csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 26 sp 18 v 6 o 2 f 56 - 22 mål 60 p

Ligacupvinnare 2015

23 februari - 1 mars 2015

Nyheter v-9


TÄVLING>>>

LIGACUPMÄSTARNA

SÖNDAG:
Det råder ännu osäkerhet om Diego Costa får målet eller om det officiellt blir ett självmål för Walker. Vi får hoppas Costa får det men det kan dröja innan kommittén fastslår vem egentligen är målgörare. Chelseas hemsida ger det till Costa. CSFC följde tidningarna och satte det som självmål.

Inte ett idealt resultat för oss men näst intill. City kunde inte heller i år vinna på Anfield, det är nu 22 år sedan de gjorde det senast. Det innebär att trots en match mer spelad är City inte en enda poäng närmare Chelsea i tabelltoppen. Liverpool befästade sin ställning som formlaget nummer ett just nu och frågan är om de inte snart petar undan United från Champions Leagueplatsen. (Matchen slutade 2-1 till Liverpool).

Det är tydligen redan klart att Ramires startar idag så önskan om att se Aké få en start ser inte ut att gå i uppfyllelse.

En stor laguttagningsfråga för båda managers idag. Pochettino har konsekvent spelat andremålvakten Michael Vorm i cupsspelet hittills. Nu vill många att han istället spelar Hugo Lloris. Dennes supportrar hävdar att han är PLs bäste målvakt. Det är han inte, men han är oerhört duktig linjemålvakt och på utrusningar. Betydligt sämre i luftspelet. Men visst, han är klart bättre än Vorm.
    Pochettino vilade flera spelare som förväntas starta och ärligt talat i mina ögon tankade chanserna att slå ut Fiorentina. Viktigast förstås att årets succéspelare hittills Harry Kane vilades. Kane som hade en stor match mot Chelsea senast och det är något som Mourinho säkert har en plan för att ändra idag.
    Tottenham har inga skador och en full trupp att välja från. Chelsea som vi vet saknar Mikel och Matic, två spelare i samma position.
   JM måste bestämma sig om han ska spela Thibaut Courtois eller Petr Cech, båda målvakterna är bättre än Lloris om jag får säga mitt. Mourinho har varvat dem i cupspelet.
   Jag hoppas och räknar faktiskt med Kurt Zouma i backlinjen då Cahill hade en hemsk match mot Kane senast. En annan fråga är förstås vem ersätter Nemanja Matic. Jag hoppas Mourinho vågar satsa på Nathan Aké för jag tycker det är en bättre lösning än den spelare jag tror Mourinho väljer, Ramires. Aké är försvarsspelare och en defensiv mittfältare, Ramires mer en alltialllospelare. Aké är mer disciplinerad och har ett klart bättre passningsspel.
    Domare i matchen är en av alla dessa clowner som gjort så mycket fel i våra matcher. Det var Anthony Taylor som gav Cesc Fabregas gult kort för filmning i vad som var en solklar straff mot Saints. Något Chelsea säkert lär påminna honom om på något sätt. Taylor lär bett om ursäkt för sin jättemiss, något som säkert kan påverka - frågan är på vilket sätt!?

LÖRDAG:
Ett bra tecken hoppas vi.
    U18-laget slog Tottenham idag på Cobham med 2-1 i deras liga. Målen gjordes av Boga och Ugbo.

Övriga lag får ursäkta men den här helgen handlar enbart om söndagen. Höjdpunkten självklart den final som José Mourinho kallar sin viktigaste, för alla andra är redan historia och hör hemma på klubbens museum. Men innan dess imorgon spelar Liverpool och City, Arsenal och Everton. City har inte vunnit i Liverpool sedan 1993. Båda lagen kommer från besvikelser i veckan. Kan Liverpool ta poäng av City skulle det kännas väldigt bra och även om mina känslor kring deras supportrar är kända så har jag inget emot klubben som sådan så jag hejar gärna på dem imorgon. Arsenal såg ut som en hjärnförlamat korthus och Everton imponerar stort i Europaspelet men sällan i ligan. En riktigt intressant fotbollssöndag blir det.

FREDAG:
Som vi redan vet har Mourinho på presskonferensen just nu bekräftat att Mikel och Matic är borta, men inga andra spelare.
   Annars är det mest vanligt medietjafs där de försöker få honom att uttala sig om ämnen han inte kan uttala sig om bestraffas eller ämnen han inte vill prata om som Qatar 2022.
  Han beklagar att de engelska lagen underpresterade i veckan då det sänker Englands ranking i tävlingarna. Han antyder att han har en klar bild av varför. CSFC tror att när det gäller Europa League är dock Everton den enda engelska klubb som ens försökte gå vidare. Tottenhams laguppställning och Liverpools byten får en att undra rätt mycket.
    

Ligacupfinalen blir Eden Hazards 150e match för Chelsea.

Det var också väldigt tydligt igår (såg ej matchen utan följde den på kommentatorsnivå) att Tottenham nästan avsiktligt tankade mot Fiorentina för att vila spelare till Ligacupfinalen trots att de påstod matchen var så viktig. Minst 5-6 spelare som väntas starta på söndag saknades från start i Florens. Däremot lär de knappast ta Chelsea med överraskning genom sin taktik som de kanske gjorde nyår. Det lär bli en helt annan bevakning på Harry Kane och Eriksen den här gången misstänker vi. Den matchen var Matic med och det var en av hans sämre i Chelsea så många anser att det inte ska spela lika stor roll som JM låtsas att Matic är avstängd. Ett annat problem i den matchen var Gary Cahill och CSFC hoppas verkligen att det blir Kurt Zouma som spelar, vi måste ha mer speed där bak mot Tottenham.

Annars är det en hel del fokus på en tidigare match under söndagen, då Liverpool har City hemma. Liverpool åkte på en demoraliserande förlust i Istanbul på en sista straffspark som Lovren slog vilt. De har dock en fantastisk statistik mot City på Anfield. De har inte förlorat till City där sedan 1993. Så det blir att heja på Liverpool på söndag trots deras fans.

TORSDAG:
Länge länge sades det att Chelseas nya tröjsponsor skulle bli Turkish Airlines. Så blir det inte alls.
    Det kommer att stå Yokohama på tröjorna framöver. Yokohama Rubber är Chelseas nya tröjsponsor. Ett avtal värt anmärkningsvärda 200m pund. Det näst bästa avtalet av alla i PL, bara Uniteds är bättre. Det är ungefär dubbelt så bra som det nuvarande med Samsung.
   Yokohama är mest kända som däcktillverkare och personligen tycker jag det är härligt att det är ett tillverkningsföretag som sponsrar Chelsea istället för ett försäkringsbolag eller annan form av pengaflyttare. Eller som alla andra, arabiska flygbolag. Men som ni vet vill arabiska investerare inte investera i Chelsea trots att Fly Emirates var sponsor när Roman köpte klubben, men Roman tillhör den judiska religionen och därför är den vägen stängd för Chelsea.
    Avtalet gäller alla lagen. Det är på fem år. Start i höst.
    Chelsea visades på världsbasis hela 31.000 timmar förra året, det gjorde Chelsea till det mest televiserade Premier League-laget. Chelseas fanbas beräknas idag vara 500 miljoner.

Straffspecialisterna Liverpool åkte ut mot Besiktas på straffar (de har vunnit 9 av 10 senaste innan dagens). Avgjordes i femte straffomgången då Lovren missade. Deras fyra vanligaste straffskyttar var inte på plan. Förra Chelseaspelarna Demba Ba och Gpkhan Töre satte de två första straffarna och bägge tillhörde enligt rapporterna de bästa på plan. Ba hade ett skott i ribban på övertid.

Tottenham ute ur Europa League och förtjänade det då de inte ville spela sin bäste spelare i de här matcherna. Även idag satt Harry Kane på bänken för att kunna vara fräsch mot Chelsea, bara inhopp. Trots allt snack om att det här var en viktig match. Salahs Fiorentina vidare med sammanlagt 3-1. Salah gjorde avgörande 2-0-målet efter uselt försvarsspel av Spuds. Han passade också på att missa ett friläge (det har vi ju sett honom göra i blått också).
   Den viktiga frågan är dock hur den här matchen och det negativa resultatet påverkar dem inför söndagen? Revanschlustande eller demoraliserade?

Champions Leaguematcherna är avklarade och Europa League återstår. Personligen tänker jag heja på Demba Ba i Besiktas och Mohamed Salah i Fiorentina.
   Fast vad det är värt vet vi först runt elvatiden ikväll. Jag trodde fullt och fast att City skulle kunna rubba Barcelona. Det var visserligen innan jag förstod att Yaya Touré inte skulle spela och som vi lärt oss på sistone är City ett lag med honom och ett helt annat utan honom. City har en liten chans då Messis straffmiss och otroligt usla nick på returen kan kosta Barca men då får City verkligen ta fram det spel de ibland visar i Premier League. De börjar visa oroande tendenser att vika ned sig i Europamatcher av betydelse, men då de visade karaktär och krånglade sig ur en tuff grupp borde det finnas en ryggrad där.
    Schalke hade inte mycket att hämta mot Real tyvärr så den matchserien ser avgjord ut.
   Onsdagsmatcherna var desto mer uppseendeväckande. Jag har nog aldrig haft Arsenal som större favorit i Champions League playoff (ja nästan i någon CL-match) än jag hade mot Monaco. Trodde verkligen de skulle visa vad de kan, särskilt när hela Monacos backlinje var reserver. Men det är något med Arsenal och stora matcher... förutom ett enda möte (mot City) de senaste tio åren. De kan helt enkelt inte spela taktiskt. Igår kunde de inte heller försvara sig och de hade förlorat mot Bradford också som de spelade igår. Även om det till deras försvar kanske kan sägas att allt gick lika fel som för oss mot spuds på nyåret. Ändå, Monaco skulle Arsenal ta sig förbi, fast nu är det mer än högst tveksamt.
   Leverkusen kämpade till sig en uddamålsvinst i en hetsig match med ett mystiskt bortdömt mål för Atletico. Sådana matcher kan hända, bra mycket oftare än Arsenalmatchen, och Atletico kan säkert vända det hemma på Vincente Calderon. Ändå, trodde nog Atletico skulle göra mål borta (de gjorde de, men ändå inte så att säga).

ONSDAG:
Uefa Youth League:
Chelsea U19 vs Zenit St Petersburg U19  3-1

Det står 1-1 dryga halvtimmen in i matchen. Kubyschkin gav Zenit ledningen i minut 13 och Solanke kvitterade 21a minuten. Halvtidsresultat.    
    Det är ett enmatchsmöte och vinnaren möter Atletico Madrid i kvartsfinalen, hemmaplanfördel. Sominic Solanke leder skytteligan i Uefa Youth League med 8 mål.
   Kasey Palmer bytte av med Kiwomya efter halvtid. Tre minuter senare gav han Chelsea ledningen. 49.
   Kubyschkin utvisad efter två gula i 59-
   Colkett 3-1 på straff, 72
    Det blir alltså Atletico Madrid i kvarten, då de slog ut Arsenal med 1-0 i motsvarande match till kvällens.

Lewis Baker har lånats ut igen, till MK Dons till slutet av säsongen.

U19-laget spelar sextondelsfinal mot Zenit St Petersburg ikväll i Uefa Youth League eller som den brukar kallas Youth Champions League. Tyvärr visas inte matchen men Chelsea TV kommer sända höjdpunkter senare.

Returen mot Tottenham i FA Youth Cup spelas på Stamfrod Bridge 18 mars. Första matchen går borta 5 mars.

TISDAG:
Alla som trodde FA skulle göra det rätta räcker upp en hand! Ingen i luften förstås. Matics avstängning på kvarstår.Däremot får Matic en minimal lättnad i att den reduceras till två matcher istället för att strykas helt vilket hade varit det rätta beslutet.
     Fotbollen i England är sjuk och det domarproblem som är måste åtgärdas, inte nästa säsong utan omedelbart. Dubbelstandardarden i engelsk fotboll är fruktansvärd just nu och domslut och bedömningar är ett lotteri som ingen kan gissa i förväg. Skamligt är vad det är.


Läs gärna Pat Nevins balanserade men hårda omdömen om vad som hände i skandalmatchen i lördags. Här>>

Efter senaste veckan kan vi verkligen behöva ett leende och kanske även ett skratt. The Mirror kanske hjälper till med sin artikel The Real Oscar. Se själva och glöm våra bekymmer för en stund för att hylla den riktige Oscar. >>

Atkinson sades igår få döma i helgen igen, nu blir han bara... fjärde domare i Man U mot Sunderland. Hade det funnits någon rättvisa skulle han inte få döma mer i år, varken i England eller Europa.

MÅNDAG:
FA kommer inte att straffa Ashley Barnes för hans karriärhotande fultackling med sulorna först mot Matics skenben! OTROLIGT NOG. Ursäkten är att domaren Atkinson såg det hela och valde att fria. Atkinson såg ju ingenting under hela matchen!
Däremot verkar både Mourinho och Matic bli avstängda mot Tottenham!

     Atkinson blir dock inte avstängd utan kommer att få döma till helgen. FOTBOLLEN HAR BLIVIT SJUK i England.

En annan före detta domare, fd domarbas också, har utnämnt Atkinsons insats till den sämsta någonsin i Premier League. Läs >>

Thorgan Hazard har idag lämnat Chelsea för Borussia Mönchengladbach. Med en köp-tillbaka-klausul. En konstig affär som jag inte kan förstå. Varför behåller inte Chelsea honom, han är utlånad och var aktuell för att återvända i sommar för utvärdering?
    Faktum är att för mig är det en helt obegriplig affär. Även om Chelsea lär tjänat 5m pund på den.

Chelsea har fryst biljettpriserna till 2011-12 års nivå. Ett steg i rätt riktning men med det enorma tv-avtalet borde klubben faktiskt sänkt priserna istället. Det räcker inte med att införa en rabatterad biljett för supportrar under 20 och över 65. Det är bra, men fortfarande inte tillräckligt.
    Ändå Chelsea är överlägset mycket bättre än konkurrenterna med enbart två höjningar de senaste tio åren. Chelsea ligger en bra bit under Londonkonkurrenter som Arsenal och Tottenham och skillnaden lär nog bli större när Tottenhams nya arena börjar byggas, vilket de nu har klartecken för.

Det har inte börjat bra om man tittar i de engelska tidningarna, men det vore väldigt skönt att få slippa en vecka med kontroverser kring Chelsea. Lugn och ro, och tona ned belägringsmentaliteten vi mot dem en hel del. Det är önskemålet för v-9 PLUS förstås en seger i Ligacupen på söndag.

José Mourinho fortsätter idag sin kampanj för mer teknologi i fotbollen och man måste ju hålla med. Något måste hända även min personliga favorit är att fotbollen inför samma domarsystem med två huvuddomare som hockeyn har.     
    Det är en rent löjeväckande tanke att en femtioårig domare ska klara av att springa upp och ned en hel match och ändå hålla koncentrationen och se var 22 stycken oerhröt mycket bättre fysiskt förberedda spelare tar sig för under en match. Spelare som är 20-30 år yngre än han. Fast det är klart, med tanke på att Atkinson stor typ max tio meter bort är kanske Specsavers en bättre lösning!?

Förra veckan var en vecka av osedvanligt mycket dramatik kring Chelsea. Chelsea gjorde inte en alltför bra match i Paris, men allt kom att handla om så kallade fans och deras rasism. I helgens match råkade vi ut för en domarskandal som verkligen förtjänar epitetet och tappade två poäng till jagande City. Vilket självklart kom att dominera nyheterna efteråt, inte minst genom José Mourinhos sällsynta besök i en tv-studio för att prata om det.
    Det får gärna bli en lugn vecka som handlar om fotboll nu, för Chelsea visar tyvärr lite svikande form när det gäller målgörandet framförallt och möter ett Tottenham som brinner av självförtroende efter vänt ett tvåmålsunderläge till oavgjort från 81 minuten mot West Ham. Detta i en match där Nemanja Matic saknas, liksom förmodligen Mikel. Chelsea har därmed ingen naturlig defensiv mittfältare, men som Mourinho erkänner; vi kanske inte har haft tur med domare och resultat men Chelsea har haft tur med skador. Vi har haft ovanligt få, vilket vi kanske också ska tacka läkarteamet och fysioterapeuterna. Det är dock tur att Matic inte fick sitt ben brutit av Barnes.
    Det ska bli oerhört intressant och se om Barnes straffas i efterhand för sitt överfall, att Atkinson inte straffas för årets sämsta domarinsats alla kategorier det vet vi redan. Istället kommer Mike Riley att hylla honom och tala om hur duktig Atkinson (inte) är.

 

Rykten, notiser m m, v-9


SÖNDAG:
Salah gör storsuccé i Fiorentina. Mål idag igen mot Inter. Han visar takter han tyvärr inte visade i Chelsea, fast skillnaden är kanske att han nu är en startspelare. Cuadrado däremot visar att han har omställningsproblem till engelsk fotboll. Han hänger inte med i tempot ännu, det märktes den dryga kvart han spelade idag. Han tar emot bollen och sedan är motståndarna på honom innan han riktigt vet vad han ska göra med bollen. Men det kommer. Olika spelare tar olika lång tid på sig för att anpassa sig till en annan sorts fotboll. Det vet vi.

Det har gått ut ett upprop på Chelseasajter idag. Att Chelsea ska vinna idag som hyllning till The King of Stamford Bridge, Peter "Ossie" Osgood som dog den här dagen för nio år sedan. En emfatisk vinst för Chelsea skulle onekligen bli en fin hyllning till en av våra absolut största hjältar någonsin. RIP Ossie!

Spudsfanset Erik Niva har skrivit en rätt intressant artikel om José Mourinho i dagens sportblad .Kanske en pusselbit i försöken att förstå José Mourinho som knappast är en enkelspårig person. >>

Tottenham försökte värva Mourinho när han lämnade Chelsea 2007. Men misslyckades förstås, inte minst då han i sitt kontrakt hade en klausul som sa att han fick inte träna ett annat engelskt lag. Läs mer >>

Nemanja Matic lär få ett nytt kontrakt snart, ett som höjer hans lön med runt 40%.

Alvaro Arbeloa lär vara på väg till Chelsea. Varför det? Förutom det uppenbara att medierna ska ha något att skvallra om. Det känns inte direkt som Arbeloa är rätt för Chelsea idag, varken åldersmässigt eller spelmässigt.

Islam Feruz har svårt att ta steget upp från oerhört lovande ungdom till färdig spelare. Nu verkar det som om Blackpool försöker bli av med honom och få hans lån dit avbrutet. Feruz får ingen speltid i bottenlaget och lär gjort ett twittrande som inte gått hem även om de självklart förnekar att det spelar roll. Han skrev att Laget gör fler avsparkar än målsparkar.

Stoke är intresserade av att värva Victor Moses permanent efter att Moses imponerat och lyckats väldigt väl under sitt lån där. Det låter som en väldigt bra lösning för både Moses och Chelsea, samt Stoke.

Christian Eriksen i Tottenham var och provtränade med Chelsea som 14-åring. Chelsea tyckte dock han var för vek och tackade nej. Det är säkert inte hela storyn, men tidningarna försöker få det till att han nu vill ha revansch på Chelsea för det.

Efter storaffären med Yokohama däck vill Chelsea nu också hitta en sponsor för träningskläderna. Något som United har och Chelsea nu vill göra också. Det gäller ju att få inte så mycket pengar som möjligt för Uefa FFP-regler och sådant, och på arenasidan kan Chelsea aldrig utmana då Old Trafford tar nästan 30.000 fler åskådare än Chelsea.

Rätt intressant läsning av en bra skribent inför cupfinalen. Läs här>>

LÖRDAG:
De usla domarna i England och Premier League har börjat bli rent skrattretande nu. Domare East visade idag ut fel spelare i matchen Man United mot Sunderland, ungefär vad som hände i 6-0-matchen för Arsenal när Chelsea förnedrade Wenger i hans 1000:e match.
    Inte ens världens sämste domarbas Mike Riley kan bortförklara det här längre och hävda att domarna är bättre än någonsin. Det är ungefär lika omöjligt som att påstå att månen består av ost.

Imorgon blir det femte mötet mellan Chelsea och Tottenham i Ligacupen. De har vunnit två var, varav kanske Tottenhams vinst i finalen 2008 är den viktigaste. Så Chelsea har dubbel revansch att fordra. Dels för den förlusten ett år vi ändå gick till Champions Leaguefinal och var en liten tuva från att vinna som vi förtjänade (Drogbas idiotiska utvisning bidrog förstås också). Dels för den underliga matchen på nyåret då allt Tottenham gjorde tycktes gå i mål. Senaste mötet i Ligacupen var 2012 och det var en semifinal där Chelsea plockade sönder Tottenham. 5-1 slutade det mötet och liknande siffror välkomnas mycket tacksamt imorgon.
    Chelsea har fyra ligacupvinster, den första 1965. Sedan 19989, 2005 och 2007 och en förlust som sagt 2008 i finalen.

Det har redan läckt bilder på hur Chelseas tröja för nästa säsong kan komma att se ut. En ovanligt halslinje och vävda linjer på höjden istället för som idag på tvären. Det verkar också bli en vit bortatröja nästa år och en svart tredjetröja. Om vi ska tro Footylatest. den vita har tyvärr röda linjer kring ärmarna vilket inte gillas här. Nya sponsorn ser inte alltför illa ut på tröjan även om den inte är riktigt lika ren i designen som Samsung varit.
yokohamatröja15-16

Chelsea förde samtal med Shaktar Donetsk om Douglas Costa men kunde tydligen inte komma överens. Det sägs också att JM messat till Mauro Icardi om att han ska komma till Chelsea så vi lär få höra mycket mer om det transferryktet innan nästa säsong. Jag är inte övertygad om Icardi och jag gillar inte hans personliga historik om hur han uppför sig utanför plan, men vi får se.

FREDAG:
Som ni kanske noterat har Thibaut Courtois aldrig varit med om en straffläggning, annat än i en betydelselös vänskapsmatch. Vi vet ju rätt lite om hur han är som straffräddare faktiskt.
Och vi vill inte att söndag blir dagen vi får veta mer för vi vill ha matchen avgjord innan dess. Till Chelseas fördel.

Statistik är som an läser bibeln. Det vet vi, den kan användas som man själv vill och de som läst alla gnällsupportrar från andra klubbar försöker ju få det till att Chelsea inte alls råkat illa ut i domarbedömningarna utan istället tas fram mycket enstaka exempel på tvärtom. Därför var det rätt kul att komma över den här artikeln som faktiskt visar siffror på att Mourinho har en poäng, även om det knappast är en konspiration så är det en särbehandling av det negativa slaget. Läs mer >>

Lite om våra anfallsvapen på Wembley. Diego Costa som ännu inte gjort ett cupmål för Chelsea på nio försök och kungen av Wembley, Didier Drogba som inte kan låta bli att måla där. Åtta mål hittills. Läs >>

Milan lär haft en köpoption på Marco van Ginkel, nu sägs det i Italien att de kommer inte att utnyttja den. van Ginkel är fortfarande ung men lite grann ser det ju tyvärr ut som hans svåra knäskada allvarligt också skadade hans karriär. Vi får se nästa säsong i Chelsea.

Mikel är borta ytterligare minst fyra veckor. Hans knäskada ville inte bli bättre så han fick genomgå en mindre operation och är nu borta minst en månad till. Trist för honom.

TORSDAG:
Everton börjar irritera mig. Jag gillar dem normalt, men ikväll trots att de nästan är vidare i Europa League efter storseger i första matchen mot Young Boys, får Christian Atsu inte ens vara med på bänken. Atsu som utsågs till bäste spelare i Afrikanska mästerskapen. Önskar Chelsea ville återkalla det lånet.

Fortfarande mycket snack om Mauro Icardi som väl knappast gjorde mig lyrisk i matchen mot Celtic. Nathaniel Clyne var det ett tag sedan, men nu lär högerbacken vara tillbaka på Chelseas intresselista.
Det är långt till silly season, men det hindrar ju inte spekulanterna.

Efter allt som hänt på sistone, alla kontroverser, alla besvikelser, all ilska börjar det faktisk pirra lite lite grann inför söndagens final. Skönt.

Det är knappast en överraskning, snarare ett krav men ändå lite intressant att läsa om att/hur Thibaut Courtois specialstuderar Harry Kanes avslut inför finalen på söndag. Läs mer >>

Carlos Badal, försvarare i Valencia kommer till Chelsea. Ja, det har vi egentligen ingen aning om men det säger seriöst opålitliga Metro. Han är dock en ungdomsspelare så det är kanske inte riktig en nyhet av dignitet ännu.

Idioter är idioter - ett av livets absoluta faktum. Chelsea gör ändå vad de kan som klubb för att minimera dessas ageranden och varnar inför Ligacupfinalen dem som tänker använda reptilhjärnan och sjunga eller skandera nedvärderande budskap. Bra gjort av Chelsea och kanske får det någon att tänka till. Läs mer här >>

ONSDAG:
Vem bryr sig om Champions League idag? Allt fokus är på att heja fram Fiorentina till en förlängning i morgon så Tottenham får slita lite på sina spelare. Sedan självklart en demoraliserande förlust på straffar eller något sådant.

Matics frånvaro oroar inför söndagen, särskilt som Mikels knäskada knappast är läkt som det ser ut. Det ger inte bara ett statistiskt problem (2/3 av matcherna Matic inte är med förlorar Chelsea). Tottenham lyckades ju bra på WHL med att neutralisera vårt mittfält och framförallt Kane fick härja fritt mellan mittfältet och backlinjen så det defensiva mittfältet blir en nyckel. Så viktig att Mourinho utnämner Tottenham till favoriter på grund av Matics frånvaro. Det tror jag dock inte spelbolagen går på.
    Men vem ska spela defensiv mittfältare om Matic och Mikel saknas. Förra året hade rollen varit given till David Luiz. Nu anser jag att en nykomling ska ha den, ja han är ju inte ny i Chelsea men relativt ny i laget. Jag anser Nathan Aké ska spela den defensiva mittfältsrollen oavsett hans orutin. Han kan spela defensivt och han har en bra fot för passningar gramåt. Därmed kanske Fabregas kan hitta sig själv efte sjukdom i sin mest framgångsrika roll, vare sig vi väljer att kalla den släpande tia eller vad. Ett alternativ är att hålla Fabregas ännu lite djupare som playmaker och spela Oscar som släpande tia.
   Men jag fruktar att valet blir Ramires som i mina ögon inte är tillräckligt disciplinerad för den rollen i en final.
    Vi lär få se hur det blir på söndag!

TISDAG:
Jag måste erkänna att jag, liksom mejl jag har fått, känner en stor brist på entusiasm för fotboll just nu. Tur att Chelsea inte spelar förrän söndag för domarinsatserna i år och som Keith Hackett, fd domarbasen, hävdar Premier Leagues sämsta domarinsats någonsin (dvs Atkinson i lördags och sedan hävdar han i efterskott att han fortfarande tycker Barnes benbrytartackling var ok....). Detta uppepå rasistskandalen som smutsade ned Chelseas namn så oerhört. Nä, fotboll är inte roligt just nu. Hoppas jag får tillbaka min entusiasm och kärlek till spelet och Chelsea snart.


Fifa, denna korrupta samling fotbollspampar erkänner på sätt och vis att de gjorde ett jättemisstag genom att ge VM till Qatar som mutade sig fram. De vill därför nu flytta turneringen, korta den men istället för att minska antalet lag matcha dem hårdare - vilket kräver ännu längre vila för spelare som är med. Turneringen ska nu
spelas så finalen blir två dagar före julafton. Vilket i praktiken innebär att Premier League och de europeiska ligorna som har de absoluta majoriteten av spelare som kommer att vara med i VM måste stänga från mitten av oktober till i praktiken slutet av januari då spelarna ska släppas minst sex veckor innan turneringen börjar och sedan ska garanteras semester efteråt.
     Frågan är om det är dödstöten på de stora ligornas samarbete med de nationella fotbollsförbunden? Det är en absolut och mycket uppenbar risk. De förlorar för mycket pengar och säsongen kommer att bli fullständigt löjeväckande i nästan alla ligor. Bli därför inte förvånande om det blir en brytning.
    Nu ska förslaget inte antas förrän nästa månad, men vi vet redan att de nationella förbunden bryr sig mer om Blatters mutpengar än om fotbollen så...
    Det är nu långt till 2022, men jag fruktar mer och mer för fotbollens framtid och jag har aldrig mer varit i favör för rent professionella ligor som i amerikansk idrott trots att jag inte gillar det alls.

Ännu mer att förakta hos domare, de håller verkligen varandra om ryggen som den artikeln bevisar. >>

Mer dålig statistik inför söndagen final. Tottenham är årets bästa lag när det gäller att plocka poäng sent. Nu är det knappast poäng det gäller på söndag men deras förmåga att vända och rädda matcher är imponerande. Chelseas är det inte alls.
    13 poäng har Tottenham räddat i år, det är väldigt mycket, genom att de gjort mål efter 85e minuten i matcherna. I söndags gjorde de dessutom ett i 81a.
    Till deras nackdel är förstås att de reser till Florens för att spela en tuff match mot Fiorentina där La Viola har en liten fördel genom bortaplan i 1-1-mötet på White Hart Lane. En förlust där kan vara demoraliserande, den kan också väcka revansch. Har vi tur blir det förlängning och det kan dränera laget.
   Frågan blir därmed; kommer Tottenham som så många engelska lag att strunta i Europa League trots att en Champions League-plats står på spel i år eller premierar de ett besök på Wembley?

MÅNDAG:
U18-laget möter Tottenham, låter det bekant, i semifinalerna av FA Youth Cup. Första matchen spelas torsdagen 5 mars. På White Hart Lane och visas i Chelsea TV och ITV4 om någon kan se den kanalen i Sverige.

Skrämmande statistik!
    Chelsea har förlorat 66% av de matcher som Nemanja Matic inte har spelat.

Ryktena säger att Chelsea tänker överklaga Matics röda kort och självklart ska de göra det trots risken att öka på avstängningen som är straffet om de inte får rätt. Särskilt som Tottenhams Jan Vertonghen på söndagen slapp både avblåsning och kort för ungefär samma sorts händelse.
    Engelska domare hade en hemsk helg. Atkinson satte ett bottenrekord, i matchen mellan Southampton och Liverpool hävdar kommentatorerna att det var tre straffar som Saints borde fått, Clattenburg hade en annan klatter i Arsenals match och tyvärr....så vidare.

Lånerapporten från Chelsea om våra utlånade spelares insatser i helgen. >>

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!