csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 36 sp 26 v 8 o 2 f 70 - 28 mål 84 p
CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
4 - 10 maj 2015

Nyheter v-19


LIGACUPMÄSTARNA
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS
ÅRETS SPELARE (PFA) - Eden Hazard
ÅRETS DAMSPELARE - Ji So-Yun
FA YOUTH CUP CHAMPIONS, 6e ggn


SÖNDAG:

Vi kan nog glömma drömmen om att en Chelseaspelare också skulle vinna skytteligan. Aguero som redan låg tre mål före Costa ligger nu sex mål före honom.

Olika bud om Oscars skada, igår stod det lårskada, idag uppges det vara en höftskada. Ramires är också borta med njurproblemet som dök upp inför förra matchen. Oklart om Costa spelar men Remy är spelklar igen.

Idag spelar årets mästare sin första match som Champions. Vilket innebär hedersvakt från motståndarna och att det är våra ärkefiender från Liverpool gör ju att man som fan mår rätt bra över det. Liverpool är dock laget som verkligen har något att spela för då de har en teoretisk chans på Champions Leaguespel fortfarande. De har dock visat dålig form på sistone så det är nog en öppen tillställning och Chelsea anses som favoriter trots allt. Så det bör inte bli alltför avslaget men väldigt intressant att se vilka som får spela i Chelsea. Oscar är borta men vi är många som hoppas på Diego Costa även om JM gärna vill vila honom, något Costa själv inte vill och han har ju fortfarande chansen att komma ifatt Aguero i skytteligan. Det är nog ingen större överraskning om Petr Cech får stå även om utgångstipset är Thibaut Courtois. Filipe Luis kanske startar, liksom Juan Cuadrado.

LÖRDAG:
Mourinho lär bett Abramovich att inte sälja någon spelare i sommar (av dem som spelat under säsongen). Det innebär även Petr Cech som alla annars tror kommer att lämna.Mourinho vill inte sälja Cech, det har han klargjort nu. Ävenom Cech själv vill gå men han medger att det är styrelsen och andra som slutligen bestämmer det. Om Cech ändå lämnar ser Mourinho helst att han går till en annan liga. Vilket säkert mer eller mindre dödar allt hopp Arsenal har om att de ska få köpa den fantastiske Cech.
    Mourinho förväntar sig en mycket tuffare säsong nästa år, och det gör vi nog alla. Det blev ju enklare att vinna i år än väntat då City underpresterade så. De kommer absolut att förstärka i sommar, liksom andra lag. JM säger klart och rakt ut att årets trupp kommer inte att räcka till nästa år. Det kan bli en intressant sommar och gör Chelsea värvningar likt dem i år då lär det bli väldigt intressant.

U18, ett mycket reservfyllt, avslutade säsongen med att spela 3-3 mot finalmotståndarna i cupen, Manchester City. Målgörare: Christie-Davies 8, 20; Abraham 56

Det är en lårskada som har avslutat Oscars säsong. Skadan håller honom också borta från sydamerikanska mästerskapen. Det positiva är ju att han för en gångs skull får vila en sommar, det lär göra honom bra.

FREDAG:
U21 fortsätter hämta in försprånget i den ligan (de vann ju förra året trots alla utlåningar), då de har spelat så mycket färre matcher än de andra, genom att slå Liverpool med 4-3. Målgörare Solanke 16, 29, 76, Kiwomya 33

Du kan nu på Chelseas officiella hemsida rösta på Årets Spelare. Som om någon utom Eden Hazard kan vinna, även om kanske JT också förtjänar att vinna, för att inte tala om Ivanovic som gjort sin bästa säsong, vår osjungna hjälte Azpilicueta, assistkungen Fabregas, Diego Costa etc. Kan inte alla vinna priset?

TORSDAG:
Chelsea har lagt in en match till innan de spelar i Australien. På vägen stannar de i Thailand för att möta Thailand All Stars (igen) den 30 maj.

Chelsea startar nästa säsong 2 augusti på Wembley. Dgen efter damerna spelar cupfinal där. Chelsea i sin tur spelar Community Shield mot Arsenal eller Aston Villa, vilket av de två lagen som nu vinner FA Cupen.

ONSDAG:
Premier League är på väg att förlora sin fjärde Champions Leagueplats. Redan efter i år kan Tyskland rankas tvåa i Euroopa, de gick förbi Italien för några år sedan och fick deras tredje plats. Än värre är att de italienska lagens framgångar i de europeiska cuperna i år innebär att det föreligger en stor risk att Italien också går förbi England. Därmed kan fjärde placerade PL-lag nästa säsong kanske inte vara ett Champions League-lag. England måste helt enkelt prestera bättre i Europa, inte minst i Europa League där engelska lag kontinuerligt skämmer ut sig (undantaget förstås Chelsea och Fulham som för några år sedan tog en finalplats).
   Rankingen beror på en massa koefficienter och olika sätt att räkna. Redan nästa år kommer Arsenals ranking t ex gå ned väsentligt i lottningen av gruppspelet. Däremot kommer ligasegrare att raknas högre och Chelsea har redan högsta engelska ranking i Europa. Läs gärna mer om ni är intresserade >>

Värt att läsa, Martin Samuels försvarstal för José Mourinho. >>

TISDAG:
Bra nyheter för Chelsea och för Oscar, även om Oscar själv absolut inte kommer att se det så. Oscar har nämligen ställts över i Dungas trupp till Copa America - vilket innebär att Oscar för första gången på massor av år faktiskt får vila i sommar. Frågan är vilken skada det är; blev saker värre än vi trodde efter överfallet av Ospina i Arsenalmatchen? Oscars skada sägs uppkommit under träning i förra veckan. Även om Chelsea inte sagt något om den, men om han utesluts ur en sommarturnering redan nu pga den måste den ju vara rätt allvarlig.
    Dock innebär det risken att skvallertanterna i sportpressen nu kommer att försöka sälja Oscar till varje pris i sommar. Det är en trolig tolkning som de gör.
    Filipe Luis och Willian är dock inkallade till truppen.

Oj vad det här kommer att hatas i norra London. Fabregas säger vem han ser som den bäste. Läs mer >> Nu åker nog hans porträtt ned från arenan som bär namnet på Chelseas förre sponsor (som hoppade av efter att Roman, som tillhör den judiska religionen, köpte klubben).

GRATTIS, Chelseas damer är det första damlaget någonsin som är klart för finalspel på Wembley i FA Cupen. Detta genom en vinst med ett sent mål av Ji So-Yun, Årets Damspelare, mot Manchester City i semifinalen. Hedvig Lndahl lär gjort några bra räddningar men Marija Banusic fick värma bänk hela matchen.
    Damernas nästa match är mot Manchester City! I ligan. Men en så pass liten liga och topp i England (som dock blir allt bättre) blir det många möten vissa lag emellan.
    Finalen spelas inte förrän 1 augusti, och motståndet blir Notts County som Chelsea redan slagit i ligan. Men det var då det.

U21 har tagit upp jakten på titeln de vann förra året. De har spelat långt färre matcher än motståndarna och kan fortfarande nå ikapp. Nu vann de tredje raka, mot Fulham med 3-1. Målgörare: Solanke 4, 13; Musonda 57

GRATTIS IGEN EDEN HAZARD.
Eden Hazard blev också utsedd till Årets Spelare av supportrarna.

MÅNDAG:
Ramires fick någon form av njurproblem, men det sägs inte om det var njursten eller annat. Han har dock bekräftat att det inte är allvarligt även om han fick föras akut till sjukhus och att han kommer inte kunna spela mot Liverpool på söndag.

AVGJORD TÄVLING:
Vi hade en liten tävling om att vinna ett CSFC-iPhonefodral (helt unikt, finns bara två i världen) genom att gissa vilken omgång ligan skulle avgöras. Två stycken hade rätt omgång; ingen hade rätt matchresultat men Hampus Alnervik i Habo kom närmast och därmed är fodralet på väg till dig. GRATTIS

Segerparaden sker måndagen 25 maj, kl 12 lokal tid. Läs mer här om ni råkar befinna er i närheten. Det är en upplevelse, senast talades det om en halv miljon människor som var och tittade. Info >>
    Här är några bilder från senast, 2010 >>

Damlaget möter idag Manchester City i ett försök att ta sig till Wembley i FA Cupen. Det är första gången någonsin damfinalen kommer att avgöras på nationalarenan så viljan finns där.

Ett videoklipp har släppts. Det gjordes strax efter förra säsongen hade avgjorts. I det lovade José Mourinho supportrarna att i år skulle Chelsea vinna ligan. Det visades första gången helt nyligen på CPOs årsmöte (Chelsea Pitch Owners, de som äger rättigheterna till själva Stamford Bridge).

 

Rykten, notiser m m, v-19


SÖNDAG:
Ryktena flyger fram i medierna men nu börjar ryktet om Antoine Griezmann faktiskt verka trovärdigt. Det kommer från en mängd källor även om det ännu inte talas så mycket om det i de mest trovärdiga. Det är intressant dock och nu lär Atletico redan försäkrat sig om en ersättare för Griezmann genom att sajna Vietto från Villarreal. Billig lär dock Griezmann inte bli.
    Det är många lag nu som lärde från Chelsea förra året och har sett till att börja värva tidigt i sommar. United har redan köpt Depay och det verkar som om sommarens större affärer säkert kommer att ske tidigt. Åtminstone i de klubbar som är lyckliga nog att kunna få de spelare de vill ha, andra klubbar (läs; de som inte är med i CL) får nog lite svårare. FFP-reglerna och andra idiotiska åtgärder från fotbollspamparna gör ju att konkurrensen minskar och färre klubbar kan idag attrahera de mest efterfrågade spelarna.
    Manchester City lär enligt rykten få sin drömmanager, Pep Guardiola som verkar ge upp sista kontraktsåret i Bayern efter en besvikelsefylld säsong (trots ligatiteln, men de är i princip ute ur CL och utslagna i tyska cupen). Till sin hjälp ska han få den största värvningsbudgeten någonsin - vilket är intressant med tanke på de problem City redan har med Uefas FFP-regler! Jag är fortfarande inte övertygad om Guardiolas storhet, men det ska bli intressant att se honom träna ett lag som inte redan är ett självspelande piano. (Och ärligt talat, han har gjort Bayern sämre än de var under Heynckes) Hur sant ryktet är vet ingen och City lär redan dementerat.

Det börjar talas om Douglas Costa igen, särskilt som PSG tydligen börjat slå sina lovar kring honom.

Metro! säger att Chelsea bjudit ungefär 22m pund för Barcelonas överflödiga anfallare Pedro.

LÖRDAG:
John Stones och Seamus Coleman från Everton. Nja, det låter väl inte så troligt men om Coleman kommer lär nog Diego Costa ha något att säga på första träningen.

Ryktet om Antoine Griezmann växer nästan dagligen och det gör prislappen också. Nu är den tydligen uppe i 43m pund. Det är nog på smärtgränsen men Ateltico är ju inte längre lika tvungna att sälja hela tiden då deras framgångar under Diego Simeone om än inte räddat deras risiga ekonomi åtminstone klart förbättrat den.

Mourinho var igår och såg Middlesbrough ta ett första steg mot uppflyttning när de slog Brentford. Det var inte Patrick Bamfords bästa match, men den första efter skada vilket kanske förlklarar det. Idag framkommer det att det är mycket möjligt att om Boro går upp kan Bamford komma att stanna där på lån. Det säger åtminstone managern och JMs förre assistent Aitor Karanka.

FREDAG:
Vinner Chelsea de återstående matcherna når klubben den näst högsta poängen i Premier Leagues historia (bara Chelsea har varit bättre, säsongen 05-06 då vi bara hade en enda förlust).

CSFC har aldrig varit imponerad av utmärkelsen Månadens spelare eller månadens manager. Av massor av skäl, ett att det är den utmärkelse som minst speglar vad som verkligen hänt. Ett annat skäl är att den så uppenbart alltid gynnar engelska managers och spelare framför dem som varit bäst. Därför är det ju inte ointressant att notera att José Mourinho nu vunnit två titlar (06-07, 14-15) med Chelsea, två hela säsonger utan att någonsin blivit utsedd till Månadens manager under den tiden.

TORSDAG:
Diego Costa lär vara spelklar, frågan är om han får spela mot Scousers. JM vill ju vila honom, Costa vill inte vila. Ang det kan det ju vara roligt att läsa vad Liverpools Skrtel säger om att spela mot Costa >>.

Monaco vill låna Charly Musonda nästa säsong. Låter som en bra lånedestination om han får speltid.

Christian Benteke, framför nosen på Liverpool, det är Daily Express senaste rykte om Chelsea. Som vanligt ger vi dem mycket lågt trovärdighetsbetyg men visst är det en given målgörare.

Lite kul ang Pelle Grinigs uttalande om att Chelsea inte tydligen förtjänar titeln i år. Läs >>

Nu när Man United kontrakterat den minst överraskande värvningen hittills, Memphis Depay (som alltid velat till LvG) går media ut och påstår att Chelsea minsann försökte köpa honom. Gissa färgen på de blaskornas sportjournalisti? (Bäst att säga sport med tanke på att politiskt är färgkartan annorlunda denna valdag i UK)

Abdul Rahman Baba, det är vår nya vänsterback (eller möjligen Citys). Den 20-årige ghananen är nämligen dagens första skvallerrykte. 11m pund lär han kosta, inte illa för någon som är 20 år och spelar försvarare. Så då måste han väl vara bra, eller....?!

Får media som de vill kommer Chelsea ännu en gång att hämta Atelticospelare. Dvs Griezmann, och inte oss emot.

Nytt om Nathanaffären som bara blir mer komplicerad. Chelsea lär vara överens med spelaren, läkarundersökningen är klar, han kollar bostäder men i sista minuten har klubben Nathan kommer från och som han låg/ligger idjup konflikt med Paranaenses försökt sätta pinnar i hjulet med hjälp av Port tydligen. Nathan vann (med Chelseas hjälp) i rätten i Brasilien. Ett utslag som tvingar Paranaenses att sälja Nathan till Chelsea för en uppgiven summa (tydligen runt 5m pund). Men då Porto bjudit mer gör nu Paranaenses allt de kan för att stoppa affären. De verkar inte ha mycket legalt på fötterna, men det är ju synd om spelaren. Vi lär få höra mer om detta. Tyvärr.

Paulo Dybala kostar 28,8m pund, verkar vara betydligt mer värde för pengarna. Palermo vill ha klart inom två veckor.

Chelsea ska vara intresserade av Paul Pogba, liksom ungefär alla andra. City lär erbjuda 50m pund i veckan, långt under vad Juventus förväntar sig. Real och transferförbjudna Barcelona är med i leken, liksom i allra högsta grad PSG som är mest angelägna - där säger dock ryktet att Pogba ska tackat nej till en veckolön om 210.000 pund (mer än Eden hazard och ursäkta mig, det är han inte i närheten av att vara värd). Vissa källor säger dock att Juventus som är inställda på att sälja Pogba verkar det som, sänkt förväntningarna och tror nu inte de får mer än 58m för honom.

Chelsea verkar övergett huvudspåret Robert Green som möjlig ersättare till en viss legend, Petr Cech, och nu är det Vicente Guaita som är hetast. Roma, Inter, PSG, Real och PSG samt absolut inte till Arsenal, tillhör dem som kopplas ihop med Petr. Jag är dock ännu inte 100% säker på att han verkligen lämnar, men så är jagen drömmare också ibland.

Och så säger de att silly season börjar 1 juli!

ONSDAG:
Forbes rankar världens mest värdefulla klubbar och Chelsea är på sjätte plats, precis bakom Man City. Real före Barcelona, före Man United. Men då artikeln i Sportbladet inte säger ett ord om hur rankingen skett är den att betrakta som rätt värdelös.

Ett fan skriver om sin dröm om Gareth Bale, och vi kan hålla med. Men det är inte bara fråga om att vilja; det handlar också om pengar och frågan är om någon, även Bale, är värd 80+m pund. Nej, säger jag. Men kan Chelsea få fram pengarna inom FFP utan att riskera balansen i laget, visst skulle han passa perfekt in i Chelsea och ge samma hot från höger (nästan) som Eden Hazard från vänster. Läs >>

Lite efter lunch och hittills idag ska Chelsea köpa eller vad det nu är: Varane, Griezmann, Coentrao, Pedro, Bale, Paulo Dybala,Pogba (fast Real har tydligen blivit storfavorit där nu), Lacazette, Vicente Guaita (Vicente vem?), Adebayor, Koke, Icardi, Danny Rose (Nathaniel Clyne tycks välja Man U men har självklart nämns idag också)- och jag har säker missat någon eller några. Intressant är dock att flera säger att Dybala kommer att vara klar inom två veckor för någon klubb. För mig är Griezmann det intressantaste namnet tillsammans med Koke och Dybala i den ordningen.
    Däremot verkar det som japanen Muto som var aktuell (som typ sponsorsgrej) nu insett realia och istället siktar på en flytt till tyska Mainz för att få speltid.

Ray "Butch" Wilkins, tidigare andre coach och legendarisk spelare innan han hamnade i Manure under en av Chelseas nedflyttningsperioder på 80-talet, tror inte Chelsea släpper Petr Cech till Arsenal. Vi får hoppas han har rätt. Varför hjälpa boring Arsenal som inte ens kan göra lika många mål som vi.

Världens feluppskattning. Bayern Münchens värvningschef Daniel van Buyten har avfört Eden Hazard för han skulle kosta 52-59m pund. Snälla Bayern, ni kan inte ens köpa hans skosnören för den summan.

Metro är en tidning jag aldrig kan rekommendera på något sätt annat än för ändamål som inte handlar om läsning. Men den här artikel kan man ändå läsa. >>

Om Silly season blir ännu oseriösare, ännu skvallrigare än det redan är när den officiellt öppnar 1 juli kommer det att bli den mest påfrestande sommaren någonsin. Den ena tidningen hävdar idag att Chelsea kommer att lägga 150m pund, den andra 108m pund. Och frågan är om en enda av de >8 spelare som nämns egentligen ens är aktuell för Chelsea. Kanske måste vi ta en hårdare linje och inte presentera alla lögnaktiga, påhittade rykten utan bara ta upp seriösa rykten. Fast, seriösa rykten om spelarövergångar till Chelsea. Just nu ser vi bara ett enda, och det är att Nathan-affären avslutas någon gång. Ingen vet vad det är som är fel eller varför den dröjer, men gissningen är arbetstillståndsfrågan. Det brukar vara det för icke-EU-spelare.

TISDAG:
Lånerapporten från Chelsea FC >> Det går rätt bra för dem.

Tottenham nosar kring Mohamed Salah. Som fick en fantastisk start under sitt lån i Fiorentina men som svalnat något.

Fullständigt obegripligt men ryktet om Rickie Lambert till Chelsea har fått bärkraft. Det måste vara en riktigt trist nyhetsdag överallt, särskilt när tidningar som Mirror sedan hävdar att han är första namnet till att ersätta Didier Drogba och Emmanuel Adebayor är andra namnet. Då vet man att inget stämmer, kan någon som känner till Adebayors historia tro att han lurar Mourinho en andra gång med tanke på arbetsvilja och intresse av att göra det icke-glamorösa jobbet på plan? Men i dessa tv-spelstider handlar det om två saker, antingen ska Chelsea köpa alla spelare som finns eller så ska Chelsea aldrig någonsin satsa på sina ungdomar. Inget av scenarierna stämmer med Chelseas väl uttalade ambitioner att följa FFP-reglerna hur dumma de än är eller satsningen på ungdomarna som klubben och managern talar om hela tiden...

Trevlig läsning om en av Chelseas och Englands största, och som aldrig uppskattades så mycket som han förtjänade kanske i landslaget. Jimmy Greaves som kom fram som ungdomsspelare i Chelsea, stack till Italien 1960 och vantrivdes hos Milan för att sedan värvas av den tidens i särklass mest storköpande engelska klubb, Tottenham där han spelade längst tid (tyvärr). En spelare med fötterna på jorden långt från dagens C Ronaldos och Zlatans. Läs här >>

Tidningarna säger nu att Chelsea börjat diskutera en kontraktsförlängin, inte med Ivanovic, Drogba eller någon med kortkontrakt, utan med José Mourinho. Vilket skulle hålla Mourinho på Stamford Bridge till 2019 (minst, fast det är kanske livsfarligt att säga med tanke på tidigare managerkatapult).

Chelsea överväger en Shock-värvning av Rickie Lambert. T o m oseriösa källan Daily Express är tydligen shockade av det påhittet. Som ersättare till Drogba, en spelare JT anser förtjänar ett nytt kontrakt. Det är möjligt men ärligt talat så ska Drogba inte få ett nytt spelarkontrakt och det har inte med förtjänst att göra. Drogbas karriär på allra högsta nivå är över om ni frågar mig. Och att han då ska ta upp plats för en framtida möjlig legend som Bamford eller Solanke eller till och med en värvning är fel. Lojalitet, sentimentalitet är fina kvaliteter - men detta är toppfotboll det handlar om. Drogba förtjänar alla hyllningar vi kan ge honom, men han förtjänar inte att stoppa utvecklingen.

Mauro Icardi är med i spekulationerna igen, uppfattningen hos skvallerjournalisterna är ju att JM gillar honom. Hans kontraktsförhandlingar med Inter som tidigare rapporterades vara klara har nu brutit samman istället.

Det har varit lite tyst om Douglas Costa från Shaktar, nu ska både han och Luiz Adriano (skyttekungen där) komma. Vi lär få se.

Gareth Bale är och lär förbli till sista minuten i skvallret till Chelsea, eller United eller... Förre Unitedspelaren Gary Neville anser att Chelsea lär dominera ligan igen om han värvas. Det ligger något i det, men 80m pund eller mer. Det är nog att betrakta som osannolikt att Chelsea ska kunna lägga det med FFP-reglerna. Det är nog bara United som kan göra det.

Grattis till Ces Fabregas som blev 28 igår och firade det i Barcelona med sin familj. Ett faktum som några medier försöker vinkla i sina rubriker till vad bara de i sin vridna fantasi kan.

MÅNDAG:
Mourinhos firande igår var mycket nedtonat, vilket säkert delvis var ett spel och uppladdning inför nästa säsong. Men vi får inte heller glömma att hans pappa under veckan hade blivit så sjuk att han fick läggas in på sjukhus och Mourinho åkte direkt hem till Portugal med privatplan efter Leicestermatchen, för att vara med honom under den operation han genomgick. Oron för fadern spelade säkert stor roll för Mourinhos eget nedtonade firande. Han åkte också mer eller mindre direkt efter matchen till sjukhuset för att kolla upp hur det var med Ramires.

Jimmy Greaves hade lämnat in en artikel i Mirror för publicering om Chelsea, inte minst om laget som vann första titeln innan vår legend drabbades av en stroke igår kväll och fick föras till sjukhus (han beskrivs som en Tottenhamlegend, men han började i Chelsea som skolpojke och var en legend för oss innan han gick till Milan och sedan köptes in av Tottenham!!!). Läs hans artikel här>> Krya på dig Greavesy!

The Independents förklaring till varför Chelsea vann ligan överlägset. >>

Ännu en läsvärd säsongssammanfattning, i Guardian. Läs mer >>

En artikel som hyllar en betydligt mindre uppmärksammad kvalitet hos Eden Hazard, hans förmåga att undvika skador trots att han används som ett slags övningsobjekt för kampsport med benen av vissa motståndare. Läs mer >> Han är ju aldrig skadad!

En mycket intressant artikel om Chelseas säsong och framförallt Mourinhos förberedelser, som verkar rätt insatt även om den är av en journalist CSFC hyser tvivel kring. Läs mer och avgör själva >>

Daily Mails tio moment som ledde till att Chelsea är Champions. >>


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!