1 CHELSEA 6 4 2 0 17-3 14
2 Schalke 04, Tyskland 6 3 1 2 9-14 8
3 Sporting Lissabon, Portugal 6 1 2 3 12-12 7
4 Maribor, Slovenien 6 0 3 1 4-13 3

10 december 2014

 CSFCs spelarbetyg   CL grupp G:6

       CHELSEA  v   Sporting Lissabon    3 - 1   (2-0)

RESULTAT, MÅLSKYTTAR - SÄSONGEN 2014-2015             (CL>, LC>, FC>)

Sportings start-XI

Rui Patricio (k), Ricardo Esgaio, Paulo Oliveira, Mauricio, J Silva; William Carvalho; Carrillo, Joao Mario, Adrien Silva, Capel; Slimani.

avb: Marcelo, Montero, Andre Martins, Oriol Rossell, Naby Sarr, Carlos Mane, Andre Geraldes

 

CHELSEAS INSATS
7+

En bra insats av Chelsea och jätteroligt att det var ersättarna som utmärkte sig nästan mest av alla på plan. Chelseas trupp är riktigt bra i år, det visade de i den här matchen.
   Sporting hotade aldrig riktigt i matchen.

 

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Petr Cech Gjorde en vaken utrusning vilket nog räddade mål i första. Bra räddning på Slimanis nick i andra. 7
César Azpilicueta* Lika bra oavsett vilken kant han spelar på. Kanske mer offensiv på högerkanten dock. En mycket bra match av honom där han ofta också gick in innanför Zouma när denne klev ut för att täcka upp mot kanten. Vaket spel. Ett misstag sent i matchen i en fysisk duell och strax eftrer en klumpig tackling som gav gult... vilket sänkte hans betyg för han kunde åter fått rött där. 7
Kurt Zouma Var inte hårt testad men spelar moget och följsamt även trots sin storlek. Kommer att bli en stor tillgång den dag JT lägger av, men kanske hotar han Cahill innan dess... 7-
Gary Cahill I JTs position och han är ju inte lika positionssäker, men Cahill hade inga större problem idag (till skillnad från senast). 7-
Filipe Luis Inte helt solid defensivt. Mer problem än han kanske borde haft med Silva och Mauricio. Mer övertygande offensivt. 6
Cesc Fabregas Styrde mittfältet som han ville i en något högre utgångsposition. Tog straffen som en annan Hazard. 7+
Nemanja Matic Spelsugen såg det ut som. Hade en del riktigt fina aktioner där han fick visa fin teknik också, och en rökare där han tyvärr lutade sig för mycket bakåt och bollen strax över. 7
Mikel Något offensivare än vanligt då han låg lite framför Matic, och nära att ställa till det i egna straffområdet vid något tillfälle. Annars bra. Spelade med mer bollkontroll och teknik än vad han brukar visa. Målgörare! även om det kanske var ett "stulet" mål då Mikel var ungefär 30 cm från linjen när han styrde in den. 6+
Mohamed Salah Utan någon som helst tvekan Salahs bästa insats i år, och kanske hans bästa hittills i Chelsea. Särskilt hans start i matchen var bra. Mattades lite i andra. 7
André Schürrle Vet inte om Chelsea haft en skottvilligare spelare, ibland funkar det - som idag, ibland inte utan då blir det som SWP som också sköt mycket (och mycket illa). Skapade flera farliga lägen och var nära mer än ett mål. Dock inte särskilt passningsvillig. Jag är ändå lite kluven just nu; det är lite Sturridgevarning över Schürrle - han spelar väldigt mycket för sig själv och inte helt för laget jämnt. Inga självförtroendeproblem om vi säger så. Minuset fick han för sin direkta två gånger inblandning i Sportings reducing. Mattades också i andra. 7-
Diego Costa Fick inte en boll första halvtimmen. Schürrle borde passat honom vid tillfällen men. Fick själv gå ned och hämta i frustration till slut. Fick lite möjligheter som kunde gått rätt mot slutet av första halvlek. Får inte riktigt till det just nu, men oj så oschysst försvararna behandlar honom - inte undra på att han blir förbannad. Behöver hitta målet igen nu. (Inget alls i CL). 6+
---    
Loic Remy In för Salah 71. Kom aldrig till. 6+
Ramires In för Schürrle. 74. Märktes inte så mycket. Uselt pass till Matic i slutet där Chelsea kunde gjort mål igen med ett bättre pass då två spelare blev fria. 6
Ruben Loftus-Cheek In för Fabregas. 83. För kort tid för betyg. (Debut för Chelsea)  
CHELSEAS BÄNK


Beeney, Ivanovic, Loftus-Cheek, Ramires, Oscar, Remy, Drogba

* vid namnet betyder gult kort. ** två gula-utvisning. <> utvisning, direkt rött

 

Manager JOSÉ MOURINHOS INSATS

BETYG

JM vaskade om men förutom det offensiva mittfältet ändå ett ganska väntat och starkt lag. Fabregas längre fram än vanligt då både Matic och Mikel var på plan. Och ersättarna (utom Luis) var utmärkta allihop egentligen så...Kunde gett Loftus-Cheek några minuter mer då matchen var klar.

7+


MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Cesc Fabregas

 

KORT OM MATCHEN

En bra chans för truppspelare att övertyga och för Chelsea att visa truppens bredd. Hoppas de tar den, för lite grann önskar man ju att Schalke går vidare för Roberto di Matteos skull.
   Chelsea börjar matchen bäst, lite kul att se Sporting i helgult, det är som om Chelsea spelar mot sin egen bortatröja.
   Sporting börjar hårtt och en spelare som redan orsakat en frispark genom väldigt tufft spel mot Salah, gör ned Filipe Luis innanför linjen. Superklumpigt gjort. Fabregas straffläggare. Och sätter den lätt efter att sett vart målvakten tar vägen.
    När Sporting hämtat sig och börjat anfalla lite så tar Schürrle hand om det. Han får bollen i halvcirkeln, vänder runt och sätter den i mål lätt touchad av målvakten. Det ser inte bra ut för Sportings chanser att gå vidare.
    Salah har startat matchen bra i Hazards position, varit aktiv och hittat fram med bollen. Schürrle som vanligt vill gärna skjuta och gör han det som vid målet så gärna för oss. Än så länge är det kanske "reserverna" som visat framfötterna klart mest i Chelsea. Mikel spelar mer framför Matic också.
   Slimani nickar precis utanför i Sportings bästa chans hittills runt 20 minuter (ingen klocka i bild).
   Salah hamnar i ett tilltrasslat läge men till slut blir tre försvare för mycket och Costa får inte ordning på den retur som blir. Någon minut senare passar Azpi in bollen och Schürrle klipper till direkt. Jätteräddning av målvakten.
   Fint spel av Salah och Costa och bollen hamnar hos Matic som skjuter över, synd för det var en rökare.
   Costa lyckades nästan hinna emellan vid ett bakåtpass men han har inte riktigt flyt för ögonblicket.
   Runt 35min skapar Sporting sin bästa chans, men Petr hann ut och Chelsea rensade bort bollen.
   Diego Costa fick äntligen en boll men skottet blockeras av en hockeytäckande back. Undrar om inte Costa behöver ett mål idag för att komma igång igen. Han ser inte helt nöjd ut. Strax efter lyckades han nästan ta sig förbi tre försvarare. Han verkar vaknat nu.
   Matic gör en underbar brytning och vrickning fram, Fabregas till Salah blixtsnabbt upp och Salahs pass till Costa när nästan fram, men en försvare får huvudet på den. Salah får två chanser och skjuter över utifrån på hörnan som följde.
ANDRA
Tidigt bra frisparksläge som Schürrle sätter precis utanför. Han känner sig väl het men det var nog ett Fabregasläge.
    Sporting hittar målet, en rensning från Schürrle hamnar hos Silva som sätter den mellan benen på Schürrle och Cech kan inte göra mycket.
   Schürrle åt andra hållet och får bollen för långt ifrån sig vilket ger Salah skottmöjlighet, bra skott och mycket bra räddning. Precis efter reduceringen. Schürrle såg irriterad ut över att Salah tog skottet (Schürrle vill verkligen inte dela med sig i den här matchen).
   Fabregasfrispark när hörnflaggan, Zouma och Cahill ser det ut som styr bollen och Mikel sätter foten på bollen från ungefär 30 cm. Ett "stulet" mål.
   Underbart pass från Fabregas till Costa men han kommer för långt ned och fick vända upp.
   Slimani nickar i svårt läge i kamp med Luis, och Cech lyckas rädda precis på linjen. Nära att målkameran ringde. Ungefär vid timmen.
   Det är en öppnare och trevligare match nu även om den kanske inte är så spännande.
   Remy får en chans direkt efter bytet men Filipe Luis lyckas komma ivägen... Costa kommer nästan fri men en ordentlig tröjdragning stoppar honom. Helt fel av domaren att inte döma för det.
   Loftus-Cheek fick komma in sent och gjorde flera fina insatser den korta tid han var på plan. Ovanligt mycket med i spelet, mer än Ramires som var på plan tio minuter mer. Offside när han fick en drömchans på övertid.
   

 

DOMARTEAMETS INSATS: Svein Oddvar Moen, Norge

BETYG

Norsk domare, det har vi ovanligt dåliga erfarenheter av men nu är den här matchen på sätt och vis oviktig för Chelsea då gruppsegern redan var fixad. Straffen var solklar (och otroligt klumpig) och knappast en svårdömd straff. Borde kanske varnat för Sportings frustrerade spel vid något mer tillfälle. Borde absolut dömt till Costas fördel när försvararen försökte dra av honom tröjan i andra som ex. Missade en del fördelslägen på olika sätt!


knappt
godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy




Besök csfc-facebook: facebook