csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 16 sp 12 v 3 o 1 f 36 - 13 mål 39 p

  

8-15 december 2014

Nyheter v-50


SÖNDAG:
U21-laget vann idag över Sunderland med 3-0. Målgörare: Loftus-Cheek 46, Musonda 55, Swift 85

U12-laget vann finalen i Stilleståndsturneringen i Ypres, Belgien efter att slagit PSG i finalen. De vann över Hearts, Valenciennes, spelade oavgjort mot Schalke och förlorade till Anderlecht och gick vidare som grupptvåa men tog sig alltså ändå till final och vann. I slutspelet vann de över Liverpool på straffar och alltså sedan finalen.

Två ligatitlar och en oerhört imponerande start av årets säsong. Plus en handfull andra titlar. Och ändå har José Mourinho bara vunnit Månadens Manager två ynka gånger. Det är fascinerade och ett hundraprocentig bevis på hur sjuk den utnämningen är. I år har han inte fått den alls trots att Chelsea dominerat säsongen totalt hittills. Inte undra på att JM betraktar den utnämningen som ett skämt som han inte bryr sig om. Det gör CSFC också.

Få verkar bry sig om att Chelsea gjorde en ok match och klart besegrade ett Hull som kämpare på bra men helt saknade självförtroende vid målområdet. Allt handlade om gnäll och filmningar. Kanske inte konstigt när Chelsea fick två varningar för filmningar, som jag anser var helt korrekta, men där Hull försökte få allt att handla om att Cahill borde fått varning för filmning. Och där håller jag faktiskt med Foy (vilket kanske inte händer så ofta). Jag tyckte det var kontakt utan tvekan men jag anser också att Cahill föll lite väl teatraliskt.  Så hade han fått en andra varning där hade man kanske accepterat det. SJälvklart spelade det säkert roll att Cahill hade en varning innan, att då åka ut på en filmning är ett domslut få domare nog vill ta. Men det enda viktiga är ju egentligen - Hull hade aldrig i livet tagit poäng även om Cahill hade åkt ut.
     Men det sagt, jag skäms å Willians och Diego Costas filmningar (särskilt Willians som var löjlig på den platsen på plan). Costa filmade, och fick kort för det. Men hans första varning i England mot Burnley var aldrig någonsin en filmning så - det kanske jämnar ut sig. Dock, jag vill inte se Chelseaspelare filma till sig fördelar. Även om det i det här fallet inte hade ändrat något.

Vi påpekade igår att Eden Hazard gör bara mål hemma. Hans senaste 11 ligamål har alla varit på Stamford Bridge. Han har gjort 65 ligamål i Frankrike och England, bara två har varit nickar.

LÖRDAG:
Ännu en knapp vinst för City (genom Lampard förstås) och det är fortfarande status quo i tabelltoppen. Southampton har tappat allt de senaste matcherna och rasar nedåt i tabellen nu.

Hull hade inte ett enda skott på mål men mer bollinnehav än Chelsea brukar tillåta på hemmaplan, 40%. Chelsea hade också bara tre skott på mål, så även statistiskt kan väl säga att matchen var rätt blek.

U18 hade lekstuga borta mot West Ham. 5-2 till Chelsea slutade matchen. Målgörare: Ugbo 5, 81; Scott (str) 26; Bolkiah 67; Palmer 72

Patrick Bamford gjorde mål i Championships toppmatch mellan Middlesbrough och tisdagens Chelseamotståndare Derby. 2-0 slutade matchen till Karankas lag. Inte undra på att de vill förlänga hans lån, det var hans sjätte mål under hösten.

FREDAG:
Thibaut Courtois kommer inte att spela mot Hull. Det är den stora överraskningen inför imorgon. Skadekänning. Förmodligen inget allvarligt.
   Dessutom är ju Cesc Fabregas avstängd. Får se om det blir Mikel och Matic på defensiva mitten och Oscar i playmakerrollen eller om det blir Ramires som ska täcka Fabregas (det tror jag).
   JM säger att det är inte möjligt, tror han, att Petr Cech som ju ersätter Courtois, kan lämna i januari. Hoppas det tar död på ryktena. Han säger också ang ett annat rykte att Salah kommer inte att lånas ut.
   Och han säger klart ut att Fernando Torres kommer inte att komma tillbaka i januari, oavsett om Milan vill eller inte (det sista var min tolkning)


Att Chelsea gjorde flest mål av alla lag i Champions League har ni kanske noterat. Nemanja Matic gjorde också flest tacklingar. Ändå är inte hockey någon stor sport i Serbien.

Imorgon handlar det dock om ett Hull som gått kräftgång ordentligt i år och det talas om att Steve Bruce ligger illa till hos laget som vill heta Tigers men inte får. Hemmaplan också, men alla matcher måste fortfarande vinnas och ingen glömmer väl hur Newcastle på i princip två anfall tog vårt rekord.
    Då är det roligare att inse att om José Mourinho vinner imorgon, i sin 174e match som manager så blir han den manager som snabbast nått 400 poäng i Premier League. 17 matcher snabbare än en viss Alex Ferguson.

Det är ju 100-årsjubileet kring matchen i Ypres mellan brittiska och tyska soldater mitt under kriget. En match det gjorts film och talats mycket om. Mindre känt är att Chelsea FC 1914 under hösten och vinter skickade 50 stycken fotbollar till brittiska soldater på västfronten. Så det är möjligt att matchen spelades med en av dem. Chelsea deltar i vapenstilleståndsfirande med U21-laget som ska spela en turnering i Ypres, Belgien.

TORSDAG:
Daily Mail har på något sätt som jag kanske inte riktigt fattat lyckats kalkylera sannolikheten för vilken motståndare Chelsea får i dragningen på måndag. Det blir Bayer Leverkusen. Med 29% sannolikhet. Övriga kandidater har 17-19% sannolikhet (PSG är laget på 19%). Kul men man undrar ju, å andra sidan undrar man alltid över de där dragnngarna där en snygg tjej och en skallig kille ägnar på tok för mycket tid åt att prata om andra och bjuda in gamla spelare som viftar med händerna i glasskålar. Det enda tråkigare på sitt sätt är väl idrottsgalor!

Intressant faktum när CL tar sats efter jul. Inget lag som vunnit alla sina gruppmatcher har vunnit bucklan! Det har drabbat Real Madrid (som vann alla i år också) under Mourinho, PSG, Milan, CSKA Moskva och Barcelona. Det plus det faktum att inget lag har lyckats försvara bucklan gör kanske att Bayern München måste hållas som allra största favoriten nu. Jag hade Real före säsongen som största förhandsfavorit före Bayern, men kanske måste jag alltså byta. Barcelona har jag inte fruktat alls, men till nästa omgång är det så lång tid att de kanske får ihop ett lag som ännu inte helt imponerat på mig. De har ju en schysst anfallstrio om inte annat. Tredjehandsfavorit med Barcelona måste Chelsea vara - även om de i mina ögon förstås är förstahandsfavorit.

Champions Leagues åttondelsomgång lottas på måndag klockan 12. Visas i Viasat.

Detta är ett oerhört intressant uttalande som visar på hur unga spelare slits mellan olika agendor (långt ifrån alla deras egna). Det är José Mourinhos ord om Ruben Loftus-Cheek efter matchen igår. (Kom då ihåg all kontrovers häromåret med RL-Cs agentbråk). "There was low level of responsibility because we were already qualified and the score was 3-1 but he showed immediately the quality that he has and everyone in the stadium got the feeling we have a kid with talent. So he has to keep working hard and hopefully the people around him don't disturb the work we are doing with him."

ONSDAG:
Då är det klart vilka Chelsea kan lottas mot i åttondelen när CL startar om i februari-mars.
Det handlar om en del tuffa motståndare men bara en som kanske oroar mer. Juventus, Leverkusen, Basel, Shaktar, PSG - någon av dem blir vår motståndare i första slutspelsomgången. Inga dåliga lag alls men PSG är förstås mardrömslottningen. Vi har usel statitisk mot Basel.Shaktar förmodigen drömlottningen.

Man City lyckades gå vidare, vilket är bra för Chelsea då de därmed måste hålla fokus på CL ännu ett par månader. Även om de inte spelar innan Chelsea möter dem igen. Bra också för engelsk fotboll då det kanske innebär att PL lyckas hålla rankingen inom CL. Enligt rapporterna spelade de mycket bra, trots ett manfall i skador och avstängning.

Chelsea blev också gruppsegrare i CL U19 genom vinsten över Sporting. Därmed bättre lottning.

CHELSEA U19 vs SPORTING U19     6-0 (3-0)
Chelsea tar ledningen genom en fin frispark av Jeremie Boga i 17 min. Chelsea måste vinna för att vinna gruppen efter förlusten mot Schalke senast. Schalke som redan slagit Maribor med 4-0. Vi kan också notera att Dominic Solanke kommer inte att spela ikväll som en del spekulerat i. Han spelar nämligen i den här matchen. Liksom Izzy Brown och Andreas Christensen.
     Tvåan gjordes av Dominic Solanke.
     Tredje målet kom efter en slalomräd och 1-2-spel av Jeremie Boga. Snyggt. 44
    Förutom inledande minuterna har Chelsea varit totalt i kontroll och dominerat matchen helt och hållet. Kunde varit fler mål.
ANDRA halvlek var inte alls lika imponerande. Slarvigt passningsspel och oskärpa. Chelsea hade redan vunnit och spelade bara av matchen. Sedan växlade de om och sågade sig igenom Sporting och Boga passade osjälviskt bollen till Solanke.
   I 67e gick Boga ut och ersattes av Dujon Sterling. Han är född oktober 1999! Alltså han har precis fyllt femton år och spelar Europafotboll på den nivån!
   Femman gör Solanke som därmed får ett hattrick. Samma resultat 5-0 var hur första matchen slutade. Men det blev värre för Sporting Lissabon när Charly Musonda sätter en ännu snyggare frispark i mål. 79
   Resultat, målgörare i alla matcherna: >>
   

***
Mer läsning om Ruben Loftus-Cheek inför kvällens match där han är lovad att delta, även om en start inte verkar vara det vi ska se fram emot. Läs mer >>

Med Chelsea som kommer att spela ett svagare lag är det osäkert vilket lag som kommer att följa oss ur gruppen till slutspelet. Maribor har nog som så många andra mindre lag i det här skedet av turneringen tappat form och Schalke bör slå dem. Men då Sporting har två poäng tillgodo på Schalke är de ändå favoriter att gå vidare om de kan sno åt sig en vinst eller ett oavgjort resultat på Stamford Bridge. Deras målskillnad är så mycket bättre än Schalke att även en pinne räcker för dem.
   Mest "spännande" blr det välplaceringarna i grupp F, PSG leder just nu men möter tvåan Barcelona. Allra svårast är vem tar andraplatsen i grupp E där Roma, Moskva och City alla har samma poäng och där det är nästan omöjligt att säga vilka som tar den. City måste i alla fall vinna sin bortamatch mot Roma utan Aguero men kanske är Silva tillbaka. Att CSKA Moskva ska klara Bayern borta verkar väl inte troligt så det blir resultatet i Rom som avgör. För Chelseas skull är det solklart bäst om City vinner (och CSKA förlorar) så de inte bara har ligan att koncentrera sig på resten av säsongen!
    Vi vet redan att Chelsea spelar Zouma istället för JT, Willian och Hazard vilar också vilket öppnar upp för Salah, kanske, Ramires, troligare, och Schürrle. Diego Costa blir anfallaren.

Damlaget har värvat Mille Bright, 21, från Doncaster. En spelare med ungdomslandslagserfarenhet som kan spela i många positioner. Samtidigt har svenska Emma Wilhelmsson lämnat efter en säsong.

TISDAG:
Juventus, Basel eller Leverkusen är de lag vi kan lottas mot efter tisdagens omgång i CL. Inget av dem skrämmer mig ett dugg, utom möjligen Basel. De kan slå engelska lag (och inga bör veta det bättre än vi efter förra säsongen). Även om det blir svårt att göra mål på Monaco.
     Sedan njöt jag ohejdat av att Liverpool åkte ut, och Europa League lär ju ge dem en del problem också. (Blev också en blygsam pekuniär vinst där då jag hade Basel spelade). Basel var klart bäst även om Liverpool fick oavgjort till slut. Scousers kommer inte att vinna EL heller om vi säger så. Men det kanske håller dem upptagna.
    Det blir svårare att gissa vilka som går vidare som tvåor imorgon, men svårast motståndare i vilket fall lär nog Barcelona alternativt PSG bli från grupp F.

Chelsea ger aldrig unga spelare chansen, det är ju perceptionen av klubben då bara John Terry tagit sig från ungdomslagen till a-laget. Nu är det inte hela sanningen även om självklart kan ingen jämföras med JT i det avseendet, men ärligt talat det kan få i något annat lag heller. Medan vi sett mängder av fall där klubbar slitit ut och förkorat unga spelares karriärer. José Mourinho har ett ännu värre rykte om att inte släppa fram unga spelare, vilket självklart också är en myt och en lögn. Det finns många exempel men få blir legender och det är väl ändå hela bilder. Imorgon gör Ruben Loftus-Cheek debut. Förra året gjorde John Swift (utlånad) och Lewis Baker debut. I år har Andreas Christensen och Dominic Solanke. Läs mer >>

Det är nu officiellt att Chelsea startar ett b-lag mot Sporting (inte kanske det sportsligaste mot Schalke som kämpar med Sporting om avancemang från gruppen). JM säger att Chelsea måste börja spela unga spelare eller lägga ned akademin. Lite drastiskt men vi vet ju vad han menar.
   JT, Willian, Hazard tillhör de som inte ens är med i truppen. Ganska naturligt då de tillhör de som spelat mest på sistone.
   Zouma kommer att starta, Loftus-Cheek kommer att spela men kanske inte från start. Diego Costa kommer att starta för att skärpa sin fysiska form. Det talas om Dominic Solanke som inhoppare men där har JM ännu inte bekräftat något. Läs mer om Loftus-Cheek och JMs åsikter om akademin >>

Sporting saknar Unitedlånet Nani imorgon pga skada.

Chelsea fick topplaget Watford från Championship hemma i första matchen i FA Cupen. Prel speldatum 3 januari 2015.

José Mourinho säger att det är hans jobb att övertala, få Petr Cech att stanna i Chelsea. Åtminstone säsongen ut. JM säger det inte direkt men gör nog ganska klart att även om ingen lagt bud på Petr är det inte aktuellt att släppa honom till en konkurrent. Helt rätt. Men till sommaren bör Chelsea låta Petr Cech lämna för en överkomlig summa, men innan dess behöver vi några bucklor med honom. Petr förväntas starta mot Sporting imorgon.

MÅNDAG:
Det är verkligen inte bara Chelsea som hackar just nu. Southampton dominerade matchen mot United som hade två skott på (i) mål (tre målchanser) och inte kan sägas förtjäna en seger, men fruktansvärt uselt försvarsspel kostar. Så mycket för laget som hade minst insläppta mål i särklass häromveckan. Man kan inte heller säga att domaren var helt neutral, och det var inte hemmafavör i 50/50-lägena, plus att de Gea är ligans mest avgörande målvakt just nu. Men det är nu lagen som kan nöta fram uddamålssegrarna klättrar i tabellen. Ingen bryr sig om spelet, bara poängen.

Mourinho som gärna håller alla förväntningar nere har lite grann tvingats byta fot nu efter Newcastle-förlusten som han nu kallar en anomali och att Chelsea är bästa laget i ligan. Det är möjligt, men vi som följer Chelsea vet en sak; Chelsea är inte det mest effektiva laget i ligan. Ett mål på trettiotalet chanser är inte ok i mina ögon.

Mourinho som också hittade på; eller åtminstone marknadsförde uttrycket med att parkera bussen för hur lag spelar mot Chelsea (och som i ärlighetens namn även Chelsea tillämpat förr) hävdade nu att Newcastle hade ställt en ko på mittplan och sedan bara försökt kontra. Då var nog den lilla-hästen-analogin bättre förra året...

Chelsea var var inte dåliga mot Newcastle, det visar inte minst siffrorna förutom just målen. Det som oroar och det är sannerligen inte första gången - det är attityden. Det är som om man har en känsla av att spelarna tänker; "det här ordnar sig i slutet av matcherna när de tröttnar" eller något sådant. Men så får då motståndarna två målchanser delvis pga slarv och delvis på grund av att bollar studsar rätt för democh inte oss, och det är kört. Jag tycker absolut Chelsea borde kunnat göra bättre ifrån sig.
    Nu kommer en CL-vecka med en match som vi inte vet hur Chelsea kommer att hantera (som Bayern mot City med att lufta en massa spelare eller...) därefter kommer en match mot Hull som visserligen inte imponerar nu, men alla skärper sig ju när de möter Chelsea och statistiken i våra matcher efter CL-spel är inte helt övertygande. Men även om vi nu tappat vårt flyt (det tycks onekligen hamnat hos City, men flyt kanske man förtjänar också) så är det nog en attitydskärpning som behövs för att behålla vårt magra försprång till den säkert avgörande matchen mot City på Stamford där Lampard åter förväntas spela roll då City och Lamps verkar inställda på att till varje pris ändra regler och överenskommelser.

 

Rykten, notiser m m, v-50


SÖNDAG:
Dagens andra Kramaric är att hans manager nu hävdar att han kommer att lämna Rijeka efter nästa match! Vilket låter underligt då inga transfers är tillåtna förrän i januari. Kramaric har visat rätt usel form på sistone och det lär bero på att han inte kan fokusera pga alla rykten. Jag tror fortfarande inte han hamnar i Chelsea, men underligare saker har hänt.

Lord Sugar (tidigare ägare av Tottenham) spekulerar i att Raheem Sterling lämnar Liverpool i sommar för Chelsea (eller Man United). Låter inte så troligt, Liverpool släpper honom nog hellre till vilken klubb som helst utom de två. Själv är jag lite skeptisk till Sterling som var fantastisk förra året men mänskligare i år, jag tycker nämligen Liverpool håller på att matcha sönder honom och det sliter på spelaren redan som jag ser det.

Andrej Kramaric är het just nu, och nu lär Tottenham gett sig in i leken medan ryktena börjar prata om två tyskar till Chelsea. Bägge från möjliga motståndaren Bayer Leverkusen. Mittfältarna Karim Bellarabi och Hakan Calhanoglu. Kramaric är så pass hett att det kan finnas substans i intresse men annars verkar det här mest vara tidigt silly-tjafs.

Det finns mycket stort tvivel om sanningshalten, men det sägs nu att Chelsea ska lagt ett bud om 30m pund på Romas Kevin Strootman, en spelare som Roma säger de absolut inte kommer att sälja - men som annars jagas frenetiskt av Man United sägs det.

Chelsea lär börjat förhandla om förlängning av Willians kontrakt.

LÖRDAG:
Det har talats mycket om Andrej Kramaric från Rijeka till Chelsea. Det vill han tydligen själv också även om det idag ser ut som om Juventus är närmare för honom. Kramaric säger dock att han föredrar Chelsea!

En annan sak det talats om länge är nytt kontrakt för Eden Hazard. Nu antyds det att det är nära - men som sagt, det har det sagts länge nu. Hoppas Chelsea löser det snart så vi åtminstone slipper spekulationer om att de spanska giganterna ska köpa honom.

FREDAG:
En sällsynt intervju med Diego Costa. Läs mer >>>

Middlesbrough och Patrick Bamford vill förlänga hans lån till hela säsongen. Det är nog bra för Patrick som jag fortfarande har stort hopp om. Han är en naturlig målgörare och rör sig väldigt rätt. Lite synd att han inte kan genomgå Drogbas masterclass på¨Cobhamn i anfallsspel just nu, men den chansen kommer kanske senare.

Vet inte om jag ska skratta hysteriskt eller gråta över över det, men jag väljer absolut att skratta ordentligt. För ni väl vet att Guds Son Spelar I Chelsea!
    Det kanske är en överraskning för Jesus som föddes runt den här tiden (fast mycket troligare runt trettonhelgen, men då man inte ville konkurrera med vintersolståndsfestligheterna flyttade man pragmatiskt nog datumet), att han spelar i Chelsea. Och jag misstänker att han skulle bli lite tveksam över hur Matic tacklar och hur otroligt mycket Eden Hazard foulas för inget är kanske ett kärleksbudskap.
   Men visst är det roligt, och oroande, att brittiska skolbarn tror Guds Son är en True Blue. Läs mer >>

Mer rykten om Muaro Icardi till Chelsea redan i januari trots att JM säger nej till värvningar då (vilket nog kan ändras). Men det här känns inte som en spelare vi ska lägga 20-25m pund på. Plus att risken är ju att vi får hem Torres.

Joaquin Correa som ny Chelseaspelare. Knappast troligt men den unge argentinske mittfältaren påstås av agenten jagas av alla europeiska toppklubbarna och då nämns ju Chelsea också.

Ännu ett misslyckat lån tyvärr. Det ser ut som om Nathaniel Chalobah kommer tillbaka från Burnley efter att deras manager Sean Dyche anser att Chalobah inte klarat av att anpassa sig. Kommer han att bli en ny Josh McEachran eller Gael Kakuta? Så mycket löfte men så svårt för sista steget.

Visserligen har Wenger sagt nej, till att Arsenal kommer att låna ut Joel Campbell i januari. Det hindrar tydligen inte Milan från att vilja låna honom istället för Fernando Torres medan medierna säger att Chelsea kommer att släppa Torres gratis om Milan lyckas bryta lånet... Vi lär nog höra mer.

TORSDAG:
Kanske är det inte så viktigt men i England gör man stor sak av det och det är ändå viktigt för de som inte är fotbollsspelare. Chelsea lär bli den första klubb i Premier League som garanterar alla sina anställda (varav stewards säkert tillhör de minst högavlönade) den sk Living Wage till skillnad från minimilön (existensberättigande) som lagen stadgar. Living Wage i London är 9,15 pund/timmen (108,50 sek). Alltså klart högre än den snittlön många i Sverige har. Living Wage har ingen motsvarighet vad jag vet i Sverige utan här talar vi ju fortfarande om att det inte ens finns en lagstadgad minimilön (vilket vissa indrivningsinstitutioner utnyttjar till maximum). Allt är inte bättre i Sverige även vid sidan av fotbollen.
   Om Chelsea blir först (de är inte först i ligasystemet då Luton i veckan tagit det beslutet) i PL tycker jag vi liksom Londons borgmästare Boris Johnson ska hylla Chelsea som ansvarstagande arbetsgivare. (Systemet ska gälla från 2017 även för de som jobbar hos underleverantörer till Chelsea)
(Engelsk minimilön är normalt 6.50pund/tim)
    Vi kan också nämna att Chelsea faktiskt är trots en idag rätt liten arena (vilket låter tokigt om en arena som tar 42.000 men ändå är sant för Chelsea) har hållit nere biljettpriserna mer än någon annan klubb i toppen (även om de är tokiga egentligen idag, men alltså mindre tokiga för Chelsea än till exempel en Arsenalsupporter). Babysteg kanske men uppskattade av dem som kan utnyttja dem. Chelsea sparkade också ut profitörer som Viagogo som lade på ohemula avgifter för att sälja vidare biljetter som inte kunde utnyttjas till matcher.
    Det är inte bara fotbollen som gör en Chelseasupporter stolt, och då har jag ändå inte berört, ännu, det faktum att klubben aldrig stoppat en spelare som vill lämna.

Chelsea lär vara intresserade av Wimbledons 17-åring Daniel Agyei. Han har gjort 22 mål i ungdomslaget hittills i år.

ONSDAG:
Det lär sitta Arsenalscouter på Stamford Bridge ikväll. De spanar dock inte på någon Chelseaspelare utan på William Carvalho som de var intresserade av i somras men inte ville lägga upp pengarna för. Men med en höst där de desperat behövt en defensiv mittfältare lär de nog få öppna plånboken nu.

Visserligen driver den med oss också, men jag tycker ändå den är väldigt rolig. Den här bilden som publicerades på Basels hemsidor igår.basel skämtar

Rykten från Milano hävdar att Milan tänker försöka säga upp Fernando Torres tvåårslån redan i januari för att istället värva en annan anfallare. Detta lär säkerligen Chelsea aldrig gå med på, men till sommaren kan det nog hända. Men i dagens läge finns det ju ingen som helst plats för Torres i Chelseas trupp även om JM alltid uttalat sig positivt om spanjoren som gick från fantastisk till rätt värdelös men hårt arbetande ungefär exakt när han kom till Chelsea.

Mer rykten om Icardi som lär ha anbud från Tottenham men som avvaktar och vill gå till Chelsea. Jag kan inte se detta hända i januari.

Priset för Anderson Talisca lär gått upp till 44m pund och Chelsea ska vara intresserade. Det är han inte värd och varför är, skulle Chelsea vara intresserade? Priset är för högt, vi har mycket bra täckning just nu på den positionen och även om Talisca är lovande är han ändå rätt oprövad.

Kevin Strootman har, verkar det som, varit van Gaals huvudspår på värvningsfronten ända sedan i somras då han var långtidsskadad. Holländaren har gjort sig ordentligt impopulär i Roma pga det och hans till synes egen vilja att gå till Man United. Nu spekuleras det i att Chelsea också är intresserade. Låter som en agent som försöker starta ett budkrig.

Sergio Agueros skada är ännu okänd till omfattningen, det har spekulerats i fyra veckor. Nu börjar media spekulera i upp till fyra månader. Ansedda Telegraph tror att Aguero kommer att vara borta så länge att han missar matchen mot Chelsea i slutet av januari. Onekligen en positiv nyhet för Chelsea om det skulle bli så. För även om City är ett bra lag och förmodligen fortfarande har ligans bästa trupp är ju Aguero rätt unik och väldigt viktig för dem.

TISDAG:
Rijeka förnekar att de fått och tackat nej till ett bud på Andrej Kramaric från Leicester, så vänta er mer från det här ryktet.

Uefa vägrar backa Sepp Blatter (bra) eller utmanaren Jerome Champagne (mindre bra) utan Michel Platini säger att han hoppas på en tredje utmanare. Vilket är lika fegt som det är väntat. Dock kan det kanske göra att den jordanske prinsen ställer upp. För Platini tror inte någon europé har en chans att ersätta Blatter. Fifas presidenter är nu notoriskt korrupta oavsett var de kommer från så man kanske ska hoppas på någon kunglighet eller någon självständigt oerhört rik. För Havelange innan Blatter var ju en mutkolv som fällts för det i Brasilien, Blatter är snarare en som mutar för maktens skull. Nej, Fifas ordförandepost har verkligen inte presenterat många hedervärda män. Och någon kvinna lär inte bli aktuell de närmaste 50 åren känns det som.

Det är inget ovanligt idag med fotbollsspelare som gör välgörenhetsbesök hos sjuka barn. Det var dock busen Dennis Wise och Chelsea som började med detta mer regelbundet bland engelska klubbar (och inte alltid med den stora mediatrumman påslagen) som en tradition. Något vi Chelseafans ska vara mycket stolta över även om vi inte kan säga att Chelsea uppfann det. I vilket fall som har Chelseas stjärnor gjort några barn glada i år också. Läs mer >> om ett besök på sjukhuset en lite bit längre ned på Fulham Road från Stamford Bridge.

Thorgan Hazard gjorde det avgörande målet för Mönchengladbach i deras seger mot Hertha Berlin.

Inte alltför trovärdiga Squawka hävdar att Chelsea kommer att spela Dominic Solanke och Diego Costa mot Sporting. Att spelare från bänken lär få spela är nog rätt givet men vi får väl se vilka de blir.

För en halv vecka sedan var han perfekt. Nu ifrågasätts det som samma blaskor hyllade då. Som att han inte roterat laget tillräckligt och inte handlade tillräckligt med spelare i somras. Man blir inte lite så trött på alla som vet bäst. Döm Chelsea i maj istället.

Veckans Marco Reus är att han börjat plugga spanska. Vilket väl kanske är en antydan om vart han tänker sig gå i sommar. Om det nu stämmer. Eller kanske vill han bara kunna köpa öl på semestern.

MÅNDAG:
Leicester har försökt värva Andrej Kramaric som vi fått höra så mycket om på sistone. Deras bud på 7m pund har dock förkastats.

Newcastle som inte gjort oss några tjänster vill göra ett nödlån av Mark Schwarzer då deras målvaktssituation är en smula desperat, men Alnwick gjorde ju ett bra inhopp mot oss.

Real och PSG som tydligen inte hindras av några finansiella regler tänker erbjuda Chelsea ynka 70m pund för Eden Hazard (som om han inte skulle vara värd lika mycket som deras dyraste spelare). JM är dock övertygad om att Hazard väljer att förlänga med Chelsea. Det vore onekligen skönt om klubben kunde se till att få det ordnat också.

Chelsea ska vara intresserade av Mauro Icardi. Varför undrar man ju är Chelsea intresserade av en anfallare som oftast är bänkad i Inter. Visserligen är prislappen tydligen bara 165 miljoner kr. Men vi har spelare som är eller kan bli lika bra där så...

Medierna hävdar att Mourinho är missnöjd med Diego Costas fysiska status. Jag vet inte vad mer han kan göra än buffla, stöta, öch försöka hålla sig undan från alla dess händer som sliter i honom. Jag tycker nog att spelarna bakom kanske borde ägna sig åt att försöka hitta honom i lite bättre och i fler lägen. Jämfört med Aguero till exempel får Costa knappt röra bollen i matcherna för det är alltid 3-4 spelare runt honom som oftast sliter i hans tröja. Ingen spelare i världen gör så många mål på så få chanser som Costa - det är något som Chelsea måste begrunda och försöka hjälpa honom med.

Nya rykten om att Chelsea skulle lägga upp enorma 35m pund för Talisca i januari. I mina ögon är det inte en bra affär. Spelaren har inte imponerat när jag sett honom, men framförallt - han är inte bättre än vad Hazard var för två år sedan även om övergångssummor onekligen ökat mer än konsumentindex.

Apropå Aguero som varit fantastisk sista tiden, skadade han sig tydligen i helgen. Det mörkas ordentligt om skadan, men en del spekulerar i att han kommer att vara borta i en månad och City kan väl inte få straffar i alla matcher. För nog känns det som om City är långt mer beroende av Aguero än Chelsea är av någon spelare. Tyvärr är det lite längre tid till Chelsea möter City i en Stamford Bridge show down. Så att spekulera är väl onödigt. Vi får istället hoppas Chelsea studsar tillbaka och hittar Schalkespelet efter ett par ordentligt trista insatser (Tottenhammatchen undantagen).

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop