csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 15 sp 11 v 3 o 1 f 34 - 13 mål 36 p

  

1-6 december 2014

Nyheter v-49


LÖRDAG:
Chelsea var fullständigt statistiskt överlägsna i allt utom antalet mål och det är det enda som räknas. En slarvförlust och en väckarklocka kanske för ett lag som börjat titta för mycket på rubrikerna. Enda positiva är att vi nu slipper tjafset om en obesegrad säsong, men det var också en dröm för mig som krossades. Nu måste Chelsea plocka upp bitarna och hålla City bakom sig, men med en för oss betydelselös match mot Sporting i veckan känns det som vi kan få smaka det här sura äpplet igen för Chelsea spelar nog b-laget (även om det sportsligt inte är särskilt snyggt mot Schalke). Jag är rädd för att motivation slår klass i veckan också, och då kan positiva saker lätt vändas som vi vet. Premier League är för bra för att sådant här går ostraffat.

FREDAG:
Newcastle är svårbedömda, men kom ihåg våra svårigheter mot Sunderland strax söder om St James's Park. Kom ihåg att vi förlorat de två sista matcherna mot Newcastle. Kom ihåg att även den berömda 04-05-säsongen fick vi bara oavgjort där. Året efter vann vi ligan med förlorade sista matchen, mot Newcastle borta. Så vi har traditionellt svårt mot Newcastle borta (men rätt lätt hemma).
    Newcastle startade säsongen värdelöst, alla skrek på at Pardew skulle få sparken. Sedan kom en serie om fem-sex raka vinster och Pardew var gud. Sista veckan har inneburit en förlust och en vinst för dem. Vi saknar Matic, vilket förmodligen innebär en start för Mikel, och hans samarbete med Fabregas (som riskerar avstängning) är ännu inte testat då Matic spelat allt i ligan tills nu. Costa återvänder och kanske vilas någon. Vi vet i skrivande stund inte hur det är med Cahill även om jag nog tror han är ok. Newcastle har haft skador men det verkar som det lättar något för dem på den fronten.
    Newcastle får tillbaka Moussa Sissoko och Jack Colback från skada och kanske också Coloccini som sagt. Så det blir ett annat Newcastle än det som spelat två mindre bra matcher. Väldigt svårbedömd match för Chelsea och Mourinho.

Mindgames inför tidiga matchen imorgon. Alan Pardew håller med Mourinho om att Chelsea inte kommer att bli Obesegrade hela säsongen. Oj vad tröttsam den här diskussionen har blivit. Det är nästan så man önskar den ville ta slut, det är två tredjedelar kvar av säsongen. Vi kan väl återkomma till det här i april eller så...!
   Varje dag är det en diskussion om det, och framförallt Arsenalsupportrar gnäller värre än Whiner och tjafsar istället för att stödja sitt eget lag och ge fan i andras om ni ursäktar min franska. Jag har aldrig tidigare haft problem med gooners, men nu kryper de värsta av deras fans ut ur garderoberna.
    Men med City jagande och med mål som kommer lätt för dem (trots att de ännu inte har gjort fler mål än Chelsea, och släppt in fler) så finns det inte många tillfällen att snubbla och ändå stanna kvar i den position Chelsea varit sedan dag ett i ligan, i topp. Men topp nu spelar ingen roll, vi var i topp ett tag i våras men vi vet hur det slutade. Dock, varje poäng vi är före är ändå poäng vi är före. Så, inga misstag nu när vi spelar borta mot Newcastle, tack.
   Pardew utvecklar sina ord och säger att han tror det är omöjligt att bli obesgrad i alla turnerningar, och det tror nog så gott som alla. Han säger också att han tycker dagens Chelsea är det bästa han sett sedan han var 12 år gammal! Han säger sig följt Chelsea sedan dess (är han möjligen en closet-Chelsea?).
    Newcastle tror deras kapten Coloccini kan vara tillbaka efter skada till imorgon.

Uefa inför en ny turnering som ska kallas Natons League från 2016. Det vill säga för landslag. Så det ska bli ännu fler konflikter mellan landslag och klubbar. Vi närmar oss alltmer en punkt i den relationen som är som svensk politik. Fullständigt idiotisk och bara konfrontionell. Exakt hur det är tänkt verkar dolt i dimma även för Uefa, men tydigen ska den här turneringen spelas i gruppspel på de uppehåll som nu ägnas åt vänskapslandskamper. Den omedelbara slutsatsen är att skaderiskerna kommer att öka, den sekundära är att vi kommer att få ökade krav på ännu fler landslagsuppehåll och länderna kommer att göra allt för att ta tid från ligorna för att istället ägna sig åt landskamper (som ger de stora pengarna för landsförbunden). Läs mer >>

TORSDAG:
Nemanja Matic kommer inte att spela mot Newcastle. Hans kort igår, vilket var soft om vi säger så, var hans femte och han är nu avstängd. Ett öde Fabregas kan upprepa på lördag då han står på fyra gula.

Varje match utan förlust just nu är ju ett rekord, och gårdagens tangerade Chelseas tidigare rekord med 23 matcher i rad utan förlust. Det var JMs lagjanuari till maj 2007 som tidigare var ensamt om rekordet. Och även om vi har ett klart tuffare decemberschema än t ex City finns det nog fog för att tro att rekordet kommer att höjas framöver.

Det var inte den bästa starten i år, snarare tvärtom för ett lag som skämt bort oss med bra första halvlekar. Chelsea kom dock snart igen och sedan var det inget snack om vilket lag som var bäst. Cahills skada är inte allvarlig, men så som det ofta är med skador fick ju ersättaren visa vad han går för och vi behöver ju inte vara oroliga med Kurt Zouma på bänken eller på plan. Drogba och Remy visade också att inte ens Costa är oersättlig i år. Vi har nog inte haft den här anfallskraften på bra många år. Det här laget verkar onekligen vara väldigt komplett från bänken till förstaelvan som varit rätt given på sistone.
   Vi kan också notera att tabellen och serien nu börjar få det utseende som vi väntade oss innan den startade. De lag vi förväntar oss ska vinna vinner nu sina matcher så det finns inget utrymme för misstag. Vi ska inte förneka traditionen heller, det kommer nu att vara minst ett kvarts sekel sedan Tottenham senast slog Chelsea på Stamford Bridge!
   Nu handlar det om en lång resa upp till nordost igen och den här gången måste Chelsea prestera bättre än senast de var i den trakten. Newcastle var det stora formlaget, men har haltat sista veckan med en förlust och en oavgjord match. De har tydligen rätt många skador så vi får väl se vilka de får tillbaka till den tidiga matchen på lördag.

ONSDAG:
Det här citatet gillar vi verkligen: Daily Mail.
"
It was not that Tottenham were lousy. Chelsea were simply too good. They won the game in the space of three minutes with two goals, and never looked back. It was like watching a great boxer. A few rounds of sparring, soaking up the odd flurry of blows and then, a smartly executed combination and it was all over. Tottenham didn't quite know what had hit them. It was going along so well and then, bang bang, lights out." Niva lär nog inte höra av sig och gratulera... 24 år utan vinst för potäterna på Stamford Bridge. I år upprepar vi det på 3 Point Lane.

Tyvärr orkade inte alls Cats två stormatcher i rad trots ledning. Aguero ryckte igen i skytteligan (när skadar han sig, det är ju normen?). City har kommit igång, men det handlar ju inte om dem. Chelsea överlägsna Spuds - igen. Dock inte det ryck vi hade hoppats på i tabellen, men vi får sluta hoppas på andra lag - det handlar om vad Chelsea gör.
    Jag kan inte för mitt liv se att det handlar om andra än oss och City. Vi har två matcher tillgodo och hemmamatch mot dem. Inte ens Lamps kan göra något mot det.

Tottenham har fått tillbaka Adebayor till den här matchen, men han petar knappast Harry Kane, som löpte 13km (det är mycket) i matchen mot Everton. Ändå känns det väl som om Matic ska kunna tämja Kane. Pochettino hoppas kunna upprepa den jätteöverraskning han åstadkom mot Guardiolas Barcelona i sin bara femte match med bottenlaget Espanyol när han startade sin tränarkarriär. En vinst. En stor ovanlighet för Tottenham mot Chelsea, särskilt på bortaplan.

Inför matchen påminner JM om att Chelsea spelar inte för att gå genom säsongen obesegrade, det är ointressant för honom. Som han noga påpekar och det är ju obestridligt. Spelar man tio oavgjorda har man tio poäng, förlorar man fem matcher men vinner fem - då har du 15 poäng. Det är vad JM (och CSFC) föredrar. (Fast visst ser obesegrade bra ut i historien, men inte om det ska vara 12 stycken oavgjorda i serien som för Arsenal 2004).

Tyvärr gick resultaten inte vår väg igår, de förmodade konkurrenterna vann om än knappast övertygande. Liverpool fick siffrorna med sig mot Leicester men Leicester var det bättre laget under största delen av matchen som jag såg, men för dem blev en utvisning för mycket. Stoke hade två makalösa möjligheter på övertid som lyckades inte gå i mål. Så vi får se vad som händer i kväll.

U18 är vidare i FA Youth Cup efter seger borta mot Leeds med 2-0. Mål av Dominic Solanke och Izzy Brown.

Taskig statistik kan det kallas, men också intressant. Fyra gånger har City förlorat med 1-0 på raken borta mot Sunderland! En gång till och de tangerar sitt eget rekord! på fem förluster med samma siffror mot samma lag (då Spuds och 2-1). Uppmuntrande siffror för oss, mindre uppmuntrande för alla som tror City har en lätt match ikväll.
   Vår statistik mot Tottenham är däremot oroväckande bra, ingen förlust hemma sedan 1990, Och om laget svarar som jag tror, och hoppas, blir det ingen ikväll heller. Jag inbillar mig att Chelsea laddar ur och visar var skåpet ska stå.
   Det talas mycket om hur Tottenham har fått till det på sistone med hög press och hur det betalat sig. Personligen är jag övertygad om att hög press kommer att passa Chelsea som handen i handsken. Det öppnar upp för våra individuellt skickligare spelare och vårt kontringsspel. Omställningsspel finns i ryggraden på Chelsea och vi är nästan lika skickliga på det som Bayern var under Heynckes.
    Det är låg press som vi har så svårt för, med lågt liggande disciplinerad backlinje och två defensiva mittfältare som jagar livet ur sig. Jag tror hög press kommer att passa Chelsea utmärkt om det är hur Tottenham väljer att spela. Vi vann 6-1 sammanlagt förra året mot den sortens Pocchetino-spel så det oroar mig mindre. Det är låga igelkottsförsvar när lag parkerar bussen som vi har traditionellt svårt mot, inte presspel. Inte ens Barcelonas presspel har besvärat oss särdeles mycket de senaste mötena. Och jag tror att även idag håller nog de flesta med mig om att Barcelona är ett bättre lag än Tottenham.

TISDAG:
Tottenham har inte vunnit på Stamford Bridge sedan 1990. Sådana långa sviter har en tendens att ta slut förr eller senare (vi såg ju hur Sunderland förstörde JMs svit av obesegrade matcher på SB i våras efter en betydligt längre, numerärt, serie dock). Så det är ju lite oroande, och hade Chelsea vunnit i helgen hade det kanske varit mer oroande. Nu är det revanschdags anser jag - spelarna måste visa vad de går för och Matic verkar vara den som ska gå i täten, åtminstone är det han som uttalar sig i tidningarna. Han om någon har ju dessutom hemska erfarenheter av det här. Hans Benfica var obesegrade 2013 ända till sista omgången och förlorade titeln till Porto (och Europa Leaguefinalen till Chelsea).
     Chelsea är favoriter imorgon, men läser man tidningarna idag är det ungefär Kungen är död, leve City... så spelarna bör nog visa var skåpet ska stå mot Spuds ännu en gång annats kommer krisrubrikerna fram.
    (Mirror har en undersökning där de nu i månader har ställt frågan om Chelsea kommer att gå igenom säsongen obesegrade. Det har varit häpnadsväckande höga siffror för att så ska/kan ske. Nu plötsligt har det vänt totalt...oh how fickle football fans are... efter en enda match mot ett lag som krigade sig till ett oavgjort, och jag hävdar fortfarande att Sunderland var inte ett dugg närmare en seger än Chelsea oavsett vilket intryck vissa vill ge).

Ikväll startar Chelsea U18 sitt försvar av kronan, dvs FA Youth Cup där vi ju är titelförsvarare. Det är bortamatch mot Leeds.

JM har kritiserat Uefa FFP som motsägelsefulla regler. Det går ju inte säga emot. JM pekar också på hur reglerna skyddar redan etablerade klubbar och hindrar "nya" klubbar, vilket också är helt sant. Uefa FFP är helt enkelt idiotiska liksom deras home-grown-regler. Tanken bakom är hedervärd, men inte utförandet som är skräddarsytt för det som de fd G14-klubbarna alltid jobbat för.

MÅNDAG:

Statistiken visar att Sunderland var väldigt framgångsrika i att bryta upp Chelseas spel i lördags, men det var också på enda området de var bättre. Läs mer >>

Det tillhör förstås mediernas uppgift att piska fram lite konkurrens i Premier League och för de neutrala eller ljusblå var helgen säkert kul. Men kom igen!
    Ett oinspirerat Chelsea, inte första gången för det tyckte jag nog de var mot Maribor också och de har tappat fokus i delar av matcher förut, spelade oavgjort mot ett lag som gjorde väldigt bra ifrån sig inte minst försvarsmässigt. Ligans specialister på oavgjort. Det brukar bli tunga reaktioner härifrån när Chelseas stjärnor inte kämpar, nu tycker jag inte matchen i lördags liknade vissa matcher förra året. De försökte men det var liksom som om fantasin och farten aldrig ville inställa sig. Vi tappade poäng och det kommer nog att hända igen. För City också. Kanske redan på onsdag, för spelar Sunderland mot City som de spelade mot Chelsea är det närmast troligt att City förlorar poäng - det är troligare än att de vinner. Men om är just om. Alla lag gör mindre bra matcher. Det intressanta blir att se hur Chelsea hanterar det - det är det allra mest avslöjande.
   Tottenham gjorde säsongens bästa match i helgen och höjs till skyarna. Ändå måste väl en icke-vit supporter undra, var de verkligen så bra? Svaret för mig är Nej. Det kanske var säsongens bästa match och de såg ut som ett lag för en gångs skull, men inte skrämde de upp mig mer än Sunderland.
   Jag är väldigt nyfiken på hur Chelsea kommer att hantera den här lilla hickningen på väg mot den finaste bucklan, ligatiteln. Jag är dock mycket optismistisk även om jag inser att sådant spel som mot Schalke får vi inte se i varje match - men om vi får se det mot några s k större lag borde det ju tysta mun på några belackare och kappvändare.
   (City mot Southampton var en underlig match i helgen, City hyllas med viss rätt för sin storseger, men inte var de värda att vinna med 3-0. De visade enorm effektivitet efter utvisningen, och vi har sett dem spurta bra förr, men de var inte på något sätt tre mål överlägsna Southampton. Inte alls. Utan det som imponerar med City är just spurtandet, mot QPR, mot b-lags Bayern och nu mot Saints med en man mindre, vilket som sagt i förra veckans Nyheter knappt verkar vara ett handikapp längre utan snarare tänder lagen. City lär också möjligen sakna Silva, Kompany och definitivt Mangala på onsdag så...)

Med Costa avstängd mot just Tottenham (synd att det blev den matchen, hade varit bättre om han varit avstängd i lördags även om jag tycker han fick väl mycket skit för att han reagerade på att bli nedbrottad och nedsparkad - men visst är hans temperament om än inte ett problem en liten oro, men å andra sidan utan det vore han väl inte Diego Costa så...) är det ju Drogba som antagligen startar på onsdag. Jag hade Drogba som tredjeval i början av säsongen men pga Remys skada har han klivit upp i hierarkin, men också till största delen pga att han varit riktigt bra när han spelat de senaste matcherna. Det tog lite tid men nu är Drogba verkligen i spelbart skick, vilket han inte var första matcherna på säsongen. Så det lär nog bli Drogba på onsdag, frågan är om det blir fler ändringar. Schürrle kan kanske tänkas få en start också. Azpi var med Matic i mina ögon bäst i Chelsea i lördags, annars hade kanske Filipe Luis fått en chans. Frågan är om Luis's inlägg kanske passar Drogbas spel bättre?

 

Rykten, notiser m m, v-49


FREDAG:
Det rör egentligen inte Chelsea men Arjen Robben lär toppa Man Uniteds önskelista i jul. Trots att holländaren empatiskt förnekat en återkomst till Premier League. Annars kommer Southampton återigen att förlora halva laget om Silly-ryktena stämmer. United ska ha Clyne, Schneiderlin är åter på väg till någon Londonklubb (ej Chelsea, The Pride of London). Och åter till temat, fd Chelseaspelare till andra PL-klubbar, Demba Ba till Liverpool. Däremot ser det absolut ut som Eidur Gidjhohnsen gör comeback, i Bolton. Han är ju bara två år äldre än Drogba så... Apropå the Drog, han togs ju tillbaka till Chelsea som spelare sa JM, vilket vi väl trodde sisådär på under hans första matcher i höstas, men oj vad fel vi hade då han varit jättebra de senaste (om än kanske inte mer än i en timme!) Däremot har vi alltid trott att hans framtid hos Chelsea skulle vara som motor i omklädningsrummet och som anfallscoach. Det första är han absolut, det sistnämnda avslöjar nu hans lagkamrater att han är på Cobham - en som tränar sina anfallskollegor. En svår roll men är man legend av Drogbas kaliber kan man nog klara det också. (Läs om Drogba >>)

TORSDAG:
Norske Martin Ødegaard är Liverpoolsupporter och Europas kanske hetaste ungdom just nu. 15-åringen har redan debuterat i landslaget och jagas av alla som det heter. Själv är han som sagt scousersupporter och gästar just nu klubben. Han lär tidigare också besökt Man United och det påstods ett tag att de lagt bud som Strömsgodset ska avböjt (United förnekar dock att bud lagts så). Real, Barca lär vara intresserade och nu efteråt sägs det att även Chelsea en gång var intresserade och att Mourinho pratat med spelaren. Chelsea har dock dragit sig ur och Mourinho ska ha sagt att Ødegaard jagas av 25 olika klubbar. Själv tycker jag han ska stanna i Strömsgodset ett par år till för där kommer han att utvecklas mer än i någon storklubbs akademi och bara spela ungdomsfotboll.

Ipswichs Tyrone Mings, 21, är kanske den hetaste engelske spelaren just nu och framförallt Arsenal har nämnts som försvararens nästa klubb. Nu sägs det att även Chelsea visar intresse för 10m-spelaren. Chelsea behöver engelska spelare med tanke på regelverken så kanske är detta ett rykte med en viss substans. Även om Chelsea egentligen inte behöver försvarare.

Nästa vecka är det CL-match igen och som historien nu visat oss, har alla poängförluster i ligan kommit helgen efter CL-match. Detta är lite oroande då vi ju planerar att delta rätt länge i årets CL. Noterbart är ju att två matcher efter CL-matcher vann Chelsea, mot Liverpool och Arsenal. Konstigt nog har vi fått stormatcherna påfallande ofta rakt på Chelseas europeiska engagemang.

ONSDAG:
Enligt Daily Mail tänker Chelsea handla en anfallare och en försvarare och har en budget om 30m pund att göra så i januari...samtidigt säger de att det nog inte händer.... Vad jag hatar Silly Season.

Arsene Whiner Wenger sa för några veckor sedan att Chelsea kommer att vinna ligan och att Arsenal inte kan komma ifatt. Efter att fått fansen emot sig säger han nu tvärtom och lovar att Arsenal vinner titeln inom tre år. Jovisst du. Det är ett löfte han lär få svårt att infria med City och Chelsea en klass före och United på väg förbi redan i sin rekonstruktion. Men han kan nog hålla Liverpool bakom sig och fortsätta få fjärdeplatser.

Fortfarande inga bud på Petr Cech, vilket numer är stapelfråga vid alla presskonferenser med Mourinho.
Mou som saknar Diego Costa ikväll, inte så bra men jag tror det blir Drogba och han har visat form så. Eller varför inte överraska med två man däruppe? Någon spelare till får nog också vila då det är väldigt tätt mellan matcherna just nu.

Dagens Kramaric är att JM ska ha charmat hans föräldrar och att han därför väljer Chelsea. Du milde, det handlar om en 23-åring, inte en 15-åring.

Jag tror inte på siffrorna även om lönerna är otroligt inflaterade i PL tack vare Uniteds idiotlöner till Rooney med flera. En rätt oseriös källa hävdar att den diskuterade nya kontraktet för Eden Hazard har en lön på 200.000 pund i i veckan. Som sagt jag tror det inte, men det viktigaste är ju inte vad han får betalt utan att han förlänger kontraktet.

Real Madrid lär nu vara intresserade av César Azpilicueta, finns det någo försvarare de inte jagat i Chelsea?, men Dave själv är inte intresserad av att återvända till Spanien (han har ju ovanligt nog gjort nästan hela sin vuxna karriär utanför Spanien):

Jag beundrar Atletico Madrid väldigt mycket idag. Hatten av för Atleticos ledning. Till skillnad från fega och veka och undvikande svenska och många andra klubbar som rövslickar de som påstår sig vara supportrar, tar de verkligen itu med sina äckel och idioter. De har stängt av hela ultragruppen Frente för all framtid från Atleticos matcher för deras inblandning i mordet på en La Corunasupporter i helgen. Tänk om andra klubbar, inte minst i Sverige, hade den sortens ryggrad och mod att säga ifrån mot de äckel som försöker kidnappa fotbollen från riktiga supportrar, de människor som älskar fotboll och möjligen retas med men alltid respekterar andra fans. Hade t ex svenska klubbar vågat säga ifrån ordentligt hade vi sluppit idioter som eldar pyroteknik bland oskyddade människorr, idioter som ska slåss för att hävda sin klubbs färger - helt obedda om detta -, idioter som sätter hatet mot andra långt före sin kärlek till de egna.

Det har redan börjat, spekulationerna om JTs framtid. JM vill inte uttala sig men hintar ändå att det nog kommer att bli ett kontraktsförslag längre fram. Och tro fasen det, som JT, 33, spelat i år. Jag tycker han hittills har gjort en av sina allra bästa säsonger i Chelsea och även om policyn än ettårskontrakt och lägre löner, så länge lönen inte är pinsamt låg (eller ett skambud) tror jag både JT och Chelsea vill ha en fortsättning även under sådana omständigheter. Även om ett tvåårskontrakt ärligt talat inte heller vore fel, mot t ex en prestationsbaserad lön... Men fortsätter JT hålla den här nivån är det en s k no-brainer. Lite grann måste Chelsea också lära av att de släppte Lampard (f ö en spelare som JM vägrar uttala sig om, klokt nog då han spelar i en konkurrentklubb) som nu gör succé i en klubb han lovade att aldrig spela för, dvs en annan premier leagueklubb.

TISDAG:
Sunderland, QPR och Stoke är intresserade av att låna Mohamed Salah från januari. Sedan tidigare är Everton intresserade sägs det. Jag tror det kan vara en bra idé, frågan är vilken klubb som blir bäst. Stoke har tagit väl hand om Moses, men kommer inte Moses (när han blir skadefri igen) att i själva verket konkurrera med Salah? QPR har fördelen att Chelsea lätt kan hålla koll på honom och kanske får han bra med speltid. Gus Poyets Sunderland har skött tidigare lång bra, men det är ju en klubb som spelar ett spel som jag undrar passar Salah. Everton tror jag inte kommer i fråga då de misskött Atsu-lånet. Men detta kan vara en trolig låneaffär och hellre lån än ren försäljning just nu.

För några dagar sedan var vi redan mästare, nu kommer vi att ha samma poäng som City när nyår kommer. Säger experterna i medierna.
   Det som talar för att de kan ha rätt är att Chelsea har ett väldigt mycket tuffare schema, på papper, än vad City har närmaste veckorna. Själv tycker jag det är bra för då kanske vi slipper ett lag som slappnar av och tar något för givet.
    För även om vi är besvikna över det onödiga poängtappet uppe vid floden Wear och en del tror det kan bli ett nytt vid floden Tyne i närheten till helgen, så ser jag det som ett steg framåt. Nog känns det som lördagsmatchen var en sådan där match som vi hade förlorat snarare än hållit nollan i förra säsongen! Eller vad säger ni?
    Dock efter att analyserat/tagit en snabb titt på den så kallade expertens tips undrar jag hur någon kan tro på ett ord han säger. Han tippar att Chelsea kommer att spela oavgjort i samtliga bortamatcher (och det är majoriteten) utom mot Stoke. Jag är nog mer rädd för Stokematchen som oavgjord än jag är mot Tottenham på 3 point lane. Och varför skulle Chelsea bara få 1-1 mot Saints som kommer att vara väldigt slitna när vi möter dem, när City kunde göra tre mål på dem? Utan att ens Aguero gjorde något! Den sk experten tippar att City vinner samtliga sina matcher utan poängtapp... undrar vad den killen sover i för färg på pyjamasen?
    Sanningen kommer säkert att hamna någonstans mittemellan men Chelsea lär behålla ledningen när januari kommer - tror CSFC. Men visst har City startat jakten och de har lättare spelschema på många sätt framöver.

Medierna gör en stor sak av att Chelsea skulle börjat intressera sig för en mittfältare, 20 år, i Belenenses. En kille som attraherat intresse från andra PL-klubbar då spelaren, Fabio Sturgeon har en engelsk far. Chelsea lär sänt en scout till en match igår kväll - men då bänkade Belenenses spelaren för hela matchen.

Gael Kakuta tycks äntligen börja prestera. Han avgjorde med matchens enda mål för Rayo Vallecano mot Almeria på måndagen.

Tidningen FourFourTwo (långt ifrån lika inflytelserik idag som förr om åren) har tagit ut världens 100 bästa fotbollsspelare. Chelsea har åtta spelare på listan, men ändå saknas John Terry väl bara kan förklaras med det allmänna engelska hatet mot JT.
   Diego Costa är högst rankad på sjunde plats (just efter Z). Övriga placeringar: Thibaut Courtois (#11)
Cesc Fabregas (#19), Eden Hazard (#26), Nemanja Matic (#37), Branislav Ivanovic (#44), Oscar (#58),
Cesar Azpilicueta (#83). Kanske inte riktigt den ordning jag skulle ranka dem och som sagt JT saknas, liksom ärligt talat Petr Cech, men alla sådana här listor är ju som de är.

Mohamed Salah har ju inte lyckats hos Chelsea och nu börjar det pratas om lån. Inter lär vara klubben som är aktuell om Mancini "garanterar" speltid. Med tanke på hur Wallace behandlades där och hur det gått för lånen i den andra Milanoklubben undrar man ju om det. Men Salah är ung och behöver speltid så ett lån låter vettigt redan i januari.

MÅNDAG:
Så har det ofattbara hänt igen, en fotbollssupporter har mördats bara för att han höll på "fel lag". Från Heyselstadium till Helsingborg, Rom och nu till Madrid. Det är så oändligt sorgligt, beklagligt och egentligen fullständigt obegripligt hur fotbollen kan leda till sådant hat att man tar livet av en människa för att de håller på ett annat lag.

Veckouppdateringen av våra utlånade spelare, vilka hade en varierande vecka men kanske inte så framgångsrik. Patrick Bamford satte dock sitt sjätte mål för Middlesbrough. Läs mer >>

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop