csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 33 sp 24 v 7 o 2 f 65 - 26 mål 77 p

20 - 26 april 2015

Nyheter v-17


LIGACUPMÄSTARNA
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS

SÖNDAG:
Två damspelare kom in i PFAs Årets DamLag. Det är Eniola Aluko och Ji So-Yun.

Oscar fick möjligen en hjärnskakning när Ospina rammade honom, ändå spelade han halvleken ut. Tappert.

Ikväll tillkännages vinnarna av PFA, spelarfackets, Player of the Year. Eden Hazard är storfavorit och om han inte vinner visar det bara att priset är en politisk omröstning som har väldigt lite med verkligheten att göra. Även Diego Costa är nominerad men han lär nog inte vinna pga sina skadeproblem och det faktum att några spelare varit bättre. Hazard är också nominerad som årets unga spelare, en titel han tog förra året men där Harry Kane bör vara favorit efter sitt genombrott i år.

PFAs Årets Lag har redan namngivits. Sex Chelseaspelare ingår och då är ändå inte Courtois med. Och förre Chelseaspelaren Bertrand är också med. Fast han nobbas av Hodgson.(Det är dock i mina ögon ett nationalistiskt val för Azpilicueta har varit bättre).
De Gea - Ivanovic, Cahill, JT, Bertrand - Sanchez, Matic, Coutinho, Hazard - Costa, Kane

LÖRDAG:
Tyvärr rycker Aguero ifrån i skytteligan.Han fick en gåva idag och är nu två mål före Diego Costa. Ett försprång som kan bli svårt att ta igen för vår skadade toppanfallare.

Vi får gratulera Watford som är klara för Premier League innan sista omgången då Middlesbrough misslyckades i Fulham.

Senaste är att Diego Costa inte klarade undersökningen och testet idag. Han kommer inte att spela imorgon eller vara på bänken. Bara att hoppas att Aguero inte rycker ytterligare i skytteligan ikväll. Han ersätts i truppen av Dominic Solanke.
   Även Loic Remy kommer att saknas. Om känslan för en 0-0-match inte fanns innan finns det verkligen nu. Det lär inte bli ett Chelsea som går på attack på Emirates. Och vi kan nog konstatera att förhoppningarna om att våra anfallare skulle vara friska igen tillhörde mindgames före uppgörelsen.

Michael Oliver dömer matchen imorgon, en domare som vi verkligen inte har haft många bra insatser av i år när Chelsea spelat. Felaktiga varningar och uteblivna bedömningar har markerat hans domarinsatser under säsongen. Får hoppas han visar bättre form imorgon.

José Mourinho försvarar och förklarar Chelseas spel och dess utveckling under säsongen. Läs här >>

Uefas ranking av klubblagen har kommit och Chelsea rankas som nummer fyra i Europa. Trots besvikelsen mot PSG. Före oss är Real, Barcelona och Bayern.

FREDAG:
Senaste nytt från presskonferensen: Drogba är spelklar, det är osäkert om Loic Remy och angående Diego Costa bestäms det imorgon.
   Mourinho avfärdade rykten om Hazard till Real (alla spanjacker tror ju att alla vill till deras två storklubbar, men så är det ju inte). Mourinhos övertygelse är att Hazard spelar för Chelsea, det är hans uppfattning att Eden är inte intresserad av Real Madrid!
   Han pratar inte om att Wenger inte vunnit mot honom på 12 matcher utan bryr sig enbart om matchen imorgon. Han vill inte heller diskutera Patrick Bamford utan tycker 21-åringen ska koncentrera sig på de två matcher som är kvar i Championship och som antingen ger promotion eller kvalspel.
   Arsenalsupportrar gnäller ju vilt om Fabregas just nu och vill ta ned hyllningar till honom och så vidare. Mourinhos kommentar till det är att om Lampard kunde komma tillbaka till Stamford Bridge och huvudsakligen få hyllningar, borde väl Fabregas behandlas på samma sätt av Arsenalsupportrar! (Jovisst du..., vi lär få se - insändare idag är full av hans "svek" fast det var Arsenal och Wenger som tackade nej till honom!). Dock, vi kan förstå då vi inte var strålande glada över Lampard till City, situationen var dock lite annorlunda. Visserligen kan man säga att Chelsea inte ville ha Lampard då det inte blev något nytt kontrakt, men det handlade om en spelare i absoluta slutet av sin karriär som sedan skrev på för en klubb i USA, men ändå dök upp och dessutom gjorde mål på oss, i den på förhand farligaste konkurrenten och inte höll sitt löfte om att gå till USA när deras liga startade...

Solanke spelade inte då han kan vara på bänken på söndag, men Tammy Abraham som är i superform också spelade för Chelseas U21 igår mot Everton. Chelsea vann 3-0 och Abraham gjorde de två sista målen, Houghton gjorde det första.

CSFC är tveksamma till Didier Drogba just nu, men vi ska inte glömma att just Arsenal är ju hans favoritmotståndare (och Whiners fasa) med 15 mål på 15 matcher mot de röd-vita från norra London.

Det är mindgames tid just nu och vi har fått höra att Chelsea inte har några anfallare tillgängliga till söndag. Vi har fått höra att alla Chelseas anfallare är i full träning. Och idag säger mindre seriösa Daily Express att Dominic Solanke startar mot Arsenal! (Vilket minskar U18s chanser att vinna finalreturen mot City på måndag) . Dock DE baserar denna sensationella nyhet med att Solanke inte spelar med U21-laget ikväll. Otroligt, killen som spelat nästan alla matcher med U18, U19 och U21 vilas, särskilt när han har en viktig final - och då är han plötsligt istället i a-laget. Vi lär få se.

TORSDAG:
Arsenal saknar Oxlade-Chamberlain och Arteta inför söndag. De är också osäkra på Per Mertesacker.

Mirror har gjort en simulering om vilken manager som är bäst, Mourinho eller.... Svaret blev Mourinho oavsett hur spelarna uppträdde, simuleringen handlade enbart om managern. Läs mer här >>
    Sedan följde deras skribenter upp med sin subjektiva värdering. >>

ONSDAG:
Ganska intressant men bara en indikation. Twitter har försökt se var de olika klubbarna är starka i världen. Att Liverpool är störst i England är ingen nyhet, de är oväntat stora i Norge där man annars trodde Manchester United var en religion. Chelsea kommer tvåa i Asien, vilket inte är en överraskning, men ändå inte helt i linje med andra undersökningar som visar att Chelsea är starkare där. Däremot är det överraskande att Chelsea är väldigt starka i Sydamerikan. Arsenal är före Chelsea i Nordamerika, också överraskande då Arsenalsupport i USA aldrig övertygat på andra sätt. Att Arsenal är populärare än Chelsea i norra Europa det vet vi, men Chelsea är populärare i södra Europa. Undersökningen för Afrika ger inga som helst klara besked utom att de lag som har "inhemska" spelare därifrån självklart är mer populära där.
   Chelsea är ju efter Liverpool och Manchester United och Arsenal (även om skillnaerna minskat kraftigt) i Sverige - och orsaken är nästan helt uteslutande att de andra klubbarna har haft svenska stjärnor medan Chelsea aldrig haft en svensk i a-laget (damerna räknas inte just nu!). Arsenal är populärast i Sverige före Scousers och Man United. Något vi ställer oss oerhört tvivlande till. Men Arsenalanhängare gillar uppenbarligen twitter mer än de andra klubbarnas supportrar.
   DOCK och det är en oerhört viktig sak att säga; undersökningen är helt baserad på hur klubbarna följs på twitter (som t ex CSFC aldrig orkat med) och det är bara en enda liten indikation på hur det verkligen är. Tyska MediaMarkts undersökningar om popularitet är betydligt vettigare och trovärdiga (denna säger egentligen mer om vilka som gillar Twitter) och i dem är Chelsea efter United på världsbasis men före alla andra engelska lag Men detta kanske är kul läsning ändå >>

TISDAG:
Mourinho gav spelarna ledigt efter lördagens match och de återvände till träning idag. Den trevliga nyheten är att han är övertygad om att alla tre anfallarna kommer att kunna vara spelklara till på söndag. Fast han trodde Remy skulle vara spelklar till i lördags också, så vi vet inte om det är taktik att säga så eller sanningen.
   Den stora frågan, för Whiner Wenger är dock - ska det här bli första gången han besegrar José Mourinho. CSFS tror - Nej! Oavgjort är dock ett hett tips.

På tok för högt. Chelsea har absolut inte de högsta lönerna i Premier League, de är en bra bit efter t ex Manchester United. Även om Chelsea kommer trea med en lönekostnad (och notera att det gäller förstås inte bara spelarna) på 192,7m pund (Uniteds är 215,8m, Citys 205, Arsenal kommer fyra på 166,4m). Men problemet för Chelsea är att siffrorna för löner ändå är för höga, de motsvarar enligt en undersökning hela 60% av klubbens omsättning. Inte bra, men mycket bättre än för några år sedan då siffran lär varit upp emot 75%. Så lite nytta har vi ändå av Uefa FFP, det kanske lite lite grann hjälper till att hålla ned lönerna trots agentarvoden och ohemula lönekrav från spelare som inte är värda en spottstyver av vad de får.
    Noterbart är att de som har störst problem på området är ändå inte storklubbarna utan klubbar som QPR som betalar nästan dubbelt så mycket som de omsätter i löner. Om detta är enda måttet (vilket det inte är) så är Crystal Palace det finansiellt mest sunda klubben med precis över 50% av omsättningen i löner.
    Alla siffror från 2013-2014-säsongen.
    För den som vill se hela listan >>

Ok, kanske dags att börja oroa sig inför söndagsmatchen. Mindre för motståndet än för skadeläget - för plötsligt saknar Chelsea alla anfallare. Diego Costa lär återvända till träning nu, men kan knappast gå att räkna med till söndag. Loic Remys skadeläge är osäkert och igår skadade sig Didier Drogba i vristen! Drogba skulle spelat en välgörenhetsmatch i St Etienne på måndagskvällen men fick dra sig ur.
   Brown, Solanke har ersatt på bänken på sistone - men både behövs också i ungdomslaget när de spelar säsongen viktigaste U18-match på måndag, returen mot Man City i FA Youth Cup.

MÅNDAG:

FA YOUTH CUP FINAL I

MANCHESTER CITY vs CHELSEA U18   1 - 3
Chelsea: Collins - Aina, Tomori, Clarke-Salter, Dasilva - Sammutt, Musonda, Colkett, -Abraham, Solanke, Brown
Det är de två högst rankade lagen på ungdomssidan i England som möts. Chelsea är de som öppnade starkast. Hörna efter 3 min. City har inte fått låna bollen mycket de första fem.
   Tammy Abraham får bollen och smäller in den. 7 Det sa bara pang i målet och Citys unge norske målvakten stod bara och tittade på. MÅL
   Men City tillbaka. Deras första anfall på hela matchen och de gör mål. 9. Barker, deras stora stjärna jämte skadade Ambrose gjorde det skapade målet men Buckley gjorde det. Rätt svagt försvarsspel där av Chelsea, lite övermodigt. Mål.
   Collins får göra en jätteräddning för att undvika ett självmål av Clarke-Salter. 11 Matchen har vänt på en femöring.
   Nu är det Chelsea igen, man kan inte klaga på att det inte händer saker.
   Dasilva lägger upp för vad som borde blivit en målchans men ingen riktigt på plats. 15
   Abraham igen med en liggande cykelspark efter hörna. 20 MÅL
   Vieira, Mike Summerbee, Vincent Kompany och Pelle Grinig ser bekymrade ut på läktaren.
   City räddar undan ett farligt inlägg. 24 Men Chelsea trycker på, vinner tillbaka bollarna och styr upp spelet så de ser virriga ut (men jag har dock en usel stream så det är kanske önsketänkande).
   Musonda kommer nästan hela vägen. City är helt klart avvaktande igen efter en fin period efter deras överraskande kvittering.
   Aina skjuter från långt håll men den slutar en bit upp på läktaren, fast tar på stolpen som håller upp nätet. 27
   City har börjat få lite bollinnehav igen men ännu inte varit farliga igen. En lätt chipp som Collins inte hade minsta problem med. 32
    6,5 tusen åskådare på det stadium som finns på Etihad Campus (Citys träningsanläggning), nästan fullsatt.
   Tammy Abraham självklart halvtimmens spelare, men Jay Da silva har varit väldigt bra också.
    Citys första hörna. 40. Ofarlig.
    En riktigt bra halvlek av Chelsea, men kanske borde de gjort lite mer framför mål och framförallt gjort fler mål.
ANDRA
City måste skärpa sig ordentligt om det ska bli match av detta och det verkar managern sagt till dem i halvtid. De är aktivare och försöker pressa högre upp redan från omstarten.
   Musonda skjuter utanför från långt håll. 47
   Solanke nära att nå fram till Abraham, men målvakten kommer mellan. 57
   Brown väljer fel alternativ, försöker passa istället för att skjuta. 54. De gör det ibland de här ungdomarna, de vill gärna göra det snyggt.
   Bra anfall av City, men Collins är med på det. 56 Som vanligt med ungdomslagen är det rolig fotboll.
   Arrangörnerna försöker få uppstämningen på läktarna genom att spela Blue Moon mitt under spelet.
   En lång boll till Abraham från Dasilva men Abraham måste stanna upp och söker Brown bakåt men backen hinner mellan. 58
    Izzy Brown har börjat styra spelet mer och mer i andra. Den som märkts mindre än väntat är förstås Solanke.
   Andra halvlek är jämnare spelmässigt men Chelsea har ändå dominerat och varit klart närmast att göra mål, men City har börjat sticka upp när Clarke-Salter gör en härlig glidtackling i straffområdet. 66
   Tammy Abraham haltar av. Ser inte bra ut inför returen. Kasey Palmer som vanligt inhopparen. 67
   Intensiteten i matchen har avtagit lite och det känns nästan som något av lagen försöker samla sig inför en spurt.
   Kasey Palmer går rakt fram och skjuter, men för högt. 71
    Riktigt nära för City i ett fint anfall, men Garcia utanför. Colkett attackerade Garcia i rätt ögonblick. 74 Såg nästan ut som mål på den dåliga streamen. Chelsea borde sätta ett mål till, vilket de förtjänar också.
   Just nu är det City som spurtar bäst i matchen. Men det är en kvart kvar och får de inte utdelning lär de nog tröttna.
   Igen hotar City. Det här ser inte helt bra ut just nu. 76 Det var ett tag nu sedan Chelsea anföll bra.
   Colkett gör en riktig tavla och tappar bollen men Cityspelaren tar i för mycket och skjuter utanför krysset. 77 City är helt klart nära kvittering nu och Chelsea har tappat sitt spel. Inte bra.
   Kanske borde Joe Edwards introducera lite fräscha spelare nu. För Chelsea har helt tappat sitt spel och överläge. Izzy Brown har försvunnit ur matchen och Musonda är just nu piggaste Chelseaspelaren. Clarke-Salter har varit utmärkt i försvaret också.
   Dasilva nära orsaka en straff, kalabalik innan Solanke kan rensa undan. Det ser inte bra ut just nu. 82 (Reprisen visar att det var absolut inte straff).
    Svag avslutning av Chelsea tyvärr. De är dominerade av City just nu.
   Äntligen ett anfall av Chelsea, 87. Men det blir inget av det.
    OCH så tappar City bollen och Brown sätter upp Solanke som säkert sätter bollen i nät. Ännu en gång dålig igångsättande av målvakten. Solanke har nu, liksom i Uefa Youth League, gjort mål i varje omgång av turneringen, hans tionde i FA Youth Cup. MÅL 87
   Musonda av för Kyle Scott 89. En kille som spelat för England, Nordirland, USA och kan spela för Italien om han vill...
    Solanke nära igen. Det såg oroligt ut för en stund sedan men nu känner vi igen Chelsea.
   Solanke söker Palmer, men borde kanske skjutit själv även om vinkeln var sisådär. 90+1
   Izzy Brown byter med Boga som vilades idag då han inte är helt skadefri... säger något om vilket lag och trupp Chelsea har.
  Nästan hela matchen var helt klart Chelseas men sista 15-20 tappade de spelet och City tog kommandot och kunde kvitterat. Chelsea borde dock avgjort det hela innan dess. Ändå, ett utmärkt utgångsläge för returen, särskilt jämfört med förra året efter förlusten i första då (eller i semin då samma läge var).
   
Vägen till finalen. >> 

---
Snart dags för första FA Youth Cupfinalen. Läs gärna det här innan. >>


JÄTTEGRATTIS
Patrick Bamford, utlånad till Middlesbrough för säsongen vann igår kväll PLAYER OF THE YEAR i Football League Championship. Den finaste individuella utmärkelsen en spelare kan få under Premier Leaguenivå. 21-åringen har öst in mål på sistone för Middlesbrough och håller dem i allra högsta grad aktuella för direktkvalificering (och definitivt kvalspel) till Premier League 2015-2016.

MISSA INTE
Första delen av FA Youth Cup-finalerna ikväll mot Manchester City borta. Visas på Chelsea TV, matchstart 20.45.
   Om möjligt kommer CSFC att livekommentera matchen här.

 

Rykten, notiser m m, v-17


SÖNDAG:
Daily Mail hävdar att Petr Cech vill till Real Madrid och att det kan hända i sommar. Det kan vi unna Petr, som vi absolut inte vill se spela i rött i Premier League.

Erik Niva har skrivit om Eden Hazard, som vanligt klipp och klistrat om man får säga så. Inget direkt nytt som CSFC inte tidigare bl a har länkat till men en trevlig sammanfattning. Läs själva>>

Southampton intresserar sig för Patrick Bamford.

Nu ska Chelsea värva från Real igen. Det har ännu inte hänt trots alla rykten i flera år nu, men det nya är att det är inte någon av de vanliga misstänkta det talas om. Dock, brasklapp, ryktet är från Metro så. I vilket fall som lär Chelsea fundera på att bjuda 15m pund för Jese Rodriguez som lär vara missnöjd med speltiden nu när han är tillbaka från sin skada. Dock, konkurrensen i Chelsea är ju dock inte liten heller. Hazard lär han inte peta, och på andra kanten är det Willian, Oscar eller Cuadrado, plus eventuellt andra av våra utlånade spelare.
   Att Chelsea handlar någon spelare i sommar är nog troligt även om det säkerligen lär bli fler som lämnar än som kommer. Men den intressanta frågan lär bli om Chelsea satsar på spelare för framtiden eller om det vräks ut jättepengar på någon som faktiskt otvivelaktigt går rakt in i laget? Det är inte många sådana, och av namn som nämnts är kanske Gareth Bale en av de möjliga.

I Spanien inbillar sig alla att om Real eller Barca visar intresse då nästan dör spelare av längtan att komma dit. Och det verkar ju sant med sydamerikaner, men Eden Hazard har trots lovorden som Zidane gett och som satt spanske arrogansen på högvarv, gjort klart att han är helt inställd på att stanna i Chelsea och att det är där han vill vara.
   Mourinho värderade i veckan Hazard till 200m pund. 100m per ben. Plus att Ronaldo eller Bale måste ingå i dealen.

Nathans övergång är fortfarande inte helt klar men förväntas ske ikväll efter att han varit och sett Chelsea spela på Emirates.

LÖRDAG:
Läsvärt om Patrick Bamford. >>

Hmm, det verkar finnas fog för det sydafrikanska ryktet om att Chelsea ska till Australien för att spela mot Sydney FC. Chelsea har aldrig varit i Australien förut och det handlar om en s k end-of-season vänskapsmatch. Alltså inte en sommarturné utan en enda match, preliminärt 2 juni.

Det pratas och har pratats om Mourinhos dåliga humör med media på sistone, gårdagens presskonferens började dock väldigt annorlunda som den här videon visar >>

Louis van Gaal har hyllat Chelseas fans för hur de välkomnade Juan Mata tillbaka till Stamford Bridge förra helgen, fast han spelar för motståndarna. Något som Arsenalfansen kanske borde ta till sig med tanke på hur de behandlar Cesc Fabregas redan.

Vi vet alla att Whiner Wenger alltid hävdar att han kunde sajnat i princip alla ledande spelare i världen men valde att inte göra det; fast bevisligen är det inte sant då spelare valt andra klubbar av en mängd olika skäl. Nu är han ute i medierna och snackar om att han minsann skulle sajnat Eden Hazard men aldrig gjorde det. Han är verkligen tröttsam den mannen, men ego hör ju till toppfotbollen numera hur ynkligt det än får folk att se ut när det också är en undanflykt. Whiner skyller på att Arsenal inte hade råd - vilket får hela resonemanget att falla redan i farstun. Hur kunde han sajnat Hazard om han samtidigt erkänner att de inte kunde sajna honom?

Whiner startade mindgames inför söndagen med att hävda att det är lätt att försvara sig. Något som Mourinho replikerade till genom att säga, att om det är lätt att försvara sig då förlorar man inte med 3-1 på hemmaplan mot Monaco! Så sant.
    Denhär artikeln berättar det och försöker skriva upp Arsenal som titelkandidat - nästa år. Men den tar också upp fundamentala skillnader i managerfilosofin hos Wenger och Mourinho. Jag vet vilken jag föredrar; beröm för fint spel är nog trevligt men det är inget alls mot att vinna. Läs >>

För att vara en match som egentligen inte betyder jättemycket, för den kommer inte att ändra utgången av serien vad än teoretiker kan komma fram till, så är stämningen före derbyt på söndag ovanligt hätsk. Kanske för att medierna gör allt för att underskriva motsättningarna mellan Wenger och Mourinho som utan tvekan inte tycker om varandra. Lite trist dock, det vore ju roligare om det handlade om fotbollen, hur roande för stunden munhuggande kan bli.

FREDAG:
Metro, vår fullständigt opålitliga källa för fria fantasier, slår till igen. Chelsea tänker ge sig in i jakten på totalt misslyckade Radamel Falcao. Nu är väl knappast Falcao så dålig som han visat i United, men det är också helt klart att han är långt från samma spelare som i Atletico. Falcao ska ersätta Loic Remy (inte Drogba tydligen).

Jamie Carragher tror Chelsea får problem med att behålla Eden Hazard i sommar när Real Madrid förväntas komma och försöka köpa honom. Sant är att Chelsea inte stoppar spelare som vill lämna, men det finns inga som helst indikationer på att Hazard vill lämna så det är nog en scousers önskan som ligger bakom det scenariot.
   Samtidigt rekommenderar Paul Scholes Hazard att bli mer självisk framför mål, och det är något vi kan hålla med om.

Se Eden Hazard lura en försvarare förvirrad när han visar upp en provkarta på tricks i en video för ett fotbollsprogram. >> Räkna med att behöva titta flera gånger för att hinna se vad han verkligen gör!

Bayerns intresse i Ivanovic verkar hetta upp. PSG ger sig in i leken för Cech till reapriset 7m pund.

Utlånade Alex Davey har fått sin säsong förstörd med en vadskada som håller honom borta resten av matcherna för Scunthorpe. Han är dock knappast en Chelsea Star som medierna benämner honom. CSFC tror inte Davery någonsin kommer att spela med Chelseas a-lag.

Från Sydafrika! kommer nyheten om att Chelsea tänker åka till Australien för att möta Sydney FC. Tror inte det då en USA-turné redan är bestämd.

TORSDAG:
Roligt; Chelseafans, The C-Team, besöker Emirates inför matchen för att röra om lite i grytan och reta Arsenalfansen. Läs mer här >>

Chelseas officiella sajt har grävt i arkiven och funnit en form av guld. Som de omvandlat till en modern artikel om Chelseas första cupfinal, år 1915! Läs den gärna, tyvärr slutade den inte lyckligt som upplösningen i morgon kommer att berätta. Det är dock en härlig nostalgitripp och bara arbetet med att hitta arkivmaterial är värt all uppmärksamhet. >>

Middlesbrough är intresserade av Nathan Aké inför nästa säsong. Det talas om både lån och köp. Frågan är om lån inte är det troligaste, men det är på tok för tidigt att spekulera i det här. Men Chelsea har nu så många lovande spelare som inte kommer att kunna få plats i truppen, som Mourinho redan berört i intervjuer, att det lär bli många lån nästa år också, men även försäljningar i sommar av nu utlånade spelare.

Det pratas om att Chelsea äntligen tar sitt förnuft till fånga och skrotar ettårs-regeln för spelare över 30 år (den är så dum att man kan inte tro det är sant) och tänker erbjuda Branislav Ivanovic, 31 år, ett nytt kontrakt om tre år istället för att avstyra bl a Bayern Münchens intresse i serben.

Hört talas om Damien Dussaut? Inte många har ändå lär Chelsea köpa honom från Standard Liege. Dussaut är 20 år gammal och fransk U-landslagsman, försvarsspelare.

Aymeric Laporte från Bilbao, en annan lovande fransman är lite mer känd och kostar enorma 30m pund. Det sägs nu att adidas kommer att gå in och hjälpa Chelsea köpa honom. Det har de senaste åren talats mer och mer om sponsorer som går in och ska stödköpa spelare som placeras i klubbar, mycket för att undvika FFP-reglerna. Ändå låter det knappast trovärdigt.

Mikel ska bli mellanskillnad när Chelsea köper Morgan Schneiderlin, en tredje fransman på raken. Ja, det är åtminstone vad Give Me Sport påstår!

Marco van Ginkel är äntligen skadefri och har spelat hela matcher för Milan på sistone. Kanske innebär det att han kan utmana om en mittfältsplats i Chelsea nästa år. Det är många som knackar på dörren internt, ändå pratar medierna enbart om nya köp!

ONSDAG:
Ryktena säger att Whiner the Wenger tänker överge sin benfasta policy att Arsenal spelar som han vill de ska spela och aldrig anpassar sig till motståndet. Det planeras tydligen på Emirates att Arsenal ska göra allt för att minska Hazards inflytande på matchen på söndag. Ungefär som Uniteds gameplan var - och den gick ju, ja just det - sisådär. Det lär dock knappast bli Per Mertesacker som ska hålla Hazard i schack, det hade han aldrig klarat av i hela sitt liv i verkligheten och man sätter knappast en mittback på ett sådant jobb. Oops, det var ju vad JM gjorde med Zouma på Fellaini. Fast jämföra Zouma med Mertesacker är väl som att tro att ett dragrace mellan en superbil och en traktor ska bli jämnt. Nej, anledningen är snarare den att det är tveksamt om Mertesacker ens spelar pga skada.

Real har börjat tro att de kan lura Eden Hazard från Chelsea. Ha, långnäsa. Det är ifall de säljer Gareth Bale (till United?) som de ska köpa Hazard. Som om Roman kommer att sälja Hazard. Den spanska arrogansen är densamma som 1588 när armadan gick under.
   Det lär särskilt bli aktuellt hävdar de (o)insatta om Zinedine Zidane tar över efter Ancelotti. Hazards egen idol tror han kan locka Hazard till Bernabeu.

Senaste om Nathan som kom till London för dryga veckan sedan och bor på Millennium Hotel vid Stamford Bridge. Han lär genomgått den medicinska undersökningen men kontraktsskrivning återstår. Däremot har han socialmedia-postat en bild med honom och scousers Coutinho på en middag i huvudstaden!

Nu slipper vi rykten om Mauro Icardi, han har skrivit nytt kontrakt med Inter. Paoulo Dybala lär föredra Barcelona, som om han har en chans att få speltid där med Messi, Neymar, Suarez, Pedro före honom i kön! Det är inte anfallare den klubben saknar. Plus att Barcelona får inte värva i sommar!

Daily Express vet att Chelsea kommer att köpa fem spelare i sommar. Undrar om Mourinho är informerad. Närmare hälften av de fem är dock back-upmålvakter visar det sig om man är dum nog att öppna artikeln. Inga namn nämns förutom att Petr Cech är på väg ut och Felipe Luis troligen så. Daily Express är inte säkraste källan i England även om de är något trovärdigare än Metro.

TISDAG:
Chelseas lånerapport >>

Rapporterna säger att Diego Costa kommer att återvända till träning denna vecka, men inte vilken sorts träning. Rehab eller med laget?

Spansa och brasilianska medier försöker använda Felipe Luis som mellanskillnad i en affär om Koke. Två problem; Atletico är mindre benägna att sälja än de varit de senaste åren (särskilt om de slår ut Real) och de är inte särdeles intresserade av Felipe Luis igen då han lämnade under ett moln och är i en ålder då han inte längre ses som särskilt utvecklingsbar (CSFC har alltid undrat över köpet av Luis, men JM ville väl ha bra back-up. Luis har ju absolut inte varit dålig utan spelat bra när han spelat, bara inte lika bra som Azpilicueta).
  Ändå, massor med rykten om att Chelsea och Atletico ändå inlett förhandlingar kring Koke. Vi får se, men det är ju ett billigare alternativ än Pogba och förmodligen i samma klass.

MÅNDAG:
Rolig historia om en nyfiken dörrman på Millenium Hotel Stamford Bridge och José Mourinho.
  När Mourinho anlände till arenan i lördags hade Chelsea hela veckan förberett sig på att Kurt Zouma skulle ta hand om Marouane Fellaini. På träningarna hade Ruben Loftus-Cheek spelat Fellaini. När JM kom dit fick han av dörrmannen höra att Fellaini inte skulle spela, för denne hade minsann varit där och hämtat courtesy-biljetter med Eden Hazard. Han var klädd i jeans och beredd på att sitta på läktaren. Självklart blev JM orolig när han fick höra det, skulle han behöva ändra sin gameplan (och som vi hört efteråt höll den hundraprocentig för honom) precis innan match. Han skyndade till en dator och kolla. Visst skulle M Fellaini vara på läktaren, problemet för dörrmannen var dock att det var Marsoud inte Marouane Fellaini som han hade sett och förvarnat JM om! Marsoud och Marouane är tvillingar och självklart lika som bär!

Agenten! hävdar att Chelsea lagt ett bud på Paulo Dybala, argentinaren som lyst upp Serie A i år. Vilket vinklas som något som ska reta upp Arsenal! Han värderas av klubben till om 29m pund, vilket lär vara högre än Chelseas bud. Vi får väl se, CSFC röstar dock för att Patrick Bamford är den som ska ersätta Dider Drogba.

I Sverige och England framställs lördagens uppgörelse närmast som om Man United var det bättre laget (för de hade mer bollinnehav och sköt fler gånger utanför mål), så det är rätt intressant att se att i Italien (där bra defensiv alltid uppskattas) och Spanien (där Mourinho inte är populär) hyllades Chelsea först och främst och United fick ganska svaga betyg!

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!