csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 25 sp 18 v 5 o 2 f 55 - 21 mål 59 p

9 - 15 februari 2015

Nyheter v-7


NY TÄVLING>>>

SÖNDAG:
Det var absolut inte roligt när Bradford chockade oss och klart slog ut Chelsea ur FA Cupen. Desto roligare är det dock att de nu tagit ännu en Premier Leagueskalp. Division tre-laget vann idag över Sunderland också, på en usel hemmaplan (70-talsstandard i div I på Tipsextras tid, mer jord än gräs) men det kan ju bara en riktig gnällspik skylla på då dåligt underlag är lika för båda lagen. 2-0 slutade matchen till Bradford som går in kvartsfinal nu. Fantastiskt av Bantams som de kallas (vet ej varför, men en bantamtupp är en högröstad liten krabat)- Bradford har också två före detta ungdomsspelare från Chelsea i sitt lag; Billy Knott och Felipe Morais.

LÖRDAG:
Spelledig helg. Jag har redan abstinens på Chelsea. Därför kör CSFC igång en ny liten tävling, att gissa när ligan är avgjord! Länk ovan.

FREDAG:
Ett lite b-betonat U18-lag slog Fulham med 2-1. Målgörare; svenske Suljic 26 och Ali 88.

Trevlig läsning om Diego Costa på Chelseas sida. Läs här >> här finns en mer fullödig intervju, förmodligen har de samma grundkälla >>

TORSDAG:
Underbara nyheter: Eden Hazard har signerat den omtalade kontraktsförlängningen. Kanske hjälpte det att Mourinho skulle köpa en penna åt honom. Fem och ett halvt år gäller det nya kontraktet.

   Läs gärna mer om vad han själv säger efteråt. >>

Som många skribenter i England ansåg var det Ivanovic gjorde inget anmärkningsvärt (en del tyckte förstås annorlunda men dubbelstandarden kring Chelsea är vi rätt vana vid). Däremot tar konstigt nog FA inte upp ärendet utan det lämnas trots de stora, löjliga (om bitande för att en stillbild visar Ivas huvud nedanför axeln på McCarthy) utan åtgärd.
   
Men både Chelsea och Everton anklagas för att inte kunnat kontrollera sina spelare i samband med bråket när Berry fick sitt andra gula kort (och man kan nog säga att det kom ju inte direkt oväntat då han kunnat få det tidigare). Domarteamet, oavsett Mourinhos, uttalande efter matchen gjorde inte någon särskilt övertygande insats.

Det blev väldigt nervöst och spännande igår. Chelsea borde verkligen avgjort matchen tidigare så bra som de spelade stora delar av den. Nu kommer dock Costa tillbaka och ingen ligamatch förrän nästa helg. Spelledig helg, det händer verkligen inte ofta under en säsong. Strulade med sidan om spelarbetyg men det kanske ska skyllas på mänskliga faktorn.
   Ivanovic anklagas för att bitit under matchen, han som blev biten av Suarez. Nog ser det ut som om det bara är kameravinklarna men som FA behandlar Chelsea blir ingen förvånad om han blir avstängd också. Bevisligen håller han ju fast McCarthy ordentligt i situationen.

ONSDAG:
Everton kommer att sakna viktige Leighton Baines ikväll enligt rapporterna. Christian Atsu får förstås inte spela, men Romelu Lukaku spelar för första gången på Stamford Bridge emot Chelsea. James McCarthy är tveksam,Hibbert, Pienaar och Osman är också borta.
   Filipe Luis har bekräftats vara skadefri, vilket gör att Chelsea bara har Mikel på skadelistan och så förstås Diego på strafflistan.

Dagens frågor; kommer Cuadrado att göra debut från start idag, blir det Kurt Zouma mot den snabbare Lukaku eller Cahill, kommer Remy att få starta eller blir det Drogba?
   Mourinho har aldrig velat skynda in spelare i laget så oddsen är kanske att Cuadrado är på bänken, däremot har han visat att han väljer Zouma efter motstånd och de anfallare de har. Drogba visade själv att han nog inte är en startspelare längre i Birmingham. Courtois har verkat skakig på sistone, men repriserna från Villamatchen friade honom faktiskt då han blev utsatt för andra påverkan varje gång.

Everton har hållit nollan i sina tre senaste matcher.

TISDAG:
Mikel har fått en ny skada, i knät den här gången. Det ska dock inte vara en allvarlig skada men han kommer inte att kunna spela mot Everton. Det kan dock Cesc Fabregas och det är goda nyheter. Inget sades om Filipe Luis så han är säkert också spelklar.

Det nya avtalet för tv-rättigheterna för engelska Premier League, kostar 65 miljarder kronor (5milj pund) och gäller i tre år. Två bolag, Sky och BT Sport delar på sändningsrätterna. Räkna med två saker; det lär bli matcher på fredagskvällarna och priset lär gå upp ytterligare för abonnemangen.

Tre utmanarkandidater kvarstår i Fifa-valet, som sker först 29 maj så nu är det lobby-tajm. Michael van Praag Luis Figo och prins Ali. Måtte någon av dem få ihop tillräckligt många icke-korrupta kandidater så det kan göra sig av med Sepp Blatter.

MÅNDAG:
Chelsea U21 tog ledningen mot Manchester United borta i U21-ligan, men tyvärr förlorade de med 1-2. Målskytt Dominic Solanke.

EA Sports Performance Index rankar en viss Eden Hazard som Premier Leagues bäste spelare. Stämmer bra med CSFCs rankning ;)

Fankaty Dabo, försvarare i U21-laget som spelar ikväll har skrivit kontrakt med Chelsea till 2017. Dabo är 19 år gammal, men ser ärligt talat äldre ut.

Christian Atsu utsågs till bäste spelare i Afrikanska mästerskapen, men i Everton platsar han inte... Dags att komma hem känns det som. Han får naturligtvis inte spela på onsdag då han är lånespelare.

Avram Grant tog Ghana till final och straffläggning. Men trots överläge i straffläggningen förlorade de i den elfte omgången när målvakten tyvärr missade, eller blev räddad. Det verkar vara Grants öde, ta lagen till final och förlora på straffar.
Kom ihåg en liten tuva, John Terry, Dorgba onödiga utvisning och Moskva 2008 mot United. En bitter förlust i en match CSFC fortfarande hävdar Chelsea var det bättre laget, men otur, en usel straff av Anelka och kanske särskilt Drogbas utvisning gav United vinsten. Grants karriär hade kanske sett annorlunda ut om det inte hade hänt.

Nu är det den där konstiga veckan som bara kan inträffa när Chelsea åker ur FA Cupen i första omgången, vilket vi katastrofalt gjort i år. Det blir alltså ingen fotbollsmatch i helgen.
   Mourinho kanske gillar det då det ger bättre förutsättningar att förbereda sig inför bortamötet mot PSG i Paris. Vi gillar det inte dock, även om vi kan se fördelarna. Särskilt som Chelsea ju gjorde en usel insats förra året mot PSG i Paris och så illa får laget absolut inte spela den här gången mot ett PSG som är klart sämre och svagare än förra säsongen.
   Det är dock full omgång mitt i veckan istället och Chelsea möter svårspelade Everton hemma på Stamford Bridge. Det var ju en holmgång uppe i Liverpool med det osannolika resultatet 6-3. Det var väl också i den matchen som kampanjen! att utmåla Diego Costa som en ligans värsting började. Även om det var Seamus Coleman som var extremt provocerande mot honom hela matchen. Nu blir det dock ingen Costa då han inte får spela för att kampanjen mot honom lyckades i matchen mot det andra Merseylaget.
    Frågan är dock om Fabregas är tillbaka? Det känns nästan som saknaden av honom är större än Diego Costa. Vi har ändå alternativ till Costa även om de självklart inte är av riktigt samma kaliber, men Chelsea har ingen naturlig backup till Fabregas. Ramires ersätter honom absolut inte som spelare utan det är en annan spelmodell med brasilianaren. Kanske borde Mourinho pröva med att dra ned Oscar i en djupare position istället för att spela Ramires. Och lärde vi oss något från tillställningen på Villa Park är att Didier Drogba är inte det uppenbara startalternativet till Costa.
     Everton kommer till Stamford Bridge med ett hyfsad resultat i derbyt och har kanske börjat visa lite bättre form än tidigare under säsongen.

 

Rykten, notiser m m, v-7


SÖNDAG:
Det är ont om nyheter kring Chelsea och därför rotas de konstigaste vinklingar fram. Som att utlånade Christian Cuevas fortsatta låneframtid diskuteras på fullaste allvar utan att en enda bryr sig om det viktigaste faktum kring honom och hans Chelseaframtid. Cuevas gjorde succé i ungdomsmästerskapen i Sydamerikan nyligen och är utlånad till Universidad de Chile efter en sejour i Vitesse och FC Eindhoven. Han tror själv han blir utlånad nästa säsong och det är just det det spekuleras i. Men det är tyvärr självklart att han lånas ut igen, därför han kvalificerar sig inte för engelskt arbetstillstånd ännu och måste därför lånas ut. Chelsea kan helt enkelt inte spela honom.

Rätt osannolikt eller vad tror ni? Chelsea sägs från Coventryhåll vara intresserade av förre Coventryspelaren Callum Wilson som idag är anfallare i Bournemouth. 22 år gammal. Och så förstås fortsätter ryktena om Enner Valencia från West Ham.

LÖRDAG:
Mohamed Salah startade för Fiorentina och gjorde storsuccé med mål och målpass i deras seger över Sassuolo. Roligt.

Sportmediaset (ej trovärdiga) hävdar att Juventus tror de kan köpa/locka Oscar till Turin i sommar. Varför skulle han vilja det? Men Paul Pogba får gärna komma andra vägen, men jag tror hans prislapp är lite för löjeväckande hög för att det ska hända. (80m pund sägs det ju).

valentin-joséDet är ju Alla Hjärtans Dag i dag och även om mitt är fullt av Chelsea så vill Chelsea självklart som alla andra casha in på den här dagen, så de har tagit fram en särskilt Valentinpresent. Av någon anledning tvivlar vi på att FA och scousers kommer att köa för att köpa den här tröjan.

Så kan det bli när man tror på en tidningsuppgift. CSFC talade tidigare i veckan om att PSG skulle spela mot Caen bara två dagar innan mötet med Chelsea. Självklart borde vi kollat uppgiften, för den tidningsartikeln ljög ju. PSG spelar faktiskt mot Caen redan idag så det är mer vanligt spelschema än anmärkningsvärt som vi trodde.

FREDAG:
För den som vill lära mer om en av de mer korrupta personerna i världen, Sepp Blatter, och hans taktik är den här djupartikeln från Guardian klart intressant. Läs mer >>

Hazard, Thorgan kan komma att stanna hos Borussia Mönchengladbach när hans lån är över till sommaren. Det är ingen nyhet att Mönchengladbach vill det. Lika lite är det en överraskning att Chelsea vill inte sälja lillebror, 21, Hazard. Mönchengladbach ligger på hårt men Chelsea borde verkligen inte gå med på detta innan sommarträningen. Och enbart om det blir med en köpklausul om återköp inlagd, men varför då inte ha det som lån ändå...fattar inte riktigt Mönchengladbachs resonemang eller deras brist på respekt över ingånget avtal. Roligt att de uppskattar Thorgan, men han är Chelseas spelare.

Petr Cech är nu bara fyra nollor iväg från att bli den målvakt som hållit flest nollor. Hoppas verkligen han får den chansen. Det är veteranen David James som leder den ligan.

En härlig må-bra-historia om lille Jude, 6, som försökte få Mourinho att ta över Aston Villa och ta med sig Diego Costa. Läs mer >>

Chelseahataren Neil Ashton i Daily Mail har fått plats att bre ut sig och sprida sitt hat som värsta nättroll. Men för objektivitetens skull bör vi kanske ändå hänvisa till det, men vi struntar i att länka till hatartikeln för den är långt värre än vad många andra Chelseahatare vräker ur sig på olika forum. Ändå toppar den fredagsmorgonens DM på webben! Skönt att se hur motståndet mot artikeln dock kommer i kommentarerna till den. Chelsea kommer alltid att hatas som uppkomlingar och lögner sprids hela tiden, sedan går det ju inte att förneka att José Mourinhos beteende tyvärr många gånger spär på det hatet, men som alla också vet ingår sådant lite grann i hans managementstyle "vi mot dem". CSFC önskar att JM ville tona ned, vi har visserligen dock fått se lite väl många orättvisa behandlingar i år för att inte förstå varför det kokat över för portugisen. Ändå, det vore nog skönt om det blev lite lugnare kring Chelsea utanför fotbollsplanen.

TORSDAG:
Det hettar upp inför mötet med PSG. Laurent Blanc går nu ut och hävdar att Chelsea avsiktligt förlorade mot Bradford för att bättre kunna förbereda sig inför mötet mot PSG på tisdag. Som om det skulle behövas?! Däremot undrar jag en hel del över hur franska fotbollsförbundet agerar då de inte flyttat PSGs match mot Caen (något som de flesta förbund utom Premier League hade gjort). De spelar den på söndag, vilket är helt fel. De nationella ligorna måste bestämma sig för hur de ska agera med Champions Leaguelag. De måste ta hänsyn till dem, under slutspelet. Under gruppspelet ska ingen extra hänsyn tas, men under slutspelet måste ligorna bestämma sig - antingen underlättar de och hjälper sina egna lag eller så motarbetar de Champions League.

Vi är rätt vana vid de kontroverser som omger José Mourinho och om de kan man tycka vad man vill. Och det gör både vi Chelseasupportrar och andra. Personligen är jag rätt trött på alla dessa bråk men på något sätt måste man ju acceptera det för det är ju mannen. Daily Mail har satt sina sportjournalister på att bedöma om han skadar fotbollen (läs engelska Premier League) eller inte. Som för andra är det delat rakt av, några hävdar det, andra hävdar precis tvärtom. Något man slås av dock är att de som hävdar att han skadar fotbollen är klart mer onyanserade och ja, nästan hatiska som scousersupportrar, än de som gillar honom. Men läs själva här >>

Mourinho angav att han valde Petr Cech av två skäl igår. Ett för han han tyckte sig sett tecken på en form av mental utmattning hos Thibaut Courtois, men också för han ville ha en ledare i bakre leden och han trodde inte JT skulle kunna spela då han varit sjuk tidigare under dagen.
   Oscar har en lättare skada och är förhoppningsvis spelklar till på tisdag då Chelsea bör ha en full trupp att välja på då inte heller Mikels skada verkar allvarlig. Det är ju revanschdags då för den snöpliga 3-1 förlusten förra säsongen med Pastores mycket sena mål som såg ut att spela bort Chelsea från Champions League då.

ONSDAG:
21-åriga Paulo Dybala har gjort succé i Palermo och Italien, och kontroversiella klubbdirektören Zamparini räknar med att han blir köpt till sommaren. Men att bara klubbar som Chelsea, PSG har råd att köpa argentinaren, medan Juventus som är intresserade inte lär ha råd. Dybals kontrakt går ut 2016 och han har redan gjort klart att han kommer inte att förlänga.

Mourinho har lovat att gå till Sloane Street för att köpa en fin penna så Eden Hazard kan använda den för att underteckna sitt nya kontrakt. Det är ju aldrig spelarens fel (nästan aldrig) när nya kontrakt dröjer, det är ju en sjulsikes massa agenter och rådgivare inblandade numer då spelare kommer med entourage, även ödmjuka sådana som Hazard - och de här ska ju på något sätt alltid motivera varför de ska finnas med. Därför dröjer det, men oddsen är extremet goda att Hazard snart skriver på för fem år till eller så.

Chelsea lär kallat tillbaka Lewis Baker från hans nyligen påbörjade lån hos Sheffield Wednesday. Ingen förklaring har getts men kanske vill José börja pröva honom i a-truppen trots att han inte får spela då han inte är inskriven, eller så är en annan låneklubb aktuell.

Ang Thibaut Courtois till Real kommenterade Mourinho det med det förakt som sådana nyheter från Spanien kräver. Det är sktisnack pga Real förlorade, nästa vecka vinner de och ingen säger något som JM mycket riktigt påpekar och han vet ju som han säger efter tre år där.

Stephane Varaneryktena vägrar lägga sig och efter tre år av dem är man så trött, så trött på att höra att Chelsea skulle lägga 35m pund på en väldigt duktig försvarare, men vi har också väldigt duktiga försvarare, både inom klubben och på lån. Landslagsmän allihopa, om det nu är en kvalitetsstämpel!?

Så har då Marco Reus varit lojal mot Dortmund och skrivit nytt kontrakt med dem till 2019 vilket effektivt prisar honom bort från marknaden över heta övergångar sommaren 2015.

TISDAG:
CSFC är inte de enda som undrar över FAs dubbelstandard efter att sett van Persies avsiktliga armbåge i matchen mot West Ham. José Mourinho har inte kunnat hålla sig och vi får nu räkna med nya böter. Läs mer >>, för oavsett vad vi tycker om Mourinhos sätt att uttala sig, kan åtminstone inte den här sajten tycka annat än att han har helt rätt. Hade Costa gjort den, fem matchers avstängning och krav på hängning vid Towern eller stegling på Tyburn Hill.

Mycket snack om Mauro Icardi till sommaren. Väldigt mycket faktiskt. Jag är mindre begeistrad. Visst, en riktigt bra spelare, bara 21 år gammal men också en personlighet som jag är mer än tveksam till passar in i Chelsea. Att säga att killen saknar omdöme är ett snällt sätt att ange det. 26m pund lär han kosta från Inter och han har kontrakt som går ut sommaren 2016.

MÅNDAG:
Jag är väldigt tveksam tilll sanningshalten, ärligt talat betecknar jag den som extremt låg, för det verkar vara ett spansk skitsnacksrykte. Men i vilket fall som påstår de att Filipe Luis sagt till förre lagkamraten Miranda att han ångrar att han gick till Chelsea. Helt klart har han spelat mindre än han väntade sig, men så är det ju alltid när man kommer till en klubb där konkurrensen är hårdare än man tror. Det behöver inte betyda något alls. Ännu mindre trovärdigt är att han ska påstås säga att även Diego Costa känner så. Som sagt, spanskt rykte och därmed är lögnaktigheten astronomiskt hög jämfört med trovärdigheten. Ändå bör vi kanske rapportera det då ni kan läsa om det i mindre nogräknande publikationer.
    Filipe Luis har också gått ut på instagram och förnekat all sanningshalt i det här ryktet.

Mourinho räknar med att Fabregas är spelklar till Evertonmatchen. Skönt för det är en svårare match än vad tabellställningen säger. Det verkar dock som om Willian har mindre skadekänning, annars är det väl bara Filipe Luis som är borta förutom förstås Diego Costa som inte får spela trots att spelare som gör ännu fulare grejor som van Persie får göra det.

Före jul fick vi lära oss att Chelseas spelare sjunger - riktigt dåligt. I helgen visade det sig att åtminstone Loic Remy dansar - och inte särdeles väl. Fast frågan är nog ändå om inte Kurt Zoumas fnitter i bakgrunden tar hem priset i den här videosnutten. Se och lyssna själva >>

Marco Reus förväntas plötsligt skriva ett nytt kontrakt med Borussia Dortmund, som för en gångs skull, vann i helgen och Reus gjorde första målet. Kontraktet ska gälla till 2017 och eliminera den välkända utköptsklausulen runt 20m pund. Förvänta er betydligt färre transferrykten kring tysken om detta sker. Synd, för han, Koke eller Pogba vore intressanta för Chelsea - men Reus var den ende som var prisvärd om vi tänker på spekulerade transfersummor.

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy



Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.
 


Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!