csfc  AKTUELL LIGAPLACERING,      se även Resultat för målgörare
1 Chelsea FC 12 sp 10 v 2 o 0 f 30 - 11 mål 32 p

  

17-23 november 2014

Nyheter v-47


SÖNDAG:
Petr Cech lär knappast stå mot Schalke efter skadat sig på uppvärmningen inför WBA-matchen. Det var tveksamt om han skulle suttit ens på bänken igår, men då det hände så sent tog han plats där ändå. Det gör nog laguttagningen ännu lättare även om jag misstänker att Filipe Luis får spela istället för Azplicueta, annars samma elva som igår. Nathan Aké som tillhör CL-truppen är skadad och borta ett par veckor, men han hade inte startat på tisdag så det kanske inte gör så mycket.
    JM är mycket noga med att betona att tisdagens match är mellan Chelsea och Schalke, inte mellan Mourinho och di Matteo.

Cesc Fabregas har tagit fram stora ord och säger att han tror inte han någonsin spelat en roligare match än första halvlek mot WBA, eller njutit mer av en fotbollsmatch. Och Chelsea var verkligen fantastiska då. Det var en ren och skär njutning i allt utom målgörande. Men då det var mot WBA kommer det inte att framhållas som det förtjänar. Tyvärr, så är det. Prestationen bedöms ju i förhållande till motståndet också. Hade Chelsea spelat så mot United eller Arsenal då hade hyllningsartiklarna aldrig slutat och England hade säkert varit världsmästare igen i sina egna ögon...
   Så missade ni matchen, leta reda på en repris och se första halvlek och bara njut!

Alla matcher just nu utan förlust innebär rekord. Det var vår 12e raka PL-match utan förlust i en säsong. Rekord (därtill kom ju några matcher förra säsongens avslutning som kan räknas av dem som vill). På tisdag spelar vi säsongens 19e match och jag hoppas fjärilarna i min mage beror på något jag ätit istället. För RdM och Schalke borta är för mig kanske årets hittills tuffaste utmaning, väl i klass med City borta faktiskt som säsongen utvecklats. Ett Schalke helt klart på väg tillbaka i form och prestation.

Det ska bjudas på tv-rättigheter för Premier League igen i vår. Vilket man räknar med kommer att dra in mer än nuvarande enorma 3 miljarder pund, över 35 miljarder kronor! Räkna med höjda abonnemangskostnader på Viasat!
   Nytt, och personligen gillar jag det och det gör nog både managers och klubbar också, särskilt då det kanske kan leda till att vi slipper idiotisk planering som skadar engelska klubbar i Champions League, är att PL funderar på att lägga en match fredag kväll. För oss fans innebär det att det ökar chansen att få se vårt lag, då vi ju har den här lördagskonflikten kl 16 då bara en match får visas (två i kabelnäten).
   Visst, vän av ordning och traditioner gillar det kanske inte, men kan Championship spela två matcher varje fredag, varför kan inte PL göra det? Särskilt som det kanske innebär att dumheter som att Chelsea får spela borta i CL och 48 timmar senare ska möta ett engelsk lag eller tvärtom, hälften av gångerna på bortaplan också... Vi såg hur idiotiskt det här var inte minst vid semifinalerna i CL i våras.

LÖRDAG:
Patrick Bamford räddade en poäng mot skandal Mackays Wigan i dennes första match för klubben. Bamford kvitterade Wigans ledning för Middlesbrough. (Malky Mackay fick ju jobbet för Wheelans Wigan trots skandalerna med rasistiska och sexistiska sms, Något som ordförande Wheelan försökte sopa undan mattan och bara gjorde bra mycket värre. Vi får väl anta/hoppas att kontraktet innehåller en klausul om användningen av sociala medier - en träning både spelare och ledare uppenbarligen behöver då en del uppträder som nättroll själva).

Vi har missat att berätta att U18-laget gjorde vann klart över Arsenal igår. 3-0 slutade det efter två mål av Dominic Solanke och ett av nya ungdomsstjärnan Tammy Abraham.

Jag är gärna lyrisk över Diego Costa, jag verkligen älskar hans krigarhjärta och förmåga. En förmåga som är osannolik trots att han borde (fått) göra fler mål idag. Han har startat tio ligamatcher i år och inte avslutat någon (väl). Ändå har han gjort elva mål (ett mindre än Aguero), men på bara 23 avslut mot mål. Häpnadsväckande siffror.
   Cesc Fabregas siffror är inte mycket sämre, även om det inte handlar om mål. Visserligen tar Cesc alla hörnor vilket underlättar statistiken då Chelsea är så starka på fasta situationer, men ändå är 10 assist på mindre än en tredjedel av säsongen fantastiska siffror. Tolv spelare har gjort mål i laget. Tio assist är hälften av PLs rekord för en hel säsong. Det är också den bästa start Fabregas haft på det området någonsin (hans personliga rekord är 17 assist på en säsong). Tänk vilken skillnad de två sommarförvärven har gjort. Med dem hade vi säkert vunnit ligan redan förra året - och jag anser inte att det här laget är färdigt. Men den dag vi kan spela två halvlekar som den första, då kommer Chelsea att dominera inte bara i England utan i världen.

Det såg lovande ut ett tag, men till slut blev resultaten inte sådana som vi ville idag. Men vi kan ju inte räkna med andra lag, det handlar ju om att Chelsea måste fortsätta vinna och det gjorde vi även om målutdelningen var pinsam i jämförelse med spelet i en timme.
   Nu blir det en tuffare match redan på tisdag, borta mot Roberto di Matteos Schalke 04. Schalke som idag tog en mycket meriterande hemmaseger mot Wolfsburg, ligatvåan. Resultatet blev 3-2. Jag är faktiskt lite orolig för tisdagsmatchen, och inte bara för att Chelsea fullständigt onödigt släppte dem till oavgjort på Stamford i vår oförmåga att stänga matcher. Det är ett annat Schalke nu och efter besvikelsen i Maribor måste Chelsea vinna känns det som för att den så viktiga gruppsegern ska kunna säkras. Poäng är ett absolut måste. Däremot ger poäng nog avancemang och då vi möter Sporting hemma i den avgörande matchen är inte en förlust en katastrof för avancemang, men då blir det som grupptvåa antagligen. Vilket absolut inte på något sätt är bra inför lottningen i CL i december.
   Men spelar vi som i första halvlek idag går allt bra, men vi måste spela så i två halvlekar - det har vi ännu inte gjort i år.

Jag tror helhjärtat att även det allra bästa laget måste ha flyt för att vinna titlar, cuper eller ligor. Chelsea verkar ha det flytet i år. Som att vi inte fick några nya skador under ett landslagsuppehåll när varje klubb kändes det som fick skadebesked från spelare som varit borta. Vi har också haft en del flyt som sammanfattningen kring Liverpoolmatchen visar. Alla var ju överens om att de skulle haft en straff i slutminuterna. Vilket hade varit grovt orättvist sett till matchen i sin helhet. Vi har kanske inte haft flyt i allt (de tappade poängen var ju inte direkt flyt eller beroende på motståndarnas överlägsenhet på något sätt) men det känns som om mycket går vår väg redan, även om säsongen är lång.

Diego Costa riskerar en avstängning om han får gult kort idag. Samma gäller Fabregas, som vi ännu inte vet om han spelar.

FREDAG:
SENASTE NYTT: Från Chelseas presskonferens:

Det finns INGA förfrågningar om att köpa Petr Cech. Petr Cech har inte själv begärt någon transfer eller ens talat om möjligheten. Han har två år kvar på sitt kontrakt (men visst kommer han att lämna men helst inte före sommaren):
   Schürrle och Costa är spelklara till imorgon.
   JM varnade för WBA efter att inte vunnit mot dem förra säsongen.
    Det tas beslut om Fabregas kan spela senare idag. Det kan ses som osäkert och CSFC tycker nog han då ska vilas då vi har ersättare och behöver honom bättre mo Schalke.
   JM vägrade uttala sig vidare (smart nog) om stämningen på Stamford Bridge då det är första hemmamatchen efter hans magsura kommentar om dålig stämning där efter QPR.
   Chelsea har tolv matcher fram tom nyårsdagen. Mourinho säger han älskar den här perioden av maratonmatcher. (Vi också)
    JM säger Chelsea kommer att förlora matcher under säsongen, men inte pga fel inställning. Mot Maribor förlorade Chelsea två poäng pga deras målvakt inte vår inställning.


Aldrig någonsin tror jag har ett landslagsuppehåll orsakat så många skador för Premier Leaguespelare som det senaste. Chelsea verkar vara enda klubben som klarat sig hyfsat. United fick flera spelare skadade och nu framgår det att det har också Arsenal fått. De möts i helgen i tidernas sjukskrivningsmatch. 11-12 spelare i United väntas vara på skadelistan inför matchen och Arsenal har snart liknande siffror då nyligen skadefrie Theo Walcott kom tillbaka skadad och de är inte säkra på Wellbeck heller...

Spelarna har haft höstlov, det vill säga de som inte spelar landskamper. En ovanlighet så här års som säkert bidrar till att fler spelare kanske tänker sig för inför vissa landskamper (vilket påminner om att medierna försöker riva upp en storm kring att Dave Azpilicueta fick spela 90 minuter i veckan vilket de försöker få det till irriterar JM, vilket jag inte tror ett skvatt på. Särskilt inte som Dave är skadefri och fick vila under avstängning nyligen). De flesta spelare var tillbaka på Cobham i tisdags, utom Salah och Mikel som kom en dag senare. Ingen av dem förväntades dock starta imorgon.
    Förra året klarade Chelsea bara av att spela oavgjort mot WBA och var nära förlust hemma. Vi får verkligen hoppas på ett mer övertygande spel och resultat imorgon.

Trevlig läsning även om jag börjar bli lite orolig över allt Invincible-snack. Läs >>


TORSDAG:
Chelsea anklagas ju av idioterna att vara ett köpelag. Alla topplag är och har varit köpelag, enda skillnaden är priset. Så därför har Daily Mail gjort en artikel som faktiskt är intressant då de översatt gamla priser till vad övergångssummorna skulle vara idag. Zola skulle t ex kosta upp mot 42-50m (låter billigt eller...). Läs gärna mer själva >>

Oavsett hur det blir med ANC i vinter sitter Chelsea för första gången på femton år säkra för skador och spelarförluster under turneringen. Chelsea hade bara spelare i Nigeria och Egypten och inget av de länderna kommer att delta i år.

Marina Hyde, Guardian om det senaste i Fifa-skandalen som fortfarande knappt nämns i Sverige.... >>

ONSDAG:

Fifa och Sepp Blatter kommer inte att offentliggöra Michael Garcias korruptionsrapport trots uppmaningar från massor av håll. Blatter hävdar bl a att ett offentliggörande bryter mot schweizisk lag! Samtidigt försöker Fifa få fram åtal enligt samma lag mot vissa inblandade i korruption som nämns i rapporten som friar Fifa men tydligen inte alla inom Fifa eller hur de får ihop det...

Då är landskamperna över och vi slipper det till i mars. Som tur var tar ju inte Premier League ledigt heller under vintern, vilket många vill men knappast några av dem är supportrar för det är ju den stentuffa, intensiva helgperioden som gör Premier League allra mest unik. Ser mycket fram emot den som alltid, och i år har vi rätt tufft program med Saints och Hammers bland annat under den.
    På lördag börjar den riktiga fotbollen igen med Chelsea hemma mot West Bromwich som fått fart på sistone under nye tränaren Irvine. Varje match vi nu gör utan förlust ökar vårt rekord. Hittills 17 matcher i år utan förlust, men redan nästa vecka är det en mycket tuff och avgörande match. Mot Roberto di Matteos Schalke 04 på bortaplan. En seger och avancemang och gruppsegern är ordnad. Så det är en viktig match, men knappast lätt och vi släppte ju till med ett onödigt mål senast som gav dem oavgjort.

Ola Aina var kapten (även om en del tidningar döpte om honom) för England U19 som slog Luxembourg igår. 8-0 blev resultatet och Ruben Loftus-Cheek gjorde två mål och Charlie Colkett ett.

TISDAG:
Lär känna storlöften Dominic Solanke lite mer ifrån en artikel på Chelseas hemsida. >>

MÅNDAG:
Fifa-skandalerna växer och det känns som ingen utom brittiska medier bryr sig, men Blatter har ju alltid hävdat att det bara är de som inte gillar honom. Nu visar det sig att de s k whistleblowers som gav upplysningar till Michael Garcia för hans undersökning har "outats" av Fifa. Deras utlovade anonymitet för att delta i utredningen har blåsts av Eckert och Fifa och de har namngivits för hela världen. Fifa och ordet integritet är väl ungefär lika långt från varandra som jorden från solen.

Chelseas pojklag U12 har vunnit en turnering i Ypres som spelas till minne av den kända matchen jultid under första världskriget mellan allierade och tyska skyttegravssoldater. I finalen slog Chelsea Liverpool med 5-0.

När SvFf mumlar och rövslickar Uefa och Fifa står åtminstone ett land upp och säger ifrån. Det är underbart att höra och se hur världsmästarna (dvs de som verkligen kan förlora på att stå emot Fifa) säger ifrån. Tysklands fotbollsförbund säger att Uefa (54 länder som redan uppmanat Blatter att hålla sitt löfte att inte ställa upp till omval men som inte ställer upp en motkandidat då Platini av någon anledning inte vill ställa upp mot Blatter, utan tänker vänta till nästa val...) kan komma att gå ur Fifa om inte hela Garcia-rapporten offentliggörs! Det är ord och inga vaggvisor det. Och då är väl ändå Eckert som är den direkt ansvarige för vad som bara kan betecknas som förfalskningen av Garcias rapport ändå tysk väl? Eckert har också redan sagt att han aldrig kommer att offentliggöra den 430 sidor långa rapporten som han vattnade ned, närmast förfalskade enligt flera källor, inkl Garcia själv och Bonita Mersiades som avslöjade hur Australien dribblades bort, och som helt frikände Fifa från att gjort fel, men som pekar ut England som misstänkta pga deras samröre med Jack Warner (en av Blatters allra mest handgångna män som ansågs vara den mest aktive i mutandet som föregick valet av Blatter första gången, något som friades inte pga att det inte kunde bevisas utan för att en teknikalitet i den schweiziska lagstiftningen gjorde att Blatter inte kunde åtalas för det...). Eckerts fantasifulla sammanfattning var på 42 sidor där urvalet av fakta var minst sagt misstänkt.
    I mina ögon vore det en välgärning om Uefa lämnar Fifa och Blatters mutade anhang. Det vore bra för fotbollen även om jag inte är särdeles imponerad av Michel Platinis sätt att sköta Uefa. I många frågor som målteknologi och tredjepartsägande är Fifa långt före Uefa.
   

 

Rykten, notiser m m, v-47


SÖNDAG:
En artikel väl värd att läsa även om det inte handlar om Chelsea (direkt, men indirekt kanske) utan om Marco Reus skada igår. För mig är dock det absolut intressantaste att domaren Stark kommenterar sitt domslut och erkänner sitt misstag. Tänk om engelska domare (egentligen alla då regeln kommer från Uefa och Fifa) fick en chans att säga något om sina insatser i fotbollen. Då skulle vi, det är jag totalt övertygad om, få en mycket högre domarstandard. Skönt också med en spelare som erkänner att han gjorde fel och kom billigt undan och ber om ursäkt för vad han gjorde istället för bara skylla på andra. >>

Reus skada är allvarlig men inte jätteallvarlig, om vi inte ser till det faktum att det tycks vara samma fotled hela tiden. Reus är borta till i januari, vilket nog håller silly season-påhittarna lyckliga ett tag till då.

PRE-SILLY:
Om Khedira väljer Bayern i januari köper Chelsea Joao Moutinho från Monaco, och så ska vi köpa Seamus Coleman (det gillar nog Diego Costa, då kan de fajtas på Cobham istället med mun och fula tacklingar) för 20m. Nja, säger vi väl till bägge ryktena. Chelsea behöver ingen högerback även om Coleman är ligans mest målfarliga försvarare. Moutinho, det ryktet dog ut för flera år sedan och det handlar mest om att agenterna vill skapa en konkurrenssituation då Arsenal lär titta på honom. Arsenal vars manager Wenger sitter lösare än någonsin nu, och hans efterträdare är redan utsedd i medierna - dvs Arsenals motståndare i veckan, Jürgen Klopp (som antagligen skulle passa dem väldigt bra och som i veckan öppnade för att lämna Dortmund trots långt kontrakt genom att säg att England är enda land utanför Tyskland han kan tänka sig att jobba i).
   Och Liverpool blir allt hetare på Petr Cech. Som vanligt säger vi; det får inte hända - och lär inte hända då Cechs agent klart säger, enligt media, att Cech vill till en klubb som spelar CL regelbundet.

JM säger klart ifrån att Talisca från Benfica är inte aktuell för någon transfer i januari. Det trodde vi inte heller. Nä, för CSFC handlar det kanske om någon försäljning, säkert ett lån (van Ginkel måste få spela så han ska bort från Milan) och kanske, möjligen, förhoppningsvis något förkontrakt för Reus och/eller Khedira.

Jag finner det alltmer förvirrande. Det är ett rykte från osäkra källor men med ovanligt mycket detaljer. Det handlar om 23-årige kroaten Andrej Kramaric som Atalantas klubbdirektör påstod skulle till Chelsea. Varför var frågan då, den har inte minskat?!
   Nu påstår andra källor att Kramarics pappa, agent, och ett helt entourage är i London för att prata med Chelsea och att det ska vara bekräftat!
    Ännu en gång Varför? Det är en okänd spelare lite grann i helt fel ålder (23 är inte längre bara ung och lovande utan det är prestationsdags), han har inte kvalificerat sig för arbetstillstånd då han inte spelat tillräckligt många landskamper, eller ens tillräckligt ofta spelat i landslaget. Varför skulle Chelsea vara intresserade av Kramaric när vi har Piazon,
Bamford för att nämna två anfallare på lån. Bägge yngre och spelat på en mycket högre nivå än Rijeka i kroatiska ligan! Även om han har fantastiska 21 mål på 14 matcher för dem.... Priset lär ligga på 10m euro men ingen tror Rijeka får det om det till vår överraskning blir en affär - något av en chansning för Chelsea alltså med tanke på omständigheter med arbetstillstånd och sådant.

Kanske ingen stor fotbollsjournalism, att Chelsea kommit på en ny fotbollsformation-taktik. Men roligt. Se själva >>

LÖRDAG:
Borussia Mönchengladbach vill köpa Hazard. Eller åtminstone förlänga hans lån. Vi talar förstås om Thorgan Hazard som enligt alla rapporter har tagit ett stort steg framåt i år. Han blev ju redan förra året Jupitelligans främste spelare (Belgiska toppdivisionen). Frågan är om han tar steget upp till Chelseas a-trupp inför nästa år. Det vore verkligen kul.

Mourinho ber om ursäkt för sitt magsura uttalande om atmosfären på the Bridge senast. Läs mer >>

Vi kan nog notera att ryktena om Marco Reus kommer att dö snabbt nu. Reus fick en befarad fotledsfraktur idag i mötet mot Paderborn. Hans andra allvarliga skada i år i fotleden (plus att han skadade den i september också).... Vilket kommer att ställa en del andra och nya frågor också för intresserade klubbar, skadebenägna spelare är ju inte populära om vi säger så med tanke på de pengar det handlar om.

Igår besökte Brasiliens förbundskapten Dunga Cobham, en plats deras förre förbundskapten känner väl. Dunga som spelade två landskamper i Europa under uppehållet har även besökt andra klubbar som Dortmund. Skönt med en förbundskapten som försöker hålla sig väl med klubbtränare och sätta sig in i spelarnas individuella situationer. Särskilt i dagar då JM talat om hur olika spelare behandlas i landslag och i klubbar, t ex för rehab. I Chelsea rehabbar aldrig spelare på motionscyklar efter matcher, vilket de gjort i landslaget och JM har antytt att det förmodligen kan varit orsaken till Costas skada vid förra uppehållet, även om ingen spelare nämndes vid namn. Dunga och JM talade också mycket om Oscar, som de bägge anser har nått en ny högre nivå som spelare i år.

FREDAG:
En stor intervju med Thibaut Courtois i Guardian. Läs mer >>

Usch. Fler och fler säger nu att Petr Cech får lämna för reapriset 7m pund till Arsenal. Men att även Milan, Real Madrid, Roma och till och med Liverpool finns med i bilden. Att vi förlorar Cech redan i januari börjar tyvärr kännas som mer än en möjlighet.
    Priset är en sak i sig. Jag är egentligen glad över att Chelsea släpper Cech billigt och till ett icke-marknadsmässigt pris - det är bara en fråga om vart. Jag vill absolut inte under några omständigheter se Petr Cech i Arsenal eller ännu värre Liverpool. Dock, det är ju ingen någon annan än han kan bestämma.
   Vi har alltid varit väldigt stolta över att Chelsea aldrig någonsin stoppat en spelare som vill lämna och det ska vi vara oerhört stolta över även i framtiden tycker jag, så självklart får han gå vart han vill - men det räcker på något sätt med att se Lampard i ljusblått.
    CSFC kommer dock aldrig att kunna säga ett ont ord om Petr Cech vart han än hamnar. Han är en klubblegend, lojal, trogen och världens fortfarande bäste målvakt äldre än Manuel Neuer. Det är dock så att han är idag inte längre bättre än Thibaut Courtois och ingen kan klandra Petr Cech för att vilja fortsätta sin karriär - för han är ju så långt från slut som det är möjligt att vara.
   Cechs agent Victor Kolar säger att Petr Cech vill spela för en klubb som spelar regelbundet i Champions League, vilket väl utesluter Liverpool. Men de övriga tre nämnda är onekligen Champions Leagueklubbar och Carlo Ancelotti både känner och uppskattar Petr Cech bara han kan bli av med Iker Casillas som inte längre är en toppmålvakt men har en intern ställning som är svår att rubba.

Senaste i Fifa-skandelerna. Fifa undersöker möjligheten att åtala vissa personer för korruption i samband med Qatar och Ryssland-VM trots att de friat sig själva från alla oegentligheter. Fascinerande människor.
   Sepp Blatter vågar enligt källor inte åka till USA längre då FBI annonserat att de vill förhöra honom...

Nu börjar det, glriingarna bakåt från Fernando Torres. Trodde faktiskt han var bättre än så. Nu menar han på att Premier League minsann inte var så fantastiskt som sitt rykte. Säger han som inte ens kan göra mål i Serie A för Milan. Han är för övrigt skadad igen och var på Cobham i veckan för behandling...

Rubriken hävdade att Chelsealedningen säger att klubben skulle sajna en stjärna i januari. Artikeln visar att Atalantas! klubbchef sagt att Chelsea kommer att skriva kontrakt med en ny lovande ungdom, Andrej Kramaric som trots sitt balkanska namn benämns som en ny Fillipo Inzaghi. Chelsea skulle köpa 23-åringen från Rijeka. Låter väl fel på alla sätt och vis. Okänd anfallare i en relativt hög ålder för en okänd spelare och ett rykte som kommer från en klubb som vill köpa honom....hmmm. Silly season har absolut startat.

Cesc Fabregas tränade igår som först, men det kan ju innebära att han är aktuell redan imorgon. Vi får se om JM sparar honom med tanke på den på pappret ännu tuffare matchen mot Schalke borta redan på tisdag.

Franck Ribery är nog inte poppis hos sin egen klubbledning nu. Han har nämligen rekommenderat Marco Reus att gå till Premier League (dvs Chelsea....) istället för Bayern München. Oj vad skit han lär få från klubbledningen om det ryktet är sant. Att Bayerns klubbledning har samma inställning till sin omvärld ungefär som Sepp Blatter och samma tro på sin egen plats i världsalltet är inte okänt även om Höness fortfarande sitter i finkan.

Statistikföretaget Opta visar att Eden Hazard är Europas mest foulade spelare, 33 frisparkar har han fått med sig. Vi är inte förvånade. De flesta backar försöker först sparka ned honom och när han tagit sig förbi denne kommer nästa och gör det.

Ännu en försvarare till Chelsea. Fast den här gången är det inte media utan spelaren själv som erkänner att det är hans stora dröm. PSVs unge, 20, försvarare (hb) Joseph Brenet som slagit igenom stort i år säger klart ut att Chelsea är hans drömklubb. Alltid roligt att höra. Vår också.

Mer Marco Reus. Engelskspråkiga medier är alltmer övertygade om att Chelsea blir nästa adress för Marco Reus för 20m pund, och André Schürrle vilket låter mer än vansinnigt då Schürrles marknadsvärde fantastiskt nog är högre än Reus pga kontraktssituationen. Vi lär väl få se, men CSFC gillar att Reus kan möjligen vara på väg. Det var ändå Tysklands bäste spelare förra säsongen även om en skada hindrade honom från att delta i VM.

Ett lite trevligare Petr Cech-rykte. Milan lär rycka i honom nu. Jag tycker i och för sig inte att Chelsea ska sälja någon spelare till Milan då de misshandlar lånet av Marco van Ginkel. Torres är där redan på två års lån så där tjänar de massor av pengar.

För de lite elakt sinnade av oss. Tomas Brolin har utsetts till Premier Leagues femte största flopp någonsin som anfallare (två placeringar före Shevchenko!). Värst av alla anser Daily Mail Bosko Balaban i Villa vara, kan inte ens säga jag kan komma ihåg honom fast det var ju 2001-03.

TORSDAG:
Att Nemanja Matic är en tuffing det vet vi, men att han får grekiska spelare att gråta - det fick vi veta i veckan. Se bilderna >>

Det får det fortfarande att vända sig lite i min mage, men det är inte oväntat. Frank Lampard kommer att fortsätta spela för City och då inte klubben som han egentligen tillhör dvs New York City trots att de ska börja spela i MLS i vår. Manchester City tänker försöka ändra reglerna och låna honom längre än redan avgjort. Detta för att ersätta Yaya Touré under ANC, vilket innebär att Frank Lampard skulle komma tillbaka som startspelare till matchen på Stamford Bridge efter sina löften om att aldrig spela för en annan engelsk klubb. Så mycket är ord värda idag.

Daniel Sturridge är ju skadad igen, tredje gången utan att ens spelat en match mellan någon av skadorna. Det gör hans skadefacit imponerande i Liverpool, det är elfte skadan. Det är bara det, vilket jag kanske inte insåg, att han hade nästan lika många skador (dock ej riktigt lika långvariga) under sin tid i Chelsea. Och jag som alltid ansett att Chelsea sålde Sturridge för att han inte var en lagspelare, men det fanns uppenbarligen en insikt om hans skadebenägenhet som också spelade roll.

Många fler oroande nyheter/skvaller om att Chelsea säljer Petr Cech till Arsenal. Det får ju bara inte ske. Misstänker dock att ryktet har en enda källa som är helt obekräftad och sedan har alla bara okritiskt plockat upp det. Det är ju dessutom till reapris 7m pund (visst anser jag att Petr ska få ett lågt och rimligt pris som tack, men inte till Arsenal, eller City eller någon PL-konkurrent).

Ipswich Tyrone Mings har varit på agendan för flera klubbar hela hösten. Nu lär tydligen Chelsea också intressera sig för försvararen som en ersättare till JT. Jag är förundrad över hur just försvarare, vilket vi har massor av, ska knytas till Chelsea. Mings fördel, och nackdel prismässigt, är förstås att han är engelsman.

En lite rolig artikel på så sätt att den talar för en gångs skull om vad en spelare fått för order, och de är att göra tvärtom. Om artikeln är sann. Läs själva om Matic kontra Hazard. >>

Ryktet om alvaro Medran från Real får alltmer utrymme men det är jättesvårt att tro att Real skulle släppa honom.

Ryktet om Reus fortsätter leva gott, nu ska Mourinho personligen haft samtal med dennes agent. Om vi tror på det verkar det lovande för nog är Reus en spelare att välkomna till Chelsea.

Roligt men också trist. Flera konkurrenter verkar redan ge upp, förutom Cityspelare. Wenger har redan sagt att han inte tror Arsenal kan nå Chelsea och nu säger Harry Redknapp som länge varit den i år som berömt Chelsea mest av alla att Chelsea redan kan hämta ut titeln. Sånt gör en nervös. Då är väl ändå nästan QPR en av de klubbar som kommit närmast att sno poäng av oss, och förtjänat det - möjligen.

Marseille, som ville köpa Guidetti har hamnat i ordentligt blåsväder. Det är oegentligheter kring övergångar och franska polisen funderar nu på att gå så långt tillbaka i tiden som till när Drogba köptes av Chelsea för att undersöka om fel begåtts. Vet inte om det kan påverka Chelsea även om ingen vet något i den murkna värld som är agenter och spelarövergångar. Förhoppningsvis har dock inget fel skett 2004 när Drogba köptes.

Att fotbollsspelare spelar fotbollsspel kommer väl knappast som en överraskning, en överraskning var det dock för de som var på Stamford Bridge för att spela Fifa 15 när en viss Eden Hazard dök upp för att spela med dem. >>

ONSDAG:
Jag har kritiserat hur vissa klubbar får extremt mycket skador och ifrågasatt hur saker och ting sköts i de klubbarna. Fast jag får kanske be Man United om ursäkt efter att de fått fler skadade nu i landskamperna. Och det är ju verkligen inte klubben som kan lastas för det. United kan ha upp till tolv! spelare skadade inför matchen mot en annan skadeklubb Arsenal i helgen.
    Apropå skador har Liverpools Sturridge för tredje gången lyckats få en skada sedan han skadade sig i landskamperna i september. Sturridge som skulle gjort comeback i helgen kan nu vara borta ytterligare sex veckor om det vill sig illa för honom!

Courtois tycks inte vara populär i Belgien just nu. Dels har vi snaskhistorien som går igen (se nedan), dels kritiserade han sina lagkamrater efter svagt resultat i EM-kvalet. Det är inte första gången vår belgiska stjärnor öppnar munnen (medieträning tycks behövas). Den här gången gick det så långt att belgiska förbundets tekniske direktör har hoppat på Courtois och kritiserar honom för att han har åsikter.

Mycket oroande rykte, men från oseriösa källor, är att Mourinho ska ha gått med på att Petr Cech får lämna Chelsea för Arsenal för ynka 7m pund i januari. Det vill vi absolut inte tro på. Senare har mer trovärdiga källor hakat på men hänvisat bakåt i trovärdighetskedjan.

Liverpool och Tottenham lär fortfarande vara intresserade av André Schürrle trots att det talas om 25m pund. Ärligt talat, det vore en bra affär även om jag inte riktigt kan tro det skulle kunna hända.

Tyvärr också på ej pålitliga källor är att Chelsea nästan i princip ska ha det klart med Marco Reus. Andra säger bara att JM ska instruerat Chelsea att kontakta Reus agent och visa intresse. Inget sägs dock om när. Men med tanke på hur måna som jagar Reus tar vi absolut inget för givet innan något blir officiellt.

TISDAG:
Det är skvaller och av det snaskiga slaget som vi egentligen inte vill ta upp, men det väckte frågan om den förbundskapten jag tycker allra sämst om, Marc Wilmots. Ni har kanske sett att Kevin de Bruynes förra flickvän nu har avslöjat att hon hämnades för att de Bruyne var otrogen med hennes bästa vän, genom att gå till sängs med Thibaut Courtois! Sa ju det var snaskigt.
    Det intressanta fotbollsmässigt i det hela är ju att Kevin de Bruyne är Marc Wilmots favoritspelare och jag har alltid undrat varför det tog så lång tid innan Thibaut Courtois trots jättelika framgångar i Atletico Madrid under sitt lån egentligen inte blev förstemålvakt istället för rätt normalbegåvade målvakten Simon Mignolet förrän i vintras?!
     Detta var orsaken. Wilmots släppte in fram Courtois pga de Bruynes privatliv!
     Wilmots ville till och med helt porta Courtois från landslaget pga detta! Han frågade de Bruyne rätt av om han skulle göra det!
     Inte nog med att Wilmots gör allt för att snacka skit om Chelsea och försöka påverka spelarna i Chelsea, vilket han ju lyckades med de Bruyne han försöker också lägga sig i spelarnas privatliv... Nu tvättas dock den byken offentligt vilket man kan tycka mycket om (och inget positivt) och det är obehagligt men på sitt sätt är det nästan lika obehagligt att få reda på att världens bäste unge målvakt stoppades i landslaget pga en otrohetsgrej mellan de Bruyne och dennes flickvän, som Courtois drogs in i. (Historien har varit känd förut även om den blivit högaktuell idag, men det var först nu jag fick veta Wilmots "inblandning" i det).

Lite elakt är det men då jag ändå inte tycker särskilt mycket om honom kan jag så här inför en alltmer upptrappad Snart Silly Season tycka det är fascinerande hur mycket en viss Arsene Wenger alltid pratar om spelare han kunde, försökte köpa men misslyckades att köpa. Nu senast Paul Pogba som han ville ha innan han försvann till Juventus från Man United. Att tala om sina misslyckande så mycket som Wenger gör minskar ju inte möjligheten för människor att göra sig roliga över honom. Finns det en storstjärna han inte försökt få eller tackat nej till; C Ronaldo har nämnts, Z var definitivt en som tackade nej till att ens provspela för Wenger, Pogba nu, Eden Hazard, Juan Mata (var han inte där och ryckte i Costa också?) och så och så vidare i all oändlighet. Arsenal och Wenger var alltid nära, men alla tackade Nej! Tänk om Wenger hade fått de spelare han inte fick, vilket lag han hade fått. MEN, och det är ett stort Men; de här spelarna är spelare som alla klubbar med någorlunda klubbkassa var och ryckte i, men inte talar om att de floppade... och alla valde andra klubbar och andra managers att spela för... Food for thought maybe M Arsene?

Man Uniteds VD Ed Woodward har just förstört hela kommande Silly Season för deras fans och framförallt för medierna (som dock inte lär bry sig). Woodward har sagt att United kommer att göra en Chelsea förra januari. Det vill säga inte panikköpa (fast vi köpte rätt hyfsat ändå, Matic, Zouma, Salah och sålde Mata och de Bruyne). JM visste ju vad han ville ha dvs en anfallare, men då rätt man inte var tillgänglig i januari valde JM att vänta ut säsongen. Det är vad Woodward nu säger United tänker göra - mer eller mindre. Vi får väl se! Jag misstänker att få lär tro på honom. Särskilt som United fick tre spelare skadade i landskamper förra veckan (tror van Gaal helt plöstligt efter att varit förbundskapten djupt inne i hjärtat tycker ungefär som jag om landskamper - och fler ska spelas nu, bara i en enda match ikväll riskerar väl United tre nya skador i det känslomässigt heta mötet Skottland vs England).

Avd Fullständigt onödigt vetande. En sajt knuten till Guardian har gjort en undersökning kring olika fans och det visar sig att Chelseafans har en mycket tveksam tv-smak. Enligt undersökningen gillar Chelseafans följande tv-program i fallande ordning:
EastEnders (en av få såpor som aldrig kommit till Sverige, men det är en Londonversion av Coronation Street och som med alla såpor egentligen obegriplgt hur man kan fastna för dem (själv sitter jag, och jag säger det med skam, fast i Hem till gården...), The Jeremy Kyle Show (nu är det inte bara obegripligt för det här är en brittisk Jerry Springer sensationsprat-show där det gäller att vara ungefär så smaklös som möjligt). Sedan tar det sig då de/vi tittar på Champions League och Match of the Day för att falla ned i dåligt omdöme igen med Peter André make-over show. Jag hade nästan hellre varit ett Hull-fan vad det gäller det här; de gillar åtminstone Jeremy Clarkson (stort Chelseafan) i Top Gear. Läs mer om ni pallar: >>

Januarifönstrets hetaste affär kanske inte alls blir av. Nu när Luka Modric skadades på landslagsuppdrag spekuleras det i att Real Madrid inte kommer att sälja Sami Khedira. Nu tror jag inte det hade blivit affär ändå i januari, även om jag tror att det kan bli fråga om ett förkontrakt, vilket Khedira har rätt att skriva ang övergång i sommar. Det är det scenario som hela tiden varit troligast för mig, och jag tror fortfarande det är mer än 50/50 att det är Chelsea och Khedira som skriver ett sådant förkontrakt. Men han kommer inte att spela i vår för oss.

Silly season-tempen har verkligen stigit. Nu ska Chelsea köpa ännu en Real-spelare (vi har senaste halvåret knutits till i princip alla). Nu är det talangen, mittfältaren och 20år gamle Alvaro Medran som ska till Chelsea. Ryktet kommer förstås från Spanien, men konstigt nog också från Italien. Dock, vi har senaste åren märkt mer och mer hur italienska medier sprider våldsamt falska skvallerrykten om andra ligor - kanske för att så få klubbar idag är inresserade av italienska spelare.

Ni kanske har noterat att Schalke har gått ut och sagt att de inte alls är intresserade eller jagar André Schürrle. Jag tycker det är hysteriskt roligt. Inte ens vår skvallerkoll här på CSFC har någonsin knutit Schürrle till Schalke! Det har bara handlat om Dortmund. Så varför går Schalke ut och ska ta död på ett rykte som tydligen aldrig ens fått flygkraft?

Chelsea lär bjuda 37m pund för Talisca (vad nu priset är för vi har onekligen hört massor av olika senaste dagarna) och trumfa Arsenal med flera vad det gäller att värva en spelare som även Oscar lär kallat den nye Rivaldo (vi får hoppas det inte avser Rivaldos ökända fuskande på plan). Personligen tror jag inte på det här, men håller det media lyckliga så. Det är inte en värvning i linje med vad Chelsea har som policy numer.

London 24 har gjort en sammanställning av 12 spelare som, som de säger "gone missing". Tyvärr är hela tre av dem Chelseaspelare; André Schürrle, Mohamed Salah och utlånade Christian Atsu - och det är svårt att inte hålla med. Läs mer >>

MÅNDAG:
Marco Reus står i fokus för alla rykten nu. Engelska tidningar pratar sällan om det mer troliga scenariot i att han liksom alla andra utmärkta tyskar hamnar i Bayern. Istället sägs Chelsea leda jakten. Inte mig emot även om det säkerligen innebär att t ex André Schürrle försvinner åt andra hållet. Annars är det Seydou Doumbia som är aktuell, och Moskva lär t o m erbjudigt Doumbia till Chelsea...hmmm

Chelsea har haft en del skador i år men inte i närheten av vad Man United och Arsenal har haft. Liverpool och City har haft en skadenivå något över vår.
    Vi har fått massor med skaderapporter det här landslagsuppehållet men peppar, peppar, Chelsea tycks klarat sig väldigt bra den här gången (kanske för att JM lyckades hålla annars givna landslagsspelare som Costa, Fabregas, Ramires borta från spel).
    Vi kan tycka synd och använda skadelägena som orsaker till varför alla våra förväntade toppkonkurrenter ärligt talat floppat hittills i år. Ändå jag kan inte tycka det är en riktigt giltig ursäkt i dagens toppfotboll. För det första har topplagen så stora trupper att de lätt ska klara av skador (även om självklart vissa spelare är svårare att avstå än andra). För det andra; med dagens kunskap och resurser ska inte spelarna gå sönder så mycket om de sköts rätt av rehab-, medicinska team och managers. Så nej, för mig är inte massor av skador en riktigt bra ursäkt för underprestation.

Kanske inget vi vill ta till oss, men vår älskade fotboll har onekligen en väldigt ful baksida. Den här artikeln pekar ut en del av de problem som finns i den moderna fotbollen i England. Läs mer >>

 

 
En liten guide för Chelsearesenärerna >>

Målsättningen är att ni ska aldrig behöva läsa någon tidning eller annan webbsajt för att få era Chelsea-nyheter,
inkl skvaller, medielögner, påhitt och en del annat.



Besök csfc-facebook: facebook
Vi lyssnar gärna till nya röster, skriv, säg något, tyck något, hävda något!



stöd webbshop