csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 20 sp 14 v 4 o 2 f 44 - 19 mål 46 p

  

29 december 2014 - 4 januari 2015

Nyheter v-1


SÖNDAG:
BEKRÄFTAT:
Det blir faktiskt så att Mark Schwarzer lämnar Chelsea för Leicester City. Det berättade Mourinho efter matchen idag.
   
Chelsea återkallar därför Jamal Blackman från Middlesbrough, där han inte fått speltid.
    Det innebär säkert att Petr Cech inte under några omständigheter lämnar i januari.

Under dagens match var Mourinho upprörd på domaren igen. Han menade att det skulle varit straff (vad annars) när Remy gjorde mål. Efter att samtalat med domaren Kevin Friend och lugnat ned sig har hannu gjort avbön och bett domaren om ursäkt för sitt första uttalande. Friend sa nämligen att han noterade foulen men gav fördel vilket gav mål, hade det inte blivit mål hade han gett Chelsea en straff i den situationen.
   JM har ofta rätt i att särskilt Eden Hazard särbehandlas på ett rent skamligt sätt av domarna, han har haft rätt om att vi förtjänat flera straffar på sista tiden. Ändå önskar jag han ville tänka efter först, för hans utbrott skadar Chelseas rykte mer än det även skapar vi-mot-dem-känsla eller sätter press på domarna. För som Phil Dowd visade (och vi misstänkte skulle ske) antagoniserar det snarare de domare som ska döma Chelsea framöver.
    Kvaliteten på domarna just nu i England är tyvärr oerhört låg men det här lär inte förbättra det, för domare och deras organisation sluter sig bara - förbättring kan tyvärr bara ske långsamt och viktigast vore not att ersätta Mike Riley som domarbas snarast med t ex Howard Webb istället.

Efter en dålig första halvlek gjorde Mourinho ett dubbelbyte och spelade med närmast ett fyrmannaanfall vilket gav effekt. Chelsea är vidare i FA Cupen efter 3-0 mot Watford. Lottning av omg 4 imorgon kväll.

Risk för att Oscar skadade sig idag vilket kan förklara det tidiga bytet på honom. Vi får se, det verkar dock inte vara en allvarlig skada.

Som ni säkert noterat visas inte Chelseas match idag på någon tv-kanal. Ingen svensk eller något spelbolags stream. Faktum är att vi kan inte hitta någon som helst information om att den överhuvudtaget bevakas tv-mässigt. Inte ens Chelsea TV.
    Detta innebär också att även om vi kommer att länka Spelarbetyg efteråt är detta bara för att ge service med vilka spelare som deltagit, betyg kan förstås inte ges när ingen utanför Stamford Bridge kan se matchen.
   Här är i alla fall laguppställningen; både Drogba och Remy spelar från start.
Cech; Azpilicueta, Zouma, Cahill, Filipe Luis; Ramires, Mikel; Remy, Oscar, Schürrle; Drogba.
avb: Courtois, Ivanovic, Aké, Matic, Willian, Salah, Diego Costa

JM har antytt att det blir Drogba eller Remy som startar som anfallare idag. Vi får hoppas det blir Loic Remy som får chansen att visa upp sig. JM anser också att lag från Championship just nu är i bättre skick än lag från Premier League pga mindre antal matcher i helgerna, vilket kanske är ett sätt att förvarna dels om att matchen inte blir lätt, dels att det kan förklara varför omgång 3 är den som oftast har en och annan sensation i utgången av matcherna.

LÖRDAG:
Dags att se framåt och försöka förtränga nyårsdagen. Den har aldrig inträffat.
    Vi lär nog få se ett roterat lag men misstanken är att JM kommer att spela en hel del av de som var med i fiaskot mot Tottenham. Däremot är det nog dags att börja spela in Kurt Zouma för nu har Gary Cahill varit sämst på plan i två bortamatcher och båda har vi förlorat. CSFC gav honom det sämsta betyg som delats ut för hans katastrofala insats senast. Matic hade en riktigt svag match liksom Ivanovic, men där var det ju mer undantag. De flesta andra skötte sig ju bra mot Tottenham, det var ju bara att det var en sådan där match där allt gick fel, eller deras väg.
   FA Cupen prioriteras alltid av lag från lägre divisioner och Watford är inte ett lag som ska underskattas, topplag som de är i Championship. Helt klart en kandidat för slutspelsplatserna. Det är dock på Stamford Bridge där vi hittills är 100% i ligaspelet och bara har gjort bort oss i matchen mot Schalke med ett väldigt onödigt kvitteringsmål sent. Det här måste bli en omstart för Chelsea och framförallt framöver måste Mourinho få ordning på bortaspelet. Det är ju där vi tappat hela vår fina ledning i ligan och fortsätter det så här har vi ingen chans på titeln.
   Nu hade nog Petr Cech fått stå ändå, men det verkar mer aktuellt då Thibaut Courtois dessutom skadade ett finger mot Tottenham. Skadan kom tydligen redan i första halvlek. Ramires ser ut att få en startplats då han äntligen börjar komma tillbaka från skadeproblem.

FREDAG:
Det nya året började med en riktig smällkaramell. Förutom att några spelare hade en mardrömsmatch i högerförsvaret var ju Chelsea inte så dåliga, men då allt, precis allt kändes det som lyckades för dem. Det var som deras målvakt hade kunnat slänga iväg ett skott och det skulle också blivit ett otagbart mål. Vi får räkna matchen som en anomali och hoppas även konkurrenterna råkar ut för liknande. Men vi har nu tappat en stor ledning och ingen kan ens våga tippa utgången av ligan. Men vi Chelseafans måste försöka glömma och gå vidare. Watford på söndag. Då visar sig karaktären i laget hoppas vi. Kanske tur det är en hemmamatch, där är vi 100%.

NYÅRSDAGEN:
Den värsta mardröm man kan tänka sig, de lyckades med precis allt medan några av våra spelare underpresterade otroligt. Övriga skötte sig dock bra men ändå.... Nog sagt om detta.

En radda intressanta resultat, trots flera uppenbara domartavlor mot vissa lag, idag. United tappade poäng, Arsenal tappade matchen. Liverpool tappade en domargåva med en helt felaktig och en väldigt billig straff. City tappade åter en 2-0-ledning hemma, men tyvärr avgjorde en spelare vi inte längre nämner och som nu finns på Missing-affischer i New York. NY Cityfans är ännu mer besvikna på den personen än till och med vi Chelseafans är. Misstänker att hans närvaro i slutet av januari på Stamford Bridge inte kommer att möta samma artiga uppträdande som på Etihad tidigare i höstas. Burnley hämtade upp ett bortamatchunderlägel igen... QPR fortsätter ta sina poäng enbart hemma i Shepher's Bush men tappar en ledning mot ett lag med en utvisad spelare. West Ham tappade poäng tredje matchen i följd, varav två på hemmaplan. Det är inte Europaspelkvalitet i det. Everton måste nog förklaras vara i kris.
    Nu är det Chelseas tur att se till att behålla försprånget trots eller med hjälp av Phil Dowd - men allra helst med spel i klass med det som presterades mot West Ham (inte mot Southampton).

Domartavlorna fortsätter; Gerrard får en gratisstraff som aldrig skulle varit. Sedan en till (som verkar korrekt om rapporterna stämmer). Det finns verkligen anledning att sätta fokus på domarna idag. Hull borde fått en i matchinledningen och även från QPR-Swansea rapporteras det om vansinnesdomslut (mot Swansea) o s v. Det är inte ens halvtid.
   

Unitedflytet fortsätter. Jag tyckte Michael Oliver kanske var Englands bäste domare, det undrar jag sannerligen efter idag för en tydligare hands än den han inte dömde straff för Stoke ser man sällan och han kan inte skylla på avstånd för han stod bara något tiotal meter ifrån... otrolig miss. Det väcker farhågor hos mig som redan var nervös över att ha Phil "Allt ljus på mig" Dowd som domare idag efter JMs utspel. Risk för några spektakulära domslut och inget vet åt vilket håll det blir.
   Stoke var det bättre laget och hade dessutom en i stolpen också. Diouf hade några spektakulära missar också. Men fick bara oavgjort med sig pga Oliver.

De flesta Chelseafans tycker sämst om Liverpool, sådana verkar våra känslor vara. Man United är inte heller populära men för de Londonbaserade fansen finns det nog ett lag de tycker ännu sämre om; Tottenham Hotspurs. (Ändå är det inget mot vad Arsenalfans tycker om dem...) Om det nu är klubbarna man egentligen tycker illa om, för mig är det deras fans.
     Länge ansågs det också vara bland de farligaste man kunde göra i London, att visa sig på Seven Sisters Road (som leder till 3point lane) i en Chelseatröja. De tiderna är kanske borta, men det finns gränser för vad ett riktigt Chelseafan kan förmå sig att göra - som att ens under misteln kyssa en vacker tjej, OM hon bär en Tottenhamtröja.
   Se den här underbara videon och njut av sant Chelsea supporterskap: >>>

För er som vill ha en form av analys av José Mourinhos domarkritik senast får en rätt intressant artikel här, att läsa. Inför ett möte med Spuds som alltid är enormt laddat och nu dessutom fått världens mest egoladdade domare, Phil Dowd som ska döma. Många spekulerar i att han kommer att ha JMs kritik i bakhuvudet, jag fruktar att han tänker göra allt för att istället se till att JM får vatten på sin kvarn. Jag litar inte direkt på Phil Dowd när det gäller lugnt och icke-kontroversiellt domarskap.

GOTT NYTT 2015 - det kan bli vårt mest framgångsrika år någonsin. Håll tummarna.

NYÅRSFTON:
Chelsea lär vara överens med AFC Wimbledon om att köpa deras arena, Kingsmeadow.
   Avtalet är beroende på om Wimbledon får tillstånd att bygga ett nytt stadium. Tanken är att flytta Chelseas ungdomsverksamhet från Aldershots anläggning till Kingsmeadow, det ska också bli hemmaplan för Chelsea Ladies.

Som väntat förlängde Chelsea Patrick Bamfords lån till Middlesbrough. Anfallaren stannar nu säsongen ut.

Nästan alla har sett Mourinhos prat efter Southamptonmatchen som nonsens, och har sagt så. Det förekommer ingen kampanj mot Chelsea säger de alla (då lyssnade de tydligen inte till Erik Niva som nästan ensam av alla lyckades få straffen som inte var att inte vara en straff...) Men nu när känslorna lagt sig finns det faktiskt inflytelserik skribenter som undrar om det inte kan finnas ett korn av sanning i Mourinhos anklagelse (även om den säkert till stor del kom för att skydda spelarna från kritik, som de förtjänade efter en svag första halvlek och en oförmåga att omsätta spelövertag i chanser i andra). Daily Mails Niel Ashton försöker balansera omdömena i den här artikeln >>

TISDAG:
Vet inte om det är sant, men uppenbarligen lär domaren i söndagens match bett om ursäkt för sitt grova fel med missad straff och felaktigt kort till Cesc Fabregas. Men om artikeln har rätt då borde också Fabregas kort dras tillbaka. Läs >>
   Det har också framgått att linjedomaren påpekade till domare Taylor att Fabregas absolut inte filmade men ignorerades...
   (Det har framgått under dagen att utdelade kort kan aldrig dras tillbaka hur felaktiga de än är. Utdelade straff, dvs avstängningar kan däremot kortas eller dras in, men inte varningarna själva - hur underligt det än låter, och det verkar ju lätt vansinnigt men det ingår väl i tankesättet att domare minsann aldrig gör fel som fotbollsförbund väldigt gärna anammar.)

MÅNDAG:
Cesc Fabregas har bekräftat att det var kontakt och att han fälldes i straffområdet. Det var ingen filmning och det vet nog alla utom domaren och Koeman som väldigt praktiskt nog absolut inte såg något.
   Den här historien lär dock få mycket medieutrymme ännu.
   Många anser också att Mourinhos utbrott var nästan planerat, att JM genom sina anklagelser, som han lär få betala för, nu planterat ett frö av misstanke hos de andra domarna att Chelsea verkligen särbehandlas. Och jag är nog inte den ende supporter som tycker att Chelsea behandlas annorlunda av domarna, särskilt i straffsituationer.

Det har bekräftats att Oscar blev sjuk innan matchen mot Southampton. Vi får hoppas han återhämtar sig till nyårsdagen.

 

Rykten, notiser m m, v-1


SÖNDAG:
Daily Express har nu slagit alla rekord i löjliga Silly Season-rykten. Det här lär inte ens gå att överträffa. För Chelsea tänker enligt dem lägga upp 277m pund (ja, 277 miljoner) på att köpa Lionel Messi och Paul Pogba.
   Vad säger man? Finns det ingen skam i kroppen att hitta på sådana saker och dessutom trycka dem?

Leicester lär vara nära att sajna Mark Schwarzer. Undrar om Chelsea vet om det.

Arsenal lär åter rycka i Petr Cech. Det är mycket tveksamt om Chelsea släpper honom till en direkt konkurrent under säsongen. Lär knappast hända. Andra säger att det blir Roma för Petr. Inget lär dock hända i januari, om det är vi övertygade.

Middlesbrough lär "bekräftat" (men inte Chelsea) att Tomas Kalas lånas ut till dem.

Daily Star, dvs inte alls tillförlitligt, hävdar att Didier Drogba uppmanat JM att Chelsea ska köpa Wilfried Bony.

Så är Raphael Varane-ryktet igång igen. Oseriösa källor menar att JM fått grönt ljus att köpa honom för löjeväckande 40m pund. Varför?

LÖRDAG:
Tomas Kalas lär vara aktuell för lån till QPR nu när han återvänder från Köln. Låter mycket bra för honom. Speltid och en rutinerad manager, samt i London. Lån förstås. Mycket vettigare alternativ än att gå till Middlesbrough och konkurrera med lånekamraten Kenneth Omerou.

Nathaniel Chalobah har inte alls lyckats i Burnley och han återvänder nu till Chelsea efter ha lånats dit.

Alex Davey däremot förlänger däremot sitt lån till Scunthorpe.

Alex Kiwomya lånas ut till Barnsley, och John Swift lånas till Swindon. Swift lånas ut säsongen ut, medan Kiwomya bara lånas ut en månad.

Dagens Kramaric är att priset tydligen stigit ordentligt. Från 7,5m till 11m pund.

Inter lär vara nära lån av Mohamed Salah, låter konstigt men vi får se.

Marc Wilmots har varit ute och tjafsat om Chelseas spelare igen. Vi vet ju att han föredrar de Bruyne och nu har han åter hoppat på Eden Hazard och hävdar att han gör för lite mål och är en för dålig avslutare. Håll snattran Wilmots, sköt ditt istället och vi är inte imponerade av hur du gör det heller.

FREDAG:
Imorgon börjar engelska Silly Season och frågan är nog väldigt lite om vad som händer i Chelsea (fast efter igår kanske något händer...) utan mycket mer om vad kommer våra konkurrenter att göra. City har ju redan lyckats göra ett fiasko av övergångsregler och skrivna kontrakt, så förvänta er mer i utkanterna av alla överenskommelser och regler. Särskilt när den enda spanska giganten har transferförbud, officiellt hela 2015 men de hittar nog en väg, igen.

NYÅRSDAGEN:
Real Madrid ger inte upp om Eden Hazard och nu hävdar Daily Star (nästan lika opålitlig som spanska källor, men det är nog från Spanien de hämtar ryktet också) att de tänker lägga ett monsterbud på Hazz. Ett monsterbud som är patetiskt låga 70m pund för en spelare som redan förra året värderades till 100m av JM, och han är ännu bättre i år. Kan aldrig tänka mig att Chelsea säljer Eden Hazard.

Rijeka bekräftar att de fått ett bud på Andrej Kramaric, från - just det Chelsea. Så vi kan nog anse att det ändå blir minst en affär och följande lån under nästa Silly Season.
    Som sagt CSFC förväntar sig inte en särskilt aktiv period. JM har sagt No deals, men ingen tycks tro på det och det verkar ju som en affär redan hänt...Kramaric.
    Men om vi skulle skriva kontrakt med Marco Reus eller Sami Khedira skulle jag nog kunna bli ganska entusiastisk - annars ser jag inte direkt något som skulle kunna hetsa upp mig. Lavezzi är en gammal favorit som jag alltid, till nu, velat se i Chelsea. Men Lavezzi är inte samma spelare som för ett par tre år sedan. Samma för Edinson Cavani som många tror lämnar PSG (det kan bli ett tunt PSG vi ska framöver om alla rykten kring dem stämmer).
   Ett nytt kontrakt med Eden Hazard skulle absolut vara en mycket välkommen nyhet, liksom en förlängning med Our Captain John Terry.

Didier Drogba har blivit ombedd att ompröva sitt beslut att inte spela för Elfenbenskustens landslag. Han skulle då blivit uttagen till att spela afrikanska mästerskapen. Som tur var har Drogba tackat nej och menar att hans landslagsdagar är över. Ett klokt beslut och bra för Chelsea.

Tomas Kalas som kommer att kallas tillbaka från Köln ser ut att hamna i Middlesbrough för att konkurrera med sin egen lagkamrat Kenneth Omerou (som inte spelat mycket på sistone) om en backplats. Är det så smart? Är det inte bättre att hålla spelare på samma position ifrån varandra så de får speltid? Även om konkurrens självklart också är nödvändig.

Frank Lampard talar vi inte om mer i år. Punkt slut.

Atletico Madrid tackade nej till alla bud på Miranda i somras. Nu lär det vara tvärtom, de försöker desperat nasa honom till engelska klubbar. Vilket självklart inkluderar Chelsea som Atletico har band med och Miranda nämndes ofta under förra Silly Season.

Så här års är det, ursäkta språket, ett jävla gnällande bland managers som Poyet, Pelle Grinig förra året, Louis van Gaal värst av alla i år om spelschemat som framförallt utländska managers målar upp som ett helvetesscenario som är orsaken till att England inte vinner VM, och klicksökande journalister köper det för gnäll ger ju bra rubriker. Att fansen fullständigt älskar julschemat och det täta matchandet det skiter välbetalda managers och spelare i - de vill ligga på beachen som sina utländska kollegor över julen. Det är helgspelandet, säsongen utan avbrott som gör engelsk fotboll speciell. Det är nu vetet skiljs från agnarna och det ser vi också.
    Som tur var lyssnar ligan ännu inte på gnällspikar som van Gaal vars bortskämda spelare inte klarar av att spela två matcher i följd, men inte har några problem att gå ut och festa istället, vilket de noga såg till att media publicerade! Man United har också ett mycket lättare spelschema än vad Chelsea har de här helgerna. Det vara bara Chelsea och Stoke som spelade tre matcher på sex dagar förra veckan!
   Martin Samuel i Daily Mail hyllar därför José Mourinho i den här artikeln för att han är den ende manager som ser det här unika i engelsk fotboll från fansens synvinkel. Ännu ett skäl att älska honom, för att han ser och behandlar fotbollen inte som ett yrke utan med ett fans passion. Tack för det. Läs mer >>

NYÅRSAFTON:
Det är kanske en välsignelse eller tvärtom beroende på hur man ser det. Men Silly Season får inte starta förrän på lördag. Inte i natt som vi tidigare trott. Men det blir alltså 3:e januari i England (en dag efter Spanien, två före Italien) som Silly season startar. Eländet slutar dock 31 januari som vanligt, samma dag som Chelsea spelar en kanske avgörande match mot Manchester City. Förvänta er inte några stora Chelseaaffärer, men risken är ju att konkurrenterna kan hitta något som gör dem bättre.

Och vad säger ni om dagens rykte. Wilfiried Bony till Chelsea. Bony lär tydligen bli eftertraktad och nu plockas Chelsea in bland dem som ska vara intresserade av Swanseas anfallare.

Pardew till Palace, Pulis tar över West Bromwich men vem orkar med Mike Ashley och tar jobbet i Newcastle?

Spanska, förstås, källor hävdar att Chelsea lagt ett bud om 101m pund för Gareth Bale. Om det tror vi absolut inget för det är med största säkerhet en ren lögn. Real Madrid lär tackat nej.

Dagens Kramaric är att han skriver på snart och sedan lånas ut till Vitesse. Nya bud varje dag.

TISDAG:
Islam Feruz återvänder efter lån till Kreta och många är intresserade av honom, som Cardiff, Bolton, Bournemouth och Birmingham. Det talas om permanenta övergångar men det anser jag att Chelsea ska strunta i, Feruz är bara 19 år och kan fortfarande utvecklas i en riktning som är gynnsam för Chelsea. Men lån vore ju vettigt och varför då inte till serieledarna Bournemouth.

För er som gillar statistik är säsongen hittills i siffror en kull läsning för oss Chelseafans. Läs mer >>

Så kom då dagens löjliga rykte. Chelsea ska bjuda 1,2 miljarder kronor för Gareth Bale. Som om det skulle hända. Visst Bale är en fantastisk spelare men det här är fria fantasier av ett spanskt, förstås, tv-program.

Det dröjde men när tränarkarusellen väl slog till då slog den till ordentligt, och lite obegripligt som alltid. Neil Warnock fick ju sparken från Crystal Palace som ersätter honom med Alan Pardew som bryter sitt kontrakt, blir utköpt från Newcastle trots kontrakt till 2020! Idag fick Alan Irvine som var mest tippad att få gå tillsammans med Steve Bruce gå från WBA och ersätts tills vidare av sin assistent. Tim Sherwood lär vara aktuell, han är alltid aktuell men får inte jobben och kanske är förklaringen den som André Villas-Boas har gett, att han är väldigt svår att jobba med. Vem som tar över Newcastle blir svårare att gissa, det finns många kandidater men där är frågan; vem vill egentligen jobba för Mike Ashley när hans kompis Pardew gett upp?

Chelsea planerar kanske att återkalla Tomas Kalas från Köln. Kalas har inte fått en enda chans hos Köln och det är ju inte vad Chelsea avser med att låna ut spelare, särskilt väldigt lovande spelare som Kalas.

Och återigen en massa snack om att Real Madrid säljer Gareth Bale för att köpa Eden Hazard, och David de Gea. Som om Chelsea skulle sälja Hazard.

Bland de vildare ryktena, som ovan, tillhör Sergio Busquets till Chelsea i januari. Tillsammans med en tonåring Dani Ceballos från Real Betis för 6m. Därtill vägrar ryktet om bänkade Asamoah för jättepengar - vilket verkar ännu underligare om Kalas återkallas. För ett lag som kategoriskt förnekat transfers i januari kommer Chelsea tydligen att bli väldigt aktiva.

Barcelona gnäller nu vilt igen då CAS vägrade ändra Fifas transferförbud för den katalanska klubben. Barcelona lyckades skjuta upp verkställigheten av beslutet genom sitt överklagande och planerar tydligen att försöka göra det igen genom att överklaga till federal domstol i Schweiz. Annars har de nu fullständigt transferförbud för hela 2015.

MÅNDAG:
Bulkköp är något jag gör med toapapper och sådant, så man alltid har det hemma. Ibland känns det som om fotbollsklubbar resonerar lite grann likadant. För om vi ska tro på senaste Andrej Kramaric-ryktet så är resonemanget bakom rätt konstigt.
   Det talas nu om att Chelsea är överens med Rijeka om en övergång värd 7,5m pund. Detta trots att Leicester lär bjudit mer för 23-åringen. Men Kramaric själv vill till Chelsea. Chelsea har dock knappast plats för honom just nu och kommer därför att köpa för att låna ut honom - till Leicester!
   Det ska bli läkarundersökning på måndag den 5 och kontraktet ska vara 4,5 år med en startlön om 20.000 pund.
   Fotboll alltså. Vi får väl se om det händer men mycket mer specifika rykten lär man få leta efter.

Juventus vill låna Mohamed Salah i 1,5 år. Med köpoption om 12m pund. Jag tvivlar men man vet ju aldrig vad som händer. Salah behöver ju speltid, men frågan är om Chelsea inte måste ersätta honom i truppen först. Även Sunderland vill låna Salah.

Daily Mail tar en titt på Chelseas 2014. Läs mer >>

Det blir tydligen som väntat. Det ska ha twitter-bekräftats. Att Fernando Torres som inte ens är klar för Milan lånas ut av Milan i en och en halv säsong till Atletico Madrid. Vi får hoppas att komma hem betyder att Torres hittar tillbaka, men jag sätter inga pengar på det. Kanske efter sommaren.
   Man City lär dock uppskatta det då de enligt ryktena nu tänker försöka värva Mandzukic från Atletico. Tror jag inte heller på.
   Fernando Torres ser dock absolut inte sin tid i Chelsea som en flopp, då den gav honom det han ville ha. Titlar. Läs själva >>
   Affären blir helt klar från Chelsea till Milan till Atletico efter läkarundersökning den 5e januari, då det italienska transferfönstret öppnar.

Det lär förekomma samtal om att Thorgan Hazard lämnar Chelsea permanent till sommaren för låneklubben Borussia Mönchengladbach. Låter tidigt men uppenbarligen är Thorgan mycket uppskattad där, men vi är många som väldigt gärna vill se honom spela i Chelsea med storebror först.

Mycket Kramaric idag, vi får se om något händer när fönstret så att säga öppnar om två dagar.

PSG som alltid knyts till ungefär hela Chelseas trupp lär nu vilja ha även André Schürrle och försöker övertyga honom om att PSG är en mer prominent klubb än Chelsea - yeah sure baby.

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!