csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 34 sp 25 v 7 o 2 f 68 - 27 mål 80 p

29 april 2015

 CSFCs spelarbetyg  
    Leicester  vs   CHELSEA  1 - 3  (1-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2014-2015>

Leicesters start-XI

Schmeichel; Wasilewski, Huth, Morgan (k); Albrighton, King, Drinkwater, Cambiasso, Konchesky; Ulloa, Vardy.

avb: Schwarzer, De Laet, Hammond, James, Mahrez, Wood, Kramaric


CHELSEAS INSATS

 6 (1:a)
7+ (2:a)

Ingen bra insats av Chelsea i första även om de spelade upp sig något, men försvarsspelet vid målet inte godkänt trots det svåra underlaget. Trögt, tempofattigt. Chelsea imponerade verkligen inte under första, guldfrossa månne?
   Klart bättre i andra, då kände vi igen Chelsea.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Säker insats (han har hållit nollan i sina fem starter tidigare i år) utan att tvingas till stordåd förrän mot slutet av första, men då gör han en kvalificerat bra räddning vid stolproten. Inte mycket att göra på målet. 7
Branislav Ivanovic Ovanligt anonym första halvlek. Kom inte ifatt Vardy när Cahill lämnade över honom på Iva på övertid - avgörande moment. Plus för assisten till Drogba. Tog sitt offensiva ansvar i andra. 6+
Gary Cahill Sattes inte på några avgörande prov i första förrän på övertid när Vardy lätt sprang ifrån honom. 6
John Terry Fortsätter sin fina form. Kunde dock inte täcka upp för Cahill när denne inte hann med. Plus med mera för målet och det gav honom också MoTM över Fabregas. 7
César Azpilicueta Det hände inte så mycket på Daves kant i första. Halkade avgörande och kunde inte stoppa Albrighton därmed. 6+
Nemanja Matic Kanske säsongens jämnaste spelare, ändå inte lika avgörande som han brukar vara där framför försvaret. 6+
Ramires Ramires är nyttig som spelbrytare men han är inte samma spelare som för något år sedan. Han kämpar för att få något inflytande på matcherna när han spelar. Och hans avslut är hemska. (hade dock inget idag) Och så gör Chelseas sämste skytt ett underbart mål, hans bästa någonsin i Chelsea. 6+
Cesc Fabregas Tillbaka i masken. Styrde och länkade upp med Hazard vid några tillfällen. Men lite trögt med det där sista just nu. Lade några härliga passningar som inte omsattes tyvärr. Demaskerad i andra igen. Han trivs tydligen inte i den! Pass för Ramires. 17e i ligan. 7
Willian Inte lika bra som i söndags. Kom inte in i matchen i första. Bättre i andra. 7-
Eden Hazard Glänste till men magin saknades åtminstone i första. 7-
Didier Drogba Nej Drogba, det är dags att trappa ned. Fortfarande nyttig som targetspelare för att hålla uppe spelet och hålla backar sysselsatta med markering, men han tar fel beslut, positonsspelet är inte godkänt (det känns som han aldrig var där de andra spelarna förväntade sig, för att han ville hjälpa till överallt), och bollbehandlingen är inte vad den varit. Drogba är en Chelsealegend och var värd en sista säsong, men... Självklart dock plus för det snygga målet som kom efter mycket gnäll härifrån. Men det lyfte inte hans allmänna spel nämnvärt. 6+
---    
Kurst Zouma In för Willian. 84. För kort tid för betyg. -
Juan Cuadrado In för Hazard. För kort tid för betyg. -
Mikel In för Fabregas. 90 90+4. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK


Courtois, Filipe Luis, Zouma, Aké, Mikel, Oscar, Cuadrado

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Väntad laguppställning och självklart är det rätt att byta målvakt om förste inte är helt kurant. Cech kan inte lastas för målet. Men var var den rätta tädningen i första? Såg inte heltänt ut trots att de visste vilken svår uppgift som väntade.
   Fick laget att spela väldigt mycket bättre i andra. Vilken coach han är.

7+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
John Terry (hård konkurrens från Fab, men mål ger plus)

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Courtois besväras av en höftskada men kan sitta på bänken. Oscar har hämtat sig tillräckligt från manglingen av målvakten i söndags för att börja på bänken. Drogba leder linjen och Costa vilas fortfarande. Skador tvingar alltså fram några små förändringar.
    Vardy som spelar på sprutor får första riktiga anfallet men Iva trycker undan honom. 2
    Leicester som släppt in fler mål i första halvlek än vad Chelsea släppt in sammanlagt den här säsongen har börjat optimistiskt. I strilande regn.
    Regnet ökar faktiskt redan, till och kanske haglar - svårspelat lär nog bli en underdrift.
   Första tio helt klart till Leicester som försöker gå på knock. Chelsea har bara haft ett riktigt bra anfall och då halkade flera spelare omkring i Leicesters straffområde. Men ingen har väl trott det här skulle bli en lätt match med tanke på deras form.
    Regnet verkar dock redan slutat. Chelsea har också lyft spelet lite grann, men det är fortfarande Leicesters vilja och optimism som karaktärisrar matchen runt kvarten.
   Willian gör en bra löpning och lägger bollen perfekt för Drogba vid straffområdeslinjen och Drogba skjuter så snett och vint att det var ett under att den stannade kvar på plan. (En försvarare mot straffområdes kant tog dock hand om den). 16 Varför tog inte Drogba hand om bollen innan han sköt, han hade massor med tid och utrymme?
   Fabregas får en härlig lyftning från Hazard men väljer att spela inåt där ingen finns. Var är Drogba? Fabregas borde försökt skjuta själv. 18
   Leicester tvingas till tidigt byte när King får gå av. Strax efter ser det tveksamt ut för Huth också, även han en gammal Chelseaspelare som sköt som en häst men det var länge sedan man såg det skottet senast. (Utlånad från Stoke i januari).
   Chelsea har jämnat ut spelet men ännu inga riktigt heta chanser.
   Huth tvingas också av, stackars Leicester. Två byten inom 23 minuter. Och då har de spelare som spelar på sprutor också.
   Chelsea har nu tagit över spelet men Leicester försvarar sig bra. Drogba vänder, kommer ur offside, skottet utanför. 29
   Härligt väggspel mellan Fabregas och Hazard med klackar och allt men Leicester täcker alla möjliga inlägg. Bra försvarspel. Och de fortsätter försvara bra då Chelsea behåller boll och iniativ. Clattenburg tillåter rätt hårt spel och det är Chelsea som åker i backen oftast. 35
   Det är en rätt underhållande match och Leicester står upp mycket bra, trots två tidiga skador. Chelsea har tagit över kommandot men knappast testat Schmeichel. Bättre behövs.
    Cambiasso får en ordentligt snedträff och Ulloa går ned och behöver hjälp. Förhoppningsvis kommer han upp igen. 39. Ja. Fast grovt haltande.
   Cech bra räddning vid stolpen sedan panik och flera avgörande blockeringar av Chelseaspelare. Oj, det var nära. 41
    Leicester började bäst, Chelsea tog över men klart bästa chansen (enda skottet på mål) av Leicester. Det krävs skärpning av Chelsea som lockats in i Leicesters tempo och spelmodell.
    Leicester kontrar på övertid, boll in framför mål och Azpi halkar, och kan inte stoppa Albrighton från att få öppet mål på Vardys inlägg. Cahill tappade Vardy och Iva hann inte täcka upp honom. 45+3. Måtte Chelsea vakna och skärpa sig nu. För det var verkligen inte godkänt försvarsspel av högerförsvaret.
   Inte ett enda skott från Chelsea på mål. Underkänt.
ANDRA
Dags för förstalaget att visa samma karaktär och vända matchen, som ungdomarna har gjort så många gånger i år. För de imponerade verkligen inte i första, knappt ens godkänt på de flesta fötter. För det är väl inte gulddaller?
   Det absolut första som JM måste få laget att få igång är tempot i spelet. det är mer än lovligt trögt och sista passet är slarvig och undermåligt. Undrar om inte Oscar kommer inte rätt snart. Eller kanske en chans för Cuadrado att få mer speltid då Willian inte varit riktigt sig själv.
    JM ser faktiskt bekymrad ut på bänken! Han har inget anfall, även om Drogba officiellt är på plan, men sällan där han ska vara.
     Fabregas spelar högre upp nu, vilket många anser är alternativet när Chelsea vill stänga matcherna. Hoppas de har fel och JM rätt nu.
   Iva lägger upp och Drogba kan inte missa. Värt mycket. 48 Skönt att det kom tidigt. Hårtork i halvtid.
    Iva igen, Hazard lägger upp för Drogba som försöker skjuta ned månen. I ungefär samma läge fast 7-8m längre ut än när han gjorde mål nyss, men mycket högre över mål än han var långt från mål. 50
    Det är ett helt annat Chelsea nu. Vi känner igen vårt lag.
    Roligt sifferfakta. Albrighton gjorde sitt mål i minut 47:30, Drogba gjorde sitt i officiella matchminuten 47:20!
    Leicester har kämpat sig in i matchen igen. 62 Även om Chelsea är mer intensiva än i första.
    Fabregas lägger en härlig boll till Drogba, men Drogba skjuter rätt illa ut mot hörnflaggan, men det var målvaktstouch visar reprisen. 63
   Willian med ett bra skott strax över krysset. 65
   Så nära att Hazard lyckades få bollen i friläge, men inte. 67
   Hazard så nära att nå Drogba precis framför mål, men en försvarare får ut en fot. 70
     Chelsea måste spurta nu för Leicester är i allra högsta grad med i matchen även om Chelsea har dominans över händelserna. Kanske dags för friskt blod i Chelsea. Ramires har inte gjort oss glada, För vi hoppas väl verkligen att Chelsea gör allt för att ta en trea idag istället för att skydda nuvarande poäng!
   Fabreags lägger in bollen och Drogba går in och petar undan den när den var närmast perfekt för Hazard. Där gick hans plus i betyget igen. Som sagt, Drogba är sällan rätt placerad, ibland påminner han om en pojklagsspelare som försöker vara överallt. Förstår inte var hans fotbollshjärna tagit vägen senaste månaden!
    Vardy ut för Mahrez. 77
    Chelsea behöver byta om jag får säga mitt. Hade vi haft en anfallare på bänken borde Drogba tas ut, trots målet. För han har hindrat fler mål än han gjort.
    Ramires sätts upp i skottläge av Hazard, men som vanligt långt utanför. Han skjuter lika illa som Shaun Wright-Phillips. Det var dock touch ut, så kanske får jag be om ursäkt där ;)
    Hörna och JT gör mål på Fabregas hörna, Cahill nickar, Schmeichel räddar och JT sätter returen - vilka försvarsmålgörare vi har - tack för det.. Underbart. 79
    Fabregas sätter upp för Ramires som får sitt livs träff (bara för att jag kritiserade honom nyss) och sätter bollen underbart i mål. Hans finaste mål i Chelsea. 83

Knappt godkänd första, mycket bättre andra halvlek. Vi är nära nu, två poäng från titeln om Arsenal inte faller på måndag! Fast det kan vara avgjort redan på söndag!
    
     Ingen tvekan, av de bottenlag jag sett spela förtjänar inget att stanna uppe lika mycket som Leicester!

 

DOMARTEAMETS INSATS - Mark Clattenburg

BETYG

Fick sin n

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklas s. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook