csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 31 sp 22 v 7 o 2 f 64 - 26 mål 73 p

6 - 12 april 2015

Nyheter v-15


LIGACUPMÄSTARNA

SÖNDAG:
Hedvig Lindahl stod i mål när Chelsea slog ut mästarna Arsenal ur FA Cupen. Matchen slutade 2-1 till Chelsea på bortaplan. Målgörare: Chapman 17, Davison 31. Vilka Chelsea får möta i semin lottas imorgon.

Chelsea har nu gjort 100 mål i alla tävlingsmatcher i år. Ändå finns det fånar som pratar om Chelsea som ett lag som parkerar bussen. Då kan man verkligen inget om fotboll. Men så bär de flesta av dem också röda tröjor.

Det var närmast en stöld, inte förtjänt men så ljuvligt underbart även om man tycker synd om QPR. Det är ett så viktigt resultat. Så viktigt, mycket viktigare än matchen mot Man United nästa omgång.
    QPR vattnade inte planen som brukligt är. Faktum är att Joey Barton sågs skälla ut vaktmästarna för att de försökte vattna innan matchen. Och Fabregas påpekade efter matchen att Chelsea hade problem med planen pga den var så torr! Tjuv- och rackarspel som nästan lyckades för hemmalaget.

LÖRDAG:
Patrick Bamford gjorde återigen mål, det avgörande i Middlesbroughs 2-0-seger. Han tar steg efter steg och måste få chansen nästa säsong - hoppas jag innerligt. Jag gillar det jag sett av honom, har en riktig striker-instinkt.

Europafinalen mot Shaktar Donetsk i U19-mästerskapet spelas på måndag, den ska åtminstone preliminärt visas på Eurosport (fast som de behandlade semin undrar man ju) kl 16. Det blir att skynda hem från jobbet.

José Mourinho menar att det är inte ens öppet för diskussion, Årets Bäste Spelare i England är och har varit Eden Hazard. Man kan bara hålla med, men ändå litar jag inte på att han blir vald efter sitt konstiga röstningar och hört väldigt underliga åsikter kring den här omröstningen i år. Och som alla omröstningar handlar det ju mer om en popularitetsgrej än om fakta.

FREDAG:
CHELSEA U19 i EUROPAFINAL vs Shaktar
Spelas på måndag. MISSA INTE!

SKANDAL av Eurosport, vad fasen skulle de tillbaka till Telia om de inte kan hålla sina egna tider och löften. Istället för Chelseafotboll får man genomlida människor på cykel trots att de anger att fotbollen skulle börjat för länge sedan. Eurosport stinker.
   Chelseas lag: Collins - Aina, Christensen, Clarke-Salter, Dasilva - Loftus-Cheek, Colkett - Brown, Musonda, Boga - Solanke.
ROMA U19 vs CHELSEA U19    0 - 4       (0-0)
Eurosport vägrar visa matchens inledning på grund av cykel! men vi har åtminstone inte missat några mål. Sedan reklam... 20 minuter borta.
   Brown har ett bra skott vid stolproten men målvakten hinner ned. 22
   Utan att sett det mesta kan man säga att matchen har inte någon klar karaktär men att Chelsea har från sändningen börjat ett övertag. Skapar många hörnor. Det är dock lågt tempo, Chelsea har lockats in i Romas låga tempo. Chelsea är annars, trots att det är ett yngre lag, mer fysiskt än Roma.
   Boga gör allt, inkl en underbar tunnel och sedan görs han ned av målvakten efter spelat vägg med Izzy och domaren friar. Solklar straff visar reprisen. Spansk domare. 35
   Aina slarvar och fritt fram för Roma, men en klockren brytningav Clarke-Salter räddar Chelsea. 37
    7-1 i hörnor i 40 min. Men inget ännu som hotat Roma.
   Boga har hittat formen idag. Han var blek mot Tottenham senast men av det som Eurosport låtit oss se av första halvlek har han varit dominant nästan på Hazardvis.
   Chelsea har varit klart bäst men ändå inte riktigt nära mål (under sändningen).
ANDRA
Brown tar sig fram lite turligt och lägger upp för Colkett som skjuter lamt men det touchar och ställer målvakten. 47
   Solanke kommer fri när målvakten missbedömer bollen och gör bort sig i en utrusning och Dominic Solanke gör sitt tionde mål i turneringen. Två år yngre än konkurrenterna. 49 Christensen assisterade.
   3-0 efter att Boga lyft in bollen, målvakten släpper en billig retur på Colketts nick och Solanke slår in returen.Nr 11. Minut 56
   Chelsea har gjort klart flest mål och släppt in klart minst i turneringen.
   Bra räddning av Collins på en bra frispark av Verde. 66
    Kasey Palmer byter av Boga. 71
    Musonda mycket nära att göra ännu ett mål. 72
   Strax efetr byter han med Tammy Abraham. 75
   Fint anfalll av Chelsea med Abraham, Palmer och så släpper målvakten retur som tar på en Chelseaspelare och ut. 76
   Mycket snygg, Palmer ned mot linjen in mot Abraham som direktstöter den i mål med en vrickning. 83
    Bra räddning av målvakten på Abrahams skott. 87. Dubbelhörna.
    Helt rättvis seger, Chelsea var bäst i första och nästan enda lag på plan i andra.
   I final efter en gruppförlust, 34-4 i målskillnad!
Resultat i turneringen>>
   
Söndagsmatchen mot QPR blir Eden Hazards 100e för Chelsea. Måtte de bli många hundra fler.

Diego Costa missar hälften av de resterande matcherna. Så vi får nog säga goddbye till en skytteligatitel för honom (och mitt vad till bra odds på det!).
   Beklämmande nog erkänner Mourinho att Chelesa tar hänsyn till sponsorsintressen när det gäller klubben, när han blev tillfrågad om det påstådda budet på Muto. Han säger dock klart ifrån att ingen affär sker om spelaren inte är bra nog. Tja, det är ju en bedömningsfråga som kanske sker över Mourinhos huvud även om han sedan aldrig någonsin spelar en spelare.
   Mourinho kommer inte att vila Matic eller Fabregas för att de inte ska riskera att dra på sig två matchers avstängning.

Vinner Chelsea mot Roma om en stund väntar Shaktar Donetsk i finalen på måndag. Shaktar slog tidigare idag Anderlecht med 3-1.

Vi Chelseafans kanske ser Arsenal eller Tottenham eller till och med West Ham som hetare derbymatcher. Så är det inte för QPR. För dem är matchen mot Chelsea den match som kan ursäkta en säsong. En vinst på söndag och många kan t o m acceptera nedflyttningen (då de ändå vann mot Chelsea och inser att det var resten av säsongen som var ----). Själv har jag ett av mina bittraste liveupplevelser (jag har haft tur med nästan bara Chelseavinster live) och ändå största Chelseaminnen från Shepherd's Bush. En oerhört stor, pinsamt stor förlust utan Chelseamål. Jag mådde så pyton att pyton täcker det inte. Ändå var jag oerhört stolt, för trots att jag själv hamnat på en läktare där jag gjorde bäst i att hålla tyst (inte för att det ens kom ett Chelseamål att heja på) var det tydligt att trots stordäng var det Chelseasupportrarna som hördes mest på Loftus Road! Så den djupdykningen gick också att överleva genom att vara stolt Chelseasupporter.

Matchen är ett jubileum för Roman. Det är 700e matchen sedan han kom till Chelsea och även om Chelsea trots envisa försök av röda äckel till supportrar var en stor klubb med stolta anor och fina meriter redan innan dess, går det ju inte att säga annat än att Roman har lyft Chelsea till nya och finare höjder.

Missa inte att läsa Mourinhointervjun i länken från igår.

Idag spelar U19-laget semifinal i Uefa Youth League, ungdomens champions league. Mot AS Roma. Hela slutspelet går i schweiziska Nyon (Uefas högkvarter). Roma har tydligen skador och avstängning på viktiga spelare vilket gör Chelsea till favoriter. Matchen visas från 17.15 i Eurosport. En kanal som försvann från Telia, men som lämpligt nog kom tillbaka igår. Tidigare på dagen möts Anderlecht och Shaktar Donetsk i den andra semin.

Det har förekommit felaktiga uppgifter om att idag var sista dagen för tiokortsregeln. Det stämmer tydligen inte. Det är sista omgången som den gäller istället. Sorry för att CSFC gick på det aprilskämtet. Det innebär alltså att Fabregas (som därmed kanske inte spelar från start, plus det faktum att Charlie Adam bröt hans näsa senast) och Nemanja Matic måste akta sig - annars blir de automatiskt avstängda två matcher vid ett gult kort i matchen.

Diego Costa har fortfarande delad ledning i skytteligan, med Harry Kane, på 19 men det börjar bli trångt i toppen. För på 17 mål står Aguero och Charlie Austin i QPR.

En intressant laguttagningsfråga blir om Courtois efter två stora tavlor på raken får förtroendet eller om Petr Cech får chansen nu i ligaavslutningen. Dagens presskonferens senare ger kanske svar.

TORSDAG:
The Telegraph har gjort flera djupartiklar om José Mourinho som är intressant läsning.
   En exklusiv intervju >>
  
Den här handlar om fem saker vi lärt oss om honom. >>
   Här hittar vi några av hans bästa kommentarer. >>   
   Hans favorit XI: >>
   Video på hans karriärs höjdpunkter. >>
   ALLT oerhört läsvärt. I princip är första länken obligatorisk läsning för ett Chelseafan.

Cesc Fabregas som hittat form igen, om än ej assisten, kommer med stor säkerhet att spela på söndag, fast med mask. Det är de senaste uppgifterna. Mikel verkar gå in i truppen också.
Costa däremot är helt klart borta.

Det blir en repris på 2008 års final i FA Youth Cup, mellan Manchester City och Chelsea. Finalerna spelas i två matcher. City slog ut Leicester med 3-0 och 2-1 igår. Första matchen 20 april borta, returen på Stamford Bridge 27 april.

ONSDAG:
Charlie Adam gjorde ett mål många anser vara årets mål, vare sig det var 65m eller 59m. Som en som var på andra sidan tolkningen så att säga, ser jag det som en jättetavla av Courtois att placera sig på ett sådant sätt att Adam kan få göra målet. Oavsett vilket dock borde Adam haft en varning, kanske även varning innan målet när han smäller armbågen i ansiktet på Fabregas. Bldovite uppstod och nu står det klart att Adam bröt näsan på Fabregas som varit hos specialist i italien (fotbollen har sina specialister väl utspridda) och måste nu spela i ansiktsmask. Samma specialist och antagligen samma sorts mask som tidigare Torres, Cech och Ba fått bära under sin tid i Chelsea - att vara Chelseaspelare är uppenbarligen farligt för utseendet också. Läs mer >>

Diego Costa kan spela mot Arsenal. Det är det senaste beskedet om vår lårmuskelskadade målmaskin. Kanske för sent för att rädda skytteligatiteln, men vi kan alltid hoppas och även om Loic Remy är en mycket bra understudy är han ändå inte Diego Costa. Loic Remy gör mål, Diego Costa ger andra möjligheten att göra mål på ett helt annat sätt - också.
    Det är dock inte säkert att Mourinho spelar Costa även om han säger sig vara frisk (vi har ju hört den repliken förr). Detta för att verkligen spara och rehabilitera Costa så han slipper operation. Det hänger säkerligen på läget i ligan. Om Chelsea behöver Costa spelas han, ser det ut som om titeln hamnar i SW6 spelas han inte. Trots skytteligan.

Efter att sett Queens Park Rangers två senaste matcher (fyra superviktiga poäng på bortaplan!) vill jag verkligen hissa varningsflagg. Det blir en stentuff match på söndag. QPR har hittat hjärta, kämpavilja och en hel drös av jävlar anamma i de senaste matcherna, och gör mål. (De har visserligen också släppt in i särklass flest). Det är inte bara Charlie Austin som gör mål i klubben nu. QPR har inte heller spelat dåligt även om sådant alltid måste bedömas i jämförelse med motståndarna. Därtill har vi lite dålig facit mot just QPR med en och annan så kallad skrällförlust och poängtapp genom åren. Derbyn är derbyn och som Mourinho och även Wenger påpekat under året gör det stora antalet derbyn det svårare för Londonklubbar att vinna ligan än det är för Manchesterklubbarna (Liverpool har ju aldrig någonsin vunnit Premier League så de går liksom inte att räkna).
   Jag är i alla fall en som hissar riktig varningsflagg inför söndagen om Chelseas spelare inte betraktar den matchen som minst lika svår och kanske ännu viktigare än matchen som följer därpå mot United. En match som kan finnas undermedvetet hos spelarna då det på förhand är en mycket större match. Det kommer att handla om vilken attityd Chelsea visar, särskilt som laget just nu har svårt med målfabrikationen. Ingen får underskatta QPR pga deras tidigare insatser under säsongen - det är inte samma lag just nu.
   Diego Costa kan vi räkna bort, eventuellt men inte riktigt troligt är Mikel tillbaka åtminstone på bänken. Frågan är om Courtois petas efter att i två matcher på raken presterat riktiga tavlor? Det finns ju en ersättare av allra högsta kvalitet på den positionen.

TISDAG:
Vi har sju resp åtta poäng, och en match tillgodo plus att vi möter båda lagen som nu närmast jagar oss! Oddsen blev allt bättre tack vare Palaces vinst igår. City tappade igen och om inte annat visar det att Premier League där det inte räcker med att vara topplag och spela bra för att vinna. Det är nu tre matcher och en i hand efter Chelsea. Deras mål lär nog få bli att slua prata om ligaseger och istället undvika att spela kvalspel till Champions League från en fjärdeplats.

MÅNDAG:
U21 Chelsea vs Tottenham   0-0
Chelsea var överlägsna i första halvlek, inte minst Charlie Colkett, Solanke och de andra ungdomsstjärnorna. Men inget mål. Tottenham hade dock bästa chansen som Ola Aina rensade strax framför mållinjen.
   Första delen av andra halvlek tillhörde Tottenham och de kunde haft ett mål när Mitchell Beeney gjorde en jättetavla och släppte en lös boll mellan benen - för att se den långsamt rulla i stolpen istället. Sista halvtimmen dominerade Chelsea igen men skapade inget.
   Det var sannerligen inte samma sprakande föreställning som U18-semin, men misstanken är att väldigt många Chelseaspelare tänkte på matchen mot Roma i Champions Leaguesemin på fredag. Chelsea hade dock en dubbelchans sent in i övertiden, men Tottenhammålvakten gjorde en mycket fin dubbelräddning på inhopparen Tammy Abrahams chans. På hörnan räddade deras försvar på mållinjen.

U21-laget möter Tottenham hemma idag. Vet inte vilken gång i ordningen det är som ungdomarna möter just Tottenham. Just U21 har inte spelat på ett tag, men U18 mötte ju Tottenham fyra gånger på två veckor inkl FA Youth Cup-semifinalerna. Det är ju i princip samma spelare i alla ungdomslagen då Chelsea spelar unga spelare även i de äldre lagen (vilket bl a innebär att vi kanske har det yngsta laget i slutspelet av Uefa Youth Cup i slutet av veckan). Matchen går på Chelsea TV 16.15

Annars är det ju QPR på söndag. De tog en enormt viktig bortaseger i helgen, stort dessutom och har säkert förnyat självförtroende. Särskilt som Chelsea får kämpa sig till segrar även när de spelar bra, två gånger nu pga ordentliga tavlor av Courtois som fått en brant inlärningskurva helt plötsligt. Därtill har vi märkvärdigt svårt för QPR. Så ärligt talat den här matchen skrämmer mig mer än nästa match, vilket de sk experterna inte kan fatta tydligen - för då heter ju motståndarna Manchester United. Dock, ärligt talat - hur många gånger underpresterar topplagen när de möter andra topplag? (Vi gjorde det verkligen mot PSG men det var pga feg inställning, annars är det verkligen inte vanligt). Plus att vi verkar onekligen ha lättare att acceptera eventuella tappade poäng mot ett lag som MU än ett lag som QPR. Trots att matchen på söndag är viktigare för dem än vad matchen mot oss är för van Gaal!

 

Rykten, notiser m m, v-15


SÖNDAG:
Kommer Chelseas idiotiska ettårskontrakt-policy för spelare som fyllt 30 kosta oss Branislav Ivanovic i sommar? Det kan mycket väl hända då serben bara har ett år kvar på sitt kontrakt och både PSG och Bayern München är intresserade av att ge honom ett flerårskontrakt.

Nathan som flera källor presenterat som klar för Chelsea är uppenbarligen inte klar, nu har också Manchester City gett sig i kampen om den unge anfallaren.
   Brasilianska källor säger dock att Nathan kommer att läkarundersökas av Chelsea på tisdag i London!

Atletico Madrid ska ha fått ett bud om 21,7m för Koke, men även om budet kommer från en Premier Leagueklubb, kommer det inte från Chelsea. Det kallas i medierna för ett mysteriebud!

Nya rykten om Lazios Felipe Anderson till Chelsea och många säger att det vore en bättre (definitivt billigare) affär än Paul Pogba.

LÖRDAG:

Det borde vara straffbart för förbundskaptener att lägga sig i spelarnas klubbval. Vad Marc Wilmots gjort vet vi alla och nu börjar Dunga prata om att Juventus borde köpa Oscar. Kanske är det tur att i Sverige är det Z som bestämmer allt och Hamrén väljer bara vilken knut han ska ha på halsduken.

En jätteöverraskning, så stor att vi vet inte ens vilken position han spelar i, men Atletico Paranaenses 19-åring Nathan är på väg till Chelsea för en läkarundersökning! Låter inte särskilt trovärdigt men unga spelare har ju kommit till klubben överraskande förr (ibland utan att klubben ens berättat det officiellt på hemsidan förrän månader efteråt). 7m euro ska han kosta(t).
   Vidare efterforskning har visat att Nathan är en offensiv mittfältare och tydligen just nu i konflikt med sin klubb.

Mourinho ska personligen har pratat med Raphael Varane om en övergång till sommaren, och Varane ska vara helt med på det. Dåliga nyheter för Kalas, Omerou antagligen och mindre bra för Zouma och Cahill också antagligen. Eller ska JT börja fasas ut nästa säsong?

FREDAG:
Trista nyheter, väldigt trista. Utlånade brasilianske högerbacken Wallace har anklagats och arresterades igår för ett brott som på engelska benämns "sexual offence". Han har petats ur Vitesse trupp inför helgen och bötfällts av klubben vilket tyder på att något konkret har hänt, hur allvarligt vet vi inte.
    Wallace släpptes sedan utan åtal tydligen, så frågan är vad som egentligen hände.

Härlig statistik här nedan och det är åtta matcher kvar. Om inte Eden hazard blir Årets Spelare i England är det en jätteskandal, men vi vet ju att i England blir det en engelsman även om denne knappt spelat - känns det som.
stats
Mourinho har gjort det helt klart att han hoppas Petr Cech stannar i Chelsea. Men vi är nog rätt många som tror han lämnar. Vilket är helt ok då han förtjänar att vara förstemålvakt i vilken klubb som helst, bara inte i en konkurrent till Chelsea i Premier League. En ny klubb har också "anmält" intresse. Mourinhos gamla klubb Inter under Mancini. De lär också vara intresserade av Yaya Touré och går de två affärerna igenom får nog Juventus se upp nästa år.

Arsenal vill ha honom, så nu säger medierna att Chelsea vill ha honom därför. Hoppas det är ett annat skäl men 17-årige Penarol-spelaren i Uruguay Fede Valverde anses vara ett av Sydamerikas stora fotbollslöften.

Allt starkare rykten om att det blir Inter för Petr Cech i sommar. Kanske trovärdigt. En poäng är att Milano ligger bra mycket närmare Tjeckien och hem för Cech och hans familj och Chelsea lär, om det inte är idiotiska, knappast släppa honom till en engelsk konkurrent. Nackdelen för Inter lär nog vara att de knappast lär kunna erbjuda Champions Leaguefotboll nästa säsong, men Petr kan lätt vara deras förstemålvakt i minst 3-4, förmodligen fler, år till. Om det blir hans val. Plus att till Inter lär nog Chelsea släppa Petr billigare än till en "farligare" konkurrent, som tack för gjorda tjänster.

Oåplitliga Le10Sport hävdar att Marseille säljer Gianni Imbula (som kan bli en lämplig back-up till Matic) till Chelsea i sommar för Marseille köper Caens Kante.

TORSDAG:
Det måste vara juni eller hur? Eller blev jag bländad av det faktum att jag sett solen för första gången på, jag kommer inte ihåg när. Nej, det är intensiteten och kvaliteten på transferryktena som får mig att tro att det är juni. Alla utom Chelseasupportrar tycks tro att ligan är avklarad (ja kanske för City som vacklar som en älg som ätit jästa äpplen hela dagen) och därför börjar det ryktas.
   Så nu, är Chelsea efter att sno Morgan Schneiderlin framför ögonen på Arsenal med flera. PSGs mittfältshårding Blaise Mautidi är på väg. Andrej Jarmolenko (om vi tar den försvenskade stavningen) har nobbat Liverpool och kommer därmed till Chelsea (det lär finnas något dunkelt uttalande om att han föredrar Chelsea före Liverpool...och vem gör inte det?). Chelsea ska lagt ett bekräftat bud på Yoshinori Muto säger FC Tokyo! Eller är det Yokohama som står bakom, för med japansk sponsor måste vi ju ha japanska spelare (åtminstone som back-up) för tröjförsäljningens skull. Nathaniel Clyne kommer att ersätta Ivanovic. (Ärligt talat är det ett smart drag då Iva trots allt är 31 fyllda nu, men Clyne är själv så långt gången att han vill nog inte börja som back-up till Iva nästa säsong tyvärr)

En trevlig hyllningsartikel till en viss trollkarl med nummer tio. Läs här >>

Patrick Bamford är nominerad till månadens spelare i Championship. Jag hoppas innerligt han får en ärlig chans i Chelsea nästa säsong.

Montella som är lika opålitlig uttalare i medierna som min "hatmanager" Marc Wilmots säger nu att Fiorentina kanske inte alls kommer att ha Mohamed Salah kvar nästa säsong. Häromdagen lät det precis tvärtom pga lånekontraktssituationen.

ONSDAG:
Neil Ashton, Daily Mails störste Chelseahatare och framförallt en människa som aldrig kan säga tillräckligt många dåliga saker om José Mourinho har vräkt ut sig igen och hittar på grejor om Oscar och Mourinho. Vi rekommenderar starkt. Tro inte ett ord av vad Chelseahatande Ashton skriver.

Ok, det här ryktet såg vi inte komma. Nu ska Mats Hummels inte till Man U, Liverpool eller Arsenal utan till Chelsea. Hmmm

Det toppade rykteskarusellen igår och det verkar bli så idag också. Fluminenses 19-årige anfallare Kenedy till Chelsea. Vi lär få se men det låter ju rätt intressant.

Mindre sannolikt är kanske ryktet om Japans Messi, Yoshinori Muto, till Chelsea. Lite grann känns det som en spelarköp av den typ som Arsenal och Manchester United har gjort för att öka tröjförsäljningen i Asien. Dock, Chelsea har nu en japansk sponsor från nästa säsong, Yokohama Däck, - så vi lär nog få nämna fler asiatiska namn i spalterna framöver.

TISDAG:
Brasilianska rykten hävdar att Fluminense i princip sålt sin 19-åring Kenedy, till Chelsea för 6m pund.

Oscar får mycket kritik efter sin insats mot Stoke. Och Mourinho tog av honom i halvtid och var inte helt positiv i sina kommentarer. Jag tycker nog det var lite hårt, för Oscar visade tecken på bättre form men den där jättemissen som borde varit mål är nog tyvärr det som avgjorde hans omdöme. Jag vidhåller att Oscar är utmattad efter att spelat non-stop i många år och vi kan inte hålla årets form mot honom, se bara hur bra han varit i landslaget! Men säljryktena är redan större än för Petr Cech så förvänta er mer av sådant.

Fiorentinas manager Montella hävdar att Mohamed Salah kommer att vara i Fiorentina nästa säsong. Låneavtalet är tydligen utformat så att det var på 1,5 år med köpoption och med tanke på den succé Salah gjort i Italien jämfört med i England förstår man att Montella vill ha kvar honom. Montella har dock gjort massor med konstiga uttalanden senaste månaderna så ta allt ändå med åtminstone en nypa salt.

Dagens mest optimistiska uttalande kommer från Manuel Pellegrinig som envist hävdar att City minsann kommer att hämta in tre matcher, nio poäng, och en i hand och vinna titeln före Chelsea. Verklighetsuppfattning, vad är det Pelle Grinig?

MÅNDAG:
Avdelning osannolikt. Jordan Henderson till Chelsea med en lön om 100.000 i veckan. Svaret är förstås; nej det kommer inte att hända men Henderson förhandlar om nytt kontrakt och då släpper ALLTID oseriösa agenter sådana här fullständigt påhittade rykten.

Väldigt intressant låter dock Koke för 22m pund. Men det är så lågt att det känns som ett reapris satt av vikarien som inte vet vilken vara som är kvalitet och vilken som reas ut för.

Första tipsen säger att Diego Costa är borta minst två veckor. Frågan är dock om Chelsea och Costa inte måste seriöst överväga en preventativ operation av hans svaga lårmuskel och istället för att matcha honom i sommar ha honom på en ordentlig rehabilitering. Costa har haft de här problemen länge nu och även om han verkar godkänd så är det inte första gången han försöker spela för att han själv och läkarna trott att muskeln är ok, men det har inte hållit för honom. I längden är det ett farligt chansspel, inte bara med hans hälsa men också för laget. För om managern räknar med en spelare och denna måste gå av efter några minuter, det ställer ju en hel matchplanering - vi såg ju särskilt för Atletico Madrid hur deras chansning med Costa i finalen mot Real i Champions League förra våren kostade dem, i mina ögon kostade det dem segern för laget orkade inte med omställningen hela matchen.

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!