csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 32 sp 23 v 7 o 2 f 65 - 26 mål 76 p

13 - 19 april 2015

Nyheter v-16


LIGACUPMÄSTARNA
EUROPEAN YOUTH CHAMPIONS

SÖNDAG:
Chelsea Ladies slog förra säsongens mästare Liverpool med 1-0 hemma. Målgörare Eniola Aluko, 55. Liverpool missade en straff i 69e minuten. Chelsea leder serien efter tre omgångar, de är enda lag med full pott.

Det talas om att Diego Costa kan vara tillbaka redan till helgens match mot Arsenal. Det låter väldigt optimistiskt men då Aguero tagit ledningen i skytteligan igen får vi ju hoppas. En vinst mot Arsenal och Chelsea behöver bara tre poäng till för att vinna. En förlust innebär att teoretiskt måste Chelsea ta nio poäng om Arsenal vinner allt resten av säsongen.

LÖRDAG:
U18-laget slog idag WBA med 3-1. Målskyttar Muheim 19; Ugbo 36; Ali 87. Det var ett reservbetonad lag som spelade då flera spelare vilades inför FA Youth Cupfinalen som kommer upp. Några spelade också i Uefa Youth League i måndags.

Kan inte undanhålla er Mourinhos replik till frågan om att Chelsea omringar domarna mer än något annat lag (jag vet inte om vi gör det mer än andra, men Chelsea gör det för ofta om ni frågar mig). Mourinho självklart hade en annan åsikt. Roligt:

Speaking to journalists ahead of this weekend's game, the Portuguese also responded to figures, compiled by Football Association Fair Play delegates who attend every top-flight match, which try to suggest his side protest most against refereeing decisions.
'We have to change our catering at Stamford Bridge because many times I think the delegates don't see the game, I think they stay inside eating and drinking,' said Mourinho.
'It's not true. I know a lie repeated risks becoming a truth in the eyes of the people, but I disagree with that. A lie is a lie.'
Mourinho was then asked by a reporter if he has ever encountered one of the delegates.   'The only one I met was the one who made the report on the Matic situation [after the Burnley game], and that one for sure had sushi, lobster, champagne, everything,' our manager replied.

 

FREDAG:
50+% chanse att Loic Remy spelar imorgon. Det är nog rätt nödvändigt med tanke på Drogbas insats mot QPR. Fast the Drog kanske kom igång i samband med det. (Costa kan bli aktuell mot Arsenal dock!).
   Skönt nog gav Mourinho fingret till medierna som spekulerar i att Oscar ska säljas. JM påpekade att Chelsea skrev ett nytt kontrakt med Oscar bara för några månader sedan. Oscar har Mourinhos förtroende och han har sannerligen CSFCs.
   JM uttalade sig också vid dagens presskonferens positivt om Bamfords utveckling och med den artikel som vi hänvisar till här bredvid ser det bra ut för att Patrick Bamford ska få en reell chans nästa säsong i Chelsea.
  United kommer att sakna Michael Carrick, Marcos Rojo, Daley Blind, Johnny Evans och Phil Jones. Carrick anses av många vänt deras säsong så det är nog ett avbräck, i övrigt tja, vem bryr sig.

Påfallande många, särskilt röda, tror på United-vinst imorgon och gör därmed det klassiska misstaget att tro att ett lag spelar likadant i varje match oavsett motstånd. Visst Chelseas form har inte imponerat som i höstas, men mot United lär det inte vara några spelare som vilar på lagrarna.

Vet inte hur intressant det är men Technogym kommer att förse Cobham med träningsutrustning framöver i ett nytt sponsorsavtal.

TORSDAG:
Thibaut Courtois och Eden Hazard är nominerade som Årets Unga Spelare av spelarfacket PFA. Eden Hazard är också nominerad som Årets Spelare, vilket även Diego Costa är. Som det är i England misstänker jag att det fullständigt uppenbara valet kommer att nonchaleras som vanligt, liksom Chelseamanagers nästan aldrig vinner oavsett vilka framgångar de har med titlar. För mig är det obegripligt att någon ens kan fundera på att inte ge Årets Spelare till Eden Hazard.

ONSDAG:
Det blir en USA-turné i sommar för Chelsea, med nio andra klubbar ska de spela en Champions Cup.

TISDAG:
Bamfords målform håller sig. Han gjorde andra målet för Middlesbrough ikväll mot Wolves. Passning från Tomas Kalas. Även Kenneth Omerou fick spela, som inhoppare i 62a.
   Både Aké och Chalobah spelade för Reading mot ligaledarna Bournemouth.
    Lewis Baker gjorde mål för MK Dons i deras match mot Fleetwood.

Det är tydligen så att Michael Carrick, som tillskrivs en stor del av förklaringen till varför United blivit heta och hittat spelet, är tveksam till spel på lördag.

Patrick Bamford, en CSFC-favorit, har blivit nominerad till Football Leagues Young Player of the Year! Han konkurrerar med MK Dons högt rankade Dele Alli och Norwichs Nathan Redmond.

MÅNDAG:
Det blir Manchester City för Chelsea Ladies i nästa FA Cup match, semifinal innan den första någonsin finalen som spelas på Wembley för damer. Everton mot Notts County i den andra semin.

FINAL UEFA YOUTH LEAGUE
SHAKHTAR DONETSK U19 vs
CHELSEA U19    2 - 3
       (1-1)
Izzy Brown som satt på bänken i går i Shepherd's Bush satte första målet (precis när Eurosportsändningen dog här, men snabbt kom tillbaka tack). 7.
   Det var ett snyggt samspel på vänsterkanten som ledde till målet.
  Musonda skjuter men får hela foten under bollen. 18
   Shaktar bjuder rätt bra motstånd men har inte haft någon riktigt bra chans ännu.
   Solanke tar sig fram och får närmast friläge men skjuter väldigt hårt - över. 29
   Bra läge med en långboll för Shaktar, men mycket bra försvarsspel. 30 Shaktar behåller bollen och skapar mer farligheter utan att få fram bollen till mål. De har helt klart jämnat ut spelet.
   Shaktar kontrar och Christensen styr tyvärr bollen in i eget mål. Självmål som lurar Collins förstås. 36
   Mycket bra chans för Chelsea, men inte dåligt skott av Boga. 39
   Åter jättenära för Chelsea, Musonda nära att få in bollen. 41
   Hur undgick Solanke att göra mål,han trasslar till det och räddning på linjen. 44
   Chelsea har varit det bättre laget men Shaktar är farliga i sina kontringar. De har också valt ett utpräglat kontringsspel. Deras kvittering blev rätt billig men så känns det alltid vid självmål. Musonda, Colkett, Brown tillhör de mest tongivande i första.
ANDRA
Direkt i andra hittar Boga Solanke som helt omarkerad slår nytt rekord med 12 mål i turneringen. 47
   Brown vänder och skjuter, men målvakten räddar och håller returen. 50
   Izzy Brown lägger bollen lugnt tillrätta och sätter den närmast makligt i mål med andra foten. 55 Bra helg för Izzy som satt på bänken mot QPR också, kanske hade han fått spela om matchutvecklingen hade varit annorlunda - men han tar ju revansch för det idag.
   Musonda gör en Hazard ned mot linjen och hittar nästan sin anfallskamrat, men en ukrainisk fot emellan. 58
   Boga skjuter med målvakten Kudryk räddar. 61
   Shakhtar ser brutna ut, det skulle förvåna om de kan komma tillbaka in i den här matchen, de slår ifrån sig i närmast panik många gånger nu.
   Boga har solouppvisning och resten är lite tröga upp, bollen till slut till högerbacken Aina som skjuter strax över. 62
   Chelsea håller bollen men det blir ingen rörelse i laget. Det får Chelsea bättra på nu. För mycket gåfotboll helt enkelt för ögonblicket. 65 Det är total dominans men lite grann spel för galleriet. De känner nog att de har matchen under kontroll med dryga tjugo minuter kvar. Boga utmärkt i andra. Konstigt nog har Shakhtar inte bytt ännu, de har en tvåmålsskytt från semin på bänken.
   Solanke gör sig fri men skottet just utanför. 69
   Boga får tyvärr gå ut verkar det som. Shakhtar tar in tvåmålsskytten Kovalenko. Palmer in för skadade Boga. 71 Boga har haft en skadefylld säsong, tyvärr för du milde vilket löfte han är.
   Zubkov får en jättechans men bollen just utanför. 73
   Bra frisparksläge på linjen. Colkett i muren. 76    Solanke gör en enorm miss, sätter bollen fri från fem meter ÖVER mål. Frispelad av Brown. 78 Skönt att Chelsea leder 3-1.
   Shakhtar gör en sista stor ansträngning och försöker hota men Chelsea försvarar bra och Izzy Brown är med överallt just nu. 84
   Abraham in för Musonda. 84
   Zubkov skjuter strax utanför, närmast liggande skott. 87
   Kovalenko får en chans och sätter den. 90+2.
   
Chelsea var klart bäst, siffrorna speglar inte matchen eller alla chanser Chelsea skapade.
  

Laget: Collins - Aina, Christensen, Clarke-Salter, Dasilva - Loftus-Cheek, Colkett - Brown, Musonda, Boga - Solanke
Avb: Abraham, Palmer, Sammutt, Scott, Sterling, Thompson (mv), Tomori (saknades gjorde alltså svenske Ali Sulji)
Här är en artikeln om hur Chelsea nått finalen och lite om spelarna>>
Vägen fram, resultaten >>
   

MISSA ABSOLUT INTE U19-lagets final i Uefa Youth League, ungdomslagens Champions League, mot Shaktar Donetsk i eftermiddag. Matchstart kl 16.00 i Eurosport (om kanalen klarar av det idag, de klarade inte av att starta förrän 20 min in i matchen i fredags).

Positiv nyhet är att Loic Remy förmodligen är spelklar till helgen, enligt Mourinho efter gårdagens match. Vi vet dock inte säkert ännu.

En väldigt svår match, en väldigt viktig seger igår. Men gör man ett misstag mot dagens Chelsea, då kostar det. Samtidigt som vi måste erkänna att Chelsea spelar inte bra just nu, men har radat upp uddamålsegrar ändå. Det är ren mästarkvalitet.
   Det blir intressant på lördag, det måste bli bättre fotboll och därmed på sitt sätt en lättare match mot ett Manchester United som verkligen kommit igång på sistone. Däremot måste Loic Remy vara spelklar för tyvärr är Didier Drogba inte den Drogba som en gång lämnade Chelsea. Han var inte på rätt ställe många gånger igår. Fast om han får en ny start kanske dagens match gjort att han börjar komma in i att spela igen. Nu tror vi inte att Remys skada är allvarlig då det är en muskelskada i vaden, men vi vet inte. Mourinho kallade det en "sore muscle" vilket inte är en allvarlig skadebeskrivning.
   Chelsea spelade bra mot Stoke men kunde inte göra tillräckligt med mål för att motsvara det. Mot QPR spelade Chelsea inte alls bra, men gjorde det enda målet. Kanske får Chelsea till båda positiva delarna på lördag. En vinst där och vi kan nog börja räkna hem ligan även om teorin kräver fler segrar. Och planen lär vattnas före match på lördag!
   Det sagt så är det dock två riktiga formlag i Premier League just nu, och inget av dem är Chelsea - men vi möter bägge i de två kommande matcherna.
   Viktigt igår var också att både Matic och Fabregas slapp varningar. Därmed är risken för avstängning nu borta då gula kort inte längre ger avstängning, enbart röda kort ger avstängning i säsongsavslutningen.

Tyvärr gjorde Aguero två mål igår så han är nu uppe med Diego Costa och Harry Kane i skytteligaledningen.

 

Rykten, notiser m m, v-16


SÖNDAG:
En bra artikel om Premier Leagues särklass bäste spelare, av Telegraphs Henry Winter. >>

Skönt också att läsa engelska tidningar idag där det handlar om matchen och briljansen hos Hazard och Mourinhos taktik får ett ärligare bemötande än i de svenska blaskorna som bara snackar om att United kunde fått en straff när Herrera filmade. Som Mourinho påpekade efter matchen, hade en Chelseaspelare gjort vad Herrera gjorde då hade det varit en annan låt som spelades, men i Sverige tas ingen hänsyn till att det var ett domslut Mike Dean fick rätt i efter att missat att visa ut de Gea för hans handboll utanför straffområdet. Eller alla gånger som Hazard foulades utan avblåsning.

LÖRDAG:
Scousers hoppas kunna ordna ett lån för 7,5m pund av Petr Cech. Detta får absolut inte hända.

Mourinho ska ha konfirmerat att Chelsea sajnat Nathan och att klubben förbereder att officiellt offentligöra det. Vi avvaktar nog det officiella.

Det har börjat pratas mycket om taktik i omröstningen av PFA Player of the Year och engelska fotbollstidningar pushar nu hårt för Harry Kane. Samtidigt som Carragher erkänner att vissa lag som har kandidater röstar taktiskt på den svagaste motkandidaten och att han tror det är anledningen till att JT rösta på Coutinho. Så gjorde de i Liverpool på Carraghers egen tid, och det är ju knappast överraskande.

FREDAG:
JM ger svar på tal ang nedanstående. Kul. Läs >>

Chelsea är den mest hatade och förföljda klubben på sociala medier. Och det kan man ju tro gäller även i Sverige med lögnaren och hataren Per Lundström (arsenal) som särskilt i Sportbladet aldrig missar en chans att ljuga om och hata Chelsea. Det bottnar självklart i avundsjuka på Chelseas framgångar och resurser sedan Roman tog över. För det såg inte ut så förr om vi säger det, när Chelsea inte vann en massa titlar. Det kan alla gamla/äldre fans vittna om. Idag är det tyvärr så att nättrollen älskar att hata mer än de älskar att gilla. Vedervärdiga människor men sådan är tydligen människonaturen.
   Läs mer om en undersökning om näthatet mot Chelsea på sociala medier hos BBC >>

En krönika kring "fenomenet" med näthatare, nättroll eller som jag föredrar - förbannade fega äckel. David Conn i Guardian >>
   Vilket gärna också kan stå som en förklaring till varför CSFC är oerhört försiktiga i användandet av sociala medier och kommentatorsfunktion (liksom erfarenheterna som redaktör på Chelsea Vital, då det t o m förekom mellan självutnämnda "riktiga" fans och nya, elelr utländska fans).

En bieffekt av Mourinho är att Chelsea nu av domare har utsetts till det lag som uppträder sämst mot matchrepresentanter som domarna kallar sig själva. Ett förbannat otyg om ni frågar CSFC. Och det var något Chelsea var ökända för redan under förra Mourinhosejouren men som sedan minskade ordentligt och nästan försvann för att i år ökat ordentligt. Jag skäms över den sidan hos laget, men det går inte att förneka att det med största säkerhet är något som José Mourinho närmast uppmuntrar. Därför hoppas jag att Chelseas ledning tar spelarna och Mourinho i örat kring detta. Det finns ingen anledning för alla spelarna att skämma ut sig genom att omringa domaren och försöka påverka dem. Dessutom, gör det absolut inte domarna mer välvilligt inställda eller gör det troligt att Chelsea för en mer fördelaktig bedömning senare. Det väcker bara antagonism hos domare, fans och många andra. Även om det går att förklara och hävda att det också bygger vi-känsla och vi-mot-dem-attityden som Mourinho vill se hos sina lag. Ändå - snälla Chelsea sluta med det!

TORSDAG:
Det handlar inte ett skvatt om Chelsea, men om livslångt supporterskap genom vått och torrt. Läs om den underbara 93-åringen Cissi Platten. Det är en supporter det. >>

Mer rykten att hata. Nu intresserar sig scousers för Oscar. För media har ju bestämt sig för att Oscar ska säljas. Något CSFC absolut inte ställer sig bakom. Några kommer att lämna i sommar men inte Oscar hoppas vi. Där finns fortfarande en enorm utvecklingspotential. Oscar var den som förändrade Chelseas spel när han kom in på QPR även om säsongen som helhet kanske varit lite grann svagare än förra, men återigen - se på hur mycket Oscar spelat de senaste åren. Förmodligen mest i världen. Och till scousers....!

En "hyllningsartikel" till Patrick Bamford (i vilken Chelseahataren Neil Ashton är inblandad i...) Läs själva om Bamford >>

Ännu inget officiellt om Nathan, men känslan är att det bara är en tidsfråga. Som vi tyvärr är väldigt medvetna om har sovjettidens Kreml och Chelsea stora likheter när det gäller informationsbehandling.
   Här är i alla fall lite mer information om Nathan. Läs >>

The Times har tydligen fört fram tanken att Årets Spelare skulle bli John Terry, trevligt och en upprättelse för en av de mest baktalade av alla. Men det kommer aldrig att hända. 1. Det är John Terry, 2. Han är försvarare. 3. Det är John Terry som oskyldig eller skyldig ändå får stå till svars för det mesta av dumheter som händer i England. Eller så gör någon i hans familj bort sig istället.

Idioti i media. Irish Independent m fl hävdar att Chelsea ska sälja Oscar och köpa Enner Valencia. Var får sportjournalister sina idéer från? Puben eller små tabletter med symboler på?

18m pund för Diego Godin! Spelar han ens fortfarande. Nej skämt åsido, ännu en för gammal spelare på en position som Chelsea har fantastiskt bra täckning för, det lär knappast behövas.

Aj vilken smäll för den franska arrogansen (som alla Frankrikeresenärer vet är en riktig faktiskt sak). Eden Hazard har klart sagt att han vill inte spela för PSG (trots att en av de allra mest arroganta av de arroganta redan spelar där). Aj, det måste skaka den franska stoltheten som utgjorde knappt ens en munsbit för Barcelona. Hur kunde PSG slå ut Chelsea? Retoriskt fråga därför Chelseas inställning var fel och feg.

Samma PSG annonserar via oseriösa Metro (och noterbart är att artikeln nu är otillgänglig) att Petr Cech är klar för dem. Fast psåtående är nog mer Metro än PSG får vi hoppas.

Gamla Unitedspelare är övertygade om Unitedvinst på lördag. Sant, de har visat bättre spel och form än Chelsea på sistone. Sant är också att det spelar ingen som helst roll kl 18.30 på lördag.

ONSDAG:
Nathan lär nu har twittrat följande ikväll: "A dream I'm doing, I have no words to explain this feeling! Blue" Svärt att inte tolka det som om Nathan nog ändå blir en Chelseaspelare när dimridåerna har blåst bort.

Affären är inte ens klar, eller bekräftad, eller kanske inte ens sann - men redan nu har portugisiska skvallersajten funnit att Nathan kommer att användas för att köpa Nicolas Gaitan från Benfica till Chelsea....

Om ni vill veta mer om Chelseas, förmodade, nya värvning, Nathan. Läs mer här, låter både intressant och lite förvånande >>

Flera källor uppger att Chelsea öppnat kontraktsförhandlingar med Patrick Bamford. Bamford har ett år kvar på sitt kontrakt, är för tillfället utlånad till Middlesbrough där han gjort braksuccé i vinte och vår med 17 mål. Det sägs att han tjänar 7500 pund i veckan, peanuts för fotbollsspelare även för en 21-åring idag (men ungefär en månadslön på nästan 400.000 kr) och kommer att få en kraftig löneförhöjning. Förhoppningsvis innebär det att Chelsea ser honom som en ersättare till tredjeanfallaren Drogba idag, snarare än för attöåka möjligheten att tjäna pengar vid en vidareförsäljning.

Chelsea ska slåss med olika Manc-lag om !. Sami Kheidra, 2- Aaron Cresswell. Vi lär nog få höra mer om detta. Men silly season har börjat ovanligt tidigt i år.

Fortfarande inget besked om Nathan har skrivit på eller inte. Men det är mitt på eftermiddagen i London så.

Nya rykten om Adebayor. Daily Mail uppger nu att Adebayor kan bara tänka sig att lämna sitt lukrativa kontrakt med Tottenham för Chelsea, eller Real Madrid. Kopplingen till Chelsea kan bero på Mourinho som ju en gång tog Adebayor för en rätt misslyckad sejour i Real som lån. Det sägs också att Chelsea alltid varit den förre Arsenal-, City-, Tottenhamspelarens drömdestination. Vi tvivlar mycket starkt på att det här skulle kunna hända, och CSFC uttrycker gärna sitt absoluta motstånd mot Adebayor.

Mauro Icardi har ju varit aktuell i evigheter känns det som, så kanske det inte längre blir. Det verkar som om Inter och deras nygamle manager Mancini nu lyckas övertala honom att förlänga sitt kontrakt.

TISDAG:
Även mycket seriösa källor uppger nu att 19-årige Nathan från Brasilien har läkarundersökts av Chelsea under dagen och att övergången mycket snart kommer att bekräftas.
   Nathan kommer säkerligen att lånas ut till en början då han inte kvalificerar sig för arbetstillstånd i England ännu.

Victor Moses är så skadad att han kan inte spela mer för Stoke i år. Han har därför återvänt till Chelsea för att rehabiliteras där. Får se om detta påverkar en ev övergång till Stoke i sommar.

Nicolas Gaitan från Benfica för 41m euro. Nä, det tror vi inte på.

Bertrand Traoré växer hos Vitesse och kan bli en joker i truppen nästa år. Han gjorde två mål i helgen mot Excelsior och blev uttagen i ett av veckans lag för Europa tack vare sin insats.

MÅNDAG:
Höstens heta transferrykte, Sami Khedira har tystnat ordentligt men medierna ger sig ju inte så han är fortfarande intressant för halva Premier League. Nya rykten säge dock att Roberto di Matteos Schalke nu leder rejset.

Miranda har också kommit tillbaka i ryktena. Varför är återigen frågan, särskilt för Chelsea som är välbeställda på försvarssidan.

Monaco lär intressera sig för Gael Kakuta som äntligen fått ordning på sin karriär och gjort bra ifrån sig i Rayo Vallecano.

Ett stavningsproblem lär uppstå för oss Chelsea"bevakare". Chelsea håller nämligen på att sluta ett avtal med en belgiskandradivisionsklubb som ska fungera som lånebank för yngre spelare, ungefär som Vitesse för något äldre. Mouscron-Peruwelz heter klubben!

Chelsea har gått ut officiellt nu och sagt att Remys skada är lindring och han borde vara spelklar till Unitedmatchen i helgen.

Nytt rykte som inte hörts förut. Udineses Allan kan rekryteras som ersättare till Ramires... vet för lite ännu om detta och om spelaren för att kommentera.

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!