2 Sporting Lissabon, Portugal 5 2 1 2 11-9 7

Schalke 04, Tyskland  v   CHELSEA    0 - 5   (0-3)

Fährmann; Uchida, Höwedes (k), Felipe Santana, Aogo; Neustädter, Kirchhoff; Höger, Boateng, Choupo-Moting; Huntelaar.

avb: Wetklo, Friedrich, Fuchs, Clemens, Barnetta, Meyer, Sane.

CHELSEAS INSATS
8+

Oj vad bra Chelsea är just nu. Så länge som de bryr sig, de är inte ute efter storsegrar utan bara göra jobbet så bra som möjligt. Första kvarten utmärkt i klass med första mot WBA. Ja hela första halvlek även om Schalke verkligen försökte, men de kunde inte ens hota.
   Andra halvlek helt avslagen, men vi förbigår den i betygssättningen då matchen var avgjord i första. Fast andra förtjänar inte mer än 6+ möjligen 7- trots två mål. Men gud så skönt med lite effektivitet också.

SPELARE >> OMDÖME

BETYG
1-10

Thibaut Courtois Inte direkt prövad men jag gillar inte hans ovana att plocka ned bollar och direkt studsa dem för att öka kontrollen. Det är lätt att en fot kommer fram. Behövde inte göra en räddning i första. Stackarn han får aldrig visa vad han kan. 6+
Branislav Ivanovic Åter mer högerytter än högerback. Bra som anfallare. 7-
Gary Cahill En av de lugnare matcher han spelat antar jag. 6+
John Terry Gör man mål i andra minuten ska man ha bra betyg. Rekordsnabbt i CL. Klockrent i övrigt också så 7
César Azpilicueta Hans första CL i år, inte hans bästa. Några ovanliga misstag som dock inte kostade. 6+
Cesc Fabregas Mittfältskung även i CL. 8
Nemanja Matic Bestämmer mitten. 7
Willian Aktiv och fick göra ett fint mål. Skönt för honom. 7+
Eden Hazard En rätt lugn match men assist och fint spel i många lägen. 7
Oscar Ungefär samma för Oscar även om han inte fick assisten till det andra målet men bidrog onekligen. 7-
Diego Costa Oroade hela tiden, var nära mål och håller ett helt försvar upptaget helt själv. Dock inga CL-mål ännu men som han håller igång försvararna. 7+
---
Didier Drogba In för Costa. 66. Ett mål och ett målpass. Otroligt, ändå spelade han ju inte jättebra ;-) 7+

BETYG

Startade samma elva som spelade så bra i lördags. Helt rätt av första kvarten att döma. Det var en avsisktförklaring, Chelsea ville avgöra gruppen ikväll. Chelsea är oerhört imponerande just nu, när de går för fullt och även när de inte gör det. Det är ett självspelande piano och JM behöver inte coacha, han gör arbetet innan matcherna nu.
   I andra lät han dem ta foten från gasen men då var de istället effektivare. Tog av Costa tidigt för att spara honom (det visade sig efteråt att Costa också hade fått en smäll så det var en säkerhetsåtgärd).

7+

MATCHENS CHELSEA-LIRARE
Cesc Fabregas

KORT OM MATCHEN

Samma startelva som spelade så underbart i första mot WBA. Repris tack. Laget är en avsiktsdeklaration.
   Costa fick första chansen vid minuten, en fotparad räddade målet. På hörnan gör JT mål med en nick. Oj vilken start. Målvakten hade inte en chans.
   Iva skjuter högt över i perfekt läge, fel spelare i rätt läge. 5
   Chelsea startar väldigt bra, total dominas. Fantasi, alternativ, intensitet .80% bollinnehav första tio.
   Schalke skjuter och bollen touchar till ribbträff över en rätt placerad Courtois som inget kan göra plötsligt.13 Deras första anfall och det var riktigt nära. Cahill touchade och ställde helt Courtois. Matchen är verkligen inte över trots en bra start av Chelsea.
   Schalkes taktik tycks bygga på kontringar, som Chelsea vann CL under Roberto di Matteo. Klokt, för spelmässigt kan de inte matcha idag. RdM hyllades i 16e minuten av 2000 tillresta fans. De är i minoritet (58.000 Schalkefans). RdM gör dock tummen upp, men trummorna dränker ljudet i tv.
   Schalke har de senaste minuterna brutit Chelseas totala dominans och kommit fram en del. Mot Hazard har de dock inget vapen och Höger varnas tidigt för att fällt honom.
  Obetänksam bakåtpass men målvakten foten före Costa. 23
  Enkel frispark för Courtois men jag vet inte om jag gillar hans ovana att plocka bollen och direkt studsa den. Visst han har kontroll men en fot kan komma fram. 27
   Snyggt mål med spel mellan Oscar, Willian och Hazard där Willian avslutar. Såg dock lite billigt ut av målvakten där. 29 Haz assist.
   Trots läget i matchen kämpar Schalke på och ävenom de inte orsakat någon oro försöker de åtminstone få till spelet, men Chelsea ser ut att kunna göra mål när de vill. Särskilt som målvakten inte imponerar idag. 39
   Ser lite ut som mot WBA, Chelsea vill gärna göra det lite för mycket extra... Bollinnehavet har sjunkit till 60%
   oj, Costa genomskådar ett bakåtpass, men han halkar!!! när han tar sig förbi målvakten. Kommer upp och ordnar en hörna dock. Resultatlös. 41. Liten touch av målvakten på honom... Otur
   Fabregas lyfter en fin boll till Oscar som inte riktigt får träff och målvakten klarar till hörna. 43 Underbar lyftning. SJÄLVMÅL helt oattackerad. Får Farbegas assist för det? Tr Schalkespelare knuffar omkull en Chelseaspelare och konkurrerar om bollen och sätter den klockrent! Inte deras kväll - buropen haglar.
ANDRA
  Har aldrig hört Erik Niva så positiv om Chelsea någonsin tror jag som hans rätt korta kommentar om första halvlek.
   Mycket bra brytning av Santana på Costa.
   Första Schalkeboll mot mål tror jag, en svag nick som Courtois har föga problem med. 54. Matchen är redan rätt avslagen och Schalke får utan tvekan ha mer boll då Chelsea nog redan tänker på nästa match känns det som. Alltid farligt som Arsenal visat. Men Chelsea är ju ett bra mycket mer disciplinerat och taktiskt lag så.
  Bra försvarsspel av JT när Clemens lite turligt får två chanser. 57
  Iva nära att sätta en riktig pärla men utanför. 60
  Bra anfall men Oscars skott täcks och Costa får inte till skottet vid andra chansen. 62
   Schalke har satt in löftet Max Meyer som gör ett väldigt bra inhopp snabbt.
   Drogba in rätt tidigt för Costa. Synd att Costa ännu inte fått göra mål i CL, men det kommer. Nära var han dock men lite otur med släpp och rensningar.
   Missförstånd mellan Drogba och Oscar. 68
   Många halkningar bland Chelseaspelare. Slarvigt, de ska kunna bestämma skor och dobbar bättre.
   Väldigt trist andra halvlek, matchen är under total kontroll och Chelsea spelar bara av den. Skickligt men mindre kul att titta på.
   Willian skänker ett mål till Drogba som bara behöver promenera in bollen. 76
   Minuten efter Drogba till Ramires som fritt nickar in femman. 78
   hazarf borde gjort mål på övertid men målvakten räddar.

Skönt att Chelsea visade lite effektiivitet när de spelade av andra. Ursäkta språket, men helvete vad bra Chelsea är just nu.

DOMARTEAMETS INSATS: Jonas Eriksson, Sverige

BETYG

Alltid skeptisk mot skandinaviska domare (sorry men så är det och det är erfarenhetsmässigt grundat). Väldigt lättdömd match. Tidigt avgjord i princip. En felaktig offsidevinkning i andra.

godkända

Betygsskalan är från 1 till 10. 5 är en knappt acceptabel insats. Under 5 är underkänt. 7-10 är bra till utmärkt i världsklass. Sena inhopp betygsätts inte. Enbart Chelseaspelare betygsätts och betygsättningarna är personligt omedelbara och subjektiva (därmed kanske lite emotionella direkt efter matcherna, men de speglar ett tyckande inte fakta). För mig handlar det mer om att tycka med hjärtat än kanske hjärnan ibland. För domare finns bara tre grader; underkänd, knappt godkänd och godkänd. Det sistnämnda kanske inte låt så bra, men innebär att inga misstag förekom som jag såg och det är mycket högt betyg. / lindy

Besök csfc-facebook: facebook