1 Chelsea FC 29 sp 20 v 7 o 2 f 61 - 25 mål 67 p

McGregor; Dawson (k), Bruce, McShane; Elmohamady, Livermore, Meyler, Ramirez, Robertson; Hernandez, N'Doye.

avb Harper, Rosenior, Davies, Brady, Sagbo, Quinn, Aluko

CHELSEAS INSATS

6+

En fantastisk start med två mål på nio minuter och sedan två stora försvarsmisstag av Luis (lite mindre) och Courtois! Efter det var Chelsea som förlamade i första. Mycket skakigt försvarsspel idag.
Mycket bättre i andra.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois En viktig räddning på Hernandez friläge i matchinledningen. Bra räddning på N'Doyes frispark. Sedan sabbade han allt bra jobb med en jättetavla och frispelade själv Hernandez till kvitteringen. Revancherade sig med en fin trippelräddning i andra. Men tavlan drar ned förstås. 6+
Branislav Ivanovic Ingen övertygande insats idag. Var inblandad negativt i båda Hulls mål. Var knappt med i offensiven för en gångs skull och ofta ur position. Hans kanske svagaste insats i år. Det var inte mycket som fungerade för honom idag. 6-
Gary Cahill* Inte någon jättebra match av Cahill heller. 6+
John Terry Hans 450e PL-match. Den ende som inte gjorde bort i backlinjen idag. 7
Filipe Luis Missade helt att Elmohamady smög upp bakom honom vid reduceringen. Annars en helt ok match. Nyttig vid slutet. 7-
Nemanja Matic* En bättre andra halvlek än första. Var med betydligt mer i spelet då. 7
Cesc Fabregas Ökade på i assistligan även om Costa gjorde nästan allt själv vid målet, men formellt var det Fabregas som assisterade. En bra match av Fabregas som dirigerade spelet från lite längre bak. 7
Ramires Lite oklar roll idag, fungerade mest som städspelare som röjde lite här och där. 6+
Willian Hade ovanligt lite boll men som alltid rörlig. 6+
Eden Hazard Härligt mål men försvann därefter lite ur matchbilden stundtals. Startade andra med en härlig dribblingsräd. Skapar alltid något när han har bollen, önskar han hade haft den mer idag. 8
Diego Costa Ett mål och en assist. Ingen dålig utdelning för Costa och det inom bara nio minuter. Gick av tidigt tydligen med någon skadekänning. Hulls taktik att provocera honom fungerade inte. 8
---
Oscar In för Ramires. 61. Letar efter form och spel just nu. Fick bättre utväxling när han tog över Willians position. 6+
Loic Remy In för Costa. 75. Gjorde mål på första bollkontakten vilket måste kännas skönt för honom. Matchhjälte på det. 7+
Kurt Zouma In för Willian. 79. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK

Cech, Zouma, Azpilicueta, Loftus-Cheek, Cuadrado, Oscar, Remy

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <*> utvisning, direkt rött

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Det blev en tuff match som det inte borde blivit och det fick laget veta i halvtid för de kom ut och var mycket bättre i andra efter att tappat det mesta efter Hulls mål. De kunde inte Mourinho påverka men självklart bra jobb med att få igång dem igen Och lyckat byte.

7

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Diego Costa och Eden Hazard

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Vilken start av Chelsea. 1.20 in och Hazard driver mot mål och skjuter otagbart i mål.
    Ett rent friläge för Hull efter en skarv men Hernandez skjuter rakt på Courtois som gjort sig stor. 5 Det var en jättemiss faktiskt.
   Diego Costa skruvar in bollen via stolpen från dålig vinkel. 9 Fin start onekligen av Chelsea. Intressant nog samma målskyttar som senast mot Hull och i samma ordning!
   Cahill varnas när han gör ned N'Doye precis utanför straffområdet. 13 Över muren och bra om än lite långsam frispark som Courtois har problem att rädda men han är ju lång! Nicken på hörnan dock inga problem.
   Costa nickar över på ett fint inlägg från Luis. 21
   Elmohamady stöter in bollen bakom Luis rygg när brasilianaren inte inser att han har en spelare där. Svagt försvarsspel men fint bananinlägg innan. 27
   Courtois gör en otrolig tavla och Hernandez kan kvittera bara minuten innan. Courtois möter ett snålt bakåtspel och får bollen rakt på fötterna på Hernandez. Oj vilken målvaktstavla.
    Det händer verkligen saker i den här matchen.
    Chelsea har spelat uselt sedan kvitteringen, det var en chock som tydligen delvis förlamat spelarna. Men två försvarsmisstag på 74 sekunder och matchen ändrade förlopp helt. Mourinho lär nog ha en del att säga i halvtid.
   Iva gör ned N'Doye i farligt läge. Slapp dock kort. Frisparken i muren till hörna. 45+1
ANDRA
Hazard startade halvleken med en underbar dribblingsräd men till slut blev det för många försvarare runt honom.
   Fabregas skjuter precis utanför. 49
   Costa dribblar sig fint ned mot linjen men passet når inte fram. 50
   Costa nickar via försvarare och det blir hörna. 51
   Total Chelseadominans första tio av andra halvlek. Och så fortsatte det, men inga riktiga lägen ändå.
   Oscar in för den rätt anonyme Ramires. 61 Strax efter har Hull typ sitt första anfall i andra halvlek.
   Courtois gör en kvalificerad trippelräddning efter att försvaret igen missat Elmohamady helt. 64 Mycket farligt för Chelsea som helt dominerat men inte skapat sådana lägen.
    Många hörnor men det skapade inte mycket i form av målchanser.
   Det börjar kännas oroligt för poängtapp idag igen. Så fruktansvärt onödigt, skandalöst slarvigt om det blir så.
    Costa av för Remy. Costa direkt ut i omklädningsrummet för behandling av någon form av skada han fått. 75
    Remy skjuter mål i sin första bollkontakt, men det är ärligt talat en målvaktstavla då McGregor tappar in bollen under sig. Remy hade egentligen bara sträckt fram benet och skottet gick rakt på målvakten.
   Cuadrado är på väg in men Mourinho ändrar sig och byter in Zouma istället.
   Oscar skjuter hårt och bollen tar Meyler i ansiktet efter att studsat på lagkamrat. 79
   Matic varnas för en tackling bakifrån på Aluko (som för övrigt är bror till Chelseas damstjärna, Eniola). 87
   Fyra minuter tillägg. Hull kastar allt fram nu, förstås. Chelsea har svårt att få tag i bollen.
   Harnandez får en chans men Zouma och framförallt Courtois hann före till bollen.

Det blev lika svårt och knappt som fruktat, men det borde det verkligen inte, absolut inte blivit efter den starten som Chelsea skapade. Men osedvanligt skakigt försvarsspel och individuella misstag ställde till det.

DOMARTEAMETS INSATS - Michael Oliver

BETYG

Idag skötte sig Oliver.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklas s. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

Besök csfc-facebook: facebook