csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 19 sp 14 v 4 o 1 f 41 - 14 mål 46 p

28 december 2014

 CSFCs spelarbetyg  
     Southampton  v    CHELSEA     1 - 1  (1-1)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2014-2015>

Southamptons start-XI

Forster; Yoshida, Fonte (k), Alderweireld, Targett; Wanyama, Schneiderlin, S.Davis, Tadic; Pelle, Mane

avb: K.Davis, Gardos, Isgrove, McCarthy, Reed, Ward-Prowse, Long

 

CHELSEAS INSATS
 6+

Nej, Chelsea spelade inte bra. Bollinnehav men slarvigt passningsspel, flera misstag som också orsakade mål och tillkrånglat framåt. Chelsea hittade ingen lösning mot deras höga presspel. Och det var i första det. Nästan underkänd halvlek trots 59% bolliinehav. Men så har vi ju Hazard!!!!!!!
   Southampton spelade väldigt bra - det måste erkännas.
   Klart bättre andra halvlek av Chelsea. Den var helt Chelseas. Ändå inte riktigt nära mål... TVÅ TAPPADE POÄNG. City nafsar nu i hälarna.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Lite långsam ut på målet - kanske. Men ärligt, inte mycket att göra där. Utöver det skapade Southampton inte mycket. 6+
Branislav Ivanovic Fel dobbar? Hade väldigt svårt att hålla sig på benen idag i första. Spelade upp sig i andra 6+
Gary Cahill Också han gjorde en avgörande brytning vid en kontring strax efter kvarten. Bra backspel. 7-
John Terry Avgörande brytning vid en hörna runt kvarten. Också när att göra mål igen på en nick tidigt i matchen. Missade helt en offsidefälla mot Mané. Mer bra än dåligt dock. 6+
Filipe Luis Kom sällan fram för att lägga sina fina inlägg. Var inte Hazz framför honom var det Fabregas. Hade en bra andra halvlek. 7-
Nemanja Matic* Fick inte tag i mitten som han brukar, tvingades ta ett taktiskt gult rätt tidigt vilket ytterligare hämmade honom. Kanske hamnade han för högt då Mikel var bakom. Bytte position i andra och var bättre. 7
Cesc Fabregas* Fick fler passningar brutna redan första halvtimmen än han brukar få på hela matcher. Kanske för att han inte var playmaker utan offensiv mittare idag. = chansade mer. Men några fina räder där kamraterna tyvärr inte var med eller Southampton lyckades få spelare emellan när han sökte Chelseaspelare. Ännu en assist (13) även om Hazz gjorde nästan allt själv. Helt felaktigt kortad. 8
Mikel Hängde inte med i Southamptons tempo, orsakade frisparkar. Verkade byta position med Matic i andra och spelade något framför då. Vilket gjorde att han kom med mer och spelade upp sig. Togs ut för Drogba och mer anfallskraft. 6
Eden Hazard Visade mest spelhumör från start men inte ens han hittade några nycklar i första, till övertiden. Fick väldigt lite tid med bollen. Till han plötsligt fick luckan och fintade bort flera försvarare och sätter bollen utom räckhåll. Geni! 8+
André Schürrle Lyckades inte med mycket i första och när han var där han skulle för en gångs skull var han ändå inte där han skulle varit. Tog inte chansen att spela in sig i en startelva. Kan ha bytts tidigt pga skada vilket kan förklara varför han aldrig kom i det hela. 5+
Diego Costa Hade Alderweireld som ett plåster på sig, ändå öppnades inga luckor för de andra. Gjorde ett väldigt viktigt arbete som öppnade upp för det som blev kvitteringen. Det handlar inte bara om egna mål för Costa. Alltid intressant att se hur han bedömer bollar in, istället för att bara rusa på dem som de flesta anfallare - många gånger avvaktar han för en andraboll istället. 7
---    
Willian In för Schürrle 45. Hans energi och arbetsvilja gjorde en skillnad. Synd att han inte kan göra mål. 7+
Didier Drogba In för Mikel. 74 Kom inte i det. 5+
Loic Remy In för Costa 88. För kort tid för betyg. -
CHELSEAS BÄNK

Cech, Zouma, Azpilicueta, Ramires, Willian, Remy, Drogba

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

Tätade till mitten med Mikel i ett defensivt lås med Matic och Luis som är bättre offensivt kanske med sina inlägg på vänsterbacken. Schürrle istället för Willian kändes som ett byte för kontringsspel även om Willian nog bör vara lite sliten så fruktansvärt som han sprungit i de matcher han spelat på sistone.
   Kanske borde han beordrat mer spel från start på högersida med tanke på att Saints ställde en debutant där. Hade inte skadat att satt Targett under press.
   Taktiskt tycker jag Koeman vann matchen i första halvlek. Chelsea hade inget svar på deras höga presspel och tempo.
   Gjorde några justeringar till andra som lyckades vända matchbilden. Bra. Men ändå två tappade poäng, vilket känns onödigt.

7-


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Eden Hazard

 

KORT OM MATCHEN - oftast skriven live

Ett något roterat lag vilket självklart närmast är en nödvändighet så här års, dryga 48 timmar efter matchen mot West Ham och dagar innan en ny svår bortamatch mot Spuds. Det känns lite som om Mourinho på sistone har etablerat en borta- och en hemmauppställning. Hoppas Hazard gör mål så det inte ska behöva bli ett år innan han gör ett mål på bortaplan.
   Eden Hazard börjar matchen med en grov felpass som Saints skönt nog slarvar bort med ett svagt långskott.
   Det är ett kompakt och tätt Southampton och änu har Chelsea inte hittat några luckor. Inte i närheten av deras mål första fem.
   Första läget till Chelsea efter felpass som Hazz plockar upp men Costa får ingen lucka, till hörna. Fabregas får en andra chans och tar sig långt in, men det är för många spelare mellan när han försöker hitta läge för de andra. 8. Hörna igen. Forster får fingertopparna på den. Nog för att JT inte ska kunna sätta den. Nära annars. Hörna återigen. Cahill nickar Saints bort. Bästa sekvensen hittills.
    Hazard hittar Schürrle med en lång boll men Forster tvingar honom att slå ut bollen. 12 Hazard är på spelhumör idag igen, flera fina bollar redan (och en ordentlig tavla!).
     Jag är dock lite förvånad över att så mycket sker på Chelseas vänstersida med tanke på att det är en debutant på andra sidan.
    Saints första hörna mycket bra och nära mål, men JT gör en avgörande bryning framför Fonte. Nära. 14 Trodde nästan det skulle bli mål där när Courtois var överspelad.
   Cahills tur att göra en avgörande brytning på en framspelning vid en kontring. 16
   Mané kommer helt fri och lägger bollen lugnt bredvid Courtois. 17
   Nu måste Chelsea verkligen få tag i det här, de har helt tappat spelet senaste minuterna. Iva halkar när han gjort sin back, börjar det redan kännas typiskt det här? Plötsligt väldigt orolig. Tur att det är väldigt mycket kvar. Men det känns lite som Newcastle hur målet dök upp. Ett misstag och pang.
   Lurig snedträff av Schneiderlin från långt håll. Inte långt utanför.
   Southampton har vunnit alla matcher de tagit ledningen i. Oroande fakta.
   Dålig hörna av Fabregas och Saints kan nästan kontra igen.
   Oroväckande är att Southampton har haft väldigt lätt att läsa Fabregas passningsspel idag, fler brytningar redan än han brukar få mot sig på 1,5 match.
   Fabregas ned mot lnjen men Schürrle har gått för centralt mot mål när lyftningen till honom kommer. 25 Hade Schürrle varit vid bortre stolpen hade det varit mål.
   Hazard har bytt kant nu.
   Oj vad Chelsea krånglade och trasslade i straffområdet men inget läge uppstod alls. 30 Men det var lite farligt.
   Matic kortas när han tar ned Pellé.
   Chelsea har löjligt svårt att få tag i Mané i den här matchen. Hazard får göra det, vilket ger frispark nedåt flaggan. 32
   Luis vid linjen sökte Costa, men över denne. 33
   Högt tempo i matchen nu och man får väl kalla det böljande spel. Southampton kämpar väldigt hårt och försvarar sig med hela laget när de måste. Väldigt högt presspel som Chelsea har svårt mot idag.
   Pellé får bollen när Yoshida snubblar sig fram, hittar ingen och skjuter en bit utanför istället. 44
   Ordentlig skärpning och något nytt, Drogba för Schürrle t ex, redan från start i andra måste till. Nu måste JM visa vad han går för för hittills har han förlorat den taktiska kampen.
   Så kom då geniet Eden Hazard till vår räddning. Gör sitt första bortamål sedan januari när Fabregas lättar en boll fram til honom och han gör bort spelare efter spelare och sätter bollen i burgaveln. 45+1
ANDRA
Fått veta att Oscar är sjuk, vilket förklarar hans totala frånvaro.
   Öppnare spel de första fem i andra. JM verkade ha gjort några tweakningar i Chelsea positioner plus att Willian kom in med sin energi.
   Willian får en dubbelchans tack vare upplägg av Costa. Sedan går Fabregas omkull i straffområdet och kortas. Vansinnigt beslut av domaren då det var solklart ett ben emellan. Kortet kanske kom för protest snarare än filmning.
   Hazard vänder och skjuter direkt, strax utanför. 60
   Hazz får inte läge, spelar till Willian som inte riktigt är med på det. Nu har Chelsea fått tag i matchen igen. 61
  Costa blockeras i bra läge. 64 Det luktar vändning i matchen nu. Chelsea har etablerat tryck.
   Chelsea kontrar men kommer inte loss och Southampton hinner ställa upp. 67 Bra spel men det allra sista fattas. Tryck dock.
   Fabregas fri efter fintt pass av Willian men halkar... 68 minut och 68% bollinnehav nu.
   Mané fick en chans men tre försvarare och JT tar bollen från honom. 69
   Chelsea måste ha ett mål till och vinna matchen. Kanske dags för ytterliare en anfallare?! Samtidigt som City tar en bekväm ledning mot Burnley.
   JM lyssnade tydligen och satte in Drogba för Mikel. Ingen omedelbar förbättring dock mot Southampton som nu kämpar för poängen de har. Efter en hörna etablerar Chelsea tryck men hela Southampton försvarar nu och Chelsea får bara till snedträffar.
   Det har varit spel mot ett mål, Southamptons i andra men ändå ingen riktigt het chans. De kan försvara sig. Det har blivit mycket lyftningar in, men fel spelare på plats. Som när Drogba är den som lyfter in. 83 Maskningarna har börjat ordentligt nu. Både från målvakt och utespelare som fejkar skador.
   Grov offside och ändå tjafsar Long mot det. 86 Spelfördröjande som är pinsamt nu. Och då tjoffsar Chelsea fram bollarna vilket bara leder till att de kommer tillbaka. Istället för att göra vad laget gör bra.
   Schneiderlin utvisad när han kapar Fabregas i en kontring. 88 Remy in för Costa.
   Bra inspel men Drogba får fötterna undanslagna. 90
   Luis försökte vända om, skottet blockeras. 90
   Desperat och bara 4 minuter tillägg trots allt maskande.
   Så nära när Fabregas lägger längs linjen, men förbi alla. 90+1
   

Chelsea borde vunnit det här på sin andra halvlek, men ingen tur. Två tappade poäng och ett getingbo i ligan. Nu måste vi helt enkelt piska spuds på nyårsdagen, det finns inga alternativ.

 

DOMARTEAMETS INSATS - Anthony Taylor

BETYG

Fick se matchen gå från lättdömd till betydligt svårare för att han inte fick tag i kontrollen. Det blev väldigt fysiskt ganska plötsligt och han verkade handfallen. För många felaktiga bedömningar även om det inte var några monumentala misstag förutom när han kortar Fabregas efter denna gjorts ned i straffområdet. Sedan ruttnar man ju på hur engelska domare tillåter hur lagen spelar mot just Hazard och Taylor var verkligen inget undantag. Riktigt svag insats och inte vid någt tillfälle hade han matchen under kontroll uan matchen kontrollerade helt honom. Inte heller gav han direkt intryck av objektivitet.

ej
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklas s. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook