csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 24 sp 17 v 5 o 2 f 54 - 21 mål 56 p

2 - 8 februari 2015

Nyheter v-6


SÖNDAG:
Branislav Ivanovic som nog gör sin bästa säsong någonsin gjorde sitt femte mål på sex matcher mot Villa. Antar han har en favoritmotståndare. Han säger dock att han för övrigt inte var så nöjd med sin insats igår, vilket speglar CSFCs betygsättning om vi får var lite självgoda. Iva har en liten formsvacka men om han spelar mindre bra och fortsätter göra viktiga mål, vad bryr vi oss om det?!

LÖRDAG:
Chelsea U18 toppar sin liga efter vinst mot Brighton (&Hove Albion) med 2-1. Målgörare Hubert Adamczyk och Isaac Christie-Davies

Ett kryphål har upptäckts i avtalet mellan FA och Brent Council. Det skulle göra det möjligt för Chelsea (även spuds) att tillfälligt relokalisera till Wembley förutsatt att publiken inte blir större än 50.000. Något som onekligen skulle hjälpa Chelsea vid en ombyggnad av Stamford Bridge. Chelsea har ju tittat på cricketarena Twickenham men där är de boende motståndare till fler stora evenemang.

FREDAG:
Vid presskonferensen idag sa Mourinho att två spelare saknas imorgon, han berörde inte specifikt Fabregas vilket kanske tyder på att han kan spela. Enligt Mourinho är alla andra spelklara, men med tanke på hur JM uttryckte sig på presskonferensen avvaktar vi nog till startelvan kommer. Filipe Luis kan dock inte spela, och Diego Costa får inte spela.
   Han menar att Juan Cuadrado var absolut inget panikköp utan enbart resultatet av att Schürrle lämnade.
   Här är hela presskonferensen i referat, ordagrant. >>

Måndag 15 feb spelar U18 kvartsfinalen i FA Youth Cup mot Newcastle.

Oroande fakta eller bara kuriosa? José Mourinho har aldrig vunnit på Villa Park.

Chelseas förre manager Avram Grant har tagit Ghana till final i Afrikanska mästerskapen och hur mycket vi än älskar Didier Drogba från Elfenbenskusten kommer CSFC att heja på Ghana av ter skäl; de är underdog, de har en Chelseaspelare i laget Christian Atsu, och för Avram Grant som kanske aldrig riktigt blev älskad men gjorde ett bra jobb i Chelsea. Bättre än i en del andra klubbar han varit och uppenbarligen visar han igen vad han går för när han får chansen.

TORSDAG:
Nu är Mikel tillbaka på skadelistan och där är även Willian. Från att varit skadebefriade så har situationen förändrats, men ännu vet vi bara säkert att Diego Costa startar inte. Men om Willian också saknas lutar det ju åt startdebut för Cuadrado istället för det väntade inhoppet och mjukstarten.

Dåliga nyheter. Respekterade Telegraph hävdar att Fabregas blir borta ytterligare två matcher, liksom Costa. Mikel har återhämtat sig från sin huvudskada, inget sägs dock ännu om Filipe Luis's skada.
   Chelsea har varit ovanligt skadebefriade hittills i år men vi är ett lag som spelar fler matcher än de flesta och nu kanske vissa spelare börjar känna av det.

ONSDAG:
Joao Rodriguez har bytt låneklubb, från Bastia till Vitoria de Guimaraes

TISDAG:
Många har undrat varför André Schürrle ville lämna Chelsea, han var uppskattad, hade ett hyfsat målsnitt och erbjöd något annat som spelare. Problemet för Schürrle själv var självklart att han inte fick starta så mycket som han ville. Och framförallt - han fick inte starta där han ville. Han största styrka och där han gjorde störst succé, inte minst under Leverkusentiden var som vänster mittfältare/anfallare. Inte höger där han så gott som alltid fick spela, när han inte fick spela center. Schürrle ville spela till vänster, men vem petar Eden Hazard? Inte många om någon i världen. Schürrle föredrog att spela till vänster så han kunde komma inåt och skjuta med högern. Mourinho kunde förstås inte spela honom där och även om Schürrle fick väldigt mycket beröm och uppskattning för sitt hårda arbete var kanske Mourinho inte helt och hållet nöjd med hans defensiva arbete - även det blev ju på fel flank förstås. I vilket fall som önskar vi alla André Schürrle lycka till, till skillnad från nye klubbkamraten Kevin de Bruyne gnällde han aldrig och klagade aldrig, men han var inte perfekt för det lagbygge som sker idag.

Nya trupplistan har publicerats; Dominic Solanke går in i CL-truppen och Ruben Loftus-Cheek samt Izzy Brown i PL-truppen. Se truppen >>
Vill ni se truppen med alla förklaringar till reglerna om vilka som får ingå, >>

Det flög under radarn, åtminstone vår då trötthet slog ut CSFC ovanligt tidigt igår. Men Ryan Bertrand blev också en permanent Southampton-transfer igår. Sydkustklubben har köpt loss Bertrand enligt den köpoption som fanns i lånekontraktet. Enligt ryktet från i somras kostar han Saints 8m pund. Men Telegraph säger 10m. Vi önskar verkligen Ryan Bertrand lycka till i Southampton.
   Det blev två mål, 57 matcher varav höjdpunkten säkerligen var Champions League-finalen mot Bayern München 2012.

Apropå Southampton så slog U21-laget dem också igår kväll med hela 5-3. Målgörare: Palmer 5; Brown 12; Abraham 19, 27; Solanke 35

Alex Kiwomyas lån till Barnsley har förlängts en månad.

Ulises Davila har också flugit under radarn och bytt Kanarieöarna mot Vitoria Setubal som låneklubb. Gjorde debut i helgen.

Det blev ingen idoti med nummer 74 för Cuadrado. Han kommer att spela med nummer 23. Skönt att förnuftet har segrat. CSFC har verkligen inte mycket sympati för de här med hockeysiffror-nummer i riktig fotboll.

Det blev inte som det spekulerades i. Vid midnatt meddelade Chelsea attMohamed Salah lånas ut till Fiorentina, men inte i 1,5 år som tidningarna trodde utan bara säsongen ut. Vilket tyder på att klubben ännu tror på honom.
     Samtidigt flyttarr Stipe Perica från NAC Breda i Holland till Udinese, den mest kända utvecklingsklubben i Italien. Samma klubb som kan sägas utvecklade nye Juan Cuadrado innan han hamnade i Fiorentina. Perica lånas ut 1,5 år.

MÅNDAG:
KLART. Juan Cuadrado är en Chelseaspelare. Chelsea FC har bekräftat det på officiellt twitter.
   Kontraktet är på 4,5 år.

KLART. Wolfsburg har bekräftat på engelskspråkigt twitterkonto att André Schürrle skrivit på till 2019. LYCKA TILL ANDRÉ synd att du inte ville försöka längre hos oss, men speltid är premium för unga spelare och det garanteras aldrig i klubbar som Chelsea.

   Chelsea bekräftade det ungefär samtidigt som de bekräftade Juan Cuadrado.

Vi får sänka trolighetssiffran från tidigare. Wolfsburgs sportdirektör Klaus Allofs har just bekräftat att Wolfsburg och Schürrle är överens. Men inte Chelsea och Wolfsburg. Det måste ske före kl 18. Chelsea har tillåtit Wolfsburg att sätta upp honom på övergångslistan och Wolfsburg vill köpa men hagglar om priset.
    Det har visat sig att den hajpade presskonferensen var den ordinarie före-match sådana då Wolfsburg möter Frankfurt imorgon!

KLART. till 99%, ej bekräftat
Chelsea säger sin vana troget inget alls, men tyska förbundet har registrerat André Schürrle som Wolfsburgspelare.
     Vad övergångssumman blir återstår att se men oftast citerade summa är runt 22,5m pund, det vill säga klart lägre än vad det ansågs att Chelsea ville ha. Vi kan bara önska Schürrle lycka till och hoppas klubbytet ger honom det han vill ha, speltid.
   André Schürrle som verkar hamnat i facket, jobber inte tillräckligt hårt defensivt, har gjort 44 matcher för Chelsea med fina målsnittet 11 gjorda mål.

Detta lär sätta igång en kedjereaktion där nästan allt verkar klart med Juan Cuadrado, men där det finns osäkerhet kring utlåning av Mohamed Salah till Fiorentina. Tveksamt dock om de affärerna är helt avhänginga varandra, men det är väl en del pengar som måste sorteras ut där.
   Juan Cuadrado måste ses som en direkt ersättare till André Schürrle. Han är något äldre och en mer färdig produkt givetvis. De har likartat målsnitt, Cuadrado har 85 matcher och 20 mål för Fiorentina, men då har han tagit straffar också.
    Cuadrado sägs vara något lite snabbare än Schürrle men viktigast kanske är att han ses som en betydligt mer disciplinerad och skicklig spelare bakåt. Många tror det är dåliga nyheter för Willian som jag tycker fick vädigt orättvis kritik mot City. Dock, Willians effektivitet är tyvärr får låg, han gör för få assist och mål även om hans energi och dynamism är imponerande och han har förstärkt sitt defensiva spel väldigt mycket.


Förra veckan var en extremt turbulent vecka. Efter den chockartade cupförlusten till Bradford hämtade sig Chelsea mot Liverpool och förlorade två av våra absolut bästa spelare till årets hittills största match mot City. En genom att två av våra spelare olyckligt gled in i varandra och Fabregas kom ut med en lårmuskelskada som höll honom borta från Cityuppgörelsen. Den andra genom en skådeprocess som forcerades fram för att stänga av Diego Costa, och efter att sett klippet igen tror jag på hans oskuld. Han ser absolut inte på Can när han råkar trampa på honom, men ändå fälls han för att bli avstängd redan mot City! Anmärkningsvärt är väl det snällaste vi kan säga.
     Därtill fick Mourinho böter på mer än en kvarts miljon för påståendet om att det pågår en kampanj mot Chelsea. Och jag tror inte att bara konspirationsteoretiker misstänker det efter den här veckan. För ingen kan väl efter alla domarmissar och tisdagsmatchen mot Liverpool bjöd på en domarinsats mot Chelsea som kanske är den värsta sedan Øvrebøes. Tre utvisningar som borde drabbat Liverpool, kanske hade Costa också blivit det. I efterhand dömer dessutom Oliver Costa till avstängning med sitt agerande. Han missar därtill en solklar straff. Värdelös dag på jobbet är det snällaste som kan sägas om Olivers domarjobb.
    Mourinhos svar på det är dock något som drabbar oss fans och supportrar mer än det drabbar de han ser som ansvariga för händelserna mot Chelsea. Det kan var förståeligt att han inte vill tala med medierna, men det förvägrar oss fans och supportrar information om klubben som vi vill ha. Så omdömet kring det är ändå att han gör fel. Det stärker bara problemen för klubben som kommer att hållas ansvarigt för att ingen pratar med medierna då det också är emot reglerna. En gång med inställd informaton går väl an, men nu börjar det bli lite barnsligt.
    Om Mourinho fortsätter bojkotta eller inte är hans ensak, men klubben måste då skicka fram Steve Holland eller någon annan.

Därtill var det sista veckan på silly season och då en spelare vill iväg har Chelsea jagat en ersättare och en krånglig försäljnings- och lånekarusell satte igång. Återigen utan att vi fans får någon information från klubben.

José Mourinho är förmodligen världens just nu skickligaste aktive manager, men ibland blir kontroverserna som följer honom som brev på posten rätt påfrestande och det var CSFCs invändning när han återvände. Dock, det goda överväger förstås det negativa väldigt mycket. Synd bara att det ska bli så mycket tjafs och negativa reaktioner även när han har rätt.

Fotbollsmässigt blir det en lugn vecka. Bara en enda match på lördag och det är osäkert om vi ens får se den på tv. Aston Villa åkte på jättedäng igår på Emirates och om de inte är revanschsugna lär de åtminstone se till att försöka täcka bakåt. Förhoppningsvis är Luis och Fabregas spelklara till dess, Costa lär inte få spela.

 

Rykten, notiser m m, v-6


SÖNDAG:
Real Madrid som blev utklassade och förnedrade av Ateltico igår behöver en målvakt, det vet alla som sett Iker Casillas spela de senaste åren (förutom del Bosque som ändå matchar honom som etta i Spanien). Det påstås att de jagar David de Gea och med tanke på spanjorens säsong hittills är det lätt att tro, särskilt som han är på kort kontrakt. Men de tror också de kan få köpa Thibaut Courtois om de Gea väljer bort dem, och att det skulle kunna ske om Chelsea också får Stephane Varane. Tror inte mycket på det här skvallret men det lär inte upphöra förrän Real har hittat en ersättare till Casillas.

Optimism är trevligt men kanske behöver Uniteds Marcos Rojo också en liten verklighetskontroll då han tror Manchester United fortfarande kan vinna ligan. De hade tur som fick oavgjort mot West Ham idag och ligger 12 poäng efter Chelsea med 14 matcher kvar att spela.

Juan Cuadrado är en spelare som springer mycket under matcherna och på grund av allt det adrenalinet kan han inte sova efteråt. När han väl sover drömmer han om att springa, jagad av en häxa, och som han säger - hon har inte fångat honom ännu. Läs mer >>

FREDAG:
Chelsea vinner Premier League på 87 poäng, väl före konkurrenterna. Det hävdar åtminstone BSports som har simulerat resten av säsongen i sina datorer, 100.000 gånger. Då måste vi väl tro på det, eller...

Mourinho kommer att prata med media idag igen, på dagens obligatoriska presskonferens. Gissar att frågorna kommer att handla mindre om morgondagens match än annat.

TORSDAG:
En mycket intressant presentation av Juan Cuadrado i The Independent. Läs mer >>

Det var kanske att vänta sig, nu kommer spekulationerna om Kevin de Bruyne. Att han ska göra en "Matic" och återvända till Chelsea efter växt till sig i en annan klubb, utan att vara ett lån.

Egentligen kom det redan igår men det var så dumt att CSFC brydde sig inte. Men tydligen tror Athletic Bilbao att de ska lycaks värva César Azpilicueta. Bilbao har ju som filosofi att endast värva basker, vilket inte räcker längre så de har tummat på filosofin och värvar nu spelare med ursprung i angränsande provinser, som Navarra. Azpi har sitt ursprung i Navara och därför tror Bilbao att han vill byta en världsklubb mot dem... Hmm. Men det har gått ut officiellt med det så.

ONSDAG:
Independents läsare har rösta fram Juan Cuadrado som januarifönstrets bästa värvning. De flesta tidningsexperter jag läst utsåg Wilfried Bony. Själv undrar jag verkligen då jag inte kan se Bony ersätta Aguero och jag tvivlar på att City kommer att spela 4-4-2 med Bony och Aguero. Så för mig ser Cuadrado också ut som en riktigt bra värvning. Men vi ska inte glömma att André Schürrle kommer att bli en väldigt bra värvning för Wolfsburg, han kommer att passa deras spelstil bättre än han passade Chelseas, så lycka till André. Ryan Bertrand blev lite dyrare än vi först trodde men ändå tror många att det kan bli Saints lyckade vintervärvning, redan prövat och testad. Kul när alla är nöjda.
    Sedan kan ju inte låta bli att undra lite över alla olika siffror för transers. Juan Cuadrado från 23-27m, Schürrle från 24-27, Bertrand 8-10... vi lär få vänta på bokslutet innan vi vet lite mer - men att Chelsea gjort en vinst i vinterfönstret är helt klart.

Snälla ord från André Schürrle om sin tid i Chelsea. Läs >>

Utnämnd till engelsk fotbolls viktigaste kvinna. Marina Granovskaia får mycket beröm för hennes agerande på transfermarknaden. Läs mer >>

TISDAG:
Trevlig läsning om hur JT för arvet som Chelsea mittback vidare till Kurt Zouma. Läs >>

Sant eller inte?! Tottenham lär gjort ett sent försök att köpa André Schürrle för fina 30m pund. Åtminstone var det vad Chelsea krävde för att sälja till NE17. Chelsea ville dock tydligen inte sälja till dem, men viktigare var kanske att Schürrle ville inte dit. Han ville hem till Tyskland. (Gissningsvis gick han ju för 24m plus kanske add-ons/bonusar). Så en försäljning till spuds hade ju varit bra affär, men inte vad spelaren ville.
   Chelsea har ändå gjort en mycket bra vinst det här fönstret. Alla siffor är ju obekräftade men Chelsea kan ha sålt för 34 och köpt för 24 (ad-ons oräknade).
   Däremot är truppen nu en anfallare kort då Salah lånas ut, ev mot att Chelsea betalar hans lön. Så någon från akademin lär få fylla luckan till i sommar. Vi får se när truppen blir offentlig igen efter fönstret.

Igår slutade Silly season, det har inte slutat spekulationerna, men vi ligger väl lite lågt med alla Varanes, Costas och allt vad de heter just nu och koncentrerar oss på att Chelsea spelar fotboll.

Ni har kanske läst alla rubrikerna om att Oscar säger att Cuadrado kommer att bli hatad som Chelseaspelare. Lite sanning kanske det finns i det, men den riktiga sanningen är att det kommer från en sådan där löjlig hashtag som fanns på Oscars välkomstmeddelande på twitter till Cuadrado. Hashtagen har dock egentligen inte med Chelsea utan Adidas pågående kampanj som pratar om haters.... Media alltså, källkontroll - hallå vad är det?

Senaste om Salahs lån är att Fiorentina lånar honom säsongen ut, men har en option på lån även för nästa säsong.

Senaste Chelsearapporten om våra utlånade spelare. Läs här >>

MÅNDAG:
Oss veterligt är Chelsea samtliga affärer klara nu även om två ännu inte bekräftats; Mohamed Salahs lån till Fiorentina och Danilo Pantics övergång från Partizan (sistnämnda är en ungdomsaffär och Chelsea brukar inte alltid bekräfta sådana). Därmed stänger faktist CSFC tidigt ikväll, det var Superbowl inatt.

David Ginola är redan borta, idag försvann Jerome Champagne från kandidaturerna till ny Fifa president. Han fick inte tillräckligt många nomineringar.

Tydligen kraschade Chelseas webbsajt efter att Juan Cuadrado bekräftades. Ändå stod där inte så mycket. Det står betydligt mer här om Chelseas affärer idag. Och bilder på vad Cuadrado kan göra. Se >>

Mohamed Salahs lån till Fiorentina lär vara på 1,5 år. En ganska tydlig indikation på att Mourinho anser att han inte levt upp till den potential JM såg när han köpte honom förra januari.

Stämmer siffrorna från England ska Chelsea tjänat 6m pund på André Schürrle. Klubben börjar bli duktiga på att tjäna pengar på spelare efter alla jättedyra förlustaffärer. Men stämmer summan om 24m pund så ingår säkert att Chelsea täcker solidaritetskostnaderna så det är ju ingen ren vinst.

Fascinerande. André Schürrle ska nu sitta på ett plan som lämnade London för en halvtimme sedan. Till Wolfsburg (närmaste flygplats någon?). Detta fast om en halvtimme går tiden ut för övergången. Vilket antagligen innebär att pappren signerades och faxades från London innan avresa till läkarundersökningen. Snacka om tajta bud, faktiskt värre än när Torres kom strax före midnatt för några år sedan.

Kl 17.12 skrev Juan Cuadrado på för Chelsea, om vi får tro Daily Mail. Idag vill vi nog vänta på bekräftelser först!

För roligt för att inte nämna, förre Chelseaspelaren, senast Evertonspelaren, sedan sex dagar Sampdoriaspelaren Samuel Eto'o funderar på att riva sitt kontrakt. Detta då manager Mijaholivic ville att han skulle träna ett dubbelpass! Sanat? Osant? Vem vet, men roligt var det.

Salahs lån till Fiorentina ska vara klart nu.

Nu framgår det, om det är sant, att det som är problemet med Schürrleavtalet är den s k solidaritetsklausulen. Det är 5% av övergngssuman som ska gå till de klubbar som utvecklat en spelare, bl a då alltså Leverkusen som Schürrle kom från. Ingen av klubbarna vill betala och det är problemet. Vet faktiskt inte vad praxis är, men det borde vara att köpande klubb betalar....

Enligt engelska journalister handlar övergångssumman för Schürrle om 24m pund plus 3,5m i s k add-ons. Och trots Allofs uttalande (se här bredvid) är tydligen Chelsea övertygande om att en överenskommelse kommer att nås - det är lite chicken-race över Silly season just nu. Alla vet att Chelsea vill sälja för att klara FFP och köpa Cuadrado så det är rätt klara positioner och uppmålade linjer.

Det verkar som om Fiorentina just nu gör läkarunderöskningen av Mohamed Salah i London.

Chelsea diskuterar att låna ut Izzy Brown för resten av säsongen för att ge honom värdefull erfarenhet. Det sägs dock inte något om vilken klubb som är aktuell. Förmodligen någon i Championship.

Minuter före prsskonferensen kommer nyheten att André Schürrle är med på den officiella listan över registrerade spelare hos tyska fotbollsförbundet, den som skulle vara inne kl 12. Detaljer återstår kanske men affären är klar.

BBC säger det är klart med Schürrle och Wolfsburg, vi får se om dryga halvtimmen. Men sannolikheten är mycket hög. Hoppas det sätter igång den väntade kedjereaktionen.

Halv ett ska Wolfsburg hålla presskonferens, det verkar löst sig för Schürrle. Frågan är väl vad Chelsea får, 22,5 m pund är den oftast nämnda summan. En liten förtjänst.

Börjar bli kris nu för en Schürrle-övergång. Pga andra regler i Tyskland måste han blivit registreerad för Wolfsburg senast klockan 12, om en timme, och sedan måste pappersarbetet vara klart kl 18. Grundtipsen har kanske blivit - att oddsen för den affären sjunkit drastiskt och då är frågan om Cuadrado är helt avhängigt den affären då Chelsea har brutet räkenskapsår och inte kan skjuta kostnaderna framför sig pga FFP-reglerna. Vi lär snart bli varse.

Strulet med Cuadrado lär vara att Mohamed Salah måste läkarundersökas i London, vilket italienarna tydligen har svårt med. Det är ett lån, fixa det då.

Gråterskorna i media säger också att det finns oro i Chelsea att Eden Hazard inte skriver nytt kontrakt då lönen inte är så hög som han vill. Tack United för att ni förstört den marknaden helt, vissa måste ju följa FFP och kan inte betala drömlöner - även om i princip alla fotbollslöner är drömlöner numer.

Ett nytt namn, fast vi får ta det för vad de tär. Fabrice Olinga, en 18-årig nigerian i Malaga. Knappast jättehett eller hur?

Schürrles agent lär ha anlänt hos Wolfsburgs ledning enligt Bild, å adnra sidan kan han inte påverka det pris Chelsea begär ett enda dugg.
    Cuadrado lär redan varit läkarundersökt, altl är klart men det krävs just nu en kedjereaktion för att sätta igång affärerna.

Fortfarande inget klart om någon övergång till eller ifrån Chelsea. Senaste är att det är något med Salah som strular kring Cuadrados övergång och att det handlar om pengar med Schürrles (Wolfsburg vet att Chelsea vill, måste sälja och utnyttjar säkert det).

Vid midnatt engelsk tid stänger Premier Leagues transferfönster, det viktigaste av alla. Det är också tidpunkten de flesta fönster stänger, några har redan stängt dock och andra är fortfarande öppna.
   När detta skrivs har Chelsea bara gjort en affär, som inte har offentliggjorts men som vi ser som avslutad. Det är Danilo Pantic, en ungdomsspelare som kommit från Partizan Belgrad och som förmodas lånas ut till Vitesse Arnhem.
    Det lär dock bli flera affärer som avgörs under måndagen verkar det som om inget går fel. Salah lånas ut till Fiorentina, från Fiorentina kommer columbianska landslagsmannen Juan Cuadrado och till Wolfsburg går André Schürrle, en spelare som vill iväg i jakt på mer speltid. Sedan skvallras det om fler namn men det tror vi inte på. Mourinho har också hela tiden sagt att han egentligen inte vill göra affärer i det här fönstret men saker händer, även om han oftast pekade ut att Chelsea ville ha ett bud de inte kunde tacka nej till och det verkar inte varit fallet då just övergångssumman för Schürrle lär varit anledningen till att saker och ting dragit ut på tiden.

MÅNADENS TRANSFERAFFÄRER - Chelsea FC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!