csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 26 sp 18 v 6 o 2 f 56 - 22 mål 60 p

16 - 22 februari 2015

Nyheter v-8


NY TÄVLING>>>

SÖNDAG:
Idag handlar nästan allt om gårdagens domarskandal och det överfall Ashley Barnes gjorde på Matic. Ju mer jag tänker på det desto större är mina sympatier för Matic som nu blir avstängd tre matcher för att reagerat på en spelare som försöker bryta benet på honom.
    För en gångs skull är sympatierna med Chelsea. Engelska medier är fullständigt eniga i bedömningen av Atkinsons insats, som Graham Poll, ex-domaren som skriver i Daily Mail snällt nog kallar ärlig inkompetens. Läs mer >>

Chelseas officiella hemsida är normalt inte en kanal för stora ord, och många gånger inga ord alls då Chelsea med fog kan kritiseras för sitt sätt att informera fans och supportrar. Idag är det tvärtom. Det finns mycket läsvärt där, se själva>>

José Mourinho bjöd in sig själv till Sky Sports program Goals on Sunday och gav en frispråkig version om mycket från hans undran varför Arsenal inte är bättre till att ordentlig kritisera Sky Sport och medierna för deras särbehandling av Chelsea till domarens obegripligt usla insats, faktum var att den var nog lika dålig som Tom Henning Øvrebøes i matchen mot Barcelona. Atkinson var obegripligt dålig. Mourinho hade självklart också en hel del att säga om Ashley Barnes som kanske borde visats ut redan efter en halvtimme när han foulade Ivanovic ordentligt och slapp undan kort då också. Igår blev han inte ens avblåst för den karriärhotande kapningen av Matic utan det var först när Matic reagerade som Atkinson reagerade. Nä, det var nog den sämsta domarinsats jag kan påminna mig och vi har tyvärr sett rätt många, alldeles för många och nog för att jag är subjektiv men varför är det alltid mot Chelsea, aldrig för Chelsea?
    Det finns massor av artiklar om Mourinhos gästspel i tv-soffan men detta är kanske den roligaste >> vari han föreslås få nästan varje Oscar som delas ut. Det finns också en live version från intervjun här >> och en fullständig rapport av allt han sade här >>

FA agerade blixtsnabbt för att stänga av Diego Costa inför Citymatchen, men har ännu inte sagt ett enda ord om Ashley Barnes överfall..... varför är vi inte förvånade? Särskilt inte eftersom Barnes redan tidigare har fått långa avstängningar för liknande överfall!

LÖRDAG:
Det känns som om Chelsea hamnat i en ny formsvacka, som före och runt julen. Sedan Swanseamatchen har laget haft väldigt svårt att göra mål. De gör mål, men inte tillräckligt många för att avgöra matcherna och istället har de hamnat i situationer där de istället försöker försvara svaga uddamålsledningar. Flera spelare är också helt klart i en formsvacka, tydligast är det för Fabregas. Costa visade mot Burnley att han är på väg tillbaka och med lite tur hade han gjort mål. Oscars form är inte helt tillförlitlig, Cahill har varit i rent dålig form. Mourinhos hårda matchning av en liten trupp har nog kostat på. Vad jag såg fram emot med stor optimism, Ligacupfinalen där vi ska ta revansch på Tottenham, har plötsligt blivit en betydligt tuffare uppgift. Kanske tur att det är åtta dagar dit och ingen match i veckan. *
   Kanske har också spelarna påverkats att allt nästan kring Chelsea denna vecka kom att handla om vad några så kallade supportrar gjorde i Paris. För det har ju knappt nämnts något annat i medierna och inte blev det bättre av att de tydligen uppträdde på samma sätt när de kom tillbaka till London. Spelarna fick ju till och med spela in en video för att försöka tvätta bort den skit som de så kallade fansen orsakat klubben.

Matics huvudlösa reaktion gör att han nu är avstängd i Ligacupfinalen. Ett stort avbräck för Chelsea, särskilt som Mikel är skadad även om han kanske är spelklar till söndag. Man kan dock förstå honom för Barnes attack var fruktansvärd, en horribel tackling, ändå måste spelarna hålla sig lugna. Hur den usle Atkinson dock kunde undvika att blåsa två straffar och inte skicka ut Barnes också (han fick inte ens gult kort)= fullständigt obegripligt.

Ett reservfyllt U18-lag har gått på sin första förlust. 1-2 mot Reading trots en tidig ledning av Muheim.

Ytterligare två personer har stängts av från Chelseas matcher efter tunnelbanehändelsen. Chelsea har också bjudit in personen och hans familj som utsattes för de här hjärndöda så kallade supportrarna till Stamford Bridge för en match för att de ska få uppleva att inte alla Chelseafans är idioter som borde sitta inspärrade.

FREDAG:
Chelsea ber om ursäkt å klubbens vägnar (även Mourinhos och Abramovichs) för tunnelbanehändelserna och bjuder in offret till Stamford Bridge. Läs mer >>

Chelsea har bara en enda skada inför matchen mot Burnley imorgon. Det är Mikel som fortfarande får vila.

Chelsea har fått flertalet matcher flyttadeenbart speltid; mot Leicester (den hamnade ju vid Ligacupfinalen), Stoke (enbart speltid), QPR, Manchester United (enbart speltid, kan flyttas igen om MU går vidare i FA Cupen) och Arsenal. Se spelschemat>>

TORSDAG:
U21 förlorade en cupmatch till Fulham, ett betydligt äldre och erfarnare Fulham, ikväll. 3-4 blev resutlatet. Svenske Suljic gjorde sista målet. Han passade tyvärr också på att göra ett självmål. Baker str 13; Houghton 33; Suljic 53

Chelsea har stängt av tre så kallade supportrar för deras vedervärdiga beteeende i Paris tunnelbana. De är avstängda från att besöka Stamford Bridge. Skulle bevisen stödja det blir avstängningen på livstid.
   Vi kan förvänta oss att fler rasistäckel stängs av då utredningen fortfarande pågår.
    Det är skönt att Chelsea agerat snabbt, effektivt och väldigt kraftfull mot det som hände och som skämmer ut vår älskade klubb. Bra gjort Chelsea!
   
 Svensk fotboll borde verkligen ta en titt på det här och lära sig något, för flatare behandling av fans som inte uppför sig än svenska klubbars och svenska samhällets finns väl knappast.
    Guardian avslöjar två av de skyldiga i den här artikeln som också visar hur både arbetsgivare och Chelsea tar avstånd från dem. De är dessutom anhängare till främlingsfientliga Ukip, så varför de ens ville beträda fransk mark är väl oklart. Läs mer >>

Patrick Bamford gjorde enda Boro-målet för Middlesborough i deras match mot Birmingham igår.

Annars förstår mest efterdyningar av det som kom att överskugga fotbollen, idioter till fulla fans som missköter sig grovt. Nu vill mannen som inte kom på tåget polisanmäla. Hoppas det leder till något. Engelska tidningar har börjat namnge fans som syns på videon och "bevisläget" är nog ganska gott för dem som granskar detta. Skönt att Chelsea agerade snabbt och konsekvent mot den här sortens uppträdande och så får vi hoppas fyllona fattar vad de håller på med, för ingen köper väl ändå att sången är någon slags hyllning till JT. Vore det så skulle han nog skämmas över dem lika mycket som de drar skam över Chelsea FC.

U21-laget spelar ikväll mot Fulham i PL International Cup. Matchen visas på Chelsea TV. Kl 20.05

Det blir ingen Chelseamatch på svensk tv den här helgen. Mötet mot Burnley anses inte intressant nog tyvärr. Så nästa match vi får se är Ligacupfinalen mot Tottenham 1 mars, revanschdags för matchen där de lyckades med precis allt. Så ska det inte bli i finalen.

Chelsea, polisen, alla bokstavskombinationer söker nu vittnen och uppgifter om de så kallade fans som skämde ut klubben i Paris. Vad sanningen är vet vi kanske inte helt ännu, men bara ramsorna är obehagliga nog oavsett vem eller vad de gäller - så vi får hoppas de här omdömeslösa människor får det straff de förtjänar.

ONSDAG:En dag då det nästan bara handlar om hur så kallade Chelseafans skämmer ut klubben något oerhört, är det trevligt att hitta en artikel som gör en glad att läsa om Chelsea. Här är en om Branislav "Brana" i England, "Iva" här, Ivanovic >>

PSGs skadeproblem visade sig ju grovt överdrivna men det trista var väl att förutom en taktiskt väldigt väl genomförd första halvlek och en läckder backlinjemål var Chelsea inte särskilt bra. Matuidi och Luiz lyckades hålla det kreativa mittfältet väldigt okreativt. Visst Fabregas var krasslig och hade kanske ursäkter, Costa blev nedsparkad hela tiden (brasilianska hämnden för att han valt att spela för Spanien kändes det som) och fick inte en enda boll av sina medspelare på hela matchen.
    Men Hazard! Det är ju i sådana här matcher spelare som han måste kliva fram. Dock till hans försvar; han togs väldigt hårt och fick t ex nio frisparkar. Vilket inte var alla han borde fått. (Det värsta är kanske att vi tar det för givet numera då han nästan aldrig får skydd av domarna, och vi som även CSFC även dömer hans allmänna prestation utan att ta hänsyn till det. Daily Mail har dock tagit upp det >> och det av en journalist som inte är någon Chelseavän. Även deras ex-domare tar upp det >>)
   Dock det näst bästa resultat som går att få, inte förlust och mål gjort på bortaplan. Det är nu hela tre veckor kvar till returen och förhoppningsvis kommer Chelseas spel igång igen tills dess. Plus att på Stamford ä Chelsea väldigt svårslagna.

TISDAG:
Mycket intressant läsning för dem som inte kunnat besöka Stamford Bridge i år under kvällsmatcher. En fin beskrivning av hur det nya led-ljussystemet fungerar och bidrar till stämningen. Vi har fått ta del av lite grann av detta i tv och jag kan bara säga; släng er i väggen YNWA! Läs här >>

Det är redan klart att Thiago Motta som många PSG-anhängare hoppades skulle vara tillbaka till kvällens match, inte är det.
   

PSG har inte förlorat i Uefatävlingar sedan 2005 (Mourinho vann då), och Chelsea är det enda engelska lag som vunnit borta mot dem, 2004.
   PSGs akilleshäl tycks vara fasta situationer vilket är underligt med en backlinje som spelar inte bara tillsammans i klubblaget utan också till stora delar i landslaget. Chelsea har bra statistik på fasta situationer.
   Filipe Luis är den ende spelaren som riskerar avstängning vid ett gult kort.


MÅNDAG:

NEWCASTLE U18 v CHELSEA U18   0-3
U18-laget har dominerat första kvarten borta mot Newcastle i sin kvartsfinal. Dock inget mål ännu.
   En halvtimme är spelad och det i särklass mest anmärkningsvärda är att Chelsea inte leder med ett eller flera mål. Det är spel mot ett mål men det sista lilla har saknats för Chelseas ungdomar. Än så länge.
   Den här matchen har en stor matchhjälte, Newcastles målvakt Woodman. Men Chelsea måste skärpa sig och göra mål i andra. Det går inte att dominera och spela ut ett lag så här utan att göra mål, då blir man straffad förr eller senare på en oväntad kontring när baklinjen står och är kall.
Särskilt när man som Chelsea gjort, missar en straff i matchens inledning! Izzy Brown den skyldige, eller om vi ska vara snälla Woodman räddade.
ANDRA. Tio minuter in och det ser ut som i första. Newcastle har varit över mittlinjen, någon gång men inte mycket längre ned. Men inget vill fungera i sista läget för Chelsea som imponerar oerhört innan sista avgörande ögonblicket - men nu börjar man misstänka en kontring som kostar. Det är dock en av de mest ensidiga matcher jag sett.
    Som fruktat har Chelsea mattats lite när de inte fått utdelning på sin överlägsenhet och sista passet och sista touchen stämmer fortfarande inte för dem. Mer offside och frisparksavblåsningar. Domaren utmärker sig inte direkt på ett positivt sätt. Clarke-Salter ut och svenske Ali Suljic in. 63.
    Över 11000 åskådare på St James's.
    Som väntat, Newcastle skapar bästa chansen i matchen när de första gången lyckas anfalla. Mycket bra räddning av Bradley Collins. 66 Minuten efter borde Solanke lätt satt en nick, men han sätter den precis över. Kasey Palmer in för Musonda som varit bra, men slarvig med sina hörnor.
     En kvart kvar och jag tror alla blå är lika frustrerade som jag. Hur kan man dominera så här mycket utan att få utdelning? Däremot har Newcastle spelat upp sig och fått till några anfall och kanske bästa chansen i matchen! De ska dock verkligen rosas för sitt försvars- och målvaktsspel.
    Alla Chelsealag har tydligen svårt uppe i nordost. Poängförlust och förlust mot Sunderland och Newcastle för a-laget och nu har ungdomslaget lika svårt att göra mål. Den här matchen förra året gick till förlängning och det ser den här också ut att göra.
    Matchavslutningen har varit en besvikelse, mer rädsla att förlora än vilja att vinna känns det som.
   Izzy Browns straffmiss kan komma att kosta. För nu spelar Chelsea dålig fotboll. De missar allt trots bollinnehav, men usla passningar, oövervägda val. felbeslut, slarv och nu nervositet också - från tidigare jättefint spel. En match som blivit sämre för varje minut för Chelsea.
   Bra chans på övertid, men jättesvår boll för Solanke och den går över.
   Mål, men Abraham använder handen...eller var det offside. Jättesvårt att säga på en dålig stream. Otroligt att Chelsea inte gjorde mål i den här matchen.
FÖRL:
ÄNTLIGEN. Izzy Brown frispelas jättefint och nu gör Izzy inga misstag. 1-0 till Chelsea. Hur förtjänt som helst. 95
    Den här domaren bör nog fundera på sitt yrkesval, felaktiga domslut ger matchen ett fullständigt onödigt gruff där fel spelare dessutom verkar varnas. 97
    Mer intensitet förstås i matchen nu när Newcastle jagar mål och Chelsea faktiskt får försvara sig för nästan första gången i matchen.
    Izzy Brown hittar Solanke och denne sätter bollen lätt i mål när målvakten verkade förstenad. 110 Tammy Abraham gör trean med en minut kvar.
   Se resultaten i år: >>

--

Det är klart att Diego Costa startar imorgon, men JM har inte bestämt sig för vem som står i mål.

Chelsea tränade på Cobham imorse innan de åkte den relativt korta resan till Paris. Mikel var den ende som saknades och vi ska inte räkna med honom i matchen imorgon.

PSG och Burnley, tillbaka till två matcher med Chelsea. Härligt.
    PSG lär nog vara något demoraliserade efter att i lördags på hemmaplan tappat en tvåmålsledning de hade till 88:e minuten. Oavgjort mot nästan bottenlaget Caen bör nog satt lite myror i huvudet på spelare och Blanc i PSG. Kanske hade de börjat tänka på Champions League istället.
   Som jag ser det har Chelsea goda vinstchanser i båda matcherna. Frågan är dock om JM satsar på vinst i Paris eller om han tar det säkra före det osäkra och vill ha ett bra resultat enbart? Dvs vinst, oavgjort eller till och med en uddamålsförlust med gjort mål.
   PSG fick också Yohann Cabaye skadad, vilket inte direkt oroar då han knappast hade fått starta. Betydligt allvarligt för dem är att Marquinhos skadade sig liksom Lucas Moura och backen Aurier, dock inget sagt om hur länge de är borta. Allra mest kanske de kommer att sakna Blaise Matuidi. Han är dock den som förmodligen är närmast att kunna spela imorgon. De har tydligen också frågetecken kring Javier Pastore.
    Chelseas enda skadeoro är Mikels knä.
    Expressens sk expert Kristofferson tror att PSG kommer att skrälla på tisdag. Hans argument är inte övertygande alls. Han tycks tro att Mourinho lär tillåta Chelsea underskatta PSG, det lär knappast hända men undermedvetet finns ju alltid den risken då Chelsea är storfavoriter att gå vidare från det här mötet. Spelarna lär säkerligen få tillräckligt många varningar om vad som hände förra året och att tro att som Kristofferson gör att PSG förlorade på Stamford Bridge bara för att Zlatan inte var med, det är löjligt naivt. Men signifikativt för den övertro som finns för den tatuerade reklampelaren i Sverige. (Han slet ju av sig tröjan för att visa sina tillfälliga PR- och reklamtatueringar vid ett flertal tillfällen under och efter lördagsmatchen. Visst är det för ett behjärtansvärt projekt men var sak på sin plats kanske). Kristofferson bör nog ta en titt på PSGs skadelista innan han skriver sin nästa artikel om dem.
   Är PSG kapabla att vinna på tisdag? Absolut, de har en trupp och ett lag som borde gå igenom den svaga franska ligan obesegrade (men inte gör det) så visst kan de vinna mot Chelsea, men Chelsea är än mer kapabla att vända det ännu en gång på Stamford Bridge. CSFC tror dock att Chelsea gör ett bättre resultat i år i Paris än förra året av många skäl, som är betydligt mer grundligt faktabaserade än Kristofferssons känsla av en skräll för ett hittills starkt underpresterande lag. De har dock ett smått fantastiskt rekord i Uefamatcher, 32 matcher utan att ha blivit besegrade på hemmaplan. Men om skadelistan visar sig stämma vid matchstart så är det nog rätt osannolikt att klubben kan vinna utan halva sitt a-lag.
   Sedan kan man ju undra hur smart det är av PSG att försöka reta upp Mourinho med sina "Park the Bus"-tweets. Man har onekligen en känsla att vill man slå ett Mourinholag ska man inte reta portugisen före matcherna. Särskilt inte när man skickar ut det två minuter innan PSG ramlar ihop som ett korthus mot Caen!
    Cuneyt Cakir från Turkiet dömer matchen, en domare vi haft förr utan några större problem.

För mig kan fyra lag vinna Champions League i år. Självklart kan kanske fler vara kandidater, men inte troliga vinnare. Av de fyra vill jag minst av allt att Chelsea möter Atletico Madrid före finalen. De är utan tvekan det lag Chelsea skulle få svårast för tror jag. De är kanske inte det bästa laget men i mina ögon absolut det som passar Chelsea sämst. Real Madrid, Bayern München är stora favoriter. Chelsea är tredjehandsfavorit även om Chelsea självklart vinner om CSFC får säga sitt. Barcelona är trots sin fina form och väldigt fina anfallsuppställning ett lag jag tror Chelsea kan klara klart lättare än de övriga nämnda här. Alla lag, precis alla lag som Real Madrid bevisade förra säsongen måste dock ha tur för att vinna Champions League till skillnad från ligaspelet där det bästa laget i längden vinner.

 

Rykten, notiser m m, v-8


SÖNDAG:
Liverpool sägs förbereda sig på att värva Petr Cech i sommar. Självklart ska Chelsea inte sälja Cech till Liverpool eller någon annan direkt konkurrentklubb. Men att han lämnar i sommar är nog tyvärr oundvikligt även om man kan drömma om motsatsen.

LÖRDAG:
Mourinho har åter tagit upp det faktum att Eden Hazard inte får spela fotboll för att domarna inte skyddar honom mot alla oschysstheter. Vilket är så sant. Han är ligans mest foulade spelare, kanske världens mest nedsparkade och han måste få bättre skydd av domarna för fotbollens skull. Mourinho skojar om att han nu bett om att få större benskydd under matcherna. PSG satte ju ett bottenrekord i Champions League historien genom att sparka ned honom nio gånger - som gav frisparkar. Hur många gånger till han sparkades ned utan åtgärd av domaren är inte registrerat! Vi får verkligen hoppas på en bättre domarinsats i returen och vi lär nog få höra mer om detta inför den matchen, av naturliga och väl förklarliga skäl.

FREDAG:
Det pratas redan om att Chelsea vill diskutera en förlängning av José Mourinhos kontrakt. Lite väl tidigt kan man kanske tycka då attraktionen är ömsesidig och JM lär inte lämna självmant känns det som. Fyra år skulle ett nytt kontrakt vara på. Det nuvarande går ut 2017.

Chelsea lär vara närmast rosatröjade Paulo Dybala från Palermo. Den unge argentinaren är högvilt på marknaden sägs det och priset lär bli därefter, 29,5m pund.

TORSDAG:
Alex Kiwomya har redan återvänt från sitt lån till Barnsley. Det var ett korttidslån som förlängdes till början av mars men nu avbrutits av okänd anledning.

Ett rykte vi aldrig hört förr. Benedikt Höwedes från Schalke. Men förklaringen är enkel, Höwedes har nämligen uttalat sig om att han gärna prövar att spela i en annan miljö, och då ska ju naturligtvis Chelsea köpa enligt mall 1A i medierna.

Nu börjar snacket om JTs kontraktsförlängning och JT själv tar det med ro. Han vill fortsätta att spela och inte mycket mer att säga, det kommer att handla om ett år i taget och frågan är egentligen enbart om lönen. Chelsea vill ha honom kvar, Mourinho vill ha honom kvar, fansen vill ha honom kvar och själv vill han fortsätta. End of story.

ONSDAG:
Gökhan Töre, kommer ni ihåg honom? En mycket lovande ytter i ungdomslaget. En riktigt rolig spelare att se, men som inte tog steget upp utan började en resa bland europeiska klubbar. Lite grann också följd av skandaler, inte minst hemma i Tyskland. Nu har han hamnat i Bilics Besiktas, blivit 23 år och är plötsligt aktuell för en av våra värsta konkurrenter, Tottenham...

John Terry talar om Chelseas unika situationer med två stycken världsmålvakter i klubben. Läs själva>>

En väldigt obehaglig incident har avslöjats efter matchen. Chelseafans, det vill säga människor som påstår sig vara det, hindrade en färgad person att komma på ett tunnelbanetåg och skanderade att de är rasister och stolta över det. Händelsen har kraftfullt fördömts och klubben stödjer alla eventuella kriminella åtal som kan följa på detta. Chelsea FC undersöker också om någon av de inblandade är medlem eller säsongsbiljettinnehavare hos Chelsea - de kommer i så fall direkt att stängas av och inte få gå att se Chelsea. Bra agerat Chelsea.
    Men FY FAN för sådana äckel, att sådana ens ska få kalla sig fans till vår klubb. Rensa bort dem.
    Här kommenterar klubben händelserna. >>
    Alla klubbar har löss i supporterskaran, vissa klubbar fler än andra. Det är dock ingen tröst när personer som de här skämmer ut vår klubb och gör att allt handlar om deras vedervärdiga beteende snarare än om fotbollen som spelades. Som tur var agerar ju engelska klubbar mot supporterlöss, till skillnad från vad som allt som oftast händer i Sverige och en del andra länder.
    I objektivitetens namn länkar vi här till ett uttalande av en person som var närvarande och även om delen om sången låter väldigt krystad verkar resten av händelseförloppet trovärdigare. Läs själva >>
    Det här har kommit att överskugga matchen och resultatet på ett skamligt sätt, och det är kanske svårt att veta vad som är sanningen. För vad som är sanning för en är inte alltid hela sanningen. Om det skett är det förkastligt, är ögonvittnesskildringen inifrån tåget rätt är det hela kanske ännu en medie-överreaktion, och sådana har vi sett många gånger förr.

TISDAG:
Chelseas buss var inblandad i en mindre olycka på väg in på Parc de Prince inför matchen. En kurva var lite för tajt för chauffören och bussen fastnade i en nedfart med mindre skador som följd!

PSG ska kanske ha något form av credit för att de inte ger upp. De försöker fortfarande lura Eden Hazard till sin klubb via spelare och pressläckor. Lycka till, tror de har bättre chans med Messi ärligt talat.

Nicolas Anelka som lär vara god vän med Paul Pogba lär rekommenderat den mycket eftertraktade mittfältaren att välja Chelsea eller Real Madrid om han lämnar Juventus. Synd att det inte skedde innan han skrev nytt kontrakt med vansinniga utköpsklausuler.

Dåliga nyheter. Det sägs, ej bekräftat att Cesc Fabregas kämpar mot ett utbrott av influensa inför kvällens match.

Mourinho Mindgames innan matchen, en rätt intressant artikel (för en gångs skull) om en presskonferens där JM bl a avslöjade att han var tillfrågad om att ta hand om projektet (som det ju på ny-språk kallas) PSG när Qatar köpte det. Blanc hade försökt vinna mindgames men tydligen mötte han en mästare som vände allt Blanc hade försökt mot honom i ännu ett informations-illusionstrick som slutade med hur mycket svårare det är för engelska klubbar att vinna CL än andra. Vilket onekligen är bevisat. Två engelska klubbar har vunnit, ingen av den orkade ens klara en CL-plats till nästa år när de gjorde det; Liverpool slutade femma, Chelsea sexa de år de vann. Läs mer >>

Uppföljningen till det medgivandet har blivit infekterad i Frankrike. Löjligt nog. Tydligen är de känsliga galliska nerverna skakade över att någon tackade nej till PSG. Läs Guardians rapportering om hur franska medier nu kastar sig över Mourinho för att han tackade nej till PSG. >> Lite Asterix över det hela.

MÅNDAG:
Återväxten verkar god i Chelsea, om vi ska döma av den här 8-årige knallhatten, en stor boll, ett jättehår och fötter som en fjäril. Se mer >>

Men alla fans är inte lika lovande om vi ska döma av den här videon från silly season. Se mer >>

Lånerapporten >>

Eden Hazard har satt upp målet att Chelsea ska vinna en trippel i år. Läs mer >>
    Samme Hazard har ju också kommit ut och klart sagt ifrån att han inte ens övervägde att gå till PSG trots att han var medveten om alla rykten. För honom gällde enbart en förlängning med Chelsea.

Ikväll spelar Chelsea U18 kvartsfinal i FA Youth Cup mot Newcastle. Matchen går på bortaplan. Den visas också i Chelsea TV från 20.05.
   Chelsea är favoriter efter att vunnit med 2-0, 6-1, 6-0 hittills i cupen. Mot Leeds, Huddersfield och Swansea.
   Däremot som den lokala blaskan Chronicle skriver är det rena lögner att Chelseas spelare kommer från hela världen. Det är ett lika lokalt förankrat lag som Newcastle idag, det är få spelare i dagens U18, jämförelsevis, som kommer utifrån.(Egentligen bara Charly Musonda) Något som mer seriösa och kunniga tidningar upppmärksammat istället för att piska upp den vanliga moneybags-stämningen mot Chelsea.

Som ni kanske noterat har nu Z löst världens hungerproblem med några fejkade tatueringar och nu ska han rädda PSG. Det går verkligen att vinkla saker och ting. Ett jättebra fotbollsspelare men... den dag då hans välgörenhestarbete når upp till fotknölarna av det Didier Drogba (som tjänar långt mindre) har gjort då blir jag nog mer imponerad.

Christophe Lollichon, Chelsea målvaktstränare som PSG jagar (vem jagar de inte i Chelsea om man får tro medierna!) har öst bensin på brasan inför matchen. Han sågar PSGs målvakt italienaren Sirigu rätt hårt och säger att denne inte är bra nog för Premier League.

   
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!