csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 21 sp 15 v 4 o 2 f 46 - 19 mål 49 p

  

4 - 11 januari 2015

Nyheter v-2


LÖRDAG:
Trevlig fotbollsdag; Chelsea vann, City förlorade poäng, spuds kom ned på jorden efter att de trott de var superbra för att de hade världens största turdag. PSGs kris förvärras vilket är bra nyheter inför vårt möte med dem. Härligt.

Det har inte med Chelsea att göra, men det som hände i Paris är så vedervärdigt att ord inte räcker. Därför är det skönt att se att världens största hackergrupp nu lovar att jävlas med den sorts sjuka människor som står bakom och stödjer sådana saker. Jag är inte mycket för nättroll som är något av det fegaste som finns, och jag stödjer inte direkt svart hatt-hackande; men om det goda i världen förhindrar det onda att åtminstone synas är det något som ska uppmuntras. Se denna video där anonymous förklarar krig mot människor som mördar i sin religions namn, även om det inte har ett enda dugg med religion i sig att göra. Det finns inte, och har kanske aldrig någosin funnits något farligare än självutnämnda uttolkare av religion, oavsett vilken den är. Det finns ingen ond religion, bara onda uttolkare av religioner. >>>
   CSFC är "Je suis Charlie"

Skönt med revansch mot Newcastle trots en dålig första halvlek, men sedan kände vi igen vårt lag. Och så fick vi hjälp av våra blå bröder i Everton som lurade City på poäng. Ensam serieledning, ensam skytteligaledning för Diego Costa.

Det blev som det spekulerats i, Tomas Kalas lånas ut till Middlesbrough. Bara han får ordentligt med speltid kan det nog bli bra, även om CSFC misstänker att det kan stå vårt andra backlån i Middlesbrough dyrt. Kenneth Omerou riskerar nu att få ännu mindre speltid, men det verkar tyvärr också som Omerou inte riktigt utvecklas som vi alla hoppats på.

FREDAG:
Newcastle sakanr Papiss Cissé som gjort fyra mål på Chelsea och Cheik Tioté. Däremot verkar det som om Sissoko kommer att spela och att Tim Krul är tillbaka i mål.

Vid dagens presskonferens upprepade Steve Holland JMs uttalande om att det pågår en kampanj mot Chelsea, vilket lär innebära att även han kommer att bötfällas och kölhalas av FA framöver.

Dominic Solanke har blivit utsedd till England Men's Youth Player of the Year. Inte illa för vår så lovande 17-åring.

Chelsea förlorade mot Man City i U21-ligan igår. 3-2 efter att City gjort mål på övertid. Matchen spelades borta och Dominic Solanke gjorde Chelseas båda mål.

TORSDAG:
Newcastle räknar med att målvakten Tim Krul är tillbaka mot Chelsea efter sex veckors skadefrånvaro

Som vi alla vet och visste så kommer José Mourinho att straffas för sitt uttalande efter Southamptonmatchen, det om en kampanj mot Chelsea.
   Det har också lett till att JM inte kommer att delta på presskonferensen imorgon, den kommer att ledas av Steve Holland istället. Mourinho kommer säkerligen inte heller uttala sig efter matchen mot Newcastle.
   Det faktum att han är "charged" innebär att han fälls. Det finns nästan inga undantag att någon kommer undan även om de formellt har rätt att överklaga och förklara sig, i JMs fall till nästa fredag.
    Då han fälldes två gånger förra året och fick också idag fick en formell varning för ett uttalande om domare innan matchen mot Stoke - räkna med flera matchers avstängning och ett ordentligt uttag ur hans plånbok. Senast kostade det honom 10.000 pund.
    Att José Mourinho har rätt spelar ingen som helst rätt, han bröt mot reglerna genom att säga sanningen om domarna och det är det som är förbjudet. Alltså att överhuvudtaget yttra sig om domarna, även före match är det förbjudet att uttala sig om domare även om det är positivt, därav den formella varningen inför Stoke.
   Skenrättvisa?!

Lewis Baker lånas ut till Sheffield Wednesday i Championship till 2 maj.

Nästa års säsong börjar rekordtidigt. Redan lördagen 8 augusti börjar säsongen 2015-2016.

Domarbasen Mike Riley hävdar att domarstandarden har aldrig varit högre (han är nog väldigt ensam om den uppfattningen om vi säger så). Som bevis lägger han fram egenhändigt framtagen statistik som de säger visar att domarna gör rätt....hmm. Seriöst alltså.

ONSDAG:
Det är nu klart att tillfällige?! managern John Carver är den som bestämmer över synnerligen ojämna Newcastle i vår revanschmatch på lördag. Sedan vet vi inte hur truppen ser ut då det råder en viss osäkerhet över vissa spelare i Newcastle, inte minst Sissoko som kan påverka redan den här veckan. Men antagligen inte gör det.
   "Chelseadödaren" Papiss Cissé är både avstängd och har lämnat för ACN. Känns onekligen rätt skönt för få spelare har väl varit så lyckosamma mot oss som just han. Även viktige Cheik Tiote spelar väl ACN...?
   Vi ska inte förvänta oss några förändringar i Chelseas trupp före matchen, och det enda snack som känns ens i närheten av hett just nu är kanske den italienska övertygelsen om att Petr Cech lämnar för Roma. Chelsea har inga spelare i ACN i år, det är första gången på väldigt länge. CSFC är dock lika övertygade om att det inte sker, om inte mer övertygade. Särskilt inte som det inte finns någon back-upmålvakt tillgänglig ifall Chelsea skulle förlora både Schwarzer (klart) och Cech.

Grattis, Eden Hazard fyller idag 24 år. Det känns som om han är äldre och han lär ju ha sina bästa fotbollsdagar framför sig. Nu vill vi se den omtalade kontraktsförlängningen också, tack.

Todd Kane lånas ut till Nottingham Forest resten av säsongen. Har varit hos Bristol men Chelsea ville att han skulle spela i en högre division.

CSFC har länge förespråkat att dagens engelska domare är de sämsta på år och dagar och att standarden måste diskuteras rakt av. Denna åsikt börjar nu komma fram även i engelska medier, kanske påskyndat av en viss kritik från Mourinho. Läs gärna den här artikeln där tidigare domare håller med och kräver förbättring, de till och med pekar ut vissa domare och en av dem är väl också i våra ögon den värste av dem. Läs gärna mer >>

TRETTONDAGEN:
Alex Davey,som precis förlängt sitt lån till Scunthorpe för resten av säsongen gjorde sitt första mål i professionell fotboll när han satte 1-0 ikväll för Scunthorpe mot Chesterfield i FA Cupens tredje omgång. Kul.

CIES Football Observatory har åsatt världens fotbollsspelare ett marknadsvärde. Chelseas Eden Hazard och Diego Costa rankas trea och fyra samt Fabregas på åttonde plats, så marknadsmässigt har Chelsea tydligen världens dyraste lag... noterbart är dock att samtliga värderas oerhört mycket högre än vad Chelsea gett för dem, så det är tiden i Chelsea som höjt deras värde. Sedan undrar jag personligen hur Messi kan vara så väldigt mycket dyrare än Ronaldo, men det kanske handlar om ålder, kontraktslängd, lön och sådana saker.
    Så här ser listan ut, tio i topp.
1. Lionel Messi £172.6m
2. Cristiano Ronaldo £104.3m
3. Eden Hazard £77.6m
4. Diego Costa £65.9m
5. Paul Pogba £56.4m
6. Sergio Aguero £51m
7. Raheem Sterling £49.4m
8. Cesc Fabregas £48.6m
9. Alexis Sanchez £47.8m
10. Gareth Bale £47m

Även därefter vimlar det av Chelseaspelare; ex Oscar delad 14e (med Jamie Rodriguez) på 39,1m. 17e Courtois 35,2m, 40e Willian 25,5m, 52 Schürrle 23,5m, 68 Azpilicueta 19,5m, 97 Ramires 16,4m, 106 Cahill 15,6m.

Men listan har nog rätt lite med riktiga kostnader då vi kan notera en viss David Luiz på 79e för 18,8m men som såldes i somras för 50m.


En god nyhet inför Fifa-valet. Gnomen Sepp Blatter får åtminstone motstånd nu då jordanske prinsen Ali bin al Hussein bestämt sig för att ställa upp som utmanare. Den andra utmanaren J Champagne ses som chanslös tyvärr men bin al Hussein kan få starkt stöd då bl a Uefa förväntas ställa upp bakom honom. Förmodligen får han väl stöd från mellanöstern och norra afrika, kanske även från asien. Det gör att omvalet av Blatter blir klart mindre självklart än vad denne själv hade planerat.

Flera spelare har en liten minisemester just nu. JT t ex är på skidsemester. Självklart får han själv inte ge sig ut i backarna, det är bara för familjen. Men han fann som sociala medier rapporterade igår att löpträna på 2700 meters höjd är tillräckligt krävande.

MÅNDAG:
Riktigt bra lottning för Chelsea för FA Cupens fjärde omgång. Det blir hemmamatch mot antingen Millwall eller Bradford. Alla PL-lagen fick gynnsamma lottningar, bara ett, möjligen två rena PL-möten... Spelas 24 alt 25 januari, vilket av lagen som går vidare bestäms i deras omspel 14 jan.

Ännu en svensk fotbollsspelare är klar för Chelsea. Det är landslagsspelaren Marija Banusic som är klar för Chelsea Ladies. Anfallaren ansluter till nya säsongen (damerna spelar ju vår-höst). Liksom Hedvig Lindahl kommer hon närmast från Kristianstad. Samtidigt har Yuki Ogimi och Rachel Williams lämnat. Det är verkligen omsättning bland damfotbollsspelare, de som klagar på herrarnas bristande klubblojalitet har nog aldrig följt damfotboll.

Det har dröjt och Graham Poll som ibland skriver om domarinsatser i Daily Mail har duckat frågan i veckor även när han kommenterat andra utspel av JM. Det handlar alltså om hur engelska domare tillåter spelare som Eden Hazard att bli nedsparkad match efter match utan direkta åtgärder för att förhindra det. Nu har dock en annan fd domare, Mark Halsey, sagt ifrån och han håller med Mourinho. Läs själva. >>, kanske har debatten äntligen kommit igång. Intressant läsning faktiskt om hur det inte fungerar under Mike Rileys styre.

Chelsea har kontaktat arkitekterna Herzog & de Meuron som designade Fågelboet (Beijings huvudarena vid OS) och Allianz Arena i München för att få en studie om hur Stamford Bridge kan byggas ut. Läs mer >>

Efter kvällens matcher i FA Cupen lottas omgång 4. De flesta Premier Leaguelagen är kvar även om flera av dem verkligen fick kämpa för det mot mindre lag, men det finns goda chanser att få möta lag från andra divisioner också. Med tanke på vår bortaform är det kanske viktigare att få hemmamatch än vilka vi får möta.

Annars är det förstås revanschmatchen mot Newcastle som SKA vinnas på lördag och Chelsea återgå till att visa form i ligan. Det är en hemmamatch vilket kanske är bra innan Chelsea sedan måste vända sin usla bortaform.

 

Rykten, notiser m m, v-2


SÖNDAG:
Dagens rykte är att Chelsea ska intressera sig för Burnleys Danny Ings. Det lär flera göra och han har redan förklarat att han kommer inte att lämna Burnley under säsongen.

Det blev inget lån till Cardiff för Islam Feruz. Orsaken till varför har inte avslöjats.

Jhoao Rodriguez har kallats tillbaka från sitt lån hos Bastia efter inte fått tillräckligt speltid. Han kommer nog att lånas ut igen men innan dess ska columbianen spela i sydamerikanska ungdomsmästerskapen.

Det har hänt ovanligt lite i årets Silly season i England, men nu påstås det att Wilfried Bony är klar för City. En värvning som ser stark ut på papper men det finns ganska många som undrar. I vilket fall som kommer han inte att kunna spela för dem i den avgörande matchen mot Chelsea om två veckor. Det är det enda viktiga för mig.
   Samma City ska nu granskas av Uefa efter att deras lögner och mygel kring han som inte ska nämnas har avslöjats. Det kan bli tufft för dem för egentligen har de också brutit mot reglerna om FFP nu när de värvar Bony, men de går runt dem genom att betalningen för honom staplas och betalas i omgångar för de har inte rätt att värva Bony utan att sälja spelare för minst 35m pund nu i januari och det kan de inte göra.

LÖRDAG:
En intressant notis om hur José Mourinho och Roman Abramovich kom samman, om den stämmer men det får ni avgöra själva. Läs >>

Vår gamle (ja i fotboll är 38 gammalt) spelare Eidur Gudjohnsen gjorde idag mål för Bolton, på straff visserligen men ändå.

FREDAG:
Steve Holland säger rakt ut att en övergång för Lionel Messi är helt enkelt omöjlig med tanke på kostnaderna och FFP-regler. Ingen överraskning men dåliga nyheter för skvallertanterna.

Kul läsning om glamorösa Chelsea förr, åtminstone för oss som känner igen namnen... Se >>

Dagens Messi. Fullständigt opålitliga Sportsvibe påstår att Chelsea mött Messis utköpsklausul om 200m pund!
   Något lite mindre opålitliga GiveMeSport hävdar att det enda som stoppar Chelsea från att få Messi är ett löfte denne gav till förre managern Tito Vilanova på dennes dödsbädd, att Messi skulle stanna i Los Arrogantos. Frågan är dock snarare om Barca ens kan släppa Messi oavsett vad denne själv vill då det fullständigt skulle ta död på den självbild som klubben har av sig själv som bäst och den klubb alla vill till.

Wolfsburg påstås ha lagt ett bud om 24m pund för André Schürrle. Det låter inte tyskt. Tyska klubbar brukar sällan gå ut med sådana bud, men man vet ju aldrig. Wolfsburg är ju enda tyska klubb som är i närheten av att utmana Bayern just nu.

TORSDAG:
Att han inte skäms, den där jag inte vill nämna längre: Så här skriver The Mirror idag:
"Frank Lampard is currently contracted to Manchester City, despite New York City FC claiming they had signed Lampard in the summer.
There has been suspicion surrounding Lampard's situation ever since he sealed a shock move to the Etihad last year.
The former England midfielder posed in an NYCFC shirt last summer after it was reported he had signed a two-year contract with the newly founded MLS side.
It has now emerged that there is no agreement in place between the two clubs for Lampard to move to America in the summer.
In December Blues boss Manuel Pellegrini said: "It is important for him to stay with us.
"It is my intention for Frank to stay here. He also wants to stay."The news will come as a big blow to fans of NYCFC who bought Lampard merchandise under false pretences."


Det sägs också att Chelsea kunde värvat Eden Hazard för 100.000 pund för åtta år sedan. När han som 16-åring kom till Lille ville Chelseas ansvariga scouter värva Hazz till Chelsea, men dåvarande sportchefn Frank Arnesen sade nej. Men sådana stories hör vi hela tiden, fråga bara Wenger vilken stjärna som han inte värvade och vi får sitta här till på söndag.

Ryktet går att Petr Cech kan välja vilken klubb han vill, även en PL-konkurrent, i sommar om han vill lämna Chelsea. Att Mourinho har gett OK till det framöver, vi räknar också med att han kommer att i så fall "säljas" för en väldigt prisvärd summa. Vi kan dock vara rätt säkra på att han inte lämnar det här fönstret, för att inte säga väldigt säkra på det.

André Schürrle har visat högst tveksam form sedan VM och nu skvallrar tidningarna om vilket råd JM gett honom för att komma tillbaka och konkurrera med Willian om en startplats. Schürrle måste lägga på sig lite muskler helt enkelt, vilket aldrig är helt enkelt för en speed-spelare. För mer muskler kan också lätt innebära lägre fart på plan.

Blaskorna har bestämt sig. Chelsea kommer att betala 200m pund och erbjuda ett sex års avtal till Leo Messi. Oavsett det lilla problemet att han har kontrakt till 2018. Det är är alla Fantasy Football-fantasters våta dröm - men det är en lång väg från verkligheten.

ONSDAG:
Kvällens Messi: Chelsea ska ha tagit kontakt med Leo Messis pappa Jorge som är en väldigt viktig figur i allt som händer kring storstjärnan. Det påstår åtminstone de mer oseriösa källorna.
    CSFC har fortfarande extremt svårt att tro på det här, mest pga de ekonomiska omständigheterna och att Messi har ett nytt långt kontrakt med Barcelona - men lite krydda på silly sätter det ju, hur dumt det än är.

City lär vara mer eller mindre klara med Wilfried Bony som värvning, men plötsligt har media börjat titta på hur de klarar FFP-kraven. För ett köp av Bony skulle vara över den gräns som City får spendera - men som alltid är reglerna löjeväckande lätta att gå runt tydligen. Allt som behövs är att City och säljande klubb skriver ni olika tider för delbetalningar av summorna; då kan klubben komma undan reglerna...
    Som väntat är FFP-reglerna alltså ett rent skämt som bara finns där för att hindra nya klubbar att kunna köpa spelare genom engagerade ägare. Allt för att skydda den gamla ordningen. Syftet är gott, men utformningen uppenbarligen idiotisk - vem är förvånad?

Kvällens Kramaric. Det blev en helomvändning för kroaten som nu skrivit på för Leicester. Därmed kan vi nog anse att vi Chelseafans har mycket lite att förvänta oss av årets silly januari.
   Vi får oroa oss för hur konkurrenterna förstärker. Som United som idag sajnade Victor Valdes som back-up till de Gea, de har därmed världens näst bäst målvaktsuppsättning (efter Chelsea förstås).

Nathaniel Chalobah som hade ett dåligt lån hos Burnley kan hamna i Bordeaux i franska ligan istället. Inte idealiskt men bara han får speltid så.

Dagens Kramaric ser ut att bli att det blir i Leicester han hamnar och inte i Chelsea. Jag är inte alltför upprörd, för även om han hade exceptionellt fina siffror så var det ändå från den kroatiska ligan och vi har redan tidigare bränt oss på spelare med imponerande statistik som sedan inte fungerat i England och Chelsea. Jag tänke främst på Mateja Kezman.
   Dock, ännu är nog inte allt sagt i den här affären eller brist på affären.

Mauro Icardi dyker därför upp som alternativ, igen. Fast först till sommaren. Jag är inte särdeles intresserad även om vi till sommaren måste ha in en ny anfallare eller ge någon av ungdomarna, som Patrick Bamford.

TRETTONDAGEN:
Det ser ut som om Man City inte bara värvat honom vi inte längre nämner utan de verkar vara riktigt nära att ta in 2014 års bäste målgörare i ligan, Wilfried Bony från Swansea. Han kommer dock inte att kunna spela mot Chelsea då han är borta med landslaget när den avgörande matchen spelas.

Stackars Zola, hans återkomst till Cagliari, som manager, startade med en jättesmäll och storförlust mot det rosa gänget Palermo.

Dagens Kramaric är att han nu istället förhandlar direkt med Leicester då han inte vill gå med på utlåning som var Chelseas plan, och den sprack ju på någon regel som förhindrar en klubb att köpa en spelare och låna ut honom till en annan PL-klubb direkt.

Efter chocken om att Chelsea ska köpa Messi (som om det var första gången vi hört det ryktet) är vi tillbaka till mer normala Silly season-påhitt. Som att Milan har gjort en lista på spelare de ska köpa. På den listan återfinns igen en Chelseaspelare, nämligen Mikel. Varför spelade de inte van Ginkel istället när de hade chansen?

Våra fans som älskar fotbollsspel mer än spelet fotboll vill göra sig av med André Schürrle, uppenbarligen ger han inte tillräckligt med poäng på deras spelberoende eller vad det är. Visst, Schürrle är långt från den form han visade i VM, men han visade också i VM vad han går för och JM vet hur han ska få tillbaka honom där även om det inte blir förrän senare under säsongen. Vissa som Oscar tycks kunna spela året runt, men det är få spelare som är så och vi ser massor av spelare i alla ligor som var bra i VM och som nu har svårt att leva upp till den formen. Man måste skilja på talang, vad en spelare ger och i vilken form han är i för tillfället.

Islam Feruz tycks komma allt närmare ett lån (förmodar vi) till Cardiff. Det spekuleras i att det blir offentligt i slutet av veckan.

Sami Khedira tillbaka i strålkastarljuset. Efter att själv kovänt om kontrakt med Real Madrid är han nu plötsligt intressant för en annan klubb, nämligen PSG. PSG är en skakig klubb just nu som vill sälja Lavezzi och Cavani (finns det köpare till de priserna?) och då måste de ju ersätta dem, därav har namnet Khedira dykt upp.

I Italien tror de Roma kommer att få köpa Petr Cech. De har uppenbarligen inte alls följt med i utvecklingen. Chelsea säljer inte Cech det här fönstret.

MÅNDAG:
Spanska!!!!!!!!!!!!!!!! radiokanalen RAC1 hävdar att Chelsea lagt ett bud på 2,4 miljarder kronor på en viss Lionel Messi.
   Jag tror inte ett skvatt på det, och jag tycker inte ens det är rätt att göra det. Ronaldo är ett bättre köp idag. Men oj, kommer det här att flyga genom skvallerpressen.
   Återigen påstås det att adidas är med och sponsrar budet. Mer intrigväckande är det faktum att Lionel Messi ska ha börjat följa Chelseas instagramkonto under dagen, men... Även hans flickvän ska ha sajnat upp (själv håller jag mig flera mil från sociala medier så). Det sista är dock rätt naturligt då hennes bästa vän är Fabregas flickvän. Läs Sportskvallerbladets tolkning här >>>

Messi lär rykt ihop ordentligt med managern Luis Enrique. En maktkamp som inte ens är en maktkamp för Enrique står inte en enda chans mot Messi om det blir någon slags "show-down". Särskilt inte som resultaten verkligen inte gynnar managern.

Kvällen Kramaric är att Chelsea kan inte köpa honom och låna ut honom till Leicester omgående på grund av regeln 7:1. Det ni. Det är tydligen en regel som finns där för att hindra klubbar att göra just det; köpa upp spelare för lagring i andra klubbar. Plus att ryktena säger fortfarande att Kramaric inte vill bli utlånad. Så frågan är om den affären går igenom för jag kan inte se någon möjlighet för honom att ta en plats varken i Chelsea PL- eller CL-trupp omgående. Det bästa verkar vara att låna tillbaka honom, som Chelsea gjorde med Zouma. Om det blir affär.
   En ganska bra artikel om några av alla dessa turer och vad för sorts spelare (målmaskin) Andrej Kramaric är. Läs >>

Chelsea lär vara intresserade av Micah Richards till sommaren. Som fri transfere. Richards har varit intressant för Chelsea tidigare, men det är flera år sedan. Just nu spelar han i Fiorentina på lån. Richards kan som fri sommartransfer redan nu skriva kontrakt med kommande klubb. Jag är tveksam, jag anser vi har redan minst lika bra men yngre försvarare i klubben.

Eftermiddagens Kramaric. Han lär nu sitta på ett plan till London, och det är nog inte ett besök i Big Ben som lockat honom.

Dagens Varane: prislappen från igår har genomgått en deflation värre än rubeln. Nu kostar han 20m pund och det påstås vara Reals begärda pris. En mer sannolik summa.
   Men även om Varane är ett jättelöfte och kanske en av de bästa unga försvararna ser jag inte behovet.

Daily Star, nästan lika opålitliga som spanska medier; hävdar att Chelsea gjort sin första värvning nu. När man sedan läser artikeln inser man att det handlar om att Jamal Blackman återvänder. Blackman som alltid varit Chelseaspelare kan knappast rubriceras som en värvning, eller hur?

Arsenalnärstående skribenter är irriterade på Chelsea för att vi vägrar sälja Petr Cech till dem i nu i januari. Gött som de hade sagt i Göteborg.

David Moyes som var det sämsta som besökt en fotbollsplan (åtminstone i vissa röda supportrars ögon) för några månader, idag hjälte efter hans Real Sociedad slagit Los Arrogantos - lär vara intresserad av Mohamed Salah, tydligen på permanent övergång. Chelsea kommer inte att sälja Salah, ännu. Lån, som Inter vill göra, kan dock kanske komma ifråga.

Islam Feruz närmar sig ett lån till Cardiff. Är det rätt? Kanske, det beror som alltid på hur managern där verkligen behandlar honom.

Chelsea har tydligen försprång när det gäller det franska jättelöftet Rayan Souici från St Etienne. Killen som spelar centralt mittfält är dock bara 16 så förvänta er inte att se honom i a-laget de närmaste åren, om det sker.

Dagens Kramaric. Det här börjar likna en såpa. Andrej Kramaric tycks övertygad om att han kan slå sig in i Chelsea omgående och vill till Chelsea, han vill inte lånas ut. Detta har gjort att Chelsea sägs ha sänkt sitt anbud och nu erbjuder mer eller mindre ett reapris enbart då spelaren så tydligt vill till klubben. Det talas plötsligt om att Chelsea bara skulle erbjuda 2m pund istället för den vanliga summan om 7,5m pund. (Plus förstås olika former av s k add-ons när spelaren uppnår vissa målsättnngar).
    Det sägs att under dagen kommer klubben Rijeka, Chelsea och spelaren att ha diskussioner vilket för en gångs skull ska reda upp situationen. Vi får se.

Det spekuleras att Chelsea redan idag bekräftar ett köp av kroatiske anfallaren Andrej Kramaric från Rijeka. Han kommer sedan att lånas ut till Vitesse.
   Vi får väl se men nog verkar det som om Kramaric kommer till Chelsea. Till skillnad från gårdagens löjliga rykte om Paul Pogba och Lionel Messi.
    Under januaris Silly Season kommer det längst ned i vänsterspalten att finnas en länk till bekräftade affärer, spelare ut och in, lån (längre än en månad). Den heter Månadens transferaffärer.

Juventus är nästa klubb som vill ha Ramires. Det lär inte hända.

MÅNADENS TRANSFERAFFÄRER - Chelsea FC>>

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!