csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 16 sp 12 v 3 o 1 f 36 - 13 mål 39 p

  

15-20 december 2014

Nyheter v-51


SÖNDAG:
John Terry har gjort det klart att han vill fortsätta nästa säsong också och det är ju självklart en no-brainer för alla att Chelsea ska förlänga hans kontrakt. Han har varit fullständigt strålande den här säsongen. Bäste mittbacken utan tvekan i England just nu. Så fixa det Chelsea och dra inte ut det här hur länge som helst.

LÖRDAG:
Izzy Brown kvitterade sent mot Borussia Mönchengladbach i en internationell cupturnering för U-21-lag. 1-1 slutade alltså matchen.

Stoke på måndag, borta. Ingen lätt match och förra året slutade den med förlust med 3-2. Så vi får hoppas det går som året innan istället då Chelsea vann lätt med 4-0. Stoke i år är ojämna och svårbedömda men det är ju ett lag som har i sitt DNA att de vet hur de ska försvara, så Chelsea bör nog se till att det görs mål och helst mer än ett då vi imponerat betydligt mindre i våra bortamatcher än hemma i år. Alla poängförluster i ligan är ju på bortaplan! Stoke lär också få Bojan Krkic spelklar till matchen.

FREDAG:
Chelsea Ladies fortsätter förstärka, ny nu är 27-åriga Niamh Fahey som ersätter Emma Wilhelmsson i försvaret. Fahey kommer från Arsenal.

Speldatum för semifinalerna i Ligacupen mot Liverpool blir 20 januari på Anfield och 27 januari på Stamford Bridge.

José Mourinho har sagt att det är mer eller mindre klart med nytt kontrakt för fem år med Eden Hazard. Spekulationerna är att han kommer att tjäna 200k i veckan. Bra jobb om man kan få det, fotbollsspelare i Chelsea.

Det är inte helt klart med Mourinho räknar med att Courtois är spelklar till på måndag. Samma gäller för Dider Drogba som fick en smäll mot Derby. Även Kurt Zouma är ok för spel.

Chelsealegendarer spekulerar i årets Chelsea. Väldigt trevlig och intressant läsning. >>>

Dermot Drummy, nu internationell coach i Chelsea och tidigare mycket framgångsrik ungdomscoach lämnar Chelsea i årsskiftet. Han ska försöka sig på att följa Brendand Rodgers fotspår och gå från Chelseas ungdomslag till en managerposition för ett ligalag. Lycka till Dermot. Chelsea är skyldiga honom ett stort tack för det arbete han har gjort med ungdomarna och den grund han lagt för hela akademin.

TORSDAG:
MISSA INTE att läsa den här artikeln om vår arena; Stamford Bridge. Läs här och njut av vår historia, Stamford Bridge är en av världens äldsta idrottsarenor>>

Ingen klubb i världen har fler aktiva landslagsspelare än Chelsea (och då spelar ändå inte JT som hade varit given i vilket landslag som helst). 78,3% av Chelseas trupp spelar i landslaget. Läs mer >>
   På sätt och vis är det kanske något att vara stolt över men det är mer oroande. Betydligt större chans att vi får hem skadade spelare, våra spelare slits mer och måste resa mer, spela mer, träna på andra sätt vilket för dagens topptrimmade spelare ytterligare ökar skaderiskerna.

ONSDAG:
Chelsea lottades mot Liverpool med första matchen hemma i Ligacupens semifinaler, som alltid spelas som dubbelmöte. I den andra semin möts Tottenham och Sheffield United. Inte direkt bästa lottningen men det ska Chelsea kunna klara av. JM är ju inte direkt ovan vid att få Liverpool som motståndare i cuper.
   Semifinalerna spelas i slutet av januari och finalen i början av mars på Wembley.

José Mourinho upprepar empatiskt att det blir inga spelaraffärer i janauri för Chelsea. Stackars tabloider. Läs även >>

Kurt Zoumas skada som såg så otäck ut var tydligen inte så allvarlig och den senfärdiga insatsen av bårbärarna berodde tydligen på att de har order om att aldrig springa med båren... Det var Petr Cechs huvud och inte hans händer som träffade Zouma och det sägs nu att det också var Petrs hjälm som gjorde att skadan inte blev allvarligare! Eva Carneiro fick dock ropa tre gånger på båren i sin radio innan något hände så man kan nog inte bara skylla på reglerna att det tog så lång tid.

TISDAG:
Southampton är i fritt fall. Förlorade mot division tvålaget Sheffield United. Tack, lättare mostånd framöver i Ligacupen.

Oerhört otäckt att se Kurt Zouma och jag blir vansinnig när jag ser så tafatt, klumpigt arbete av sjukvårdspersonalen på arenan. Och jag var inte ensam, JM var också tokig på dem. Hoppas det går bra. Extremt oturlig olycka. Se >> Men det förlåter inte Derbys sjukvårdspersonal.

Fifa har ordnat så att Michael Garcias mututredning inte kan överklagas pga en ren teknikalitet, och därmed inte offentliggöras. Korruptionen i den organisationen blir bara värre och värre. SKÄMS FIFA.

Senast Chelsea spelade i Ligacupen var Chelsea ärligt talat rätt usla, en av säsongens hittills sämsta matcher. Men vi får väl göra som United, vinna ändå. Vilket vi också gjorde mot Shrewsbury även om det faktiskt satt rätt långt inne. Den gången tog inte "ersättarna" chansen direkt, så vi får hoppas de gör det ikväll istället för Derby är en klart tuffare motståndare än Shrewsbury. Derby är också bättre idag än när vi mötte dem i FA Cupen förra säsongen. Det är visserligen Chelsea också, men som vi sett så många gånger - med fel inställning spelar namn, meriter och kvalitet inte alltid största rollen.

Chelsea har skapat 219 målchanser i ligan i år. Bra men borde det inte blivit lite fler mål då....?!

MÅNDAG:
Det är redan klart att Gary Cahill vilas imorgon. Det har bekräftats. Han har haft en del mindre bra insatser på sistone även om han var bra mot Sporting men dålig mot Newcastle och Hull. Så det är säkert välkommet för honom. Annars "hotar" Mourinho med att spela ett starkt lag, men det är ju nästan omöjligt att inte spela ett starkt lag med den trupp Chelsea har i år. Kurt Zouma ersätter. Ramires kommer inte att starta, JM anser inte att han är tillbaka i full form efter skada - men inhopp verkar troligt. Fabregas kommer troligen att starta och det är nästan givet att Petr Cech gör det.

Det gick fort; datumen är spikade för matcherna mot PSG. Det blir 17 feb i Paris och 11 mars i London.

Det blir PSG, Paris Saint-Germain, i Champions Leagues åttondeldelsfinaler i februari-mars för Chelsea. Återkommer med speldatum när de är bestämda. Bered er på konspirationsteorier igen... Särskilt som det blev flera sådana underliga lottningar.
    Ingen lättklädd dam och annan lokal, men lika tråkig om än nödvändig tillställning som alltid.
    Övriga åttondelar blir:
Manchester City mot Barcelona
Bayer Leverkusen mot Atletico Madrid
Juventus mot Borussia Dortmund
Schalke 04 mot Real Madrid
Shaktar Donetsk mot Bayern München
Arsenal mot Monaco
Basel mot Porto

LOTTNINGSKOMMENTAR:
Oavsett att det var den lottning Mourinho önskade tycker jag att PSG var det sämsta alternativet, förutom tuff resa och konstigheter till Lviv i Ukraina för att spela ett Shaktar Donetsk som spelar sina matcher där istället. PSG är inte så imponerande i år som förra året i mina ögon och de leder ju inte ens franska ligan i år, men ändå. Dock med hemmaplan i den avgörande matchen ska det inte bli några jättelika problem även om det är långt till matcherna ska spelas och mycket kan hända på den tiden.
    Med den brasklappen i sinnet så är det på förhand i särklass mest svårtippade matchen Man City mot Barcelona. Inget av lagen har imponerat jättemycket på mig och jag kan inte förstå hur Barcelona kan rankas före Chelsea av spelbolag. Visst de har en underbar anfallstrio men sedan då? De har visat tecken att få till det och slog ju PSG emfatiskt senast, men hackar i ligan. Jag ser Altetico som ett mindre önskvärt motstånd framöver än Barcelona - just nu.
   I övrigt kommer det knappast att bli några större överraskningar. Arsenal fick drömlottning för Wenger och de fortsätter ha tur i lottningen (även om de kunde fått Bayern igen). Real ska inte ha några problem med Roberto di Matteos Schalke. Juventus ska kunna ta Dortmund som är i kris i ligan och började visa samma tecken i CL på slutet. Atletico slår Leverkusen. Bayern får ut och resa men det ska inte stoppa dem på något sätt. Faktum är att den kanske vid sidan av City-Barca svåraste vinnaren att tippa blir Basel eller Porto. Jag satsar på Basel.
    Det blir öppen lottning i nästa omgång och då skulle Chelsea, om vi utgår från att vi klarar PSG vilket vi ska kunna göra, får möta: (vet inte hur seedningen riktigt slår till där men den påverkar nog inte så mycket) någon av Bayern München, Real Madrid eller Atletico Madrid som jag utan tvekan sätter som starkast i den ordningen just nu och sedan en mycket möjlig lottning med Barca/City, Arsenal, Juventus eller Basel.
   Mot City, Juventus, Arsenal, Basel blir det andramatchen hemma. Fast först måste förstås Chelsea och de lagen ta sig dit.


Dagens viktigaste är förstås lottningen av åttondelarna i Champions League. Det handlar om Bayer Leverkusen, Basel, Shaktar Donetsk, Juventus eller PSG för Chelsea. Klockan 12 lottas det i Nyon, Schweiz. Mourinho vill ha PSG för resans skull, både för spelarna och fansen. Shaktar är väl mardrömmen med de kriterierna, även om jag tror de faktiskt inte får spela på hemmaplan i Donetsk pga den ukrainska konflikten, eller inbördeskriget som kanske är en korrektare benämning.

Match i ligacupens kvartsfinaler mot Derby imorgon. Derby som förlorade i lördags till Middlesbrough men fortfarande är med i toppen på The Championship. McClarens spelare hade kanske mötet mot Chelsea i huvudet. Självklart är Chelsea storfavoriter då det ändå handlar om en klubb från en lägre division. Mourinho lär säkerligen rotera och laget kommer nog att se ut mer som laget mot Sporting än laget mot Hull och inte mig emot då "Sportinglaget" spelade bättre än elvan igår.
    Mourinho gav flera spelare ledigt, minisemester över CL-mötet och han gör samma sak den här veckan, särskilt som det är ovanligt, för säsongen, länge till nästa match då Chelsea inte spelar förrän nästa måndag därpå. Det är en ledig helg för Chelsea innan julperioden. De europeiska spelarna får en chans att åka hem efter Derbymatchen men på fredag vill Mourinho att de är tillbaka.
   Chelsea har vunnit sina båda möten i Ligacupen mot lägre placerade motståndare med 2-1 så det har inte varit helt imponerande. I förra årets motsvarande match åkte Chelsea ur turneringen mot Sunderland efter förlängning. Vi får hoppas på bättre i år då motståndet i cupen inte ser alls oöverkomligt ut framöver.
   Petr Cech har stått i Ligacupen hittills och med Courtois skadad är han rätt given imorgon också. Nu verkar inte Courtois' skada vara så allvarlig men varför chansa. Fabregas var avstängd mot Hull och lär spela. Derby fick Stokelånet Shotton utvisad i lördags så han är avstängd.

 

Rykten, notiser m m, v-51


SÖNDAG:
Chelseas stjärnor har nog valt rätt karriär ändå, för om vi ska döma av deras julsjungande har de ingen alls framtid inom musiken. De sjunger ju värre än jag och det trodde man inte var möjligt. Lyssna själv om ni vill plåga öronen. >>

LÖRDAG:
Christian Atsu vars lån till Everton inte har varit lyckat är skadad och behandlas nu på Cobham istället för hos Everton.

Andrej Kramaric som ständigt kopplas till Chelsea har skrivit ett nytt kontrakt med sin klubb Rijeka. Men det sägs vara en ren teknikalitet för att bli av med några klausuler som skulle försvårat en försäljning, bl a har en fast utköpskostnad förhandlats bort. Vilket kommer att höja priset då den var på facila 2m pund. Vi får väl se om han blir Chelseaspelare. Lite svårt att tro med tanke på Mourinhos bestämda deklarationer är det dock.

FREDAG:
Nu backar Fifa, åtminstone ett halvt steg och påstår att Michael Garcias korruptionsrapport om tilldelandet av VM till Ryssland och Qatar. Men, och självklar har de en brasklapp - det blir en redigerad version! Vem är förvånad?

Avdelningen kvalificerat skitsnack; ja förmodligen. Men i Turkiet inbillar de sig att Kurt Zouma kommer att lånas ut till Besiktas i januari.

Det är väldigt tidigt men redan nu börjar ryktena om nästa års tröjor. Se själva. Inte några jättehöjdare direkt. Jag avvaktar till priset går ned och så blir det årets gula som går in i samlingen. >>

TORSDAG:
De som tycker som jag om ett visst rött lag från Merseyside kanske tycker den här fejkade reklamfilmen är lika rolig som jag. Se själva >>

Man tror knappt det är sant men vissa klubbar tar upp till 600pund för att ett barn ska få vara maskot på deras matcher. Skäms!
   Lyckligtvis är Chelsea en av nio klubbar som inte tar betalt alls. Heder åt de klubbarna varav de flesta faktiskt är de stora klubbarna. Låt vara att de tjänar mer, omsätter mer - men någon måtta på de andras girighet (som West Ham som tar mest betalt) måste det finnas.
   Mindre glad är vi över det faktum att en full matchutstyrsel för ett barn kostar 77 pund för en ung kille eller tjej som gillar Chelsea. Det är på tok för dyrt särskilt som klubben byter tre olika utstyrslar per säsong. Med det tv-avtal som väntar kan man bara drömma om att en del av de pengarna går till sänkta pryl- och biljettpriser. >>

Hajduk Splits klubbledning lär vara i London för att göra klart med en övergång av två tonåriga spelare; Lovre Kalinic och Tino-Sven Susic. Kalinic är en 24-årig målvakt med meriter från kroatiska landslaget. Susic är en 22-årig mittfältare. Båda affärerna ska ha någon form av relation till övergången av nu utlånade Mario Pasalic.

Ett trevligt rykte är att Eden hazards nya kontrakt blir alltmer en realitet snart.

ONSDAG:
Fifa-skandalerna växer om ni orkar med det. Nu hoppar Michael Garcia av från Fifa i protest mot hur hans rapport har begravts och pekar ut etik (vilket ord i sammanhanget)-chefen Eckert som en lakej till ledarskapet i Fifa. Och tyvärr lär det inte förändra något, man kan nu bara hoppas att Garcia helt enkelt läcker sin riktiga rapport och inte den fantasifull sammanställda sammanfattningen av Eckert.
    Här finns även en längre läsning för dem som vill följa det här från även andra vinklar. >>

JM försökte när han var assistent i Barcelona att värva Thierry Henry (en spelare man gärna hade sett i Chelsea), men Henry valde att lämna Monaco för Juventus till slut även om det tydligen var nära att det blivit Barcelona.

Det hann knappt sluta, snacket om Invincibles till snacket om en kvadrupel började. José Mourinho har dock förståndigt nog sagt ifrån att han inte vill höra sådant snack och med tanke på hur betungande allt snack om att gå obesegrade genom en säsong blev så...

Mer snack om att Liverpool ska låna Petr Cech i januari. Och det nämns alltmer som en seriös möjlighet. Det får vi inte hoppas även om det kanske innebär att han kan hjälpa scousers mot våra konkurrenter, för som lån får han ju inte spela mot Chelsea. Jag vill ändå inte se det.

TISDAG:
Det är häpnadsväckande låga odds på en seger för Bournemouth i Ligacupen mot Liverpool imorgon. Faktum är att det är klart lägre än vad oddset för en Newcastle-seger är mot Tottenham. Anmärkningsvärt.

Chelseas förre assisterande manager, en av de bästa sådana någonsin, Steve Clarke har äntligen fått ett jobb igen efter att WBA sparkade honom ungefär den här tiden förra året (rätt obegripligt dessutom). Han tar över Reading.

Då Fernando Torres lån till Milan inte har blivit en succé hör vi mycket rykten. JM har klart sagt ifrån att han kommer inte tillbaka till Chelsea. Italienska medier säger Milan vil bryta lånet. Nu lägger sig spanska medier och den i England av någon mystisk anledning högt rankade "gurun" Balague hävdar att Atletico Madrid gärna välkomnar tillbaka sin förlorade son. Men enbart om Chelsea skänker honom helt gratis till dem.

Mycket plats för uttalanden om Champions League trots att det är två månader och en dag dit. PSG-spelarna går ut och säger de ska ha revansch och så vidare trots att deras lag är svagare i år och Chelsea är starkare. Dock, snacket är totalt ointressant just nu. Så mycket kan hända på de två månaderna formmässigt, men spelarskador och annat att spekulera i det är knappt ens roande. Så vi lämnar det mesta sådant prat till februari nästa år. Då är det roligare att läsa att Petr Cech välkomnar David Luiz tillbaka till Chelsea och Stamford Bridge. Luiz var en stor favorit även om det måste sägas att vi kan inte direkt säga att vi saknat honom som spelare, men som karaktär är han verkligen saknad. Jag gillade visserligen hans chansartade och frustande spelstil men känner mig nog lite säkrare idag.

MÅNDAG:
Så här gick det för våra lånespelare i helgen. >>

Thibaut Courtois är den förste fotbollsspelaren som utnämnts till Årets Idrottare i Belgien.: Grattis (och mycket konstigt, men det är nog mest cyklister som fått den äran).

Så har det dykt upp igen. Paul Pogba till Chelsea. Hade inte Pogba skrivit nytt kontrakt med skyhög utköpsklausul hade det kanske haft lite bärighet men nu, knappast.

Sportbladet har startat sin sillyblogg och som alltid är den en sådan härva av de värsta och minst trovärdiga ryktena att man orkar inte ens kommentera. Men de svenska tabloiderna har flera veckor efter CSFC insett att det finns ett rykte om Gareth Bale till Man United för att frigöra pengar att köpa Eden Hazard.

Mourinho har försvarat att man lät Lampard gå som fri spelare - och jag ser inget konstigt i det. Som JM säger är hans uppgift inte bara att se till nästa säsong och det är ju inte så att vi inte ersatt Lampard med utmärkta spelare, utan hans jobb är också att satsa på framtiden med spelare som Boga, inte 36-åringar som Lampard. Det som stör mig är sättet Lampard skött det på; först lova att aldrig spela för en PL-klubb och sedan utnyttja regelverket å det grövsta för att spela för vår värsta konkurrent och fortsätta göra det (som det ser ut) istället för att inställa sig hos den klubb han, och som vi trodde, skrev på för! Nej för mig sitter Lampards gloria på sne just nu men om några år hoppas jag få tillbaka min tillgivenhet för honom. Det är ju trots allt så fotbollen ser ut idag.

Åter har ryktena om Barcelonas Munir El Haddadi startat igen. Det handlar om ett lånför den lovande 19-åringen och Chelsea (och Arsenal) lär vara intresserade. Jag är mycket tveksam, varför skulle Chelsea låna en spelare som egentligen ärligt talat är aktuell först för framtiden?

Strootmanryktet vägrar lägga sig då italienska medier (inte särdeles trovärdiga) envist säger att Chelsea faktiskt har lagt ett färdigt bud på holländaren. Dåliga nyheter för Mikel och Ramires kanske.... eller bara tidningstjafs.

PSG och Chelsea är ett kärt ämne för skvallerpressen, och kan bli ännu mer efter dagens lottning. Nu ska Diego Costa inhandlas från Chelsea om vi ska tro Laurent Blancs agent. Denne borde nog ägna sig åt att rädda sin klients kontrakt istället för om inte PSG vinner ligan (endast tvåa just nu) eller Champions League blir jag otroligt förvånad om han är manager i PSG längre än till i maj.

Mourinho säger, och han var noga med att säga det så att Chris Foy skulle höra det, att Diego Costa blir orättvist behandlad på grund av sitt rykte av domarna. Han har absolut en poäng det är väldigt många tveksamma 50/50-situationer som gått emot Diego i engelsk fotboll och hans första varning var ett domarövergrepp. Men i lördags tyckte jag nog han förtjänade den för filmning, så lätt har jag inte sett honom gå ned annars. Poängen är dock fortfarande att olika spelare behandlas olika av domarna och det ser jag som en absolut sanning.

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Lindy


Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop