csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 30 sp 21 v 7 o 2 f 63 - 26 mål 70 p

30 mars - 5 april 2015

Nyheter v-14


LIGACUPMÄSTARNA

LÖRDAG:
Mourinho sa före matchen att det krävs fem ytterligare vinster och en oavgjord för att vinna titeln. Nu är det fyra vinster och en oavgjord på åtta chanser. Något som onekligen ser möjligt ut, även om Chelsea måste kritiseras ordentligt för att de inte kan omsätta sitt fina spel i fler mål. Något som inte blir lättare nu när Costa antagligen är borta länge. Synd för honom att han missar skytteligatiteln (och för mig som spelade honom som vinnare innan säsongen!)!

Redan innan Chelseas match var resultaten sådana att det nästan känns som om toppen är avgjord. De fyra lagen i toppen har öppnat upp en lucka som knappast lär täckas av lagen där bakom nu. Däremot blir striden i botten otroligt jämn och tät.

Ett Liverpool som inte kunde försvara spelade väl bort sig från all toppstrid idag, men Arsenal är på allvar en utmanare i toppen nu. Vi ska fortfarande möta dem, och på bortaplan så det gäller att Chelsea samlar alla poäng som kan samlas nu framöver. Stoke har usel statistik på Stamford men statistik är inte verklighet förrän efteråt. Så det känns fortfarande som om det här är en svår match för Chelsea, särskilt som vi inte varit lysande på hemmaplan på sistone. Väldigt mycket oavgjort tyvärr.

Chelsea U18 förlorade till Middlesbrough med 3-1 idag. Tammy Abraham gjorde tröstmålet.

FREDAG:
Chelsea har en helt skadefri trupp inför matchen mot Stoke imorgon. Alla frågetecken har rätats ut och även Mikel är nu tillbaka i full träning.Han kommer dock inte att spela i helgen. Diego Costa tränade också igår men Mourinho har inte bestämt sig om han startar eller börjar på bänken.

Chelseas damer vann även andra matchen i ligan, mot Champions Leaguespelande Bristol. Med fina siffrorna 4-0. Hedvid Lindahl gjorde ligadebut och Marija Bansuic startade matchen. Målgörare: Ji 22; Spence 29, 90; Davison 32 Nästa match är hemma mot ligavinnarna Liverpool (på målskillnad mot Chelsea förra året) 19 april.

TORSDAG:
Chelsea har fått tre matcher flyttade på grund av tv-sändningar framöver. Det är mot Crystal Palace och Liverpool som flyttats till söndagar och mot WBA som flyttats till en måndag. Se även >>

Stoke har inte vunnit på Stamford Bridge på de åtta senaste besöken och bara gjort ett enda mål, 2009. Ändå känns det som en svår match! Är det för att vi är så osäkra på Chelseas form och att flera spelare visar trötthetstecken?

Vi vet inte om Costa kan spela. Petr Cech spelade inte för Tjeckien i veckan på grund av skada och det är kanske för tidigt för Mikel också. Där är Chelseas problem inför matchen.

Diego Costa har nu officiellt fått målet han gjorde i ligacupfinalen som först skrevs som självmål. Roligt, då han han gjort ett mål mer och ett cupmål.

inte bra. Eden Hazard har avslöjat att anledningen till att han gick ut efter dryga timmen mot Israel i den viktiga EM-kvalmatchen var trötthet. Hazard känner sig helt enkelt sliten. Det är inte ett besked vi Chelseeafans vill höra just nu inför den så otroligt viktiga slutspurten för den viktigaste titeln av alla, ligatiteln.

ONSDAG:
Nio matcher; det är vad Cesc Fabregas har på sig att slå Thierry Henrys assistrekord i Premier League. Fabregas står på 16, Henrys rekord är 20.
   Fabregas får däremot inte dra på sig en varning på lördag, för då missar han två matcher i avstängning då han står på nio gula kort under säsongen. Tio stycken före 10 april ger två matchers avstängning. Diego Costa ligger också illa till. Om han nu kan spela på lördag, det har vi inte fått besked om ännu.

TISDAG:
På lördag får förstås Victor Moses inte spela mot Chelsea, men Stoke lär ändå vilja diskutera Moses med Chelsea. Det handlar om att förvandla hans lån till en permanent övergång till sommaren. Låter som en bra lösning för alla parter.

MÅNDAG:
Hedvig Lindahl gjorde tävlingsdebut för Chelsea i inledande ligamatchen borta mot Notts Co (som tippas tillhöra toppen). Marija Banusic byttes in sent i matchen. Chelsea vann 2-1. Båda målen av Gemma Davison, varav det sista på straff.

Nemanja Matic gjorde ett bicycletamål mot Portugal i gårdagens EM-kvalmatch. Bra, han behöver göra fler mål. Serbien förlorade dock med 1-2.

En del skaderisker kvarstår, de flesta i s k vänskapsmatcher. Men som det sett ut senaste veckan är det tydligen inte bara från själva plan skador kan uppkomma. Det ser tyvärr ut som om fotbollsvärlden är på väg in i en ny fas av våld, huliganism, bengaler och skit på läktarna som stegrats till en grad där både åskådares och spelares säkerhet hotas igen. Det är en mycket oroande och otroligt trist utveckling. Mycket beror på någon form av inställning hos fans att de har en rätt att uppträda hur som helst, ofta understruken saker som intagits, i sina klubbar och länders namn.
    Vi har som Chelseafans fått flera påminnelser om dåligt uppträdande senaste tiden. I veckan åtalades fem personer för sina vedervärdiga sånger mot en person i Paris metro. Vi har fått läsa om de ramsor och vedervärdigheter vår dr Eva utsetts för på olika arenor.
   I Sveriges skärptes straffen för Helsingborgssupportern som mördade en Djurgårdssupportern vid allsvenskans upptakt förra året. (Även om straffet fortfarande är ett rent skämt!).
   Vi fotbollsfans måste nog ta en ordentlig titt på oss själva i spegeln. Bedöma hur vi uppträder, vad vi säger och bestämma oss om vi är föredömen för barn och andra som vi vill ska kunna växa upp med fotboll och få uppleva allt det otroligt positiva kring fotbollen (vilket är nästan allt, men som ordspråket säger - det räcker med ett ruttet äpple i en tunna för att förstöra alltihop).

Påskafton startar Premier League om, nio matcher återstår för Chelsea. Försprånget är två matcher, eventuellt tre då vi har en match mindre spelad. Många säger vi har ett bra spelschema. Jag vet inte om jag håller med, vi möter för många lag både i botten och toppen som har massor att spela för - för att vi ska kunna säga något sådant. Idealet så här års är ju att möta lag i mellanskiktet som inte har något att spela för. Vi har dock fördelen att de flesta av lagen som slåss om Champions Leagueplatser, de möter vi på hemmaplan och även om resultaten inte varit strålande där på sistone så är det ändå hemmaplan.
   Vi har Stoke i en sen lördagsmatch. Stoke är alltid besvärliga, men än mer besvärliga på bortaplan. Sedan kommer ett lag vi har anmärkningsvärt svårt för, särskilt om vi tittar på skillnaderna i kvalitet på papper. Queens Park Rangers är vårt närmaste derby numera och aldrig en lätt match för oss. Det är något med att möta just Chelsea som lyfter de tvärrandiga.
    Det blir en spännande avslutning, dock är känslan att ligan ändå avgörs nu i april istället för i maj när den färdigspelas.

 

Rykten, notiser m m, v-14


LÖRDAG:
Rykten om Marseilles defensive mittfältare Gianni Imbula har startat igen. Chelsea har följt honom i flera år och nu tycks Marseille vara villiga att sälja till sommaren. Men ryktet kommer från Le10Sport så det går absolut inte att lita på.

Att Stoke vill behålla Victor Moses har vi förstått, men tydligen tänker de bjuda ynka 5m pund för honom och det är ett pris som Chelsea inte ska gå med på.

TORSDAG:
Dagens hetaste rykte är inte direkt nytt, men d tär Mauro Icardi igen.

ONSDAG:
Vet inte om jag ser det som ett aprilskämt eller om det verkligen är seriöst. Men Theo Walcott som inte verkar få nytt kontrakt hos Arsenal ska vara aktuell för Chelsea. Typiskt agentrykte annars, ett sådant som agenter sprider när kontraktsförhandlingarna går dåligt. Dit hör nog också ryktena om Raheem Sterling, de är dock intressantare då Sterling är en klart intressantare spelare än Walcott för Chelsea.

Samtidigt anser Franck Ribery att Bayern ska inte bry sig om de Bruyne utan försöka värva Eden Hazard. Det är nog något så gott som varje lag på jorden skulle vilja, men det lär inte hända.

Vitoria Setubal har två Chelseaungdomar på lån. Joao Rodriguez som inte lyckas så bra och mexikanen Ulises Davila som tagit flera steg framåt. Setubal hoppas kunna utöka relationerna med Chelsea och som ett slags triumfkort framhålls i medierna är inte hur de utvecklar spelarna, utan att en viss José Mourinho är från Setubal. Det grips efter halmstrån i ryktesspridningen för ärligt talat tvivlar CSFC på att JM lägger så mycket tid på var unga spelare utvecklas, så länge de utvecklas och han tittar nog hellre på sådant än associationer med sin födelseort.

Hetaste ryktet just nu är inte Bale för CSFC utan att Chelsea verkar närma sig Shaktar Donetsks Douglas Costa för 20m pund. Costa som spelade med Brasilien i veckolandskamperna.

OBS. Se upp med rykten idag. Som att David Luiz pga av FFP-bestämmelserna måste återvända till Chelsea. Tänk på vilket datum det är!

Ännu en ung spanjor lär intressera Chelsea, men det lär knappast hända. Jose Luis Garcia är vänsterback, 19 år i Valencia.

Det ryktas om fler spelare nästan än under silly season. Allt från alla som nämnts nedan och Douglas Costa och så vidare.
   Mer störande är att många nu påstår att Chelsea skulle vara villiga att släppa Petr Cech även till Arsenal som tack för gjorda tjänster ungefär. Inte alla Chelsea tycker på det sättet. CSFC vill absolut inte se Petr Cech representera någon annan klubb i England, och särskilt inte en toppkonkurrent.

TISDAG:
Ashley Cole har lämnat Chelsea och det går väl inte så särdeles bra för honom i Roma, men han är inte bortglömd och här en en berättelse som får alla de arse-fans som hänvisar till honom som Cashley att skämmas (om de är kapabla till det). Läs mer >>

Normalt seriösa Telegraph säger nu att Mourinho är beredd att bjuda 44m pund för Atleticos Koke. Mycket bra spelare men jag tvivlar på att han är till salu även om det är en hög summa.

Chelsea, är en av många, som lär jaga Malagas senaste stjärnskott Jose Luis Zalazar, kallad Kuki. Spelaren är dock bara 16 år.

Oj vad det skvallras om Gareth Bale till Chelsea. Jag är tveksam. Inte till hans kvaliteter men kostnaderna. Han slön är löjlig och kommer att skapa problem internt när en bättre spelare som Eden Hazard trots nytt kontrakt tjänar långt mindre, som exempel. Övergånssumman på 75m pund är också löjlig, särskilt för en spelare som man får intrycket att Real VILL bli av med oavsett managerns inställning.

Varaneryktena är ungefär lika heta och även där känner jag tveksamhet. Men det är dåliga nyheter för Cahill om det händer. Intressant däremot är att prislappen tycks ha sjunkit enormt sedan förra veckan, alltid opålitliga Metro säger nu att den är nere på 22m pund, vilket gör saker och ting intressantare än att ge 40m pund för en försvarare när vi har så många i klubben.

MÅNDAG:
Veckans lånerapport från Chelsea >>

Vi närmar oss nästa sillyfönster och ibland tror man att ryktena om spelaraffärer och fotbollsspel som Fifa och Football Manager är viktigare än de matcher som faktiskt spelas. Det spekuleras mer i spelare som ska byta klubbar än tidningarna bryr sig om vilka spelare som ska spela i de matcher som avgör ligan. Chelsea har fördel, kanske till och med en stor fördel, men inget alls är klart och vi såg senast förra året hur laget som hade fördel kraschade och brann i det här läget då. Så det vore skönt om vi har avgjort ligan innan Liverpool får en chans att förstöra för oss som vi förstörde för dem förra säsongen.
   Kring strecken kommer det att bli intensivt även om CL-platserna just nu har en lucka ned till Europa League-platserna, men en oväntad förlust för någon och falluckan närmar sig. Allra mest intensivt blir det nog som vanligt i botten där poängskillnaden mellan fortsatt Premier Leaguespel eller Championship efter sommaren inte är stor.

Dock, det lär bli mycket Raphael Varane, Gareth Bale, Petr Cech och många många andra namn som ska blötas och stötas framöver. Under måndagen tillkom igen Raheem Sterling, Sami Khedira, Alex Song, Kevin de Bruyne - inga nya namn men vi lär få höra dem om och om igen fram till 1 september.

Liverpool ska ha gett sig in i jakten på Oscar. Får inte ske.

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!