csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 27 sp 19 v 6 o 2 f 57 - 22 mål 63 p

2 - 8 mars 2015

Nyheter v-10


LIGACUPMÄSTARNA

LÖRDAG:
Våra ungdomslag hackar ordentligt nu, men det är lätt att förstå varför då de är inblandade i cupturneringar som säkert tar deras fokus. U21 förlorade igår mot Leicester med enda målet. Men de flesta av de spelarna spelar mot Atletico Madrid i kvarten på ungdomslagens Champions League på Chelseas födelsedag på tisdag.

FREDAG:
Efter den fullständigt ologiska matchen igår blir avgörandet 18 mars på Stamford Bridge. Så överlägsna som Chelsea var kan de vända detta, om de får in bollen istället för att släppa in alla skott som kommer.

TORSDAG:
FA YOUTH CUP - semifinal I
Tottenham vs Chelsea     2-0


Laget: Collins; Aina, Tomori, Dasilva; Sammut, Colkett, Musonda, Scott; Abraham, Solanke, Brown (Några oväntade namn som Tomori, Sammut och Scott i startelvan)
     Det var en av de jämnaste första halvlekar jag sett med U18-laget den här säsongen. Chelsea var det något lite bättre laget i första men de stora chanserna uteblev. Chelseas dock vassare än spuds. Tongivande i Chelsea var Charly Musonda och Izzy Brown.
   Ändå var det Tottenham som väldigt tursamt fick ledningsmålet. En boll som studsade rätt för dem och utom räckhåll för Collins som stod felplacerad när bollen studsade som den gjorde och bollen under honom. Något av en målvaktstavla.. 41 Första gången i hela cupen som Chelsea legat under. Chelsea borde kanske haft en straff tidigare, men Chelsea får ju inte straffar i år.
ANDRA
Chelsea ändrade spelmodell från tre i backlinjen till fyra och dominerade stort redan från start. Solanke mycket nära mål redan första minuten av andra. Izzy Brown hade nio minuter senare en riktigt bra chans men skottet lite svagt och räddas av målvakten.
   Kasey Palmer bytte av Scott 56. Lagets Supersub.
   Solanke mycket nära mål i 58, där hade Tottenham tur igen. Bollen studsade åter deras väg.
   Izzy Brown skadad när han hamnar utanför plan på läktaren. Haltade en del efteråt men fortsatte spela. Tvingas dock byte efter en stund. Boga in. 65
    Tottenham hade inte ett enda riktigt anfall i en halvtimme i andra, och då var det inte särskilt farligt.
   Otroligt, första skottet ens mot kortlinjen från Tottenham i andra och Collins igen fel i målet känns det som. 2-0. 83. Pinsamt ärligt talat. Allt lyckas för dem utan att de förtjänade det.
   Boga nära att reducera i sista minuten, men ikväll vill inget lyckas.
   Följ U18s marsch mot en fjärde rak final. >>

Chelsea lär sajnat en rumänsk högerback. Cristian Manea. Vår andre rumänske högerback, för vem kan glömma Dan Petrescu? Manea är 17 år gammal och förväntas lånas ut till Vitesse eller Real Mallorca. Kostnaden lär vara 2,3m pund. Arsenal, Ajax och Udinese lär varit intresserade. Manea kommer från Viitorul Constanta. Chelsea har inte officiellt bekräftat affären.

Charly Musonda, den lille belgiske trollkarlen i akademin har förlängt sitt kontrakt till 2019.

Kanske tur att Matic var avstängd igår, för han lyckades vricka till foten lite när han firade med laget efter söndagens Ligacupvinst! Han kommer dock att vara spelklar mot PSG nästa onsdag, vilket också är Chelseas nästa match. Vi kan åtminstone inte skylla på dåliga förberedelser inför den avgörande matchen.

Laget har fått två dagar ledigt för att ladda batterier och tillbringa tid med familjerna.

JM har redan bekräftat att en av gårdagsmatchens riktigt stora spelare, Thibaut Courtois kommer att stå på onsdag mot parisarna.

ONSDAG:
Skön statistik. Mourinho har aldrig förlorat till West Ham i ligan. Sex vinster och en oavgjord. Chelsea har bara förlorat en enda gång mot West Ham de senaste nio säsongerna. Det var under Benitez dec 12. Mourinho har aldrig förlorat till de här lagen heller, faktum är att han enbart vunnit mot dem; Arsenal, Cardiff City, Hull City, Leicester City, Portsmouth, Queens Park Rangers, Sheffield United, Swansea City, Watford och Wigan Athletic. Här är fler lag han aldrig förlorat till; Birmingham City, Bolton Wanderers, Burnley, Charlton Athletic, Norwich City, Reading, Southampton and West Bromwich Albion.
    Hans bogeyteam är Aston Villa (45% vinstfacit) som han vann mot för första gången häromveckan. Manchester United (44%) och Newcastle (50%).

Det ska bli väldigt intressant att se om spelarna West Ham, till skillnad från i Tottenham tänker lyda ett gott råd. Reta inte upp Diego Costa - det gör honom bara bättre. Det är rätt många försvarare som inte fattat i PL, Coleman, Dier och några till för att bara nämna två namn. West Hams manager Sam Allardyce ger dock sina spelare rådet att låta bli inför kvällens match. Läs mer >>
    Allardyce som kanske inte står för den fotboll som hans fans vill se, har också annat att säga inför dagens match. Han skyller nämligen Chelsea för att Enner Valencia tappat formen (jag tyckte han var en av få bra i helgen...). Fast om Chelsea egentligen är inblandat är oerhört oklart, media är det dock och de hävdar ju att Chelsea vill värva Valencia. Något som Allardyce anser bidragit till att denne tappat formen. Läs mer >>

TISDAG:
Mourinho säger att Mikel är borta till första veckan i april efter sin meniskoperation.Något CSFC skrev om redan förra veckan. Det lär inte bli samma startelva imorgon kväll som det var i söndags. Ingen överraskning där. Misstänker att både Oscar och Filipe Luis lär spela, kanske Juan Cuadrado också som behöver speltid för att lära sig Premier League. Nemanja Matic saknas dock fortfarande då han är avstängd även mot West Ham. JM gör dock väldigt klart att han tänker inte underskatta West Ham trots deras dåliga form på sistone, men en dålig formkurva bottnar alltid och det kan hända när som helst att den vänder.
    José Mourinho garanterar att John Terry kommer att spela nästa säsong också i Chelsea. Han vill också behålla Petr Cech vilket vi alla håller med om, men är det överhuvudtaget möjligt. Om inte kommer Petr Cech att bli dyr att köpa menar JM då han håller Cech som en av de tre bästa målvakterna i världen. Så reapris till Arsenal och Scousers som medierna tror på, de kan vi glömma trots att Cechs kontrakt går ut sommaren 2016.

Adrian Durham är en skribent jag i vanliga fall inte alls tycker om, han försöker provocera för provokationernas skull och säger saker för reaktionerna. Men den här artikeln av honom bara fullständigt älskar jag för den visar att han ändå förstår sig på fotbollsfans (ibland i alla fall). Det handlar om John Terry och den relation vi Chelseafans har till honom. LÄS DEN!!!!!!!! >>

West Ham är helt klart i en formsvacka. De var rent dåliga i lördags och släppte till tre mål på fasta situationer, något av en Chelseaspecialitet - att göra mål på fasta situationer. Men väldigt ovanligt för ett Allardyce-lag. De lär fått en ordentlig "bollocking" som det kallas i England efteråt. Så döm inte morgondagens match efter deras lördagsmatch. De har inte blivit ett uselt lag helt plötsligt även om tongivande spelare, särskilt Alex Song verkligen inte visar form just nu. Andy Carroll är som vanligt också skadad. Valencia var dock nära att på egen hand vända matchen med ett mål och några nära sista minuterna när de spelade mot tio mans Palace. Det här vet Chelsea och det vet Mourinho, vad ingen vet är hur ligacupvinsten påverkar laget. Förhoppningsvis är de nere på jorden redan, de tränade igår, och har nytt fokus. Att öka ut ledningen till City igen.
    En spelare att frukta är målvakten Adrian. Han tycks alltid göra stormatcher mot just Chelsea. Det har hänt förr och han siktar på att göra det igen.
   En stor skillnad i år är att för första gången på hur länge som helst kan Hammers boo-boys inte roa sig med att bua åt Chelseaspelare (det lär de göra ändå) med bakgrund i deras klubb. Vi vet alla att ingenstans fick en viss Frank Lampard en sådan usel behandling som på Upton Park, eller Boleyn Ground - har egentligen aldrig greppat var arenan egentligen heter. Har inte intresserat heller. Nästa år är det vilket som helst olympiastadion så även de har en större arena än Chelsea som gått från bäst till snart sämst i London på bara tiotalet år. Hoppas verkligen Chelsea får ordning på arenaplanerna snart.

Äv en Chelseas U21-lag är lite i en formsvacka. De fick igår stryk av Liverpools U21 med 2-0 borta. Dock ej hela sanningen då Chelsea spelade med rena reservlaget då U21-laget består av många yngre spelare. Samtidigt som de förbereder sig för FA Youth Cupsemin mot Tottenham på torsdag. Sedan ska U21 spela igen på fredag, visas på Chelsea TV. Hektiskt schema för ungdomarna, men viktigtast är förstås semin i FA Youth Cup nu. 10 mars spelar U19 sin kvartsfinal mot Atletico Madrid i Uefa Youth League. Ingen uppgift om den tv-visas.

MÅNDAG:
En lite udda fotbollsvecka. Det är full omgång imorgon och på onsdag men det spelas bara fyra stycken cupmatcher i helgen. FA Cupens kvartsfinaler. Ligaspelet ligger nere i helgen, konstigt nog. Det naturliga hade kanske varit att Chelsea då skulle spelat den uppskjutna matchen mot Leicester istället för i slutet av april. Däremot spelar Tottenham sin uppskjutna match mot QPR den helgen! Mycket udda. Dock, bra för Chelsea då det ger klubben bättre möjligheter att förbereda sig inför det avgörande mötet mot Paris Saint Germain den 11 mars, onsdag nästa vecka. Sådant är vi inte bortskämda med.

Det är mycket snack om en trippel i medierna idag. Det lägge vi på hyllan helt. Däremot går det ju inte att undgå att tro att Premier League ser ut och börjar kännas som om den stora och viktigaste titeln är inom räckhåll nu när City är fem poäng efter och en match mer spelad. Chelsea och City kommer inte att ha samma matchantal förrän sista dagarna i april så det kommer att vara en haltande tabell ända fram till dess. Men nog känns det som Chelsea nu kan vinna Premier League, så glöm inte vår tävling. Den är öppen ett par veckor till.

Många vill har det till att gårdagen var 1,5 titeldag för Chelsea. Kanske, men just nu njuter vi av Ligacupfinalen och så får de avundsjuka muttra hur mycket de vill om att det inte är en stor titel. Precis alla lag och alla spelare i England skulle velat bytt med Chelsea igår, så vadå? Och av glödjen hos spelare och ledare att döma var det sannerligen ingen oviktig titel.
     Plus att vi såg vad det avstampet betydde för tio år sedan. Chelsea har nu fem titlar i den cupen, lika många som Aston Villa men tre färre än Liverpool och så kan det ju inte förbli, så repris nästa säsong tack och ett par gånger till tills Liverpool förpassas till historieböckerna. Det skulle kännas bra trots den ligahjälp de gav oss igår.

 

Rykten, notiser m m, v-10


GLÖM INTE ATT TÄVLA>>>

SÖNDAG:
Tror inte det kan hända men det talas plötsligt om Raheem Sterling till Chelsea i sommar. Intressant men förmodligen en helt omöjlig affär.

Chelseafans vet det, Mourinho vet det, tidningarna talar allt mer om det. Hur en spelare som Eden Hazard inte får spela sitt spel på grund av alla som sparkar ned honom. Scousers hävdar att han filmar, men jämfört med röda spelare har man nog bara vid något enstaka tillfälle under tre år tid haft uppfattningen att Hazard gått ned lite väl lätt. Men vem lyssnar till scousers?! I alla fall inte The Telegraph som stödjer och visar att Hazard minsann inte åtnjuter något skydd av domarna som tillåter behandlngen av honom. Läs mer >>

LÖRDAG:
PSG vilade en del tunga pjäser inför returen mot Chelsea. I matchen mot bottenlaget Lens som de vann stort satt Cavani, Mataudi som var så bra i första matchen, Pastore började på bänken. Silva var inte med i truppen (vet ej varför). Marquinhos satt kvar på bänken hela matchen.

FREDAG:
Mo Salah är ju en jättesuccé i Fiorentina och Cuadrado har svårt att hitta fötterna i Chelsea. Vilket media förstås har uppmärksammat. Roligt för Salah som är en underbar spelare men som aldrig riktigt visade det i Chelsea. Läs mer >>

Vår favoritdoktor, dr Eva Carneiro, utsatts regelmässigt för sexism, särskilt av Arsenal-, och båda Manchesterlagens supportrar. Detta är något som FA äntligen börjat uppmärksamma och det talas äntligen om att de ska försöka göra något åt det. Läs mer och lyssna till dr Eva här >>

Thibaut Courtois har utsetts till Goalkeeper of the Year på London Football Awards. Eden Hazard vann Footballer of the Year.

Mohamed Salahs lån till Fiorentina är en fantastisk succé och han gjorde igår två mål mot Juventus när Fiorentina slog dem på bortaplan i första cupmatchen dem emellan.

TORSDAG:
Det är mycket självpepp som pågår vid irländska sjön. Varje dag är det en ny spelare eller Pelle Grinig själv som går ut och hävdar att Manchester City minsann kan vinna Premier League. Visst kan de det. Det återstår 33 (för oss)/30 (för dem) poäng att spela om, men med fem poäng försprång och en match mindre ända fram till slutet av april måste det ske en genomklappning värre än Newcastles i mitten av nittiotalet för att Chelsea ska missa. (Ta i trä) Chelsea har också ett gynnsammare spelschema, på papper, än City. Men vi ska inte ta ut något i förskott. Däremot kanske City också borde ta en titt bakom sig, för Arsenal kommer starkt.

Jag är ett stort fan av Patrick Bamford och hoppas innerligt att Mourinho ger honom en chans nästa säsong. Mål igen igår. Delvis för jag förstår inte snacket om att ge Drogba ett spelarkontrakt ett år till, jag ser mycket hellre att Remy och Bamford är alternativ. Bamford gjorde mål igår igen och börjar bli en väldigt viktig del av Middlesboroughs chans till uppflyttning. (Liksom Kalas och Omerou som turas om att spela mittback). Bamford själv har också tröttnat på snacket om att han inte kommer att spela utan gör helt klart att han tänker försöka ta en plats i truppen nästa år. Han avslöjar också att han var erbjuden att stanna i truppen när Drogba kom tillbaka men både han och JM tyckte det var ett bättre alternativ att få speltid regelbundet.

Ramires har fyra assist i år trots lång skadefrånvaro. Det är dessutom fler assist än han hade både förra och förrförra säsongens tillsammans.

ONSDAG:
Belgien är onekligen världens talangfabrik nummer ett just nu efter tidigare Frankrike och Spanien. Chelsea lär intressera sig för två unga Anderlechtspelare; Youri Tielemans och Leander Dendoncker. Båda mittfältare som scoutas av Chelsea. De är 17 resp 19 år gamla.

TISDAG:
En trevlig artikel att läsa efter allt tjafs och alla påståenden om rasism bland Chelseasupportrar av och med Michael Duberry (eller Dyberriii som Lars-Gunnar Björklund döpte om honom till i Uefacupfinalen på Råsunda!). Läs mer >>

Vi räknar ju alla lite till mans att Petr Cech försvinner i sommar även om drömmen kvarstår att han stannar. Däremot får det ine bli till Arsenal eller Liverpool, någon måtta får det vara med att hjälpa konkurrenterna med handikapp. Därför har spekulationerna om andremålvakt ökat senaste dagarna. Brad Friedel cirkulerade häromdagen. Idag är det någon intressantare, skotske landslagsmålvakten Craig Gordon. Usel mot Inter på Celtic Park, väldidgt bra på San Siro. Även Robert Green, Shay Given och John Ruddy nämns - då är Gordon utan tvekan bästa alternativet. Friedel i all ära, men han är 44 år och knappast bättre än Schwarzer. Schwarzer skrev dock på för 1,5-2 år med Leicester när han lämnade i januari. Däremot är det klokt att Chelsea tittar på erfarna målvakter som inte kostar något eller lite som kan acceptera att Courtois blir odisputabel etta.

Juan Mata, alltid en gentleman, har gratulerat Chelsea till ligacupvinsten.

MÅNDAG:
Det finns få saker som är tröttare än tjafset om den nye någon. Nu är Kurt Happy Zouma den nye Marcel Desailly. Han gjorde en bra insats igår men inte så bra som man kan tro av en del lovord. Fast här har de åtminstone pratat med den riktige Desailly som ju faktiskt också har spelat för Chelsea och det gör lite intressant. Läs >>

Ni kanske såg incidenten, det hände ju många små härliga saker under matchen från Mourinhos krucifixkyss till Costas myntsamlande. Härlig underhållning. Läs mer >>

Didier Drogbas son Isaac, som är 16 och spelar med Chelseas skolpojkar i akademin har redan valt land ifall hans karriär skulle bli lika lysande som hans fars. Isaac är född i Paris och kan representera Frankrike eller Elfenbenskusten som sin far, men blir det så vill Isaac själv spela för England där han bott sedan han var fem år gammal.

Chelsea och Everton har bötfällts med 30.000 pund för oförmåga att kontrollera spelarna efter Barrys utvisning. Själv finner jag det enda underliga kring det; det är att Evertons spelare som var betydligt mer okontrollerade inte fick ett högre belopp än Chelsea. Men FA tänkte väl att de ska visa sig neutrala och objektiva.

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!