csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 19 sp 14 v 4 o 1 f 41 - 14 mål 46 p

  

22-28 december 2014

Nyheter v-52


SÖNDAG:
Efter att hört "hela" (om det nu var hela) JMs utbrott efter matchen kan man konstatera tre saker; ett att han har en poäng i princip (som att det handlar mer om saker som inte hänt som attackerna mot Hazard och Luis), två att han tar det för långt och för personligt (det borde nog blivit straff idag, det var otroligt totalfel med gult kort för filmning men någon kampanj är det inte även om vi får väldigt få domslut med oss just nu), tre- att det nog ändå hade varit bättre att hålla frustrationen över resultatet tillbaka och stannat vid den one-liner som först kom ut.
    Det här hjälper inte Chelseas rykte även om hatarna på t ex sportbladets kommentators-funktion nu fick vatten på sin inbillade kvarn. Att det kommer efterspel i form av böter och sådant får vi räkna med - men på något sätt måste det komma till en diskussion om domarna i modern fotboll, de här femtioåringarna som dominerar t ex engelsk domarkår hänger helt enkelt inte med längre, min lösning är hockeyns/handbollens lösning, tvådomarsystem). Domarna måste komma upp till diskussion på ett sakligt sätt och något måste hända för spelet har förändrats men det har inte domarna, kvaliteten på domarna i England har sjunkit enormt de senste åren. Vad har t ex hänt med världens bäste linjedomare Sian Massey, hon försvann ungefär samtidigt som Howard Webb gav upp?!

José Mourinhos månadsinkomst kommer att skrivas ned och han får säkert någon avstängning efter att han dömt ut domarens (usla) insats idag genom att beskriva den som en skandal lika stor som Big Ben. Att Fabregas fick kort för filmning är nog bland det värsta jag sett, värre än när Costa fick det mot Burnley. Och jag tyckte absolut det var en straff, men jag har sett ännu mer uppenbara inte bli straff. Glöm aldrig någonsin Tom Henning Øvrebø. JM lär dock absolut bli straffad och då han är repeat-offender blir det nog avstängning plus stora böter nu för att han säger sanningen. För usla engelska domare får ju inte kritiseras - alls.

Nedan skrevs när City ledde 2-0 mot Burnley, vem trodde Clarets skulle hämta upp den ledningen borta mot tvåan? Men det gjorde det och därmed spelade alla tre ledarlagen oavgjort idag och endast Arsenal gick framåt idag, även om det var knappt mot West Ham för dem. Men de har United-flyt just nu.

Nästan hela vårt försprång är borta nu. Känns som det var onödigt. Men sådan är tyvärr fotbollen och spelscheman.

Nästa match är på nyårsdagen mot Tottenham. Tottenham som gjorde en riktigt bra och aggressiv andra halvlek mot United och borde nog ha vunnit på den, men skärpan fanns inte. Det blir inte lika lätt mot spuds på 3point lane som det var hemma på Stamford Bridge, men det kommer inte som någon överraskning för någon. Eriksen var inte över sig mot United men Harry Kane går från klarhet till klarhet.
   Första poängförlusten för en väntad toppkonkurrent i helgen dock, för United. Med det löjeväckande flyt de haft i december och de Geas storspel på sistone hade de nog räknat med vinst idag.

JM har gått ut och förklarat att det är nästan klart med ett nytt ett-års förlängning av John Terrys kontrakt. Inte oväntat och skönt om det blir klart snart, men vi har hört goda nyheter om kontrakt förut från Mourinho men ännu har de inte blivit officiella.

Så möter vi åter ligafyran, fast den här gången heter de Southampton då vi förpassade torsdagens ligafyra nedåt i tabellen. Det är också bortamatch. Southampton som utan tvekan var säsongens största överraskning har haft en betydligare tuffare december då de har fått ett tufft spelschema i slutet av första halvan. Det var först då de fick möta de väntade topplagen. De har dock återhämtat sig något efter flera raka förluster och kan absolut inte underskattas på St Marys.
   Det är ingen tvekan om att det här är ännu en tuff match för Chelsea men som laget spelade mot West Ham när de gjorde Londonkonkurrenter rent dåliga ger stort hopp. Förmodligen kommer JM att matcha ungefär samma lag, men möjligen kommer Mikel tillbaka in för att förankra mittfältet ungefär som man gjorde i Stoke. Den stora utmaningen blir framåt då Southampton är ett lag som vet hur de ska försvara sig även om de kommer att sakna Bertrand idag.
   Efter idag har ligan kommit halvvägs och den ser ut att bli precis lika tuff, tät och spännande som väntat även om jag ställer mig tvivlande till framförallt Arsenals och Liverpools optimism att de på något sätt ska kunna blanda sig i toppstriden. Däremot lär Man United bara bli starkare men de kommer inte att vinna. Det står mellan City och Chelsea och det interna mötet i slutet av januari kan trots det tidiga datumet bli närmast helt avgörande.

LÖRDAG:
OFFICIELLT:
Fernando Torres går nu permanent till Milan. Lånet övergår alltså till en riktigt övergång. Chelsea meddelar inget om någon form av övergångssumma. Lite oväntat då spanska medierna har vräkt ut nyheten att Torres ska gå till Atletico Madrid. Det kanske han gör nu, men då som en Milan-spelare...
   Vi önskar Fernando Torres all lycka till även om han är Chelseas största floppvärvning någonsin med tanke på prislappen på 50 miljoner pund från Liverpool. Visserligen sålde han otroligt många tröjor men det är ju som målgörare han värvades och där ville det sig inte. Diego Costa har på ett fåtal matcher gjort 13 mål, något det tog Torres 62 matcher för Chelsea att komma upp i.
    Sammanlagt spelade Fernando Torres 110 matcher i Chelsea och gjorde 20 mål i ligan. Totalt spelade han 172 matcher och ökade sitt målgörande till 45 mål - han var alltså mer framgångsrik relativt sett i cuperna. Till skillnad från Costa som ännu inte gjort något cupmål.
    Vi ville så gärna att Torres skulle återfinna sig själv efter övergången men det hände helt enkelt inte. Han jobbade alltid hårt och lojalt men fick det aldrig att lossna. Vi kan för hans egen skull bara hoppas det händer nu när han inte har rekordsumman hängande runt halsen längre.
    CSFC önskar Fernando Torres all lycka till i sin framtida karriär och tackar för hans hårda arbete och lojala inställning i blått.

Övergången till Milan blir formellt den 5 januari men Chelsea FC har alltså redan nu offentliggjort affären om det nu är en affär eller bara en ren övergång utan transfersumma. Det ska bli intressant att få veta om någon summa förekommit, eller om Torres blir långvarig i Milan.


Southampton har redan värvat Eljero Elia från Werder Bremen, men jag tror inte han är spelklar mot oss imorgon. Inte heller kommer Ryan Bertrand att spela då han stoppas av lånereglerna.

Cesc Fabregas som för en gångs skull inte fick någon assist igår hade 103 rätta passningar i matchen. Därav hela 66 i den briljanta första halvleken. Det var fler passningar en hela West Hams mittfält och anfall klarade av tillsammans! Ändå var det inte ens säsongsbästa för Fabregas, mot WBA hade han enorma 144 passningar. Och han slår ju inte bara säkra pass fyra-fem meter åt sidan heller!

ANNANDAG JUL:
Jag är sällan en beundrare av fotbollsorganisationerna; men det här fick Uefa till alldeles helt rätt. Med anledning av hundraårsminnet av fotbollsmatchen som spelades mellan tyskar och engelsmän i No-mans-land under första världskriget. Den s k Christmas Truce-matchen.
    Se den och vi inser vad fotboll också kan vara och kanske har varit för så länge. Något för supportrar som hatar andra i sitt lags namn att särdeles ta till sig. Vackert >>


Chelsea lyssnade till JMs klagovisa om fansens sjungande tidigare i höstas och lär haft möten med supporterorganisationer för att förbättra stämningen på Stamford Bridge. Läs mer här >>

Ni har säkert noterat att Z bara hamnade på 13e plats över Guardians lista över de 100 bästa fotbollsspelarna. En lista man kanske inte i detalj håller helt med om, som t ex Pogbas extremt höga placering men det är ju tiden för listor nu. Med tanke på hur Z reagerade på att blivit bara tvåa över svenska idrottare undrar vi nu hur Fotbollsvärldens mest underhållande (Mirrors utnämning, vilken nog feltolkats en del i Sverige) tar det här? Han lär knappast hålla med Guardian.
   Intressant dock är att Chelsea har nästan ett helt lag med bland de hundra, om än ingen i topp-tio, ännu. Åtta spelare från Chelsea är med på listan.
12 - Diego Costa
16 - Eden Hazard
17 - Thibaut Courtois
46 - Oscar
48 - Nemanja Matic
52 - Branislav Ivanovic
69 - John Terry
90 - César Azpilicueta
    Hela listan >>

Dagens stora fråga är hur West Ham kommer att spela idag. Som de gjort hittils under säsongen eller som de brukar med hela District Line parkerad i straffområdet. Experterna är oense. En del tror Allardyce kommer att hålla fast vid årets spellinje, andra tror på tio man bakom bollen i alla lägen. En taktik som fungerat utmärkt för Allardyce mot Chelsea tidigare. Själv tillhör jag nog de cyniska som tror Allardyce kommer till Stamford Bridge för att få ett resultat, oavsett vilket århundrade fotboll han anklagas för - men man får ju hoppas jag har fel.

JULDAGEN:
Vi har tipsat förr om årets sämsta julsjungare; alla är de Chelseastjärnor som nog gör sig bättre på plan imorgon vid lunch än som bärare av julönskningar i form av sång. Lyssna igen om ni vill och era öron klarar det >>

JULAFTON:
Vi påpekade det redan i måndags, att det lag som leder Premier League över julen oftast också vinner Premier League. Så var det för Chelsea 2004-05, 2005-06, 2009-10 och nu leder vi ligan igen över jul. Läs mer om den trevliga statistiken bakom vem som vinner när de leder vid jul. >>

Se några av U21s läckra mål mot Norwich här >>

Sky Sport bevisar att Chelsea faktiskt har det absolut tuffaste spelprogrammet i helgerna. Se själva >>

Svensk landslagsmålvakt till Chelsea. Given rubrik som vi glömt ta upp i julstöket. Det är förstås till Chelsea Ladies, då målvakten i fråga är Hedvig Lindahl som lämnat Kristianstad och nu har skrivit kontrakt med Chelsea Ladies. Hon är tredje svenskan i Chelsea, men ingen har varat längre än en säsong. Jag undrar ofta över hur damspelare spelar transferspelet, de byter ju klubbar långt oftare och av mindre definierade skäl än män gör. Kanske har det bara med pengarna att göra, det finns ju inga i jämförelse i damfotbollen.


TISDAG:

En trevlig artikel om MoTM igår, Nemanja Matic, av Sportbladet Kalle Karlsson. Marcus tipsade, för det är ju så sällan vi får läsa positivt om Chelsea där att man nästan glömmer att läsa. Karlssons förmåga att utelämna Oscar ur Veckans lag brukar störa mig väldigt många gånger... Läs själva >>

Chelsea U21 slog Norwich hemma med hela 5-0. Målgörare Alex Kiwomya, Jeremie Boga, Dominic Solanke 2och ett självmål av Norwich.i

MÅNDAG:
En oerhört intensiv vecka väntar Chelsea, med tre matcher. Jag verkligen älskar den här perioden av säsongen, det absolut bästa med julen för mig. Jag förstår dock om managers inte är lika lyckliga och kanske även spelarna, men som fan är det en underbar tid och den bästa present som man kan få med massor av matcher, intensitet och förhoppningsvis några negativa överraskningar för våra konkurrenter.
   Stoke ikväll, West Ham hemma på annandagens lunch och Southampton borta på söndag. Härligt. Även om blaskorna tippar att vi ska tappa poäng mot både Stoke och Southampton. De är förmodligen uppmuntrade till det av det faktum att Chelsea bara tappar poäng på bortaplan i år (undantaget missen mot Schalke).

 

Rykten, notiser m m, v-52


SÖNDAG:
Lite överdrivet är det, men hellre det än att frågan nonchaleras, så läs gärna den här artikeln om stämningskrisen på engelska arenor. >>

Inter hoppas få låna Mohamed Salah resten av säsongen. De lär vara hoppfulla men jag kan inte se det hända även om Salah behöver speltid. Chelsea har en liten trupp för att vara topplag och Chelsea släpper inte Salah utan att ersätta honom. Nu har Mancini tagit över Inter, annars har Chelsea också dåliga erfarenheter av lån dit vilket säkert påverkar.

JM talar om och berömmer Eden Hazards utveckling i år, samt pekar på ett par punkter som hans nu långt utvecklade lagspel, defensiv och att han inte känner trycket att bära laget. Och Hazard är ju fantastiskt bra i så gott som varje match. Läs mer >>

LÖRDAG:
Hela höstens hetaste transferrykte vid sidan av Reus var Sami Khedira - som plötsligt nu vill ha ett nytt kontrakt med Real istället.

Trött på Kramaric-rykten? Här är ett till. Enligt källor närstående spelaren ska Chelseas Michael Emenalo gett Mourinho fem alternativa unga spelare att sajna i januari. JM valde en enda av dem och det skulle varit Kramaric. Vi lär få se, för samtidigt påstår hans pappa att han inte är intresserad av att lånas ut direkt vilket säkerligen är Chelseas plan om de värvar kroaten.

Nemanja Matics yngre bror Uros kommer inte att representera Serbien som sin storebror utan kommer att spela för Makedonien. Uros som spelar i Nemanjas tidigare position som offensiv mittfältare har gjort några U-kamper för Serbien men väljer nu Makedonien istället. Det är inte lätt att hålla reda på vilka länder spelarna från Balkan väljer. Vi har ju flera svenskfödda med rötter på Balkan som också valt att representera landslag där.

Hade nog trott på ett annat namn och visst dröjde det ovanligt länge innan förste managern fick sparken i år. Det blev Palaces Neil Warnock som fick gå. Det är det vanliga gänget misstänkta som lär efterträda honom. Tim Sherwood som sparkades från Tottenham lär vara hetaste tipset, något han tydligen var redan innan Warnock tillsattes. Tills vidare tar assistenten Millen över.

Intressant att notera är hur sportjournalister springer i flock. Mot Stoke var Matic absolut bäst. Det var han inte mot West Ham, ändå hävdade flera sk sportjournalister att han var det. För det hade ju deras kollegor sagt senast .Han hade minst två närmast grova missar. Undrar om de ens ser tio minuter av en fotbollsmatch. Hazard var fantastisk i sitt spel, Costa missade en del men oj vad han gjorde rätt också. Guardian hade betygen rätt om ni frågar mig, de mer populistiska Daily Mail, Mirror och framförallt Sportskitbladet (som jag tyvärr numer tänker på dem som) fel. Bäst i matchen var dock Adrian, vilket han varit fler gånger mot oss. Men som Chelsea spelar just nu räcker det inte ens med fantastiskt målvaktsspel!

Men det är tyvärr lite skit för mig att motståndarna har det så lätt just nu, det är som lagen de möter inte ens ställer ut skorna fast de spelade bra mot oss.... Inga roliga överraskningar för oss i helgen, kanske inte väntat men bättre motstånd hade jag trott de lagen skulle prestera. Mycket bättre till och med. WBA dåliga nu, kunde vinna mot oss är nog det mest oförklraliga i år.

ANNANDAG JUL:
Tyvärr, vill jag säga att spelschemat har inte gett Chelsea en enda chans att rycka men, lika viktigt är ju att inte förlora mark, så... och dagens Chelsea imponerade mig så oerhört mycket.

Ska vi unna oss en liten Tänk Om: Tänk Om Man City hade haft lite tufft motstånd nu när de saknade anfallare? Istället för att haft det lättaste spelschemat hittills, och inte bara det - motståndarna tycker jag har spelat klart sämre mot dem än de någonsin gjorde mot oss... Märkvärt sämre faktiskt. Jättetavla av Foster gav dem första målet idag. Tänk om Aguero hade kunnat vara skadad lite längre, dvs till februari både för Costa i skytteligan (jag har ju satsat en selma på honom!) och vårt möte mot dem? Tänk om reglerna faktiskt hade förhindrat att de skulle få dribbla som de gjort med Lampard, en spelare som faktiskt tillhör en annan klubb- officiellt? Tänk om Cahill inte snubblat i Newcastle. Men, i slutet av januari spelas en match som är viktigare än den gamla klichén, sexpoängsmatch. Vinst för Chelsea mot City på the Bridge och det är banne mig en niopoängsmatch! Det är nästan en Cupfinal. Ändå handlar inte allt om den matchen för det finns mycket lite utrymme för misstag för övrigt då City är så bra. Vi är dock bättre!

Ingen dag innan Silly season utan att löjligt rykte; dagens löjligaste kommer från Italien. Chelsea skulle vara villiga att betala enorma 24m pund för en bänkad back från Juventus. Kwadwo Asamoah, ghanan som dessutom försvinner till afrikanska mästerskapen. Som sagt - löjligt.

Och så önskar vi förstås Gianfranco Zola lycka till nu när han återvänder till Cagliari, fast som manager. Den sympatiske lille trollkarlen förtjänar all framgång han kan få, fast han fortsätter att välja klubbar med ägare som kanske inte är kända för sin tillförlitlighet eller för sitt stora förtroende.

Sena, om än inte från mest tillförlitliga håll, rykten säger att Eden Hazard vilas idag pga skadan från Stokematchen. Man undrar ju fortfarande hur Bardsley lyckades undgå att bli utvisad men det är min absoluta känsla och det skulle säkert gå att visa med statistik, är att ingen spelare tas hårdare och med mindre rättsskipning än just Eden Hazard av försvaren i Premier League.
   Vi får hoppas ryktet är fel då Hazard just nu bara gör mål på hemmaplan och vi behöver mål i alla matcher i alla former. För Diego Costa är ju en spelare som tas minst lika hårt (om än mer i form av fasthållningar än nedsparkningar).

I Tyskland är Bild övertygade om att Chelsea värvar Karim Bellarabi från Leverkusen. Andra är mindre övertygade även om det skulle innebära adjö för Mohamed Salah.

I Spanien (ja, trovärdighet noll) är de övertygade om att Chelsea gått med på att Fernando Torres går till Atletico Madrid.

I Brasilien tror man plötsligt att Luca Silva som nu fått tillnamnet den Nye Kaka (att de aldrig tröttnar) som ungefär alla andra klubbar utom Chelsea varit intresserade av, nu går till Chelsea.

JULDAGEN:
Inga nyheter om Eden Hazards skada ännu, men det är inte direkt dagar då nyheter sprids på grund av årstiden.
   Två matcher till och halva säsongen har gott. Chelsea leder ligan vilket statistiskt är väldigt lovande för den viktigaste titeln, ligan. Cuperna är bara extra godis om än väldigt trevligt sådant. För fans, managers, flesta spelare är ligatiteln viktigare än Champions League. För journalister och fotbollspampar är CL viktigast.
   Chelsea har hemmamatch vilket är skönt då vi har det tuffaste motståndet av alla tippade toppkandidater. Vi möter trots allt ligafyran och på söndag nuvarande ligafemman. Det gäller mycket för bakom jagar ju City och kanske United som traditionellt brukar närmast börja sin titeljakt så här års. De har haft mycket skador, nytt spelsystem, ny manager och har trots ofta uselt spel, tack vare de Geas storspel plockat massor med poäng som de knappast alltid kan sägas ha förtjänat. Nu blir de bättre och det är ju mycket möjligt att de får viktiga förstärkningar efter nyår även om det inte är så ofta viktiga värvningar görs i januari. Undantag finns förstås som Nemanja Matic för oss och den för United så viktigare Nemanja Vidic som kom i januari. United har också ligans bästa julfacit, bara en enda förlust i hela PL-historien på annandagen!
   United möter upp och nedlagen före alla andra Newcastle som har usel statistik, 20%, vinst på annandagen. City har på papper också en lätt motståndare, WBA om än borta. Arsenal kan få det lite tuffare mot QPR, men QPR är usla på bortaplan trots allt. De har dock Austin i storform tillbaka. Liverpool kan faktiskt få problem med Burnley som visat mycket god form senaste omgångarna.
   I och med söndagens match mot Saints vänder sedan serien, med en bortamatch mot Tottenham för Chelsea. Snacka om press, det finns just nu inget utrymme för misstag, särskilt inte som City just nu har på papper ett väldigt lätt schema. De får det dock värre då de har många viktiga matcher under våren, på bortaplan. Chelsea har egentligen bara Tottenham och senare Arsenal av väntade topplag på bortaplan under 2015.

JULAFTON:
Ryktena säger att Eden Hazard tyvärr missar matchen mot West Ham på annandagen pga skadan han ådrog sig mot West Ham. Tur vi har en bred trupp med Oscar redo att spela efter vilat mot Stoke.

Petr Cech kommer inte att lämna i januari sägs det och det är nog troligt, men till sommaren är Real Madrid det absolut hetaste alternativet nu. Cechs agent bekräftar att kontakter har tagits.

Det spekuleras nu i att Southampton vill permanenta lånet av Ryan Bertrand redan i januari. Det talades om en utköptsklausul i lånekontraktet om 8m pund och Bertrand har lyckats alldeles utmärkt i Saints. Han borde snart vara värd en chans i landslaget även om Baines nog står före i laguttagningen sedan. För Bertrands skull hoppas jag att det löser sig snart för det skulle nog kännas skönt för honom efter många turer i Chelsea och låneklubbar. I Chelsea har han ju både Azpi och Luis före sig och det lär nog inte ändras.
   Han kommer dock inte att få spela mot Chelsea på söndag. Pga lånereglerna i PL.

Hur många gånger har vi inte fått höra och anklagats för att vara Boring Chelsea, som om fotboll bara handlar om att glänsa istället för att vinna. Nu är det plötsligt annat ljud i pipan. Som hos The Mirror här >>

Och här Mirrors hyllningsartikel till Our Captain, Our Legend John Terry, även om den kanske hyllar mindre och försöker förklara lite mer varför andra tycker så illa om honom (att han är hatad av andra fans vet vi ju och lögnerna av honom är in legio, liksom de dumheter han förr tyvärr ibland var inblandad i utanför plan. Men som sagt, många av de sk värsta sakerna han har beskyllts för som otroheten är rena medielögner (till skillnad från t ex Ryan Giggs långt värre, bevisade och mindre uppmärksammade affär med sin brors fru under massor av år). JT har också en familj som verkligen ställt till det för honom i medierna också. >>

JM har tagit död på Messiryktena (tidernas mest löjliga) genom att återigen poängtera att FFP-reglerna omöjliggör en sådan värvning. Messi skulle helt enkelt bli för dyr.

Kramaricryktet brinner fortfarande även om det inte känns helt rätt. Vi får väl se, men det är i så fall säkert för direkt utlåning.

Brasilianske Malcolm har en prislapp om enorma 20m pund för en helt oprövad tonåring, ändå vill ryktet inte dö. Oavsett hur många gånger JM än säger att det blir inga affärer i januari. Men kanske gäller det bara transfers som påverkar truppen, inte framtiden.

TISDAG:
En läsvärd närmast hyllningsartikel i den tidning som förr var djupt Arsenalpräglad och idag närmast tycks vara husorgan för Liverpool, Daily Mail alltså. Läs om John Terry i dagens upplaga. Läs >>

Gianfranco Zola lär vara favorit att ta över sin gamla klubb Cagliari, nu som manager.

Eden Hazard skadade fotleden mot Stoke, och inte i Brdsley horribla tackling som borde gett rött kort. Chelsea har inget sagt men det finns tydligen frågetecken om Hazard kan spela mot West Ham. Vi får hoppas att rapporterna är överdrivna, för det är ju hemma på Stamford Bridge Hazard gör mål. På bortaplan har han inte målat sedan i januari!

Det verkar som Mario Pasalic kommer att byta låneklubb i januari, från spanska Elche till turkiska Besiktas. Det kan nog vara bra för 19-åringen.

Malcolm från Corinthians har ju börjat dyka upp i ryktena. Nu talas det om ett byte i vilket en viss Fernando Torres ingår. Låter högst osannolikt. Däremot muttras det en del om att Atletico kan ta hem Torres (vilket känns som det enda rätta för honom), förutsatt att de slipper betala övergångssumma. Vilket Chelsea redan i princip har bestämt sig för att de aldrig kommer att få för Torres, annars hade de inte lånat ut honom på två år (resten av kontraktet) till Milan.

MÅNDAG:
Sju av de senaste tio senaste ligamästarna har toppat ligan vid jul. Viktigt att vi fortsätter göra det alltså, även om det har blivit mer tajt än vi ville. Chelsea har gjort det vid alla tre titlarna det här millenniet.

Även Petr Cechs agent säger nu att Petr stannar i januari. Så lägg av med alla skitartiklar om att Liverpool skulle kunna få köpa honom då. Vad framtiden innehåller får vi veta absolut tidigast i sommar. Petr Cech är Chelsea och förblir Chelsea säsongen ut, sedan får vi se om han går till någon Champions Leaguelag (dvs knappast Liverpool). Kanske inte ens Arsenal som det ser ut just nu.

Real har jagat Ramires i åratal (eller sedan JM lämnade och Ancelotti gick dit), nu har Juventus anmält sig till flocken. De tror de ska få honom för 12m pund. Absolut inte alls, åtminstone inte i januari.

Det här är verkligen en överraskning. Ni kommer ihåg Kevin de Bruyne, vars mor kom från Chelseasupporterområdet Ealing i London. Han kom till Chelsea efter att varit utlånad, och uppmuntrad av Marc Wilmots gjorde han inget annat än att gnälla hela hösten förra året. Till slut fick JM och klubben nog och sålde honom till Wolfsburg. de Bruyne lär nu vara aktuell för, just det laget som vill ha våra avlagda spelare, Manchester City!
   Finns det någon som tror de Bruyne är bättre än David Silva på samma position och att de Bruyne/Wilmots håller tyst när han inte får spela före Silva?!

Chelsea lär vilja värva Malcolm från Corinthians i januari. Det är dock inte för a-laget då Malcolm bara är 17 år även om han gjort tjugotalet matcher för brasiliarna som anfallare.

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!