1 Chelsea FC 24 sp 17 v 5 o 2 f 54 - 21 mål 56 p

Aston Villa  v    CHELSEA   1 - 2  (0-1)

Guzan: Hutton, Okore, Clark, Cissokho; Westwood, Delph, Cleverley; Gil, Agbonlahor (k). Weimann

avb Given, Vlaar, Bacuna, Sinclair, Cole, Sanchez, Benteke

CHELSEAS INSATS

6+

Behövde inte ta fram det bästa och det märktes. Ganska trött och avslagen första halvlek.
Villa klart bättre i andra och Chelsea fick skärpa sig.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Behövde inte göra en enda räddning i första, såg ut att tappa bollen vid en hörna men det visade sig att Agbonlahor faktiskt med avsikt slog bollen ur händerna på honom! Hade ännu ett tveksamt ingripande på ett inlägg. Men även nu visade reprisen att det kanske inte var hans fel då Cahill backade in i honom. 6+
Branislav Ivanovic* Hade en semesterdag på jobbet i första. Snyggt mål på volley med fel fot. Viktig brytning på övertid också. 7+
Gary Cahill Höll på att ställa till det för Courtois vid ett inlägg. Inte i sin bästa form, det märks faktiskt. Får ta på sig målet då han följde med en spelare in i gröten istället för att spela zon, och lämnade fritt fram för Okore. 6-
John Terry Ur position när Agbonlahor fick ett nickläge, annars som vanligt. 6+
César Azpilicueta Hade inte mycket att göra på sin kant. Hade Villas bäste mot sig, nykomlingen Gil och gjorde det mestadels bra men några felpass tyder på att han inte är i sin bästa form just nu. Hade en svårare andra halvlek. Pass till Ivas mål 6+
Nemanja Matic Som vanligt den perfekte mittfältsskölden. 7-
Ramires* Märktes inte mycket i första. Borde dock gjort mål när Hazard satte upp honom. Kom med mer i spelet och hade viktiga tår i vägen ibland. 6+
Willian Hittade Hazard perfekt för målet. 7
Eden Hazard Han får det att se så enkelt ut, men ingen målvakt i världen hade kunnat rädda den bollen (vid målet). Spelglad idag i starten men försvann en del i andra. 7+
Oscar Det var Oscars arbete längs kanten som gjorde målet möjligt. Första halvleks bäste. Hans korta formsvacka verkar över nu när han får mer offensiva uppgifter igen. 7+
Didier Drogba Mycket offsidespring i inledningen. Gillade när han trippade domaren...:) Inte vän med bollen, brist på matchspell uppenbar. Ofta ur position också. Ineffektiv. 6
---
Loic Remy In för Drogba. 64. Skapade mer själv än Drogba på mycket kortare tid, borde nog startat. 6+
Mikel In för Oscar. 73. In för att stänga matchen, spelade kort som vanligt i år. Nära att skänka Villa ett jätteläge i slutet med två dåliga ingripande både i tackling och rent felpass just utanför straffområdet. 6
Juan Cuadrado In för Willian. 79. För kort tid för betyg. Lovande debut dock. -
CHELSEAS BÄNK

Cech, Zouma, Aké, Mikel, Loftus-Cheek, Cuadrado, Remy

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <> utvisning, direkt rött

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Hade inte fått igång Chelsea direkt till den här matchen, det verkar som alla inblandade räknade med en lätt match = livsfarligt.
Gillade inte alls bytet Mikel för Oscar, för tidigt och fel signaler som det ger.
Det känns faktiskt inte som om den gode Mourinho är helt sig själv och i balans efter de senaste veckornas turbulens utanför planen.
Hans första vinst på Villa Park dock.

6

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Chelsea hade en bra möjlighet första minuten men en dålig passning förstörde det. Annars var det roligaste första minuterna när Drogba råkade göra ned domaren Swarbrick. Även domare måste se var de springer. En tidig varning på Cleverley också första fem.
   Willian hittar perfekt Hazard som dyker upp i en Costaposition och sätter ettan. Det var Oscar som satte upp möjligheten längs kanten. 8
   Oscar söker spelare framför mål, men ingen där. 12
   Vad har hänt med Courtois, tappar bollen vid hörna, men får frispark då Agbonlahor slår bollen ur händerna på honom visar reprisen. Det kan vi ju inte skylla Courtois för. 13
    Villa har haft tre hörnor nu, det är tre mer än Chelsea. 16 Villafansen bakom Courtois håller upp pilar för att visa sina anfallare var målet är! Kul. Det är nu 627 minuter sedan de gjorde mål.
    Första hörnan och alla Chelseaspelarna klumpar ihop sig och bollen går förbi dem allihoop. 21
    Matic matar Oscar som skjuter men Guzan räddar till hörna. 22
    Guzan räddar hörnan och Chelseaspelarna vill ha straff innan. Reprisen visar en klar hands när Villaspelare viftar med handen och rör bollen.
    Oscar får tillbaka bollen efter hörna och sitter in den fint, men igen ingen på plats. 31
    Drogba ned för räkning efter en armbåge och domaren lät spelet pågå flera minuter. Feldomslut. Ramires kortas efter bråk när domaren väl blåser av. Det var tydligen en jättebillig kortning för en närkamp som var helt normal. Domaren är ur balans redan.
   Underbar framspelning av Hazard till löpande Ramires men en dålig första mottagning och bollen för långt fram och Clark kan bryta. 38
   Courtois tappar ännu ett inlägg och ännu en gång visar reprisen att det inte var hans fel, då Cahill backade in i honom. Kunde dock blivit riktigt farligt. 43
    Chelsea dominerar men borde skapa betydligt fler målchanser och göra fler mål. Ganska avslagen tillställning, som vi kanske väntade också.
    Hazrd gör sin patentare men skottet täcks undan. 45+2
ANDRA
Chelsea måste göra mål i andra annars kan det här sluta illa så trött som det mesta spelet var i första. Chelsea hade inte ens bollinnehavet, även om skillnaden var väldigt marginell.
   Hoppas på tidigt inhopp av Cuadrado och Remy borde komma in för en svag Drogba.
    Villa börjar bäst och ett skott av Cleverley täcks ut till femte hörnan. Och på andra försöket kommer Okore fram och gör mål. Det kanske Chelsea behövde. 48 Cahill följde med en spelare och lämnar fritt fram. Nu MÅSTE Chelsea vakna och det är kanske tur att kvitteringen kom tidigt för det kändes som om Chelsea gick på autopilot. Deras första attack mot mål och Courtois kan inget göra.
    Villa fortsätter vara piggast och bäst i andra och Chelsea är lite yrvakna.
    Chelsea får till första anfallet först efter sex minuter i andra, Guzan räddar dock dubbelt.
    Willian skjuter men utanför. 54 Han skjuter igen två minuter senare, längre ifrån men närmare mål.
   Drogba jättenär att skarvnicka fram Hazard,någon halvmeter ifrån belgarens fot.
    Willian lägger in men Drogba kommer in åt, men nu spelar Chelsea fotboll igen. 57 Även om Aston Villa är som ett nytt lag i andra.
    Hörna för Villa och Courtois kan inte bollen då Okore står still och Courtois kan inte flytta honom. Courtois inte riktigt sig själv känns det som efter tavlan senast.
   Swarbrick blåser återigen inte av när en Chelseaspelare ligger skadad, dock ej huvudskada nu. Reprisen visar att det borde varit frispark.
   Remy in för den ineffektive Drogba som inte haft en bra match.
    Flipperspel i Villas försvar och bollen till Ivanovic som slår till med en vänstervolley. 66
    Remy får en chans men Clark täcker ut bollen. 72
    Mikel in för Oscar. 73 Konstigt byte.Som dessutom sänder helt fel signaler för Chelsea och ger Villa en puff. Vi har sett det här så många gånger nu. Det är verkligen inte läge för att spela för att bara hålla ledningen.
   Det känns helt klart oroligt att Chelsea redan spelar på resultatet. Det ger verkligen inga pluspoäng i vår bok. In med Cuadrado och lite fart framåt istället.
   Cuadrado fick göra debut i 79e minuten. Samtidigt som vår gamle Joe Cole kom in för Villa.
   Cuadrado tog för sig direkt och ordnar en hörna. Som han tog själv. Inte så bra.
   Villa visar fortfarande fin vilja och ett mål kan trilla in.Därför hatar jag när Chelsea bestämmer sig för att spela på ettmålsledningar. Vi kan så mycket bättre även om vi har en tuff match i veckan och ett hektiskt schema framöver.
   Joe Cole fintar bort försvaret, lite oavsiktligt ärligt talat men skottet tar Courtois lätt hand om. 89
   Azpilicueta slårupp sin skada ser det ut som men förhoppningsvis är det bara kramp. Mikel ligger också på marken med ryggont. Fem minuter tillägg. Alla byten gjorda. Verkligen inte bra.
   Bra brytning av Iva som lite senare för varning för maskning. 90+4 och 90+5.
   Matic nere med kramp. 90+6. Swarbrick tänker tydligen ge Villa alla chanser.
   Inte direkt någon övertygande match av Chelsea men resultatet var viktigt.

Viktigast idag kanske ändå, ur-formlaget Hulls sensationella oavgjorda resultat (och nära seger då kvitteringen kom på övertid) borta mot Manchester City som ger oss sju poängs försprång i tabelltoppen.

DOMARTEAMETS INSATS -Neil Swarbrick

BETYG

Missade en klar hands som kanske var svårsedd från hans vinkel, men linjedomaren borde verkligen sett den. Missade av blåsa av vid huvudskada.

knappast godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklas s. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

Besök csfc-facebook: facebook