csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 29 sp 20 v 7 o 2 f 61 - 25 mål 67 p

23 - 29 mars 2015

Nyheter v-13


LIGACUPMÄSTARNA

SÖNDAG:
Chelseaspelarna i Brasilien vilades idag mot Chile, även om Filipe Luis och Willian fick hoppa in. Brasilien spelade på Emirates och vann med enda målet.

LÖRDAG:
Peppar peppar och ta i trä. Det har varit massor med skador, inte minst för England i landskampernas första omgång nu före helgen. Dock, verkar det som, har ingen Chelseaspelare ännu skadats under landslagsspel.

FREDAG:
Oscar gjorde ett mål, Willian hade två assist och Filipe Luis en utmärkt match för Brasilien i deras 3-1-seger över Frankrike, men det viktiga var att ingen skadades.

TORSDAG:
KLART. John Terry har skrivit på för en säsong till. För att han fortsätter att förtjäna det som Mourinho säger.
 
  JT som också avslöjat att en av hans uppgifter som apprentice som det hette förr var att värma toasitsen för dåvarande kaptenen Dennis Wise vars utrustning han skötte. Tro mig, unga spelare idag har en helt annan bakgrund och helt andra löner. Läs mer >>

Nathan Aké har blivit utlånad till Reading och Steve Clarke och klubbkamraten Nathaniel Chalobah (som fick lämna återbud till u-landdskamperna pga skada) på korttidslån till 2 april

Damligan i England startar nu till helgen. Chelsea förlorade mästerskapen i sista matchen förra året på målskillnad så revansch är på bordet. Chelsea kommer dock att spela Champions League framöver då de ändå slutade tvåa efter Liverpool som tog sin andra raka.Chelsea har två svenska spelare i år; Marija Banusic som gjorde jättesuccé i helgen med tre mål i FA Cupen. Hedvid Lindahl kommer att kämpa med Marie Hourihan om målvaktsplatsen (och hon stod inte i helgen vilket SVT Text påstod). För de som vill veta mer om engelsk damfotboll har BBC gjort en sammanställning av lagen och deras förväntningar här. >>

ONSDAG:
Guardian har tagit ut sitt Årets Lag redan. Sex Chelseaspelare ingår och ändå är inte Thibaut Courtois uttagen som målvakt. Se mer>>

TISDAG:
Dominic Solanke har blivit utsedd till England's Youth Player of the Year.

Det är nu officiellt att Diego Costa har en skada i sin svaga lårmuskel. Den diagnostiseras som kategori 1 och han kan inte spela landskamperna.

En intressant intervju med Christophe Lollichon. Chelsea målvaktstränare som innan dess var Rennes målvaktstränare och där också hade en viss Petr Cech. Lollichon jagas intensivt av framförallt PSG men är kvar i Chelsea - länge till hoppas vi. Läs mer >>

MÅNDAG:
Så är det dags igen. Landslagsuppehåll och hela två veckor till riktig fotboll igen. Risk för skador under landslagsuppdrag när träningsmetoder och rutiner är annorlunda.
    Nästa match blir Stoke hemma i påskhelgen. Till dess får vi hålla tummarna. Costa drog på sig nya problem med sin lårmuskel som tydligen är svag, något som Mourinho påpekade efter matchen och som Chelsea är medvetna om. Mikel bör vara tillbaka i träning till efter uppehållet.
    Chelseas läge är utmärkt inför spurten med sex poängs försprång och en match mindre spelad. Vi får också hoppas att Diego Costa snart är i spel igen och kan återta sin ensamma ledning i skytteligatoppen. Han och Tottenhams Kane delar den just nu på 19 gjorda ligamål.

 

Rykten, notiser m m, v-13


SÖNDAG:
Personligen tror jag inte på en intensiv transfersommar för Chelsea, men jag tycks vara i minoritet då medierna svämmar över med att hävda att Chelsea kommer att lägga långt över miljarden på nya spelare; som Raphael Varane för 40m pund (totalt vansinne för en position vi har bra täckning - men affären beskrivs som i det närmaste klar i medierna) , Gareth Bale och nu också Ross Barkley (det är väl år sex vi hört det ryktet nu).
    CSFC har sagt det förut och kommer att säga det många gånger framöver. Chelsea behöver värva någon som kan fungera som back-up på defensiva mittfältet/framåt - dvs någon som ersätter eller kompletterar Fabregas när denne inte kan spela. Chelsea behöver kanske en högerback som back-up till Ivanovic, Chelsea kommer att behöva en erfaren och kompetent andremålvakt och så ska man ge Patrick Bamford eller någon av ungdomarna chansen att ersätta Drogba.
  Skulle någon spelare som kan ersätta någon av dagens spelare direkt komma ut på marknaden för ett bra pris ska klubben slå till, men huset är redan byggt och som det står räcker det långt även om United kommer att köpa mycket i sommar, Arsenal kommer att förstärka, City däremot ser ut att inleda en svårare period då deras lag inte räcker till nästa år med allt äldre spelare och få möjligheter att bygga om. Liverpool bör bli bättre om de inte startar lika uselt som i år.

LÖRDAG:
Ryktet om att Juventus tänker försöka köpa Oscar (förmodligen då de säljer Pogba till PSG) växer. CSFC vill inte se det hända för även om Oscar haft sin möjligen sämsta säsong sedan han kom till Chelsea finns det många förklaringar till det och han kommer igen.

Inte särdeles trovärdigt, men nu kommer rykten om att Chelsea är intresserade av en annan West Ham-spelare. I januari talades det mycket om Enner Valencia nu påstås det att Chelsea vill ha Barcelonas lån till WH, Alex Song. Mycket tveksamt rykte.

Fullständigt löjeväckande är ryktet om att Chelsea tänker värva Emmanuel Adebayor. inte ens värt att kommentera.

Kevin de Bruyne, som CSFC aldrig gillade att Chelsea släppte men spelaren ville gå och Chelsea stoppar ju inte spelare, öppnar för en återkomst till Chelsea nu när han utvecklats och nått en helt ny spelnivå i Wolfsburg. Det är inte en omöjlig tanke.

Att Chelsea vill ha en veteranmålvakt med erfarenhet och som accepterar andrarollen när Petr Cech går (för det är när, inte om tyvärr tror vi) är givet. Namnet det nu talas om är Robert Green, vilket nog kan fungera bra.

FREDAG:
De är 21 stycken, spelarna som spelat bredvid en viss Captain Leader Legend. Kommer ni ihåg vilka de är? Annars finns hjälp här >>

Chelsea påstås gett sig in kampen kring Lazios mittfältare Felipe Anderson. Tvivelaktigt rykte, även om han nu påstås vara den nye Coutinho! Prislappen lär ligga kring 40m euro och många lär vara där och nosa.

Emmanuel Emenike påstås vara en spelare Chelsea försökte köpa och bjöd på i somras. Tveksamt. Men nu är Fenerbahce-spelaren aktuell för transfer igen i sommar och hans mål är tydligen spel i England. Vi får väl se. Metro! är inblandade i ryktet.

TORSDAG:
Spanska! och Metro!-rykten säger att Chelsea bjuder 25,7m för Valencias mittfältare Andre Gomes.

ONSDAG:
Vad har hänt med Marko Marin? En gång så lovande, nu platsar han inte i Anderlecht och klubben verkar backa ut ur överenskommelsen att köpa honom till sommaren då han helt enkelt inte duger för dem. Vilket innebär att Chelsea har lite huvudvärk där i sommar, för nu har Marin misslyckats ungefär överallt sedan Chelsea köpte honom; i klubben och på lån.

Koke lär återigen vara i Chelseas planer. Är inte alls säker på att Atletico Madrid är villiga att sälja, inte alls. Men en intressant spelare är det.

TISDAG:
Vi räknar nog alla mer eller mindre med att Petr Cech lämnar i sommar. Frågan är vart?! Självklart ska Chelsea inte sälja honom till en konkurrent. Mourinho har också sagt klart ut att han kommer att bli dyr, så dyr som en 32-åring blir på marknaden. Å andra sidan en 32-årig målvakt är långt ifrån samma som en 32-årig anfallare om vi säger så. Petr Cech har också sagt det klaraste hittills att han vill inte ha året situation en säsong till.Han vill dock inte vara kategorisk utan vill först ha en ordentligt diskussion med klubben.

Beslut eller signatur på nytt kontrakt, som bara blir ettårigt med Chelseas idiotpolicy för Branislav Ivanovic innebär att många klubbar vädrar möjligheter. Det talas allra mest om Bayern München som ett hett alternativ för vår kraftfulle serb.

Diskussionen om videoteknologi har verkligen tagit fart i England nu med de flesta som påskyndare om än i olika grad. Intressant är det och här är en artikel som berättar lite mer vad som hnder på området nu när domarbasen också är med på tåget. Det skulle handla om tre år innan det kan införas. Läs >>

Förra veckans Koke-Filipe Luis-rykten är i full fart igen, men inte i seriösare medier.

Det snackas också om att Chelsea har haft scouter att kolla Mauro Icardi i helgen. Det betyder absolut ingenting även om man kan tro att kontraktet är underskrivet när man ser rapporterna i vissa medier.

Bookmakers håller Chelsea som favorit till Paul Pogbas signatur i sommar. CSFC håller inte alls med. Pogba är inte alls lika intressant för Chelsea som medierna tror, om han flyttar är PSG en mycket troligare destination.

MÅNDAG:
Chelseas lånerapport från den officiella sajten. >>

Le10Sport som inte brukar ha många rätt hävdar att Chelsea jagar en viss Zlatan Ibrahimovic. Det är liksom inte första gången vi hör sådana rykten, det är dock att tillföra kategorin högst tveksamma rykten.

Diego Costa och Eden Hazard lär tillsammans med the Drog vara de största skämtarna i Chelseas omklädningsrum. ett exempel på detta fick Thibaut Courtois efter matchen igår när Hazard publicerade ett instagram som drev med kompisen. Se här>>

Ta det som en påhittad gissning från AS, för de vet vad tydligen inte ens Chelsea vet ännu. Och det är att Diego Costa är borta i två matcher... Dvs de två landskamper Spanien ska spela närmaste veckorna. Inte bra för hans landslagskarriär då han haft lika svårt i spanska landslaget som i cuper för Chelsea. Men bra att han får tid att läka ihop så han kan vinna skytteligan med Chelsea.

Otroligt, domarbasen Mike Riley som stuckit huvudet i sanden hela säsongen, ja förra också, och hävdat att domarna är bättre än någonsin i Premier League har äntligen fattat det alla andra sett hur länge som helst. Han vill nu testa videoteknologi i matcherna. Något Platini självklart aldrig kommer att acceptera men det är dags för de stora ligorna att strunta i Uefa och Fifa i mångt och mycket so what. Läs mer om Rileys totalsväng >>

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!