csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 35 sp 26 v 7 o 2 f 69 - 27 mål 83 p

CHAMPIONS   CHAMPIONS   CHAMPIONS
27 april - 3 maj 2015

Nyheter v-18


LIGACUPMÄSTARNA
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS
ÅRETS SPELARE (PFA) - Eden Hazard
ÅRETS DAMSPELARE - Ji So-Yun
FA YOUTH CUP CHAMPIONS, 6e ggn

SÖNDAG:
Ryktet säger att Ramires drabbades av njursten (ouch) under uppvärmningen. Sant är att han fick lämna och åka till sjukhuset och var inte tillbaka för att fira ligatiteln.

Har aldrig tyckt så mycket om Bojan Djordic som idag, hans kommentarer var väldigt mycket mer på sak än bara retsamma som ofta förr idag. Han har mognat som kommentator och har en del att lyssna till.

José Mourinho pratar om hur mycket han vill vinna Premier League med årets upplaga av Chelsea och väldigt gärna redan idag. Läs mer >>
    Han påminner dock om att Alan Pardew faktiskt är en av de få (två) som vunnit mot honom i år. Då med Newcastle som idag verkra befinna sig i fritt fall och plötsligt blivit en nedflyttningskandidat för det är en uselt skött klubb numera (sportsligt, fiskalt visar de vinst vilket kanske visar prioriteringen av Mike Ashley). Intressant är att notera som JM säger, Alan Pardew växte upp som ett Chelseafan!

Idag gäller det, säsongen kan krönas efter dagens match, flera omgånger innan serien är slut. Chelsea har lett ligan från första omgången och mer värdiga mästare kan man inte bli, oavsett om det blir idag eller senare - men att de blir mästare det vågar vi påstå. Helst ska det ske idag efter att mött Crystal Palace. Inte minst för att då tvingas våra värsta rivaler (även om de aldrig utmanat om en titel i Premier League-eran) tvingas så Hedersvakt på Stamford Bridge. Det kommer att kännas fint. Så kära Chelsea, gör det klart idag. Bli värdiga och välförtjänta mästare redan idag. Tack.

Nej Mourinho, där har du fel. Mourinho menar att hedersvakt är en artificiell hyllning och han förväntar sig inte att det sker om Chelsea vinner ligan idag. Vi fans ser det som en väldigt trevlig tradition faktiskt. Men det är kanske för att vi fått vinna mindre.

LÖRDAG:
Ett U18-lag med enbart Sammut som spelade i Youth Cupfinalen slog Manchester United. Detta efter ett självmål och ett avgörande mål långt in på övertid av Muheim. Intressant att notera var att både lillebror Chalobah och Dasilva spelade. 2-1 slutade matchen på bortaplan.

Loic Remy är spelklar och förväntas vara aktuell för start mot Crystal Palace. Däremot verkar det inte som om Diego Costa kan spela och Mourinho är rätt klar på att han vill inte att Costa spelar mer i år, så där gick hans chans på skyttligatiteln. (Helt fel säger vi, men man kan ändå förstå Mourinhos resonemang med tanke på Costas skadeproblem).

FREDAG:
Boring-debatten rasar vidare (och avslöjar obönhörligen vilka som är okunniga idioter i kommentatorsfälten). Så då kan det vara skönt att läsa något mer balanserat och påminna om att Winning is never boring, but losing is. Läs >>

Didier Drogbas välgörenhetsarbete är välkänt och har satt honom på omslaget på Time. Nu har han också belönats för det med en särskild utmärkelse från Premier League - Barclays Spirit of the Game Award. GRATTIS Drogba, det är verkligen välförtjänt.

Första poängtappet för damerna. Det blev bekanta 0-0 mot Arsenal igår.

U21 vann däremot mot Southampton efter mål av Kasey Palmer och Dominic Solanke.

TORSDAG:
John Terry är nu tillsammans med Evertons David Unsworth den försvarare som gjort flest mål i Premier League, de står båda på 38 mål. Men JT spelar fortfarande och lär göra fler. Noterbart är att näste man på listan står på 28 och även han är f d spelare. Även värt att anmärka är att liksom fyran (Leighton Baines, 26 mål) tog Unsworth alla straffar och frisparkar medanalla JTs mål är mål gjorda i spel (även om självklart hörnor oftast föregått dem).

Både Loic Remy och Diego Costa är tillbaka i träning men JM vill inte säga om han spelar dem på söndag, han är angelägen om att skydda spelarna just nu.

Toppmatch i damligan ikväll. Ettan mot tvåan. Chelsea tar emot Arsenal hemma, Arsenal som tidigare dominerat engelsk damfotboll. Chelsea slog dem dock borta i FA Cupen nyligen. De har sedan ytterligare en svår match i helgen, i ligan mot Manchester City.

ONSDAG:
DET ÄR NÄRA NU. 2 poäng till. Kanske på söndag, eller så förlorar Arsenal på måndag mot Hull!

Leicester har skadeproblem på David Nugent, Jamie Vardy och Jeff Schlupp. Tipset är nog dock att alla spelar.
    Tibaut Courtois lär ha ett mindre höftproblem vilket öppnar dörren för världens bäste målvaktstvåa. Oscar lär nog vilas och Remy är definitivt borta, sent beslut om Costa för Chelsea.

Toppmöte i damligan imorgon, ettan (Chelsea) mot tvåan Arsenal.

Det saknas fortfarande klarhet vilka anfallare som är tillgängliga för ikväll, förutom Drogba. Det vore jättekul om Costa åtminstone kunde hoppa in och ta upp jakten på Aguero i skytteligan. Men även roligt om Remy kan få speltid, för snacka om otur, när han äntligen fick och skulle få regelbunden speltid, då skadas han.

TISDAG:
Jag vet inte om det är goda nyheter, för mig är det mest en påminnelse om att snart får vi inte se riktig engelsk fotboll längre. Chelsea har offentliggjort försäsongens spelschema.
De avslutar årets säsong i Sydney, 2 juni. Sedan möter de
New York Red Bulls - 22 juli i New Jersey
Paris Saint-Germain - S25 juli i Charlotte, North Carolina
Barcelona - 28 juli i Washington D.C.
Fiorentina - 5 augsti på Stamford Bridge
Sedan brukar det bli någon match till som läggs in sent.
Men först ska vi vinna ligan, sedan kan vi se framåt.

José Mourinho anser att PFAs Årets Lag borde varit enbart Chelseaspelare. Och han har en poäng. Courtois var ju inte med även om de Gea förtjänade utmärkelsen, César Azpilicueta nobbades vilket är obegripligt, Willian kunde utan tvekan också varit en kandidat och Cesc Fabregas borde verkigen varit det.

MÅNDAG:
Returfinalen FA Youth Cup (3-1 i första)
CHELSEA vs MAN CITY     2 - 1    (s. 5-2)
Ikväll avgörs det. Bortamål räknas inte dubbelt.
Chelseas laguppställning:
Collins; Aina, Tomori, Clarke-Salter, Dasilva; Colkett (k), Musonda, Boga; Abraham, Solanke, Brown.
avb: Sammut, Thompson, Palmer, Ali, Grant
    City har förklarat att de visade för stor respekt mot Chelsea och att Chelsea var för överlägsna fysiskt senast. Något de försöker rätta till ikväll. Deras plan är uppenbart att skaffa tryck tidigt i matchen.
   Och de får första målet. Ett bra inlägg och debutanten Iheanacho gör ett snyggt mål när han tar sig förbi backen och stöter in bollen. 6 Han har varit utlånad till MLS-klubben Columbus.
    Domaren har satt en rätt hög nivå för det fysiska spelet, som är klart kraftfullare än vi brukar se i ungdomsmatcher. City har uppenbarligen det som spelplan och har käkat tagtråd jämfört med senast. Chelsea har dominerat en stund men City hittar utrymme, även om det är svårt att hitta utrymme bland alla tatueringar på en del ljusblå spelare...
    Usel hörna av Chelsea. 11 Men Musonda vinner tillbaka bollen och Boga roar sig med Cityspelare. Det är nära att Abraham får huvudet på en luftpastej. 12
     Chelsea har nu matchen, om än ej resultatet i sin hand, men som målet visade lönar det sig att kontra. Lite slarvig bollbehandling ibland dock.
    City är klart bättre idag än senast, ändå är det Chelseas match förutom i målet.
    Roman A är närvarande på matchen. A-laget saknas dock då de är på engelska förbundets anläggning St George's Park för att förbereda sig inför matchen mot Leicester.
    Bra attack av Aina men en försvarare hinner blockera hans inlägg framför mål till hörna. 19
    Izzy Brown nickar in kvitteringen på hörnan. 20
    Bradley Collins gör en bra räddning. 23
   Observationerna från första halvtimmen. Det är en betydligt jämnare match än senast även om City var väldigt bra mellan dryga timmen och 80 minuter då. Chelsea spelar ungefär som då fast med Musonda i en djupare roll. Bra har Brown och Boga varit (båda bättre än senast), Dasilva får också plus även om han kunde stängt ned inlägget till deras mål bättre.
    Brown nära att ta sig igenom försvaret men han borde nog försökt skjuta istället. 29
    Ainas inlägg precis framför Brown, och ett bra inlägg från andra kanten men en försvarare emellan. 31
   Det har varit en rätt intensiv halvlek, klart jämnare än första förra måndagen. Ändå är intrycket att Chelsea är klart i kontroll - dock det här är ungdomsfotboll vilket kan byta ansikte bra mycket lättare än seniorfotboll.
    Brown varnas när han frustrerat fäller en spelare. Inte mycket att prata om. 44
   Briljant brytning av Tomori och sedan får han rensningen i ryggen, Chelsea lyckas dock stoppa den från hörna. Lite slarvigt uppspel av Collins som kunde slutat illa. 45
    Haug slarvar med utspelet (något den norske målvakten gjorde fler gånger senast), Solanke skjuter precis utanför. 45+1
ANDRA
Abraham nära mål redan i första anfallet. Men sköt över på Browns fina inspel. I nästa anfall gör han mål när han sprintar ifrån sin bevakare. 46 Solanke lägger osjälviskt upp för honom. Abrahams 39e mål under säsongen!
    Nu är det lång väg tillbaka för City. Särskilt som Chelsea helt dominerar dem första fem i andra. City får knappt låna bollen. Mycket kvar dock.
     Boga gör det så snyggt, Solanke har dock får många försvarare framför för att få igneom skottet. Strax efter fälls Musonda men domaren blåser inte, svårbedömd då Charly stod lite på bollen när han tacklades. 56
    Musonda har växt under matchen annars. Utan tvekan en av de bättre på plan ikväll. Även Solanke har spelat upp sig och är den som öppnar upp mycket för Abraham.
    Clarke-Salter mycket nära att nicka in en hörna. 63
    Abraham sätter passet till Solanke på tok för nära målvakten, lite svagt av honom. 67 Abraham ut för mer defensive skotten Ruben Sammutt. 68
    Garcia in för Wood i City.
    Solanke halkar när Colkett försöker sätta honom fri. 70. Osjälviskt.
   Citys målgörare i första finalen ersätter deras målgörare idag. 72
    Boga av för Palmer. 73. Boga var bättre idag än senast och visar att han är på väg tillbaka från sina skador. Lite ojämn, lite för mycket spel för galleriet men när han lyckas...
    Kvart kvar och Buckley gör mål, men då han knuffar undan försvararen är han redan avblåst.
   City försöker spurta nu och båda lagen tappar boll rätt lätt och byter innehav. Det börjar kännas lite avslaget, elelr ska jag säga - klart för Chelsea nu. City måste göra fyra mål på dryga tio minuter för att vinna, tre för att tvinga fram en förlängning! Låter omöjligt.
   Muktar Ali, en ung spelare in för Charly Musonda som haltar lite. 84
   Sammut nära mål men är i lite i obalans. 88. Solanke lade upp för honom.
   Tre minuter extra tid. Clarke-Salter som varit mycket bra idag ger City en hörna, förmodligen bland det sista som händer.
    10,969 åskådare, det är inte många allsvenska lag som når sådana siffror. Underbar stämning också.

STORT GRATTIS TILL U18-spelarna och deras 28-årige manager Joe Edwards som började som spelare i akademin och nu är framtidsnamnet som tränare där.
     Vägen mot titeln för U18 >>

Eden Hazard blev PFAs ÅRETS SPELARE.
Helt rätt val.

Harry Kane tog över från Eden Hazard som Årets Unga Spelare. Lika väntat det.

Det räcker dock inte där, Chelseas Ji So-Yun blev utsedd till damernas Årets Spelare.

Damerna vann också sin ligamatch borta mot svåra Birmingham med 1-0. Katie Chapman målskytt. Hedvig Lindahl stod åter igen och Marija Banusic gjorde ett sent inhopp på övertid för Årets Spelare Ji So-Yun. Chelsea leder ligan med raka segrar.

VILKEN VECKA VI KAN SE FRAM EMOT!

MISSA ABSOLUT INTE returen i FA Youth Cup ikväll mellan Chelsea och Manchester City. Chelsea har 3-1 med sig från bortamötet. Ett jätteläge för ännu en FA Youth Cup-titel, andra på raken. Den sjätte totalt om det blir så.
    Det kan bli en stor vecka.

Först en tuff match mot formlaget Leicester borta. Om Chelsea kan vinna den (och kanske kan Costa spela, eller Remy) då kan vi avgöra ligan mot Crystal Palace som tappat form ordentligt senaste omgångarna - hemma på Stamford Bridge. Vi är fem poäng från att vinna ligan och tänk hur läckert det blir att se Scousers i Liverpool bilda hedersvakt på Stamford Bridge i omgången efter för att hylla mästarna. Det måste svida oerhört med tanke på att det var Chelsea som spelade bort titeln för dem förra året.

 

Rykten, notiser m m, v-18


SÖNDAG:
Skulle ni behöva argument mot idioterna som gör en massa okunniga, faktamässigt felaktiga påståenden om Chelsea, särskilt i kommentatorsfälten - men tyvärr också massor av välbetalda sportjournalister som inte kan sina fakta. De och kanske ni också (för att få argumenten) kan då läsa vad en scouser och en arsenalspelare som blivit tv-experter säger om José Mourinho och myterna kring honom. De är många, de är felaktiga och det skadar aldrig att få fram sanningen. Läs här. Sky Sport >>

Jag är som ni nog vet inte något större fan av sociala medier som tyvärr tenderar att ta fram det sämsta hos ganska många och är på tok för lätt att ge ogenomtänkta kommentarer på. Men ett idag ger fakta att José Mourinho vinner en titel var 34e match som han spelar, och ändå ifrågasätter Patrik Sjögren i Sportbladet om han är en stor manager. Det är kanske en sportjournalist som är liten i sin uppskattning och källfaktakoll snarare.
    Den här från vår sponsor adidas är dock så bra att jag var tvungen att dela den:


En som ställt upp på boring-kritiken är vår förre spelare och manager Ruud Gullit. Han tycker Mourinho har i handbromsen på tok för mycket, vilket vi ändå kan hålla med om. Frågan är ju inte så lätt om en stil är tråkig och en annan inte - det är för CSFC kombinationen av olika sorters fotboll som gör den intressant. Personligen tycker CSFC att världens tråkigaste fotboll är tiki-takafotbollen med ett evigt passande mellan varandra för att till slut göra något. Som en tjurfäktning där matadoren bara undviker tjuren medan pkadorerna gör det blodiga jobbet åt honom innan dödsstöten. Den finaste fotbollen som vi personligen sett (förutom Chelsea) är den fotboll Bayern München spelade under Heynckes 2013. En fotboll med många olika element, fart, tempot, kontringar och det avgörande momentet av kamp istället för förnedring av motståndarna.  
     Så helt fel har inte Gullit, många gånger blir Mourinhos fotboll trist men inte i de matcher som brukar framhållas som trista då de ibland spelar en defensivt som är rent njutiningsbar (varken United eller Arsenal för att ta två matcher på sistone, där motståndarna inte ens kändes nära att göra mål). De gånger CSFC har jättesvårt för Mourinhos låt oss kalla det handbromsfotboll är när laget slår av på takten för att hölla ett överläge, oftast bara ett ettmålsöverläge vilket både är farligt och trist att uppleva. Det är onödigt och det är trist och det vore bra mycket roligare att se Chelsea spela för att vinna med 3-0 än 1-0 mot lag som de både på papper och plan ska kunna vinna med 3-0 över. Men när kritiken siktar in sig på att Chelsea spelar intelligent och smart med fantastisk defensiv i vissa matcher mot betydligt btätre motstånd, då missar den helt.
    Läs Gullits kritik >> , kritik är bra när den är nyanserad och inte avsedd för att håna eller förnedra.


Chelsea kommer att välja Dominic Solanke som tredjeanfallare i truppen nästa år, före Patrick Bamford. Om inte alltid särdeles trovärdiga Murdoch-blaskan The Sun får rätt.

Arsenal tror att Petr Cech vill till dem i sommar. Men de har ännu inte gjort någon officiell förfrågan. Petr Cech förtjänar all respekt och Chelsea bör så långt som möjligt hjälpa honom som tack för gjorda tjänster - MEN Chelsea ska inte släppa honom till den klubb som pekas ut som vår mest direkta konkurrent nästa år, även om det innebär att Petr med familj får bo kvar i London. Någon måtta får det vara med att hjälpa konkurrenterna!

Chelseas läkarteam har fått mycket beröm, inte minst för att vi trots allt har haft färre skador än många andra lag i år - men nu kritiseras de skarpt för behandlingen av Oscars hvuudskada förra helgen. Och med all rätt som vi ser dete. Särskilt som Oscar sedan bedömdes ok att sitta på bänken mot Leicester trots att det finns en regel om minst sex dagars karens efter befarad hjärnskaking. I det här fallet har dr Eva och de andra gjort bort sig, trots att vi vet att sådant här är svårbedömt i matchsituationer och att spelarna tyvärr gör det ännu svårare för läkarna att göra rätt bedömning. Men självklart borde Oscar tagits av plan direkt efter Ospinas överfall och han skulle inte varit med ens på bänken mot Leicester.

LÖRDAG:
Ännu en hyllningsartikel, om Eden Hazard som en "rascal" som bryter alla mönster. Och varför han får skribentens röst som Årets Spelare i journalisternas egen omrösning framöver. Läs mer >>

Hyllningsartiklarna har börjat och många av dem ger sig på "boring"-debatten och bevisar på alla sätt och vis att tråkig sannerligen är en väldigt subjektiv upplevelse. Här är massor med statistik som visar att Chelsea toppar allt som påstås göra fotboll roligt...
>>


Även Liverpoollegenden Kenny Dalglish ger sig in i "boring"-debatten. Och han håller samma linje som CSFC att Chelsea är inte i närheten av att vara "boring". Läs själva >>
   Samtidigt som Whiner och Pelle Grinig gnäller igen på Mourinho och säger han är respektlös mot dem, snacka om dubbelmoral. De är tydligen inte själva respektlösa mot Mourinho när de startar sådana här saker. Det Mourinho sa om att det är tråkigare att aldrig vinna något var ju en ren replik på vad Wenger själv hade tjafsat om när det gäller Chelsea.... men dubbelmoral har alltid varit en av Wengers paradgrenar.

Franske skyttekungen Alexandre Lacazzette lär vara aktuell för Chelsea, för 15m pund. Fast då ingår tydligen Loic Remy i affären också. Lyon har annars varit väldigt tydlig med att de inte vill sälja, då Arsenal länge sniffat runt honom.

Oscar, Juan Cuadrado, Felipe Luis, Willian kommer inte att delta i Australienturnén för att istället spela Copa America. Ska stackars Oscar aldrig någonsin få vila en sommar?!
   Det verkar också som om Chelsea kommer att klämma in en match i Asien efter matchen mot Sydney.

Det pratas nu om att Didier Drogba fortsätter spela, dock inte i Chelsea utan i MLS i USA. Det kan bli i New York City.

Griezmann är fortfarande ett hett och intressant rykte. Nathanaffären är fortfarande en utdragen historia men Chelsea lär vunnit den unge brasilianarens hjärta och han har tackat nej till Porto för han föredrar Chelsea.

Fullständigt obegripligt är dock ryktet att Chelsea gett sig in i kampen om mycket skadedrabbade Ilkay Gundogan - men förmodligen är det ett agentpåhittat rykte för att få Man United att höja sitt bud.

FREDAG:
Diego Costa lär vara väldigt angelägen om att få spela mot Crystal Palace, han lär inte alls uppskatta någon omsorg om att spara honom och låta honom läka längre. Han vill spela till nästan varje pris - och självklart har han säkert också ett öga på att plocka in Agueros och Kanes försprång i skytteligan.
    Under dagen har det dock framkommit att Mourinho istället planerar att vila Diego Costa resten av säsongen pga skadeproblemen. Costa kommer därmed inte få en chans att vinna skytteligan. Man kan förstå Mourinho men det är ändå fel.

Jag tror inte Chelsea är seriöst intresserade av Paul Pogba. Han kostar för mycket och jag är inte övertygad om att Mourinho tillhör hans största beundrare. Nu sägs det från Parishåll att Pogba redan är nästan klar för PSG. Pogba kommer ju från Paris så det kan nog vara troligt.
    Apropå Pogba skriver Paul Scholes en intressant artikel om honom och om hur unga spelare ska få eller kan få chansen. Läs här >>
   Om Chelsea avgör ligan på söndag är en av de saker jag allra mest ser fram emot är att jag hoppas innerligt få se Mourinho släppa fram unga spelare och de som inte fått spela så mycket under året (som Cech, Cuadrado m fl) för vital matcherfarenhet i kvarvarande matcher.

Det är ju den tiden på året då alla, i princip alla, ska ta ut sitt Årets Lag. Harry Redknapp är en av dem och han har sex Chelseaspelare i sitt trots att han nobbar Diego Costa för Harry Kane (säkert lite sentimentalt också). Men mer anmärkingsvärt är att César Azpilicueta också nobbas, återigen. Dave har svårt att få den uppskattning han förtjänar om ni frågar mig. Fabregas är dock med.

TORSDAG:
Newcastle vill låna Patrick Bamford nästa säsong.

Nathan ska nu bekräftat på Twitter att han är överens med Chelsea om kontrakt. Dock ännu inget officiellt från klubben.

JT berättade efter matchen igår att Mourinho hade en del att säga i halvtid, men han ville inte berätta vad. Självklart frågade journalisterna JM själv om detta och fick till svar. "If I tell you on television what I said it will be 'beep, beep, beep'. Too many beeps."

Att Mikel lämnar i sommar lär nog inte bli en överraskning. Mer överraskande är att han nu knyts till Real Madrid, som ju dock förlorar Sami Khedira.

Chelsea, Arsenal och Tottenham lär fajtas om en 11-årig mittfältare från Luton, Charlie Patino.Han jämförs med en annan från Luton, Jack Wilshere. Men anti-Chelseajournalisten som skriver om Patino tycks glömt att Chelsea för några år sedan "värvade" om ordet kan användas för närområdet; tre grabbar från Luton. Varav den äldste ses som det största vänsterbacklöftet i England, Jay Dasilva.

ONSDAG:
Det har inte hänt på tio år; men Chelsea ser ut att bli första klubb som vinner Premier League och samtidigt gör en ekonomisk vinst! Fotboll är alltså ingen affärsverksamhet för giriga, det är nog en slutsats vi kan dra från detta faktum. Det kostar mer än det någonsin drar in, om man inte är Mike Ashley i Newcastle som gärna offrar klubben för en vinst.

Inter lär intressera sig för Felipe Luis som säkert är missnöjd med sin speltid i Chelsea, men så bra som Azpilicueta är så var faktiskt köpet av Luis överraskande även om det gett väldigt bra back-up på positionen. Men det hade vi haft också om Chelsea behållit Bertrand - denne ville ju dock ha speltid och det är nästan en skam att Hodgson håller honom utanför engelska landslaget då ingen utom möjligen Baines är bättre.

En väldigt intressant citat från en kille som vet något, Petr Cech om Eden Hazards mindre spektakulära men otroligt säkra straffar:
"And with penalties he is a right pain for the goalkeeper because with his approach without any pressure he just waits and you cannot stay still because then even if he shots a yard away from you, you don't have chance to save it "

Intressant läsning om Kurt Zouma som gett en intervju til Sky >>

En övning för frukostbordet - kanske. Se här >>

Lazio vill köpa Mario Pasalic som just nu är utlånad till Eiche i La Liga där han gör mycket bra ifrån sig. Det är knappast en trolig affär, men ett lån är nog inte utom möjlighet för italienarna.

Vi har hört mycket om ett samarbetsavtal med Mouscron i Belgien, nu kanske det kommer ett avtal med ännu lägre placerade Royal White Star Brüssel... och det är klart ska Chelsea fortsätta köpa unga spelare måste de ju få speltid att utvecklas någonstans. Den belgiska modellen är ju den framgångsrikaste i Europa just nu så kanske är det klokt, men ändå känns det inte helt rätt på något sätt.

TISDAG:
En av Arsenals främsta tränare någonsin har sagt sitt och han anser absolut inte att Chelsea är boring - men det är ju sådant losers säger när de förlorar. Winning is never boring. George Grahams ord här>>

Porto försöker kidnappa Chelseas köp av Nathan. Något som ännu inte är klart och CSFC tror arbetstillständet är problemet, något som Porto inte får problem med då de har andra lagar. Nathan själv verkar dock helt inriktad på att komma till Chelsea.

Ännu en hyllningsartikel till Årets Spelare >> Klart läsvärd på ett betydligt mer faktamässigt sätt än t ex Nivas inlåsta artikel i Sportbladet.

Senaste är att Real Madrid nu tänker erbjuda Gareth Bale för Eden Hazard. Det kommer inte att hända och det får inte hända. Vill Real ha Hazard vet de priset, 200m pund och Bale eller Ronaldo dessutom.
Och inte ens då skulle CSFC vilja se det hända.
   Ännu viktigare är att Eden Hazard själv inte vill lämna.
   Rykten lär uppstått hos mindre seriösa The Sun!

Nathanaffären drar ut på tiden men själv är han aktiv på sociala medier och tog en selfie på Emirates med texten Come on Chelsea!

Antoine Griezmann har inte förekmmit mycket i spekulationerna i år, fanns med tidigare. Nu lär vi få höra mycket mer då en spansk tidning med oerhört mycket bättre rykte än de stora ljugblaskorna där hävdar att Atletico tydligen gjort ett stort misstag när de sajnade Griezmann och satt en så låg utköpsklausul som 22m pund, något de nu vill rätta till. Men det öppnar ju upp för klubbar som Chelsea att göra något av ett rea-köp. Andra spanska medier hävdar att Chelsea erbjuder 60m euro för Griezmann. Intressant gåta men som sagt, silly season är mer silly och tidigare än någonsin.

Gianelli Imbula dyker upp i varje transferfönster (och innan förstås) och nu är han aktuell igen. För 20m pund från Marseille.

Avtalet med belgiska Mouscron som "farmarklubb" verkar komma allt närmare. Själv tycker jag de spelar på för låg nivå men kanske är det en trappstegsmodell Chelsea ser framför sig med yngre spelare.

MÅNDAG:
Inte ens statistiken som en del håller som tråkiga siffror håller med arse-supportrar som hävdar att Chelsea är tråkiga som den här artikeln i Mirror visar. >>

Lånerapporten om våra spelare utanför klubben. >>

Vi har ännu inte fått veta något om Oscars tillstånd efter smällen av Ospina. Han behövde dock inte stanna på sjukhuset över natten vilket är positivt.

CSFC kan bara hålla med i José Mourinhos analys om fotboll, sedan kan alla självutnämnda kommentatorer (som på Kalle Karlssons artikel i Sportbladet.se igår) sticka huvudet i sanden där det hör hemma:
"Maybe the future of football is a beautiful green grass carpet, without goals. On that beautiful grass pitch the team with more ball possession wins the game.    
     'People say "my team played fantastically well, we had great ball possession". Good.
      'But it looks like the goals are not there. It's a big contradiction. Sometimes you speak about a team like us who have scored so many goals being boring, but you don't consider a team that has 70 per cent of the ball possession but cannot win the game boring.
      'I ask myself in the future, when I am a granddad at home with my grandsons, maybe football will be played without goals, and we will just enjoy seeing people passing the ball. Maybe to put the ball into the net won't be an objective, and maybe stopping the ball going into your own goal won't matter
     'For me, I'm simple in my analysis: football is about putting the ball in the net of your opponent and stopping the other team putting the ball in your net.'

Det är nu officiellt att Chelsea gör en PR-turné till Australien för att spela mot Sydney FC 2 juni. Det är första gången på 40 år som Chelsea är där. Ungefär lika länge sedan Chelsa besökte skandinavien men med tanke på marknadsaspekterna lär det nog dröja längre innan de kommer till Sverige igen. Matchen kommer att sändas på Chelsea TV på den för oss ovanliga tiden, kl 10 på morgonen.


Biljettinformation finns under CSFC>>
 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>
(skulle länken inte fungera hittar ni den under rubriken CSFC/Chelseaguide)

Lindy


   


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!