csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 22 sp 16 v 4 o 2 f 51 - 19 mål 52 p

  

19 - 25 januari 2015

Nyheter v-4


SÖNDAG:
Som Chelseasupporter skäms man, men vi måste också gratulera Bradford till en av tidernas största cupskrällar. Lycka till i fortsättningen. (José Mourinho uttalade också sin skam över att Chelsea åker ut mot Bradford, men var inne och gratulerade alla Bradfords spelare i deras omklädningsrum efter matchen). Läs vad han säger om resultatet och matchen, oacceptabelt är hans omdöme men också grattis till Bradford. >>

Man är fortfarande helt i chock och kan inte förstå. Särskilt inte som ingen utanför arenan kunde se matchen. Den närmaste gissningen, är att spelarna lade av som de så ofta gjort de senaste åren och trodde allt var klart och de började fokusera på veckan som kommer. Som är säsongens hittills i särklass viktigaste vecka och tuffaste. Klyschan om att ta varje match för sig fungerade uppenbarligen inte alls igår.
   Sådana här resultat som mot spuds och igår har man som Chelseasupporter sluppit, ja ändå sedan 80-talet känns det som.
   Det bådar verkligen inte gott inför returen mot Liverpool och det så otroligt viktiga ligamötet mot City. Särskilt inte på hemmaplan dessutom. Obegripligt, fullständigt obegripligt hur sådana spelare kan underprestera så, det var sannerligen inget dålig lag Chelsea spelade och Willian, Hazard och Fabregas kom dessutom in och var på plan under kollapsen.
    Som cupromantiker kan man dock inte undlåta att notera att de tre bäst placerade ligalagan alla förlorade i den här cupomgången, och alla på hemmaplan! Fyran United klarade bara 0-0 borta mot det allra lägst placerade motståndarlaget.... Sexan Tottenham förlorade också hemma och Åttan Liverpool fick också bara oavgjort. (Arsenal och West Ham spelar senare idag). Den mest sensationella FA Cupomgång som spelats antagligen.

Obegripligt som sagt.

Vi får nu hoppas att spelarna och laget skäms och verkligen tar sig själva i kragen och visar vad Chelsea 2015 verkligen är för lag mot Liverpool och mot Manchester City. Två segrar där och vi kan lägga detta bakom oss.

LÖRDAG:
Chelsea underpresterade något fruktansvärt enormt idag. Grovt dessutom då de tappade en tvåmålsledning på hemmaplan! Och förlorade till division trelaget Bradford på hemmaplan! Oförlåtligt dåligt. Kanske tur att man slapp se eländet. Måste varit en inställningsfråga då rapporterna säger att Bradford skapade mest också.
    Chelsea ute ur FA Cupen, den turnering vi traditionellt brukar göra bäst ifrån oss i. Mot Bradford. Man kan knappt tro det.
    VILKEN KOLLAPS. VILKET FIASKO FÖR CHELSEA
    Vad är det med Chelsea, först Tottenhamskandalen och nu detta? Vad pågår?
   Det är bara att dra filten över huvudet och glömma den här dagen. Visst är det otroligt roligt med cupsensationer men man vill ju inte att det ska vara mot Chelsea. Det här var nog det värsta som kunde hända inför den avgörande veckan som kommer, och kanske var det därför det hände. Spelarna kunde inte hålla fokus på den här matchen utan tänkte framåt istället. Vem vet, skandal är det dock av Chelsea att förlora så här.

Patrick Bamford slog till på Eithad och gjorde första målet och gav Middlesbrough ledningen mot Manchester City i FA Cupen. Middlesbrough var närmare fler mål än City var. Stor matchhjälpte förstås.
    Visserligen saknar City Yaya Touré men så stor skillnad ska inte en spelare göra i den truppen och hos engelska mästarna. De har helt enkelt usel form och lovande för lördag är att Aguero är långt från sin form hittills. Tre raka hemmaförluster, ett rent pinsamt facit nu för mästarna.

VILKA CUPSENSATIONER, ledarna och tvåan i ligan åker ur FA-Cupen mot lägre divisionslag.

Chelsea U18 slog Norwich med 5-0 idag. Målgörare: Adamcyzk 33; Scott 43; Muheim 59; Abraham 76, 89 - trots att Chelseas hemsida lyckas få det till att Abraham var en "unused sub"...!

Omerou på bänken, Kalas inte i truppen (får kanske inte spela cupen...) och Patrick Bamford startar, så lite Chelsea blir det i tv-matchen på Viasat.

André Schürrle inte ens på bänken idag, antingen är han sjuk eller så är det en väldigt klar indikation på att han lämnar Chelsea inom kort. Tyvärr men han har ju inte hittat någon form alls i år även om han gjort några mål.

Tredje omgången var rätt sensationsfri men fjärde ser onekligen annorlunda ut. Cambridge ordnade omspel mot United, Blackburn har slagit Swansea idag. Får hoppas Chelsea sköter sig, men Mourinho är en manager (en av få tyvärr) som alltid tar cuptävlingarna på största allvar. Ännu ett stort plus i min betygsbok för honom som manager, för jag hatar managers som inte alltid vill vinna varje match för att kunna koncentrera sig på vissa turneringar. Det är i mina ögon närmast fusk och managers motsvarighet till filmningar i straffområdet.

Det händer som tur var inte ofta, men för andra gången på kort tid i FA Cupen visas Chelseas cupmatch inte i någon tv-kanal - så ingen betygsättning utan bara redovisning om laguppställningen idag.
   Det var en cupsensation igår när Cambridge fixade omspel mot mäktiga storfavoriten Manchester United. Uppenbarligen klarar van Gaals lag inte av cupspel, de åkte ju ur ligacupen så det dånade om det mot MK Dons tidigare i år.

FREDAG:
Chelseas U21 tog ledningen mot West Ham borta redan i femte minuten med ett underbart mål av Kasey Palmer. Detta efter en hörna där målvakten verkligen fick anstränga sig för att rädda en Solanke-nick. På hörnan kom bollen in till Palmer som med ryggen mot mål klackade in bollen!
   Tvåan gjorde Solanke via ribban efter att Izzy Brown fått ett friläge räddat men sedan kunde passa Solanke. 44 min.
   Strax efter fick Solanke ett öppet friläge och sätter bollen. 3-0 i halvtid.
   52 min. Lllegett reduverar efter ett ok anfall.
  Slutresultat 3-1 till oss.

JM har tagit död på alla rykten om Cuadrado med flera på dagens presskonferens. Inga ska heller lämna. Han var ganska kategorisk men saker kan alltid hända, som förra januari när Mata överraskande blev föremål för ett bud Chelsea inte kunde säga nej till.
   "Our desire is to keep the same squad, which reflects that we are happy with the players, that we are happy with the work we did in the summer to prepare the season, reflects the trust we have in the group and if possible we don't want to be involved in the transfer window. 'If we have to be it's because somebody pushed us, with some offer for our player, but Chelsea moving and looking for a change? No."
   Både André Schürrle och Mohamed Salah förväntas starta mot Bradford imorgon om inget händer.
  Petr Cech kommer att stå i mål och John Terry vilas.

(Notera att även om spelaren själv bekräftat har inte Chelsea bekräftat att ungdomen Danilo Pantic har köpts från Partizan Belgrad. Även om vi räknat det som en värvning redan då Chelsea tyvärr är notoriskt usla på att bekräfta ungdomsaffärer).

Mino Raiola (Zlatans, Balotellis, Pogbas agent) tänker utmana Sepp Blatter om Fifaposten. OK, jag erkänner - jag tycker väldigt illa om Mino Raiola som kännetecknar allt jag inte gillar hos agenter. Ändå skulle jag personligen hellre rösta på honom än Blatter för jag ser inte Raiola som en konservativ fuskare och korrupt maktspelare, han är agent och hans klienter tycker nog han är en bra agent. Det är ju en enda agents fel att agentrollen utvecklats som den har gjort.

Det ser inte lovande ut att få se Chelsea spela i helgen. Tydligen lockar inte topplaget Chelsea mer än WBA när det gäller Viasats planering. CSFC ska försöka få en stream så vi åtminstone kan berätta om matchen efteråt, men med den starttiden (16) är det tveksamt om någon visar. Samma situation som förra omgången av FA Cupen.

Vinst mot Bradford imorgon sätter ett nytt klubbrekord med 13 raka hemmavinster för Chelsea (synd på den där Schalkematchen).

TORSDAG:
Två klara lån. Som väntats. Marko Marin flyttar från Fiorentina till Anderlecht och vi får hoppas han hittar sig själv där. Nathaniel Chalobah flyttar från Burnley till Reading där han får spela under vår förre assisterande manager Steve Clarke, det kan nog bli bra.

Flyttade matcher. Hemmamatchen mot Southampton spelas nu söndag 15 mars och bortamatchen mot Hull söndagen 22 mars.

28 januari spelar Chelsea mot Swansea i femte omgången av FA Youth Cup.

Revisionsfirman Deloitte ger årligen ut en lista på vad de betecknar som fotbollens rikaste klubbar (men som uppenbarligen inte tar hänsyn till skulder). Listan toppas av Real Madrid före Man United som tagit sig förbi Bayern tack vare några osannolikt bra sponsorsavtal. Chelsea finns på sjunde plats, en efter Man City och en före Arsenal. Efter Bayern kommer Barcelona och PSG! Deloitte mäter omsättning och Chelsea hade 324,4m pund mot Reals 459,5m.

Vet inte om ni kommer ihåg Adrian Mutu, rumänen som floppade spektakulärt hos Chelsea och sedan blev avtsängd och kontraktslös pga det vita pulver han stoppade upp i näsan. Mutu har skulder idag på några hundra miljoner varav ungefär 14m pund till Chelsea. Detta då Chelsea vunnit flera juridiska strider kring detta. Chelsea vann också mot Juventus som "värvade" Mutu utan att ersätta Chelsea. Nu har det nått CAS, idrottens högsta domstol och Juventus tror sig kommit undan. Lite komplicerat så läs själva mer här >>

ONSDAG:
Det var tyvärr ingen bra match av Chelsea igår, andra halvlek var rent ut sagt dålig och det verkade som hela laget la av. Det är en sak att spela på resultatet och en annan att sluta spela. Nu slutade det ganska väl ändå, men lite mer än så förväntar man sig av Chelsea i år. Av Josés reaktion att döma verkar det nästan som om Chelsea genomförde ett träningspass i defensivt arbete - och det var nog inte vad de flesta av oss hade hoppats på.
   Inte det Chelsea vi hoppades på igår men en pragmatisk inställning och vi fick ju se varför Thibaut Courtois har det rykte han förtjänar.

TISDAG:
JM har avslöjat att huvudskälet till att Chelsea tackade nej till Angel di Maria och Radamel Falcao som nu tjänar Man United, var helt enkelt deras hutlösa lönekrav. Ingen i Chelsea tjänar ju över 200k i veckan även om det sägs att Eden Hazard kanske kommer att nå den nivån med sitt nya kontrakt. De här två spelarna lär begärt minst 260.000 pund i veckan var... Jag tycker JM var klok som sa nej, särskilt som jag inte är särdeles imponerad av någon av dem trots di Marias mycket fina start av säsongen. Men jämför dem med Fabregas och Costa och jag väljer Cesc och Diego varje ögonblick.

Största frågetecknet ikväll tycks vara vem som ska stå i mål för Chelsea? Courtois tror Mirror, andra tippar Cech som s a s är cupmålvakten. Annars verkar det i engelsk press, liksom alltid i svensk press, att alla håller på Liverpool. Ur underdog-perspektiv är det naturligt och väntat, men riktigt så enkelt är det aldrig när Chelsea möter Liverpool.

Jag hoppas på en empatisk bortavinst mot Scousers ikväll. En vinst som ger Chelsea möjlighet att vila spelare i nästa vecka. Och spelar vi som senast har vi en stor möjlighet till det. Men Liverpool lär nog försöka bjuda bättre motstånd än vad svanarna gjorde i första halvlek. De är obesegrade i åtta matcher, även om det jag har sett kanske knappast imponerat spelmässigt. Möjligen är Sturridge tillbaka (även om ESPN säger att han missar matchen), annars verkar det som om Rodgers fått stopp på deras läckande försvar genom att dra ned Emre Can där. Sterling verkar också vilat upp sig och hittat formen igen. Mourinho vill inte att våra fans retar Gerrard, men någon gång tycker jag gott den ramsan kan få höras även om det inte bör bli för mycket.
   Mitt andra önskemål är att Diego Costa börjar göra cupmål också, det kommer vi att behöva både i Ligacupen, Champions League och FA Cupen framöver.
   Liverpool räknar med att Gerrard som vilades med lättare skada i helgen är tillbaka, men Balotelli lär inte vara spelklar. Han var sjuk i helgen. Lallana kan återvända men är kanske inte klar. Joe Allen, Flanagan, Jones är borta.
   I Chelsea kan Azpilicueta bli aktuell för spel igen. Många tror Costa vilas, det är jag inte alls säker på. Mot Bradford ja, men jag hade nog valt Costa för att försöka avgöra redan i första matchen med tanke på tuffheten i matcherna nästa vecka.
   Det var för övrigt Liverpool Chelsea slog när de gav José Mourinho hans första buckla i England, Ligacupen 2004-05.

MÅNDAG:
Chelsea kvitterade mot WBA i 90:e minuten i U18-matchen. Målskytt var svenske Ali Suljic.

Cesc Fabregas är den förste spelare som klarat av att göra 15 assist under två olika säsonger. (Den förra var 2007-0 med Arsenal då han sammanlagt nådde 17 assist). Han är väl på väg att bryta Thierry Henrys rekord om 20 assist under en säsong. Fabregas har 16 matcher på sig att göra sex till. Vilket han nog ser ut att klara.

CUPVECKA.
Mycket mer Cupvecka kan det inte bli. Inom åtta dagar har Chelsea tre cupmöten. Dubbelmöten mot Liverpool som är boostade av att Sturridge kommer tillbaka och en serie bra resultat (även om spelet nog kan diskuteras) där Emre Can plötsligt blivit mittback och visat sig kanske vara lösningen för deras veka försvar. Det börjar borta på tisdag på Anfield. Sedan en på papper väl överkomlig match mot Bradford på lördag hemma, följt av returen i ligacupens semi mot Liverpool på tisdag igen på Stamford Bridge.
   Chelsea kan fortfarande teoretiskt vinna fyra tävlngar. Ligacupen betyder kanske minst för de allra flesta men den betyder mer för en viss José Mourinho som gillar den mer än förmodligen någon annan manager. Det var ju hans allra första buckla och triumf i engelsk fotboll.
   Sedan tror jag nästan det är positivt att vi har Liverpool även om jag personligen kanske hellre hade sett att vi sparkade ur Tottenham ur cupen som det blev kring nyår. Annars finns det ju inget mer tillfredsställande än att förstöra för Liverpool som när reservlaget spelade bort dem från titeln i våras. Det är nog lättare att motivera laget även i den minsta cupen när de möter Liverpool än om vi hade fått Sheffield United.
   Så räkna med ett starkt lag. Cech tror jag får fortsätta i mål som cupmålvakt vilket ger Courtois mer tid, men säker är jag absolut inte då JM kanske istället vill få igång Courtois igen. Sedan tror jag på en uppställning som i mångt, nästan helt kanske liknar lördagens mot Swansea.
   Intressant lär det bli i vilket fall som.

 

Rykten, notiser m m, v-4


SÖNDAG:
Ett mycket överraskande rykte, för oss, är Raheem Sterling till Chelsea. Det har inte hörts förut men har dykt upp då Sterling tydligen krånglar kring sitt nya kontrakt med Liverpool. Det verkar dock inte så sannolikt och källorna är knappast de mest trovärdiga.

Också kring Juan Cuadrado skvallras det fortfarande, trots Montellas hot om att lämna. Chelsea måste tydligen betala 7m pund i januari om Fiorentina ska släppa honom. Fiorentina som också tappat utlånade Marko Marin den här månaden då Chelsea istället lånade honom till Anderlecht. 7m är en delbetalning, men övergångssummor i olika etapper har ju blivit standard i nya FFP-världen. Utköpsklausulen lär vara 26,8m vilket är mer än Chelsea hittills velat betala.

Chelsea lär höjt sitt bud på Douglas Costa till 18,7m, vilket är långt från Shaktars begärda 30m, vilket ju också är en vansinnig värdering - men som vi spekulerat i förut verkar det finnas andra skäl för Shaktar att inte vilja göra affärer med Chelsea. Det har vi sett förr och det verkar vara något liknande nu.

Chelsea lär ju vara intresserade av Burnleys Danny Ings som har utgående kontrakt. Tottenham lär dock vara hetare och ska lägga bud inom närmaste dagarna.

Daily Mail har rankat de tio största cupskrällarna och överraskande nog platsade inte Chelseas brakförlust igår. Chelsea skämde dock ut sig redan 1972 och förlorade till Leyton Orient efter ännu en tvåmålsledning (2-3 slutresultat då) och den matchen kom in på en nionde plats på listan.

Det spekuleras i att Yaya Touré och Wilfried Bony kan komma att spela mot Chelsea. Detta efter att Elfenbenskusten överraskat mycket negativt i afrikanska mästerskapen. De har bara två poäng efter två matcher och en förlust till Kamerun på onsdag innebär att de är utslagna och att spelarna skulle kunna bli tillgängliga till helgen!

Michael Essien kan inte förstå hur en viss spelare i City har agerat och säger att han själv skulle aldrig gjort så. Läs mer >>

Det blev massor med spekulation kring André Schürrle igår då han inte spelade eller ens var på bänken. Sjukdom, skada eller försäljning? Det var skada, han hade fått något som kanske kan beskrivas som ryggskott på morgonen.

LÖRDAG:
OK, det kommer från Metro så trovärdigheten är lägre än hos en politiker men enligt dem skojade inte Mourinho enbart när han pratade om att låna Steven Gerrard. Enligt Metro som sagt, vill Mourinho lägga bud på Gerrard efter säsongen för att göra en Lampard. Något jag absolut inte tror kommer att hända, men lite roligt är det om det vore sant.
   Det kanske också blir lite tändvätska inför den så väldigt viktiga returen på tisdag. En match där Chelsea måste spela några tusen procent bättre än idag och väldigt mycket bättre än i andra halvlek på Anfield (för Chelsea var väldigt svaga den halvleken efter en rätt bra första).

Fiorentinas manager Vincenzo Montella hotar att sluta om klubben säljer Quadrado till Chelsea. Samtidigt som Shaktar Donetsk begär löjeväckande 30m pund för den 16m-rankade Douglas Costa.

FREDAG:
Douglas Costa döljer inte att han vill lämna Shaktar Donetsk för Chelsea. Det skulle vara en dröm enligt honom.
   Shaktar lär dock sagt nej till 16m. Precis som Shaktar traditionellt alltid sagt nej till bud från Chelsea, kom ihåg hur länge Chelsea jagade Willian som de sedan istället sålde till Anzhi och Chelsea köpte honom därifrån istället. Det kan ha något att göra med rivaliteteten mellan ägarna på andra plan än fotbollens.

Källan är som den är, Metro, men de påstår att Fiorentina accepterat ett bud om 23m för Juan Cuadrado. Intressant.
   Även fler källor har "bekräftat" dock ännu ingen som man kan lita jättemycket på.

Samtidigt lär André Schürrle mer eller mindre tagit adjö av sina lagkamrater. Ej tillförlitliga källor men Wolfsburgs intresse är väl känt och fotbollsspelare av hans kaliber vill ju spela mer än hans form tillåtit honom i höst. Så är det bara. Den moderna managerns allra största problem - hur håller man en stor och bra trupp lycklig?!

Det har pratats om att Michael Essien skulle återvända till Premier League och intresserade klubbar lär inte saknats. Idag säger hans agent klart ut att Essien skulle aldrig kunna tänka sig att spela för en annan PL-klubb än Chelsea (och det lär tyvärr inte hända efter hans svåra knäskador). Se och lär du där uppe i ljusblått!

Ryan Bertrand har gjort förtjänst succé i Southampton och Koeman vill gärna se honom permanent i klubben. Det finns också en köpeklausul om 8m pund i lånekontraktet tydligen. Frågan är om det är klokt att köpa loss en lånespelare innan låneperioden löpt ut eller inte? Samtidigt lär tidigare Chelseaspelaren Jack Cork fått ett ultimatum av Koeman. Bestäm dig för en fortsättning i nästa vecka eller...

TORSDAG:
Mohamed Salah har många friare just nu, även David Moyes i Real Sociedad är nu intresserade av honom.

Nu är karusellen igång. Då Fiorentina kräver för mycket för Cuadrado ska Chelsea vänt sig till Shaktar Donetsk för att köpa Douglas Costa istället för 16m pund. Vi har fortfarande Salah och Schürrle kvar i klubben även om medierna tycks redan ha sålt dem.

Samtidigt tjafsar vissa medier om att Chelsea minsann bjudit 52m euro, alltså långt under den summa som Man United lär bjudit (60m pund!) för Paul Pogba. Det kan bli påfrestande sista tio dagar på fönstret. Silly season slutar 2 feb.

Chelsea ska ha erbjudit Fiorentina 20+m pund för Juan Cuadrado men fått nej. Om det är sant och klubbarna kan mötas (utköpssumman lär vara närmare 27m) är det nog dåliga nyheter för Salah och kanske Schürrle också. Det är dock det hetaste tipset just nu.

KÖPT. Har inte sett något officiellt men spelaren själv ska ha bekräftat att Chelsea har köpt Danilo Pantic. Det är dock ett köp för framtiden då Pantic bara är 18 år gammal och lär lånas ut direkt antagligen.

En hel del skvaller om en spelare jag gärna ser till Chelsea, Paul Pogba som blivit väldigt dyr. Det sägs att United bjudit över 61m pund för honom och att Chelsea tänker försöka komma emellan och värva den f d Unitedspelaren. Unitedfans som retade oss för att vi värvade tillbaka Nemanja Matic för 21m pund, och som nu saliverar av avundsjuka över hur smart det var. Antar de lär få hålla käft nu då tidernas största köpelag förbereder att köpa spelare för ännu en rekordsumma. Jag misstänker nämligen att Chelsea inte planerar att spendera den sortens pengar, särskilt inte just nu.

Karim Bellarabi är aktuell igen. Tror inte på det den här gången heller.

Trots JMs prat om Thorgan Hazard inbillar sig Mönchengladbachs sportchef att Thorgan kommer att bli deras spelare. Möjligen kan han lånas en gång till men även det är inte helt sannolikt.

Daily Star (ja) tror att Loic Remy är olycklig hos Chelsea (och ja, han har fått mindre speltid än väntat men bör nog spela på lördag) och kommer att lånas tillbaka till Newcastle! Högst osannolikt, åtminstone sista delen. Däremot ang speltiden så är väl alla spelare som inte startar olyckliga över detta, men sådan är den moderna fotbollen och Loic Remy petar knappast Diego Costa! Vilket han måste vetat när han skrev på.

Han som inte längre nämns lär skadad sig och är tveksam om han kan spela nästa lördag. Det är faktiskt rätt ok för oss.

Diego Costa och Jordan Henderson var tydligen inte alls nöjda med varandra i tisdags. Det sägs nu att de i princip började veva mot varandra i tunneln efter matchen och att en Liverpoolanställd fick skilja dem åt. Inga slag men en hel del knuffande, ungefär som i Man Uniteds straffområde på hörnor tydligen. Upprinnelsen ska ha varit när Henderson var oschysst mot Fabregas vilket han var några gånger utan åtgärd. Tändvätska inför tisdag. Vi vet ju att Costa backar inte för någon och vi vet att den engelska inställningen är att försöka skrämma nykomlingar - vilket nog är lönlöst i det här fallet.
   Senare rapporter är långt ifrån lika grafiska och påhittiga som de första artiklarna kring detta. Liverpool hävdar att det var aldrig i närheten av bråk, men lite tjafs var det säkert.

Lånet av Nathaniel Chalobah till Bordeaux sprack pga byråkratin, men nu verkar det som om Reading får låna honom resten av säsongen.

Lite läsning om en spelare vi verkligen trodde på under Ancelottis regim, men som ännu inte tagit steget utan nu finns utlånad till Vitesse. Det är förstås Josh McEachran. Han drömmer fortfarande om att ta sig tillbaka till Chelsea där han gjorde debut i Champions League som 17-åring. Läs mer >>

ONSDAG:
Nu lär Juan Cuadrados agent vara på väg till London för att diskutera övergången. CSFC är fortfarande skeptiska men det kanske händer ändå.

Juan Cuadrado ska till Chelsea, det har tidningarna bestämt. För 27m pund och på bekostnad av André Schürrle och Mohamed Salah.

Atsu som är borta och spelar ACN förväntas bli återkallad från sitt lån till Everton som har varit misslyckat och istället lånas ut till topplaget i Championship Derby.

Normalt seriösa Telegraph har varit ute och lekt Bambi rätt mycket i årets silly season och nu hävdar de att Mourinho gett grönt ljus till att Chelsea ska lägga stora pengar på Mauro Icardi.

TISDAG:
Mohamed Salahs agent Oliver Kronenberg (vi kan inte bekräfta att han verkligen är Salahs agent, säger vi med anledning av att falska agenter verkat sjövilt i det här transferfönstret) hävdar att Salah kommer att lånas ut. Problemet lär inte vara Chelsea utan Salahs lön. Av någon anledning vill han inte sänka sin lön...;)
Ett ovanligt och oväntat uttalande av en agent, det brukar ju alltid annars vara klubbens fel.

Det sägs att det är bekräftat, dock inte av Chelsea FC. Dvs att Marko Marin lämnar lånet i Fiorentina för att lånas till Anderlecht.
    Anderlecht har dock twittrat och bekräftat lånet. Det lär finnas en köpeklausul efter säsongen så vi hoppas det går bra för den lille tyske trollkarlen som verkligen kan blanda och ge, men som inte direkt visade det hos Chelsea. Lycka till.

Rodgers har aldrig slagit Mourinho, men det talas mer om att Lazar markovic är den som har största revanschbehovet ikväll. Chelsea ägde ju en del av honom och det verkade som Chelseasupportern (f.d.?) skulle komma till Chelsea för en billig penning, när Mourinho tackade nej och han hamnade i Liverpool istället. Han har också börjat visa form nu. Läs mer >>

Marko Marin har inte blivit någon succé hos Fiorentina (våra spelare tycks aldrig bli det i italienska ligan när de lånas ut) och nu pratas det om att Anderlecht kanske är intresserade av att köpa/låna honom.Den lille så lovande tyskens karriär har verkligen inte gått uppåt de senaste åren även om lånetiden hos Sevilla kanske var hans bästa. Det vore dock bra om Chelsea kan sälja honom. Både för klubben även om det blir en stor förlust och för spelaren själv.

Mer Fiorentina. Tydligen ska Chelsea vara intresserade av Juan Quadrado (liksom flera andra) och betala 26,8m pund för honom (utköpsklausul).

Dagens Salah är att Roma ska ha erbjudit 1m pund. För att låna honom säsongen ut och en utköpsklausul om 11m pund. För lite anser jag. Visst Salah har inte slagit än men dels måste han ersättas om han lämnar och vi får ingen likvärdig för sådana pengar, dels är han ung och kan fortfarande ta steget om han vill.

Det påstås också att Partizan Belgrad har accepterat ett bud från Chelsea på 18-årige Danilo Pantic.

Utlånade Christian Cuevas gör succé i sydamerikanska ungdomsmästerskapen. Han har nu gjort två mål.

MÅNDAG:
Så här skötte sig våra lån i helgen, John Swift gjorde till exempel mål för Swindon. Läs mer >>

Wolfsburg lär erbjuda Chelsea 23m pund för André Schürrle. Jag är ändå tveksam till om Chelsea säljer, fast lägger de på några mijoner till så... kanske klubben agerar. Det sägs att Chelsea värderar honom till 30m, vilket dock låter lite högt. Potentialen finns där, men just nu saknas nog formen trots målet mot Swansea.

Danilo Pantic lär vara nära Chelsea. Ett framtidsköp då Partizanspelaren och mittfältaren bara är 18 år och kommer att lånas ut direkt. Vi får väl se.

Det är inte bara agenter som vill stå i strålkastarljuset så här års, även en del klubbordföranden tar chansen. Som Besiktas som nu speglat sig i uppmärksamheten genom att påstå att de vill ha en Chelseaspelare. Han säger nu att ett avtal i princip är klart. De har inte sagt vilken spelare det gäller men ryktena säger att det är Kurt Zouma och CSFC tror inte alls på det.

Mauro Icardi till Chelsea är ett rykte som gått runt ett tag nu och CSFC har aldrig trott på det. Icardi är en hyfsad fotbollsspelare och kanske bättre än så, men också en väldigt omogen och otrevlig personlighet som inte drar sig för att utnyttja andra i sitt sökande av uppmärksamhet. Som när han blev ihop med vännen och stöttaren Maxi Lopez' fru, för att sedan utnyttjade Lopez' barn i den efterföljande mediecirkusen. Liverpool och Chelsea anses vara klubbarna som skulle vara intresserade - men allt verkar återigen vara ett agentknep för att få igång förhandlingar om mer pengar till spelaren det sista kontraktsåret. Något som man misstänker är fallet i en väldigt stor del av alla dessa lösa rykten.

Thiago Motta från PSG är ett skvaller från annars seriösa Telegraph. Men varför skulle Chelsea vara intresserade av en ganska medelmåttig mittfältare som dessutom är 32 år fyllda när vi har en väldigt fin uppsättning redan? Och det är inte för att Motta och JM känner varandra sedan förr.


MÅNADENS TRANSFERAFFÄRER - Chelsea FC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!