csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 23 sp 16 v 5 o 2 f 52 - 20 mål 53 p

26 januari - 1 februari 2015

Nyheter v-5


LÖRDAG:
CSFC älskar Diego Costa, och även om det kanske är som att svära i kyrkan tror vi att han kan bli en även större Chelsealegend än Didier Drogba. Han kommer absolut att göra fler mål, frågan är om han kommer att göra viktigare mål - för det var onekligen Drogbas största storhet. Så läs väldigt gärna den här artikeln, det är Diego Costas första intervju sedan han kom till Chelsea och i den talar han om många saker och bedyrar sin oskuld över den s k stämplingen (som vi såg idag igen och fattar inte hur den kan anses som avsiktlig, inte i den vinkeln som det klippet var från, så dra era egna slutsatser om varför han blev bestraffad. Hade det hänt mot ett annat lag än Liverpool, förmodligen hade det aldrig någonsin tagits upp eller om en skicklig domare hade sett det). Läs the Telegraphs artikel här >>

När den omedelbara besvikelsen över att Chelsea spelade för att inte förlora i andra halvlek inser man ju varför. City hade ett väldigt mycket mer ordinarie lag och framförallt bänk än Chelsea. Fyra tonåringar på bänken har i mitt minne aldrig någonsin tidigare hänt i Chelsea, så kanske kan man förstå att Mourinho ändå valde den taktiken. Chelsea saknade sina två viktigaste i särklass, poänggörare och två av sina absolut bästa spelare och vår målvakt gör sin enda tavla hittills i helt fel match. City saknade en spelare och var för övrigt helt ordinarie (Bony kan inte räknas då han aldrig spelat en sekund för dem och är köpt för bänken, för inte lär han peta Aguero).
     Så vi får vara nöjda med att det är status quo i tabellen även om några lag längre bak knappar in. Sexpoängsmatchen blev en noll-match och även sådana är viktiga när man går för en titel.
     Vi ska inte heller glömma att Chelsea spelade 120 minuter fotboll senast i tisdags, det gjorde inte City.

José Mourinho nobbade alla efter-matchen presskonferenser och intervjuer. Chelsea lät inte heller, precis som igår, Steve Holland eller någon annan ta över den uppgiften. Räkna med mer böter, mer tjafs och fler bestraffningar från FA till Chelsea och Mourinho nu.

Chelsea U18 toppar nu tabellen i sin serie. Efter att slagit Aston Villa på bortaplan i en extremt målrik match (11 stycken). 8-3 till Chelsea. Ike Ugbo gjorde hattrick, Muktar Ali och Charlie Wakefield hade två vardera och Kyle Scott satte en straff. Det var alltså, närmast ett reservlag med flera skolpojkar som gjorde detta! Bara målvakten Bradley Scott spelar ordinarie.

JT skriver i dagens program om Iva: "'At half-time he [Branislav Ivanovic] had a hole in his foot, his sock and his boot were full of blood and most players would have come off, but not him. He said: "Glue it doc, I'm staying on. We can sort it after the game." Then he scores the winner. He's a great player, a big character and a winner."
    Inte alla PL-spelare är bara glidare som åker omkring i fina bilar! En del har en hel del Chopper Harris i sig också.

Anmärkningsvärt. Chelsea tillhör inte de klubbar som direkt regnar information, snarare är det lite kreml kring Chelseas information. Men aldrig tidigare har sajten låtit bli att kommentera eller redovisa officiella uppgifter. Förrän nu. De har ännu inte, ett dygn senare redovisat fakta eller information kring Diego Costas avstängning. Eller egentligen några nyheter kring matchen idag.
    Så vi vet t ex inte om Cesc Fabregas kan spela. Det är faktiskt fel och uselt gjort av Chelsea FC. Vi Chelseaälskare förtjänar inte att straffas för vad FA håller på med när det gäller Chelsea.

FREDAG:
Didier Drogba tippas ersätta Diego Costa imorgon. CSFC hoppas inte. Här tror vi Loic Remy trots allt är ett bättre alternativ. Drogba var inte bra mot Bradford, det var inte Remy heller tydligen men han är rörligare vilket är viktigt mot deras försvar även om Drogbas tyngd kan betyda mycket också. Drogba har dock ett förfärligt facit mot City, inga mål på nio matcher. Fast med Chelsea kan målen komma från överallt. Willian är t ex spelare som borde göra fler mål. Oscar och Hazard kan bli oerhört viktiga imorgon. Men vi kan förvänta oss en taktisk match då många förutspår att Chelsea snarare kommer att satsa på oavgjort än vinst och att City också är nöjda med det. Det är inte vi.
   Vi vill ha en vinst och helst en bra sådan som sänder signaler till hatarna och FA att mygel inte biter på Chelsea.
   Men så har vi Clattenburg som domare... så räkna också med fler kontroverser även om han kan vara en bra domare när han inte säger fula saker till spelarna och retar upp dem, vilket han har en vana att göra. Diplomat är Clattenburg inte.

Det är kanske inte viktigt men sänder ändå vissa signaler. Nu två timmar efter att FA publicerade ett mycket kortfattat meddelande utan några förklaringar, bara ett konstaterade om Diego Costas avstängning har Chelsea FC ej konfirmerat det. Går det att överklaga? Knappast.

SKENRÄTTEGÅNGEN ÄR ÖVER och Diego Costa har stängts av tre matcher från och med nu. FA ger egentligen ingen motivering utan hävdar bara att deras oberoende (pyttsan) regelkommitté har kommit fram till att Diego Costa begått "violent conduct". Ingen är förvånad men vi hade ju hoppats särskilt som fler och fler kommit fram och hävdat att videon också visar att Costa inte kunde se var han trampade då han tittade åt annat håll. Men vi visste ju att det skulle bli en skenrättegång så fort Michael Oliver efter matchen framförde anklagelsen efter att sett en video av händelsen trots att han missade ungefär precis allting annat som hände i matchen, särskilt från Liverpools håll. (En domarinsats däruppe bland Øvrebøes skandaldömning mot Barcelona. Dvs bland de absolut värsta någon fotbollsälskare skådat.)
    CSFC vet inte sanningen men är mer benägen självklart att tro på vad professionella fd fotbollsspelare säger och Costas eget ord om att det inte var avsiktligt, men tydligen kan FA läsa tankar. Utgången var dock som sagt helt given och föga förvånande, särskilt då Chelsea och Mourinho inte direkt har goda relationer med engelska FA.
   Principen är dock självklar, hade det varit Costas avsikt vilket tankeläsarna bestäm - då ska han stängas av. Däremot kvarstår alla frågetecken om varför detta beslut mot all tidigare praxis har skyndats fram inför årets kanske mest avgörande match?

Vi får hoppas det blir en väldigt starkt lågande tändvätska för Chelseas spelare imorgon och att det spelmässigt (inte känslomässigt) tas ut på City. Båda lagen kommer ju att sakna tongivande spelare plus att det är en viss spelares återkomst. En spelare jag misstänker kommer att få starta just pga det. Jag är dock inte säker på att han vill spela matchen djupt inne då han gör det inför sin egen tomma säsongsbiljettstol. Jag hoppas innerligt att Chelseafansen inte buar eller gör något negativt, men hade jag varit där hade jag inte sjungit hans namn eller applåderat honom vid just detta tillfälle.

Cesc Fabregas har tränat lätt redan igår och utvärderas under dagen. Det ser rätt lovande ut att han kan spela.Han gick ju av för förebyggande skäl mot Liverpool vilket nog var väldigt klokt med tanke på hur lårmuskelskador kan ge problem. CSFCs tips är att han spelar imorgon. Ang Costa, ännu inget nytt men vi måste räkna med att FA tänker utse honom till syndabock och låta alla andra som gjorde fula saker i matchen komma undan. Otroligt men sådan är fotbollen idag när allt kan vevas och tolkas som det vill med videoklipp från olika vinklar.
    Chelsea ger ingen presskonferens idag vilket kommer att orsaka klubben ännu mer problem med FA - men det är ju en markering av vad Chelsea FC anser om hur icke-neutralt klubben blir behandlad av domare, FA men också medierna. Lite barnsligt på sitt sätt, men hur ska de annars kunna protestera?
    Ännu en fd Unitedspelare med flera kommer till Diego Costas försvar men sådant brukar inte fotbollsbyråkrater lyssna till. Läs mer om vad Paul Scholes säger>>

Inför den så viktiga matchen imorgon, oavstt vad den konstigt nog forcerade processen mot Diego Costa innebär.
    Chelsea leder ligan före City med fem poäng. Chelsea har gjort fler mål och släppt in färre. Chelsea leder skytteligan (Costa 17 mål, tre före Aguero), Chelsea har haft flest nollor (11). Chelsea leder assistligan (Fabregas), Chelsea leder passningsligan, korrekta sådana (Återigen Fabregas), Chelsea har ligans i särklass mest foulade spelare (Hazard) som ändå har ligans i särklass högsta antal lyckade dribblingar. Chelsea har gjort flest mål från hörnor (8) den här säsongen. Chelsea har vunnit alla ligamatcher på Stamford Bridge.
   Branislav Ivanovic om han startar gör sin 300e match för Chelsea, inte illa för en kille som tog närmare halvåret på sig innan han gjorde sin första match efter kommit till Chelsea. Det blir också hans 200e ligamatch.

TORSDAG:
Mer dåliga nyheter. Det är absolut inget Chelseafan (utan ett Newcastlefan) som dömer matchen på lördag. FA har utsett Mark Clattenburg till domare i matchen Chelsea - Manchester City. Vi kan nog förvänta oss en stor mängd bråk ytterligare. Inte roligt men det är svårt att inte tycka att något pågår mot Chelsea.
    (Vilket även Bleacher som jag normalt tycker mindre bra om tar upp i denna artikel >>)

Lite siffror inför tungviksfajten på lördag kväll.
    Manchester City är bättre borta än hemma. De har vunnit sju bortamatcher och gjort fem mål mer på bortaplan än hemma (25).
   Så de roliga siffrorna. De har bara vunnit en enda match på Stamford Bridge på de 16 sewnaste försöken.

Det finns stor oro nu över att Costa blir avstängd, att Cesc Fabregas kollision med JT håller honom borta från matchen på lördag. Det ser klart oroligt ut just nu inför matchen.Även om Fabregas själv sa att det var preventivt att han klev av. Däremot skriver en del om att JMs böter också skulle vara ett problem, men det är de absolut inte inför matchen - bara för honom hemma då hans fru får reda på hur fruktansvärt mycket han åkte på i böter för att han sa en sanning som i det närmaste bevisats.

Matchen mot West Ham har mycket riktigt flyttats, en dag framåt. Till 4:e mars. Mötet mot Leicester flyttas också men har ännu inte fått nytt datum.

ONSDAG:

Chelseas U18 är vidare i FA Youth Cup efter en övertygande utklassning av Swansea. 6-0 slutade matchen och målgörare var; Abraham 14, 45+1, 73; Solanke 46, 88; Palmer 78. Det blir bortamatch mot Sunderland eller Newcastle i kvartsfinalen.

Det blir Tottenham i finalen på Wembley i Ligacupen. De vann över Sheffield United i sin semifinal (sammanlagt 3-2) så det blir en ordentlig möjlighet för Chelsea att skaffa sig revansch i norra London.
     Speldatum 1 mars. Vilket säkert lär flytta bortamatchen mot West Ham som skulle spelas 3 mars. Fast med PL och FA vet man ju inte, det är inte första gången Chelsea ska spela med så korta intervaller.

Den usle domaren Michael Oliver som helt tappade matchen igår kväll hävdar att han inget såg (och det kan vi ju tro när det gäller hela matchen) därmed ska Diego Costa utredas av FA för den påstådda stämplingen och kommer säkerligen att bli avstängd till matchen på lördag. Det brukar bli så när FA ska utreda något som rör Chelsea.

På sidan positiva nyheter inför den så viktiga matchen mot City är att deras stjärnor Yaya Touré och nye Wilfried Bony kommer inte att kunna delta. Detta då Elfenbenskusten vann ikväll och gick vidare i turneringen (i en grupp där samtliga andra matcher utom just den slutat oavgjort!)

José Mourinho medverkar och blir ansiktet utåt i reklamfilm för online-fotbollsspelet Top Eleven. Produktionen av filmen är svensk.

Mer än en kvarts miljon kostade det José Mourinho att säga att det pågår en kampanj mot Chelsea bland domarna, som om inte alla utom scousers tänkte exakt samma sak senast igår kväll. 25.000 pund blev böterna från FA, men ingen avstängning konstigt nog.

Engelska FA tänker tydligen stödja Ali Bin al-Husseins kandidatur för Fifa-president. Flera kandidater har anmält sig och anmälningstiden går ut i morgon. Man kan bara önska och hoppas någon av dem kan få tillräckligt stöd för att peta undan Sepp Blatter, men åratal av mutor har tyvärr cementreat denne rätt fast på stolen, stödd av länder som inte direkt har stort inflytande på världsfotbollen men vars röster är lika viktiga som Tysklands eller Brasiliens, länder som dominerar världsfotbollen på många sätt.

En riktigt bra och spännande fotbollsmatch. Rätt ful också och det höll domaren verkligen inte efter. Men värre gräterskor än scouserfansen på skvallerbladets kommentarer har man väl aldrig sett, vilket gnäll och hur pinsamma är de inte. NI förstår nog varför vi Chelseafans tycker som vi gör om scouserfans.
     Liverpool har onekligen spelat upp sig sedan i höstas. Lite besviken på hur lite, ändå, Chelsea skapade trots att de helt klart var det bättre laget. Och så är det ju det här med domarna. Vad ska man säga? Inte undra på att Mourinho håller på att skaffa sig en hjärtattack. Oliver ska var Englands näste stordomare, han skulle inte ens platsa i allsvenskan efter de två matcher han gjort med Chelsea i år. Hemskt.
    I vilket fall som, en tripp till Wembley och om saker och ting går rätt vänder Sheefield United ikväll, annars får vi ta revansch på laget som fick allt rätt senast.
    En annan viktig match i kväll är Elfenbenskusten mot Kamerun. För oss är det rätt bra om Elfenbenskusten går vidare i ACN så slipper Yaya Touré och Wilfried Bony åka hem i tid till på lördag.
    För det krävs ännu bättre, framförallt vassare spel på lördag om vi ska rycka igen i tabellen.

Det kanske säger allt om vilken kamp det var, att det var JT som faktiskt skadade Fabregas, förhoppningsvis är det ingen allvarlig skada. Vi behöver alla på lördag. Vi har redan handikapp mot City i och med att vi spelade i veckan när de kunnat vila, dessutom blev det förlängning. Men sådant sak fotbollsspelare kunna hantera.

TISDAG:
Ännu en utmanare till Sepp Blatter som gör sitt bästa för att förolämpla de europeiska medlemmarna i fotbollsfamiljen. Kanske är det därför som Hollands fotbollsordförande Michael van Praag nu anmäler sig som utmanare till mutkolven Blatter. Det gör fem utmanare nu; Jerome Champagne, Ali Bin al Hussein, David Ginola (jovisst) och Mino Raiola.

Det måste bli ett bra resultat ikväll, för Chelsea. För det är en sak att vara nedåtändan av en jättestor cupskräll av ett litet lag som vänder storlaget upp och ned på deras hemmaplan. Men att förlora mot Liverpool och åka ur en cup mot dem - det svider ännu värre för mig.

Jag tyckte Chelsea spelade riktigt bra i stora delar av första halvlek på Anfield, men vek ned sig i andra. Som vanligt kanske för vår stora svaghet att ett lag som inte egentligen kan eller har rätt inställning för det försöker spela på resultatet. På Anfield lönade det sig ändå nästan då Chelsea bara släppte till ett enda mål.
   Liverpool kanske släpper fram Daniel Sturridge ikväll. Det oroar mig mindre då han knappast är i spelmässig toppform ännu, men självförtroendemässigt kan det betyda massor för dem. Detta medan Chelsea naturligt nog måste fått sitt självförtroende stukat även om det inte var förstauppställningen som startade matchen, men det var nästan den som avslutade den i lördags.
   Förhoppningen är förstås att Chelsea istället frustar av revanschlust och vill visa världen att misstag sker, dåliga dagar inträffar och när Chelsea är bra, då är de riktigt fantastiskt bra. Så ja tack, visa det ikväll.
    Så vi får lita på att Chelseas spelare ikväll ger José Mourinho en dag försenad födelsedagspresent. (Dock, Liverpoolsspelarna kanske tycker de ska ge Rodgers samma present, då Mourinho och Rodgers har samma födelsedag).


MÅNDAG:
GRATTIS. José Mourinho fyller idag 52 år.

José Mourinho hade inget, inget alls att säga sina spelare efter matchen mot Bradford. Vilket nog matchar supportrarnas känslor också. Däremot gratulerade han Bradfordspelarna. Antar dock att upplägget inför matchen imorgon lär beröra vad som hände eller kanske inte hände i lördags.

Den här veckan måste det handla om revansch, om att stå upp och resa sig från en väldigt oväntad knock. Bara vinster mot Liverpool imorgon och City på lördag kan tvätta bort det vi kände i lördags.
    Det är två svåra, tuffa och väldigt avgörande matcher som väntar. En vecka man såg fram emot med stort hopp och tillfredsställelse tills i lördags kväll när chocken kom. Nu känner man sig verkligen inte lika lugn utan det är redan nervöst.
    Ändå får det inte bli övertänt för då är det risk för nya smällar. Den här sådana här utmaningar som kommer att visa vad Chelsea, spelarna och José Mourinho verkligen går för den här säsongen.

 

Rykten, notiser m m, v-5


SÖNDAG:
Christian Atsu gjorde två mål när Ghana slog ut värdarna Guinea i ACN-kvarten. 3-0 slutresultat.

Nu kommer nyheten att Mohamed Salah kommer att genomföra en läkarundersökning hos Fiorentina. Det är förmodligen ett lån men inget har sagts direkt.

Liverpoolmänniskor förnekar sig inte. För de av er som läst den väldigt rekommenderade artikeln i The Telegraph med Diego Costa vet vad den säger: men i Liverpool tolkar man det så här:
"Diego Costa defends Emre Can stamp and insists he won't change" Vilket inte alls är den tolkning de som verkligen läst artikeln gör (vilket är många då den citerats i flera dussin tidningar). Rubriken kommer från den något subjektiva Liverpool Echo. Självklart är rubriken satt för att smutskasta Costa ytterligare.

Nu börjar det viskas om problem med transfern av Juan Cuadrado. Inga besked om läkarundersökning och förväntningarna är plötsligt att det inte blir klart förrän tidigast i morgon. Trots att Cuadrado bevisligen är i London och var på Stamford Bridge igår.

Wolfsburg meddelar att de kan inte komma överens med Chelsea angående övergångssumman för André Schürrle. Det börjar verka som om det ska strulas i år med transfers. Det är dock nästan 1,5 dag kvar och tidspress brukar åstadkomma saker.

Samtidigt börjar det pratas om att Patrick Bamford säljs till sommaren pga Drogbas uttalande om att han ska spela även nästa säsong.

Mycket snack idag om att Chelsea ska lägga 21m pund på att köpa Enner Valencia från West Ham. Det skulle vara en summa Hammers lär få svårt att säga nej till. Ändå, jag undrar jag. Dessutom lär ryktet uppkommit hos Metro och det inger inte något förtroende.

Silly seasaon slutar imorgon för England, men rykten om ny spelare kommer fortfarande. Nu är det Lucas Ocampo som är aktuell (det har han varit förr). Detta då Monaco tydligen lägger ned alla sina ambitioner och åter sjunker ned i anonymiteten efter att ägaren verkar tröttnat (tydligen kostade hans skilsmässa honom lite väl mycket pengar och då vill han inte längre lägga dem på fotbollslaget).

Didier Drogba som en del trott skulle till MLS, ni vet den där resan Lampard aldrig gjorde, säger att han nästa säsong också är en Chelseaspelare. Det undrar man nog, men att han är kvar i klubben tror vi på.

Engelsk fotboll är ju överfylld med gamla liverpoolare som kommentatorer och experter. En av dem är Danny Murphy som i den här artikeln hyllar Kurt Zoumas match igår och jämför honom med vår gamle hjälte Marcel Desailly (vilket han inte är ensam om). Läs >>

LÖRDAG:
Juan Cuadrado tänker försöka få nummer 74 i Chelsea. Trist med fotbollsspelare som ska ha konstiga nummer om ni frågar mig, men det finns en sorts historia bakom. Cuadrado hade nummer 11 i Fiorentina. Det är det nummer han vill ha, men det har ju Didier Drogba, som han fick av Oscar i somras. Därför vill Cuadrado ha 74, för 7+4=11- Men varför då inte ta 47? Det är inte american football det handlar om.

Juan Cuadrado har tweetat en bild från Stamford Bridge från innan matchen idag. (För er som följer sådant). Vi kan nog sätta oss ned och undra över vilket tröjnummer han får.

Inget nytt om Juan Cuadrado även om alla betraktar honom som i det närmaste klar för Chelsea. Ryktena placerar honom i London idag för läkarundersökning och för att titta på Chelsea i matchen mot City.
   Det verkar också klart att Salah lånas ut till Fiorentina.
   Vincenzo Montella som hotade att sluta om Cuadrado lämnar verkar dock inte hålla det löftet. Affären verkar sluta på 23,3m pund plus s k add-ons upp till den offentliga utköpsklausulen på 26,8m pund.

FREDAG:
Vincenzo Montella, manager i Fiorentina bekräftar att Juan Cuadrado har skrivit på för Chelsea. Chelsea har inte kommenterat det. Faktum är att de har inte kommenterat någonting av dagens händelser trots att det är fem timmar sedan Costa fälldes.

Pelle Grinig har inte slösat med tiden och gör allt för att hälla salt på såren och uttala sig om Diego Costa och hur han måste förändra sig. Detta från en manager vars lag tillhör toppen bland de som varnas i England! Mindgames have begun.
   Pelle Grinig försöker också skrämmas med att Nasri kanske spelar imorgon. Hur skrämda är vi? Nja... då skrämer tanken på Silva och möjligheten att Aguero hittar formen igen betydligt mer. Dock inte tillräckligt mycket, misstänker att City kan få möta ett Chelsea som bara käkat taggråd hela dagen imorgon.

Stackars Tottenham, de spelar i Italien på torsdagen före cupfinalen som spelas på en söndag och Pochettino är redan ute och gnäller och hävdar att JM skulle också gnällt om de haft ett sådant hemskt schema. Något Chelsea får uppleva varje år flera gånger med tanke på att Chelsea till skillnad från Tottenham faktiskt brukar gå vidare i olika turneringar. Spuds och scousers alltså...

Det är mycket negativt kring Chelsea just nu och även om jag nog håller med till fullo att något pågår och att vi får onaturligt många viktiga domslut mot oss, måste vi gå vidare. Som John Terry i denna nostalgi-anknutna artikel och bild från den tid då unga spelare faktiskt var tvingade att ta hand om seniorspelarna, som när Gianfranco Zola var missnöjd med att missat två av tio frisparkar på träning och börjar om efteråt medan JT ska städa omklädningsrummet. Se själva >>

Senaste nytt om Juan Cuadrado är att han idag skulle besökt Fiorentinas träningsanlägg för att säga adjö, sedan sin mor som han måste flytta till London för att sedan resa till London själv för läkarundersökningen. MEN Chelsea och Cuadrado har tydligen pratat två olika språk kring hans lön så nu är det en fnurra på tråden. I Italien anges alltid spelarlöner efter skatt, så icke någonannanstans på jorden, så tydligen har Caudrados agent missat det och det ska nu diskuteras krings hans personliga lön. Detta löser sig nog på något sätt, kanske under tiden han flyger till London. Med Costav avstängnging vore det ju bra om Chelsea kan få Cuadrado spelklar till imorgon, tajt men möjligt. Särskilt som Schürrle knappast lär vara tillgänglig pga skaderisk och hans förmodade övergång med allt det innebär för hans del i Wolfsburg.
     OM Salah har rest till Florens för sitt eventuella lån till Fiorentina vet inget verkar det som.

André Schürrles agent Ingo Haspel tror att tyskens flytt till Wolfsburg blir klar under dagen. Tydligen är Wolfsburg och Chelsea överens och det handlar om detaljer i de olika kontrakten. 22,5m pund sägs det att Wolfsburg betalar för Schürrle som haft svårt att övertyga efter VM. Haspel säger dock att inga diskussioner längre rör sig om siffror - och det brukar ju vara problemet i nästan alla kontraksförhandlingar så detta kan nog vara väldigt nära. Att vi får säga adjö och tacka André Schürrle för hans tid som nummer 14 i Chelsea.
    Apropå nummer sägs det att Cuadrado skulle bli vår nye nummer 25. Det tror vi inte på. Zolas nummer är så nära pensionerat en tröja kan vara i en fotbollsklubb.

Skvallerbladet påstår att Zlatan Ibrahimovic är på väg till Chelsea. Sannolikhet. >0,1%

Glenn Hoddle anser att om Diego Costa döms idag borde han bli avstängd från Ligacupfinalen istället. Hoddle har en klar poäng där, då han hävdar att avstängningar ska bara beröra den turnering/tävling smo orsaken till avstängningen sker i. Men i England gäller avstängningar samtliga turneringar. Däremot kan en avstängning i England aldrig någonsin påverka t ex Champions League och samma regel anser Hoddle borde gälla de olika turneringarna i England. CSFC håller med även om det kan bli lite långvarigt om ett lag åker ut och avstängningen ska gälla t ex tre följande matcher. Det kan i princip bli en avstängning i tre säsonger då...

Ryktet om Enner Valencia till Chelsea har fått luft under vingarna, vilket inte gör det mer sant det gör det bara mer omskrivet, och han har nu fått en prislapp i medierna också. 21m pund. CSFC bedömer sannolikheten som >10%.

Daily Star, ja de, säger nu att när Cuadrado är klar (vilket han ännu inte är) kommer Mourinho att åter jaga Varane. Det börjar bli tidernas längsta silly-rykte då det pågått sedan första dagen José Mourinho kom tillbaka till Chelsea och ännu har absolut inget alls gjorts för att göra det sant tydligen.

David Ginola är redan ute ur Fifa-rejset då han inte fick ihop tillräckligt många stödnomineringar. Inte så underligt då det hela var ett PR-trick av bookmakingfirman Padddy Power.

Ännu inget nytt om Cuadsrado men förvänta er skvaller och kanske till och med nyheter senare idag.

ORSDAG:
Efter att läst alldeles för många vedervärdiga, hatiska, fullständigt vidriga kommentarer om Diego Costa från Liverpoolfans (och det är tyvärr inte ovanligt även om det gäller just Costa nu, det är ibland närmast en norm när något går dem emot) är det rätt skönt att se att det finns bedömare som faktiskt håller huvudet kallt. Själv reagerade jag ärligt talat inte alls över att Costa avsiktligt skulle stämplat Can. Men gjorde han det ska han förstås stängas av, men var det inte avsiktligt så framstår det hat som vrålas ut över internet ännu obehagligare. Gary Neville anses av många vara Englands bäste bisiittare (och förstås ryggradsmässigt hatad av scousers då han spelade för United) anser att det var faktiskt ett helt oavsiktligt tramp. Läs mer här >>
    Men det faktum att en dom mot Diego Costa mot all praxis, detta har aldrig någonsin hänt förr, forceras fram inom 2-3 dagar, för att kunna stänga av honom inför årets viktigaste match, en match som kan avgöra ligan, det finner jag högst anmärkningsvärt. Liksom att ett enda ögonblick av mängder av möjliga regelöverträdelsersom domaren uppenbarligen missade och i flera fall verkade rent av strunta i, prövas i avsikt att stänga av en spelare - det luktar riktigt illa.

André Schürrle lär enligt Kicker kommit överens med Wolfsburg om de personliga villkoren. Affären ska kosta 20m pund, bra mycket mindre än spekulerat och bara något dyrare än vad Schürrle var när han kom. Inte en jättebra affär, men för att köpa måste det säljas.

Senaste Cuadrado är att affären slutförs imorgon och engelska medier talar om att Chelsea sparar över 1,5m pund på euros fall efter det grekiska valet. Tror inte det är det viktigaste, viktigare är att Cuadrado är en spelare som inte är rädd för att hjälpa till även i det defensiva spelet. Många hävdar att Ande Schürrle först måste säljas innan affären genomförs. Salah lär lånas ut till sommaren medan Chelsea betalar hans lön. Schürrle lär fått bud om ca 22-23m pund från Wolfsburg, Chelsea vill ha 25-30m pund beroende på vilken källan man vill tro. En röra, men en röra som måste redas ut senast måndag kväll.

Två tidigare Chelseaspelare håller på att röra på sig. Robert Huth är på väg till Leicester på lån, Scott Sinclair som varit en flopp hos City (varför han nu gick dit?) är klar för Aston Villa på lån.

Fortfarande inget besked om FA stänger av Diego Costa på lördag. Costa har bestridit anklagelserna vilket skulle ske senast kl 19 svensk tid. Klubben har ställt sig helt bakom Diego Costa i detta. (kl 20.00 torsdag kväll) José Mourinho har också ställt in presskonferensen imorgon vilket är emot reglerna, så mer bråk att vänta. Tipset nu är att beslutet inte kommer förrän imorgon men avstängningen lär säkerligen komma före matchen på lördag och kan förmodligen inte överklagas. Domaren Michael Oliver är om CSFC förstår det rätt den som leder anklagelserna, EFTER att sett videoklipp på händelsen med Emre Can. Costa friades dock helt från anklagelsen om att stämplat Skrtel senare i matchen. Däremot kommer Gerrard som kanske borde visats ut för sin skallning mot Costa, Lucas och Henderson som både skulle haft två gula kort har inte anklagats för något. Inte heller domaren som var den ende närvarande och framför tvn (förutom scouserfans) som inte ansåg nedgörningen av Costa var en straff får stå till svars för sitt agerande.
    Videobedömning är ett hjälpmedel som bör användas men frågan är om sådana bedömningar ska forceras fram på det sätt som sker just nu.

Gazetta dello Sport hävdar att Chelsea kommer att låna ut Mohamed Salah till Fiorentina i samband med köpet av Cuadrado som enligt dem är klart. Jag avvaktar nog bättr ekällor men något verkar onekligen vara på gång.

Och dryga timmen senare sägs det att Chelsea ändå tänker försöka värva Enner Valencia från West Ham. Silly silly silly season. Lär inte hända. West Ham kommer absolut inte släppa honom nu om inte Chelsea bjuder löjliga summor och då kan de ju lika gärna köpa Cuadrado.

I Italien sägs det att affären om Juan Cuadrado är klar. För 30m euro. Det lär nog höras mer om detta under dagen-kvällen.

Daily Mail får det att låta som att de tär klart att Juan Cuadrado kommer och att han kan spela redan på lördag. Det undrar vi storligen. André Schürrle lär gå andra vägen, fast till Tyskland istället. Wolfsburg eller Dortmund för att finansiera affären....
   Det kan nog bli lite intensivt även i det här fönstret, men ta allt med en stor nypa salt just nu.
   Men vill ni veta mer om Juan Cuadrado är det här en rätt bra sammanfattning. Oavsett om han blir blå istället för lila spelare. Läs >>

Sepp Blatter har nu även officiellt brutit sitt tidigare högtidliga löfte om att inte kandidera en femte gång. Idag strax innan deadlne har han officiellt anmält sig som kandidat till posten som Fifa-ordförande - och alla särskilt i Europa fruktar att han blir vald då ingen annan av kandidaterna verkar kunna rubba hans tidigare redan inköpta maktbas i småländerna som erhåller enorma belopp från Fifa trots att deras fotboll inte motsvarar det. Vårt största hopp är antingen prins Ali av Jordanien eller holländaren van Praag.

En annan och balanserat insiktsfull artikel om mannen som tydligen ska ersätta Luis Suarez som engelsk fotbolls buse nummer ett; Diego Costa. Skönt att han spelar för oss, för det gör honom ju bara nnu värre särskilt i de här scousermänniskornas ögon (som väldigt snabbt glömt vad deras Suarez höll på med!). Men alla bra stories måste ju ha en skurk. Läs mer >>

TalkSport har smuttat på glöggen som blev över och som jäst extra mycket. De hävdar att Chelsea nu försöker värva Enner Valencia och Diafra Sakho från West Ham. Misstänker att galningen Durham på något sätt är inblandad i ryktet, han har inte många rätt.

ONSDAG:
Chelsea lär lagt ett nytt bud på Juan Cuadrado nu ikväll till Fiorentina. Det ska dock fortfarande vara under den berömda utköpsklausulen.

Inte bekräftat än men ännu en gammal spelare tänker försöka utmana Blatter, det är Luis Figo som tydligen planerar att ställa upp och den här gången är det inte bookmakingfirman Paddy Power som står bakom det hela (som det tydligen är med David Ginola).

Wolfsburg lär dragit sig ur kampen om att få André Schürrle då priset är för högt (om det nu är 25 eller 30m pund, båda siffrorna nämns lika ofta), men nu lär Dortmund vara intresserade! Ett byte med Marco Reus kanske, ryktena om honom har dött sotdöden senaste månaden trots att han kanske är den mest tilllgängliga och mest intressanta spelaren på marknaden just nu.

Kanske är vi enögda men nog tyckte jag Costas tramp på Can verkade oavsiktligt (det var utan tvekan min oomedelbara reaktion), det på Skrtel ännu mer så då han var högt upp i luften och någonstans måste han ju landa. Men en kampanj pågår nu för att få honom avstängd och med tanke på Olivers usla domarinsats kan det mycket väl bli så, för han verkade ju inte sett mycket av det som hände på plan. Och då kan ju spelare dömas i efterhand.

Skvallerpressen hävdar att Chelsea lagt ett bud om 370m kr på Sergio Ramos. Låter underligt med tanke på den relation Ramos hade med Mourinho i Real. På måndag är silly season slut, så skönt det ska bli.

TISDAG:
En mycket rolig artikel att läsa om vår nye hjälte Diego Costa, som anmärkningsvärt nog ännu är mållös i cupmatcher. Vi som kommer ihåg Vinnie Jones i Chelsea, Dennis Wise vet vad skribenten menar, men Costa är faktiskt bättre än båda två tillsammans och redan i mina ögon en Chelsea legend. Och visst, hade han spelat för motståndarna hade nog känslorna varit väldigt annorlunda. Men så är det ju med den sortens spelare; du älskar att de spelar i ditt lag och har lite svårt för dem när de spelar i motståndarlaget. Läs mer >>

Det har varit lite tyst om Danilo Pantic denna vecka, men mittfältaren har återigen bekräftat att han går till Chelsea i det här transferfönstret. Sedan blir han förmodligen utlånad till Vitesse. Han kommer att kosta Chelsea ungefär 670.000 pund i utbildningsbidrag till Partizan då han vägrat skriva kontrakt med den serbiska klubben.

Ju mer dagen har gått desto mer har jag undrat över Chelseas uppställning ikväll. Med tanke på Sterlings snabbhet, Coutinhos form och att Scousers vilade Gerard i helgen. Kanske blir det Kurt Zouma där bak med JT. Zouma är den snabbaste mittbacken, hans positionsspel har utvecklats hela tiden och särskilt bra har han spelat med JT. Däremot kan jag inte se Chelsea spela med både Mikel och Matic vilket i princip misslyckades helt på Anfield. Och kanske Oscar bakom Fabregas för en gångs skull. Oscar är bättre defensivt än Fabregas och det kan helt klart vara värt att pröva så att Oscar kan smyga upp, han har ju kanske bästa skottet i Chelsea...

Wolfsburgs sportchef Klaus Allofs förnekar att klubben är intresserade av André Schürrle.

CSFC har kritiserats för bristande uppskattning av en viss spelare i Chelsea, en spelare som varit prominent närvarande i våra två största fiaskon den här säsongen. Så vi är inte de enda som pekar ut det faktum att när Matic inte spelar då fungerar inte Chesleas defensiva mittfält. Läs gärna den här analysen >>

Brendan Rodgers är oerhört stor i käften och kaxig inför matchen ikväll och hävdar att Liverpool absolut inte behöver frukta Chelsea och att de borde vunnit med 3-1 eller 4-1 på Anfield. Täpp till munnen på honom snälla Chelsea. Rodgers har blivit oerhört gapig den här säsongen och bör lära sig att ödmjukhet är en mycket trevligare inställning. Fråga The Mauler!

En liten intressant vändning i Juan Cuadrado-följetongen. Chelsea lär kommit överens med Fiorentina om en 23m pund transfe (under utköpsklausulen men över första budet) förutsatt att Mohamed Salah går andra vägen. Som lån säsongen ut.
   Juan Cuadrado lär redan kommit överens om de personliga villkoren med Chelsea.
   Om vi säger så här; det är väldigt många som hävdar detta denna morgon - men ingen jättetung källa. Däremot har någon kastat in en pinne i hjulet, och nu jagar även Real Madrid Cuadrado...

Efter helgen känns startelvan väldigt lätt att gissa. Oscar lär nog få betala för att han var med och i startelvan och därför har jag gissat på Ramires. Andra får vara kvar men flyttas, som Azpi, men det är kanske lika stor chans att Filipe Luis får starta.
Så här är vår gissning: Courtois - Ivanonovic, Cahill, JT; Azpilicueta - Matic, Fabregas, Ramires, Willian, Hazard,- Costa

MÅNDAG:
Mycket prat om att Daniel Sturridge gör comeback imorgon. Är väl inte så orolig över det. Han är knappast i form även om det säkert stärker Liverpools självförtroende.

Medan tidningarna tävlar i all knyta spelare till klubben vidhåller Mourinho att Chelsea inte letar förstärkningar, annat än om något händer och spealre lämnar. Dryga veckan kvar och så får vi se.

Ett inlägg i debatten om usla domarinsatser, vilket helgen tydligen återigen var full av. Jag anser det är vettigt att domare måste förklara sig efter matcherna precis som spelare och managers. Varför ska just domare vara Untouchable och aldrig behöva stå till svars för sina misstag, de kan kosta mer än något misstag en spelare någonsin gör. Läs mer >>

Moussa Sissoko som nästan alla tydligen vill ha från Newcastle har blivit aktuell för Chelsea sägs det efter att buden på Cuadradp och Costa slagits ned. Både Douglas Costa och Juan Cuadrado har dock enligt medierna sagt att de vill till Chelsea - NU. ÄVen om det ser väldigt svårt ut med de löjeväckande utköpsklausuler de lär ha.

Bertrand Traoré åker hem tidigt från ACN då Brukina Faso åkte ut efter förlust till Congo, efter att målvakten boxat bollen in i en spelare och den sedan trillat in i mål.
    På onsdag hejar vi alla på Elfenbenskusten så att inte Yaya Touré och Wilfried Bony kan spela på lördag.

André Schürrles pappa Joachim lär vara i London för att prata med Chelsea, om en transfer tydligen. Likaså sägs representanter från Wolfsburg vara i stan för snack också. Det känns nästan som om det blir så att Schürrle lämnar, missnöjd som han är efter att hamnat bakom Willian i laguttagningarna.

Didier Drogba kommer säkerligen att förbli i Chelsea då han avslutar sin spelarkarriär till sommaren. Det har antytts länge och nu har Dfrogba framfört liknande önskemål i samband med att JM hyllat honom som en av sina bästa värvningar någonsin.

Juan Cuadrado fick inte några höga betyg och ansågs inte vara värd sin häftiga utköpsklausul i Fiorentinas match mot Roma. Men hans tankar var kanske på annat håll som många andra fotbollsspelares den här helgen.

MÅNADENS TRANSFERAFFÄRER - Chelsea FC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!