3 mars 2015

     FAKTA

Mycket kring Chelsea handlar om myter, ingen så påstridig som att Chelsea köper sig till titlar. Även Harry Kane, som var så usell i finalen, var ute och viftade med den i förra veckan. Vi kommer aldrig att kunna bli av med den, trots alla fakta.

Inklusive sådana fakta som att inget framgångsrikt lag någonsin har blivit framgångsrikt utan att köpa spelare sedan tidigt 60-tal när Tottenham började den trenden i England. I Italien hade det förekommit länge länge innan dess.

Vi får ofta nedkört i våra halsar att Chelsea minsann bara köpt sin framgång, som om inte Liverpool, Manchester United, Arsenal, Manchester United igen och Manchester City gjort detsamma under Premier League-eran. Även Blackburn köpte sin titel om man vill se det så, bl a genom att köpa Graeme Le Saux för att inte tala om Alan Shearer.

Fakta lär väl aldrig vinna men Daily Mail har gjort den här bilden och den är ju rätt intressant på flera sätt. Den visar också att Chelseas bästa tid är framöver, som CSFC sagt hela året. Det här laget kan verkligen bli något om två år.

fakta

Läs gärna hela artikeln här >>



Besök csfc-facebook: facebook