csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 28 sp 19 v 7 o 2 f 58 - 23 mål 64 p

grattis 110
9 - 15 mars 2015

Nyheter v-11


LIGACUPMÄSTARNA

SÖNDAG:
Det vore en välsignelse efter de senaste veckorna om söndagens match enbart handlar om fotboll, inte domarskandaler, misstag, oengagerat spel, läktarskandaler och tjafs med medierna och beskyllningar som ibland är sanna men oftast helt osanna och tillhör mytbildningen kring Chelsea, ivrigt underbyggd av näthatarna av alla sorter inkl många i media. Låt resten av säsongen handla om fotboll, tack.

LÖRDAG:
Det börjar se ut som om det inte alls blir City vi måste se upp med, utan att Arsenal nog blir främste utmanare. Detta efter att Burnley som "stal" poäng för oss slog City idag. Det ger Chelsea fem poäng på City, sex på Arsenal och två matcher i hand. Vi får tacka Burnley för den skrällen. Däremot var snacket från kommentatorn om filmning när Zabaleta gick ned löjligt, det var inte heller filmning som Burnley fick frispark för utan för att Zabaleta efteråt rev ned bollförande spelare. Så det var ingen domartavla utan en kommentatorstavla.

Chelsea U18 möter Tottenham i returen i FA Youth Cup, efter ett nederlag med 2-0 borta efter att Tottenham haft ungefär lika många chanser på hela matchen. De var inte bra men Chelsea var sämre som förlorade. Häromveckan möttes lagen i ligan och idag möttes de igen i U18-ligans playoff. Chelsea vann 6-4. Det var ett reservlag som spelade för Chelsea, hur många ordinarie som spelade för Tottenham vet jag inte men förmodligen vila de också spelare. Målgörare: Sammut 13; Ugbo 23, 35; Abraham 74, 78, 90

Hemmamatch och vi kan slå fast att i ligan, inte bara Premier League utan hela 92-lagssystemet, är Chelsea det enda lag som inte förlorat hemma i år. (Bradford var ju FA Cupen!). Vi var också ett lag som inte förlorat i champions league, men där är vi ändå ute. Sådant är ödet ibland.
   Alla försöker vara optimister och menar att det faktum att Chelsea nu bara har ligan att koncentrera sig på är positivt för Chelsea. Är inte alls like säker på det men obestridligen är det så att det är färre matcher och mer tid för tränng av det som inte fungerar.

Chelsea spelade förlängning med besvikelse i onsdags men borde ändå vara uppvilade. Southampton åkte till Davos och prövade på hockey (hoppas ni sett bilderna) med mycket liten framgång, men många skratt.

Cesc Fabregas står på nio gula kort, Costa på åtta. Tio gula före 12 april innebär två matchers avstängning.

Bara Mikel saknas i truppen, men allra mest saknas mål just nu.

FREDAG:
Dags att plocka upp bitarna och gå vidare. En svår match mot Southampton på söndag får vi hoppas innebär en vändning av säsongen. Det är ju den viktigaste titeln kvar, Ligatiteln. Och ärligt talat, som Chelsea spelat till och från sedan decembers början finns det oro trots bufferten ned.
   Tre saker kan man analysera fram om det nu hjälper så här efteråt. Ett att Laurent Blanc och PSG lyckades lura in Chesleas i deras fula, otäcka skogshuggarspel som framförallt Verratti, Matuidi och Luiz stod för. Två att Chelsea började spela för att inte förlora - igen. Nog sagt om det, men om det finns något i Mourinhos verktygslåda jag hatar är det den inställningen. Den har förstört det lag som spelade så underbar fotboll i början av säsongen, inte oreparabelt men för tillfället. Tre är att Ibrahimovics utvisning gav större effekt för PSG som spelade bättre utan honom (och ärligt talat, innan han sparkade bort Oscars stödjeben hade inte Z gjort ett enda dugg i matchen), än för Chelsea. Något vi sett många gånger, kanske inte minst med Chelsea. En utvisning särskilt en tidig svetsar ihop motståndarlaget som spelar bättre och laget med fler spelare knyter sig i tron att det är klart. Så Zs utvisning blev en stor fördel för PSG och en stor nackdel för laget den förmodades gynna.

Men nu handlar det om Southampton. Ett lag som släppt in minst mål i ligan, som höll oss St Mary's. Ett lag som också har svajig form och väldigt svårt att göra mål. Visserligen två lite olika lägen i tabellen, men ungefär samma problem med lagen.

TORSDAG:
Kan inte säga att besvikelsen har lagt sig ännu, inte ens nära. Men den största besvikelsen var Chelseas spel i nästan hela matchen, åtminstone efter utvisningen med undantag av första förlängningskvarten. Det var fegspel, spel på att inte förlora. Och det oroar - mycket. För vi har sett det så många gånger förr i Chelsea och det återstår ändå 11 omgångar av ligan för oss. Med den inställningen och spelet på sistone kan det bli ännu mer besvikelser. Utan att måla fan på väggen, men Chelsea är inte bra för tillfället och något måste hända. Framförallt måste Mourinho och spelarna fatta att man vinner matcher genom att göra fler mål än motståndarna, inte genom att hindra dem från att göra mål. Det är den inställningen som oroar och ökar besvikelsen.

ONSDAG:
Chelsea spelade fegt och avvaktande istället för att gå för ett avgörande. Helt fel taktiskt val av Mourinho för en gångs skull och han underskattade PSGs vilja helt. Zs utvisning fungerade nog snarare betydligt mer för dem än för Chelsea.
    Chelsea slarvade bort det här och får skylla sig själva. Men jävlar vad det svider.

Bara vi inte tappar ligan också på felval, men Chelsea har inte imponerat på sistone alls. Det har inte fungerat framåt alls.

PSG tror de kan vinna ikväll. Självklart måste de tro det, mer underligt men ändå inte är att svenska medier bara tar upp den vinkeln. Se på oddssättningen istället. Som CSFC ofta påpekar kan oddssättare betydligt mer om fotboll än vad sportjournalister kan.
   Några intressanta fakta. PSG har aldrig vunnit i England. De har aldrig någonsin gjort mål i England mot engelska lag! Chelsea har hållit nollan i fem av sex matcher mot franska lag på Stamford Bridge. Statistisk och därmed historia, men inte oväsentligt ändå.
   Chelseas sajt lyfter också fram det faktum att det är snart dags för 200-årsjubileet av en känd engelsk seger över fransmännen. Wellingtons över Napoleon vid Waterloo (och om inte annat kanske historielösa svenskar känna igen det som titeln på en av ABBAs mest kända låtar).

Bara två lag är obesegrade i årets Champions Leaguespel. Det är Chelsea och Porto. Real Madrid var före gårdagskvällen.
    Chelsea har gjort mål i de senaste 18 av sina hemmamatcher i CL.

PSG har fått tillbaka skadade spelare, visar hyfsad form och kan fortfarande vinna fyra titlar - även om tre av dem är mot helt annat motstånd än den titel som står på spel ikväll och framöver i Champions League. Så ingen, oavsett hur stora oddsen är till Chelseas fördel, tror det blir lätt ikväll. Det är dock fördel för Chelsea men det var jättefördel för PSG förra året och det hjälpte inte dem.

Dagens frågor handlar om vem spelar höger mittback? Cahill eller Zouma? Vem blir Matics partner på defensiva mitten? Fabregas, Ramires eller Zouma? Vem spelar vänsterback? Azpilicueta eller Luis? Vem spelar? Willian eller Oscar? Resten tror CSFC är rätt givet. Courtois står i mål. Iva och JT givna i försvaret. Matic vet vi spelar. Fabregas är inte i toppform men spelar, liksom självklart Eden Hazard och Diego Costa. PSG kan inte som förra året försöka försvara sig vidare (gick inte så bra) utan måste öppna upp och David Luiz har säkert en poäng när han säger att Chelsea kommer att visa tålamod och utnytttja PSGs defensiva svagheter (det sista sa han inte, utan han menade att Chelsea kommer att kontra). PSG kommer med en storseger och flera vilade spelare mot Lens i en match som av en kunnig kommentator som Hans Backe bjöd på det sämsta försvarsspel han någonsin sett, av Lens, och ändå blev det bara 4 mål för PSG, sena mål därtill! Det kan nog lura dem själva också. Förra matchen hackades Eden Hazard ned hur många gånger som helst kändes det och fick nio frisparkar med sig - rekord. Det måste helt enkelt domare Kuipers sätta stopp för om PSG inte ska fö göra travesti av fotbollen.
   Ännu en oerhört viktig fråga: När ska Diego Costa göra cupmål (visst han gjorde ett i Ligacupfinalen, men än så länge står det som självmål i historieböckerna)?
   Fabregas, Luis och Ivanovic får inte dra på sig några varningar om de ska få spela nästa match, förutsatt att Chelsea går vidare förstås, i årets CL. Van Der Wiel och Verratti är i riskzonen för PSG.

CSFC har talat om näthatare som ljuger om vår klubb i hatets namn idag i ett uttalande på facebook. Vi namnger inte de här människorna men vi möter dem ju i kommentatorsfält hela tiden och förhoppningen är att Chelseafans med fakta ska bemöta de här hatarna och deras lögner. I samband med det var vi ju i rättvisans namn tvungna att nämna att även Chelsea har löss som utger sig för att vara Chelseasupportrar fast de bara är äckliga hatare. Fem av dem kommer nu att åtalas för sitt agerande i Paris vid förra PSG-mötet. Skönt att vår klubb åtminstone är en av dem som agerar mot hatare av alla sorter. Sådana ska inte få gå på Chelseas matcher, de ska inte ens få kalla sig Chelseasupportrar.

TISDAG:
Domare imorgon blir mycket erfarne holländaren Bjorn Kuipers. PSG och Laurent Blanc har gnällt över domaren i förra mötet, och jämfört med hur engelska domare uppträtt finns det inget som helst skäl till det. Han försöker också spela en del mindgames och framförallt framställa det som att enda anledningen till att matchen slutade 1-1 på Parc de Prince var Thibaut Courtois. Vilket inte alls är sant. Courtois hade en bra match, men inte en matchavgörande bra match (Courtois var bättre mot West Ham). Det var hela Chelseas försvarsspel som höll matchen till 1-1, däremot var Chelseas anfallsspel svagt. Vilket det ärligt talat varit i flera matcher senaste månaden.

Uefa Youth League U19 - kvartsfinal
Domare; Andreas Ekberg, Sverige
CHELSEA vs ATLETICO MADRID    2 - 0   (1-0)
Resultat >>
     Det har varit en rätt intensiv period de första tio, men mer kamp än skönspel. Lite plus kanske till Atleti som kommit framåt något mer. Inga riktigt skarpa chanser åt något håll. Chelsea verkar lite tagna av allvaret, kanske medvetna om den oväntade förlusten mot Schalke förra året. Eller är de lite förvånade över hur fysiskt Atletico spelar mot dem. Förutom Christensen och Boga är det en helt engelsk elva som Chelsea ställt på fötterna.
    Bästa Chelseaspelet hittills stod Aina för när han tog sig nedför högerkanten som en Ivanovic, och nästan kom hela vägen fram till ett mycket farligt inlägg. Men försvaret fick en tå på bollen som gjorde att målvakten lätt kunde ta bollen. 12
   Chelsea gör allt bättre ifrån sig och ett fint inlägg från Aina får tyvärr inte det resultat det förtjänade i 17e.
   Izzy Brown "gör" målet men bollen förpassades in i nät av Andreas Christensen efter något taffligt försvarsspel av ett överspelet försvar. Reprisen visar att det nog är till och med självmål. 38 och det blev Manzanara självmål.
   Inte den mest bländande fotboll man sett av U19, kanske lite för fysisk och för mycket respekt men Chelsea har till halvleken i sin helhet varit det bästa laget. Plus för Izzy Brown och Ola Aina. Lite svagt på centrala mitten tycker jag nog. Chelsea blev dock bättre ju längre halvleken varade efter en anonym inledning. Allt inför JT som sitter i solskenet och följer matchen.
ANDRA: Boga nära att göra mål eller hitta Solanke i första anfallet men de missförstod varandra.
    Bra start av andra och det var nästan målgöraren Christensen (som hade gjort målet om det inte blivit självmål) med bra inlägg. Chelsea har tagit ett steg framåt i andra redan i inledningen. Framförallt Boga och även Christensen har lyft sitt spel i andra. Medan det fortfarande bara är nära för Solanke och Abraham. Abraham är stor och stark men måste förbättre snabbheten. Solanke har ju allt och är skytteligaledare i turnerningen med åtta mål hittills.
   Värt att påpeka i den här matchen är att Chelseas spelare är nästan alla under åldersgränsen för tävlingen, med Dasilva 16 och Solanke 17 som yngst, resten är 18 år med något enstaka undantag. Och de får vara upp till 19.
    Jeremie Boga kom igång i andra halvlek vilket är härligt att se för vilken spelare han är. Har varit skadad större delen av säsongen hittills men visade nu i andra vad han kan.
    Det tog 65 min innan Atletico hade ett skott på mål, bra räddning av Collins till hörna. Ett par minuter när det hände mycket då Chelsea hade en riktigt bra chans precis innan och precis efter ett bra anfall av Chelsea som Aina slarvar bort helt. Ateltico fick sedan till ett nytt anfall som gav hörna som blev en dubbelhörna. Chelsea behöver fler mål för att det ska kännas säkert.
    Atletico börjar utmana och för första gången i matchen känns de efter 70 min lite farliga. Bra frisparksläge. Chelsea är tvungna att visa försvarsspel och Atleti skapar bra chanser efter att inte skapat något alls. Chelsea är besvärade nu för första gången i matchen och måste visa bra försvarsspel. Det lär bli en nervös sista kvart känns det som.
    Solanke avgör matchen, med etts nabbt avslut på pass från Christensen. Enda chansen han hade hela matchen. 89. Skytteligaledare med nio mål nu.
    Atletico Madrid var det något bättre laget mot slutet men till sin helhet en rättvis om än ej på något sätt övertygande seger för Chelsea. Brown och Aina i första och Boga och Christensen i andra de framträdande spelarna. Colkett ska också äras Övriga envisades med att springa rakt på sina bevakare. Semifinal och final spelas senare i vår i Nyon.
   Det blir Manchester City eller Roma i semifinalen. De spelar sin match om en vecka.
   Laget var: Collins, Dasilva, Aina, Christensen, Tomori, Clarke-Salter, Boga, Colkett, Abraham, Brown, Solankeavb: Thompson, Suljic, Musonda, Sammutt, Palmer, Ugbo, Kiwomya
   
Grattis till klubben i våra hjärtan. Idag för 110 år sedan samlades en gäng herrar med bröderna Mears i spetsen, på puben The Rising Sun tvärsöver gatan Fulham Road, från Stamford Bridge och bildade Chelsea Football Club. Tänk så mycket glädje det beslutet har gett så många. Vi lär vara över 500 miljoner idag som har Chelsea som favoriter och hänger oss till att vara True Blues.
      Chelsea borde göra en kulturgärning och återskapa The Rising Sun och stänga gastropuben The Butcher's Hook som huserar där idag. Tänk vilken upplevelse det skulle bli om det blev en levande pub och historisk plats igen.
   Det var också efterlevande i familjen Mears som 1970 gjorde Chelsea Swedish Fan Club till officiella supporterklubb för Sverige och effektivt Norden 1970. Något CSFC sedan avböjde i mitten av 80-talet när Ken Bates ville knyta upp åsikter och tyckanden på ett sätt som CSFC inte var intresserade av under mitten av 80-talet. Så CSFC slår sig något för bröstet på lördag när CSFC firar 45 år som fanklubb till Chelsea Football Club.

Mikel är ende skadade spelare och han är borta till början av april efter sin knäoperation. Annars full trupp för Mourinho att välja från till PSG-matchen.

22 mars startar Chelsea Ladies sin säsong med en FA Cupmatch mot Watford. Årets FA Cup för damer kommer för första gången någonsin avgöras på nationalarenan Wembley. Vore roligt om Chelsea kan komma dit. Det var nära 2012 men då förlorade Chelsea finalen trots att de kanske spelade bättre än Birmingham.

MÅNDAG:
Det är födelsedagsvecka för Chelsea. Klubben fyller imorgon tisdag 110 år och Chelsea Swedish Fan Club fyller 45 på lördag.

Vi återvänder till mer vanliga rutiner med Chelsea nu. PSG i ett tufft returmöte på onsdag där David Luiz som gjorde mål i lördags lär eldat på lite genom att hävda att Mourinho inte är speciell. Något han väl tycker med det i bagaget att Mourinho kanske inte tyckte den vildhårige var särskilt speciell och inte gärna spelade honom. Det luktar lite surt sa räven om det uttalandet, särskilt när det kommer med Zs uttalanden om att han ångrar att han inte fick spela längre med Mourinho än det enda år de hade i Inter. CSFC gillar ändå David Luiz men vi erkänner nog alla att Chelsea gjorde rätt som sålde honom, särskilt med tanke på summan.

Sedan i helgen är det serielunken igen. Chelsea kommer att ha en match mindre spelad i nästan två månader men det innebär ju inte att Southampton på Stamford Bridge blir någon lätt match även om Saints kanske hickat lite i sin marsch på sistone. De är fortfarande dock det lag som släppt in minst mål och Chelsea har inte helt övertygad i sin målproduktion på sistone.

Det blir också en intressant match för U19-laget i kvarten på Uefa Youth League mot Atletico Madrid imorgon tisdag.

 

Rykten, notiser m m, v-11


GLÖM INTE ATT TÄVLA>>>

SÖNDAG:
Många spelare i Chelsea har haft en bra säsong, flera kanske en av sina bästa säsonger någonsin - ändå är det ju en som står före alla andra som favorit till Årets Spelare. Det är förstås Eden Hazard som borde kunna vinna titeln för hela engelska ligan om Chelseahatet lägger sig, fast å andra sidan röstade spelarn nu när det grassserade som värst igen.... Så risken är väl att han liksom i utnämningarna kring Månadens spelare blir förbisedd för andra mer tillfälliga prestationer. Chelsea har dock på sin sajt publicerat en intressant intervju med honom. Läs >>

Det var förstås bara en tidsfråga. Gareth Bales framtid i Real Madrid har börjat kännas väldigt osäker då han fått fansen emot sig. Man United har varit den klubb han närmast kopplas till men nu börjar fler tala om Chelsea som en framtida destination. Det skulle kosta enorma pengar, egentligen vansinniga pengar men alla tror att PSG-matchen innebär att Roman tänker göra pengar tillgängliga - fullständigt ignorerande det faktum att Uefa FFP gör det omöjligt. 71m i övergångssumma och 300.000 i lön i veckan. Vansinne, men visst är det en spelare som skulle platsa i Chelsea.

Douglas Costa nämns mycket också och många spekulerar i att en affär redan är klar men inte offentliggörs förrän i sommar. Det är också helt klart att det är Chelsea Costa vill till trots ouvertyrer från Manchesterhåll. Priset verkar också hamnat på en vettigare nivå, runt 18m pund istället för löjliga 30m det talades om tidigare i medierna.
     Annars är det som vanligt sedan Mourinho kom tillbaka till Chelsea Raphael Varane som nämns allra oftast. Vi lär väl få se. Jag skulle hellre vilja se det som var behövs förstärkningar än att rabbla namn, och så tror jag Chelsea också ser det.

LÖRDAG:
Grattis till CSFC idag. Idag är årsdagen från 1970 då Chelsea Swedish Fan Club blev till. Inte så att det var en sak som hände på en dag, men det är dagen som räknas som starten. Så det har blivit en del timmar med Chelsea sedan dess och förhoppningsvis blir det en titel i år också, och ligatiteln är den absolut viktigaste oavsett hur mycket det hajpas om Champions League.

Patrick Bamford gjorde två mål för Middlesbrough när de slog Ipswich i Championship idag.

Thorgan Hazard har redan gått över till Mönchengladbach. Utlånade Lucas Piazon är intresserad av att stanna i Frankfurt längre, liksom Oriol Romeu gärna stannar längre i Stuttgart. Det lutar kanske åt försäljning av någon av dem eller båda till sommaren. Viktigt att notera först är dock att båda spelarna gjort framsteg och tagit steg framåt i sin utveckling, vilket gör, tycker jag, att Chelsea först noga måste utvärdera dem både nu och till sommaren. För truppen behöver förstärkning till nästa säsong. Den är bra men lite tunn som det visat sig nu när vissa spelare tappat formen, inte minst Oscar och Fabregas. Ett lag som Chelsea kan inte fortsätta spela spelare ur form, någon annan måste kliva fram som Willian har gjort för Oscar i år.

FREDAG:
Elva gånger, en extremt hög siffra för en serieledare, har Chelsea tappat ledningen i år. Ett bevis för att laget är mer rädda för att förlora än vinna om ni frågar mig. Det har dessutom hänt allt oftare efter decembersvackan då laget tycktes förlora självförtroende, sju gånger i femton matcher!
    De knyter sig och slutar spela fotboll framåt för att istället lita på det som de tror de kan, försvara sig. Men man kan inte försvara sig mot allt, slumpen spelar alltid roll. För oss är svaret enkelt, Chelsea måste hitta tillbaka till spelet från början av säsongen då man spelade för skojs skull, för att göra mål och för att bjuda på trevlig fotboll. För just nu förtjänar laget tyvärr kritik för både det ena och det andra, men viktigast är ju att hitta tillbaka till målgörandet och rädda ligatiteln.
    Jag tror tyvärr att allt bråk, alla skandaler, allt tjafs allvarligt bidragit till den här utvecklingen. Attityden vi mot alla andra, eller alla andra mot oss kanske skapar en gruppdynamik, men som all gruppdynamik kan den också bli extremt farlig. Det är inte nyttigt att inte lyssna till andra - det finns för många hatare, revisionister som slutit sig i sin egen uppfattning och förlorar åtminstone en liten del av sin verklighetsuppfattning. Det vill jag aldrig se eller ens misstänka kan hända med mitt älskade fotbollslag. Så förutom att vi hittar spelet och håller undan är min största önskan just nu att Chelsea slutar med det här och istället öppnar upp sig. Det finns så otroligt mycket positivt i Chelsea även om vi fick skämmas i FA Cupen och i mina ögon även hade en del otur nu när vi åkte ur Champions League. Det görs så mycket positivt arbete inom klubben, inte bara på plan, som också spelarna och managern måste kommunicera utåt.

Chelsea kritiseras starkt i medierna för att de svärmade kring domaren efter Oscar blev kapad. Kritik laget förtjänar ärligt talat. Det är ett jäkla oskick. Ett oskick som hade minskat avsevärt men som med den s k siege-mentaliteten hos Mourinho återigen ökat. Förra sejouren han var i Chelsea växte problemet, men det hade minskat och det var en källa till stolthet. Nu är otyget tillbaka och så Chelseasupporter jag är ända in i märgen, vill jag att det försvinner snarast. Jag är inte något fan av domarkvaliteten just nu och Kuipers var verkligen inte bra, för någon, i onsdags. Men sådant här underlättar inte och ökar bara hatet mot vår klubb. Det finns taktik som fungerar och det finns taktik som slår tillbaka på fler än ett sätt - detta är det sistnämnda. Inte bara ökar domarnas antipati mot Chelsea, det ger också Chelsea ett rykte och mediebevakning som absolut inte gynnar klubben, spelarna eller fansen. Så sluta med det här och det är framförallt Mourinhos och JTs ansvar att stopp på det. Gärna med en offentlig ursäkt och deklaration om att det måste minska.
    Sedan förstår jag varför det hände med Barnes överfall på Matic i bakhuvudet. Oscar gick ned tungt och det såg först väldigt allvarlig ut när han skrek ut sin smärta efter kapningen. Att spelarna då blev oroliga och överreagerade händer, men det måste sluta.
    Ett positivt steg i rätt riktning är åtminstone att klubben betalar inte böterna om laget anmäls och bötfälls för att omringat domaren. Det får spelarna göra själva. Det har dock bara hänt en gång senaste året, som sagt de hade förbättrat sig men efter domarskandalerna på senaste tiden har situationen försämrats igen.

ONSDAG:
Näthatarna är ute i full fart just nu, så underbart att Chelsea verkligen gör en manifestation idag mot dessa äckliga -ismer. Se här >>

Bästa mindgame-repliken hittills. JM sa att han såg PSGs match mot Lens och hävdade att Chelseas träning i lördags var tuffare än den matchen var för PSG. Så ska mindgames skötas, inte genom hat och lögner utan genom att retas och ge igen.

1-1 borta är ett bra resultat i Champions League pga bortamålsregeln. Men det är också ett farligt mentalt resultat för det känns som en vinst när det egentligen betyder en fördel enbart om motståndarna inte gör mål på hemmaplan i returmötet. Så även om det är ett klart bättre utgångsläge än senast är det ändå ett sämre utgångsläge. För PSG kan inte lura sig själva ikväll - de måste gå för mål, de måste gå för vinst. De kan inte försöka spela av matchen, ett spel de inte behärskar särskilt bra.
   Fördelen är förstås att de måste göra just det och Chelsea är kanske, med Atletico, det lag i europeisk fotboll som bäst behärskar att kontra in mål. Inte minst med vår hyperfarliga backlinje. Men får PSG ett tidigt mål, vilket de absolut är kapabla till då kan det bli en nervös tillställning ikväll. Chelsea är fortfarande favoriter för Chelsea är oerhört svårbesegrade på hemmaplan och man lär inte göra en bradford och underskatta kvällens motstånd. Chelsea fick det i särklass svåraste motståndet av något lag för åttondelen. Så de lär nog inte underskatta PSG trots ett bra resultat borta. Det finns misstag Mourinho gör, men han låter inte sina lag underskatta motståndare av PSGs kaliber. Oavsett tjafset innan matcherna.
   Å andra sidan om Chelsea överraskar Laurent Blanc och PSGs analyser (se t ex vad Luiz avslöjat om det) och satsar stenhårt framåt på ett tidigt mål själva - då blir en liten fördel en enorm fördel!

En intressant jämförelse mellan Diego Costa och Z. En analys ni aldrig någonsin skulle få se eller läsa i senska medier då Z inte får kritiseras i dem som vi väl vet. Le Tissier talar för Z och Phil Thopson för Costa. En anfallare och en försvarares synpunkter. Läs mer här >>

Mourinho säger att han är lugn inför matchen ikväll. Önskar jag kunde säga samma sak. Faktum är att jag känner mig rätt nervös. Det här är en nyckelmatch. En övertygande insats och avancemang ikväll kan betyda oerhört mycket framöver då få lag just nu imponerar varken i CL (läs Real Madrid) eller i sina ligor (läs ungefär alla utom Bayern och Barcelona som hittat formen). Så att gå vidare från omgångens i särklass tuffaste fajt, det kan komma att betyda väldigt mycket inte minst för resten av CL-spelet.
    Det är bekräftat att Nemanja Matic spelar. Han behövs men han har inte spelat på ett par veckor och vi har sett hur form kan försvinna som snö i vårsolen.
    JM sätter press på domare Kuipers och PSG från ett oväntat håll. Vi såg senast hur PSG försökte göra köttfärs av Eden Hazard och det sades en del hårda ord om det, det var faktiskt rent skamligt som PSG attackerade belgaren. JM säger nu att han tror inte att ett sådant begåvat lag ska behöva ta till sådan taktik en gång till. Mindgames från andra hållet får vi väl kalla det. Skulle det hända hoppas jag verkligen Kuipers stämmer i bäcken ikväll. För Matuidi borde kanske åkt ut bara för "tacklingar" på Hazard senast. Och han var deras bäste spelare då. JM påpåekade dock att Matuidi var inte ensam, till och med Z som inte är känd för sitt försvarsspel var och hackade ned Hazard i matchen. JM kallade PSGs spel senast det mest aggressiva (läs fula) spelet Chelsea ställts mot under hela säsongen.
   Mourinho uppmuntrar också publiken på Stamford Bridge att liksom under Liverpoolmatchen i Ligacupen verkligen spela en roll och bli den kände 12e spelaren. Och ja, vem drömmer inte om att kunna varit där ikväll. Med ljusspelet, de magiska kvällarna så här års i London och en fotbollsmatch som kittlar både nerver och smak.

JM berättar också att Chelsea, till skillnad från PSG som delar ut 180.000 pund om PSG går vidare idag, betalar inte ut några stora bonusar annat än om spelarna vinner stora titlar. Helt rätt. Läs hans på näsan rätta resonemang här >> Men vissa PSG-spelare kan ju inte sälja sina hus så de kanske behöver pengar mer....;)

110 år igår och på väg mot nya mål. CFC sammanställde den här statistiken. Vi är under hela vår historia ett vinnande lag som den visar.
Played 4,859
Won 2,116
Drawn 1,240
Lost 1,503
Goals scored 7,751
Goals conceded 6,369

JM har försäkrat att Ruben Loftus-Cheek kommer att inte lånas ut och spelas istället under nästa säsong. Kanske är det den back-up som vi behöver för Fabregas som JM där vill utveckla.

Nu ska Angel di Maria till Chelsea istället. Eller Arsenal. Lägg av är allt vi kan säga. Det kommer inte att hända och skulle Man U sälja lär de inte sälja till London och prislappen skulle bli löjeväckande.

Le10Sport, lita inte en sekund på dem, påstår att Chelsea lagt bud på Douglas Costa. det har vi hört förr. Affären blev dock inte av i januari då Shaktar begärde för mycket. Då sades det 30m, nu 22m. Men Costa vill till Chelsea och affären kan hända i sommar istället. Vi får väl se. PSG lär också vara intresserade. De lär få problem trots alla arabmiljarder att betala för alla spelare som de ska köpa i sommar - enligt ryktena. Det troligaste är nog ändå att PSG kommer först att leta manager i sommar. Ancelotti är aktuell både för dem igen och för City. För tydligen är hans tid i Real Madrid räknad. Casillas och Ramos som tycks styar den klubben som Z styr svenska landslaget lär vilja det.

En del uttalanden inför den här matchen ikväll har försökt måla ut att David Luiz och Mourinho inte gillade varandra, att han lämnade av det ena och andra skälet - fast det enda riktiga skälet var för att PSG helt enkelt betalade en enorm summa pengar, mer än vad kanske någon försvarsspelare är värd. Chelsea hade erbjudit Luiz en kontraktsförlängning, något som aldrig skulle skett om JM inte ville att han skulle stanna. Men Luiz själv insåg att han inte var förstaval och ville pröva en ny utmaning. Läs mer här i en av de få balanserade artiklarna kring detta (trots tidningen den står i). >>

TISDAG:
JM ger tillbaka och trashar PSG, helt rättvist också, och jämför deras spel med Shrewsbury i Ligacupen. Kul. Lite ordentligt hets till slut efter att PSG fått snacka käften av sig ett tag. Läs mer >>

Kampen mellan ex-Chelseamanagers som fått sparken (och lika obegripligt bägge gångerna, en vann dubbeln, den andre Champions League) ikväll slutade Real Madrid vs Schalke 04 3-4 (Real vidare enbart på bortamålen)
    Schalke var det bättre laget, men få om något lag kan ju jämföra sig med Real i individuell kvalitet och med solklar ledning från första matchen! Dock, jag är mer och mer förbluffad över alla Varanerykten. Duktig ja, men bättre än Kalas? Tveksamt. Bättre än Omerou? Kanske. Bättre än Zouma. Nej! Bättre än Christensen, inte mycket!. I närheten av JT, du skojar? Och för 40m pund - skojar ni fubbly med mig? Mourinho gillar sina spelare, men han är ingen idiot.
    Personligen kan jag inte för mitt liv förstå hur Casillas får fortsätta stå i mål i Real. Men det kommer att kosta dem. Jag rankar honom snart bakom Isaksson, och det är ingen komplimang åt någon av dem. I dagens form fruktar jag inte Real alls. om Chelsea tar sig vidare till nästa omgång. Före säsongen trodde jag de var laget som måste besegras, nu... nej inte alls. Form är dock en dagsvara.
    Det är så synd om Schalke, de förtjänade att gå vidare. Men det är ju dubbelmöten. Schalke var bäst ikväll.

Chelsea FC har ställt samman en videohyllning till dagens födelsedagsklubb. Se här >>

Det lönar sig att spela fotboll i PSG. Vinner de mot Chelsea hämtar spelarna hem 180.000 pund var i bonus. Undrar hur det funkar med FFP?!

David Luiz har, inte oväntat, plockats fram för att bli en slags talesman och hot mot Chelsea inför morgondagens match. Han påstår sig veta hur Chelsea kommer att spela imorgon. Själv är jag oerhört mycket mindre säker på det och jag har längre erfarenhet av Mourinho, även om det är slutresultaten av Mourinhos taktik jag känner till, inte inifrån som Luiz. Läs mer om hur Luiz är övertygad om hur PSG kommer att slå ut Chelsea imorgon>>
    Thiago Silva hävdar att PSG är bättre i år än förra året. Tror nog den sammanfattningen får svårt att vinna särskilt mycket gehör, för det är de inte. Möjligen likvärdiga och Z spelar i returen vilket han inte gjorde förra säsongen.

Chelsea kommer att betala 39,4m pund för Raphael Varane, om vi ska tro spanska medier och det ska man aldrig, aldrig någonsin göra. Plus ska Chelesa lägga upp den sortens pengar ska de inte läggas på den lagdel vi har absolut bäst framtid för. Nej, vad vi behöver i sommar är nog tyvärr en förstklassig back-upmålvakt, en back-up till Fabregas som fortsätter sin trend att mattas mot slutet av säsongerna och kanske en beprövad målgörare.

MÅNDAG:
Chelsea har dykt upp som intressent för PSGs ständigt omryktade Marquinhos. Om han har svårt att få speltid i PSG lär det inte bli lättare i Chelsea så det är nog rätt tveksamt.

Lånerapporten från Chelsea FC >>

Gianfranco Zolas tränarkarriär har inte blivit någon höjdare. Han slutade självmant i Watford häromåret och idag fick han sparken från sin moderklubb Cagliari.

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!