csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 29 sp 20 v 7 o 2 f 61 - 25 mål 67 p

16 - 22 mars 2015

Nyheter v-12


LIGACUPMÄSTARNA

SÖNDAG:
Svenska Marija Banusic slog till med ett hat-trick när damerna inledde sin säsong med att slå Watford i FA Cupen med 6-0. Målgörare: So-Yun 10; Banusic 14, 43, 64; Davison (str) 30; Bright 80

Det löste sig till slut men oro inför Diego Costas lår igen. Hoppas han gick av mest som säkerhetsgrej och att skadan inte dragits upp igen. Nu blir det två veckor utan matcher i ligan och jag vet inte om han är uttagen i spanska landslaget, men jag hoppas han slipper det.

LÖRDAG:
Willian fick tydligen en smäll mot Southampton och trots att Chelsea inget sagt sägs det nu att han är tveksam till start mot Hull.

Harry Kane i spuds har gått ifatt och i från Costa i skytteligan tack vare ett hat-trick mot Leicester. Han har nu 19 mål, men till skillnad från Costa tar han också straffarna. Harry Kane som för övrigt idag har sagt att John Terry är den absolut bäste försvararen han har spelat mot.
.
Chelsea måste vinna den knepiga bortamatchen mot Hull imorgon, då City höll trycket uppe idag. En enkel seger mot WBA efter att Birminghamlaget fått en spelare utvisad redan i andra minuten. Och så förstås ännu en jättetavla av domaren som dessutom visade ut fel spelare.
    Enda glädjen är att Aguero inte gjorde mål så Diego Costa är fortfarande ensam i ledningen av skytteligan och kan öka imorgon. Han gjorde ju mål senast mot WBA!
   Hull har Huddlestone avstängd och Jeavic skadad men flera skadade lär återkomma till den här matchen. Chelsea saknar bara Mikel som fortfarande är skadad, han väntas tillbaka efter landslagsuppehållet.

U18-laget som gick till final i FA Youth Cup i veckan i en härlig match, förlorade idag till Everton med 0-2. Det var dock en kraftigt ändrad elva som spelade matchen.

FREDAG:
Det blir tyvärr Michael Oliver som ska döma matchen mot Hull. En av de domare som allra mest fragrant vägrat döma uppenbara straffar i år och gett kort för filmning när det varit kapningar det handlat om. Underligt val, närmast en konfrontation efter att Chelsea gick ut i veckan och lade fram "argument" om att klubben får för lite straffar.
   
Så ställ in er på mer kontroverser. Tyvärr. Oddsen på att det blir en straff i den matchen, särskilt för Chelsea är nog rekordhöga.

Chelsea behöver 22 poäng för att säkra titeln, om inte efterföljarna tappar poäng. Vi har tio matcher att göra detta på. Och som alltid så här års är det bland det värsta som finns att möta nedflyttningskandidater som kämpar för livet när poäng ska säkras. Vi förlorade chansen till titeln förra säsongen i sådana matcher och nu har vi Hull på söndag. Borta. En vinst där skulle vara så välkommen så. Poängförlust och vi närmar oss nagelbitartider.

TORSDAG:
Rekommendation av allra viktigaste sorten. Kan ni på något sätt se Chelseas ungdomslag spela fotboll - gör det. De är underbara, vilken karaktär (lär av det ni som spelade mot PSG!) Vilken talang, det finns dock överallt inom klubben, jag tror även damerna har en jättechans att ta titeln i år även om det känns som de skulle behövt en klasspelare till. U18, U19 och U21 är i princip samma lag i Chelsea. Det är några yngre och några äldre spelare som varierar annars är stommen densamma. I de äldre lagen får Andreas Christensen t ex spela. En stor favorit hos mig, en spelare som påminner väldigt mycket om John Terry. I de yngre lagen dominerar Abraham och vänsterbacken Dasilva, Musonda med flera. Colkett finns överallt, lite grann av en Fabregastyp lite grann korsad med Lampard (fast mindre målfarlig utom på fasta). Solanke, nyss 17 är överallt. Han har nu gjort 31 mål i år. (Abraham nästan lika många) Högerbacken Ola Aia imponerar mycket på mig, målvakten Collins har utvecklats väldigt mycket under året. Jeremie Boga, en annan favorit med underbar stil, talang och förmåga har varit skadad största delen av säsongen och är inte tillbaka där han hör hemma, men oj vilken klass han visar stundtals redan nu. Sedan finns det ungdomar i samma åldrar eller bara året äldre som är utlånade som också är enorma löften. Patrick Bamford, 16 mål i Championship och 21 år, Lewis Baker, Nathaniel Chalobah som gör succé nu när han hamnat i rätt utvecklingsmiljö hos Steve Clarke i Reading. är bara några. Piazon, Traore med flera utomlands... Framtiden ser verkligen ljus ut. Alla, ärligt talat bara en handfull av dem kommer kanske att spela regelbundet i framtiden för Chelsea - men alla kommer säkert att få fina karriärer någonstand och det kan de tacka Chelseas Akademi för - kanske Europas bästa just nu.
     Nästa chans att se dem... håll ögonen på Chelsea TVs matchutbud, slutspelet i Nyon i ungdomens U19-Champions League lär nog sändas i Eurosport 2 (de har sänt tidigare matcher). Chelsea möter där Roma i semi. Roma slog överraskande ut Man City som hade slagit dem i gruppspelet. och har två italienska u-landslagsspelare avstängda. Chelseas spelare är rakt igenom yngre dessutom än motståndarnas då det som sagt är U18-spelare som är stommen då Chelsea lånat ut så många spelare.
    Vill ni se rolig, spännande, kreativ och ärlig fotboll (tänker på hur Aina fälldes igår och studsade upp för att fortsätta utan att spela teater...) följ Chelseas ungdomslag!

ONSDAG:
FA YOUTH CUP semifnal 2
CHELSEA vs TOTTENHAM     5 - 2     s= 5-4
Dåligt försvarsspel och det ser nu oerhört mörkt ut för Chelsea i andra semin. Tottenham ledde med 2-0 efter första matchen och efter en halvtimme leder de med 1-0 i den avgörande matchen. Chelsea måste göra tre mål för att ta det till förlängning, bortamålsregeln gäller inte. Tyvärr missade de sedan en jättechans strax efter.
   Chelsea har slagit Tottenham i två ligamöten omgärdande cupsemin, men det är ju andra matcher...
   Solanke kvitterar i 40e minuten på inlägg av Izzy Brown. Väldigt viktigt mål och om Mourinho är på matchen har han säkert en del att säga om domaren. Minuten efter får Tottenham en jättechans men Dasilva räddar på linjen.
   Izzy Brown ger Chelsea ledningen på en retur efter hörna. Det såg ut som mål direkt men Izzy är där på returen och han hittar rätt bland alla spelare. 45 Sammanlagt i halvtid. 2-3
   Solanke nära mål på övertid. Hörna dock. Dålig av Boga dock.
   Bäste spelare i första var Izzy Brown. Unge Jay Dasilva var ocks mycket duktig och räddade på mållinjen.
ANDRA
Nära mål i första anfallet i andra. MÅlvakten tippar till hörna. Bra nick på hörnan också.
   Oj vilken chans Abraham fick men lite långsam då han flyttar bollen, och en försvarare lyckas få in en fot mellan honom och bollen när han ska sätta den. 50 Oj vad nära.
   Bra inlägg av Aina och Solanke möter och sätter bollen. Izzy Brown satte upp Aina. 51 3-3 sammanlagt nu.  
    Charlie Colkett sätter in en frispark från sidan av boxen, rakt in. Vid närmaste stolpen....WOW. 54
   Chelsea har spelat fullständigt briljant i andra halvlek. Och vilken karaktär det här laget visar. som vänder ett underläge på 3-0 och nu leder 4-3.
   Bra anfall av Tottenham och vid öppet mål sätter de den i stolpen istället. Ett måls ledning lär knappast räcka men Chelsea ser onekligen ut som de kan göra fler mål. Även om Tottenham nu jämnat ut spelet en del.
   Chelsea fortsätter skapa chanser. Ett kanonskott av Ola Aina i 66e förtjänade ett bättre öde än att stryka ribban.
   Aina fälls i straffområdet, domaren blåser snabbt även om Aina kom upp igen. Colkett tar den. 71 Och sätter den.
   Musonda in för Boga. 72
   Abraham nära i 74 men han får inte riktigt med sig bollen som smiter utanför på Dasilvas hårda inlägg.
  Jättemiss av Chelsea efter en fin hälpassning från Abraham men högt upp på läktaren i fritt läge. Vi glömmer vem det var som sköt;) 76
   Sammutt ut och Scott in. 78
   Izzy Brown försöker placera in bollen men över. 80
   Abraham i fint läge men täcks och det rinner ut i sanden tyvärr. 81 Abraham vill verkligen göra mål nu, han har själv hamnat i mål tre gånger.
   Straff till Tottenham förr en billig hands när när försvaren försöker skydda ansiktet. 82. Mål Harrison. Kan bli nervöst nu.
   Clarke-Salter fick visa att försvaret också kan spela nu när Tottenham hotar gång på gång. 88
   Fem minuter tillägg, för vad?
   Charly Musonda vänder ut och in på Tottenhamförsvaret och kommer i läge men skjuter över. Vilket mål det hade blivit. 90+2
   Kasey Palmer in för krampande Izzy Brown. 90+4: Scott varnad för att han sparkar bort bollen. 90+5.
   Onödig frispark och Collins får tippa den precis över mål. 90+6 Det blev onödigt spännande, men... vem bryr sig nu.
   Chelsea kunde och borde, faktiskt, kanske gjort fler mål, men det blev ju spännande då de inte gjorde det. Men vilken karaktär att vända underläget och kämpa sig fram till en ny finalserie. Det är den femte finalen på sex säsonger och den sjätte på åtta! Fantastiskt facit.
    Alla förtjänar beröm från Collins i målet som gjorde minst en riktigt bra räddning. Abraham är nog mest missnöjd, men hans spelar öppnar ju också upp för andra. Izzy Brown, Jay Dasilva kanske största hjältarna liksom tvåmålsskyttarna Dominic Solanke och Charlie Colkett.

Resultat FA Youth Cup >>
I finalen möter Chelsea förmodligen Manchester City som leder sin semifinal mot Leicester med 3-0 efter första matchen. Retur 8 april.


Glöm inte, avgörande matchen i FA Youth Cup semifinal mot Tottenham. De lyckades ju med konststycket att bli utspelade men ändå vinna med 2-0 i första matchen på White Hart Lane. Så Chelsea har en uppförsbacke att vända ikväll. Chelsea TV visar, matchstart 20.00

Cesc Fabregas försvarar sig i medierna nu och gör en verkligt tänkbar poäng av varför hans statistik har försämrats så mycket. För han döms ju väldigt mycekt inte på vad han egentligen gör utan för att han helt plötsligt inte har en massa assistpoäng. Det var ju ett rekord han såg ut att krossa ett tag. Men som Fabrega säger, han spelade då som mer renodlad nummer tio medan han nu fungerar som balansspelare på mitten med mycket mindre möjlighet att påverka en match på samma sätt som förut. Själv trivs han dock väldigt bra i rollen.

TISDAG:
Det blir Roma som Chelsea ska möta i semifinalen i Uefa Youth League för U19-lag. Uefa har inte bekräftat spelschemat men det var vad som sades tidigare. Roma slog ut Manchester City idag med 2-1. Ironiskt nog hette avgörande målskytten för Roma Pellegrini, ja samma namn som Citys manager. Knappast släkt.
    Även Shaktar Donetsk är i slutspelet i Nyon efter slagit ut hemmalaget Benfica på straffar. Imorgon möts Anderlecht och Porto för den sista platsen.

MÅNDAG:
Andra halvlek om vi bortser från att de inte fick de mål de förtjänade är vad vi får ta med oss från söndagens uppgörelse mot Southampton. Ett svårspelat lag som har det mesta, inte minst ett väldigt bra försvar och målvakt.  
    Men det var skönt att se det letargiska, andefattiga spelet från sena delen av första som bortblåst i andra halvlek. Sedan är det ju nästan obegripligt att det inte blev ett mål till, men Chelsea har inte flyt just nu.  
    Nästa söndag är nästa match och det är ett sådant där möte som alltid är så obehagligt mot slutet av säsongen. Ett lag kring nedflyttningsspöket, borta och med inställningen att en poäng är oerhört bättre än ingen poäng. Med tanke på hur svårt målen kommer för Chelsea kan det bli nog så tufft, väldigt tufft. Det är verkligen inget att ta för givet. Särskilt inte som Hull ändå visat en del kvalitet på sistone inte minst med nykomlingen N'Doye.
   Jag gillar inte sådana här måstemöten när spelet hackar. Det är så lätt att det låser sig. Det är faktiskt lättare att möta topplag mot slutet av säsongen för då är det inga spelare som går ut med inställningen att det här kommer att lösa sig, vilket alltid är en enorm risk i möten mot bottenlag. Som både vi och City fått uppleva den tuffa vägen på sistone.
   På papper ser vår avslutning hyfsad ut, men vi möter väldigt många lag som verkligen kommer och har något att spela för, få lag som kan sitta nöjda med läget. Både uppifrån då kampen om CL-platserna lär bli en rysare och samma gäller för nedflyttningsstriden. Därtill några lag vi har notoriskt svårt för, som Sunderland, QPR (som överraskat oss lite för många gånger de senaste åren). Arsenal i toppform borta är på sitt sätt lättare då alla kommer att vara på tå - men de måste ju prestera på bortaplan också och jag är inte säker på att det räcker med oavgjort i sådana möten. Dvs Chelsea måste spela för vinst, vilket tydligen ger Mourinho byxångest ibland.

 

Rykten, notiser m m, v-12


GLÖM INTE ATT TÄVLA >>>

SÖNDAG:
Chelsea lär ha gjort en formell förfrågan om Internacionals Charles Aranguiz. Hur sant det är vet vi inte. Han knyts annars mestadels till Arsenal.

LÖRDAG:
Telegraph säger att Mourinho ville ta hem Victor Moses från Stoke i januari. Men det ville inte Stoke gå med på.

Chelsea kommer att betala 72,3m pund för Gareth Bale i sommar. Det undrar vi nog. Men enligt enligt media blir det så. Å andra sidan är det Metro som säger det så, vi tar det med ett helt paket salt.

Fiorentinas manager Montella jämför Mohamed Salah med Lionel Messi och Fiorentina lär säkerligen försöka utnyttja förköpsklausulen på Salah i sommar. Salah blev också uttagen i veckan Europa League-lag. Kanske har Mourinho igen, efter de Bruyne, släppt iväg en spelare för tidigt utan att ge honom tillräckligt med chanser. Även om vi som såg Salah i Chelsea kanske inte riktigt förstår hur han kan vara så bra i Fiorentina när han knappast gjorde särskilt bra ifrån sig i Chelsea. Salah blir nog en riktig nöt för Chelsea att knäcka i sommar, liksom att få igång hans ersättare Juan Cuadrado som ännu inte alls klarat av att anpassa sig till tempot i Premier League. Men det lutar nog åt att Salah försvinner är jag rädd för.

Lewis Baker gör stor succé hos MK Dons just nu. Han fick nästan perfekt betyg i den lokala tidningen för sitt spel på mitten och gjorde ett anmärkningsfint chip-mål i deras 4-1-seger idag.

Snacka om beröm. José Mourinho har sagt om alla rykten kring Paul Pogba att Chelsea behöver honom inte, vi har Ruben Loftus-Cheek! Att köpa Pogba är inte aktuellt för JM då det skulle hålla tillbaka Loftus-Cheeks utveckling.

Italienska rykten hävdar att Chelsea kommer att sälja Oscar till Juventus i sommar. Tvivlar starkt på det även om Oscar har haft en relativt svag säsong i år. Men någon gång måste det ju komma en reaktion för Oscar. Han har spelat fotboll i princip non-stop de senaste fem åren med fulla säsonger, inga skador och så stora turneringar varje sommar! Han kommer att komma igen efter att fått en ordentlig semester i sommar, det är jag övertygad om. Han är bara 23 år gammal, något vi tenderar att glömma med tanke på hur bra han är och har varit.

FREDAG:
En läsvärt och inte ryggradsmässig reaktion på varför engelska lag misslyckas i Europa numera. Lösningen är uppenbarligen inte så enkel som vissa managers, förbund och framförallt sportjournalister anser. Läs gärna och skapa er en egen uppfattning. >>

Kurt Zouma har tagits ut till franska landslagstruppen under uppehållet nästa vecka. Välförtjänt.

Chelsea har nu tagit 4000 poäng i högstaligorna i England. Något som tidgare bara Liverpool, Arsenal, Everton, Manchester United och Aston Villa har gjort.
    Och idioterna hävdar att vi inte har historia!

Patrick Bamford hyllas mycket den här veckan efter sitt avgörande mål i onsdags. Bland annat menar Gareth Southgate, Englands förbundskapten för ungdomarna, att han verkligen utvecklats och konkurrerar med Berahino och Ings om plats i EM-truppen.

En annan som hyllas är Mo Salah som gjort braksuccé i Fiorentina medan Cuadrado kämpar hårt för att hitta fötterna i engelsk fotboll. Kanske gjorde Mourinho ett misstag där? Å andra sidan är Salah bara utlånad än så länge.

Filipe Luis förnekar alla tankar på att återvända till Atletico. Som sagt, spanska rykten. Samtidigt hävdar nu flera medier, med källa i Spanien, att Luis ska återvända för att underlätta för Koke att komma till Chelsea. Jag vill gärna ha Koke, men jag tror inte ett jota på det här.

Parma försattes i konkurs igår (vilken tragedi för klubben och fansen) vilket gör alla spelare fria att lämna. José Mauri är en mittältare som tydligen intresserar Chelsea. Muari kommer från Argentina och är 18 år.

En annan mittfältare som spelar i Italien och knyts till Chelsea är Inters Matteo kovacic, 20 år gammal. Tveksamt rykte som blir än tveksammare då det är Le10Sport som står bakom.

och så fortsätter förstås det osannolika tjattret om att Messi kommer till Chelsea då Chelsea fått en oväntad förstärkning i värvningskassan genom FFP-reglerna....

TORSDAG:
Chelsea lär få utrymme för extra 40m pund för transfers i sommar inom FFP-reglementet. Vilket sätter rekord i spekulationer idag. Pogba givetvis men även många andra. Som Falcao. Metro slår till med att det blir Lionel Messi.
   Sannolikhet är ju inget som hindrar spekulationer.

Något roligare än alla kontroverser på sistone. The Drog och Happy Zouma bildar rap-duo. Njut, eller inte - se här >>

ONSDAG:
Chelsea fortsätter kampen mot uteblivna straffar, trots att vi vet att det är meningslöst och snarare lär innebära fler uteblivna straffar. För ovanlighetens skull, då ju sajten brukar vara som kreml med information, är det den officiella webbsajten som skriver om det, och tidningarna har förstås plockat upp det. Läs >> eller här >>

Branislav Ivanovics kontrakt går ut nästa säsong och självklart spekuleras det vilt nu. En situation som Chelsea själva idiotiskt nog satt sig i. Med den fullständigt vansinniga policyn att spelare över 30 bara ska få ett-årsförlängningar. Iva blir 31 och enligt idiottänket ska han därmed bara få ettårsförlängning. Självklart finns det klubbar som är smartare och klokare och inte bedömer spelarna efter passet, så vi får nog räkna med mycket spekulation och kanske en begäran från Ivanovic att lämna. Han gör ju sin bästa säsong hittills just nu och bevisar därmed, om det ens behövs, hur dum Chelseas policy är.

Gareth Bale och Raphael Varane för 150m pund kommer i sommar, om spekulanterna får rätt. Spanskt rykte!

José Mourinho kritiserar hårt för att han släppte Kevin de Bruyne som gör storsuccé i Wolfsburg. Kanske dags att Chelsea avslöjar att de Bruyne (och Marc Wilmots) närmast tvingade fram den affären för att de Bruyne skulle få speltid inför VM. Chelsea tjänade bra med pengar på affären och till vår stolthet har klubben aldrig stoppat spelare som vill lämna. Jämför gärna med situationen med Arjen Robben många år tidigare. Men som spelare, inte gnällspik, är Tintin alltid välkommen tillbaka - fast det ser jag nog inte som en trolig affär. Däremot lär Man United vara väldigt angelägna och det är ju inte så roligt.

TISDAG:.
Patrick Bamford som Mourinho bara måste ge chansen istället för Drogba nästa säsong har gjort sitt 16e mål och gett Middlesbrough ledningen i toppmötet i Championship mellan Derby och Boro. Bamfords mål blev matchens enda. Tomas Kalas spelade hela matchen som högerback för Boro också.

Branislav Ivanovic till Bayern, Filipe Luis tillbaka till Atletico - det är säljrykten nu när Chelsea inte längre är med i CL.

Senaste brasilianska löftet som är den nye någon, Kenedy knyts till Chelsea och Manchester United. 19 årig anfallare so tillhör de hetare i Brasilien just nu.

Mycket oväntat. Chelseas första val av transfertargets är Wolfsburgs Ricardo Rodriguez. Enligt oseriösa Squawka förstås. Vänsterback.

Chelseas lånerapport från helgen. >> Dock kan det tilläggas att Mo Salah inte fick starta i Fiorentinas seger över Milan. Han fick faktiskt inte ens hoppa in.

MÅNDAG:
Vi slipper tydligen inte från kontroverser nu. Chelseas fans betedde sig som Viasats kommentatorer och skyllde allt på Cesc Fabregas i söndags - vilket jag tyckte då och tycker nu är skitsnack. Visst han är ur form. Det är närmast en rättighet för varje spelare. Men man buar inte sina egna spelare, i det håller jag helt med Mourinho Jr som likt en Z inte kunde hålla käften och vräkte ur sig något dumt. Zlatan tvingades be om ursäkt och har orsakat politiska förvecklingar. Jose Mario Mourinho Jr har knappast orsakat politiska förvecklingar, men likt sin far kanske han pratar lite för mycket och som alla som inte klarar av att tänka först gjorde han det på sociala medier. Idiotiskt - men låt oss se till verkligheten. Hans ord är helt fel, men han har rätt i att man kritiserar inte en spelare vars spel gav oss enorm glädje i höstas bara för att han är ur form. Särskilt inte som Cesc Fabregas kanske inte lyckades helt ut i söndags, men som han kämpade för att komma in i matchen och bidra. CSFC noterade det under matchen och skrev om det då - och det är en inställning vi vidhåller. Visst var bara en poäng en besvikelse men Chelsea, OCH Cesc Fabregas försökte verkligen ändra matchutgången i andra halvlek. Jag är stolt över det, till skillnad från spelet i onsdags om vi säger så.
    Läs här om José Jr:s utbrott som kostade honom ett instagramkonto. Och avgör vad ni själva tycker. >>
Det var sannerligen inte det smartaste 15-åringen kunde gjort, men det är ju problemet med sociala medier, de uppmuntrar inte direkt eftertanke utan omedelbara reaktoner som man också får ångra ibland. Det innebär inte att delar av sanningen inte finns där också.

Douglas Costa är i princip klar för Chelsea. Vad det betyder får vi nog tolka som vi själva vill. Ryktet kommer också från de inte allra seriösaste källorna. Han är 24 år, har varit i Shaktar i hela sex säsonger och har gjort 35 mål på 184 matcher för dem.

Senaste ryktet är att Radamel Falcao som inte alls kommit tillbaka, ännu, från sin svåra knäskada och som verkar sakna stöd i United inte kommer att få förlängt lån i klubben, inte heller kommer han att köpas loss från Monaco.
    Det sägs dock att Falcao vill stanna i England och att Chelsea alternativt Tottenham skulle vara intresserade, förutsatt att utköpspriset på 44m och lönekraven på 260k i veckan går ned ordentligt.
    Jag var ett stort fan av Falcao, men han är nu 29 och ser inte alls ut som den Falcao som spelade för Atletico. Men kanske kan det vara ett alternativ, ett alternativ bättre än Drogba som fiskar efter spelarkontrakt ett år till, vilket han ärligt talat inte förtjänar. Men helst vill jag se Loic Remy får fler chanser och speltid och att Chelsea tränar in ett spelalternativ med två anfallsspetsar.

Vi lär få många fler rykten innan sommaren har passerat, och många lär nog vara mer trovärdiga.

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!