csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 38 sp 26 v 9 o 3 f 73 - 32 mål 87 p

CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
18 - 24 maj 2015

Nyheter v-21



+
LIGACUPMÄSTARE
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS
ÅRETS SPELARE (PFA) - Eden Hazard
ÅRETS SPELARE (PWA) - E Hazard
ÅRETS SPELARE (PL) - Eden Hazard
ÅRETS MANAGER (PL) - J Mourinho
ÅRETS DAMSPELARE - Ji So-Yun
FA YOUTH CUP CHAMPIONS, 6e ggn


SÖNDAG:

Premier League trofen

Det var en skada som gjorde Didier Drogbas sista match i Chelsea så kort. Synd, för hade han varit på plan hade han ju fått straffen av Hazard för att avsluta som målgörare.

Det är klart nu att Didier Drogba idag gör sin sista match för Chelsea. Tack för allt the Drog.
    Drogba planerar att göra ytterligare en säsong som spelare, men det blir inte i Chelsea. Det står klart efter ett officiellt uttalande på hemsidan.
      Vi kan bara hylla och tacka honom för allt han gjort för Chelsea och vi lär säkerligen få se honom på plan under eftermiddagen.
      TACK FÖR ALLT DIDIER DROGBA!


Det talas om att Andreas Christensen och Jeremie Boga (debut) ska få en chans att visa upp sig mot Sunderland idag.

Säsongens sista dag, säsongens sista match. Och då den egentligen inte betyder något mer än stolthet och firande känns det kanske ovanligt slut idag. Det är nu nästan tre månader till innan Chelsea spelar en tävlingsmatch. Ligasegern är bärgad och det finns inget mer att spela för så lite avslaget är det. Inte för att någon som befinner sig på Stamford Bridge idag kommer att känna så. Där blir det fira, fira, fira och förhoppningsvis med en vinst över ett Sunderland som klarade sitt kontrakt i veckan.
    Kanske är det för att ligasegern blev lite enklare än väntat i år då City trots alt underpresterade en del. Det lär bli tuffare att försvara titeln. Det är alltid tuffare att försvara en titel särskilt som Chelsea nog kommer att ha något större fokus på Champions League nästa säsong. Men mest för att konkurrenterna varav just nu ser Arsenal farligast ut kommer att förstärka och förstärka kraftfullt. Silly season i år kommer faktiskt mitt bland alla rykten och lögner att bli ovanligt intressant och den pågår ända till 3 september. United har pengar, City har pengar men vi vet inte förrän i slutet av juni hur de kan utnyttja det då beslut om ev lättnader i FFP-reglementet då kommer. City har också störst behov av att förändra. De måste ha en större inhemsk ryggrad i truppen och de måste föryngra. Kanske kommer de också att byta manager under sommaren. Arsenal kommer inte att byta manager men kommer säkert att förstärka, förhoppningvis kommer varken de eller United att få Cech men det ser inte riktigt bra ut.

LÖRDAG:
En trevlig artikel om Petr Cech, läs den gärna. >>

Chelsea tjänar 24,7m pund som bonus för seriesegern. 1,2m mer än City på andra plats.

Ännu inget klart besked om Eden Hazard missar sin första match för säsongen imorgon. Detta efter hans trippla tandutdragning i onsdags. CSFC tror han spelar. Vi tror också att Petr Cech spelar. Vilken tyvärr kan bli hans sista match i Chelsea.
    Zouma, Oscar och Ramires spelar inte, liksom av förklarliga skäl Cesc Fabregas. Sunderland saknar fler spelare och förmodligen spelar inte målvaktshjälten från i onsdags Pantilimon då han skadade sig mot Arsenal.
    Gör Costa mål blir han den fjärde Chelseaspelaren som gör 20 mål eller mer under en säsong. Tidigare är det Drogba (två ggr), Hasselbaink (två ggr) och Lampard som lyckats med det.

FREDAG:
Det blir Petr Cech som står mot Sunderland på söndag. Det lär Mourinho bekräftat. Något som kan bli hans sista match i Chelsea. Petrs alltså. Dock kanske inte hela matchen då Cech fortfarande rehabar efter sin skada.
     JM vill inte att han lämnar men Chelsea har aldrig stoppat någon spelare även om ingen vill att Cecch ska hamna i Arsenal eller United. Ryktena säger Arsenal då Petr rotat sig i London, men även om han är en legend så är det bara så fel - hjälpa den klubb som då skulle bli vår första utmanare om titeln nästa år..... Så fel, så fel.
    Arsenals Wenger mörkar dock helt och säger att för ögonblicket är de inte alls intresserade utan tänker bara på säsongsavslutningen - jo säkert du.

Ärligt talat, jag är mycket överraskad. José Mourinho vann Årets Manager, Barclays utnämning trots att han inte vann månadens en enda gång. Undrar om det hänt förr. Då det brukar vara nästan bara politik kring den här utnämningen räknade jag stenhårt med att Pearson eller någon engelsman skulle vinna den, det brukar de. Grattis.
    Betydligt mindre överraskande var det förstås att Eden Hazard utsågs till Årets Spelare.

TORSDAG:
Eden Hazard missar definitivt utdelningen av Årets Spelare av sportjournalisterna och han riskerar att missa årets sista match, och enda matchen i så fall om han är borta. Han har fått göra omedelbar tandutdragning av tre visdomständer. Vilket är ganska mycket på en gång, och det är inte säkert han är spelklar till söndag.

Inte bara titlar delas ut just nu utan också Årets in absurdum ibland. Även ligan själv, Barclay's Premier League som den officiellt heter, delar ut bling-bling. Notebart på samma dag som Chelsea ska dela ut sina interna priser, 26 maj. Dagen efter segerparaden.
    Chelsea är, inte oväntat, nominerade på många poster och Hazard är favorit till minst två. Mourinho till ingen, för så brukar det bli.
      Nominerade är José Mourinho till Årets Manager. Till Årets Spelare är John Terry, Cesc Fabregas, Eden Hazard och Nemanja Matic. Till den titel fansen kan rösta fram är Eden Hazard nominerad. Självklart finns det lite konkurrens från andra spelare i andra klubbar.

ONSDAG:
Cesc Fabregas får bara en match avstängning för det direkta röda kortet mot West Bromwich. Normalt är det tre matcher. Det innebär att han är spelklar igen till Community Shield i början av augusti.

José Mourinho kommer att ge ut en bok i höst, utan ord. Han menar att inga ord räcker till för att beskriva hans känslor så det blir bara bilder i hela boken. Intressant koncept fast kanske inget en skribent helt ställer sig bakom.

U21 tappade en 2-0-ledning mot Norwich och hamnade till slut på tredje plats i U21-ligan, eller reservlagsligan som den ibland ses som. Målgörare: Abraham 5; Musonda 37

Tre Chelseaspelare är med i Englands trupp till U21-EM. Ett EM de faktiskt har en hyfsad chans att vinna i år. Det är Nathaniel Chalobah, Ruben Loftus-Cheek och Patrick Bamford. Roligt.

TISDAG:
Av sentimentala skäl vill jag verkligen rekommendera Pat Nevins krönika på officiella sajten idag. Detta då han skriver om våra fantastiska bortafans vid en match han beskriver som sitt livs värsta förlust. Och jag förstår honom för jag var där! Fast jag hade förstås inte hamnat bland Chelseafansen, jag var bland något mer neutrala QPR-fans (inte den hårda kärnan). Jag mådde pyton, man gör det när ens favoritlag förlorar mot lag man ska slå (som Tottenham t ex) och gör det väldigt stort. Men något jag alltid burit med mig var att trots 6-0 i baken var de enda fans som hördes på Loftus Road (och jag stod som sagt inte ens bland dem) var Chelseas fans. Läs >>

Damernas ungdomslag har vunnit sin liga, kanske vore det värt att nämna ovan också. Hade inte namnet varit så omständligt. The FA WSL Development League Southern Division, i vilket fall som är tjejerna mästare där och även damerna har ett ungdomslag att se fram emot att slussa in spelare från. Läs mer >>

Skönt att vi redan vunnit ligan för matchen igår var ju en av de där... Chelsea var det bättre laget men inget ville lyckas större delen av matchen. Dock, vid ca 70 minuter lade de av, det var inte så trevligt att se men fullständigt naturligt som situationen var med ligan och med matchen. Ändå, synd att se. Men vi har sett exakt samma sak i de andra europeiska ligorna som varit tidigt avgjorda. Vinnarna har har tappat motivation och koncentration och idag kan nästan inget lag bara flyta fram och ändå vinna matcher. Så bra, så jämn har världsfotbollen blivit. Det går inte att jämföra med förr, inte ens tio år, knappt ens fem år tillbaka hur konkurrensen är.
    Det mest trista med igår var hur domarna tillåter provokationer från försvararna att pågå i avsikt att få hetlevrade spelare utvisade. Det var kanske inte Tony Pulis spelplan men det var helt klart syftet hos McAuely, Olsson och Fletcher. (Och då det lönade sig igår lär vi få se samma beteende många gånger nästa säsong när matcherna betyder något igen, vilket det kan göra redan på söndag om Sunderland inte får poäng mot Arsenal). Det var trist att se, särskilt i en match utan betydelse. Domaren hade noll koll på matchen i första halvlek, det var tur för honom att coacherna lugnade ned lagen till andra.
    Näst mest oroande är hur svårt Juan Cuadrado har att finna sig tillrätta. Vi har haft stort tålamod med honom, men till nästa säsong måste vi få se mer, ärligt talat vi måste få se något som får oss att tro på den värvningen.
      Roligt dock att se ungdomarna, även om Izzys Browns debut blev kortare än planerat, tror vi, pga hur matchen inte utvecklade sig. Glöm inte att vi har massor av andra också; utlånade som Bamford, Traoré som jag tror är nära en plats i truppen om Chelsea vill. van Ginkel, Piazon, Wallace, Romeu, McEachran, Pasalic med flera har vi kanske lite sämre koll på men det finns möjligheter där. Hoppas Chelsea tar med så många som möjligt av dem på kortturnén efter säsongen.

MÅNDAG:
Bekräftat av Mourinho är att Nathan kommer att lånas ut nästa säsong. Vilket var 100% väntat då han inte kvalificerar sig för de brittiska arbetstillståndslagarna. Ännu.

Noterbart inför kvällen. WBA är obesegrade (av Chelsea) på Hawthorns de fyra senaste säsongerna!

Inget av lagen har något nytt att spela för ikväll. WBA ligger där de ligger och Chelsea är redan klara MÄSTARE.
      Det kan innebära en trevlig fotbollsmatch, eller en ointressant uppgörelse mellan 22 spelare som ser fram emot semester. Vi hoppas innerligt på alternativ ett. Helt klart är att Mourinho accepterar inte villigt en förlust då han vill avsluta i stil också. (Vi har dock sett spelare ta semester tidigt förr...)
      Därför har han också sett till att redan för en vecka sedan tala om att ungdomarna ska spela, de som har något att visa och bevisa. Izzy Brown lär förekomma som en snygg gest då han ju kom från WBA. Loftus-Cheek och Nathan Aké har närmast blivit lovade speltid eller till och med en start.
     Då alla tre gärna vill göra det tror jag att Hazard, JT och Ivanovic kommer att få spela hela matcherna och närma sig rekordet från 22 år sedan.
      Förhoppningsvis spelar Costa och kan avsluta säsongen med några mål. WBA lär nog inte vilja förlora, ingen vill. Mourinho har öst beröm över Tony Pulis som manager och spelarna vill säkert bevisa att Pulis förtjänar det, och vi vet alla vad han styrkor är; organisation, försvar och arbetsmoral. Inte olikt vår egen Mourinhos fotbollsetik.
      Så lite grann känns det som om laguppställningen nästan är mer intressant än själva matchen.

 

Rykten, notiser m m, v-21


SÖNDAG:
Chelsea har jagat Asmir Begovic tidigare men han ville då inte bli andremålvakt till Petr Cech. Frågan är om han nu vill bli andremålvakt till Thibaut Courtois? Högst tveksamt men Chelsea lär fråga om hans tillgänglighet ändå.

Ryktena gick vilda igår då någon lyckades få en bild med Mourinho, Ed Woodward och Viktor Kolar (påstås det, vi känner bara igen Mourinho) på ett hotell i London. Därmed var Cech klar för United.
      Nu har Mourinho inget att göra med direkta spelarförhandlingar, men vem bryr sig om logik när man kan sprida rykten på sociala medier?

Mourinho har avslöjat programmet de närmaste dagarna. Idag firas titeln och match mot Sunderland, i tvärtom ordning. Imorgon är det segerparaden. På tisdag håller klubben sin Årets Spelarmiddag (som om det kan bli någon annan än Eden Hazard, trots att många spelare kanske gjort sin karriärs bästa säsong, som JT, Ivanovic, Azpilicueta, Fabregas och Matic - kanske fler). På onsdag reser de till Australien för att möta Sydney, på vägen hem stannar de i Bangkok och spelar en thailändsk kombination. Spelarna är sedan lediga (förutom de som inte åker på turnén utan ska spela Copa America). Mourinho själv ska sedan jobba fram till 20 juni (och det lär handla om vilka spelare som ska in) och då är förhoppningsvis hans arbete klart innan försäsongen sätter igång.

Sergio Diaz-ryktet vi berättade om tidigare växer starkare och det talas nu om kontraktskrivning redan idag efter matchen!

Benfica vill (behöver) sälja Nicolas Gaitan och huvudmålet då lär vara Chelsea.

LÖRDAG:
Barcelona, som inte får värva i sommar, ska enligt några fantasifull värva Juan Cuadrado som högerback för att ersätta Dani Alves som vill ha mycket mer pengar än han får. Silly season kallas det.

Dortmund har haft en förfärlig säsong även om de ryckte upp sig efter jul. Nu går deras ordförande ut och hävdar att det är delvis Chelseas fel tydligen, för att Chelsea skulle vägrat sälja Kevin de Bruyne till dem av trots. Hur löjlig får man bli som fotbollsklubb-ordförande? Chelsea skulle enligt den här nissen alltså vägrat sälja de Bruyne till Dortmund för att Lewandowski valde att gå till Bayern. Det är så dumt att man undrar om killen fortfarande går på dagis?
     För det första försökte Dortmund köpa de Bruyne under sommaren när Chelsea inte hade några som helst planer på att släppa honom. Sedan fick de Bruyne inte så mycket speltid som han ville ha under hösten och ivrigt påhejad av landslagchefen Marc Wilmots krävde han därför att få gå. Då valde Chelsea att sälja honom, då klubben aldrig tvingar kvar spelare, men till Wolfsburg som var den klubb som erbjöd mest pengar. Hur enkelt som helst.

Chelsea vill eventuellt köpa paraguyanske jättetalangen Sergio Diaz och dennes pappa lär vara i London för att prata med klubben och se Chelsea mot Sunderland imorgon. Diaz tillhör de Cerro Porteno som han spelat flera matcher för, och är regelbunden i Paraguays ungdomslandslag. Han är 17 år gammal och givetvis i så fall ett köp för framtiden.

Desailly vill att Chelsea ska köpa Higuain eller Cavani som partner till Costa. Båda spelare som många gånger kopplats till klubben. Higuain är kanske den som är lättast att köpa nu när Zlatan gjort bort sig tillräckligt mycket i PSG så att alla tecken nu pekar på att det blir Cavani den klubben vill satsa på framöver.

Det pratas fortfarande om att superagenten, som han kallas, Mendes försöker pusha Falcao på Chelsea, eller pracka på oss honom med tanke på hans väldigt svaga säsong hos United. Falcao var fantastisk och för några år sedan vår önskevärvning, men efter knäskadan är han absolut inte i närheten av att vara samma spelare längre. Frågan är om han blir det, vi såg hur Torres utvecklades efter skada och då struntade Chelsea i det och hoppades det var tillfälligt - det var det inte. Tror inte klubben gör samma misstag igen.

Många rycker i Christian Benteke i Aston Villa och Chelsea lär vara en av de klubbarna. Annars ser det möjligen ut som om Benteke kan ersätta Mandzukic i Atletico medan denne går till Liverpool...

FREDAG:
Gianfranco Zola har avslöjat att hans favoritmål är inte den berömda klacken mot Norwich eller något av hans fantastiska frisparksmål, det är målet på Råsunda. Målet han gjorde efter han hoppat in i Cupvinnarcupfinalen mot Stuttgart (och som fick en viss person på CSFC att trilla några bänkrader ned på läktaren) 1998. Se det och några andra av hans otroliga mål här >>

Daily Star (ja) hävdar att allt är klart. Antoine Griezmann till Chelsea för 43m pund minus Filipe Luis som återvänder till Atletico. Vi får väl se, men det kan nog faktiskt vara möjligt.

TORSDAG:
Och så kan vi väl ge upp om en förändring av världsfotbollen då gnomen Sepp Blatter lyckats bli av med två motståndare, Praager och Figo redan innan slutspurten inför valet. Fifa kan mycket väl vara en av de mest odemokratiska organisationerna i världen och Blatter och hans anhang tänker se till att det fortsätter så. Läs gärna Figos "utvärdering" av Fifa >> Världens fotbollsvänner borde onekligen oroa sig.

Pedro är överflödig i Barcelona och klistras därför till varje annan klubb i Europa av en viss dignitet. Inklusive nu också Chelsea. Prislappen lär dock bli ok, runt 7m pund. Men mer än back-up till Costa skulle han inte bli i Chelsea heller.

Vår legend Marcel Desailly sticker in och vrider verkligen om kniven i Pelle Grinig i den här intervjun, i vilket han bland annat säger att Mourinho hade vunnit titeln med årets City-trupp (den som Pelle Grinig inte ens kunde utmana på allvar med....). Läs mer >>

Christian Benteke som Liverpool jagar med ljus och lykta kan vara intressant för Chelsea, åtminstone om vi ska tro på ryktena.

Det oroande och obehagliga ryktet om Petr Cech till Arsenal har åtminstone fått en ny rolig spinn idag. Detta då, inte alltför seriösa, källor hävdar att Mourinho i så fall vill ha Theo Walcott eller Alex Oxlade-Chamberlain istället. Den sistnämnde ja, men Walcott?

Griezmann toppar fortfarande Het-listan, men Gianni Imbula kliver allt högre upp på den.

OK, vem köper det här ryktet? Alex Song till Chelsea för 6m pund. Vi hörde det i höstas och det var inte troligare då. Skvallersajten som för fram det hävdar att anledningen till att det skulle vara intressant är att Alex Song har så kallad home-grown-status. Mycket pengar för att fylla en plats på ett papper, säger CSFC.

Squawka, som inte kan sägas vara tysta för fram teorin att Chelsea ska sälja Oscar och Cuadrado för att köpa Raheem Sterling. CSFCs utslag - vi vill inte se Sterling i Chelsea. Han är en mycket sämre spelare än Oscar och inte snabbare än Cuadrado. Så varför?

Z har ju dykt upp som rykte. Nu sägs det att PSG är så desperata att bli av med honom att de är billiga att betala en klubb att ta över hans kontrakt (och en av världens högsta löner). Omklädningsrumstrubbel känns det som.

Mario Pasalic tror och hoppas enligt för honom inhemska källor att få ett förlängt kontrakt med Chelsea i sommar. Ser troligt ut.

ONSDAG:
The C-team har slagit till igen. Med badanke-hyllning till dagens födelsedagsbarn Petr Cech. De "släppte lös" mängder av badankor i Trafalgar Squares fontän. Se mer här >>

Dagens hetaste, och i särklass värsta rykte, är att Chelsea ska sälja Juan Cuadrado för att värva Raheem Sterling. CSFC vill inte ha Sterling i Chelsea. Han är inte bra nog. Så är det. Vi får hoppas detta är ett av de minst trovärdiga ryktena den här säsongen, för det finns bara ett enda skäl att köpa Sterling. Det är att han är engelsman och därmed fyller en kvot av spelare som måste fyllas. Men det finns inga andra skäl som CSFC kan se. Som Peter Wennman skrev häromdagen; han ligger ju ned mer än i en porrfilm. Daily Mail m fl har tagit fram statistik som visar att han kan inte skjuta, han kan knappt göra mål - men han springer snabbt. Det gör Cuadrado också.

Rätt intressant läsning angående vad José Mourinho hade att säga om vem som är värst för ungdomars karriärmöjligheter (det är inte talang eller speltid!). Om hur agenter och föräldrar förstör för sina barn med ohemula ekonomiska krav (någon som undrar varför så många agenter också är släkt med spelarna?). Läs den här artikeln för lite mer kött på benen kring det här problemet. >>

Att Uefa FFP är skit börjar fler och fler inse, inte bara Wenger. CSFC har från start gjort klart att tanken bakom är god men utformningen är hemsk och syftar enbart, absolut enbart, till att konfirmera Status quo och skydda de klubbar som idag är stora och förhindra uppstickare för all framtid. Martin Samuel i Daily Mail har samma tankegångar och utvecklar dem intressant i följande artikel, även om vi Chelseafans kanske inte håller med i allt som att Chelsea skulle varit drivande införandet av dem (för det är inte sant, det var de gamla G18-klubbarna som var). Läs mer >>

Ett annat rykte som vunnit fart senaste dygnet är Zlatan Ibrahimovic till Chelsea. Inget CSFC vill se, fel ålder, fel attityd även om Mourinho känner honom väl och vet hur han ska handskas med honom. Därtill helt fel löneläge om FFP-reglerna kommer att gälla. Ingen tvekan om att Zlatan är en mycket duktig spelare, men han är inte på väg upp om vi säger så. Han är inte heller känd för sin samarbetsförmåga med andra spelare. Däremot skulle en sådan värvning betyda otroligt mycket för Chelseas popularitet i Sverige. I ett huj skulle Chelsea förmodligen gå upp bakom Liverpool, kanske till och med förbi och hamna strax bakom Man United. Det är dock knappast ett fotbollsskäl som duger. Som sagt, mycket bra spelare men ändå inte rätt för Sverige och frågan är om han klarar tempot i engelska ligan?!

Men det är många stora namn ute på marknaden just nu. Radamel Falcao var en fantastisk anfallare. Ingen glömmer tyvärr hur han ensamt demolerade Chelsea i Supercupfinalen 2012. En fantastisk spelare, INNAN sin knäskada. Efter den knappt ens ordinär om vi ska döma av hans insatser i United. Ändå tror hans agenter att Chelsea ska återuppliva sitt intresse i honom då Monaco vill bli av med Falcao och United tänker inte ta upp optionen på honom som det ser ut.

Oscar har dömts ut och nästan sålts hela säsongen då han haft en mellansäsong. Nu ska han bli mellanskillnad eller säljas för att finansiera Gareth Bale också. Nu pekar inte mycket på att Gareth Bale kommer till Chelsea, men om det skulle ske då är det nog fler än Oscar som måste säljas om reglerna ska hållas.

Roligare att notera är att såvitt CSFC kan bedöma blir ryktena om Antoine Griezmann allt trovärdigare.

TISDAG:
En mycket intressant artikel med fokus på hur han skulle kunna passa in i Chelsea efter att ändrat sig för att passa i Atletico. Det handlar förstås om den spelare som alltmer ser ut som Chelseas förstaval under transfersommaren, Antoine Griezmann. Läs här >>

Gary Neville har åtta Chelseaspelare i sitt Årets Lag, hans kollega (från scousers) Jamie Carragher är snålare med bara sex. Se mer >>

Daily Star (=tro dem inte) hävdar att Bayern München förbereder ett pinsamt bud på 100m pund för Eden Hazard. Har de inte hört. Han kostar 200m pund plus Ronaldo eller Bale. Fast Metro (lika pinsamt opålitliga) säger att budet är 72,4m pund. Så kanske kan Daily Star inte hålla isär pund och euro.

Tottenham lär börjat jaga Bertrand Traoré, en spelare som för mig kan vara högst aktuell för a-truppen nästa år (om arbetstilståndsproblemet lösts). Traoré har blivit lite bortglömd av oss på sistone, som lånespelarna många gånger blir. Men han gjorde t ex två mål i helgen för Vitesse mot Utrecht.

Petr Cechs rätt pratsamme agent Viktor Kolar hävdar att Petr vill gå till antingen; Arsenal, Man United eller PSG. Men som Mourinho erkänner, det bestämmer inte JM som vill behålla Cech, utan det bestäms av Roman Abramovich. Så vi får hoppas det blir PSG då.

Som ryktena, även mer seriösa nu, kommer in skulle jag sänka oddsen ordentligt för ännu en övergång från Atletico Madrid till Chelsea. Det verkar som Atletico letar ersättare vilket tyder på att Antoine Griezmann kan komma att lämna (risken med att ha fastställda utköpsklausuler i kontrakten är ju att klubbarna då inte kan neka om spelarna vill gå). Och lämnar Griezmann Atleti då verkar Chelsea vara destinationen. Mycket möjligt att detta är hetaste ryktet för vår del för sommaren. (Sedan hoppas vi slippa höra dumheter om Petr Cech till Arsenal, något de mest oseriösa engelska blaskorna propagerar hårt för).

Mouriinho bedömde Fabregas röda kort som bisarrt. Det finns inga tv-bilder på vad som egentligen hände men av rapporterna från matchen av närvarande journalister är man ju beredd att hålla med, särskilt som det innebär att Fabregas därmed blir avstängd de två första matcherna på nästa säsong! Dumt, jag, omdömeslöst, ja att sparka tillbaka bollen med en bollen istället för en lös strumprullare längs marken - men det verkar inte funnits någon som helst avsikt att skada.

En hel del nytt snack om Gianni Imbula de senaste dagarna. Tydligen ska Marseille-mittfältaren av någon anledning blivit tillgänglig till reapris (dyr rea på 12m pund men ändå) vilket fått media att gå i spinn över en övergång till Chelsea. Om det stämmer är det nog väldigt dåliga nyheter för Mikel och Romeu.

MÅNDAG:
Metro, synnerligen opålitiliga, hävdar att det är 99% klart att Petr Cech går till Arsenal...

Intressant utveckling. Platini öppnade ju idag för att FFP inte kommer att appliceras fullt ut i sommar. Något överraskande. Nu visar det sig att det är advokaten som tvingade fram Bosmandomen som är i farten igen och hävdar att FFP strider mot europeisk lagstiftning och tydligen oroar sig Uefa för att det kan vara helt rätt. Vilket öppnar dörrarna på vid gavel. Klart besked lär komma precis innan Silly season officiellt öppnar. Sportbladet skriver om det här >>

Att bookmakers ofta kan betydligt mer än sportjournalister är ett förekommande tema här på CSFC.SE vid varje silly season. Därför var det intressant att se hur engelska bookmakers på SkyBet bedömer transfermarknaden just nu. Läs mer här >>

OK, den här såg vi inte komma. Att Carlo gentlemannen Ancelotti lär få lämna Real Madrid är nog de flesta överens om. Men att Real Madrid skulle frågat José Mourinho om jobbet.... ok, den såg vi inte komma. Självklart fick de stennobben direkt. Uppgifterna kommer från Guillem Balague som är mer eller midnre sjjälvutnämnd guru på spanska transferrykten (och har bra rykte i England, men ärligt talat, efter följt honom ett par år är han ute och cyklar en hel del, och vi talar inte om Vueltan).

Lånerapporten från CFC >>

Nya rykten om John Stones, att Chelsea och City kommer att tävla om att få köpa honom - för stora pengar. CSFC är som alltid skeptiska när det gäller rykten om försvarare, även om engelska försvarare är högvilt pga reglerna.

Här är en presentation av Mirror om Izzy Brown eller Isaiah som han egentligen heter men ingen säger, inför hans debut ikväll (förmodade får vi väl fortsätta säga tills han sätter skorna på Hawthorn, arenan där han gjorde debut redan för ett par år sedan i Premier League innan han valde att gå till Chelsea). Läs mer >>

Ingen nyhet direkt, CSFC har sagt det i åratal. Men det är skönt att José Mourinho tar bladet från munnen och säger som det är. Det är inte ungdomarnas talang som stoppar dem; det är deras karaktär och idag kanske ännu mer deras omgivning i form av agenter och familjer som gör att lovande ungdomar inte tar steget upp i eliten. Det är faktiskt ingen rätt, som många fans och sportjournalister tycks hävda, att en klubb ska spela ungdomar bara för att de är unga. De måste klara av det också. Det är ett enormt stort steg som vi sett så många missa. Inga namn men bara de senaste fem åren kan vi tänka oss en handfull Chelsea-ungdomar som inte tagit det. De kan fortfarande få fina karriärer men det är mer Tony Flygare än Zlatan Ibrahimovic om vi säger så. Mer Guidetti än Henrik Larsson för att ta två som spelat i tre städer gemensamt.
      Mourinho talar om det här på den officiella hemsidan och här: >>

Det är helt klart att Nathan spelar ikväll. Dock inte nyförvärvet Nathan utan unge holländaren Nathan Aké.
    Izzy Brown kommer troligen inte att starta men säkerligen kommer han att spela ikväll.

Paulo Dybala är nu ute ur alla spekulationer så nu är fokus åter på strulputten Mauro Icardi som alla trodde var överens med Inter om kontrakt men som backade ur i sista minuten. CSFC är väldigt tveksamma. Talang är en sak, men som QPR visat under säsongen kan några dåliga äpplen förstöra ett helt lag. Nu skulle de aldrig hända i Chelsea under Mourinho och ingen kan säkert säga om Icardi är ett problem, a la Balotelli - men han är faktiskt inte tillräckligt bra för att ta chansen om det inte är nödvändigt. Det har varit för många saker vid sidan av planen med Icardi för att beundran ska vara total om vi säger så.

Chelsea lär vara beredda att lägga upp 7m pund för Bursaspors lovande dribbler Enes Unal. Han är 18 år gammal och lär inte kvalificera för arbetstillstånd ännu men som vi vet är långsiktigheten på ungdomssidan stor i Chelsea (liksom utlåningen).



Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!