atletico, Thibaut Courtois.

Douglas Costa är åter i rampljuset för en övergång till Chelsea, något Costa har velat länge (ungefär som Willian när han var i Shaktar). Som vanligt med Shaktar handlar det nog om övergångssumman.

Vi är många som undrar över Patrick Bamfords framtid i Chelsea. Tyvärr verkar det luta åt ett lån även om det finns klubbar som vill köpa, som Newcastle och nu även West Bromwich.

En afrikansk nyhetskälla säger att Mikel är överens med den arabiska klubben Al Ain. Att Mikel kanske lämnar i sommar är nog möjligt, men nog borde han satsa på att spela på en högre nivå än ett pensionskontrakt vid arabiska halvön.

Då var det dags igen, Sergio Ramos till Chelsea. Ett rykte som dyker upp varje fönster och har så gjort i flera år nu.

Metro är säkra; Chelsea kommer att annonsera ut övergångar för Alex Song och Falcao redan innan transferfönstret. Vi får se.

Mourinhos kontraktsförhandlingar om en förlängning pågår ännu och även assistenterna Faria och Louro kommer att förlänga. Det nya kontraktet lär vara på fyra år till.

LÖRDAG:
Det talas om att Mohamed Salah funderar på att inte förlänga sitt lån till Fiorentina. Fiorentina kan annars ha Salah på lån även nästa säsong och sedan utnyttja en förköpsklausul, men det är upp till Salah själv att gå med på det. Salah kommer att besluta sig nästa vecka efter landslagsuppdragen enligt hans agent. '

En spansk lögnare som kallar sig journalist hävdar att Diego Costa har erbjudits till Real Madrid. Det tror vi inte ett enda dugg på.

Ett lån av Falcao ryktas vara allt närmare och allt troligare. Ett lån är en bra lösning för Chelsea och kanske kan Mourinho som han tror ta fram den gamle Falcao och då är det en utmärkt lösning, om inte är det ju bara ett lån ändå.

FREDAG:
The Sun, inte mycket att hänga i granen, hävdar att West Ham fått tillåtelse att förhandla med Loic Remy.

Chelsea ska ha värvat Cristian Manea från Viitorul Constanța i Rumänien. Chelsea har som vanligt inget sagt men Maneas klubb påstår att affären är klar. Manea spelar som högerback, har gjort en landskamp men kommer främst att spela med ungdomsakademin i Chelsea. OM historien stämmer.
    2,2m pund ska 17-åringen kostat. Ej bekräftat av Chelsea men av säljande klubb.

Sevilla vill värva Gael Kakuta. Kakuta som en gång var världens mest lovande tonåring kostade Chelsea stora pengar och mycket besvär pga strul kring hans övergång (tack Arnesen). Men han kom aldrig igång efter 18-årsåldern då han var ett nöje att se i ungdomslaget. I år i Rayo Vallecano har han dock tydligen hittat sig själv igen. Kakutas kontrakt går dock ut i sommar så summan om 50m kr som det talas om handlar säkert om de sk utbildningspengarna som unga spelare kostar oavsett om kontrakten gått ut.

Le10Sport (lita aldrig på dem) hävdar att Chelsea ska sälja Filipe Luis (är långt ifrån lika säker om han inte lämnar in en transferansökan) för att värva Napolis vänsterback Faouzi Ghoulum för 15m euro.

Av någon mystisk anledning (den som gissar en agent som sprider rykten är säkerligen oerhört nära sanningen) dyker Alex Song upp i ryktena igen. Obegripligt men Barcelona vill sälja (och West Ham köpa).

Charlie Austin känns också som ett riktigt agentrykte då Newcastle lär vara de som är mest intresserade. Austin skulle alltså bli tredjealternativet i Chelsea, knappast lockande för en nybliven engelsk landslagsman...

Cesc Fabregas gjorde segermålet i Spaniens träningslandskamp mot Costa Rica. Och förstås en assist till första målet. 2-1.

TORSDAG:
Charlie Austin från QPR anses vara den spelare i Europa som är mest trolig att byta klubb i sommar. Och nu har Chelsea plötsligt blivit en destination för honom, enligt ESPN.

Chelsea ska vara nära en kontraktsförlängning med Branislav Ivanovic som nog haft sin bästa säsong någonsin den senaste. Bra nyheter.

Filipe Luis stod för en fin assist till matchen enda mål mellan Brasilien och Honduras i en träningsmatch inför Copa America.

Mer rykten om gårdagens bomb, Courtois till Real. Nu hävdas det att Real faktiskt bjöd 37m pund fö Corutois och Chelsea krävde det dubbla eller 73m pund. Real Madrid lär backat för det kravet. Självklart ska en klubb av Chelseas klass och storlek inte sälja sina stora spelare, de behövs för att vinna titlarna så helt rätt av Chelsea - om det här stämmer.

Ett löjligt rykte hävdar att de tre stora Londonklubbarna, dvs inkl Chelsea vill låna Martin Ødegaard från Real Madrid. Mycket låg trovärdighet på det för ärligt talat är det tveksamt om någon av dem (kanske Spurs) skulle kunna erbjuda Ødegaard speltid, men Celtic sägs nu ligga bättre till än Villarreal som tydligen var första lånedestination förut. Detta då Celtictränaren Delia har goda kontakter med familjen Ødegaard och själv är norrman.

Vår förre ungdomsmanager Dermot Drummy är nära sitt första managerjobb, fast oväntat nog i Brasilien i en klubb vid namn Bangu.

En hel del om Falcao igen. Och då denne vill ha allt ordnat innan Copa America kommer igång kanske han blir säsongens första övergång. Frågan är om det blir som lån vilket Chelsea tydligen vill. Lönefrågan kommer nog dock i bakgrunden. Falcao uppges tjäna 265k i veckan hos United, något han aldrig kan få i Chelsea vilket denne är medveten är medveten om.
    Mourinho säger rent ut om Falcao; att om han kan hjälpa honom att nå sin rätta nivå igen vill han det. Men som sagt knäckfrågan är nog lån eller inte för Chelsea lärde sig nog läxan av att lägga ut enorma pengar på en spelare som inte kom tillbaka från skada med Torres. Eller?

Mourinho har också klart sagt att Juan Cuadrado kommer inte att säljas i sommar. Utan att han hoppas Cuadrado hittar sig själv igen i Copa America. Det gör vi alla för glimtar har ju funnits där, men anpassningen till det högre tempot framförallt i PL, har inte gått smärtfritt.

Några har börjat koppla ihop Falcao till Chelsea med Monacos intresse för att låna Charly Musonda (som vi känt till länge).

ONSDAG:
Att Chelsea kommer att sälja och släppa fler spelare än klubben köper i sommar är solklart. Det vet vi sedan länge. Mirror har nu sammanställt en lista på hur många spelare som är kontrakterade av Chelsea inkl utlånade spelare, ungdomar etc. Det är en väldigt lång lista, i särklass längst i Premier League med 72 spelare: Se själva vilka de är >>
      Notera att alla klubbar nu lämnar sådana här listor på vilka spelare som är kontraktlösa, i Chelseas fall enbart Didier Drogba. Det säger egentligen inget om vilka som stannar och vilka som går - det säger bara att Chelsea har ordentlig koll på sina spelare och inte riskerar att tappa spelare på grund av utgående kontrakt, om klubben inte vill släppa/sälja dem.

Fabio Coentrao är aktuell för Chelsea, om Filipe Luis lämnar. Sägs det.

OK, Årets Silly lär bli otrolig.
     Real Madrid ska ha lagt ett bud på Thibaut Courtois om 72m pund!
     Chelsea missar Higuain som skrivit på för fem år med United. (Rykte alltså)
     Chelsea är nära, så nära att de är överens, med Benficas Talisca (Benfica verkar ha enorma problem då hela spelartruppen verkar vara till salu).
     Det är italienska rykten och tydligen tänker italienska medier få revansch för CL-finalförlusten genom att vara ännu sämre och värre och lögnaktigare än de spanska medierna - vilket duell det kommer att bli.
    Så då tar vi ett spanskt rykte. Diego Simeone vill ha tillbaka Filipe Luis.
     Eller varför inte detta. Som vi vet är José Mourinho det värsta som någonsin hänt spanskt fotboll och Real Madrid i synnerhet fast han är den ende som gett dem en ligatitel på hur länge som helst och tro mig, Rafa Benitez lär inte ge dem någon titel nästa år. Men det spelar ju ingen roll för det är ju Mourinhos fel att Benitez inte vinner titlar för José har ju minsann förföljt Benitez och förstört honom... (Jo ni läste rätt, det är hur AS skildrar det hela).
    Så när (snarare än om) Tubby Benitez misslyckas då vet vi alla vilka spanjorerna kommer att skylla på!

Ännu ett härligt rykte. Newcastles Moussa Sissoko har knutits till Chelsea (mest av honom själv) och nu säger de minsann (i hans läger) att han flyttar bara till Chelsea om han garanteras bli en startspelare. Med 99,9999999999% säkerhet innebär det att Sissoko kommer aldrig att flytta till Chelsea.

Så nu tar vi något seriöst. Tomas Kalas som avslutade säsongen skadad ser ut att bli utlånad till Middlesbrough även nästa säsong.

CSFC slår gärna ett slag för damfotboll, det har ni säkert noterat. Särskilt förstås Chelsea Ladies som också leder sin liga och spelar cupfinal på Wembley i augusti. Damfotboll är sin egen sport och ska självklart inte jämföras på något annat sätt än med annan damfotboll även om reglerna är desamma för all form av fotboll. Men i våra ögon är det lika dumt att jämföra dam- med herrfotboll som det är att jämföra parkfotboll med Champions League. Däremot kan det ju vara intressant att notera att innan fotbollens bakåtsträvare av närmast religiösa mått förbjöd damfotboll drog den lika stora åskådarmassor i England som herrarnas variant. Läs mer >>

John Ruddy lär fortfarande vara aktuell som ev ersättare till Petr Cech. Bra val, men frågan är om Ruddy är intresserad nu när han var med och tog upp The Canaries till Premier League igen.
    Robert Green från QPR är dock ett troligare alternativ, han är äldre, spelar i en klubb som blivit nedflyttad och kan lättare acceptera back-up-rollen. Tror vi.

Juan Cuadrado lånas ut till Inter är det hetaste ryktet på morgonen idag. Undrar om det ens är ett ljummet rykte.

Higuain är nu hetare på skvallerbarometern än Griezmann, det är bara att beklaga för CSFC är klart mer intresserade av Griezmann. Inte för att Higuain är dålig men Griezmann är intressantare och i en position som skulle ge Chelsea fler alternativ.

Själv är jag trött på det men nu är Stephane Varane i skvallerfarten igen. Han är inte nöjd med att inte spela varje match i Real och vill flytta. Visst säger (nästan) alla att han är ett stort löfte, men är det så säkert att han skulle peta Cahill-JT-Zouma i Chelsea?! Real tycks tröttnat på hans gnäll och nu pratas det om att de istället vill ha Bonucci från Juventus. Så prislappen på Varane som brukar ligga på minst 30 påstås nu vara 22m pund.
     Om inte så är Toby Alderweireld tydligen fortfarande i fokus även om de flesta verkar tro att det är Miranda JM verkligen vill ha. Alderweireld själv vill dock ha sin situation ordnad snarast, tror attan det, och är öppen för flytt till Chelsea...

Att Stoke är intresserade av att köpa loss lånet Victor Moses har vi vetat länge även om snacket tystnade när Moses långtidsskadades. Nu har det dock startat igen. Tror det vore en utmärkt lösning för alla parter. CSFC kan inte se Moses ta en ordinarie plats i Chelsea.

West Ham och nye managern Bilic vill ha Loic Remy och då sprids genast ryktet att Remy är missnöjd med speltiden i Chelsea... Förmodligen helt taget ur luften men vad förväntade sig Remy annars när han gick till en klubb som just lagt tre gånger så mycket pengar på Diego Costa som är en världsanfallare, vilket Remy inte är även om han är en bra anfallare?! Därför tror vi inte på sådana här rykten, därför inte ens fotbollsspelare är väl så dumma och arroganta att en bra spelare tror han petar en världsspelare. Hade inte Remy blivit skadad hade han dessutom spelat betydligt fler matcher.Situationen Cech-Courtois är ju lite annorlunda då båda är världsspelare, den ena dock framtiden och den förste mer nutiden.

TISDAG:
Nyhet för oss, och det är kanske inte så ofta det händer - men vem har hört att Bayerns David Alaba skulle varit aktuell för Chelsea. Tydligen inte han heller då han gör klart att han har kontrakt till sommaren 2018.

Willian har kanske tillsammans med Hazard gjort störst framsteg i Chelsea i år, även om konkurrensen är hård när Azi varit så bra, Matic, Ivanovic haft sin bästa säsong, JT har varit suverän kanske bättre än någonsin och så vidare - i vilket fall som menar Willian nu att han är helt inne i vad som krävs för att spela bra i Premier League (en omställning vissa har lättare för än andra, särskilt många sydamerikaner har tagit tid på sig och en del har aldrig lyckats). Det säger han i den här intervjun>>
    Samtidigt har både Schürrle och de Bruyne varit ute i media och gnällt i vad som nästan verkar vara en organiserad kampanj mot vår manager - så vi struntar i vad de har att säga.

Har någon manager någonsin sagt mer ofta inför en ny säsong att de behöver en ny spelare i varje lagdel. Precis vad Chelsea säger, eller Mourinho om vi ska tro vissa källor. En försvarare, en mittfältare och en anfallare som ska ersätta Drogba. Däremot sägs det inget om en ersättare till Cech... JM sägs ha sagt detta till BT Sport.
    Enligt samma "intervju" ska Mourinho antytt att han kan tänka sig släppa Cech fast han inte vill till United eller Arsenal, som ett byte. Däremot nämns inte för vilken spelare. Kan vi säga Alexis Sanchez från Arsenal och Wayne Rooney från United... nja, det tror vi väl inte så mycket på.

Marca som gärna försöker leka någon som rotar i getingbon har länge försökt hävda att Diego Costa (felaktigt) och Filipe Luis (verkar också felaktigt) vill lämna Chelsea för att återvända till Marcas egna stad Madrid. Nu har de hittat en ny vinkel, de försöker få Filipe Luis att återvända pga hemlängtan, brist på speltid eller bara för att de drack sangria till frukosten - men inte till Atletico som de alltid sagt tidigare utan till Real Madrid. Men till Marcas oehörda egna förvåning är tydligen inte Luis ett dugg intresserad av att spela för Tubby Bentiez i Real. Det måste låta som helgerån i Marcas öron.

Zlatan till Chelsea. Synnerligen oseriösa källor som italienska webbsajter påstår det. De säger att Raiola träffade Chelsea (Emenalo var onekligen där) i Berlin i helgen och diskuterade den långe till Chelsea. Det enda trovärdiga i ryktet är att det säger att Z skulle tvingas sänka sin lön. Men att Chelsea skulle erbjuda en 33-åring med en lång historia av att skapa oro var han än kommer ett treårskontrakt gör hela ryktet fullständigt osannolikt, även om Mourinho jobbat med honom förr.

Lite klarare besked om Petr Cech. Han har uppgett att han och hans agent ska träffa Chelsea nästa vecka och efter det så vet de var de står. Han är öppen för att flytta överallt och säger inget specifikt om önskemål att stanna i England även om det på andra ställen förekommer antydnignar om att han är ovillig att ändra barnens skolgång etc.
      Men före nästa vecka vet vi inget och kommer inget tt få veta oavsett hur mycket det skvallras. Dock känslan av att läst det han säger är ju inte direkt att Mourinho får igenom sin önskan, att Petr stannar i Chelsea.

Dagens i särklass hetaste skvaller är Gonzalo Higuain.

Näst hetast är att Petr Cech ska bestämma sig för Arsenal, även om andra källor uppger att han bestämmer sig först nästa vecka.

MÅNDAG:
Chelsea ska ha gått med på att sälja Juan Cuadrado, till någon klubb. Kanske Inter, kanske Roma. Kanske är det inte sant alls. Förmodligen är det inte alls sant då det är ett rykte i Metro.

Swansea har ställt sig i kö för att jaga Loic Remy. Liisom flera andra - ni lär få jaga i onödan.

Det kunde varit ett Daily Star-rykte då det är därifrån det kommer närmast, men det lär varit ett rykte som uppkommit i betydligt mer seriösa Telegraph. Men dumt är det ändå och det har säkert spanska rötter.
     För det påstås att Real Madrid tänker slå sönder spargrisen och köpa både Eden Hazard och Diego Costa från Chelsea. Det har inte ens de råd med, utan att sälja både Ronaldo och Bale.
     Så kanske är det pre-silly seasons löjligaste rykte. Och en seriös tidningn köper in i det....? Det kommer att bli vilt framöver.

Andreas Christensen har ett år kvar på kontraktet och krånglar tydligen med förlängning då 21-åringen vill spela mer. Vill väl alla. Chelseas lösning ser ut att vara att de vill låna ut honom till Borussia Mönchengladbach som inget hellre vill än få honom på lån, men frågan är om det sker utan kontraktsförlängning.
    Samtidigt lurar Liverpool i vassen och vill försöka köpa honom för ca 3m pund. Liverpool lär dock avvakta för att veta exakta priset.
    Var och varannan tidning har sin egen vinkling på det här. Enligt en del vill Christensen har en permanent övergång, enligt andra är det lån som gäller. Att han är högt rankad internt är ingen tvekan om men just nu är han efter Zouma i möjligheterna att få speltid.

Patrick Bamford lär fått en prislapp om 10m pund. Kanske för att avskräcka friare i vassen men då Mourinho har gått ut och sagt att de letar efter en anfallare att täcka upp för Drogba ute på marknaden. Vi har också hört många rykten om Falcao.

     

Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!